Wij gaan niet opzij

Column: Aanbevelingsbrief nieuwe werkgever M. El Allouchi

Das Phantom

Mounir El Allouchi gaat vertrekken bij NAC. De speler die meer dan 150 wedstrijden speelde voor de club uit Breda is toe aan een volgende stap in zijn carrière. Das Phantom klom in de pen en schreef een aanbevelingsbrief voor de nieuwe club van de middenvelder. Zoals altijd hoeft de mening van de schrijver niet gelijk te zijn aan die van de redactie van B-Side Rats.

Geachte heer/mevrouw, 

Ik schrijf u deze brief naar aanleiding van het vertrek van onze zeer gewaardeerde werknemer M. El Allouchi. Na een dienstverband van enkele jaren is het tijd voor een volgende stap in zijn carrière. Iets wat wij betreuren, maar verder alleen maar kunnen aanmoedigen. 

Allereerst wil ik het graag hebben over de veerkracht van onze oud-werknemer. Meneer El Allouchi kende een moeilijke start bij onze club en werd kortstondig uitgeleend aan Helmond Sport om ervaring op te doen. De speler liet zijn hoofd niet hangen, maar besloot hard te werken om na anderhalf jaar beter terug te keren in de Parel van het Zuiden. 

Teruggekomen in Breda werd werknemer een niet te missen basisklant onder meerdere managers. Bij onze club zijn nogal een aantal werknemers de revue gepasseerd, maar M. El Allouchi wist zich steeds weer te bewijzen en speelde iedere seizoen meer dan twintig wedstrijden (zie transfermarkt.nl voor verdere details). Het sportieve hoogtepunt bereikte hij in het seizoen 2016/2017 waar hij met het team de club terugbracht naar het hoogste niveau. Het seizoen daaropvolgend vormde hij een tandem met Angelino, de inmiddels gewaardeerde back van RB Leipzig. Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de groeicurve die de kleine Spanjaard mede te danken is aan M. El Allouchi. 

Afgelopen seizoen heeft M. El Allouchi een zeer belangrijke rol gespeeld bij onze club. Met dertien treffers en vijftien assists was hij onze most valuable player. Helaas was het niet genoeg voor promotie naar het hoogste niveau, iets wat wij niet alleen de club, maar ook M. El Allouchi meer dan hadden gegund als afscheid bij onze club. 

Als laatste wil ik het hebben over het plichtsbesef van onze oud-werknemer. Nimmer hebben wij M. El Allouchi kunnen betrappen op het verzaken tijdens trainingen, wedstrijden of andere clubverplichtingen. Nimmer een zuur gezicht als het tegenzat, hij onterecht werd uitgejouwd of kortstondig op de bank werd geplaats. Nimmer weglopen voor verantwoordelijkheden, interviews of confrontatie met het publiek. Al met een hardwerkende middenvelder/aanvaller waar u op kunt bouwen. 

Wij vragen u om met beleid om te gaan met onze zeer gewaardeerde kracht. Bij verdere vragen kunt u ons altijd bereiken. Let goed op hem en mocht u hem niet meer nodig hebben kunt u hem retourneren bij het Rat Verlegh Stadion. M. El Allouchi is altijd welkom in Breda. 

Met vriendelijke groet, 
The Yellow Army 

Bron:
B-Side Rats
94 Reacties
166   12  
D'n opletter

AMEN!!!!!

13   11  
Tante Annie

Ik hoop dat hij goed terecht kwam. Ik zou het wel leuk vinden als ie zijn droom achterna kan en iets in het Midden-Oosten of Marokko kan vinden. Hoop nog veel te horen over Mounir!

10   6  
Tante Annie

Terecht komt. Excuses

166   12  
D'n opletter

AMEN!!!!!

24   5  
Sjak

Amen!

Mounir het ga je goed!

8   9  
Adriaan

Heracles?

63   9  
Rijen is NAC

Nooit maar dan ook een moment gezeurd of zich negatief uitgelaten over de club, alle ups en downs meegemaakt. Je basisplaats kwijtraken, op huurbasis naar Helmond gaan en nu gegroeid tot onze belangrijkste speler van afgelopen seizoen. Het is je van harte gegund Mounir, voor altijd van Breda!

71   206  
Beest

Wat is dit voor zoetsappig gedoe zeg ?

Amoah
Penders
Lokhoff
Lurling
Remie

En nog veel meer spelers hebben minder aandacht gekregen dan 13 in een dozijn Mounir.

Gun hem een geweldig dik salaris bij een andere club maar kap eens met het gigantische overpoweren van een voetballer die never nooit niet aan de kwaliteiten komt van bovenstaande spelers.

Succes Mounir

16   9  
Tienus Cornelis

Maar eerlijk, dit bericht kwam niet lekker binnen bij mij! Had gehoopt dat ie zou blijven. Maar begrijpelijke stap voor hem en dat gun ik hem van harte! Veel succes Mounir, bedankt voor die prachtige afstandsgoals die je zo nu dn dan maakte, het gaat je goed!

