Overal waar we komen

Clubraad gaat werken met een supporterspanel

Eddy W

Vanuit de Clubraad willen ze gaan werken met een supportspanel. Omdat ze nog mensen zoeken om dit panel te vullen zoeken ze nog supporters die een keer in de zoveel tijd een vragenlijst in willen vullen.

Wil jij je mening geven over een aantal NAC gerelateerde onderwerpen? Schrijf je dan nu in op https://www.clubraadpanel.nl/?f=vrzecr6cjf De Clubraad streeft ernaar om de eerste peiling begin augustus uit te voeren.

Bron:
B-Side Rats, CR
Terug naar overzicht
19 Reacties
86    
Voorwaarts

@BSR

Kan er in de "regelementen" komen dat reclame voor persoonlijke zooi zoals poules niet wordt toegestaan op de site?

-76    
Pirke12

Mannen,

Zeer goed initiatief. Heb me uiteraard aangemeld. Hopelijk krijgen jullie 'goede' input.Ps. Aanmelden he

https://www.voetbalpoules.nl/poule/134640/aanmelden

86    
Voorwaarts

@BSR

Kan er in de "regelementen" komen dat reclame voor persoonlijke zooi zoals poules niet wordt toegestaan op de site?

-6    
Lamington

Hah.. moet de clubraad een supporterspanel hebben om geluiden vanuit de supporters te peilen? Is dat niet al één van de meest belangrijke taak van deze raad sinds jaar en dag? Nu gaan met dus een vragenlijstje?

3    
Geel/Zwart

Volgens mij heeft Eddy W de podcast van BredaNu ook gevonden

18    
Badeend

Lamington - je kunt het ook omdraaien. Door types die een grote mond hebben op internet, nooit met oplossingen komen en steevast alles afkraken wat keihard zijn best doet voor NAC, wordt onder andere de CR Al heel lang afgezeken. Terwijl diezelfde types vaak NIETS voor onze club doen. En altijd met het gemakkelijke kul-argument dat "de CR geen idee heeft wat er leeft onder supporters". Nu pakken ze precies dát aan door draagvlak te proberen te creëren en niet "vanuit hun ivoren toren te regeren" (kots) - en nu is het wéér niet goed???

Hou toch op. Neem je jezelf wel serieus?

-11    
Lamington

Serieuzer dan iemand die zichzelf badeend noemt. 😃👍🏻

Geloof jij het één, weet ik het ander

18    
Buurman

Is het niet mogelijk bij belangrijke zaken een enquête te houden onder seizoenkaarthouders en eventueel, afhankelijk van het onderwerp , ook sponsors? Deze adres gegevens zijn beschikbaar en via de huidige digitale wereld lijkt het mij zeer goed te doen. Je krijgt dan een soort referendum model en we horen dan ook eens de mening van de zwijgende meerderheid. De vergissing die namelijk wordt gemaakt is dat bv. de mening op deze site representatief is voor de NAC supporter in het algemeen. Dat is helemaal niet. En dat is ook de reden dat supportersparticipatie steeds mislukt. Dat plan moet rechtstreeks bij iedere seizoenkaarthouder , op een goed onderbouwde wijze , worden weggelegd. Een goed begin van de CR is , breng bepaalde items onder stemming bij de seizoenkaarthouders en je krijgt een redelijk goed beeld wat de supporters willen.

-3    
Arie

Aangemeld! Mn gestrekte benen staan nu al te popelen.

-4    
Grote kerk

@ lamington

Inderdaad. Mag je niet zeggen, want doen ook hun beste, vrije tijd bladie fucking bla. Hef maar op die onzin, voegt helemaal niets toe. 1 van de kernwaarden zou moeten zijn om de stem van de supporters te vertegenwoordigen. Komen ze nu met een degelijk slap initiatief.

Iedereen weet toch godverdomme wel waar we voor staan. Maar de meningen over nac liggen op vak g, b side en bijvoorbeeld F5 toch al mijlenver uit elkaar.

Lekker samen praten, lijstje invullen en roepen dat iets een goed idee is. En daar blijft het bij. Is overigens bij iedere bvo zo, niet alleen bij NAC.

-2    
Gampel

De ClubRaad, het vertegenwoordigende deel van de NAC supporter... hahaha, laat me niet lachen. In de CR zit niemand maar dan ook niemand die ook maar een beetje ‘de echte NAC supporter’ vertegenwoordigd.
Niet de gewone man uit Tuinzigt of Hoge Vucht, niet de echte werker die moet kiezen tussen NAC of een vakantie, niets van dat alles. Een paar omhoog gevallen blaatapen die morgen echt niet hoeven te kijken of er nog genoeg geld is voor een droge boterham.
Denk je nu werkelijk dat dat stelletje meer dan Jan Modaals ook maar een beetje notie hebben van de echte NAC supporter... haha, think again.
Kijk wie de leden zijn van de CR en bedenk dan eens of ze de ‘gemiddelde’ NAC supporter vertegenwoordigen.
De CR als supportersvertegenwoordiging (10* woordwaarde) is totale kolder. Mij vertegenwoordigen in elk geval niet!!

