Overal waar we komen

BSRecap: Speelronde 4

Italo

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en hoe zag de generale van de komende tegenstander van NAC eruit? Vandaag de recap van speelronde 4.

Rondje langs de velden

In de voor NAC pijnlijk verlopen vierde speelronde werd weer een volledig programma afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie. Uiteindelijk bleek het thuisvoordeel dit weekend doorslaggevend te zijn. Op TOP (0-0 tegen De Graafschap) en Jong AZ (1-1 tegen FC Dordrecht) na, werden alle duels gewonnen door het thuis spelende team.  

De meest doelpuntrijke wedstrijd werd gespeeld in Nijmegen. NEC versloeg SC Telstar met 4-2. Doordat de ploeg vorige week ook won bij Roda is NEC inmiddels, na een zwakke seizoensstart, opgeklommen naar de zesde plek.

Een andere ploeg die bovenin mee blijft draaien is FC Eindhoven. De ploeg van ex-NAC coach Ernie Brandts versloeg Go Ahead Eagles met 2-1 in een vermakelijk duel. Ook hoogvlieger Excelsior wist drie punten aan het totaal toe te voegen. Ondanks een doelpunt van NAC-huurling Diego Snepvangers wist Helmond Sport niet voor een verrassing te zorgen in Kralingen: 3-1.

Koploper De Graafschap liep, net zoals NAC, averij op. Op bezoek bij TOP Oss kwam de ploeg niet verder dan 0-0. Het duel lag enige tijd stil omdat de verlichting in het stadion was uitgevallen. Volgens De Graafschap coach Mike Snoei was niet dat, maar het optreden van de scheidsrechter doorslaggevend: ‘’De scheidsrechter keurt een goal van Ralf Seuntjens af. Daar was ik het absoluut niet mee eens. Ik voelde mij op dat moment benadeeld. Hij (scheidsrechter Martens) was in die fase even de kluts kwijt.’’

Overige uitslagen: SC Cambuur – FC Den Bosch 3-2, Jong Ajax – Almere City 3-2, Jong FC Utrecht – Jong PSV 3-0, Jong AZ – FC Dordrecht 1-1.

 

Wedstrijd van de week

De verhitte derby, welke op zondag werd gespeeld, tussen MVV en Roda JC is de wedstrijd van de week. Het Limburgse onderonsje op zondag tussen MVV en Roda JC werd gewonnen door MVV. Hiermee drukte het Roda verder in de problemen. Die ploeg heeft na vier wedstrijden slechts één schamel punt bijeen gespeeld. Alarmfase 1 in Kerkrade dus.

Het duel werd ontsierd door ongeregeldheden op de tribune. In de 41e minuut lag het duel zelfs even stil toen Jordy Croux, nu speler van Roda maar vorig seizoen nog actief voor MVV, werd bedolven onder het bier en geraakt door andere voorwerpen.

De stand was op dat moment nog 0-0. MVV begon sterker aan de wedstrijd, maar zag dat Roda naarmate de wedstrijd vorderde steeds wat meer grip begon te krijgen op de tegenstander. Met twee ballen op de lat liet MVV de intenties blijken, en de 1-0 zou dan ook volgen. Het was Serhat Kot, nieuwbakken spits bij MVV, die de enige treffer van het duel voor zijn rekening nam. Namens Roda JC was verdediger Daryl Werker dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal belandde op de paal. Verder dan deze poging kwam de ploeg uit Kerkrade niet.

 

Komende tegenstander

Aankomend weekend speelt NAC geen wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dit heeft alles te maken met het feit dat er een interlandweek voor de boeg staat. Ploegen uit de ‘KKD’ hadden voorafgaand aan het seizoen de mogelijkheid om aan te geven of zij wel/niet in actie wilden komen tijdens interlandweken. NAC heeft vervolgens bij de KNVB aangegeven dat het tijdens interlandweken niet op vrijdag te willen spelen.

Volgend bericht
Ex-NAC: Aminu naar Dordrecht 7 reacties
Terug naar overzicht
18 Reacties
18    
Tombola Breda

We kunnen concluderen dat iedere ploeg uit de KKD punten heeft laten liggen. Wat op zich logisch is, want bij alle kampioenskandidaten hebben er veel spelersmutaties plaatsgevonden. Ofwel, teams in opbouw. NAC is daarin wel het meest extreme voorbeeld waarbij er echt een compleet ander team staat t.o.v. vorig jaar op 3 spelers na.

In dat opzicht is die nederlaag bij Volendam verklaarbaar en geen rede tot paniek lijkt me. Daarbij meegerekend dat 2 belangrijke spelers op sleutelposities ontbraken.

