Wij gaan niet opzij

Sander Mijnhijmer nieuwe Commercieel Manager

Benn076

Sander Mijnhijmer zal vanaf december de pittige taak op zich nemen om Eric Matijsen op te volgen als commercieel manager bij NAC. De 33-jarige geboren en getogen Bredanaar werkt op dit moment nog als operationeel manager bij NEC in Nijmegen en was hiervoor actief als Marketing, Media en Communicatie Manager bij dezelfde club. Voor NEC werkte Mijnhijmer (met een onderbreking van twee jaar) in totaal bijna vijf jaar voor RKC Waalwijk.

Op 1 oktober zal Eric Matijsen NAC verlaten voor een functie als commercieel directeur bij onze vrienden van RB-Media. Tot Mijnhijmer in december met zijn functie begint zullen de taken intern worden ingevuld.

Sander Mijnhijmer kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij de Parel van het Zuiden:  “Als geboren en getogen Bredanaar is het voor mij een prachtige kans om bij NAC aan de slag te mogen gaan. Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik diverse gesprekken gevoerd met verschillende geledingen binnen de club. De afgelopen jaren is door Eric, Justin en de rest van het commerciële team geweldig werk geleverd en staat er een mooie, loyale en stabiele businessclub. Daarnaast heb ik uit de gesprekken kunnen halen dat er een hecht en ambitieus team op kantoor zit. Ik zie het dan ook als een enorme uitdaging om samen met het team en alle sponsoren verder te bouwen aan de businessclub en kijk er naar uit om aan de slag te gaan en iedereen te leren kennen.”

Algemeen Directeur Luuc Eisenga: “In het geval van Eric lijkt het onmogelijk, maar iedereen is uiteindelijk vervangbaar. Alleen die geschikte vervanger moet dan wel gevonden worden. Na een grondige zoektocht zijn we uitgekomen bij Sander. Hij is in onze ogen de ideale persoon om het stokje over te nemen van Eric. Hij is jong, ambitieus, energiek en een geboren en getogen Bredanaar. Iets wat een pré is voor de functie van Commercieel Manager bij NAC. Daarnaast kent hij het reilen en zeilen van de voetballerij en is hij gelet op zijn vorige functies breed georiënteerd. We kijken uit naar zijn komst.” 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
BSRECAP: Speelronde 5 6 reacties
Terug naar overzicht
33 Reacties
43   0  
Nacman

Welkom Sander haal het grote geld maar binnen voor NAC

43   0  
Nacman

Welkom Sander haal het grote geld maar binnen voor NAC

24   2  
Rubenac

Succes vent!
Leuke gast, die bij mij op middelbareschool zat , een paar klassen lager .

14   2  
Nachoreca1

Lijkt me een goede keuze, maar de tijd zal het leren. Wens hem erg veel succes bij de parel van het zuiden!

9   1  
seuter

Succes en wijsheid met het maken van de juiste keuzes.
Hopelijk heeft hij een goed netwerk qua sponsors,zowel klein als groot.

5   67  
Janus

Veel te licht, maar succes.

6   24  
sjef de gevulde koek

Drinkt hij wel bier ? Is toch ook een vereiste bij onze mooie club!! Hopelijk denk hij verder dan dat en kan hij nog een hoop winst halen want dat ligt er maar genoeg. Als er bij 1 club meer uit het commerciële gehaald kan worden is het bij ons.

36   0  
Belske

@ Janus wat heeft zijn gewicht hier mee te maken

on topic succes

18   4  
7Hills

Neem aan dat bij NAC precies bekend is welke bedrijven er in en rond Breda gevestigd zijn en geen sponsor zijn. Dus of hij een netwerk heeft wellicht niet de meest relevante vraag. Of hij mensen/bedrijven weet te overtuigen NAC te gaan sponsoren des te meer, zonder daarbij de huidige sponsoren uit het oog te verliezen.

Veel succes in ieder geval!

2   5  
Ojee

Het is Eric Mathijssen volgens mij.

2   3  
Ojee

Fout van mij

5   3  
Ernie

Welkom!

9   4  
Ratkopf

Weer een man met een jeka verleden, succes Sander!

21   4  
Steefl

Ik kom eigenlijk alleen even lachen om de mensen die hier negatief op reageren. ?

Succes Sander

12   35  
van Flieger

Ook ex Jeka 4, maar dat staat er niet bij.

6   5  
Rem

@VAN FLIEGER

Moet dat dan?

Succes Senderos!

14   43  
jvt

Wat is dit nou? 0.0 commerciële track record, wel ervaring in marketing en logistiek maar was daarin veelal opdrachtgever. Nu moet ie geld binnenhalen. Weer iemand die het vak nog moet leren maar zwakke leiders trekken zwakke mensen aan en dat gaat van top down aandeelhouder tot aan ballenjongen.

Een enorme gok dus. Hoog energielevel is natuurlijk voor iedereen van belang.

17   5  
Ernie

@jvt
Dan hadden ze ook gerust jou kunnen vragen dus!

3   2  
Buurman

Simpel ; de tijd zal het (spoedig) leren. Veel succes !!

13   20  
Henkie

Iedereen is het er over eens dat Nac een eredivisieclub is. Zou eigenlijk linkerrijtje moeten draaien. Iedereen is het er over eens dat er slecht beleid gevoerd wordt.

Maar als dan wéér het zoveelste lichtgewicht wordt aangetrokken, wordt kritiek niet geduld.

Opmerkelijk.

Met zwakke broeders in de hele laag van de club komen we niet waar we horen.

4   1  
Ivo

Veel succes bij NAC!

14   4  
Henri

Het is zoals Buurman het zegt. We zullen het snel weten. Maar als ik zijn functies lees bij RKC en NEC is het meer een manusje van alles geweest ipv een gespecialiseerde salesman met veel ervaring. Bij RKC en NEC was/is het bovendien zo dat als er echt geld nodig is Boekhoorn en Mandenmakers wel hun portemonnaie trekken.
Ikzelf wordt altijd moe van teksten als: "De afgelopen jaren is door Eric, Justin en de rest van het commerciële team geweldig werk geleverd". Als ik over de huidige situatie van de commerciele afdeling van NAC lees en hoor zijn de verhalen verre van rooskleurig. Maar okay, we zullen het snel weten of het een persoonlijkheid is die in staat is om meerdere nieuwe bronnen in de divere geledingen van het plaatselijke, regionale en landelijke zakenleven aan te boren of dat het weer zwemmen wordt in dezelfde vijver van Justin Goetzee en Co. Ik ben ook erg benieuwd wat zijn opdracht is van de directie en dan met name naar de achterliggende commerciële visie van hen. Wellicht een interessnte vraag voor morgenavond.

20   6  
Ernie

Als je die lompe reacties hier leest. Dan vraag je je überhaupt af waarom er nog mensen bij NAC willen werken.

17   4  
Heksenketel

Wat hebben wij toch ongelooflijk veel verborgen talent hier op dit forum! Allemaal mensen, die een mening hebben zonder dat ze iemand kennen. Wat ben ik dan toch eigenlijk een sukkel, want ik heb geen mening.....

23   4  
Henri

Eens even wat op internet gekeken, maar Sander heeft maar bij één werkgever echt wat saleservaringopgedaan en dan wel in de modebranche. Voor de rest lees ik zaken als CIOS, Middlemanagement, Integrale veiligheid, bewegingsconsulent,maar helaas helemaal niets over een commerciële carriere.
Ik vind dit toch echt verbazingwekkend en dan lees je ook nog dat AD Eisinga zo blij is dat Sander in Breda woont. Maar wat heb je daaraan als hij het merendeel van zijn carriere in Dordrecht, Waalwijk en Nijmegen heeft gewerkt. Hij is één jaar actief geweest in Breda in een commerciële functie. Dat was tevens de kortste tijd dat hij ergens heeft gwerkt. Zal niet vanwege het succes zijn geweest denk ik dan maar. Kortom ik kan niet veel anders concluderen dat er nu een commerciele manager is aangesteld zonder enige ervaring laat staan een trackrecord. Ik gun Sander het allerbeste hoor en alle succes, maar bedrijfsmatig denk ik: Hoe is het in hemelsnaam allemaal mogelijk bij NAC het Bredase voetbalbedrijf met een miljoenenbegroting.

2   2  
Guuske

Succes ik hoop dat hij veel binnen harkt. Maar denk dat een jong ventje zonder netwerk de eerste jaren nog geen grote vissen binnen haalt. Maar goed een jonge hond kan ook veel nieuwe kleine visjes binnen halen.

5   3  
Arie

Niks tegen de jongen zelf, goeie gast. Zn vader ook, maar wel wéér eentje uit de Jeka kliek inderdaad. Ook geen aantoonvare ervaring in de commercie. NEC is bedrijfsvoeringsgewijs nou ook geen pluspunt op je CV de afgelopen jaren. We modderen door zo lijkt.

9   5  
Real Robert

Een man zonder enige ervaring of relevante commerciele achtergrond.

Hoe is dit toch weer mogelijk?

12   9  
Van Flieger

Ze hebben het niet voor elkaar gekregen om voor 1 oktober een fatsoenlijke vervanger voor Matijsen binnen te halen.

En wanneer had Matijsen ook alweer opgezegd ?

3   5  
Jan Bril

Niet bepaald het track record van een stevige sales manager in een business to business markt. Maar dat had Matijsen ook niet.

Hij heeft met Remco Oversier wel leuke dingen gedaan bij RKC. Maar ik vrees dat die “samen mouwen opstropen” cultuur niet gaat passen in de “binnen de lijntjes kleuren” cultuur die Edelenbos bij NAC heeft geforceerd. Voor Sander waarschijnlijk heel lastig omdat die “brave” risico mijdende hypotheek gedreven hielen likkende Fries in het geheel niet lijkt op de creatieve Oversier, waarmee hij zo lekker kon samenwerken. Wel een aardige buffer tussen de strakke Fries en de flexibele types als van den Dungen en van Dijnsen. Verder is de kans groot dat hij over een jaar de schuld krijgt van het commerciële wanbeleid van Eisenga.

7   4  
Hugo

De bekrompenheid bij een aantal spat er van af. Omdat SM een voetbalverleden heeft bij een bepaalde amateurclub staat die jongen al met 1-0 achter? Het is werkelijk ongehoord. Hup NAC

4   1  
Wanny

Laten we niet doen alsof je voor deze functie enorm veel ervaring en opleiding nodig hebt zeg.

Gewoon een gezond stel hersens, weten hoe een voetbalclub werkt, energiek en een prettige persoonlijkheid. Dan ben je al een heel eind. Vooral dat laatste hoorde je altijd als het over Eric Matijsen ging. En dat heb je of dat heb je niet.

De meeste sponsors willen gewoon het gevoel krijgen belangrijk gevonden te worden en met relaties een lekker wedstrijdje kijken met een hapje en een drankje. En af en toe een activiteit van de business club. Dan heb je al 80% van de sponsors te pakken, die eigenlijk gewoon supporters zijn met een bedrijf.

Voor de grotere jongens hebben we volgens mij sinds vorig jaar een dame in dienst. Daar gaat het veel meer om exposure en return.

1   0  
Heksenketel

@Wanny

Eens dat dit voor de meeste sponsoren het belangrijkste is. En ook eens dat dit bij NAC meer dan 80% is. Daar zit hem ook het probleem. Het merk NAC is meer waard en ook voor grote sponsoren interessant!

2   1  
Wanny

@ Heksenketel

Vraag is dan ook waar zijn verantwoordelijkheden liggen. Is dat bij die 80% of verwacht men van hem dat ie de grote sponsors gaat binnen halen en houden.

Neem aan dat de AD en die dame zich daar op richten.

Laad alle berichten na dit bericht in