Wij gaan niet opzij

BSRECAP: Speelronde 5

Italo

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC speler kroonde zich tot Man of the Match? Vandaag de recap van de verknipte speelronde 5.

Rondje langs de Velden

Speelronde 5 werd in twee periodes afgewerkt. Vanwege de interlandweek en het recht dat Keuken Kampioen Divisie teams hebben om in dat weekeinde niet te spelen, werden er afgelopen maandag nog vier wedstrijden uit deze speelronde afgewerkt.

Eerder, op 8 september, werd er gestart met deze speelronde. Zonder te spelen beleefde NAC toen een prima vrijdagavond. Het zag FC Eindhoven en Excelsior, twee ploegen die op dat moment boven NAC stonden op de ranglijst, punten verspelen. FC Eindhoven verloor op bezoek bij buurman Helmond Sport (1-0, doelpunt Bodi Brusselers) terwijl Excelsior met 2-2 gelijkspeelde bij Go Ahead Eagles.

Het was ook de speelronde waarin Roda JC voor het eerst dit seizoen wist te winnen. In eigen huis werd TOP Oss met hangen en wurgen verslagen (2-1).

Afgelopen maandag kwamen de ‘Jong’ ploegen in actie, en werd ook het duel tussen NEC en De Graafschap gespeeld. Net zoals Jong AZ was ook Jong FC Utrecht met enkele selectiespelers aangetreden. Met Abass, Cerny en Troupee in de ploeg walste Jong Utrecht over FC Den Bosch heen (5-1). Ex-NAC speler Danny Verbeek, nu in Bossche dienst, keek vooral naar zijn eigen ploeg. ‘’Dit was dit de slechtste wedstrijd van FC Den Bosch sinds ik hier terug ben. Het was voor mijzelf ook een verrassing. De vorige wedstrijden hadden we juist een opgaande lijn laten zien en ook nu begonnen we goed. Maar dan mis je de kans op 0-1 en dan loopt het zo,’’ aldus Verbeek tegenover het Brabants Dagblad. ‘’Een kwalijke zaak.’’

Het duel tussen de beloftenelftallen van Ajax en PSV eindigde in een 2-0 zege voor de Amsterdammers door doelpunten van Gravenberch en De Waal.

Overige uitslagen: Almere City – FC Volendam 1-0, FC Dordrecht – MVV 0-1, Telstar – SC Cambuur 0-2.

 

Wedstrijd van de week

Onze wedstrijd van de week was maandagavond live te volgen op Fox Sports. De zender koos ervoor om (enkel) NEC – De Graafschap uit te zenden. In Nijmegen kwam NEC prima voor de dag en was het lange tijd de bovenliggende partij. Totdat minuut 33 aanbrak. Uit het niets scoorde middenvelder Breinburg de 0-1 door een afgeslagen hoekschop ineens binnen te schieten. Hierna bleef De Graafschap het initiatief houden, zag ook Graafschap-middenvelder Gregor Breinburg: ‘’In de eerste helft kun je al de 0-2 maken. In de tweede helft al helemaal. We krijgen twee of drie goede kansen maar die scoren we niet. Daarmee houden we NEC in leven waardoor zij blijven hopen op die ene kans. En die viel in de slotminuut goed.’’

Daarmee refereert Breinburg aan de goal die NEC in de 93e minuut scoorde nadat het er nog één laatste keer voor ging. Okita kreeg de bal goed mee en schoot zijn ploeg naast koploper De Graafschap. Door deze puntendeling blijft NEC hangen in de middenmoot. De Graafschap liet de kans liggen om weg te lopen van naaste belager NAC. Het verschil tussen beide ploegen is nu slechts een puntje. Ook Excelsior staat met 13 punten op één punt van koploper De Graafschap.

 

Jong AZ – NAC: Man of the Match

Voor NAC zelf volgde er afgelopen maandag een broodnodige zege op Jong AZ. Na het doelpuntloze gelijke spel tegen Jong FC Utrecht van vorig weekend volstond niets anders dan een overwinning. Dankzij twee treffers van Sydney van Hooijdonk trok de ploeg uiteindelijk, na een 1-0 achterstand, aan het langste eind (1-2).

Jullie riepen Sydney van Hooijdonk uit tot Man of the Match. De invaller scoorde een 8,8 en bleef de overige selectiespelers hiermee ruim voor.

Ook de twee andere invallers, Filipovic (6,6) en Schouten (6,5) , kunnen op een ruime voldoende rekenen. De spelers die minder goed scoorden waren Stokkers (5,1) , Boussaid (5,8) en van Anholt (5,4). Of dit optreden gevolgen gaat hebben voor de basisopstelling van aanstaande vrijdag zullen we moeten afwachten.

Bron:
B-Side Rats, Regio8, Brabants Dagblad
Vorig bericht
107 jaren lang al is ons NAC 7 reacties
Volgend bericht
Sander Mijnhijmer nieuwe Commercieel Manager 33 reacties
6 Reacties
4   0  
since1912

Gefeliciteerd allemaal!

4   5  
Talentje

Nou Ruud brood de enige 3 wijzigingen voor vrijdag worden hier duidelijk gemaakt :) Sydney voor stokkers, filipovic voor boussaid en Schouten voor van anholt

0   1  
Ivo

@Talentje

Brood is niet van de rigoreuze wijzigingen. Ik verwacht 1, maximaal 2 wijzigingen in de basis-11.

5   11  
Jan Bril

We hebben nog niet gewonnen vrijdag.
1) Moniz wil laten zien dat hij gehaaider is dan Brood.
2) Vloet wil laten zien dat de NAC supporters zich verschrikkelijk hebben vergist in zijn kwaliteiten.
3) De euforie voert na jong AZ de boventoon bij NAC en dan gaat het vervolgens al jarenlang mis.

3   1  
Badeend

"de euforie viert na Jong AZ hoogtij"

Natuurlijk.

Dat.

OF dit NAC zou zich willen revancheren na de schaamtelijke vertoning tegen de tien kleuters van Utrecht 2. En dat zou wel eens een heel andere pot tot gevolg kunnen hebben. Ik heb er vertrouwen in voor vrijdag, als er maar keihard gewerkt wordt!

4   0  
since1912

Gefeliciteerd allemaal!

4   3  
van Flieger

Filipovic viel - op die 3 corners op zakhoogte dan - redelijk in. Die Belgische mug die ze van Utrecht hebben gehuurd niet meer opstellen. Totaal geen speler voor ons NAC. Wat een blunder om die te halen.

Sjokkers dat had van Flieg al na 1 training gezien. Hij werkt wel hard maar heeft geen specialiteit. Dus in feite hebben we te weinig kwaliteit in de selectie om souverein te promoveren.

Laad alle berichten na dit bericht in