-49    
van Flieger

Velen zijn zich kapotgeschrokken van de wanprestatie in Volendam. Gevoelens van misselijkheid, walging, boosheid en teleurstelling strijden om voorrang. Het gevolg kan goed zijn dat de wedstrijd NAC-jong Utrecht voor een laagterecord aan toeschouwers gespeeld gaat worden.

12    
Beest

@alpenzusje


Hahahahahahahaah . Man wat ben jij lachwekkend.

-6    
Henri

Helaas vervalt NAC weer in dezelfde oude fouten zoals in vele voorgaande seizoenen.
Ook nu werd er weer verloren voor een interland break. Heb je als supporter weer lekker twee weken chagrijn. En NAC verloor punten terwijl de concurrentie ook punten liet liggen. Ook deze kwaal bestaat dus nog. Het grote nadeel daarvan is dat je nooit wegloopt bij de concurreentie of nooit een achterstand inloopt. Zie de afgelopen degradaties en
de gelukkige promotie in een competite waar men slechts als vijfde eindigde. Wanneer zal hier eens een trendbreuk komen?

6    
Beest

De jong teams gaan we gewoon winnen , zonder enige twijfel . Dan komt Excelsior thuis en als we die pakken hebben we de beste seizoenstart van het afgelopen eeuw.


Tegen 2 directe concurrenten winnen hebben we ook al 10 jaar niet gedaan . Over 3 weken staan we aan kop met een voorsprong van 4 punten op de nummer 3 .


Het hoeft niet met goed voetbal, Twente speelde vorig jaar bedroevend . Werden wel kampioen en staan nu 4de in de eredivisie.

En dat is waar het kneuzenclubje bang voor is. Dat nac de goede weg is ingeslagen, want dan vervalt alles waar ze over kunnen praten

4    
nacorakel

Het zou ook kunnen van niet. Die 2-7 tegen RKC in 1988 gaan we niet meer evenaren, naar ik hoop.

5    
scheppioni

Laat ik het nog ergens aan vasthouden dat het belabberde in volendam met dit nieuw NAC eenmalig was. Ik wil gvd af van dat lamlendig NAC, zo ben ik niet verliefd geworden op onze club ! De NAC supporters zal voor de NAC spelers altijd het juiste voorbeeld zijn, gewoon bloed aan de palen, ballen in het net ........

1    
Nacman

Volgens Banco de roeptoeter van Bn de leugenaar het Bredase parochieblad moeten we vrezen voor een langdurige blessure van dogan.
Dat zou jammer zijn

-13    
Arie

Beest

Ik weet niet wat het is, maar ik word misselijk van jouw reacties. Oogkleppen. Misplaatste good news show.

-1    
Rob

Zolang de kut aandeelhouders blijven zitten, zal het alleen maar KUT gaan!

2    
ome cor

@Beest
Ik denk dat Flieger het over het uitvak heeft bij NAC-jong Utrecht.
En in dat geval zou hij best eens gelijk kunnen hebben.

Verder natuurlijk weer een vrij nutteloze bijdrage.
Een jong team kan natuurlijk niet 1x collectief falen. In elk geval niet bij NAC volgens ene Fliegmans.

3    
Beest

Arie


We spreken elkaar na Excelsior. Maar bij winsy ben je weer nergens te bekennen zoals altijd.

Daar wordt een mens pas misselijk van

0    
Beest

* winst

-7    
Arie

Na winst tegen Cambuur was ik ook kritisch. En Helmond was goed, maar totaal geen graadmeter. Blijf jij maar lekker hosanna verkondigen.

0    
Breda-Loyal

Dat NAC geen punten heeft gepakt tegen Volendam mag het zichzelf verwijten

Filipovic liet heel veel verdedigende steken vallen , Rösler op het middenveld zet ik ook mijn vraagtekens bij , Noblejas centraal achterin terwijl het een back is???

Als je een vrije trap mee krijgt de bal niet de hoek inspelen maar naar voren pompen ???

0    
Breda-Loyal

Dat NAC geen punten heeft gepakt tegen Volendam mag het zichzelf verwijten

Filipovic liet heel veel verdedigende steken vallen , Rösler op het middenveld zet ik ook mijn vraagtekens bij , Noblejas centraal achterin terwijl het een back is???

Als je een vrije trap mee krijgt de bal niet de hoek inspelen maar naar voren pompen ???

4    
Geeren-zuid

Hebben we nog n potje?
Lees net dat tighadouini transfervrij is na ontbinding contract bij malaga

3    
Tombola Breda

Tighadouini zou aardig zijn. Maar no way dat die van Malaga naar KKD gaat. Tevens zal hij zo veel salaris ook niet willen inleveren.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja