Wij gaan niet opzij

Column: De wereld zal toch niet vergaan

F8Hipster

Menigeen denkt nog mokkend en zuchtend terug aan het laatste avondje NAC. De vooruitzichten waren niet goed maar ons NAC zou NAC niet zijn als misschien, wellicht. Helaas een stunt zat er niet in. Op de Graafschap na pakte wederom iedereen punten die in de buurt van NAC stond dus kunnen we ons gaan opmaken om af te dalen naar de krochten van het betaalde voetbal. Of niet? "Die ne gast" liep met dezelfde gedachten en zond de onderstaande column in. De mening van de schrijver hoeft niet de mening van B-Side Rats te zijn.

 

Ik ben vrij optimistisch van aard en heb eigenlijk het hele seizoen geloofd dat het nog wel goed kon komen met NAC, maar na de 3-0 nederlaag tegen De Graafschap, zonk de moed mij in de schoenen. Dit was een dreun die ik even moest verwerken. De hoop op een veilige 15e plaats is opgegeven. Die is ingeruild voor de hoop op een 17e plaats en een wonder in de nacompetitie. Het vooruitzicht van de Eerste Divisie maakte mij moedeloos. Het zal toch niet zo zijn dat we weer al die Eerste Divisie ellende over ons uitgestort gaan krijgen, met maandag- en vrijdagavondwedstrijden. Met wedstrijden tegen f*cking Jong Utrecht en Jong AZ (en die kan je dan nog kan verliezen ook..). Met spelen tegen tegenstanders waarvan je van te voren niet één basisspeler kan opnoemen en dat kan je niet eens wat schelen. Met begin november al weten dat je geen kampioen gaat worden, maar wel nacompetitie gaat spelen, met wedstrijden van november tot en met eind april, waarvan de uitslag niks uitmaakt: allemaal wedstrijden zonder wedstrijdspanning vooraf. Kortom: met het competitie spelen in de grootste voetbalhel van de hele wereld. Ik kon dan ook niet zeggen dat ik echt zin in NAC - AZ had, toen ik vrijdag de tribune opliep, maar ik was er wel, want niet komen is geen optie. Zeker niet nu we sportief en bestuurlijk op het grootste dieptepunt van dit seizoen (tot nu toe..) aanbeland zijn, moest ik mijn gezicht wel laten zien. AZ was zoals verwacht een paar klassen beter en haalde op halve kracht een makkelijke 0-3 zege binnen. Toch liep ik vrolijker het stadion uit dan dat ik het stadion binnenliep. En dat kwam door de supporters in de tweede helft. AZ stond 0-2 voor en was heer en meester op het veld en toen klonk het vanaf F7: De wereld zal toch niet vergaan Zolang de liefde blijft bestaan Ja, de liefde voor ons eigen N.A.C. Het lied wordt overgenomen door Vakkie G en B-side en het galmt lekker door in het stadion: Wat is het fijn om hier te leven Waar de mensen alles geven Een Avondje naar NAC dat telt voor twee NAC gaat kansloos ten onder en het enige wat wij kunnen doen, gebeurt: het tonen van onze onvoorwaardelijke clubliefde. Toen drong bij mij pas het besef door: De lijdensweg die Eerste Divisie heet, hoef ik niet in mijn eentje te ondergaan. Mocht het misgaan dan zijn al deze supporters er volgend seizoen, net als ik, gewoon weer bij. De tegenstander maakt niet uit, de divisie maakt niet uit. Wij zitten er gewoon weer met zijn allen en we gaan er het beste van maken. Als we gaan, dan gaan we met zijn allen. Dat maakt het vooruitzicht van een mogelijke degradatie toch al iets draaglijker.

Bron: B-Side Rats

61 Reacties
0   0  
YBA

En nu laten zien dat WIJ supporters wel NOAD hebben en die kaarten halen voor AJAX uit! 3 uitwedstrijden in 2019, 3x uitverkocht!
Geen handdoek in de ring in februari!
Geen gezeik, maar de schouders eronder!
Wel samen achter NAC!
Wij zijn NAC en gaan niet opzij!!
Laat nu maar eens zien dat wij uniek zijn en de gekste!!!

0   0  
Houdoe en bedankt

Mooie column en zo ist. In mijn NAC carriere al diepere dalen mee gemaakt... hoe onwaarschijnlijk dat voor de jongere supporters ook lijkt. HUP NAC !

PS... geen mooi promotiefeest (mijn 5e is aanstaande) zonder degradatie...