19   6  
Moppernac

Ik denk niet dat hij naar Heracles gaat, dan speel je meer op een kunstveld dan op echt gras en dat moet je toch niet willen als voetballer.

Succes Mounir waar je ook naar toe gaat, behalve Willem 2

4   6  
GJNAC

En zo is da!

20   54  
Walter

Hoppa das de 1e die transfervrij weg gaat. Goed bezig Manders met je Haagse kliek, hou je bezig met echte zaken ipv luchtkastelen.

Voor Mounier het aller beste gewenst, super inzet en mentaliteit. Thnxs

15   5  
Ivo

Haha, mooie brief. Maar zo is het wel natuurlijk. Het ga je goed Mounir.

8   2  
PatjeR

Mooi man...

15   6  
Wanny

@ Walter

Als je de ins en outs niet kent, kun je niet oordelen of NAC hier gefaald heeft of niet.

Ze hadden Mounir ook 1 miljoen salaris kunnen bieden, dan was ie waarschijnlijk gebleven. Had Manders het dan wel goed gedaan?

51   121  
Gampel

P.s
beste nieuwe werkgever, wilt U ook nog even rekening houden met hetvolgende...
El Al heeft het de laatste jaren een beetje hoog in zijn bol gekregen, daarvoor verwijs ik U graag naar meerdere interviews die hij de laatste 2 jaar heeft gegeven.
Voor de volgende punten hoeft U alleen maar een volledige wedstrijd van NAC terug te kijken...
El Al gedraagt zich op het middenveld nogal als een politieagent; iemand die denkt dat hij het wel ziet maar te beroerd is om zelf in te grijpen.
El Al is geen dragende speler en heeft alleen maar fatsoenlijk gepresteerd aan de hand van echte talenten.
El Al loopt er gedurende een wedstrijd nogal de kantjes vanaf; in een rolstoel rij je nog uit zijn rug weg.
El Al heeft het soms moeilijk met hierarchie en eist vrije trappen ed. op terwijl erngewoon beterenin het veld staan.
El Al weet niet precies waar het doel van de tegenstander staat. Safe een tikkie terug is zijn handelsmerk.
En, beste nieuwe werkgever, wat me het meeste stoort aan deze hele El Al soap is de scorebord journalistiek van zijn 'fans' die maar gewoon niet willen zien dat het een heel beperkte speler is.
Dus beste nieuwe werkgever, mocht je hem willen halen vanwege een paar pracht mooie goals of vanwege zijn persoonlijkheid dan vooral doen, niets mis met die jongen en buiten het veld waarschijnlijk echt een goede gast, In ieder ander geval staan hierboven wat puntjes die je in overweging moet nemen.

29   12  
Johnnyboembastik

Gampel....dat is wel heel negatoef gesteld, maar ik ben het toch wel op een aantal punten met je eens.

Mounir is een voorbeeld prof als het gaat om zich positief uit te laten over de club waar hij speelt.
Dat hij de meeste assists heeft gegeven is niet vreemd...Hij verdedigt nl nooit mee en gaat duels uit de weg, dan is het logisch dat je vrij staat als een team genoot de bal verovert.
Kijk maar welke back in de problemen komt tijdens een wedstrijd...altijd de kant waar Mounir staat, omdat hij zijn man laat lopen.

Ik vind het verlies voor NAC dus beperkt, maar ik gun hem wel het allerbeste!
Succes Mounir.

8   2  
Boxer

Eerlijk zie ik dan toch liever dat hij in een zanbak terecht komt, dan op een plastic veld in Almelo.

11   24  
Mo

Logisch dat hij vertrekt! Ik zou ook niet deze trainer willen hebben. Sydney zal nu wel ook gaan.

En wij laten dat allemaal maar gebeuren?

18   13  
Nonkel Frans

Chapeau @BSR das Phantom.
Terechte lof voor Mounir.

Hij leeft voor het voetbal dus wie weet en hopelijk komt hij in een volgende fase van zijn carriere terug bij ons en zijn NAC als trainer / coach / jeugdopleiding oid.

Mounir verdient een vet -coronavrij - ererondje in t Rat Verlegh. Hopelijk gaat dat nog lukken.

Dank je wel El Al. Alle goeds , gezondheid en Noad gewenst voor jou en je familie!!!

20   16  
Willem 4,5

Gefeliciteerd Mounir, je was voor NAC een topper. Hopelijk kom je nu bij een club terecht waar álle supporters je inzet en clubtrouw waarderen. Je zult hopelijk niet alles gelezen hebben, maar het commentaar op jou was soms waar de honden geen brood van lusten. Wij gaan ondertussen natuurlijk een speler aantrekken die zomaar bij Ajax, PSV of in de serie A speelt. Dan zijn alle supporters tevreden. Het ga je goed, op naar een hoger niveau, is op dit moment natuurlijk ook niet zo heel erg moeilijk!

1   6  
Pik

Hahaha social media man man

18   2  
Vlag

Hoop dat nac Fiorini nog een jaar kan huren

56   17  
Demeul

@beest & gampel:
Naar mijn mening hebben jullie weinig fatsoen in jullie donder! Je kan er ook voor kiezen om niet te reageren en respect te hebben voor de positieve reacties onder deze leuke column. Neem eens een keer niet je ruimte in met je galspuwerij op iets wat met NAC te maken heeft. Bah!

Hup Mounir!

19   12  
Lobi

Laten we niet ieder lapje tekst promoveren tot column. Prima hoor, maar dit heeft niks met een column te maken.

8   6  
Anno 1971

Mournir ontzettend bedankt en heel veel succes. Ik hoop dat je een mooi buitenlands avontuur tegemoet gaat, mooie prijzen wint en binnen paar jaar financieel onafhankelijk bent. Hopelijk ben je dan beschikbaar om met ons NAC nog een paar jaar in de eredivisie te voetballen.

22   18  
Sjak

@Beest

Als je alleen maar negatieve opmerkingen hebt over onze Noord Afrikaanse spelers ga dan lekker blanke vla eten of een witbiertje drinken met je vrinden maar val ons niet lastig met je gewauwel

7   8  
Castle

Sucses mounir goed nieuws voor jou en mij

15   14  
Kisku

Gampel ik vind het ook zo .zeer beperkte speler die voor eredivisie te veel te kort komt.ook bij ons zag je de laatste wedstrijden wel onzichtbaar was hij

24   46  
Gampel

@DEMEUL
deze column is nu juist de reden dat! ik reageer. Het ophemelen van in mijn ogen een zeer beperkte speler gaat me veel, maar dan ook veel te ver.
Ik heb niets tegen El Al als persoon (ken 'm niet), maar als voetballer is hij amper kkd waardig.
Ik gun 'm alle goeds en misschien kunnen ze hem nog als waterdrager ergens gebruiken (nopes, want hij wijst wel maar loopt niet).
Laat me niet lachen om zijn 'assists'. Een hoekschop, een vrije trap, maar waar waren de steekpasjes?, waar voetbalde hij vooruit?
En die lucky schoten van veraf waren precies al wat de naam al zegt... lucky.
Ik gun El Al alle goeds maar ik ben blij dat hij eindelijk opgedonderd is.

17   41  
Arie

Geachte heer/mevrouw,

Als u met uw bedrijf middelmatigheid nastreeft, onderaan de markt wilt bungelen en er van geniet meerdere keren op het randje van faillissement te balanceren dan is Mounir DE werknemer voor u.
Hij is met ons gedegradeerd, gepromoveerd en ook weer gedegradeerd, dus er is sowieso leven in de brouwerij met deze jongen die nergens in uitblinkt!
Succes ermee.

Groeten.

5   4  
fvf6

100 % mee eens

18   24  
Berend

Zeeeer matige speler leuk voor helmond of zo meer niet.hij kan beter zijn geld zien te pakken want voetballend is het echt ondermaats

16   15  
Johnny1912

Leuke collum!

Wat heeft die Angelino toch een geluk dat hij Mounir een keer toevallig is tegengekomen zeg. Mounir heeft hem gemaakt tot de speler die hij nu is. Nu RB Leipzig via City en PSV. Zonder Mounir was het nu Groen-Wit via Helmond, Oss en Rbc.

11   11  
Sjak

Ach wat een lekker niveautje hier!


🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

8   9  
Gampel

@JOHNNY1912
Me like sarcasm... 😉

27   12  
Frans

Wat een zieke reacties hier . Bijna net zo verrot ziek als onze club.
Mounier, je ben een wereld joch in maar zeker ook buiten het veld !
All the best

15   27  
Arie

Frans

Niemand heeft toch iets aan te merken op Mounir buiten het veld?
Binnen het veld wel, maar hier is hij de Messias, heilige Maria, moeder Theresa, Nelson Mandela, Houdini, Madame Currie en Maradona in 1. Op het geschifte af.

40   15  
Nacdictive

Trieste lui hier zeg ... Ik kots op veel zgn 'nac supporters', dat zijn vaak ook de figuren die roepen dat het in Tilburg allemaal zo stil is etc..
We zijn verworden tot een zielige bende.. iedereen valt over elkaar. De RvC is kut, de directie is kut, bij een beetje tegenslag (finale play off) zijn er imbecielen die als dwazen tekeer gaan, een speler die gewoon keurige cijfers laat zien (en onder elke trainer een vaste waarde was) wordt door een stelletje voetbal no-no's gefileerd, op welk niveau hebben jullie zelf geacteerd? Verschueren was toch ook niks, Pablo Mari toch ook niet, Rai Vloer ook niet? Lucas Schoofs?
Lekker negatief zijn en de schuld bij alles en iedereen leggen en nooit in de spiegel durven kijken..
Mounir, veel succes, je was een speler die begaan was met de club, altijd alles gaf, netjes de pers te woord stond en ook mooie dingen heeft laten zien! Het ga je goed.

