Overal waar we komen

Henk Fraser: "Sydney van Hooijdonk is autenthiek"

Thiestemberg

Pierre van Hooijdonk schoof afgelopen zondag aan bij Studio voetbal. Natuurlijk moest het dan ook eventjes gaan over zijn zoon, Sydney, die NAC wederom in de tweede helft naar een overwinning schoot tegen NEC.

Henk Fraser was opvallend lovend over de pas negentienjarige spits. Ik vind hem eigenlijk leuker dan zijn pa stelde hij met een knipoog. "Zijn vrije trappen zijn waanzinnig en ik vind ook dat hij autenthiek is. Hij is nog niet aangetast door ons wereldje" besloot Fraser.

De jonge aanvaller is echt naam aan het maken in Nederland. In Breda wordt hij natuurlijk al op handen gedragen, maar ook buiten de stadsgrenzen vallen zijn sterke prestaties op. Toch was hij na NAC-NEC kritisch op zijn eigen spel: "Ik zat eigenljk helemaal niet lekker in de wedstrijd en ik speelde moeizaam. Natuurijk had ik pech met de vrije trap maar als je dan alsnog je kans krijgt en je ziet die bal in het net verdwijnen is er natuurlijk weer blijdschap".

 

Bron:
NAC Breda, NOS Studio Sport, B-Side Rats
Vorig bericht
BSRecap: Speelronde 9 6 reacties
Terug naar overzicht
21 Reacties
59    
Ouwe Spionkop

Allemaal waar dat hij pas aan het begin staat van een eventuele carrière.
Maar attentie!
In Turkije is Pierre van Hooijdonk echt een soort god. Dus worden de verrichtingen van zijn zoon nauwlettend gevolgd. Zoek maar eens op Twitter naar van Hooijdonk de laatste dagen.
Sidney heeft bij ons een klein contractje dat voor een habbekrats kan worden afgekocht door een belangstellende club. Bovendien zijn spitsen altijd gewild.
Ik zeg nu contractverbetering aanbieden en meteen 5 jaar vastleggen.
Kijk als hij goed blijft presteren is hij hij toch niet te houden maar dan incasseer je eindelijk wel eens een echte transfersom!

18    
Mot van den Eleebba

In Dordt-Noord hebben ze het al over de verlosser binnenhalen nu tie nog goedkoop is.

Beetje overdreven allemaal, al moet ik wel bekennen dat het heerlijk is om zo'n jongen uit de stad te zien schitteren. Ik heb nog steeds naweeen van vrijdag, kater van 3 dagen is echt niet te doen tegenwoordig.

Echter moet de knop weer om en komen er 2 belangrijke potten aan, Eindhoven heeft wat recht te zetten na die blamage van afgelopen wedstrijd en daarna is het de graafschap thuis. 6 punten zou echt enorm lekker zijn maar ik denk dat 4 realistischer is.

8    
Wolfmanjack

Inderdaad leuke jongen. En terecht kritisch op zichzelf. Speelde tot de goal een bijzonder matige wedstrijd. Ben blij met hem.

27    
7Hills

Lees her en der dat Sydney een matige wedstrijd speelde tegen NEC, maar vraag me dan af wat de verwachtingen zijn van een jongen van 19 die net zijn 4e (?) wedstrijd in de basis mag starten? Stond volgens mij gewoon telkens op de plek die je van hem mag verwachten als spits op het moment dat de bal in de 16 was, wat in mijn ogen het belangrijkste is.

59    
Ouwe Spionkop

Allemaal waar dat hij pas aan het begin staat van een eventuele carrière.
Maar attentie!
In Turkije is Pierre van Hooijdonk echt een soort god. Dus worden de verrichtingen van zijn zoon nauwlettend gevolgd. Zoek maar eens op Twitter naar van Hooijdonk de laatste dagen.
Sidney heeft bij ons een klein contractje dat voor een habbekrats kan worden afgekocht door een belangstellende club. Bovendien zijn spitsen altijd gewild.
Ik zeg nu contractverbetering aanbieden en meteen 5 jaar vastleggen.
Kijk als hij goed blijft presteren is hij hij toch niet te houden maar dan incasseer je eindelijk wel eens een echte transfersom!

