Wij gaan niet opzij

Column: Brief aan Mattijs en Maurice

Das Phantom

Er is deze week ontzettend veel te doen rondom de trip van Maurice Steijn naar Ibiza. Stan, een bezorgde seizoenkaarthouder, klom in de pen en schreef een brief aan directeur Mattijs Manders en trainer Steijn. Wij plaatsen de brief hier als column. Zoals altijd geldt dat de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn.

Beste Mattijs, Maurice,

Nooit eerder heb ik reden gezien me rechtstreeks tot de club te richten. Over vertoond spel, tactische keuzes of welke spelers op het veld staan daarover kunnen supporters zich hopelijk gauw weer in het stadion uitlaten. Daar vind ik van alles van, maar daar hebben we als NAC-supporters de laatste 20 jaar al wel meer rare dingen van gezien.

De inschattingsfouten die jullie nu maken zijn echter van maatschappelijke aard. Vandaar dat ik het niet kan laten jullie een bericht te sturen. Ik heb met stijgende verbazing zitten kijken de afgelopen dagen naar de reis van Maurice Steijn. Jullie noemen het een zakenreis, ik zie het verschil niet met vakantie. Een reis naar het buitenland die niet direct te maken heeft met een fulltime functie als hoofdtrainer van NAC. Laten we het in elk geval verlof noemen.

Dat een hoofdtrainer 3 wedstrijden voor het eind van het seizoen 6 dagen vertrekt is natuurlijk nooit uit te leggen. Het hele seizoen draait om promotie naar de Eredivisie, dat wist je ook al ten tijde van de contractonderhandelingen, waarin dit zou zijn uitonderhandeld. Dan is het onbegrijpelijk om de hoofdverantwoordelijke 6 dagen verlof te geven in de dagen voorafgaand aan de meimaand, altijd de belangrijkste maand van een voetbalseizoen. Het gaat er niet om of de assistenten dat werk over kunnen nemen, die zijn ongetwijfeld kundig. Het gaat om het signaal.

De tweede fout is dat je ervoor kiest omdat niet actief te communiceren naar de achterban maar het naar buiten laat komen via BN de Stem. Dachten jullie echt dat dit wel geheim zou blijven? En waarom zou je dit eigenlijk geheim willen houden?

Maar dan de klap op de vuurpijl. Met allerlei omwegen een reden bedenken waarom hij niet in quarantaine zou hoeven. Nog los van dat je na 2 corona-uitbraken op de club toch wel voorzichtiger zou moeten zijn, gaat het me vooral om het signaal. Wat moeten alle schoolklassen in Breda hiervan denken die iedere keer in quarantaine moeten als er 1 leerling of de juf positief test? Wat moeten supporters hiervan denken die al anderhalf jaar hun familie in het buitenland niet hebben kunnen zien omdat ze zich wel aan de regels houden? Wat moet het Amphia-ziekenhuis hiervan denken?

Realiseer je je dat je als hoofdtrainer van NAC een voorbeeldfunctie hebt naar de stad, naar de maatschappij. Het op deze manier op zoek gaan naar een maas in de wet voelt echt als een dikke fuck you naar alle mensen die de club een warm hart toedragen en al anderhalf jaar met allerlei beperkingen te maken hebben.

NAC is geen keurige club. Je mag best een keer scheidsrechter verrot schelden of een dugout slopen. Dat hoort er allemaal bij. Maar dit kan echt niet. Ik schaam me dat ik supporter ben van deze club. En ik heb me al vaak geschaamd voor degradaties, onnodige nederlagen of weer een ontslagen trainer. Maar dit is anders.

Maak voor de wedstrijd tegen NEC nog excuses voor de gemaakte keuzes. Dus niet voor de ophef, maar voor de gemaakte keuzes. En ga alsnog 5 dagen in quarantaine. Zoals elke Nederlander dat hoort te doen na een reis naar het buitenland. De geloofwaardigheid van de club staat op het spel.

Met sportieve groeten en een welgemeend hup NAC.

Stan
Bezorgd seizoenskaarthouder

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
78 Reacties
372   17  
Oosterhout076

Niks aan toe te voegen. Waarschijnlijk de mening van een vol stadion.

372   17  
Oosterhout076

Niks aan toe te voegen. Waarschijnlijk de mening van een vol stadion.

119   12  
Bart

Mooi stuk! Ik kan niet voor de andere supporters spreken maar dit is precies hoe ik er over denk.

