Wij gaan niet opzij

Clubs beraden zich over compensatie supporters

Italo

Supporters van de Nederlandse voetbalclubs kunnen mogelijk een terugbetaling van een deel van hun seizoenkaart verwachten, mocht het huidige voetbalseizoen niet uitgespeeld worden.

Het is momenteel geen gemakkelijke tijd om een voetbalclub te besturen. Er zijn enorm veel verschillende scenario’s waar rekening mee gehouden dient te worden. In het geval dat de voetbalcompetities definitief stilgelegd worden, dienen clubs na te denken over een eventuele vergoeding richting de eigen seizoenkaarthouders.

In het specifieke geval van NAC stonden er nog vier thuisduels op het programma dit seizoen. Dit komt grofweg neer op twintig procent van de totale thuiswedstrijden waartoe een seizoenkaart recht geeft. Eventuele nacompetitiewedstrijden zijn niet meegenomen bij de verkoop van de seizoenkaarten.

Desgevraagd laat NAC aan ons weten ''op dit moment in gesprek te zijn met de andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie om te bepalen hoe men hiermee omgaat’’.

Mocht NAC met een regeling komen, dan zal ik:
Bron:
B-Side Rats
50 Reacties
126   1  
Marti

Ik hoef dat restant niet terug , lekker voor de nodige verliezen om erbij te hebben ,dit is totale overmacht , ik kijk xvolgend seizoen liever naar een financieel redelijk gezond NAC , zodat het sportief nog beter word

126   1  
Marti

Ik hoef dat restant niet terug , lekker voor de nodige verliezen om erbij te hebben ,dit is totale overmacht , ik kijk xvolgend seizoen liever naar een financieel redelijk gezond NAC , zodat het sportief nog beter word

25   50  
Oosterhout

NAC kan er beter voor kiezen om de seizoenkaart houders voor het nieuwe seizoen tegemoet te komen. Geld terug geven brengt NAC in liquiditeitsproblemen. Een tegemoetkoming in het nieuwe seizoen geeft wat rust.

55   21  
Vdh

Als je zelf in de shit zit kan ik me er iets bij voorstellen dat je dat doet.

Anders ajb heel snel 15km naar het oosten melden volgend seizoen als je nu je geld terugvraagd....

16   41  
Marti

Idd Oosterhout. BV bij verlenging seizoenkaart paar consumptiebonnen toe te voegen , voor koffie bier of cola oid

55   0  
Nacfem

Ach geef me een biertje zodat we met iedereen weer hopelijk in goede gezondheid kunnen proosten. Laat dat geld voor de rest maar zitten. Wil zelfs extra doneren.

42   3  
Viking

Natuurlijk geen teruggaaf voor die 4 wedstrijdjes... Alles om de club financieel gezond en een voorsprong te geven op de anderen.
Er is geen makkelijkere manier om de club nu zo te sponsoren. Het geld is toch al uit gegeven.

Hup Nac

17   2  
rooftop

Persoonlijk zal ik niets terug vragen, al zou ik kunnen begrijpen dat er mensen zijn die zelf inkomstenderving hebben en hier wel gebruik van zullen willen maken.

Zoals alles is dit niet zwart - wit, maar iets met 50 tinten grijs......

36   2  
Tante Annie

Nu ik plots geen baan meer heb, wordt het toch een beetje kut. Alsnog zou ik nooit mijn geld terug vragen/eisen, want ik red me echt wel. Ik hoop wel op een gratis biertje aan het begin van het seizoen. Die smaakt dan toch iets lekkerder en doet me volledig het geld van het gekochte kaartje voor cambuur uit vergeten

2   7  
Marti

Let wel dit hoef niet voor mijn persoonlijk , maar voor de Azijnpissers

13   28  
fvf6

Ik hoef geen teruggave , maar NAC kan de seizoenkaarthouders wel tegemoet komen , om bij eventuele bekerwedstijden thuis 2x geen entreegeld te vragen in het nieuwe seizoen

36   5  
Lamington

Je hebt het geld al lang 'terugverdiend' met het geld dat je nu niet uitgeeft aan drinken en eten.

Voor die paar euro's.. Maar ieders keuze. Wellicht voor sommigen gunstig of principieel. Van mij mag NAC het houden.

28   11  
Molenschot Loco

Mocht ik geld terug krijgen? Stort ik het direct naar de personeels pot van de IC afdeling Amphia.....die verdienen het pas echt!!

15   1  
Nacman

Ik hoef geen teruggave laat ze het geld houden in investeren in volgend seizoen

18   3  
PPG

Ik hoef nik terug, maar ik heb dan ook gewoon elke maand netjes een inkomen. Er zullen genoeg supporters zijn die het hele jaar door elke euro hard nodig hebben en met veel moeite een seizoenkaart kunnen kopen. Als je dan door deze crisis ook nog je baan kwijt raakt dan snap ik het best dat je ervoor kiest om gecompenseerd te worden.