2    
Ronnie

Mensen, natuurlijk is het goed zoals het met hem de laatste weken gaat (puur qua afronding/goals maken). Maar zoals meerdere al opmerken, hij is nog jong en staat nog maar 4 wedstrijden in de basis. Verder vind ik tot nu toe zijn spel nog zeker geen voldoende. Maar zijn rendement is goed. Hard blijven werken is hier het motto denk ik. Ervaring opdoen … maar nu al contractverbetering lijkt me teveel van het goede. Kan in de winterstop ook nog. Maar als we eerlijk zijn is heel ons elftal nog niet op een dusdanig niveau dat we klaar zijn voor promotie. Er is voor Ruud nog genoeg om aan te werken … maar één ding is zeker, het is wel een eenheid vergeleken met vorig jaar

8    
TpT

Sydney is het bewijs dat je met hard werken, graag willen en de juiste mentaliteit wat kunt bereiken. Natuurlijk is het pas een begin en moet hij het op de lange termijn blijven waarmaken, maar het is toch heerlijk dat hij nu al zo beslissend is geweest voor de eerste periodetitel.

Daarnaast kan een neus voor de goal en hard werken voor een spits meer dan voldoende zijn. Dat beheerst Sydney wel allebei. Inzaghi kon voor geen poot voetballen maar maakte wel doelpunten en zo zijn er wel meer voorbeelden te vinden.

4    
Coen

Het zou goed Voor Sydney zijn als hij een jaar of drie - vijf zou spelen in Nederland. Liefst nog twee a drie jaar bij NAC. Kiezen voor meer geld is leuk en begrijpelijk maar hij begint pas net. Brondeel dessers en gudelj hadden ook veel beter hier kunnen blijven. En ga dan naar subtop nl ofzo. Dessers speelt nu meer gelukkig voor hem maar had net zo goed weer bank zitten kunnen zijn. Hoop echt dat Sydney nog wat langer blijft. Denk het wel. Pas net vier keer basis. Zn pa bleef ook een jaar of vier toch?

4    
Cool Hand

Subtop Nederland... dan moet je echt meer kunnen dan in de KKD doelpunten maken. Als je ziet bij zijn doelpunt vrijdag dat hij net buiten de 16 de bal aan mag nemen, de bal goed mag leggen en dan alle tijd krijgt om een hoek uit te zoeken, dan zegt dat alles over het niveau waar NAC momenteel op acteert. Ik ben nog steeds niet overtuigd. Ik ben ook niet blind, ik zie wel dat hij een zuiver schot heeft en een mooie traptechniek, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand die zo slecht meevoetbalt EN een slechte motoriek heeft, echt hogerop kan. Als hij sterker aan de bal wordt en iets doet aan zijn motoriek en timing, wie weet. Bewijs mijn ongelijk maar zou ik zeggen.

2    
7Hills

@TpT

Als ik Sydney was zou ik heel goed kijken naar Wout Weghorst. Waarbij Sydney nog eens het voordeel van een hele goede vrije trap heeft.

-1    
willem 4,5

Grappig, een aantal weken geleden kon ie er nog niet veel van volgens velen. Hij had te weinig techniek, was te traag enz. enz. er moest een spits bijkomen! Zo zie je maar, de beste stuurlui staan aan wal! Hij moet nog wél naar 'Wout Weghorst kijken', zucht............ wel komisch ook!

-19    
Cees

Studio Voetbal, ik meen in het verleden gelezen te hebben dat Pierre van Hooijdonk tijdens dat programma “niets” over NAC wilde horen, dat was verboden. Er werd dus ook nooit over gesproken.

Nu plots wel!

Over hypocriet gesproken.

1    
7Hills

@willem 4,5

Dus jij wil zeggen dat van Hooijdonk als voetballer nu al 'af' is? Dat hij zichzelf niet meer hoeft te verbeteren?

2    
willem 4,5

@ 7 hills. Nee dat wil ik niet zeggen, goed lezen. Ik vind het alleen komisch dat hij 3 weken geleden er geen ruk van kon veel te licht bevonden voor velen. Niets is zo opportuun als het voetbal, 'vandaag de held, morgen de lul', of andersom. En waarom naar Wout Weghorst kijken, zal ik er nog 100 opnoemen waar hij veel van kan leren, zijn vader misschien?