126   12  
Braze

@Stan
Pracht brief. Je vertolkt precies wat ik ook voel.
Ik heb mijn zoon, schoondochter en kleinkinderen al meer dan een jaar niet meer live gezien.Vanwege Corona.
Heb ook geen wedstrijden van NAC kunnen/mogen bezoeken. Je probeert je zo goed mogelijk aan de regels te houden en dan gebeurt bij NAC dit door de hoogst verantwoordelijken.
Kennelijk hebben ze schijt aan alles.

68   7  
de generaal

En nu maar hopen, dat Steijn één keer luistert en geen onzin als antwoord uitkraamt!

54   8  
Marti

Keurige brief prima verwoord, alleen te hopen dat de AD en trainer begrijpend kunnen lezen !!

60   10  
enaaceebreda

Amen.

‘De club’ heeft veel, zo niet al, het krediet verspeeld bij mij.

Binnenkort zal er vast weer een mail of brief komen of ik wil verlengen. Ik denk dat ik voor het eerst in m’n leven me serieus ga bezinnen of ik dat wel wil. Zelfs het jaar dat ik wist dat ik maar maximaal 2 a 3 potjes zou zien omdat ik in het buitenland zat heb ik niet getwijfeld, en nu wel.

Dit is misschien wel de druppel geweest, maar vanuit alle interviews van de staf, spelers en de directeur, gaat een totale minachting uit naar de supporters.

Het wordt tijd voor een vol stadion, zodat we onze emotie en kracht kunnen laten horen. Dat is een stuk moeilijker te negeren dan hoe ze het nu doen.

23   0  
Mikesneu

En als ze dan kundig genoeg zijn om de training te leiden dan kan zo'n wedstrijd er toch ook wel bij

43   5  
von F

Helder en naar mijn mening terecht betoog.
Het enige wat Steijn er mee gaat doen is printen op vochtig toiletpapier vrees ik.

21   8  
Jurgen

Hoe je het ook bekijkt het is de keiharde waarde.

Was dan zo slim als wat wij internationaal chauffeurs doen voor je info stein ik ata nu in Thessaloniki Griekenland waar ik begin avond de nacht boot naat Italie pak, vervolgens door Oostenrijk, Duitsland weer thuis.
Wie weet zit ik volgende week in de UK of Spanje.

Wij nemen op strategische punten, grensovergang, vliegvelden, havens, de grotere steden een test af ben je negatief mag je 72 uur grenzen over en je zorgt dat je voor die 72 uur een nieuwe test doet die overigens ook nog gratis zijn geen quaratine.

Is er hier wel eens over gedacht? Er zijn zakken vol adviesburo's als het des NACs geld mag kosten die je dit ook vertellèn

Nu ben je een gevaar voor je spelers en staf waar je de NACompetitie mee in gaat.

NAC doe toch altijd niet zo moeiklijk terwijl het simpel kan

28   3  
Johan o

Volledig mee eens!!!

62   7  
Nacdictive

Amen! De kloof tussen club en supporters is volgens mij zelden zo groot geweest.

24   4  
Talent

Prima Stan(d) van zaken. Amateurisme viert hoogtij op het gebied van management en sportprestaties. Tijd dat er eens professionele kaders zwart op wit gesteld worden, waarbinnen gewerkt moet worden. Nu doen we een dotje, plaatsten zich buiten de maatschappij, want de voetballerij, tja de voetballerij is lekker presidenten scheppen.

Tijd om normaal te doen, de grens is bereikt. Een vol stadion had het vonnis allang voltrokken. Zwakke schakels gaan de singel in...

30   11  
Scheppioni

Prima Stan !
Zo is't ! Helaas zullen die twee hagenezen er geen seconde over reppen, dat zijn helemaal geen NaCCers maar ado/aso's !!! Bah !

58   7  
Sjak

@Stan, mooi man, ik heb nog een persoonlijke aanvulling

Nog een klap in mijn gezicht, hugodver.. een paar maanden geleden stond ik nog met knikkende knieën met mensen te werken die corona hadden. Heb collega’s die niet meer de trap op kunnen vanwege de klachten die ze overgehouden hebben van Corona, en nu kan Steijn naar Ibiza en zonder quarantaine op het veld staan. Hugodver.. ben zo pissed, op Steijn maar ook op het netwerk en ook op NAC dat ze dit goed vinden, het is niet uit te leggen.
Stelletje onbekwame klootzakken..

