Overal waar we komen

Pyro-actie bij Roda JC levert NAC kleine geldboete op

Italo

De KNVB heeft NAC een (kleine) geldboete opgelegd van 3.750 euro waarvan 2.000 euro voorwaardelijk. Reden hiervoor is het afsteken van vuurwerk in het uitvak tijdens de wedstrijd Roda JC - NAC, eind oktober.

De voorwaardelijke boete van 2.000 euro kent een proeftijd van één jaar. Wanneer de supporters van NAC in de komende 12 maanden nog eens ''in de fout'' gaan, zal naast een nieuwe boete ook deze 2.000 voorwaardelijke euro's worden geïncasseerd. 

In norm met het beleid van de club wordt de schade normaliter verhaald op de aanstichters. Gezien de omvang van de vuurzee in het uitvak bij Roda JC is dat nog een hele klus.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
BSRecap: Speelronde 15 & 16 3 reacties
Terug naar overzicht
27 Reacties
68    
Peer van Eersel

Sanseveria is ook weer typisch zo een carnavals naam. Liever de pyromannen in het stadion dan een sanseveria. Kunnen we aub stoppen met die carnavals shit, zet daar maar een boete van 2000 euro op.
Was mooie actie in Kerkrade, maakte mij weer trots als NAC supporter en dat was wel weer ff geleden.

-42    
Sanseveria

Vind het persoonlijk best leuk hoor dat vuurwerk, maar het heeft ons nog nooit een overwinning opgeleverd. Zo ook tegen Roda niet. Wel een boete voor onze club. Willen de daders dus aub wel zo netjes zijn om een enveloppe met 1750,- bij NAC in de bus te gooien?

35    
Negentientwaalf

@sanseveria
Evenementen opbouwen, sneeuwschuiven, reclameborden verwijderen, kleine schilderwerken. Goed als we t gewoon tegen elkaar wegstrepen?

42    
Breda*076

@Sanseveria

Ik kan me wat bekerwedstrijden tegen Ajax, PSV en Groningen herinneren. Leverde prachtige beelden op, een geweldige sfeer en naar mijn weten werden al die wedstrijden (al dan niet na penalties) gewonnen. Ligt het aan het vuurwerk? Misschien niet maar het zorgde wel voor iets extra's op de tribunes en veld.

68    
Peer van Eersel

Sanseveria is ook weer typisch zo een carnavals naam. Liever de pyromannen in het stadion dan een sanseveria. Kunnen we aub stoppen met die carnavals shit, zet daar maar een boete van 2000 euro op.
Was mooie actie in Kerkrade, maakte mij weer trots als NAC supporter en dat was wel weer ff geleden.

-6    
Toontje

Was wel leuke actiemaar kom ook met geld over de brug. Nu moet NAC het weer ophoesten en ze hebben al niks te besteden.

29    
ome cor

Ondanks dat ik niet bepaald een pyro fan ben, ben ik er nog minder fan van dat NAC verantwoordelijk is voor wat supporters buiten het eigen stadion uitvreten.

Als Roda een goede fouillering hadden geregeld dan was dit niet gebeurd. Wat kan NAC daar aan doen ?
Gelukkig is het boetebedrag een schijntje.


@Negentientwaalf
Dus als je de club af en toe helpt dan heb je het recht om ze af en toe ook met een (kleine) boete op te zadelen omdat jij vuurwerkacties wel leuk vindt ? Rare redenatie.

0    
Negentientwaalf

@ome Cor

Het is om aan te duiden dat die gasten soms meer geld besparen bij NAC dan dat ze daadwerkelijk kosten. Gaan wel grotere bedragen bij NAC over de balk aan marginale zaken.

-17    
Steefl

Ik neem toch aan dat de daders met hun clubhart dit geld samen ophalen en aan NAC overmaken?
Anders zijn het geen NACCERS.

24    
Steefl

@ NEGENTIENTWAALF
Rare redenatie. Natuurlijk doen veel van die gasten ook goed werk voor NAC. Voor NAC en niet voor zichzelf. Maar daarmee kunnen ze niet ineens doen wat ze willen.

Ik betaal veel belasting. Maar dan kan ik niet zeggen: ik betaal veel belasting en rijd nu even met 170per uur door rood. Moet kunnen, strepen we tegen elkaar weg.

-4    
sjef de gevulde [email protected]

Hoe ist moraalridder haha. Was gewoon een top actie ipv dat softe gedoe elke keer. De ploeg en bestuur laat veel steken vallen maar wij als supporters zijn ook aardig ingesuft. Heeft ook z'n redenen maar wij mogen ons wel weer wat vaker laten gelden.

17    
Steefl

@sjef
Ik ben groot voorstander van een fanatiekere sfeer. De gelaten sfeer is kut.
Maar moedwillig boetes verzamelen vind ik gewoon dom.