14   28  
Mari

Word vandaag niet gespeeld maar hang toch de vlag op goed nieuws

13   5  
Kipiani

Succes Mounir. Laat ergens anders uitdagen door trainer, spelers en club. Uitdagen positief bedoeld hier. Om beter te worden, om te kijken waar je echte plafond zit. Succes !
Retro shirt ventje op bordesje kan weer niet nalaten na te trappen richten Manders en Steijn. Deze twee hebben Mounir een slechte aanbieding gedaan. Lokhoff was kansloos in zijn herstel poging.
Begint nu wel heel gênante verslaggeverij te worden.

11   1  
Cees-2

Enkelen hebben zich werkelijk compleet uitgeput om “vooral” het negatieve aan Allouchi te belichten. Belicht ook eens alle overige spelers van NAC op “dezelfde” manier. Op een uitzondering na zal een enkeling er mogelijk bekaaider vanaf komen? Bij NAC spelen “nu” hoofdzakelijk spelers die gewoonweg KKD waardig zijn, niet meer, of minder. Noem eens drie spelers die meer waarde voor het team hebben (gehad) dan Allouchi. Ik hoop dat men niet met mierenneukerij vergelijkingen aan komt. Voorruit, Olij de doelman. Nog twee?

17   17  
beest

@sjak

Wat heeft dit in godsnaam te maken met noord-afrikaanse spelers?

Hoe verklaar je dan dat ik een fan was van Diba, boukhari,Boussabon ,Amoah om maar een paar voorbeelden te geven

En dat ik Azarkan veel leuker om naar te kijken vond dan naar Mounir?


Toevallig een linkse wappie?;)

22   9  
henk

Serieus stellen dat El Allouchi 'amper de Eerste Divisie aankan' is toch wel het meest lachwekkende dat ik hier ooit gelezen heb. De aanvoerders en trainers uit diezelfde divisie scharen hem bij de beste vijf spelers van afgelopen seizoen. Kunnen alle spelers buiten die top vijf het niveau dan helemaal niet aan of zo. Bijzonder wel.

7   12  
Johnny1912

Beest

Je moet niet op Sjak reageren. Dat is een kleuter die altijd alleen maar mensen probeert te provoceren met dingen die er niet zijn. Zoals het nu op racisme willen spelen. Zielig mannetje is het met geen verstand.

Ik negeer hem al maanden dan valt het gelukkig mee. Doe dat volgende keer ook.

13   15  
Kisku

Henk als je hem tegen nec had gewisseld was je gepromoveerd die jongen heeft geen noad aardige knul maar staat alleen te wijzen ,op de trai ing blinkt hij uit maar niet in de wedstrijden

21   7  
Voske

Je begrijpt er echt geen reet van als je op zo'n bericht gewoon doorgaat met ElAl-bashen. Met name de stelliing dat Peter Remie een stuk minder aandacht kreeg op Social Media bij zijn vertrek, geeft aan dat het niet onze meest slimme 'supporters' zijn.

8   4  
henk

@Kisku
Daar denken de trainers en aanvoerders anders over. Die zien hem juist uitblinken in de wedstrijden, maar volgen geen trainingen van NAC. Maar jij zal het wel beter weten dan de professionals.

5   32  
Gampel

Owja, er was nog één klein dingetje...
Alles wat er dan wel goed ging werd niet gevierd met z'n teamgenoten maar met de grote draak in de efteling of whatever.
walgelijke manneke....

10   1  
NAC4Ever

Jammer, maar niet onverwacht natuurlijk.
Wens hem veel succes voor in de toekomst!

8   6  
Beest

@ voske

Blijkbaar snap jij er niet zoveel van .

Ik vergelijk niet de sociale media hype tussen die 2 niet want dat was er toen amper;)

Maar Mounir wordt werkelijk enorm gehyped. Qua kwaliteit komt hij toch nooit in de buurt van een Lokhoff of Remie.

Mooie goals gemaakt dit seizoen maar op basis van de afgelopen 5 jaar wordt NAC er echt niet minder op dat hij vertrekt.

Maar zoals ik al zei gun ik hem het beste. Heedt nooit verzaakt

13   5  
D'n Klaagmuur

Persoonlijk vind ik het geen ramp dat Mounir vertrekt, voor mij staat hij echt symbool voor de teloorgang van NAC en de middelmaat waar we de afgelopen jaren naar hebben zitten kijken.

Laatste seizoen heeft hij zich idd wel prima aanvallend ontwikkeld, maar de jaren ervoor heeft het me werkelijk nooit kunnen bekoren al die balletjes terug en breed. Heeft zijn hoogtepunt hier bereikt en dan is het logisch dat hij op deze leeftijd elders gaat kijken.