47   13  
Kees

Dit gaat ongetwijfeld seizoenkaarten kosten

39   9  
Marti

Alle vlaggen maandag halfstok , dit ter kennisgeving dat wij supporters het niet accepteren dat m s niet in quarantaine is gegaan , wat hij in volle verantwoordelijkheid wel had moeten doen , hierdoor kunnen wij supporters duidelijk maken dat we niet achter de keuze van het “ bestuur” staan . En dat er met het NAC D N A van de supportes niet te sollen valt ,

28   9  
Coen

Helemaal mee eens met deze brief. Maurice moet zich kapot schamen. Net als de spelers die wekelijks nauwelijks inzet tonen en met staart tussen de benen afdruipen. Als je moet lezen dat spelers en staf eenheid missen binnen de club. Kijk eens naar de vlaggen actie. Duizenden supporters hangen elke wedstrijddag die fucking vlag uit, supporters brengen ze naar alle scc houders zelfs in Gelderland en Twente wonen SCC houders. Naar mij thuis kwamen ze da vlaggetje ook brengen. Dagje touren vonden ze leuk en wat doen spelers en staf. De kantjes er van af lopen. Juustem! Meneer Immers die met kritiek z’n reet afveegt en na een WEEK pas zegt dat hij niet de supporters bedoeld. Ik ben benieuwd of Ton Lokhoff deze club weer in het gareel krijgt....

67   7  
Baptist

100% mee eens Stan,

zelf heb ik onderstaande email vanochtend naar NAC en Edwin van Baal gestuurdBetreft: niet in quarantaine gaan van Maurice Steijn


Ik spreek mijn grote zorg uit over het feit dat NAC ( al meer dan 40 jaar mijn club ) zich niet houdt aan het dringend advies van het RIVM en de KNVB. Het dringend quarantaine advies in geval van terugkeer van een buitenlandreis geldt voor iedereen ( topsporters uitgezonderd ) in de maatschappij.
In tegenstelling tot de berichtgeving vanuit NAC adviseert de KNVB wel degelijk om in geval van terugkeer van een buitenlandreis 5, en bij voorkeur 10 dagen, in quarantaine te gaan. Echter legt de KNVB dit niet dwingend op, dat kan de KNVB ook niet. Zo heeft een woordvoerder van de KNVB mij vanochtend per telefoon bevestigd. Dat NAC dan het protocol van dagelijks testen als afdoende ziet is volgens de KNVB het minimale en is alleen dan het advies als je beslist om tegen het dringende advies van het RIVM in toch niet in quarantaine te gaan. Dat is dus een andere insteek dan dat NAC naar buiten communiceert.

Wat ik onverantwoord vind en nog veel erger wat mij mateloos irriteert is dat NAC zich in dit geval blijkbaar boven de normen en waarden van de huidige maatschappij plaatst. En dat lijkt mij zeker gezien het corona verleden van NAC totaal niet gepast. NAC maak zichzelf belachelijk en totaal ongeloofwaardig met deze manier van handelen. En dat doet mij als NACCER veel pijn en verdriet.

Ben verstandig en kom terug op jullie besluit en laat het gezond verstand alsnog zegevieren.

Hier spreekt een trouwe NAC supporter die al meer dan 40 jaar meerdere seizoenkaarten heeft en dat ook tot aan zijn dood zal blijven.

17   3  
Kisku

En zoisda mooi gesproken

16   3  
GJNAC

Dat een waarheid als een Koe!

Zeker nadat we de aansluiting met de top van de KKD verloren zijn na de eerste 6 wedstrijden door een grote corona uitbraak bij de club.

En nu wil je een paar weken voor de playoffs een trainer zonder quarantaine voor de selectie zetten???? en dan ook nog zeggen de KNVB vindt het goed (las vanmorgen dat ook dat onzin is)

Ben benieuwd of de club met de juiste actie/reactie komt?

24   67  
cellietraaie

Misschien niet slim hoe het allemaal gaat en gecommuniceerd wordt maar hij geeft ergens aan dat hij ook daar meerdere keren getest is en iedere keer negatief daarnaast wordt hij ook in Nederland nog getest voordat de wedstrijd is.

Ik vind het echt boter op je hoofd als je dit veroordeeld, dan ga ik er vanuit dat je ook alle mensen weert die de afgelopen keren in het park zijn geweest met mooi weer en dus ieder weekend alleen met je eigen gezin bent geweest. Ik durf wel te zeggen dat 90% van de mensen die reageren hier nee moeten antwoorden. En zich daarnaast ook niet hebben laten testen na contact met deze mensen.

Dus hadden ze het anders moeten aanpakken qua communicatie zeg ik ja, maar het echt veroordelen vind ik echt te ver gaan.

21   7  
NAC!!!

AMEN!!!

Keurig en duidelijk verwoord.

