Wij gaan niet opzij

Cagro hoopt op nieuw contract: “Tonen wat ik in mijn mars heb”

Italo

Na een stage van dik twee maanden tekende middenvelder Welat Cagro in november een contract bij NAC. Zijn overeenkomst loopt aan het einde van dit seizoen af. Het is aan de middenvelder om club en staf te overtuigen om hem langer binnenboord te houden. Het Laatste Nieuws (HLN) sprak met Cagro over zijn situatie.

Vanaf het moment dat Cagro in wedstrijdverband kon uitkomen voor NAC, speelt hij. Inmiddels staat de teller op zes duels. In de laatste vijf wedstrijden had Cagro een basisplaats. Controlerend op het middenveld, links in de zone, naast spelmaker Thom Haye. “Een blijk van groot vertrouwen en het onderstreept alleen maar mijn gevoel bij deze club. Voor mij zijn het allemaal kansen om te tonen wat ik in mijn mars heb” , zegt Cagro tegen HLN.

Cagro was voor NAC transfervrij op te pikken nadat zijn contract bij SC Telstar ten einde liep. Club en speler daar kwamen dat overeen. Naar eigen zeggen paste Cagro niet optimaal in het systeem en de speelwijze van Telstar. Hierdoor belandde hij vaker dan hem lief was op de bank. Zijn keuze om te wachten op de juiste club, pakt voor hem nu goed uit.

Bij NAC tekende de 22-jarige Cagro een contract tot het einde van het seizoen. En dus moet hij direct aan de bak. Een nieuw contract voor meerdere seizoenen is waar het Cagro om te doen is: “Het is aan mij om al het goede te bevestigen en de sportief verantwoordelijken ervan te overtuigen me hier een contract van langere duur aan te bieden. De stabiliteit die ik zoek, denk ik hier te hebben gevonden.”

Bron:
B-Side Rats, Het Laatste Nieuws
20 Reacties
43   8  
Tip

Als je bij Telstar regelmatig op de bank komt zegt wel iets. Maar het zegt niet alles. Tot nu toe zie ik wel mogelijkheden en progressie bij hem bij NAC. Voor de keuken is hij goed genoeg, voor de ere durf ik niet te zeggen. In ieder geval wens ik hem veel succes.

17   1  
Nac

Zolang de club niet overgenomen is word het een moeilijke situatie
Wat mijn betreft mag hij blijven
Je word weinig op de hoogte gehouden over hoe of wat
Komt er een spits en word NAC overgenomen
Hebben ze bij city niets rondlopen
Ik vind het voor de supporters teleurstellend wat er allemaal bij de club gebeurd ook sportief gezien

43   8  
Tip

Als je bij Telstar regelmatig op de bank komt zegt wel iets. Maar het zegt niet alles. Tot nu toe zie ik wel mogelijkheden en progressie bij hem bij NAC. Voor de keuken is hij goed genoeg, voor de ere durf ik niet te zeggen. In ieder geval wens ik hem veel succes.

21   25  
Sjef de gevulde koek

Gewoon een zeer matige spelers zoals alle versterkingen maarja wil wil je zonder geld en beleid dan zijn dit nog de jongens die komen. 1 woord kansloos is het. Morgen mogen we weer en ik denk dat iedereen z’n hart weer vast houd. Wat een kut seizoens is dit. Geeft de jeugd maar de kans meer kun je niet doen. Zonder doelpunten word het gewoon pappen en nathouden.

22   9  
Tip

@NAC. Na het ontslag van Smulders heeft niemand bij NAC het contact met city overgepakt. Smulders was bijna kind aan huis bij City en wandelde daar overal zo binnen. Typisch NAC, iemand wel buiten joppen maar niemand neemt zijn werk of contacten over.....

Dat supporters behoefte hebben aan info ben ik met je eens. En ze hebben er ook recht op vind ik. Ik denk dat bij wat gaat komen verschillende mensen en partijen zijn betrokken en daarom duurt het overleg lang. Ze zullen pas met hun verhaal komen als alles duidelijk is.
Maar een algemene stand van zaken zou wel fijn zijn.

8   24  
Sjakkie

Men laat NAC gewoon dood bloeden, let maar op!!!


