Wij gaan niet opzij

Steijn: "Die heb je niet in je huidige selectie zitten"

Eddy W

Ondanks dat er nog geen nieuwe spelers zijn gepresenteerd betekend dat niet dat ze bij NAC stil zitten. Steijn geeft in gesprek met BredaNu aan dat hij samen met Manders veel gesprekken heeft gevoerd met potentiele aanwinsten. Maar omdat NAC in een categorie spelers zoekt die ook bij promotie nog van waarde kunnen zijn voor NAC is het niet altijd even makkelijk voor het technisch hart.

Toch gaat Steijn ervanuit dat de selectie goed genoeg gaat worden om mee te spelen voor de bovenste plekken. “We zijn hard bezig om de juiste keuzes te maken. Dat is niet altijd even makkelijk omdat heel veel spelers die wij benaderen, en Mattijs en ik hebben echt heel veel gesprekken gevoerd de laatste weken, dat zijn spelers die hebben meerdere keuzes. Die kunnen ook naar clubs uit de Eredivisie. Dan is NAC wel een geweldig mooie club, maar dan spreekt het toch in je nadeel dat het niet op het hoogste niveau is. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij straks een prima selectie hebben die meegaat doen om de bovenste plekken.”

 

Manders is het met Steijn eens dat de gesprekken niet altijd even makkelijk verlopen. Toch zijn bijna alle spelers die ze spreken enthousiast over NAC. De gesprekken verlopen voornamelijk wat stroef omdat NAC niet op het hoogste niveau speelt. “Ik merk in veel gesprekken dat goede spelers eigenlijk allemaal enthousiast zijn over ons plan, de manier van voetballen en het werken met Maurice en zijn staf. Ze geloven in een mooie carrière bij NAC. Ze vinden NAC allemaal een mooie club. Er zijn weinig spelers die zeggen dat ze niet bij NAC willen voetballen. In tegendeel. Alleen ze zijn allemaal voorzichtig omdat ze allemaal hopen toch in de Eredivisie of een lucratieve deal uit het buitenland te krijgen. Het zijn uiteindelijk toch allemaal broodvoetballers. De tijd dat spelers voor een club kozen en de rest bijzaak was ligt ver achter ons. Maar wij willen wel een speler die als die ja zegt tegen ons dat hij ja zegt tegen het hele verhaal.”

 

Door het ontbreken van spelers op bepaalde posities begint Steijn wel enigszins ongeduldig te worden. Als trainer wilt hij het liefst zijn selectie voor het trainingskamp compleet hebben zodat zijn team kan werken aan automatisme en zijn speelwijze. Toch weet de oefenmeester dat het beter is om nog wat geduld te hebben. “Je kan beter iets meer tijd nemen dat je de juiste spelers haalt dan dat je nu beslissingen gaat nemen waar je spijt van krijgt en we kunnen het geld maar één keer uitgeven. Dus ik wacht liever iets langer dat ik weet dat we de komende jaren een goede groep hebben.”

 

Steijn weet al wat voor spelers hij zoekt, doelpuntenmakers. Dat is namelijk waar het de laatste jaren aan ontbrak bij NAC volgens de trainer. Waar ze spelen is volgens de Hagenees bijzaak, het is namelijk niet erg als een middenvelder clubtopscoorder is. Het is volgens Steijn wel erg als de clubtopscoorder slechts zeven doelpunten maakt. “Wij zijn vooral opzoek naar doelpunten en of dat nou een spits is, een buitenspeler of een middenvelder die veel doelpunten maken. Als je NAC analyseert de laatste jaren dan is daar gewoon een gebrek aan en als je mee wilt doen om promotie dan moet je gewoon zeventig of tachtig doelpunten maken in de Keuken Kampioen divisie, dus die moet je dan inkopen want die heb je niet in je huidige selectie zitten. Dat is wel gebleken. Als je een middenvelder hebt die er twintig maakt en de voorhoede maken er allemaal zeventien of achttien, daar teken ik ook voor. Maar als je topscoorder er zeven maakt geeft dat wel aan waar je probleem zat het afgelopen jaar en dat weten we. Maar het meest moeilijke in voetbal is spelers vinden die doelpunten maken, want die zoekt iedereen.“

Bron:
B-Side Rats, BredaNu
Terug naar overzicht
25 Reacties
99    
Scheids!