Voor de aanvraag van de nieuwe SSC, ik ga hier lang mee wachten. 25 jaar betaal ik onmiddellijk en de kinderen ook al een 10 jaar. Maar nu kunnen ze toch wachten tot de laatste moment.
Het zou een goed signaal zijn, mogelijk het meerdere zullen doen. De liefde voor NAC is groot, maar niet met de kloten van de supporters spelen heren.
Van mij mogen ze nu ook eens zweten, of en nog liever, bepaalde gelijk vertrekken.
NAC wordt hier in het belachelijke getrokken. Iets wat 20000 supporters zeker niet mee akkoord gaan.

#nietmijnNAC

15   78  
HupNAC

Als je een bericht aan Manders wil sturen , stuur dan een bericht aan Manders. Als het je te doen is om likes plaats je een bericht op internet.

11   13  
P

En mijn vraag is: zou hij dit reisje toch wel uit eigen zak hebben betaald ??

10   7  
P

Bij NAC is schijnbaar over alles te onderhandelen !!

14   4  
kopspion

wie is er eigenlijk als perspersoon bij NAC ? hebben we die uberhaupt wel ???

11   3  
The Cosmic Gate

Amen !

26   5  
Fcsp

Mooi stuk en de mening wordt door veel supporters gedeeld. Wil wel een belangrijke nuance maken. NAC is geen keurige club, maar de supporters inmiddels wel. Op alle fora wordt moord en brand geschreeuwd, maar het enige wat we doen is brieven sturen. Die op de burelen van NAC meteen in de prullenbak verdwijnen. Het rauwe randje wat mij altijd zo heeft getrokken in deze club is vervangen door een tompoucelaag. We slikken alles voor zoete koek. Door alle gebeurtenissen van de laatste jaren kan ik me steeds minder identificeren met deze club. #nietmijnnac

25   6  
Arie

Dat Manders instemde met deze voorwaarde in het contract van Steijn zegt eigenlijk al alles over het kliekje wat we hebben binnengehaald. Steijn is vervolgens op die voet verder gegaan en heeft beetje bij beetje zijn kliekje binnengehaald en de club in een seizoen steeds verder te gronde gewerkt.
Er is werkelijk niks meer van over.
Mijn vlag hangt inmiddels ook niet meer.
Ik ben in rouw over de zoveelste mispeer van mijn club.
Waar de RvC en de aandeelhouders voor de zoveelste keer in stilzwijgen hullen en alles weer laten gebeuren zonder een keer fatsoenlijke kaders op te stellen, een stabiele toekomstigbestendige basis te bouwen, beleid te gaan voeren en de enorme potentie van onze godverdommese mooie club eens te gaan waar maken.

35   9  
glennie salmon

voor het eerst in 20 jaar twijfel ik over het verlengen van mijn kaart, ik voel 0,0 verbinding meer met de club waar ik voorheen nachten voor wakker heb gelegen, vind het heel erg, maar deze soap verbaasd me niet eens meer, laat nac weer van breda worden. nuchter brabants verstand met af en toe en rauw randje

hup nac

38   4  
Johan o

Mensen die roepen dat ze het verlengen van hun seizoenkaart achterwege laten of uitstellen...

Ze hebben gelijk je, maakt een goed statement.

Ik verleng gelijk . Waarom? Omdat ik t niet over mijn hart kan verkrijgen... ik blijf staan voor mijn club op deze manier. Om straks in een vol stadion mijn geluid te kunnen laten horen. Tevens om mijn steun uit te spreken naar Ton Lokhoff die de ondankbare taak heeft om vanuit deze puinhoop iets moois op te bouwen...

Nogmaals , ik begrijp de twijfelaars/opzeggers...

Zal nooit verloren gaan!!

13   4  
MdH

Leuke en ware brief waar ik totaal mee eens ben.

Jammer dat de heren ... hoe zei Lex het ook al weer? ;-)

Desondanks al de ellende ben ik en zal ik altijd NAC fan zijn. Mischien hoort dit er bij.

37   4  
[email protected]©

Kan de BSR geen statement maken en in een wit pak met 5 mondkapjes, een gezichtsscherm en een integraalhelm het interview met Steijn afnemen?

21   2  
t, Veer

Zoals al eerder vermeld door anderen. Erg teleurgesteld in de club, je herkent je club gewoon niet meer. Teleurstelling op teleurstelling. Het zit hem vaak in de communicatie. Net als bij de seizoenkaart compensatie. Gewoon geen goede voorstellen gedaan. Dan laten ze via de pers weten misschien toch de mogelijkheid te bieden om 50% te laten vallen. Daar was ik gelijk mee akkoord gegaan. Maar je hoort er niets meer van. Daarom nu maar afgezien van compensatie. Ik vind dat alles op de trouwe supporters terecht komt. Wil Nac graag helpen en heb het al vaak gedaan. Maar het heeft gewoon geen nut. Bijvoorbeeld alleen al het mogelijke (onoverkomelijke) ontslag van Steyn zal alles weer tekort doen. Nac zal eerst zijn zaakjes moeten regelen. Doet me pijn om te benoemen maar merk dat het me steeds minder doet. En dat na al meer dan 40 jaar trouw bezoek.