6    
Buurman

Beste Gampel. Net zo goed als deze site niet een juist beeld van de NAC supporter geeft, is dat op de andere site van De Rat nog minder. Dat geeft ook helemaal niks. Maar je dient je dat wel te realiseren. Ook vertegenwoordigt de CR de supporters niet ,maar het is een instrument voor het topmanagement om de supporters te bespelen en manipuleren. Dat weten de CR leden zelf ook best diep in hun NAC hart. Maar zo'n baantje vinden veel mensen best leuk om te bekleden.
Daarom , ga werken met een referendum model. Breng iets in stemming onder de seizoenkaarthouders. Dat kan de CR prima coördineren en dan hebben ze voor ons een zekere waarde. Maar ik weet zeker dat ze dit nooit gaan doen en ik weet ook waarom. Op zich is het fascinerend hoe het NAC lukt supporters voor de gek te houden. Maar inderdaad is dit bij veel clubs en organisaties zo. Mensen willen bespeeld worden.

2    
Breda-noord

@ Gampel

Wat een onzin zeg. De Clubraad zorgt er toch voor dat jij vragen kan stellen bij een forumavond, je jouw ideeen kan invullen via deze nieuwe lijst. Als dat nog niet naar je zin is, kan je altijd nog mailen naar de Clubraad om jouw onvrede kenbaar te maken. Als jij je niet vertegenwoordigd voelt en je dat wel wilt, neem ik aan dat jij hebt gesolliciteerd toen er nieuwe leden werd gezocht.

1    
van Flieger

Friedrichshafen, gisteren 35 graden, vandaag idem dito hetzelfde.

Komt Clubraad komt onraad. Deze mensen zitten er al jarenlang voor zichzelf en hopen op een baantje bij NAC. Het zijn geen supportersvertegenwoordigers maar egoistjes zonder kennis en zonder bijdrage. Vooral de zogenaamde supportersvertegenwoordiger in de RvC is het grootste lachnummer, tot aan kwalijk aan toe. Ze zitten er alleen om de blunders van de rest van de organisatie zoveel mogelijk onder de pet te houden. Deze mensen inclusief de supportersman zijn verantwoordelijk voor wat er de afgelopen 7 jaar aan wanbeleid en hele foute sfeer is kunnen ontstaan. Zo'n van Mierlo was een totaal dieptepunt en ook de huidige Uniekaasverkoper van dienst bakt er helemaal niets van. Hun aanwezigheid is zelfs een schande voor het weldenkende deel van de achterban.

Vanmiddag komt de dorpsclub uit Heerenveen langs. Daar won ons NAC 2 jaar geleden nog fluitend van. Maar vandaag gaan we de eierpellers aan het werk zien en heel erg hard schrikken van het verval van onze club. Maar dat mag niet gezegd worden want we mogen toch een vragenlijstje invullen en verder onze bek houden !

0    
van Flieger

Buurman - van Flieg wil helemaal niet bespeeld worden en al helemaal niet door allerlei non-valeurs met een grote bek. Dit alibi clubje is te pas en te onpas gebruikt in meetings als een soort compliance argument. Zo van, de supporters (of zoals zij vaak zeiden "de suppprtertjes") waren het er toch mee eens? Schei uit zeg.

0    
van Flieger

Het per direct opheffen van de Clubraad en de supportersvertegenwoordiger in de RvC, mag dat ook gezegd worden ? Plus de installatie van een sociosmodel op Bredase leest geschoeid inclusief het lozen van de huidige aandeelhouders ?

1    
van Flieger

De Clubraad is onderdeel van een systeem bij ons NAC dat er op gericht is de belangen van 3 individuen te waarborgen. En verder niks. Daarom doet van Flieg niet mee aan die onzin.

-3    
Verlegh

Komt Hansje Deelen, komt veel ontwetend gezeur. De man die maximaal 2 keer per jaar een wedstrijd van NAC bezoekt. Hij kan beter spreken over waar hij verstand van heeft, bijv. Over het beleggen in Zwitserland en Europa met alle fiscale gevolgen van dien.

Het zuur is er voor vandaag weer uit. Ga maar lekker een kopje koffie drinken bij Café Kopker samen met Dorin.

1    
Buurman

Beste Flieger. De manier waarop je je uitdrukt wekt weerstand , dat weet je zelf ook , maar met o.a. je socios model heb je gelijk.

Je kunt getalsmatig uitleggen dat een CR niet werkt. In de eerste plaats had en heb ik tegen geen enkel CR lid iets. Andersom is dat wel, en daar kan ik goed mee leven. De tegenwoordige CR leden ken ik niet.

Stel dat de CR leden gekend zijn bij 200 supporters. Dat is dus bij 1 procent. Andersom kent het NAC management alle CR leden van haver tot gort. Dat is dus 100 procent.

Dus zal dit model alleen werken van management naar supporters en andersom niet. Poent.
Merkwaardig is wel, of juist niet, dat je dit binnen het NACse niet normaal kunt bespreken.

Maar nogmaals de huidige CR is een gevoelsmodel , een klein deel van de supporters hebben het gevoel te worden vertegenwoordigd, de voltallige CR heeft het gevoel supporters te vertegenwoordigen, en daar hebben ze vrede mee.

De CR zou nu een voortrekkersrol kunnen nemen. Als je toch een supporterspanel wilt doen ( panel politiek is volgens mij jaren 50) waarom dan niet een referendum model onder alle seizoenkaarthouders? Iedere seizoenkaart is een stem, de uitvoering via digitale weg uiteraard. Ofwel anno 2020.

0    
Tristan (Clubraad)

@Gampel

Jammer dat je zo over de Clubraad denkt. Je hebt in mijn ogen ook een verkeerd beeld van de CR en het lijkt me zinvol om elkaar eens te spreken.
Je kan een mail sturen naar [email protected]clubraadnac.nl t.a.v. Tristan en dan zorg ik dat we in contact komen.

Laad alle berichten na dit bericht in