Wij gaan niet opzij

Kortsmit wil eerste doelman worden: "Dat is uiteindelijk het doel"

Raskolnikov

Roy Kortsmit hoopt op termijn eerste doelman bij NAC te worden, zo valt vanochtend te lezen in BN DeStem. De tweede keeper kreeg in de laatste wedstrijden door een blessure bij Nick Olij een kans onder de lat en liet zien een waardig vervanger te zijn. Als het aan hem ligt, krijgt hij vaker een kans.

Kortsmit is tevreden met zijn eerste minuten in NAC 1, al erkent hij dat hij nog wel een beetje roestig was: "Op ervaring kan je het nodige doen", zo vertelt hij aan BN DeStem. "Toch zag je dat ik op een paar hoge balletjes en met het positie kiezen nog wat onwennig was. Dat wordt alleen maar beter door ritme."

Deze wedstrijden smaken naar meer. Hij hoopt dat hij Nick Olij op termijn definitief uit het doel verdrijft: "Dat is uiteindelijk het doel. Ik heb anderhalf jaar weinig tot niets gedaan. Daarom is het voor mij super lekker dat ik twee wedstrijden heb gekregen en dat het goed is gegaan. Dat doet wat met het zelfvertrouwen."

Tot die tijd schikt hij zich in zijn rol als tweede keeper en geniet hij van het feit dat hij zijn collega beter maakt: "NAC heeft mij gehaald omdat ze weten dat ik ervaring heb in de eerste en eredivisie. Nick is een fantastische keeper, elke dag proberen we elkaar beter te maken. Daarmee haal je het beste in elkaar naar boven."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
14 Reacties
119   3  
Bwienet

Fijn om als we Olij voor een 9 ton - 1,5 miljoen kunnen verkopen, we ook een waardige vervanger meteen hebben staan.

119   3  
Bwienet

Fijn om als we Olij voor een 9 ton - 1,5 miljoen kunnen verkopen, we ook een waardige vervanger meteen hebben staan.

56   1  
Braze

Prima dat ook de 2e doelman de ambitie heeft om no:1 te worden. Dat houdt beide doelmannen scherp en is goed voor NAC

28   2  
Dun Henk

Olij uit het doel verdrijven gaat hem niet lukken denk ik.. of beter gezegd, ik kan het me niet voorstellen.
Maar mocht Olij vertrekken/verkocht worden dan hebben we met hem een prima vervanger en hoeven wij als supporters iig niet bang te zijn dat er weer een clown in het doel komt te staan.

40   1  
Judge M.

Ik hoop dat hij samen met NAC en Olij mee kan groeien naar de Eredivisie. Een goede backup is goud waard.

22   0  
Da Pope

Na de keepersproblemen van een paar seizoenen geleden is het echt een verademing om nu twee goede keepers (en een behoorlijke derde doelman) tot je beschikking te hebben.

Kortsmit keepte niet foutloos en had natuurlijk tegen zowel Volendam als Excelsior wat geluk, maar hij straalt wel rust en degelijkheid uit. Olij pakt vaak ook nog eens één of twee onmogelijke ballen, dus ik denk niet dat hij meteen hoeft te vrezen voor zijn plek. Maar het is wel een heel lekker gevoel dat je terug kunt vallen op iemand als Kortsmit, wanneer Olij onverhoopt niet beschikbaar is.

Daarbij komt dat Kortsmit ook een prima leeftijd heeft. Met zijn 28 jaar kan hij nog een jaar of tien vooruit. Normaal gesproken wordt hij als keeper ook alleen maar beter. Ideaal dat je hem meteen in kunt passen, wanneer Olij op enig moment een transfer verdient.

11   3  
Voorwaarts

Met Olij (25), Kortsmit (28) en kramer (29) heb je voor de komende 5 jaar gegarandeerd een goede keeper en/of transferwaarde.

Ik zou zeggen zorg dat je in die tijd wat talenten aan de haak slaat of opleidt (geen idee hoe goed merbel en bos zijn). Je kan nu goedkoop wat missers maken en er staat geen druk op.

6   1  
Heksenketel

Heerlijk om 2 goede keepers te hebben. Ik herinner mij andere tijden haha.

18   1  
Hoeven B4

Toch een fijn gevoel dat als Olij wordt opgeroepen voor een interlandweekend, wij nog een goede keeper hebben. :-)

De tegenstelling qua keepers met 3 jaar geleden is echt enorm. Als iemand mij toen had verteld dat we nu dit luxeprobleem zouden hebben...

5   2  
Ivo

Met Olij en Kortsmit heb je 2 prima keepers. Kramer zal na dit seizoen wel vertrekken, de keeper van O21 zal wel 3e keeper worden. Daarmee bespaar je weer wat salariskosten.

7   0  
scheppioni

Perfect verwoord Da Pope !
Je had deze twee keepers in het degradatie jaar moeten hebben naccerdeju !!
Dan waren we niet gedegradeerd !
HUP NAC met Olij en Kortsmit !!!

0   3  
Nacdictive

Goede betrouwbare keeper. Olij, mits fit, laten keepen en cashen in de zomer, dan kan Kortsmit onder de lat.

5   0  
Lamington

Fijn dat de doelman weet wat zijn doel is

0   2  
De Sjaak

Toch had ik graag gezien dat birighitti een eerlijke kans had gekregen, maar zoals zovaak sneuvelen er talenten bij Nac die ergens anders wel de kar trekken.

1   0  
Maarten

Hij heeft t heel goed gedaan zelfs. Heb Kortsmit nooit zo goed zien keepen eigenlijk. Sjappo

Laad alle berichten na dit bericht in