9   1  
The Cosmic Gate

Ik hoef ook niks terug hoor , laat de club ons maar een kampioenschap of promotie " cadeau " geven !

13   4  
Nacfan

Als je een echte fan bent vind ik dat je je club moet steunen en het is echt niet veel van je gevraagd om dit bedrag gewoon aan NAC te schenken. Als wij allemaal dit bedrag terugkrijgen is dat voor NAC echt niet goed. Maar ik spreek natuurlijk voor mijzelf. Mensen die wel degelijk dit bedrag nodig hebben, hebben er natuurlijk wel recht op. Maar ik zou het bedrag zelf niet terug willen hebben

9   0  
Peer

Bedrag lekker houden, maar wel besteden aan spelers.
Ik zie het als bijdrage voor het wegzetten van een goed elftal.
Daar genieten wij als supporters ook van.

9   1  
Tico

Hoef ook mijn geld niet terug want NAC kan het beter gebruiken dan ik.

9   0  
Breda-Loyal

Het geld mogen ze houden , alle beetjes helpen de club

5   23  
Oosterhout3

Ik twijfel over deze....

Als nac net uitkomt zeg ik... Hou het geld lekker in de club!

Maar

Nac heeft een financieel top seizoen gehad tot nu toe!

2 jeugdspelers die 500.000 opleverden
4.000 meer seizoenskaarten dan begroot
Topjaar in de beker gehad met minimaal 600.000 winst....
Sponsorbegroting al gehaald in september...

Als aandeelhouders dan idd hebben bijgestort en daarvoor aandelen hebben gekregen zeg ik....
Geef supporters de optie ook maar, desnoods zoek je samenwerking met bv ons nac!

Als nac dit niet doet, moeten ze zeker geld apart leggen voor of meer inkomsten te genereren... Of structureel minder uitgaven te krijgen
Voorbeeld?
Horeca in eigen beheer of in het
2e geval zelfs het stadion te kopen(met verkoop van hecke en tegemoetkoming van de eredivisie/knvb moet dit lukken denk ik)!

37   14  
Breda1976

Ik moet ieder dubbeltje 6x omdraaien. Mijn bedrijf is naar de klote en ik ontvang niets. Dus ja, als er een optie is, vraag ik iedere euro terug. Ieder tientje is er 1 in deze dagen.

4   2  
Tinus076!

Geen geld terug naar mij laat ze het maar houden en idd zoals meerdere zeggen het eerste biertje in het nieuwe seizoen van de club zou top zijn!

Echter zit niet alleen nac in de problemen maar sommige thuis ook door de situatie maak daar een mooie regeling van dan is iedereen blij

Niemand heeft hier voor gekozen en laten we hopelijk met zn alle er volgend jaar weer mogen staan gezond!

Hup nac en noad voor iedereen

11   11  
ome cor

Het geld is al uitgegeven, dus ook al ben je door de situatie je baan kwijtgeraakt (wat zwaar klote is) dit geld had je sowieso al niet meer gehad

Ja, we missen een stuk van het product waar we voor betaald hebben, maar daar kan NAC natuurlijk ook niks aan doen.

Naast een aantal supporters heeft ook de club een moeilijke tijd.
Als je jezelf supporter noemt dan ga je het jouw club niet nog moeilijker maken. NAC had ook liever gewoon wedstrijden laten spelen en mensen in het Rat Verlegh ontvangen....


8   6  
F7-Top

Terug geven hoeft niet maar misschien kan NAC een slimme korting voor volgend jaar seizoenskaart bedenken en zich daarmee ook weer in een goede financiële positie zetten. Hup NAC

6   2  
Scheppioni

Goed verwoord Marti !
Geen geld terug, liever volgend seizoen een stabiel goed presterend NAC !!

9   5  
Leurenaar

Ik hoef geen Euro terug, maar enige vorm van compensatie , in de vorm van bijvoorbeeld een tegoed voor consumptie lijkt me wel gepast.

7   1  
Braze

Ik hoef niks terug.Wel hoop ik dat NAC zich zo versterkt dat we volgend seizoen wel kampioen worden

13   4  
Ivo

Laat NAC de horecaprijzen maar bevriezen voor 2 seizoenen. Lijkt me een nette oplossing.

6   12  
Chingblauw

Biertjes? Nou nee dan gaat m'n compensatie naar de NHG, liever dan 'n korting op scc van volgend seizoen.