25   12  
fvf6

Ik heb mijn buik vol van NAC na 35 jaar seizoenkaarthouder te zijn .Dit is niet meer mijn NAC .

20   4  
Castle

Fvf6 tveer snap wat jullie bedoelen ,zolang er een vreemdelingen legioen blijft komen blijf je aanmodderen, ben opgegroeid met het oude nac stadion ook veel slechte en goede tijden gekend maar stonden wel als suporters ,spelers en bestuur achter de club .alles op ben van bielzen na zijn mensen die niet intereseert of ze bij nac stillem 2 fijnoord of ajaxes zitten ,ik hoop dat met ton de weg met nac mensen terug komt ,als trainer bestuur sponsors alles voor nac en achtet nac dan maar 6 keer degraderen maar allle pasanten en onkruid eruit

13   56  
Hup nac

FVF6

Dan koop je er toch gewoon geen.

De echte blijven dan over.

13   5  
Guido

Stan,

Ik had het niet beter kunnen verwoorden!
Spijker op zijn kop!

13   49  
Mathijs Manders

dit is slechts de mening van 0,01% van de seizoenkaarthouders

12   2  
Rob

Zo is het maar net

7   0  
De Maarschalk

Spot on

11   4  
Theoden King

Kan de hele technische staf en directie niet twee maanden in kwarrentin?

Dan richten ze niet nog meer schade aan.

5   25  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Ze kunnen het maar op 1 manier goed maken: bij de volgende thuiswedstrijd een vol stadion.

Mensen die bang zijn voor gezonde mensen kijken fijn via het vertrouwde espn en mensen die gezond zijn en onder de mensen durven zijn, komen naar stadion.

14   2  
Jos

Je hebt nog 1 "kans" om te promoveren.Buiten het aan je laars lappen van de regels naar alles en iedereen.NAC houdt deze trainer uit de buurt van de selectie om in ieder geval de play offs niet te verneuken door Corona besmette spelers.....

20   4  
Rat uit Rijen

Hulde Stan! Ik vind niet altijd alle ingezonden 'columns' een succes, maar hier is geen woord van gelogen. Typisch geval van iets met een spijker en een kop! 👍

18   6  
Wtown

Om te beginnen, het is niet slim van nac om zo met quarantaine om te gaan en Steijn in deze fase naar Spanje te laten gaan. Nac heeft een voorbeeld functie en dan moet je dit niet doen. Wedstrijd tegen nek gaat nergens meer om, dus ga lekker thuis zitten Steijn en laat de graaf maandag het werk doen. Tegen de mensen die hierboven heel negatief reageren, houden jullie je allemaal aan de Corona regels, nee ik denk het niet dus beetje minder kan ook wel. Mensen die zeggen geen scc meer nemen door Steijn en Manders, waar is jullie clubliefde dan, sinds wanneer blijft ons management langer als 2 jaar zitten? Wie heb je ermee om geen scc te nemen, niet Steijn en Manders in ieders geval. Hup nac, zal nooit verloren gaan!

11   4  
Tuffie

Mocht Stein zich toch gelijk melden bij Nac en a.s.maandag op de bank plaats nemen dan gaat mijn Nac vlag naar de zolder en daar blijft hij voorlopig

14   4  
Badeend

Spijker op zijn kop deze 'column'. Waar het voorheen vooral een combinatie van onkunde en amateurisme was onder de leiding van ons NAC, is daar een nieuwe dimensie bijgekomen - arrogantie. De totale zelfoverschatting van de minkukels die fout op fout stapelen heeft gezorgd voor de grootste kloof tussen de club en haar supporters sinds de laatste 35 jaar. Dat is warempel een prestatie van formaat, Manders en Steijn.

Al zullen zij wel weer wegkomen met het kulargument dat die kloof veroorzaakt is door het niet in het stadion aanwezig te kunnen zijn. Zo arrogant zijn ze ook wel weer.

Niet Mijn NAC.

Het is oprecht te hopen dat er (wéér) een bezem door de organisatie heengaat, en Lokhoff de sleutels van de club krijgt/pakt. Of hij nu een goede TD is of niet - veel belangrijker is dat hij snapt hoe NAC in de (Bredase) maatschappij staat. Manders en Steijn hebben echt geen flauw benul.