10   31  
Gampel

Ow hell fucking no, het gaat me toch niet gebeuren dat zelfs bsiderats geinfecteerd wordt door 'woke' ideëen.
Bij mij ligt iedereen onder een vergrootglas en als ik de idioterie zie wil ik dat graag kunnen melden.
Het interesseert me geen drol wat iemand achter z'n voordeur doet maar zodra dat gedrag ook voorbij de voordeur een rol gaat spelen is het klaar.
El Al, whatever, van die klapmongool zijn we eindelijk af en het zou het technisch hart van NAC sieren om dit soort mensen aan de poort te weigeren.
Je speelt voor NAC, de supporters en noem maar op (die betalen je ook) en zodra je ook maar denkt dat hetgeen jij belangrijk vind gaat boven je betaalmeester, dan mag dat. Maar rot dan aub gewoon op...

11   10  
Levab

Ben benieuwd wie nu de pispaal gaat worden onder onze 'supporters'.

8   6  
Reflektor

Moeilijk om een gelijkwaardige speler te halen , ga er maar aan staan , succes mounir , het ga je goed .

6   7  
Kisku

Henk dat klopt de clubs staan in de rij voor hem alle trainers willen hem .balvastig ,werkt hard,super vrij trappen en hoekschoppen de enigste bal die hij afpakt is van zijn mede spelers op immers na durfde niemand te voetballen hij eistte alkes op.mischien dat slot die loser wel wil voor feijnooit ...en ik vond net als iemand al zei bousabon ,boukhari,diba en azarkan wel goede spelers abders krijg ik dat weer

6   0  
Ron n

Succes gewenst en volg je hart voor de juiste keuze, het is je gegund Mounir!
Verder bedankt voor je getoonde spel!

6   1  
GB

Top geschreven!

Dank je


16   11  
Willem 4,5

Zielig dat schijnbaar de meerderheid van onze 'supporters' het fijn vinden dat Mounir vertrekt.
Ik hoop dat hij Vloet achterna gaat en bij een club komt waar hij de waardering krijgt die hij verdiend. Ik zou het erg fijn vinden als ik weer eens 122.384 duimpjes omlaag zou
krijgen doe jullie best 'supporters'! Als hij toevallig naar Heracles gaat hoop ik als we weer eens tegen elkaar spelen, zal nog wel 5 jaar duren met deze selectie. Hoop ik dat er een voorzet Mounir komt en doelpunt Vloet. Prettig weekend azijnpisser!

7   4  
Lamington

Jullie hebben allemaal ongelijk..


En mensen die kotsen op mensen die kotsen zien kennelijk zelf niet dat ze om te kotsen zijn.

Mounir, bedankt en succes verder!

8   5  
@ Gampel

Wie heeft jou wijs gemaakt dat je enige kijk op voetbal hebt ?
Die persoon moet je zeker nooit meer au serieux nemen.

2   2  
Scheppioni

Mounir succes ! Verder met Kisku een heel eind eens ...... verder weer wat nieuwsgierig wat onze Ton nu kan !?!

8   1  
JimGoose

Mounir, bedankt voor de afgelopen jaren! Ik hoop dat je een mooie club vindt.

20   26  
Kaketoe

Mounir:
1. Bijna nooit de intentie hebben om een duel aan te gaan, ik heb ook geen flauw idee waar de term "Soldaat" van Blanco vandaan komt;
2. Als hij toch een duel wil aangaan komt hij vaak te laat of verliest het duel;
3. Als hij de bal verliest gaat hij snel naar de grond in de hoop een vrije trap te krijgen, vaak werden tegenstanders dan in de omschakeling gevaarlijk met (bijna) tegendoelpunten tot gevolg;
4. Wijst altijd naar een ander die zijn tegenstander maar moet overpakken;
5. 16 "assists", dit zijn gewoon matig genomen vrije trappen en hoekschoppen die hij opeist en
waar indirect doelpunten uit komen;
6. 13 doelpunten waarvan 4 penalty's waarover hij zelfs ging ruziën met Van Hooijdonk, de andere 9 waren waren niet beslissend;
7. De zogenaamde passnauwkeurigheid, Mounir speelt bijna alle ballen terug, het liefst naar 1 van de centrale verdedigers na eerst een pirouette te hebben gemaakt om er zeker van te zijn dat de snelheid echt uit de NAC-aanval is.
8. kan heel goed verstoppertje spelen , als NAC in balbezit is verstopt hij zich achter een tegenstander en geeft duidelijk met de platte hand aan, ik ben niet aanspeelbaar en graag temporiseren;, wil de bal pas hebben bij een voorsprong;
9. als de tegenstander balbezit heeft staat de directe man van Mounir altijd vrij, dat is lekker makkelijk opbouwen;
10. hij viert zijn doelpunten alleen en kust de grond, zelfs zijn "assists" viert hij het liefst alleen;
11. het verhaal van alle trainers die hem opstelde, waar zijn die trainers en wat heeft NAC onder die trainers gepresteerd?
12. Het verhaal dat hij spelers beter gemaakt zou hebben? De seizoenen / wedstrijden dat Mounir linkshalf stond moest de linksback de hele linkerkant doen. Angelino is dat gelukt maar o.a. Leigh en Mashart zijn daardoor geslachtofferd.
13. de enige wedstrijd dit seizoen op zijn "eredivisieniveau" was zijn aller slechtste. Hij stond 90+30 minuten te kijken naar het voor hem veel te snelle veldspel. Het enige wat hij heeft gedaan is af en toe een NAC speler uitschelden die volgens Mounir iets niet goed heeft gedaan.
Gelukkig heeft hij geen bal gehad en kon dus verder niets fout doen.
14. Mounir, ik ken hem niet, waarschijnlijk buiten het veld een aardig persoon. Maar heeft in het veld hele vervelende egoïstische trekjes en is zeker geen teamspeler.
15. Zijn volgende club, ik ben benieuwd, het liefst een directe concurrent, spelen we met 11 tegen 10 in plaats van afgelopen seizoen steeds met 10 man.