0    
Cees

Willem 4,5

Wat jij aangeeft mist hij “nog” steeds. In de kleine ruimtes scoort hij ruim onvoldoende, Techniek belabberd, tijdens veldspel! Kopkracht ver onvoldoende, looplijnen onvoldoende. Ook tegen NEC was zijn totale veldspel amper voldoende.

Dogan en Allouchi zouden hem nooit in kort combinatiespel betrekken.

Wel heeft hij een bijzonder neusje voor de goal, zijn vrije trappen grandioos, werkt hard.

0    
Henri

Spitsen worden afgerekend op hun doelpunten. Of ze nu Gerd Muller, Ove Kindvall, Ruud Geels of van Hooijdonk heten. Sons zie/zagjeze 89 minuten niet, maar dat ene beslissende moment is/was het raak. Daar gaat het bij een spits om. Sydney wordt een doelpuntenmachine, net als zijn vader. Maar dit schreef ik vorig seizoen ook al. gewoon uitgaan van de feiten. In een seizoen zal hij tussen de 5-10 vrije trappen scoren en 3-6 panalty's. Dan kom je dus al aan de 10-15 goals. Die scoort hij overal. Want een vrije trap is een vrije trap en een penalty een penalty. Je beheerst het of niet. Ronaldo beheerst bijv. de strafschop wel, maar de vrije trap niet. Dan scoortiedere spits 2-4 keer via een frommel of een gelukkige klutsbal, 2-4 kopballen en dan krijgt iedere spits in een wedstrijd een 100% kans. Hoe gaat hij daarmee om. Dit laatste aspect gaat bepalen of Van Hooijdonk meer dan 20-25 gaat scoren of niet. Wat gaat hij doen met de echte 1 op 1 kansen. We zullen het zien, maar Sydney gaat er zeker 15-20 inleggen. Daarnaast heeft hij natuurlijk nog heel veel potentie om als speler/targetman zich verder te ontwikkelen. Succes Sydney.

-2    
willem 4,5

Ben blij dat ik me tussen kenners bevind dat stelt me gerust!

1    
henk

@Cool Hand

Hij heeft exact de motoriek van zijn vader. Weinig verschil, zeker als je de leeftijd meeneemt. Hij moet sterker worden in duels en zijn handelingssnelheid moet omhoog. Het mooie is dat hij zich hier ook van bewust is en al jaren stappen maakt en tot nu toe blijft maken. Bij mij is er geen twijfel dat hij op termijn hogerop kan.

2    
Krenk

Meer en meer is Sydney mijn ongelijk aan het bewijzen, wat ik natuurlijk helemaal prima vind. Een aantal weken stelde ik hier dat Stokkers, Sydney en Filipovic over onvoldoende scorend vermogen zouden beschikken. Nee, Sydney is niet de meest technisch vaardige voetballer maar obv afgelopen weken is hij het die het verschil maakt. Hij is er nog lang niet, maar hij is nog jong en ik gun het hem van harte. Heerlijk om ongelijk te hebben en ook heerlijk dat we weer een jongen in de gelederen hebben waar we onszelf mee kunnen identificeren.

Hup Sydney, hup NAC!

3    
JimGoose

Van de ene kant moet hij nog erg veel leren, van de andere kant is hij nu verder dan zijn vader op dezelfde leeftijd (RBC 89/90, 1e div, 32wedstr, 6 doelpunten) ... en die is er ook gekomen.

0    
Ernie

Hij heeft zeker zijn beperkingen maar ook wel degelijk zijn kwaliteiten. Hij en zijn ploeggenoten moeten vooral zijn kwaliteiten gebruiken. En dan heb er gewoon een gouden speler aan. Bovendien is hij ook pas 19.
Dit NAC gaat nog ver komen!!!

0    
Jan Bril

Het is nog allemaal niet gepolijst wat Sidney doet maar als targetman voor uittrappende Olij, als vrije trap specialist en doelgericht in de 16 doet hij het prima. Met deze kwaliteiten kan Brood nu al niet om hem heen en hij gaat nog stukken beter worden. Heeft tijd nodig.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja