Overal waar we komen

KNVB reageert: “Wij geven advies, maar geen toestemming”

Italo

De KNVB voelt zich genoodzaakt te reageren op het eerdere statement van NAC omtrent de aanwezigheid van Maurice Steijn tijdens het duel met NEC. Ondanks zijn reis naar het buitenland zal de hoofdtrainer gewoon in de dug-out plaatsnemen.

Eerder op de dag kwam NAC met een statement over de ontstane situatie. In dat statement legt NAC uit hoe het te werk is gegaan. Onder andere het contact met de KNVB wordt hierin aangehaald. De KNVB laat nu op haar beurt weten dat het geen leidende partij is in het geheel: “De KNVB geeft advies, maar geen toestemming. Dat kan de KNVB niet doen, want het zijn landelijke richtlijnen. Wij adviseren slechts wat de algemene veiligheidsvoorschiften zijn. Daarover heeft de bondsarts van de KNVB contact gehad met de club. De verantwoordelijkheid ligt te allen tijde bij de club.”

Het besluit dat Steijn aanstaande maandag gewoon aanwezig is bij de wedstrijd tegen NEC, komt volgens de KNVB dan ook volledig op het conto van NAC: “Uiteindelijk gaat de KNVB niet over quarantaineregels. Het is aan de club om zelf te interpreteren hoe iemand dan toch zijn functie kan uitoefenen. Wij zeggen alleen: goed testen en afstand houden.”

De richtlijnen schrijven voor dat iemand vijf dagen in quarantaine gaat na een buitenlandse reis, waarna een negatieve coronatest overlegt moet worden. Deze richtlijn is een dringend advies, geen verplichting.

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Terug naar overzicht
29 Reacties
119    
Chris W.M.

Het eigenbelang wordt ( niet voor het eerst ) boven dat van het clubbelang gesteld. Het wordt tijd dat de RvC eens optreedt hiertegen. Wel huilie huilie doen dat de selectie 2 x met corona gevallen te maken hebben gehad en daar met de vinger naar wijzen als het om de prestaties gaat, maar op het moment dat de trainer in zijn eigen tijd naar Ibiza wil vliegen sluiten we daar de ogen even voor.

Je staat als club voor lul voor de rest van Nederland, en voor wat? Juist. Een kwestie die niet eens met NAC zelf te maken heeft.

45    
Becherovka

Om je dood te schamen. Werkelijk waar. Slechte communicatie op en top. Waarom doen Manders en Steijn hier zo ongelooflijk moeilijk om. Zeg sorry, lever je contract in en ga alsjeblieft weg

5    
DunErwt

De Jaalijkse soap!

31    
Italo (BSR)

We staan d'r weer goed op met z'n allen

32    
N1912

Heb me nog nooit zo kapotgeschaamd voor mijn eigen club. Opflikkeren met die omhooggevallen Haagse teringbende, nog liever vandaag dan morgen. Plaatsvervangende schaamte.

119    
Chris W.M.

Het eigenbelang wordt ( niet voor het eerst ) boven dat van het clubbelang gesteld. Het wordt tijd dat de RvC eens optreedt hiertegen. Wel huilie huilie doen dat de selectie 2 x met corona gevallen te maken hebben gehad en daar met de vinger naar wijzen als het om de prestaties gaat, maar op het moment dat de trainer in zijn eigen tijd naar Ibiza wil vliegen sluiten we daar de ogen even voor.

Je staat als club voor lul voor de rest van Nederland, en voor wat? Juist. Een kwestie die niet eens met NAC zelf te maken heeft.

36    
Fanneke

Als hij zonodig naar Spanje moest moet hij ook de consequenties aanvaarden en niet plaatsnemen op de bank. Zeker met het oog op de nacompetitie.

22    
Peerke

Deze Haagse bende is #nietmijnnac meer.

16    
TvB

Waar zijn ze toch mee bezig allemaal..

19    
Marti

Als er nou veel mensen zich niet aan de voorgeschreven maatregels houden , en daaronder valt dus ook de quarantaine regel , bestaat de kans dus dat er nog lang geen publiek op de tribunes mogen , plaatsnemen , hierdoor steijn krijgen veel supportes steeds meer chagrijn! Bedankt ook hier weer , voor ook dit falen van je. ,

23    
NAC!!!

OOK DIT NOG!!!

Doe nu toch eens normaal mensen binnen NAC!!
Dit is om je echt kapot te schamen, je zet de zorg en de gewone burgers/supporters die wel inspanningen leveren gewoon voor LUL, Heeft deze man nu echt geen schaamte?

Ik zou me godverdomme niet durven verantwoorden moest hij nu in enkele dagen toch voor besmettingen zorgen binnen de kleedkamer.

Het is echt wel klaar met deze man hoor.
Het volgend hoofdstuk is alweer geschreven.

Oprotten met die bende. En neem de grote 3 ook maar mee, ben er wel klaar mee. Stelletje.........

Geef hem een ticketje Den Haag samen met zijn vriendje.

Hoe onmogelijk kan je je nog maken tegenover alles wat NAC een warm hard toedraagt.


IK MIS MIJN CLUB!!!!

#ditisnietmijnNAC

22    
Bart

Hier gaat Manders toch flink de fout in.. hij moet tegen Steijn zeggen dat hij thuis moet blijven.. ik heb Manders hoog staan maar ook hij laat nu steken vallen! Dikke middelvinger naar het zorgpersoneel vanuit nac wanneer Steijn voor de groep gaat staan!