#TeamLokhoff

14   4  
Geelzwartwit

Ik voel een behoorlijk wij gevoel

19   17  
Tonn

Aan de redactie van B-site rats. Op 26 oktober 2020 heeft B site rats bericht dat de reactiemogelijkheid wordt uitgeschakeld over berichten over corana. De strekking van deze brief gaat puur over de omgang met corona en hoe iedereen er in staat. Kunnen jullie uitleggen waarom je nu afwijkt van dit beleid?. Dat dit artikel wordt aangegrepen voor het spuien van kritiek over Manders en Steijn, terecht of onterecht daargelaten, was te verwachten, maar het gaat nog steeds over corona. Waarom blijven jullie niet consequent bij je eerdere uitgangspunt?

12   4  
Ad B uit Roosendaal

Stan: een uitstekende brief.

De voorbeeldfunctie van NAC wordt aan de laars gelapt m.b.t. geen quarantaine.

En je moet er toch niet aan denken dat corona uitbreekt in de selectie, vlak voor de finale van het seizoen.

7   2  
Eekhoorn

Omdat het voetbal waardeloos is wordt alles weer onder een vergrootglas gelegd. De zoveelste deja vu, een patroon van jaren dat niet doorbroken kan worden. En dan blijft alles zoals het was, best logisch.

10   8  
PALM

Zo snel die Haagse kliek naar huis sturen en opnieuw beginnen.

8   8  
Tegel

De verenigings vlag maar massaal half stok hangen vh weekend?

13   36  
Ernie

Ik snap werkelijk waar niet wat er hier op dit forum aan de hand is. Alles wordt uit de kast gehaald om Maurice Steijn pootje te lappen. Alles wordt onder een vergrootglas gelegd. Maar dat is een beetje de trend op sociale media. Mensen die ik spreek in mijn omgeving vinden het een slecht idee om weer voor een andere trainer te gaan.
Mensen die wat positiever zijn zie je hier bijna niet meer, die haken af op dit forum. Je ziet steeds nieuwe nicknames opduiken van mensen die je nooit ziet, dat weet ik genoeg.
De mensen die dit forum beheren moeten zich eens achter hun oren krabben. Welk doel streven zij na?

11   13  
Nicky @Ernie

Het rationele is echt ver te zoeken.. Dramatisch en hypocriet voert de boventoon.

Jammer..

38   5  
Chris W.M.

@ ERNIE

Ik snap het ook niet. Alles loopt immers op rolletjes, we spelen het voetbal wat we graag zien en waarmee we zeker gaan promoveren, de trainer houdt zijn vriendjes niet de hand boven het hoofd, de ene na de andere jeugdspeler breekt door, we staan niet 15e in de vierde periode waaruit je mag concluderen dat we in topvorm zijn en de play-offs fluitend doorkomen, de trainer neemt alles heel serieus en gaat niet even uit eigenbelang een kleine week het land uit, ipv de ploeg voorbereiden op diezelfde play-offs, de corona regels die voor iedereen gelden worden gelukkig ter harte genomen door Manders en Steijn, de spelers zijn dermate afgetraind dat Lokhoff niet per direct al op zoek is naar een conditietrainer, de sponsoren staan gelukkig in de rij ( dat er gisteren maar 30 inbelden bij de online forumavond zegt natuurlijk niets, en het feit dat alle kritische vragen door onze Noord-Koreaanse perschef weggehouden werden bij Manders, Gieske en Lokhoff is maar een detail), de spelers en technische staf kijken allemaal dagelijks lang in de spiegel en geven niet de supporters en media overal de schuld van, nee, gaat top hoor!

3   2  
M

Pittig J. Ajax vandaag tegen Almere, hopelijk ook volgende week tegen DGS

5   26  
Ernie

@chris w.m.
Ga vooral door met waar je gebleven was!
Daar zijn we de laatste 10 jaar geweldig mee opgeschoten, top!

16   1  
Nonkel Frans

Zouden Maurice en Mattijs bekend zijn met de supportersactie "Hier werken de helden van Breda"........

Dank Stan voor je goede brief.
En nogmaals dank en respect voor t NOAD van t Amphia personeel maar ook dank alle supporters spelers staf en families die de regels gewoon en zo goed mogelijk na proberen te leven.

Hup NAC !