0   0  
Rubenac

Bam , rake column.
Maar wij zijn geen gekken en dat gevoel hoor ik ook steeds mee om me heen.
Maar wij kunnen niet massaal wegblijven, wij zijn daarin het beetje hetzelfde als de haven slaven.
Wij houden zoveel van onze club, dat dat soms pijn doet.
Maar dat er wat moet gebeuren, dat staat vast.
Structuur aanbrengen, net als bij de jeugd opleiding al jaren in vang gezet is.
Wat een prachtige klote club hebben we toch.

0   0  
n@©

Ik vind het een klote vooruitzicht.

0   0  
Bart

Uit volle borst heb ik meegezongen vanaf de b side maar, ik kon uit niet zover krijgen om de spelers toe te klappen of zingen! Ik zong voor de club, de supporters en de stad! NAC ZAL NOOIT VERLOREN GAAN! En volgend jaar welke divisie dan ook ben ik er weer!

0   0  
Henkie

Ik lees vaak dat we in de nacompetitie per definitie kansloos zouden zijn.
Kom op zeg, tegen clubs als den bosch of de eagles oid zijn we zeker niet kansloos.
Het is een drama en het is wanbeleid van de bovenste plank. Maar gespeeld is het nog niet.

Hopelijk komen ilic en fernandes snel terug en is die nieuwe centrale verdediger wat. 2 punten inhalen op de graafschap moet toch mogelijk zijn zou je zeggen.

0   0  
Ouwe Spionkop

Zeker het NAC gevoel bij de meesten in ons bloed.
Maar het klinkt alsof we al zijn gedegradeerd?
Het ziet er niet best uit maar Ilic, Verschueren, Te Vrede zullen toch wel een keer weer terug komen?
Wie weet is die Fransman achterin wel de missende schakel.
Als Gersbach, Kai Kai en van Anholt ingespeeld raken?
Dan staat er een heel ander NAC en kan er nog van alles gebeuren!

0   0  
Rudy

Goede column. Jammer, dat de liefde voor ons eigen N.A.C. niet doordrongen is bij staf- en r.v.c.leden alsmede spelers.

0   0  
scheppioni

Ons NAC blijft altijd iets machtigs, alleen is deze gelatenheid nu het meest tegenstrijdig aan wat NAC BREDA heet !

0   0  
De trainer

Mooi column! Altijd NAC!!!!!!
Laten we onze huid zo duur mogelijk verkopen en er als supporters vol achter gaan staan, Hup NAC!

0   0  
Talent

Fijne column, met z’n allen zullen we overleven, terugkeren en zegevieren ?

0   0  
Moppernac

Maar goed dat FC Twente kampioen word, kun je die tenminste niet treffen in de nacompetitie als NAC dat haalt.
Want dan was het a gelijk exit

0   0  
Harry

Mooi verwoord. Het oneerlijke is alleen wel dat de spelers en staf die de ellende veroorzaken op de maandagavonden tegen jong az en jong Utrecht waarschijnlijk gewoon weer ergens hun zakken aan het vullen zijn.

0   0  
H'wiel

En zo is dat! Hoe dan ook. In de ere of in de kkd zal ik ook volgend jaar weer op de tribune zitten. Na ruim dertig jaar ups en downs te hebben meegemaakt als supporter van NAC mogen e kunnen alle prutsers die dit seizoen met NAC 1 te maken hebben mij er niet van weerhouden er volgend jaar weer te zitten!
Waar ik me meer druk om kan maken is of de technische staf/trainer na afgelopen weekend spijkers met koppen gaat slaan en maatregelen gaat treffen. Van de elf die afgelopen twee vrijdagen aan de wedstrijden begonnen, zijn er in beide wedstrijden zeker acht grandioos en met lof door het ijs gezakt.
Maar ik zie het al weer gebeuren. De trainer blijft ook nu weer vasthouden aan dezelfde spelers. Waarom? Ik kan maar één reden bedenken en dat is dat ze zo goed hun best doen op de training.
En daar zullen wij het ook mee moeten doen.

0   0  
Jantje2

@ YBA

Kaarten halen inderdaad! Volle bak naar Amsterdam !

0   0  
DunErwt

En zoist..........#tochwelbietjekippevel

0   0  
Ed

weteldprestatie als ze na competitie halen. Al is het alleenmaar voor de supporters. Dan veilig spelen en 80 procent van het team lozen. Katami, van Leer, Mets, Koch, etc. Wat een drama.
Al eerder geschreven over Ilic. Vraag me af waar due uithangt. Was blijkbaar zo goed. Ik denk op de PlayStation. Fernandez leeft ie nog ???

0   0  
Sanseveria

Prachtige column! En inderdaad, we zijn echt wel erger gewend met zijn allen. En dus zijn we er. Volgende wedstrijd. En die daarna. En alle wedstrijden die gaan volgen.

Fuck de rest. We houden van NAC en we zullen er gewoon zijn als we verliezen, maar ook op die spaarzame prachtige hoogtepunten die deze gekke club ook gewoon kent. Newcastle, Villareal, winnen in de Kuip. En de volgende? Die komt alleen maar dichterbij :-)

0   0  
Sjef de gevulde koek

Ik snap het allemaal en ook kaarten halen voor Ajax etc. Maar ieder normaal denkend mens weet en al helemaal na Heracles dat het het tegen ons 0-5 0-6 of 0-7 gaat worden. Er is totaal geen hoop en echt een kut elftal dan word dat steeds moeilijker ook omdat er totaal geen binding is met deze ploeg.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Overigens zal ik nog na NAC gaan al spelen ze hoofdklasse begrijp me niet verkeerd.

0   0  
Los Pollos Hermanos

Slechte column. Het is niet eens een column. Een populistisch verhaaltje zonder diepgang. De vorige inzending was ook al zwak. Deze is wel iets beter, maar nog steeds niet inzendingswaardig.

Als je een column (nogmaals, dit is helemaal geen column, maar dat terzijde) maakt en besluit deze in te zenden moet je ook tegen kritiek kunnen en daar ook iets mee doen. Op de vorige inzending was veel kritiek. Ik kan niet concluderen dat daar iets mee gedaan is. Daarom geef ik dit stuk tekst een dikke onvoldoende en vind ik het niet column waardig en al helemaal niet apart-topiq waardig, om het zo maar even te omschrijven.

Jammer, next.

0   0  
Dun Diëe

Is het de beste Los Pollos opgevallen dat de columns van verschillende auteurs komen, en los van elkaar geschreven worden? Dus nee, in dat licht gezien wordt er niks met de kritiek gedaan nee.

Over de column: prima column! Geeft het Bredase NAC-gevoel mooi weer. Niet elk stukje tekst hoeft een uitgebreide analyse of nuance over het beleid of speelwijze bij NAC te zijn.

0   0  
NAC4Ever

Ben het er bijna helemaal mee eens. Het gevoel onder de supporters was prachtig, maar heb me ook geïrriteerd aan die biergooiers en uitfluiters.

Echter is het tijd om met z'n alle de schouders er onder te zetten en de ploeg naar handhaving te loodsen. Zolang we nog niet definitief zijn gedegradeerd hebben we een kans.

Voorlopig richt ook ik mij op het halen van de play-offs. Maar ergens hoop ik toch nog op de 15e plaats op het eind van het seizoen, maar eerst maar eens de play-offs veilig stellen.
Come on NAC!

0   0  
NAC4Ever

Het gevoel over de eerste divisie is ook herkenbaar.
Wil dat niet weer mee maken, maar iedereen bleef wel komen en dat zal nooit veranderen??

0   0  
Jan Gaasbeek

Mooi stukkie. De wereld zal niet vergaan.

0   0  
Ratjeduneerste

@Sjef de gevulde koek

Komend weekend 0-5 ben ik al tevreden hoor, zullen we ze nog een beetje sparen daar in Amsterdam na een afstraffing tegen Real?
0-6 of 0-7 mag ook hoor, lekker aan dat doelsaldo werken!

0   0  
Sjaak Wit

Jong AZ en Utrecht.......pffff....

0   0  
Buurman

Goed relativerend en menselijk stukje.

0   0  
Ratjeduneerste

Zojuist hoofdknikkend naar Johan Derksen zitten luisteren bij VI. Pierre zat bij Studio Voetbal gister weer lekker gewetenloos te zwijgen toen het over NAC ging, terwijl HIJ de grote man is die deze winterstop een wanprestatie geleverd heeft. Was het goed gegaan, dan had je hem gisteravond hoog van de toren zien blazen over hoe geweldig hij die spelers binnen had weten te halen. Ik ben hem momenteel liever kwijt dan rijk. En hij is niet de enige.

0   0  
zorro

we mogen vloeken schelden en tieren maar me clubke in de steek laten dat nooit. We komen altijd weer bovendrijven dat is ons dnaC. We zijn uniek en dat zullen we altijd blijven hoe slecht de prestaties op het veld ook zijn, op de tribune zijn we landskampioen dat is een zekerheidje....Nac forever tisss Kut maar drink er geen biertje mknder om. Nu is het klote maar het komt altijd ergens weer goed.

0   0  
Ouwe Spionkop

@ratje ik heb nu net weer gruwelijk zitten ergeren aan Derksen. Ze maken er een item van dat NAC niet aan bod is geweest bij Studio Voetbal en dat is dan een reden om op Pierre te hakken.
Bij VI komt NAC ook alleen aan bod als er ellende is en daar geilen ze op.
Laat je toch niet opnaaien door die Snor.

0   0  
Vreven4president

De columnist is vergeten om een vraagteken achter de titel te zetten...

0   0  
WW

Van der Gaag exit als we van Ajax verliezen, zeggen ze zonet op VI.
Verliezen van Ajax zal zeker gebeuren, dus hoopt NAC op een schokeffect thuis tegen Groningen, 1 van de weinige wedstrijden in de reeks voor de interlandbreak waar misschien nog wel iets te halen valt?

0   0  
Breda1965

Ik wilde voorlopig niet meer reageren,maar bij deze moet ik zeggen....een mooi geschreven stuk tekst chapeau....Helaas denk ik er iets anders over...neemt niet weg dat ik het bovenstaande enorm begrijp

0   0  
Dun Diëe

Als MvdG ontslagen wordt... Dat weten de grote drie echt niet wat ze met hun geld aanmoeten. Twee ontslagvergoedingen voor eindverantwoordelijken.... Daar hadden een paar beste spelers voor gehaald kunnen worden zeg!

0   0  
Ander geluid

Een column vanuit het andere perspectief. Ik heb hem gewaardeerd. MvdG heeft gekke opstellingen verzonnen die ik niet altijd kon volgen. Echter, we waren vol lof toen hij kwam en hij werkt keihard om het tij te keren. Hij is geen Vreven maar analyseert rustig..ook na een drama wedstrijd. Hij heeft geen beter materiaal. Ontslaan met 1,5 jaar afkoopsom is geen oplossing. Hopen dat dragende spelers er zijn tegen Groningen en dat de Fransman ons verrast !

0   0  
Dbare

En stiekem vond ik het laatst nog best leuk in de KKD. Liever ergens voor spelen bovenin dan onderaan de ere bungelen met zaadpot na zaadpot.
Zonder degradatie ook geen promotiefeestjes ?

0   0  
Fred1

@ Ouwe Spionkop, en Derksen zegt er dan meteen ook maar bij dat het ons alleen om zuipen te doen is en we een lollige trainer zoeken er wordt ons een stigma opgespeld waar we blijkbaar nooit vanaf komen , de leugen regeert ook bij VI, zelden zijn ze nog goed ingevoerd.
Ik erger me overigens ook over de wijze waarop Pierrre daar zit, het is natuurlijk heel raar als het over NAC en een insider zit er dat er niets over wordt gevraagd, héél bizar. Pierre moet daar ook niet meer gaan zitten want het wordt een farce en het gaat echt helemaal nergens over, kut programma al ga ik dat VI ook steeds meer vinden. Jammer Derksen informeert zich niet meer, lult maar wat en is niet meer van deze tijd.
Alleen de trainer er uit schoppen helpt niet , heel die technische staf moet er uit en dan zou v d Gaag de laatste zijn die er uit moet, ik walg werkelijk van die Penders en Rouwelaar .
Laat desnoods Karelse maar ff terug komen , die haalt het niet in zijn hoofd om twee ouwe wijven in het centrum van de verdediging te zetten, vreven Karelse zou wel n tandem zijn denk ik.
Beste ander geluid, het klinkt raar maar het is geen kwestie van spelers er in zetten , het is een kwestie van bepaalde personen absoluut weglaten, dan ben je al heel ver.

0   0  
Nick

Wat een puinhoop!

0   0  
NAC Breda F.C.

Ik begrijp nu pas waarom mijn opa en de rest van de familie bedoelde dat ik niet moest mauwen als NAC slecht speelde omdat ik nooit de jaren '80 heb meegemaakt. Opa: als je jaren lang klote voetbal hebt gezien in de eerste divisie en toen was het ook nog écht slecht dan mag je iets over te zeggen hebben.