11   5  
Nr. 20

Allereerst gun ik Mounir het allerbeste. Altijd correct geweest richting NAC. En knap dat hij elke keer in elftal stond.
Echter totaal geen fan van de voetballer El Allouchi. De ophemeling hier zegt ook veel over het niveau waar we tegenwoordig al tevreden mee zijn. Ja hij had dit jaar assists en doelpunten maar meer voor hem zelf dan voor het team. Waarom moest hij opeens alle vrije trappen nemen en strafschoppen??? En met alle respect in heel de nacompetitie op penalty na niet gezien…. Vaak stonden we met 10 man. Maar gun hem allerbeste en hopelijk bewijst hij mijn ongelijk en schittert hij in de eredivisie. Maar om hem uit te roepen tot icoon…..sorry ligt ms aan mij generatie maar daar komen toch echt andere spelers meer voor in aanmerking. Maar ok vroeger was alles beter haha. Mounir succes
met je vervolgstap! En wij hopelijk allemaal snel weer samen in vol stadion. Man wat kijk ik daar naar uit 💪

9   7  
Geelzwartwit

Mounir ik vond je weg naar nu vooral knap. Helmond was niet echt motiverend om te gaan ballen en toch bewandelde je die weg zonder publiekelijk mokken. Ook de keren dat er geroepen werd dat je wegmocht en dan toch weer mocht blijven enz. Zoals nagenoeg iedere voetballer sterke en zwakke punten heeft kan ik me niet voorstellen waar we dit seizoen zonder je assists en doelpunten hadden gestaan. Was jij dit seizoen nou zo waardevol of de rest niet? Jouw cijfers spreken voor zich. Succes bij een mooie club je carrière kan nog best 2 mooie stappen hogerop maken.
Betere spelers om je heen en ik ben benieuwd waar je plafond zit. Succes.

6   4  
Stan

In ieder geval een Naccer die voortaan op zondagavond bij Studio Sport op tv komt. Zowel voor hem als voor Nac prima. Biedt toch weer perspectief voor beiden.

13   7  
Pik

@gampel

Wie is er dan wel kkd waardig binnen de NAC selectie !
Als we hem dit jaar niet hadden gehad dan had je ver van de play offs gestaan!!!

Maar goed jullie weten het allemaal beter want ja jullie hebben het gemaakt in de voetballerij ... zeker allemaal het 6de gehaald bij the gunners of op hoog niveau trainer geweest.

Alle trainers en aanvoerders kiezen voor hem en denk toch dat die iets meer kijk erop hebben.

Man man je doet je naam echt eer aan hoor 😂😂😂

13   7  
Leurenaar

92 wedstrijden voor ons nac, dan mag je oprecht de titel clubman dragen. Het is je gegund Mounir!

14   18  
Wolfmanjack

Erg overdreven voor deze bijzonder gewone voetballer.

11   6  
Dos

Mounir verdient alle waardering voor zijn inzet, professionele houding en doorzettingsvermogen. Hij is echt al die jaren een hele nuttige speler geweest en het is goed voor zijn ontwikkeling als hij het op een hoger niveau gaat proberen. Het is hem van harte gegund.
Hij is inderdaad niet te vergelijken met oude helden, zoals Lokhoff, Remie, Brusselers, Penders, Lurling, Schreuder en noem maar op.
Vergeleken met deze spelers is het een middelmatige voetballer, veelzeggend voor de kwaliteit van NAC dat hij tot de betere spelers hoorde dit seizoen.
Dat is vooral te danken aan zijn mentaliteit en het feit dat hij uit het goede hout gesneden is.
Mounir, bedankt en ik ben ervan overtuigd dat jij slaagt bij de volgende club, juist door jouw doorzettingsvermogen.

13   8  
Tip

Bij een volgende club gaat ElAl het prima doen. Dat weet ik zeker.
De mensen die hem nu afkraken, enkelen gaan ziekelijk ver hierin, hoor je niet als Mounir bij een volgende club , net als Vloet en veel anderen, het perfect doet. Ze hebben dan namelijk een nieuw slachtoffer gevonden die ze verbaal afmaken.

Mounir bedankt voor alles en veel succes. Ik blijf je met plezier volgen.

20   12  
Dr.