De wijze van communiceren en de rust die Maurice Steyn uitstraalt, zorgen bij mij voor een bepaalde gemoedsrust!
Het enige dat hij nu nog nodig gaat hebben zijn aanvullingen , winstpotten en ons! Ik hoop dat de ommekeer van ons NAC hier wordt ingezet!

48    
Ric

Klopt als een bus!
Je moet een aanvallende middenvelder hebben die er minimaal 15 maakt. Je kunt het echt vergeten als je alleen kali, Haye, mounir, etc hebt. Die maken er bij elkaar (inclusief de trainingen) nog geen 15.
Blij te lezen dat het wezenlijke probleem onderkend wordt

29    
Mo

Inderdaad Stein, we hebben doelpunten nodig. Eindelijk een trainer die dat ook zegt!

-74    
Wij gaan niet opzij

Ik zie het nog wel voor me dat ze danny Verbeek gaan halen die was vorig seizoen ook goed bezig en heeft een verleden bij de club

29    
Plastieke annemieke

Mooie kerel die steijn.

Gewoon benoemen wat is op een respectvolle manier.

Stelt mij gerust dat hij vind dat je met onze spitsen absoluut geen kampioen gaat worden.

Van hooijdonk is prima als afmaker maar dan moet je 2 hele goeie buitenspelers hebben die hem bedienen als ware een inzaghi. Voetballend aspect is erg matig.

Stokkers vind ik oprecht de slechtste spits die ik in lange tijd bij nac gezien heb. Heeft de voeten van een pingpongbetje . Geen snelheid geen inzicht en ook geen uitstekende kopper. Zeker voor een salaris van 125k een hele grote fout in mijn ogen

18    
Naccie1912

@WIJ GAAN NIET OPZIJ
Verbeek heeft bij De Graafschap getekend.

8    
Dutchbird

Steijn heeft heimwee naar Seuntjens, maar heeft de pech dat een jaar geleden VDA Ralph met "NJET" de deur wees. Zal niet de laatste blunder van de Belg zijn waar we langer last van hebben.

7    
Eljé

Nou, kijken of er nog een club spelers over heeft die veel doelpunten scoren. Wellicht zijn er trainers die hun overschot aan veelscorende middenvelders wegdoen voor weinig.

1    
Wij gaan niet opzij

@ naccie1912


Je hebt helemaal gelijk

9    
scheppioni

De visie is duidelijk, sterker nog, nog in 40 jaar nog nooit zo duidelijk geweest in mijn ogen !
HUP NAC !!!

23    
oosterhout076

@dutchbird

Ik denk dat je met Seuntjes een punt hebt.
Zowel Ralf als Mats zouden graag samen NAC naar de Ere brengen en dan samen op de Grote Markt uit hun dak gaan. Allebei voldoende eredivisie ervaring......
En als de een tekent zou die iemand anders meenemen. 1 + 1 = 3

4    
Fijn Streven

@Oosterhout076 Mats Seuntjens kunnen we met geen mogelijkheid betalen. De salarissen in Turkije zijn niet te vergelijken met de KKD.

0    
Stoep

Volgens mij bedoelt Maurice het allemaal iets anders als er nu staat. Hij wil vooral aan een sterke basis werken en niet te snel het geld uitgeven wat er niet is. Ja er moeten doelpunten gehaald worden, maar daar is elke club naar op zoek. Volgens mij willen de heren enkel mannen die meerdere jaren blijven en ook meerwaarde hebben in de ere. Kortom dit jaar zal vooral een jaar van bouwen zijn. 2/3 gerichte aankopen (mits niemand weg gaat). Hopelijk krijgen ze de tijd om te bouwen en krijgt het team vertrouwen. Hunte bijv. wordt nu al afgebrand, terwijl naar Maurice luisterend kan je concluderen dat hij hem bewust erbij heeft gehaald.

5    
Ernie

Eindelijk een trainer die het snapt.

2    
Belgische Naccer

Ik had dit stuk zelf kunnen schrijven ;-)

Ik heb na dit gelezen te hebben het volste vertrouwen in Steijn en Manders.

Je hebt niet 1 speler in de selectie momenteel die een goal kan maken. Hooijdonk, Stokkers, Dogan, we hebben het gezien allemaal zeerrrr moeizaam. Op het middenveld had je Verschueren die als enige wel een goal kon maken, maar die is weg. Allouchi volledig kansloos, scoort nauwelijks enz.