9   2  
NAC4Ever

Zou het een mooi gebaar vinden. Als je het financieel niet makkelijk hebt zijn alle beetjes welkom. Hoop wel dat alleen de mensen die het echt nodig hebben hier eventueel gebruik van gaan maken. NAC heeft het ook niet makkelijk.

@Ome Cor
'Het geld is al uitgegeven, dus ook al ben je door de situatie je baan kwijtgeraakt (wat zwaar klote is) dit geld had je sowieso al niet meer gehad'.

Als je het financieel moeilijk hebt is iedere meevaller mooi meegenomen.

3   12  
Dudok

Geen geld teruggeven aan de supporters.. dit geld is namelijk toch al uitgegeven.

Doordat de kroegen dicht zijn, besparen we immers al genoeg.

Ik zeg seizoenskaarthouders compenseren door alle thuis wedstrijden van de bekerfinale - tot de halve finale - gratis ticket te geven.

Hebben we eindelijk weer eens een vol stadion op een doordeweekse dag en de clubkas vult vanzelf vanwege ons bier (mis)bruik. ?

2   0  
Hugo

Prima. En dan graag vanaf nu focus op komend seizoen. NAC kan niet nog veel extra jaren hebben in de kkd. Ik vind het overigens verdacht rustig vanuit 'kantoor'. Hup NAC

8   20  
Henri

Bedroevend om weer te lezen. Onze directie laat het van Dordrecht, Top Oss, Telstar, Excesior afhangen wat ze met hun eigen supporters gaan doen. Ik word zo moedeloos van dat gebrek aan visie, moraal gewoon een eigen mening. Het is duidelijk dat iedereen verwacht dat er dinsdag bij de KNVB spijkers met koppen worden geslagen. En dan met name dat als de heren zo nodig door willen gaan maar dit praktisch niet kan of niet mag. Wat wordt er dan besloten. Wie kampioen, wie degraderen er, wie promoveren er of wordt de lijn van de besluitvorming omtrent het amateurvoetbal doorgetrokken. Wat is de insteek in deze situatie als er niet meer wordt gevoetbald. Wat is dan de visie van Hr. Eisenga. Laat eens wat van je horen man! Jij bent de roerganger van een mijoenenbedrijf met de grootste supporterschare van de KKD en het enige wat je doet is zwijgen als het graf. Wat een leiderschap.

3   22  
Henri

Als Eisenga zich maar kan verstoppen in de goegemeente. Wegduiken achter anderen, nergens op aangsproken willen worden. Alles willen afdekken, geen enkel risico lopen. Ja je moest je eigen visie, mening eens blootgeven. En met deze meeloper moeten wij dan de eredivisie weer proberen te bereiken. Het is dat ik veel vertrouwen heb in Hyballa, in ieder geval wel een persoonlijkheid met in ieder geval een eigen visie en een eigen moraal. Anders zou het er inktzwart uitzien voor NAC. Hoe kunnen keiharde, succesvolle multimiljonairs de voordracht van zo'n slapjanus accorderen.

6   5  
Badeend

Kan mijn teruggave linea recta naar de helden van het Amphia aub?

10   2  
Buurman

In dergelijke kwestie kun je alleen voor jezelf spreken. Lees zojuist een reactie van een supporter die zijn bedrijf naar de vaantjes is. Ik begrijp dat die mede supporter ieder tientje kan gebruiken. Wens hem veel sterkte. Ik persoonlijk wil niks terug. Ik hoef ook geen gratis bakkie koffie , broodje worst of pintje. Als NAC toch wat ruimte in het budget heeft dan doen ze mij het meeste plezier door dat bedrag te storten in de personeelspot van het Amphia. Verder hopen dat we elkaar in augustus of september gezond weer terug zien.

8   6  
WW

Eens met Henri.

Waarom moet NAC überhaupt overleggen met andere clubs om te bepalen of NAC zijn eigen NAC supporters compenseert ja of nee? Wát een visie, daadkracht & leiderschap. Maar goed.

Anyway: voor mij persoonlijk geldt dat ik het toch al heb uitgegeven, ik merk er nu niks meer van. Ik hoef dus niks terug.

Ik heb wél redelijk wat dranktegoed op mijn scc staan, ik hoop & mag aannemen dat dat geldig blijft. Anders zou ik me wel genaaid voelen.

7   4  
Breda

Heel goed om dit soort beslissingen gezamenlijk te nemen en geen overmarsje te doen. Dikke nekken genoeg in t voetbal.

Of je t terug wil is natuurlijk een persoonlijke afweging. Als je nauwelijks nog je eten kan betalen hoef je echt NAC niet te steunen of je schuldig te voelen.

Als gewoon je salaris krijgt zou het wel mooi zijn als iedereen het bedrag laat zitten.