Wat een graf site is dit geworden. Kom hier al jaren niet meer, af en toe even kijken, maar hoe hier met echte NAC mensen wordt omgegaan (of je nu wel of niet gecharmeerd bent van de speler) is echt schandalig. Bedankt dat jullie maar weer eens bevestigen waarom ik hier niet meer kom. De rest....tot in het stadion!!

Mounir, bedankt voor je inzet, professionele houding, en de mooie goals en assists....waar je ook gaat, het ga je goed!!

12   6  
Nacdictive

Echte supporters laat je niet in de val lokken door een aantal kneuzen hier die blij mogen zijn dat internet bestaat want vroeger hadden ze gezegd "daar komt ie weer aan met zijn gezwets...".
Steek je tijd liever in iets positiefs, sommige mensen leven alleen van anderen naar beneden halen, simpelweg omdat ze zelf nooit iets bereikt hebben of zullen bereiken.
Jullie weten wat voor figuren ik bedoel.
Keep the faith! Hup NAC.

16   8  
Bredafun

Wat n stelletje Droeftoeters zitten hier zeg!
iemand afzeiken is lekker makkelijk op papier he!
vraag me soms af wat die figuren zelf al bereikt hebben.
De meeste komen niet verder dan de bank met n pot bier, de tv en de friettent en lekker commentaar op alles geven.
en zelf werken ho maar!
heb n x RESPECT dropjes! (shit, die kennen dat woord RESPECT niet ....jammer)

17   8  
f4ratje

al die 'supporters' die namen noemen van andere legendarische NAC spelers uit het verleden en zeggen dat hij daar nooit aan zou kunnen tippen......

Waardeer nou eens een speler die 110% voor jou NAC heeft gegeven jarenlang!
Jullie willen NOAD, Hij IS NOAD! Hij IS de huidige Mr. NAC!

Misschien mag je hem niet, misschien vindt je hem geen goeie spelert maar je kan nooit te nimmer ontkennen dat hij geen geel-zwart bloed heeft!

Mounir El Allouchi, dankjewel is te weinig voor wat je voor ONS / NAC hebt betekend!

5   12  
den hulk

nu zal het gras wel gaan groeien in het nac stadion het was toch gewoon een clown met zijn swalbessen gewoon een egoist met het nemen van de penaltys

4   1  
Sjak

@Beest

Je laatste zin zegt genoeg, koekkoek!!!

12   5  
Das Phantom (BSR)

Voor, tegen, eens of oneens. Ik vind het allemaal prima hoor. Ik vind Mounir een bijzonder fijne speler en een nog bijzonderder mens. Wilde ik wat over schrijven. Mogen jullie ook wat van vinden.

Maar kunnen we het nou nondejus een keer een beetje met respect doen? Is dat echt teveel gevraagd?

(ps. Nog even inhoudelijk: we noemen dit soort artikelen een column omdat er een mening in zit. Beetje moeilijk te duiden anders. Fijn weekend!)

6   4  
Bas

Iemand van 16 bij de amateurs weghalen die 10 jaar later één van de beste spelers van ons Nac is geworden: knap scoutingswerk!....Peter Maas!

5   1  
Henk

Die Lex Schoenmaker junior haalde spelers die 2x zo oud waren om ons nac te verpesten!!! Anco J, Malone en Maatsen....

5   4  
Peaky

Deze speler heeft alle stormen bij nac doorstaan!
Mouna was alleen niet zo blij met het negatieve voetbal onder de Haagse staf.
Logisch dat hij gaat..

13   9  
Ome Cor

Een aanbevelingsbrief als collumn.
Origineel, leuk geschreven, ietwat overdreven misschien, maar zeer respectvol naar een speler die zich altijd enorm heeft ingezet voor NAC.

Een jongen die graag voor NAC in de eredivisie had willen spelen, maar nu met een aflopend contract voor zichzelf koos.
Ja ook voetballers mogen voor zichzelf kiezen... het zijn net mensen.

Mounir hoeft niet je favoriet te zijn, je mag zelfs blij zijn dat hij vertrekt, maar om zo respectloos te reageren als sommigen hier doen is werkelijk te laag bij de grond.

Verwijten die hem gemaakt worden zijn o.a. over zijn manier van juichen (Allah danken). Alsof een supporter die niet verder komt dan bier drinken en kut roepen moet bepalen hoe een speler juicht.

Of dat Mounir alle vrije ballen op eiste.
Kennelijk vond de trainer dat okay, maar was er ook geen ander in de groep die bezwaar maakte omdat die het beter kon.
Wat er in een team afgesproken is kan en mag een schreeuwlelijk aan de zijlijn niet als verwijt naar Mounir slingeren.

En het verwijt dat hij in de nacompetitie niet zijn beste wedstrijden speelde....
Als er iemand graag gepromoveerd was met NAC dan was het El Allouchi wel.
Er zijn genoeg spelers die een paar potten achter elkaar niet konden pieken, Mounir was iemand die met 1 of 2 momenten een wedstrijd voor je kon winnen, dus ook een mindere Mounir opstellen is begrijpelijk.