26   3  
Zjost

Mooi om te lezen dat hij hier ‘stabiliteit gevonden denkt te hebben’. Hij is daarmee zo ongeveer de enige in Breda en ver daarbuiten. Tenzij hij bedoelt dat het bij ons cluppie altijd chaos is. Dat is ook een vorm van stabiliteit denk ik

14   3  
Wanny

Dit kan in juni ook wel bekeken worden. Wie weet is er dan meer duidelijk over de toekomst van de club.

Mocht ie in de tussentijd voor iets anders kiezen, dan verliezen we er ook geen wereldtopper aan.

7   21  
Bredaaaaa

Cagro is een voltreffer van het technisch hart. Na zoveel jaar heeft NAC eindelijk een perfect werkende scoutingsapparaat. Ik denk dat Manders, Lex jr, De Graaf en Hellemons een mooie contractverlenging gaan geven aan Cagro. NAC is een mooie springplank voor Cagro. Hij kan straks een mooie transfer naar de eredivisie verdienen als hij goed blijft presteren in de KKD. Wij het geld en hij naar een eredivisie club als rkc of fortuna.

15   4  
RV

Ik vind het zeker een nuttige speler die Haye beter heeft kunnen laten renderen in de laatste wedstrijden. Maar tegelijkertijd vind ik het toch ook jammer dat het ten koste gaat van middenvelders als Banzuzi, Agougil, Azzagari en van Schuppen. De meeste van die vier spelen misschien in een net iets andere rol dan Cagro maar vind Cagro dan ook niet significant beter en/of meer potentie tonen.

16   11  
Ernie

Supporters hebben helemaal geen recht op info.
Zolang er onderhandelingen zijn doe je dat achter gesloten deuren. Je kan toch niet alles gaan overleggen met de supporters. Want die zitten al niet op één lijn. Gaan degene met de grootste bek dan bepalen wat er gaat gebeuren. Mensen dat kan toch niet.
Wat dat betreft heb ik er weinig vertrouwen in. Voorbeeld:
Als Lokhoff niet terugkomt is alles al gedoemd te mislukken.

15   7  
Ric

@ernie.

Natuurlijk. Wij supporters moeten keer op keer maar toezien hoe de heren er continu een teringzooi van maken, nooit de hand in eigen boezem steken, keer op keer verkeerde mensen aan mogen stellen, supporters te kakken zetten tegenover de media, de een na de andere misser begaan, spelers die transferwaarde vertegenwoordigen voor nop de deur uit laten gaan, afkoopsommen strooien alsof het niets is, supporters geld in laten zamelen en vervolgens zelf de ene na de andere blunder begaan, interim mensen aanstellen die clubiconen mogen vergallen, club iconen aanstellen en vervolgens je trainer (die een maand later buiten staat) hem zijn nek om laten draaien, supporters schofferen in media, etc etc.

Dus wij moeten vervolgens maar seizoenen blijven wachten tot er ooit beterschap komt? Ons nergens mee bemoeien en vooral accepteren dat t gekloot zo doorgaat.
Het boeit mij allemaal al niets eens meer hoe het na de winter gaat, omdat het geen een kansloos en verloren seizoen is. En ja, dat doet deze Ow zo fanatieke supporter knetter veel pijn. Wanneer kan ik weer met trots zeggen dat ik NAC supporter ben, dat er een stip aan de horizon is en dat WIJ de club NAC zijn.

10   2  
Wanny

@ Ernie

de supporters en sponsors zorgen voor je inkomsten. Dus het lijkt me wel handig als je die meeneemt in waar je mee bezig bent.

Je hoeft inderdaad niet alles te communiceren, maar nu blijft het wel erg stil.
Dan moet je ook niet raar opkijken als mensen weg gaan lopen omdat niet duidelijk is waar het heen gaat.

6   4  
scheppioni

Idd Sjakkie !
Daar lijkt het heel veel op.
Deze Cagro, ik ben nog zeker niet oevertuigd helaas !
HUP NAC morgen tegen Robbie, verwacht nie heel veel .......

2   2  
Nacman

Hopelijk laat je meer zien .
Tot nu toe niet het niveau speler voor NAC.
Wanneer is die verkoop rond de k3 van zei openheid voor de supporters daar is niks van te merken.