6   1  
Sjef de gevulde koek

Koop er aub een goeie spits van. De centen hoef ik echt niet terug. En bekijk het eens anders je bespaart nu 300 euro op bier. Die paar tientjes lekker belangrijk. Nac zal het harder dan ooit nodig hebben om volgend jaar uit deze kut competitie te komen.

3   2  
Fritske d'n Olifant

Ik vind dat NAC het als voetbalbedrijf wel moreel verplicht is supporters de mogelijkheid te bieden dat zij (bijv. in de vorm van een voucher) compensatie kunnen krijgen. Het zou mij echter tegenvallen als daar massaal gebruik van zou worden gemaakt. Ik zou dat nooit doen maar ik kan uiteraard niet in andermans portemonnee kijken. Het verschil met bijv. de reisbranche is dat niemand erbij gebaat is als onze grote liefde in de problemen komt terwijl met mij grofgezegd een worst zou wezen als een grote touroperator of vliegmaatschappij even een jaartje alle zeilen moet bijzetten.

1   1  
Fritske d'n Olifant

Om mn eigen verhaal te nuanceren: vooropgesteld vind ik het verschrikkelijk dat mensen door deze crisis hun baan verliezen of dat hun bedrijf failliet gaat. Wat ik wilde aangeven was dat ik en ik denk velen met mij een totaal andere en emotionele band hebben met NAC dan met een "normaal" bedrijf waardoor je niet of minder snel een rationele keuze maakt om geld terug te vragen.

3   6  
Da Huge

Ik heb een idee.

Kan NAC niet een fonds oprichten voor sponsors die failliet zijn gegaan deze crisis?
Zodat fans hiervoor kunnen kiezen om dat geld daarin te storten?

Ik hoef die tientjes niet terug, maar kan me voorstellen dat je dat wel wilt als je bedrijf of werkgever failliet is gegaan.

1   1  
Cool hand

Of Eisinga kan verstandig zijn en dinsdag afwachten, Henri.

0   2  
oosterhout076

Niks terug. Volgend jaar seizoenkaart inclusief beker en play offs.....?

3   2  
Wanny

Als je de commentaren rond wedstrijden hier leest, zouden velen moeten bijbetalen omdat ze die laatste 4 potjes niet hoeven te gaan bekijken.

0   0  
Vinnie Jones

@WW, je kan je tegoed via de Knip-app (mocht je die gebruiken) terugstorten op je rekening. Afgelopen seizoen kon je het geld van de ene kaart op de andere zetten, dan hoef je geen Knip-app te gebruiken. Die oplossing komt nog wel, je pilsjes komen echt je keeltje nog in ;).

1   0  
Tombola Breda

Ik hoef mijn geld niet terug. En ik vind het goed om te zien dat er de afgelopen weken, zo ver ik kan nagaan, niemand is geweest die op deze site is begonnen over geld terug. Niet alleen omdat we NAC fans in hart en nieren zijn. Maar NAC heeft volgens mij altijd nagestreefd om de prijzen van seizoenskaarten betaalbaar te houden, als je deze vergelijkt met andere clubs. Dan is het niet terugvorderen van je geld voor niet gespeelde wedstrijden slechts een kleine geste lijkt me. Zeker in het geval van overmacht.

DA HUGE, nobel van je maar totaal onrealistisch. Niet alleen praktisch gezien onuitvoerbaar. Maar tevens zal ieder bedrijf wat op het punt staat failliet te gaan alle financiële middelen aan (moeten) grijpen om personeel en leveranciers te kunnen betalen. Niet om NAC te kunnen blijven sponsoren.

0   0  
Da Huge

@Tombola weet ik. Het gaat er dan in eerste instantie niet om om de sponsors te behouden. Maar om die bedrijven levend te houden zodat ze misschien op lang termijn ze weer als sponsor binnen te kunnen halen. De meeste nobele ideeen zijn vaak ook praktisch onuitvoerbaar. Maar het gaat me erom dat je als NAC nu jezelf moet bedruipen, maar ook je steun uitspreekt naar je achterban, dat zijn niet alleen supporters maar ook sponsors. En in het geval van NAC zijn er een hoop kleine bedrijfjes sponsor die nu flink in de crisis zitten.

0   0  
Vakkie g

als ik geen eten meer heb zal ik nog me geld niet terug willen alles voor de club NAC BREDA

0   0  
Kees

Voor de zoveelste keer vertrekt er weer een directielid omwille van een afwijkend beleidsinzicht! Wederom zal hier weer het nodige geld voor gereserveerd moeten worden!
NAC heeft haast altijd een volle bak en de meeste drankomzet en nog kan de club zich niet gezond noemen!
En nu moeten de supporters weer coulance gaan betrachten! Nee NAC kijk zelf in de spiegel!

Laad alle berichten na dit bericht in