Wij gaan niet opzij

BSRecap: Speelronde 9

Eddy W

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC-speler kroonde zich tot Man of the Match? Vandaag de recap van speelronde 9.

Rondje langs de velden
Na speelronde 9 mag NAC zichzelf periodekampioen noemen. De club wist door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk te winnen van NEC en behield hierdoor de koppositie. Omdat SC Cambuur in de eerste helft virtueel koploper was na een 3-0 voorsprong tegen Excelsior, moest NAC winnen van NEC om de periodetitel te pakken. Ondanks dat de ploeg uit Friesland met 4-0 wist te winnen van de Rotterdamse concurrent greep de ploeg van Henk de Jong net naast de periodetitel.

In Helmond was NAC-huurling Diego Snepvangers de grote man. De aanvaller kwam pas in de 59e minuut als wissel het veld in, maar zorgde er met twee doelpunten voor dat Helmond Sport met 3-1 won van het tiental van MVV. De huurling had een mindere periode, maar lijkt nu weer in vorm te raken. "Ik was erop gebrand om na twee mindere wedstrijden weer iets te laten zien. Dat is wel gelukt", aldus Snepvangers zelf. De doelpunten van Diego zijn hieronder terug te zien.

De Graafschap kwam tegen Almere City niet verder dan een gelijkspel. In Doetinchem vielen geen doelpunten, waardoor NAC twee punten uitloopt op de Superboeren. Vooral een gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg van Mike Snoei, die Ralf Seuntjens door een blessure moet missen, op deze wedstrijd. Snoei: "Het is ongelooflijk dat deze wedstrijd in 0-0 is geëindigd. Als je naar het aantal kansen kijkt, had het ook 3-3 kunnen worden.”

Overige uitslagen van deze speelronde: Go Ahead Eagles- Jong AZ: 1-1, Telstar - Roda JC: 1-2, FC Dordrecht - Jong Utrecht: 2-5, Jong PSV - FC Volendam: 3-1, Jong Ajax - FC Eindhoven: 6-0, FC Den Bosch - TOP Oss: 4-0.

Wedstrijd van de week
Voor de wedstrijd van de week reizen we af naar Den Bosch. In de Brabantse derby kwam de ploeg van Olivier Rommens op bezoek bij de ploeg van Danny Verbeek. Het duurde slechts zeven minuten voordat Leo Väisänen de score mocht openen. Na langdurig balbezit verdiende FC Den Bosch een corner, waarna de centrale verdediger de bal voor zijn voeten kreeg en in een bijna leeg doel kon schuiven. Acht minuten later liet TOP Oss voor het eerst zien dat ook zij kunnen aanvallen. Lorenzo Piqué raakte met zijn schot de buitenkant van de paal. Op de gele kaarten van Olivier Rommens, in de 31e minuut, en Danny Verbeek, in de 44e minuut, na waren er geen hoogtepunten meer in de eerste helft.

Kort na rust maakte Olivier Rommens een tackel, maar helaas kwam de middenvelder te laat waardoor hij niet de bal maar Paco van Moorsel raakte. De oud NAC-speler had al een gele kaart op zak en kon in de 49e minuut de kleedkamer opzoeken. Uit de daaropvolgende vrije trap tikte wederom Väisänen de bal achter Ronald Koeman. Nadat Trotman verzuimde de 3-0 te maken, was het Paco van Moorsel die na een corner de bal van een halve meter in een leeg doel kon schieten.

De derby uit Oost-Brabant werd in de 86e minuut nog enige tijd stil gelegd omdat meegereisde TOP Oss supporters tot vier keer vuurwerk het veld op gooide bij het doel van Wouter van der Steen. Toen het duel weer werd hervat, passeerde Alexander Laukart Koeman met een mooie lob. Via de handen van Koeman belandde de bal in het doel, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-0.

Man of the match
Waar het tijdens de vorige degradatie telkens niet lukte, pakte NAC afgelopen vrijdag de periodetitel. Door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk en een knappe redding van Nick Olij wist NAC de wedstrijd tegen NEC te winnen. Ook deze wedstrijd hadden jullie weer de mogelijkheid punten te geven aan de selectie. Omdat Finn Stokkers pas in de 87e minuut het veld in kwam voor Luka Ilic was er dit maal geen mogelijkheid om op de laatste invaller te stemmen.
Mede hierdoor kregen alle spelers een voldoende. Wederom was Nick Olij volgens jullie de Man of the Match. De keeper pakte een paar ballen en lijkt dit seizoen een echte puntenpakker te zijn en is een verademing in het doel. Olij heeft van jullie een 8,6 gekregen, waardoor hij met kop en schouders boven de overige spelers uit steekt. Matchwinner Sydney van Hooijdonk vinden we terug op de tweede plek met een 7,6. Het centrale duo, Noblejas en Riera, staan samen op de derde plek met een 7,3.

Aankomend weekend heeft de ploeg van Ruud Brood vrij. Tijdens de interlandperiode komt concurrent SC Cambuur wel in actie, uit bij MVV.

Bron:
B-Side Rats, ED, De Gelderlander
Volgend bericht
Beau Lemmens vertrekt naar BNNVARA 20 reacties
Terug naar overzicht
6 Reacties
5   0  
Tombola Breda

@GJOEWIE, ik kan me gedeeltelijk vinden in jouw beredenering. Met de huidige achterhoede zouden we het in de Ere niet eens zo slecht doen denk ik. Maar voor de rest van het elftal zou het op een hoger niveau echt te hoog gegrepen zijn ben ik bang.

Anderzijds, we zijn "slechts" 9 wedstrijden verder. Er zit nog genoeg rek in het team. Die Grolschdrinkers begonnen vorig jaar ook met een compleet nieuw team aan de KKD en begonnen ook later in het seizoen pas echt goed te renderen. Bedenk daarbij tevens dat Bohui en Dogan (21 doelpunten vorig jaar) er ook nog aankomen.

Kijk bovendien eens naar Emmen. Die werden ook veel te licht bevonden voor de Ere. Vervolgens zijn ze er nu voor het 2e jaar bij en staan ze nu op een 15e plek. Absoluut geen hoogstaand voetbal. En het is nog maar de vraag waar ze aan het einde van het seizoen staan. Maar voorlopig knokken ze zich er goed doorheen.

2   4  
Nacman

Hopen dat MVV wint dan nac bij Eindhoven zie daar ook een gaat met de concurrentie daarna de graafschap winnen en we zijn bijna winterkampioen

5   13  
Gjoewie

NACman > MVV verliest met 3-1 van Helmond Sport. Die maken echt geen schijn van kans tegen Cambuur. De Friezen zijn voor mij de grote favoriet voor de titel. De Graafschap verspeelt te veel punten en is niet stabiel genoeg. Wat wil je ook met die ouwe kerels in de selectie... ):)
Ik hoop dat NAC het lang volhoudt, maar ik heb al eerder gezegd dat directe promotie voor mij geen must is. Ik heb liever dat Brood door bouwt aan een goed team, zodat we volgend jaar wel echt mee doen. Als we nu met plezier voetballen en een goed resultaat wegzetten, dan komen er volgend jaar wel dragende spelers naar NAC.
En wees eerlijk: de huidige selectie is te licht voor de eredivisie. In de voorbereiding verloren we van RKC en waar staan die nu?

5   0  
Tombola Breda

@GJOEWIE, ik kan me gedeeltelijk vinden in jouw beredenering. Met de huidige achterhoede zouden we het in de Ere niet eens zo slecht doen denk ik. Maar voor de rest van het elftal zou het op een hoger niveau echt te hoog gegrepen zijn ben ik bang.

Anderzijds, we zijn "slechts" 9 wedstrijden verder. Er zit nog genoeg rek in het team. Die Grolschdrinkers begonnen vorig jaar ook met een compleet nieuw team aan de KKD en begonnen ook later in het seizoen pas echt goed te renderen. Bedenk daarbij tevens dat Bohui en Dogan (21 doelpunten vorig jaar) er ook nog aankomen.

Kijk bovendien eens naar Emmen. Die werden ook veel te licht bevonden voor de Ere. Vervolgens zijn ze er nu voor het 2e jaar bij en staan ze nu op een 15e plek. Absoluut geen hoogstaand voetbal. En het is nog maar de vraag waar ze aan het einde van het seizoen staan. Maar voorlopig knokken ze zich er goed doorheen.

2   1  
Signase

Mooi NAC-momentje op de maandagochtend:

https://nos.nl/artikel/2305047-een-onervaren-trainer-zet-je-niet-op-een-vulkaan.html

2   0  
Die ne gast

@Gjoewie
Tegen RKC in de voorbereiding mochten de broertjes Ilic niet spelen en was er twijfel over Van Hooijdonk...
Neemt niet weg dat we elke keer moeizaam en soms zelfs onverdiend winnen en we nog niet Eredivisie waardig zijn. Maar goed, eerst maar eens promoveren. Dat wordt moeilijk genoeg. Wij krijgen ook nog wel een moeilijke periode en dan zijn 6 punten voorsprong zo weg.
Voorlopig Cambuur de grote kampioenskandidaat en moeten NAC, De Graafschap en Excelsior vechten om plaats 2.

5   1  
7Hills

Het heeft volgens mij helemaal geen zin om naar de concurrentie te kijken. Ook die ploegen gaan namelijk een mindere periode krijgen. Kijk maar naar de Graafschap, die waren huizenhoog favoriet. Seuntjens valt uit tegen Roda en spelen vervolgens die en de wedstrijd erna gelijk. Zo zie je maar hoe afhankelijk zij zijn van de aanwezigheid en de vorm van 1 man. Hetzelfde geld voor Cambuur, wat als Mühren er een keertje niet instaat? Hoe gaan ze daar dan mee om? En vergeet ook niet dat Cambuur in 3 van de 9 potjes het voordeel hadden van een rode kaart bij de tegenstander.

Bij NAC staat een team wat door hard werken punten en overwinningen haalt. Alleen de overwinning tegen Cambuur was onterecht, de overige wedstrijden win je terecht op basis van het aantal kansen. Dat is ook een kwaliteit, bij NAC is de speelwijze niet afgestemd op 1 man zoals bij andere clubs wel zo is en dus zijn de poppetjes net iets makkelijker inwisselbaar. We missen onze aanvoerder en onze ( op papier ) beste aanvaller, als die erbij komen krijgen je verdediging en aanval een instant boost, zeker Dogan zou er wel eens voor kunnen gaan zorgen dat de aanvallen net wat vloeiender kunnen gaan verlopen. Hopen ook dat Bohui snel minuten gaan maken, een speler die een keer buitenom gaat en de diepte zoekt i.p.v. telkens naar binnen trekt zorgt voor broodnodige variatie.

We staan er gewoon goed voor, en met de terugkeer van de geblesseerden ziet de toekomst er nog wat rooskleuriger uit.

Laad alle berichten na dit bericht in