11   1  
Dos

Ernie

Aan het negativisme hier en het zagen aan de stoelpoten van Steijn en Manders heb ik me tijden mateloos gestoord. Vond dat ook veel te ver gaan, Steijn kon niks goed doen en ben daarin ook met oa Scheppioni de discussie aangegaan, juist omdat een nieuwe trainer de oplossing niet is.
Mijn mening is door de gang van zaken de laatste weken helaas van koers verandert. Als ik nu aangeef dat Steijn het goed doet e de het vertrouwen hoort te houden van de supporters dan ben ik totaal ongeloofwaardig.
De tactische keuzes, tegenstrijdige uitspraken, wisselbeleid, het laatste incident. Hier kan ik gewoon niet achter blijven staan en er een positieve draai aan geven.

Nergens op gebaseerd, maar ik heb wel het gevoel dat Lokhoff hier verandering in kan krijgen om de rust terug te laten keren. Wat rustig al het al jaren niet meer en dat is nu net wat we nodig hebben.

6   13  
Mike

Ik wist inmiddels dat corona een zure uitwerking had op de complete wereldbevolking vanwege alle ristricties en aan de andere kant zieken en doden. Maar denk tevens dat er vele ook nieuwe schoenen moeten kopen vanwege te lange tenen en een te kort lontje. Wat loopt iedereen toch op alles en overal op te zeiken. Ieders eigen zorgen en sorres maar op iedereen af te blaffen en zagen. Iedereen vind overal maar wat van en weet 't beter. Geen ruimte voor fouten en verbetering. Geen ruimte voor reflectie en noad als 't ff tegenzit.
Gelukkig doet iedereen hier altijd alles perfect op z'n werk. Niet om 't huidige management te pamperen, alles behalve, maar dit gaat al jaren zo hier.

Dan moet je een grote vent zijn en zelf op die stoel gaan zitten. Wedden dat je mede supporters je binnen 3 maanden hebben afgezaagd voordat je koud ben begonnen? Welkom bij NAC

21   4  
Chris W.M.

@Ernie

Maar ligt dat aan onze kritische noot, of het feit dat we consequent ons lot in handen leggen van passanten? Passanten die handelen vanuit hún visie, omdat wij zelf géén visie hebben. Uiteindelijk is ook Steijn het slachtoffer van de weigering door aandeelhouders en RvC om een eigen visie op papier te zetten, en iedereen die bij NAC wil werken aan die visie te toetsen.

De enige waarvan ik denk en verwacht dat hij wel degelijk het belang van NAC op de eerste plaats heeft staan is Lokhoff. We zullen de komende tijd vanzelf de botsende belangen gaan zien. Het spel achter de schermen is in ieder geval al begonnen.

Laat onverlet dat als medewerkers van NAC domme dingen doen en rare beslissingen nemen, dit gewoon vermeldt en becommentarieerd moet kunnen worden. We zijn een voetbalclub, geen theatergezelschap.

7   10  
Mike

@chris,

Becommentariëren met feiten of gevoel prima. Lullen zonder hersencellen en common sense is hier vaak eerder de regel en zet de toon voor zo'n complete website en ook NAC de laatste jaren omdat De Stem er maar al te graag aan mee doet. Ik zeg 't je. Dit is mijn inziens inmiddels de grootste kwaal van NAC. Geen geduld. Schreeuwers die het beter weten en een podium krijgen. En een stemmingsmakers krant die alleen optimistisch is als er foutloos alles gewonnen word met passie en alles wat we zo graag willen zien maar al 20 jaar niet geweest is. Wellicht moet je dat hier ook niet verwachten. Aangezien iedere halve die net kan typen en praten alles maar op internet tieft.

11   2  
Sjef de gevulde [email protected] w.m

Feit dat er maar 30 sponsoren in belde is dat onze carpool vriend van Manders er een puinhoop van maakt. Iemand neemt die man serieus een schade is het. Mathijsen was een uithangbord en een geschikte man. Deze is weer uit de categorie blah blah en past zo in project luchtkasteel.

43   4  
H.V.M.

Er staan behoorlijk wat waarheden in bovenstaande Column, maar "Ik schaam mij dat ik supporter ben van deze club", gaat mij twee bruggen te ver.
Ik ben en blijf in ieder geval wél een trotse NAC supporter.
Er gaat al jaren bij NAC te veel mis, maar om de zoveel jaar gaat het bij heel veel voetbalclubs wel eens flink mis.
Thats Life!

7   2  
Cool hand

De angst regeert. Kan nooit tot iets goeds leiden. Zie de reactie van Braze. Zeer verontrustend.