8   0  
Breda83

@Ernie

Op 9 oktober hebben de aandeelhouders een update geplaatst op NAC.nl m.b.t. het verkoopproces;

" We kunnen melden dat inmiddels met een partij exclusiviteit over de verkoop van de aandelen is bereikt....Mochten de bovenstaande fases goed doorstaan worden, dan zou een overdracht van de aandelen voor het eind van dit jaar plaats kunnen vinden."

Het is dan toch een kleine moeite om op 1 januari, wanneer het NIET gelukt is, dat even te melden? Even aan te geven wat de status is, om iedereen op en rond de club te informeren en in zekere zin gerust te stellen?

3   19  
Kees

Het is wedstrijddag niemand heeft er nog erg in niet normaal toch

12   0  
Fritske d'n Olifant

@Kees

NAC speelt morgen pas.

4   1  
Henri

In de fase waarin NAC nu verkeert moet er maar één aspect centraal staan in het belang van NAC. Dat is jeugdspelers zoveel mogelijk kansen geven zich te tonen. Hoe meer ervaring zij opdoen hoe meer voordeel heeft NAC er volgend seizoen van. Op de bank of in een lager team leren ze niets of te weinig om te kijken of ze de noodzakelijke aansluiting kunnen bereiken. In mijn ogen is iedere speler die niet een daadwerkelijke versterking is min of meer een sta in de weg. Eigenlijk is er maar één positie waar eventueel een extra aanwinst echt nodig is bij gebrek aan eigen aanwas en dat is de spitspositie.

5   1  
Kees

Dankjewel Fritske nie goed opgelet

9   1  
Fritske d'n Olifant

On topic: Cagro hobbelt vrolijk mee met het niveau van NAC. Geen uitzonderlijke speler, maar ook niet heel slecht. Prima gast verder, maar ik snap niet waarom je op zijn positie niet Agougil meer ervaring laat opdoen.

@Tip: Niet helemaal waar. PvH en TvdA zijn nog in gesprek geweest met City. Maar City was "pissed off" over het ontslag van Smulders en na de degradatie was NAC ook geen interessante club meer voor ze waardoor er daarna weinig fatsoenlijks meer uit Manchester deze kant op is gekomen. Ik denk dat we vorig jaar heel blij mochten zijn dat Fiorini nog kwam.

Over Smulders is van alles gezegd en geschreven, maar ik durf wel te stellen dat zijn vertrek het begin van alle ellende bij NAC is geweest. Smulders was eigengereid, liet mensen niet in zijn kaarten kijken en dat leverde afgunst op onder een groep sponsoren, de aandeelhouders en het plaatselijke journaille. Ook het niet verlengen van Vreven (die overigens tot drie wedstrijden voor het seizoenseinde bakken kritiek ontving) viel niet overal in goede aarde. Hierdoor kreeg hij in zijn laatste jaar nauwelijks geld om gerichte investeringen in de selectie te doen, alleen transfervrije gokjes als Rosheuvel en Kastaneer. Daarnaast werd NAC ook nog eens geconfronteerd met een keeperssoap (die financieel ruimschoots door City gecompenseerd werd) en kwalitatief mindere huurlingen waardoor de selectie volledig uit balans was. Smulders weigerde concessies te doen, de prestaties vielen tegen, dus was het exit Hans Smulders en in zijn kielzog Goetzee. Overigens stond de RVC vierkant achter Smulders maar die werd opzij geschoven door de aandeelhouders. Sindsdien neem ik het hele zooitje niet meer serieus. City had geen betrouwbare samenwerkingspartner meer en in plaats van Gilissen naar voren te schuiven gingen de heren Van Aalst en Van Rooij zelf zich bemoeien met de aankopen samen met PvH. Dit resulteerde in "pareltjes" als Dervite en Kaikai. En Lundquist, maar die stond nog op een achtergebleven kladblaadje van Smulders. Degradatie volgde snel. Edelenbos mocht nog even tegen een flinke vergoeding de boel op stelten zetten en de verkeerde mensen aanstellen. Onze Haagse "vrienden" mochten de club nog verder afbreken en ondertussen staan we waar we staan. Dankzij en met dank aan...

Laad alle berichten na dit bericht in