BSRecap: Speelronde 9

Eddy W

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC-speler kroonde zich tot Man of the Match? Vandaag de recap van speelronde 9.

Rondje langs de velden
Na speelronde 9 mag NAC zichzelf periodekampioen noemen. De club wist door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk te winnen van NEC en behield hierdoor de koppositie. Omdat SC Cambuur in de eerste helft virtueel koploper was na een 3-0 voorsprong tegen Excelsior, moest NAC winnen van NEC om de periodetitel te pakken. Ondanks dat de ploeg uit Friesland met 4-0 wist te winnen van de Rotterdamse concurrent greep de ploeg van Henk de Jong net naast de periodetitel.

In Helmond was NAC-huurling Diego Snepvangers de grote man. De aanvaller kwam pas in de 59e minuut als wissel het veld in, maar zorgde er met twee doelpunten voor dat Helmond Sport met 3-1 won van het tiental van MVV. De huurling had een mindere periode, maar lijkt nu weer in vorm te raken. "Ik was erop gebrand om na twee mindere wedstrijden weer iets te laten zien. Dat is wel gelukt", aldus Snepvangers zelf. De doelpunten van Diego zijn hieronder terug te zien.

De Graafschap kwam tegen Almere City niet verder dan een gelijkspel. In Doetinchem vielen geen doelpunten, waardoor NAC twee punten uitloopt op de Superboeren. Vooral een gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg van Mike Snoei, die Ralf Seuntjens door een blessure moet missen, op deze wedstrijd. Snoei: "Het is ongelooflijk dat deze wedstrijd in 0-0 is geëindigd. Als je naar het aantal kansen kijkt, had het ook 3-3 kunnen worden.”

Overige uitslagen van deze speelronde: Go Ahead Eagles- Jong AZ: 1-1, Telstar - Roda JC: 1-2, FC Dordrecht - Jong Utrecht: 2-5, Jong PSV - FC Volendam: 3-1, Jong Ajax - FC Eindhoven: 6-0, FC Den Bosch - TOP Oss: 4-0.

Wedstrijd van de week
Voor de wedstrijd van de week reizen we af naar Den Bosch. In de Brabantse derby kwam de ploeg van Olivier Rommens op bezoek bij de ploeg van Danny Verbeek. Het duurde slechts zeven minuten voordat Leo Väisänen de score mocht openen. Na langdurig balbezit verdiende FC Den Bosch een corner, waarna de centrale verdediger de bal voor zijn voeten kreeg en in een bijna leeg doel kon schuiven. Acht minuten later liet TOP Oss voor het eerst zien dat ook zij kunnen aanvallen. Lorenzo Piqué raakte met zijn schot de buitenkant van de paal. Op de gele kaarten van Olivier Rommens, in de 31e minuut, en Danny Verbeek, in de 44e minuut, na waren er geen hoogtepunten meer in de eerste helft.

Kort na rust maakte Olivier Rommens een tackel, maar helaas kwam de middenvelder te laat waardoor hij niet de bal maar Paco van Moorsel raakte. De oud NAC-speler had al een gele kaart op zak en kon in de 49e minuut de kleedkamer opzoeken. Uit de daaropvolgende vrije trap tikte wederom Väisänen de bal achter Ronald Koeman. Nadat Trotman verzuimde de 3-0 te maken, was het Paco van Moorsel die na een corner de bal van een halve meter in een leeg doel kon schieten.

De derby uit Oost-Brabant werd in de 86e minuut nog enige tijd stil gelegd omdat meegereisde TOP Oss supporters tot vier keer vuurwerk het veld op gooide bij het doel van Wouter van der Steen. Toen het duel weer werd hervat, passeerde Alexander Laukart Koeman met een mooie lob. Via de handen van Koeman belandde de bal in het doel, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-0.

Man of the match
Waar het tijdens de vorige degradatie telkens niet lukte, pakte NAC afgelopen vrijdag de periodetitel. Door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk en een knappe redding van Nick Olij wist NAC de wedstrijd tegen NEC te winnen. Ook deze wedstrijd hadden jullie weer de mogelijkheid punten te geven aan de selectie. Omdat Finn Stokkers pas in de 87e minuut het veld in kwam voor Luka Ilic was er dit maal geen mogelijkheid om op de laatste invaller te stemmen.
Mede hierdoor kregen alle spelers een voldoende. Wederom was Nick Olij volgens jullie de Man of the Match. De keeper pakte een paar ballen en lijkt dit seizoen een echte puntenpakker te zijn en is een verademing in het doel. Olij heeft van jullie een 8,6 gekregen, waardoor hij met kop en schouders boven de overige spelers uit steekt. Matchwinner Sydney van Hooijdonk vinden we terug op de tweede plek met een 7,6. Het centrale duo, Noblejas en Riera, staan samen op de derde plek met een 7,3.

Aankomend weekend heeft de ploeg van Ruud Brood vrij. Tijdens de interlandperiode komt concurrent SC Cambuur wel in actie, uit bij MVV.