Als je deze bovengenoemde 4 nu eens zou verkopen en je koopt er 4 goalgetters voor terug, dan ben je klaar. Moeilijker is het niet.

Hup NAC!

0    
Bp

Belg,
Hoe denk jij die 4 te verkopen..

7    
Ivo

@Belgische naccer
Was het maar zo makkelijk. Stokkers en Dogan scoorden bij hun vorige clubs ook heel makkelijk. Van Hooijdonk bij de jeugd ook.

Maar het is anders voetballen bij NAC waar de druk altijd vol op de ketel is, en waar je tegen zeer defensief ingestelde tegenstanders speelt. Je krijgt weinig ruimte om te voetballen en die paar kansen per wedstrijd moeten er gewoon in.

Want je zal altijd zien dat de tegenstander die ene kans wel maakt. Vorig seizoen zo vaak gezien. Onder Hyballa werd het spel beter, o.a. uit tegen Jong Ajax en thuis tegen Roda werd er wel goed gescoord. Het kan dus wel, maar je aanvoer en omschakelingen zijn essentieel.

-2    
Belgische Naccer

@BP @IVO

Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn hoor.

Allouchi en Dogan zijn te verkopen daar was al belangstelling voor. Daar kun je nog geld aan overhouden.

Hooijdonk en Stokkers zul je weinig voor krijgen, maar kun je desnoods transfervrij laten vertrekken. Dat scheelt weer 2 salarissen, waar je 2 spelers voor haalt die de kansen WEL afmaken.

Natuurlijk is de druk hoog bij NAC en is het anders voetballen bij NAC dan bij Top Oss, maar je kunt het ook omdraaien. De spelers die je hebt zijn gewoon niet goed genoeg en voor hen is het niveau, dat gevraagd word bij NAC, iets te hoog gebleken.

-2    
Scheppioni

Eerste twee verkopen, laatste twee houden !!! SvH heeft scorend vermogen, Stokkers kan een belangrijk aanspeelpunt zijn heeft hij bij az laten zien !!

0    
Gert Priem

Eindelijk een trainer die ziet waar het probleem al jaren zit.

-1    
Stoep

als je alle aanvallers nu weg doet, kan je er zeker van zijn dat je daar misschien niets voor terug krijgt. Weet niet waar NAC aanvallers kan gaan kopen die even 20+ erin schieten voor het geld wat NAC kan betalen? Ik zou stokkers trachten te slijten, de rest moet je gewoon houden. SvH is nog veel te jong om een conclusie over te hebben. Dogan moet je erbij houden die heeft laten zien dat hij goals kan maken. Je moet hopen dat NAC buitenspelers kan halen die ook goals kunnen maken. Manders heeft al aangegeven wat NAC ong kan betalen, daar kan je geen gearriveerde spits voor betalen. p.s. der bomber speelt volgend jaar Europees.

5    
Hugo

Ik begrijp Steijn. Maar NAC heeft 'doelpunten gekocht' met Stokkers en Dogan. Die hebben het eerder echt wel laten zien. Misschien eens afvragen waarom het er niet uitkomt ipv meteen weer de weinige knaken over de balk smijten. Hup NAC

3    
Dun Diëe

Dit roepen ze toch al elke zomer, wie er ook op die stoel gaat zitten. Smulders riep het al: we zijn op zoek naar doelpunten. En bij gebrek aan beter werd er vaak best redelijke spelers naar binnen gehengeld, behalve de doelpunten.

Uitzondering vorig jaar toen we Stokkers en Dogan haalden. Dat had een garantie voor doelpunten moeten zijn. Maar dat zal je dan altijd zien; die komen in Breda dat seizoen om verschillende redenen niet uit de verf.

Goed, we gaan het zien waar ze mee gaan komen maar ik heb eigenlijk geen verwachtingen meer.

0    
Buuze

Verstandige woorden, bespeur meteen een hosanna stemming.
Uiteindelijk, helaas uit ervaring, kan de trainer nog zo goed zijn. Hij zal afgerekend worden op zijn materiaal...
ik hoop van harte dat er nog goede spelers bij komen en we eens met z’n allen iets moois en stabiels neer kunnen zetten.8

1    
Frans

Juiste man op de juiste plaats .
Sympathiek en verstand van het spelletje .

Laad alle berichten na dit bericht in