Wij gaan niet opzij

Clubs vandaag met ESPN in gesprek over uitzenden wedstrijden

Raskolnikov

De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie gaan vandaag opnieuw met ESPN in gesprek over het uitzenden van de wedstrijden. Dat meldt het Supporterscollectief op Twitter.

Gisteren werd bekend dat ESPN vanaf komende week per speelronde nog slechts vier KKD-wedstrijden live uit zal zenden. Hierdoor kan een aanzienlijk deel van de KKD-supporters de wedstrijden van hun club niet meer zien, aangezien ze ook al niet meer welkom waren in de stadions. Een absurde situatie, die ESPN en de clubs logischerwijs op veel kritiek kwam te staan. 

NAC liet gisteren nog weten dat het niet uitzenden van de wedstrijden 'buiten de invloedssfeer' van de club lag, maar desondanks gaan NAC en de andere KKD-clubs vandaag opnieuw met ESPN in gesprek. Inzet van het gesprek zal normaal gesproken zijn dat de wedstrijden in de derde en vierde periode toch allemaal op de een of andere manier te zien zijn.

Mogelijk is de uitkomst van het gesprek dat ESPN de camerastreams, die gebruikt worden voor het schakelkanaal en de beelden voor de samenvattingen, zonder commentaar, herhalingen en animaties beschikbaar stelt. Die streams zijn immers voorhanden en het beschikbaar stellen levert niet of nauwelijks extra kosten op. 

Wordt vervolgd!

Bron:
B-Side Rats, Supporterscollectief
Volgend bericht
De Spion: Roda JC 15 reacties
17 Reacties
76   0  
Ron

Het is nogal simpel wat mij betreft; geen wedstrijd van ons NAC op ESPN ? Dan is het meteen einde abo.

76   0  
Ron

Het is nogal simpel wat mij betreft; geen wedstrijd van ons NAC op ESPN ? Dan is het meteen einde abo.

12   2  
Judge M.

En laat de providers ook maar aanschuiven zodat tenminste het eerste kanaal weer wordt doorgegeven zo lang er geen publiek naar het stadion kan...

37   1  
JNAC06

Ik vond foxsports beter

13   2  
TpT

Als ESPN niet kan (lees: wil) voorzien in hun diensten, dan zijn er vast wel een paar NAC supporters met de juiste kennis en materiaal om hier een mooie uitzending van te maken.

15   0  
Dun Henk

Ik hoop dat ze eruit komen! Wat BSR al terecht zegt, de streams beschikbaar stellen kan toch nooit zoveel geld kosten, kom op zeg!
Dat commentaar kan ik prima missen, 076 radio is een stuk leuker om naar te luisteren als je NAC supporter bent tenslotte.

16   1  
Voorwaarts

Ik ben nu een nieuw internet/tv abonnement aan het uitzoeken ivm glasvezel.

Voor ESPN (alleen eredivisie, bij EL/Bundesliga wordt de zender weer dicht gegooid) betaal je 20% bovenop een goed internet en TV pakket. Dan kan je NAC nieteens gegarandeerd bekijken, de rest van de ere en KKD kijk ik toch niet.

Ik vertik het om méér dan mijn seizoenskaart te betalen om misschien NAC te zien. Ik volg BSR en radio 076 tot ik weer met jullie in t stadion sta.

5   0  
Nacbreda1989

Zou mooi zijn als we gewoon alle wedstrijden kunnen blijven kijken. Volgens de programmering van espn worden de 3 komende wedstrijden van nac zoiezo live uitgezonden op espn.

1   0  
Bart

@voorwaarts

Bij kpn is ESPN 1 nog open.

3   16  
Heksenketel

Ik kan niet op de rekening van ESPN kijken, maar ik kan me voorstellen dat de poet op is. Ik zou het vanuit NAC als tegemoetkoming richting alle seizoenkaarthouders op zijn plaats vinden als zij een stukje mee zouden financieren als ze daarmee de garantie zouden krijgen dat alle wedstrijden worden uitgezonden. Andere clubs zullen dat niet zo snel doen, omdat ze veel minder seizoenkaarten hebben verkocht.

21   0  
Cool hand

Geen fans in het stadion en geen kijkers voor de buis; wat heeft het dan nog voor zin?

2   3  
RichardPraha

@TPT Je begrijpt geloof ik niet helemaal dat NAC de livebeelden van een wedstrijd helemaal niet zelf in beheer/bezit heeft??????????? Die rechten zijn dus in handen van ESPN.

5   1  
nacorakel

ESPN - voor de fans. Right ...

Zou wat zijn als de Coöperatie Eerste Divisie een contract getekend heeft met ESPN waarin staat dat als het geld op is, dan zenden wij niet meer uit.

Komen de TV-gelden nog wel dit jaar?

Wat een armoe in die eerste divisie.

3   1  
Arie

Ik lees hier serieus reacties over ESPN en geld.
ESPN is voor het grootste deel onderdeel van Disney, die barsten van het geld.

1   3  
scheppioni

Nogmaals, balen als het niet meer vaak live te zien in ons NAC zolang we niet in het stadion kunnen ! Maar als ik moet kiezen met een perfecte liveblog van onze BSR en daarbij veel drie punten met gevolg promotie dan wist ik het wel !

3   1  
Nonkel Frans

Twee vragen:

1. ESPN was voorheen Fox Sport. Die hebben rechten op eredivisie en kkd uitzending. Heeft dat bedrijf in goede tijden geen winst gemaakt en reserves opgebouwd? Hoezo is het geld op.?
Uitgekeerd aan de aandeelhouders? O wat zijn we zielig.

Heeft Nac een contract met Espn? Zo ja wat staat daar dan in indien ESPN niet levert?
Nac levert kijkers wat staat daar tegenover?

2. Van wie is de ether?
Waarom kan omroep Brabant of TV Breda onze voetbalwedstrijden niet uitzenden? NOS? Of andere optie NAC zelf mbv BSR etc.

Waarom hebben die commerciele omroepen zoveel macht over een Ether die toch publiek goed is.
We geven onze snelwegen toch ook niet over aan particuliere gasten met particuliere klanten voor exclusief betaalde particuliere ritjes....
Wij betalen belasting voor de publieke landelijke en regionale omroepen en die zenden belangrijke sportmomenten uit. Van veldrijden tot paardenshow tot voetbal. Tijdens corona hebben ze extra zendtijd want extra publiek. Reclameblokken voorzien in extra inkomsten. Dat geld kan naar publieke omroep of sportclub - dat regelen ze dan onderling maar.
Ik zal wel te simpel zijn voor deze (media) wereld. Wie snapt het?



3   4  
Real Robert

Het is toch begrijpelijk, dat ze al die bagger niet kunnen blijven uitzenden?
Als Nac ervoor zorgt, dat ze in de top staan zal het vaak rechtstreeks te zien zijn.
Ik denk. dat het maken van die wedstrijdhoogtepunten al duur genoeg is.

0   0  
B Schook

Als ESPN wil bezuinigen dan heb ik een idee: 1 diverse voetbal verslaggevers naar huis sturen. 2. De vele exvoetballers die in de studio en in de stadions worden uitgenodigd door ESPN ( fox sport) thuislaten want die komen ook niet voor niks scheelt een heleboel euro's

Laad alle berichten na dit bericht in