7    
BREDA 1965

Wanneer is de wedstrijd tegen de zundertse selectie?????Dan zijn we (hopelijk)eindelijk af van de haagse ellende enclave.Daar kijk ik naar uit....opnieuw beginnen....alweer.Met frisse moed,frisse trainer,frisse selectie,frisse directeur,frisse rvc,..met fris bedoel ik hier..FRIS IN HERSENS..hopelijk ook nieuwe echte aandeelhouders met gezond NACvoetbalverstand...ik kijk er naar uit

12    
de generaal

Steijn is de steen om de nek van NAC.
Idioot: hebben jullie niet genoeg geleerd van de eerste corona-uitbraak?
Wat heeft dat gekost en wat zal dat nog kosten?

12    
[email protected]©

Snapt NAC niet dat ook niet goed is voor de club? Stuur vanmiddag een berichtje rond dat je inmiddels beseft dat dit niet past binnen de voorbeeldfunctie die NAC heeft. Steijn blijft daarom nog een aantal dagen op zijn Haagse slaapkamer en zal daardoor tijdens de wedstrijd met NEC niet op de bank zitten.

Je bent altijd verliezer als de publieke opinie zich tegen je keert. Of denkt men echt dat Steijn er goed op staat en nog wel een potje kan breken bij de NAC-supporters?

12    
Theoden King

Dit is wel de bloody limit. Als we maandag geen overtuigende driepunter noteren tegen nek, dan barst de bom.

11    
Maarten

RVC, joehoeee!?,

Prima gasten die van de RVC. Ze lopen je niet in de weg, stellen geen lastige vragen en op de vrijdagmiddag borrel kan je ze prima hebben, aldus Mathijs Manders.

10    
N1912

Gejat uit de Derat podcast van deze week: “Één Steijn maakt nog geen Einstein.”

En daar ligt ook precies de kern van het probleem. Bij NAC hebben ze het gepresteerd om een omhooggevallen trainer die te dom om te poepen is, veel te belangrijk te maken. Het meest genante is nog dat hij al het hele seizoen volledig zijn vrije gang kan gaan, niemand binnen NAC die hem kan of wil corrigeren. Hopelijk kan Lokhoff hierin iets betekenen, maar ik vrees dat ook hij tegen die Haagse vriendjesmuur op mag boksen. Dit heeft echt niets met een topsportklimaat te maken.

-17    
Bommetje

Mensen mensen maak je toch allemaal niet zo druk

1    
Scheppioni

Ook slappe zakken bij de knvb, dit is echt idioterie !

8    
kopspion

kunnen we die hele Haagse kwakzalverij niet op 1 of andere manier buiten
flikkeren ?

het is toch te gek voor woorden hoe een paar man deze ooit zo mooie club KAPOT maken !!

7    
Kees NAC

We staan gewoon voor lul! Wat een amateurs!

11    
fvf6

Is meneer Steijn als persoon meer dan ik ??????? Houd je gewoon aan de regels net als ieder gezond denkend mens .

11    
Dutchbird

De communicatie van NAC is een drama.
1) Nog steeds heeft NAC niet duidelijk kunnen/willen maken wat nu precies de reden was waarom Steijn per sé in Spanje moest zijn.
2) Evenmin duidelijk kunnen/willen maken waarom dat niet in de winterstop of na afloop van de competitie mogelijk was.
3) Vervolgens op oneigenlijke wijze de KNVB erbij betrekken alsof die goedkeuring had gegeven.

Waarschijnlijk maken Manders en Steijn het functioneren van de communicatieafdeling totaal onmogelijk/onwerkbaar.

7    
Wolfmanjack

Manders is gewoon een slappe zak

7    
Scheids!

Bij mij rijst de gedachte dat Steijn er alles aan doet de boel over de klip te jagen en zoveel mogelijk overal tegenaan te trappen, zodoende eindelijk uit de club te worden gejaagd, met een vette afrekening tot gevolg!
Deze man weet allang dat er geen toekomst met hem is aan de Stadionstraat en, dat een voorlopig intern alternatief het minstens veel beter zal doen!
Steijn is er álles dus aan gelegen om NAC financiële schade toe te brengen!

10    
H.V.M.

Het zou in deze uiterst belangrijke fase over voetbal moeten gaan en niets anders.
Spelers, technische staf, Fans en iedereen die NAC een warm hart toedraagt zou in een 'hoera' stemming moeten verkeren, met de Play-Offs in zicht.
Die 'hoera' stemming is bij de meesten inmiddels ver te zoeken.
En terecht.

9    
NAC4Ever

Laat voorop staan ik het NAC het meest kwalijk neem (Steijn had zijn verantwoordelijkheid moeten pakken. Manders en Lokhoff hadden Steijn terug moeten fluiten).

Maar ook de KNVB vind ik hier wat slapjes. 'We geven alleen adviezen'.
Geef dan het advies in quarantaine te gaan.

7    
Tip

KNVB natuurlijk ook slappe hap. Verwijs gewoon naar de overheidsregels.

6    
Ed

Hoop dat NEC weigert te spelen. Ik geef ze nog gelijk ook. Wat maakt het uit dat Steijn niet op de bank zit. Geef het goede voorbeeld en blijf weg. Eerst quarantaine.

Laad alle berichten na dit bericht in