-14    
Breda*076

@Steefl

Over rare redenaties gesproken.. Jij bent verplicht om belasting te betalen. Wat NEGENTIENTWAALF naar mijn idee bedoeld is dat deze gasten veel werk verzetten voor NAC. Waardoor NAC geregeld kosten kan besparen. Laten we zeggen dat dat minimaal gelijk staat aan wat deze boete kost. Kom je onderaan de streep dus op 0 uit.

18    
ome cor


@BREDA*076
Dat NAC geld bespaart wil toch niet zeggen dat supporters dan maar moeten bepalen hoe dat geld uitgegeven wordt ?
Ik denk dat NAC zonder domme vuurwerk boetes ook wel andere kostenplaatjes heeft waar het uitgespaarde geld meer dan welkom is.

7    
Buurman

Voor 1750 euro declareert mevr. Ooievaar bij NAC voor 1.5 dag werk of aanwezigheid. NAC gewoon betalen , verder allemaal niet zeuren en overgaan tot de orde van de dag. Als we van MVV winnen begin ik weer een bietje te hopen op promotie.

15    
FVBreda

@negentientwaalf

Haha goed geprobeerd om de boete goed te praten.

Je wil dus zeggen dat als ik elke week vrijwillig een persoon met mijn auto 20km vervoer. Ik het recht heb om wekelijks 20 euro van hem te jatten.

Hij is dan toch minder kwijt dan een taxi?

9    
Arie

Een collectebus voor deze boete is zo gevuld bij het stadion. 175 man die een tientje lappen heb je zo bij elkaar. Meer van dit soort acties graag!

1    
Warmlooptrainer

Geweldig was dat! Tijdens een van mijn warming ups bijna een fakkel in mijn nek! Snel weer!

-2    
Buurman

Warmlooptrainer heeft natuurlijk wel een punt. Doet me even denken aan die brandstapels in Scheveningen met oudjaar. Als je er hinder van hebt moet je er niks van hebben. En van de andere kant is het van oudsher een mooi iets.

7    
Basje

klasse actie van die boys van fr0nt76! Ik zag dat ze nu ook weer bezig waren met een doek voor de jeugd om de jeugd te binden met ons NAC.... kortom zij doen er dus alles aan om NAC een betere en mooiere club te maken. Wat NEGENTIENTWAALF ook zegt die gasten zijn gewoon goed bezig pech dat ze een boete helaas binnen halen maar was ook wel te verwachten want die actie was te bruut 😉 al helemaal voor de knvb haha. (Ben wel benieuwd of zoon Roda ook een boete heeft gekregen en een Zwolle en Feyenoord van afgelopen weekend)

Nogmaals boys van fr0nt76 keep up the good Work!!

11    
Los Pollos Hermanos

Zet maar een rekening open om dit te financieren. Leg wel wat euro's neer en er zijn er vast meer die een steentje willen bijdragen.

Eindelijk weer eens een echte NAC actie. Ik ben helemaal voor en kijk nu al uit naar de volgende.

Volgende wedstrijd nog meer vuurwerk, nog meer rook, nog meer ellende. Wij zijn NAC. Fuck die klootzakken uit Zeist.

24    
RaraNAC

Fijn dat de boetes ook eens op Jupiler League niveau zijn.

1    
Sanseveria

Mooi om te zien dat na de eerste paar ondoordachte reacties ook iedereen inziet dat vuurwerk best leuk is, maar NAC gewoon enorm gedupeerd wordt door de boetes. En redeneren dat je de club best flinke financiele schade mag toedoen omdat sommigen vrijwilligerswerk verrichten is natuurlijk helemaal kansloos.

11    
Jemo

Ik snap dat het zeiken is, maar het blijft toch belachelijk dat we op Vrijdag verliezen van spelers die op Woensdag champions league spelen. Gaat nergens over en is echt gewoon competitie vervalsing.

0    
DunErwt

Groot gezeik voor een kleine boete!

-1    
Arie

Sanseveria

Dat als er een collectebus rond zou gaan om de boete te financieren jij nog geen euro zou geven moet je lekker zelf weten, maar ik weet zeker dat er een veelvoud van deze boete in de collectebussen zou zitten als ze gaan tellen de volgende dag.

5    
De muzikant

@Sanseveria: "na de eerste paar ondoordachte reacties ook iedereen inziet dat etc..." Als je de reacties bekijkt dan is een (heel erg) groot deel het er over eens dat het een goeie actie was die nagenoeg volledig ondersteunt wordt. Deze actie was een goeie, leuke, actie en om diverse redenen op een juist moment uitgevoerd. Dat jij jouw mening als maatgevend vind zegt alles over jou. Voor mij ben jij een exponent van de nieuwe NAC "supporter": Leve de lol, als we na de wedstrijd in de gracht maar carnavalsliedjes kunnen zingen met onze oude studievriendjes.

3    
Arie

Ik zou echt gelukkig worden van 100.000klappers terug in de gracht op G.

Laad alle berichten na dit bericht in