Maar de supporters die denken dat een speler een voorgeprogrammeerde robot is die goed speelt omdat hij een nacshirt draagt of omdat de wedstrijd zo belangrijk is...die zijn niet eerlijk in hun oordeel.

Een wedstrijd blijft een momentopname, een spel met een cliché ronde bal. Iets waarin ook de favoriet, de club met de hoogte begroting gewoon op 0-0 begint en nog maar moet zien dat ze winnen.

Als je dat niet begrijpt dan heb je NAC door de jaren heen nooit goed gevolgd.
Als een competitie alleen maar om begrotingen gaat kun je het schriftelijk af doen.
En Mounir is geen speler voor de Nederlandse top, zal misschien nooit CL of EL spelen en wie weet gaat hij ooit nog eens cashen in de zandbak.

Maar voor NAC heeft hij altijd zijn best gedaan, in voor en tegenspoed, met succes en pech. Wie dat niet in ziet en die jongen bij vertrek afzeikt in plaats van uit respect te zwijgen, is werkelijk de meest waardeloze NACsupporter van deze tijd.

8   1  
Tip

@DasPhantom. Mooi stuk dat je hebt geschreven. Origineel. Dit is nu een stuk waar een vertrekkende speler een print van maakt en in een lijstje in zijn kamer zet. Dat zegt alles.
Verder reageert 80 procent van de mensen positief op je column. Tien procent kritisch op normale wijze. Al vraag ik me af waarom je bij het afscheid van een prima medewerker met een fijn karakter kritisch moet zijn? Zouden ze dat op hun werk ook doen vraag ik me dan af. Of hoe vinden ze het zelf als ze ergens vertrekken en de baas bij het afscheid nog even met iedereen erbij vertelt over de paar zaken die je ooit niet helemaal goed deed. Gezellig. Tien procent van de reageerders gaat weer eens met de botte bijl tekeer. Waarschijnlijk niet begrijpend wat ze aanrichten. Belangrijkste; 80 procent positieve reacties. 👍

6   3  
Ad

Inderdaad goed gescout onze Mounir!

Die Manders roept dat mounir onder zijn Steijntje het beste speelde.
Dat neemt volwassen Mounir zelf even weg!!!!
Onder Vreeven was Nac en ook mounir nog top.

Waarom praat die graydon-clown überhaupt over voetbal???

9   1  
Rinus

Precies!!!
Manders moet zijn mond houden over voetbal !

Daar is Lokhoff voor en niemand anders!!!!

8   3  
Come on!!!

Manders en Steijn hebben er voetballend en financieel een puinhoop van gemaakt!!!

Opzouten!!!!

4   4  
DunErwt

@ome cor

👌👍

5   4  
NAChart

Wat n prachtige aanbeveling, DIK en DIK verdiend!! We gaan die jongen ongelofelijk missen, deze hardwerkende NOAD soldaat!!!!

5   5  
Belgische Naccer

Ik gun Allouchi een leuke stap.

Maar ik ben ook blij dat we straks ook eindelijk van die media-hype rond deze, toch redelijk beperkte, voetballer af zijn.

Het is wachten op nieuwe helden!
Want veel blijft er niet over.

Waar blijven de versterkingen waar we volgend jaar WEL mee gaan promoveren???

5   0  
Tramm

@ Beest: Peter Remie kreeg een afscheidswedstrijd met Andre Hazes op de middenstip.

5   3  
Randyment1912

Mensen die zeggen dat mounir niet kan ballen....die hebben geen verstand van voetbal en hebben zelf nooit op niveau gespeeld. Mounir is een baas met betere cijfers per wedstrijd dan de meeste hier op hun diploma. Wat een belachelijke reacties lees ik hier van een paar totale kanslozen!


Mounir is NAC!!

2   2  
Gampel

@Pik
dat zijn er in mijn ogen maar heel erg weinig, al zul je me daar niet vaak over horen. Als er echter een column wordt geschreven waarbij El Al bijna wordt opgehemeld tot 'redder des vaderlands' moet ik mijn frustratie van de afgelopen jaren over die jongen even kwijt. Een heel matige speler met behoorlijk wat nare trekjes in het veld verdient een dergelijke lofzang in mijn ogen niet.
Het mooie van een column is dat mensen het er ook niet mee eens kunnen zijn en in dit geval ben ik het er niet mee eens.
Hij verdient een afscheid door de voordeur maar we moeten nou niet gaan doen alsof de verlosser niet heeft bijgetekend. Overigens verwacht ik niet dat er ook maar één eredivisieploeg is (behalve de gedoodverfde degradanten) die voor hem in de rij zal staan.

1   2  
DM

Nooit een verkeerd woord, mooie traptechniek, altijd inzet, schitterende doelpunten. Een speler die je past mist als hij er niet meer is. Echte NAC speler. Hopelijk kan hij een voor hem mooie transfer maken.

0   0  
Kees B3

Nu een brief aan de nieuwe werkgever van Sydney.

Laad alle berichten na dit bericht in