7   1  
Tip

Laat ik eerst stellen dat dit in de huidige situatie een prima brief is.
Van mij had alleen "nette club" er niet in gehoeven. Ik lees dikwijls hier op de site dat we een club met een rauw randje waren en dat men hier naar terug verlangt. Als je het zo bekijkt heeft de briefschrijver dus ook hierin gelijk. Maar ik lees hier veelvuldig dat we daar normaal gesproken niet zo blij mee zijn met dat imago van ... nette clubje.

Nu dus plots wel blijkt uit veel reacties. En daar zit het punt. Het gaat inderdaad voor een stuk over onverantwoord met de coronaregels, maar wellicht worden deze reacties zeker ook geboren uit de enorme onvrede over het al weken vertoonde spel en de slechte resultaten.

Welnu. Een verstandig management die zich in de NAC supporters inleven hadden op voorhand ingeschat dat deze reacties zouden komen en hadden het anders aangepakt. Maar het is gebeurd.

Laten we ons nu focussen op NEC - NAC. Ik heb nog steeds een beetje hoop dat NAC zich gaat herpakken met Bilate en SvH beide in de spits.

En met @Ernie meedenkend hoop ik dat Steijn toch voor een huzarenstukje gaat zorgen. Want inderdaad, mijn maag draait om als ik die lijst met ontslagen trainers en TD's zie. Je vraagt je oprecht af ; waren al die trainers waardeloos of is NAC een waardeloze organisatie met supporters die steeds als wanhopige reflex om hetzelfde roepen ?

9   2  
Scheppioni

@ Dos
Vergis je niet dat ik er ook echt van baal dat er nu niets anders op zit om snel van deze trainer afscheid te nemen ! Ik was de eerste maanden echt de eerste die zei, nu proberen te bouwen op langer termijn, maar begon ineens met geval Riera wat ik heel raar en vernederend vond terwijl Riera in de eerst gewonnen zes wedstrijden zelfs de aanvoerder was ! Maar na het pontivicale roepen dat een speler onomstreden is ben ik in het belang van ons NAC echt afgeknapt, tsja en deze week slaat alles ! Het gaat in allertijden om onze club, elke speler bij ons NAC is ver verwijderd van wat hij kan op de twee keepers na .... kortom een sterk dalende lijn dus ...... dan moet er worden ingegrepen !!!

4   0  
Geraldo

@TIP
Juistem.

6   1  
Vergane Glorie

Heel goed verwoord.
Einde citaat

Een BVO wordt gezien als een bedrijf.
Een goed bedrijf behoort een goed management te hebben.
Helaas....... wij hebben een goed mismanagement.
Nog zo'n seizoen en het water staat ons echt aan de lippen.

6   0  
nb

Goed verwoord.
Ik heb het wel idee dat het ze allemaal geen enkele flikker uitmaakt. Gezien alle berichten die overal te lezen, zou ik persoonlijk al lang hebben aangegeven dat we het opnieuw aan het bespreken waren, mochten we het plan bij willen stellen.

De PR afdeling zou dit als ze verstand van zaken hadden, ook al lang moeten oppakken. Maar uiteindelijk zwijgt men en hoopt men dat het overwaait. Hierdoor groeit bij mij het ongenoegen alleen maar meer.

Je denkt bijna dat er vanuit een politieke hand geregeerd wordt binnen de club. Dit vind ik persoonlijk ook de schuld van de aandeelhouders en RVC. Ook deze schitteren namelijk ten alle tijden in afwezigheid en zwijgen

3   2  
henk

Projectie en morele verhevenheid regeert. Kan nooit tot iets goeds leiden. Zie de reactie van Cool Hand. Zeer verontrustend.

0   2  
Lamington

Iemand een stream?

1   1  
Lamington

En eens met Cool Hand

6   2  
Haafie

Mooi geschreven, recht uit het hart. Ik zie de club ook steeds verder afglijden. Het lijkt er op dat we straks een seizoen gaan meemaken in de keuken divisie waar we een keer 10e gaan worden ofzo, wat een bende allemaal zeg. Kom op jongens, waar is dat NAC gebleven van 10 jaar geleden? Een volwassen club, nu is het alleen maar bezig met huurlingen en jonge spelers het team laten dragen. Dat gaat echt niet werken, sorry.

2   0  
Maarten

Astemblieft, ook aan de RVC

0   2  
Larry Fox

Wij bieden alle soorten leningen aan tegen een lage rente van 3%. U kunt lenen met een looptijd van 1 tot 25 jaar en voor elk doel een bedrag van £ 2.000 tot £ 50.000.000, - lenen. U kunt zich aanmelden via whatsapp: +14092051142 of e-mail: [email protected]hotmail.com

Laad alle berichten na dit bericht in