Het is alleen maar te hopen dat ik een decennium tegen dit voetbal hoeft aan te kijken. Ik snap niet dat opa dat uit heeft gehouden.

0   0  
Ruud

Klaar met het negatieve gedoe nu. We hebben geen kwaliteit , we missen de kwaliteit.. alles is kut...
maar we kunnen blijven zeiken... erachter gaan staan is het ENIGE wat nu nog kan!!

Neem als voorbeeld leigh! Want laten we eerlijk zijn .... voor de massale steun aan leigh, kon die t echt nie! Op een sarcastische manier volle bak gaan steunen en zon jongen groeide helemaal op!!

Laten we de trainer(s) + selectie vanaf vandaag gewoon gaan steunen.
Bezoek gewoon massaal uitwedstrijden om te beginnen tegen Ajax ! Aan ons zal het dan niet gelegen hebben!!
Wij zijn toch tegendraads?
Nogmaals met het negatieve gedoe schieten we geen ene zak op!!

Ik ben er ook helemaal van overtuigd dat als de komende uitwedstrijden gepromoot gaan worden door BSR, er minimaal 300/400 supporters extra mee gaan en willen. En proberen de negativiteit om te zetten in positiviteit!! Kom je veel verder mee!

Come on NAC !

0   0  
Dutchbird

Nog 13 wedstrijdronden. Er kan nog van alles gebeuren. Zondag de godenzonen, net als Heracles, "hoog" opvangen. Opperste concentratie en elke potentiële fout al bij voorbaat herstellen. Ook gij Nijholt (mocht je toch weer in de basis staan). Geen risico nemen met die Volendamse zak zult uit Waregem, niet opstellen dat buitenechtelijke zoontje van slapjanus Gielen. Direct van Hooijdonk in de basis voor de leeuwen gooien. Laat maar zien wat je kan Sidney.

0   0  
Fan uit Zevenbergen

Gewoon de eigen Jeugd er in vanaf nu !! Wat hebben we te verliezen ?

0   0  
Hugo

Het kan nog.

0   0  
Ed

Volgens Derksen de Snor zak Vd Gaag het veld ruimen bij een nederlaag tegen Ajax. Laat m aub zelf de handdoek in de ring gooien, gaat anders weer geld kosten. Wat een gedoe als het waar is zucht. Wanbeleid

0   0  
MickJ

Mocht Derksen gelijk krijgen, God bewaar me GEEN POP langs de lijn ( Rob Penders )

0   0  
NAC!!!

Ik sluit me erbij aan, met goede moed thuis dan toch weer vertrokken, zie je het belabberd spel en je vraagt je af wat je eigenlijk komt doen! Je doet het idd voor de stad en de club. Voor de spelers kan ik momenteel ook weinig opbrengen.. Hoe zeg je dat in een relatie? Geven en nemen... wij geven veel als supporters staan er altijd, maar we krijgen al jaren niets terug. (Buiten de nacompetitie/promotie) buiten dat is het al vele jaren diep triest.. Maar toch staan we er..

Trots op de supporters!!
Waar we volgend jaar ook spelen, ik ben er zonder twijfel opnieuw ??

0   0  
Zagge

Niks vd Gaag eruit. Rob en Jelle opschuiven voor een tijdelijk zwaargewicht.

Die vult de tekortkomingen van heel de staf aan en hersteld de hierachie en geeft ze een schop onder de kont.

Dan kan Vd Gaag daarna verder en hij volgend seizoen gaan werken met nieuwe assistenten. Rob en Jelle gaan niet weg maar worden wel bij het eerste weggehaald.

Assistent suggestie nr.1 voor volgend jaar is Lurling (als dat kan). Ere of eerstedivisie maakt niet uit.

0   0  
Becherovka

Deze column lees ik als; jeej clubliefde. Mooi en fijn dat mensen de club blijven steunen. Maar ergens moet je je toch afvragen wanneer er eindelijk eens een periode van stabiliteit komt en NAC enkele jaren in de Eredivisie kan blijven?

Het vooruitzicht van KKD stemt mij diep ongelukkig, saaie wedstrijden tegen nog saaiere tegenstanders. Ergens speelt bij mij het idee dat deze degradatie wel eens fataal zou kunnen worden voor ons NAC. Al heb ik daar onvoldoende inzicht in de boeken voor.

0   0  
Ivo

Ik heb me al neergelegd bij degradatie. Alwéér een trainer ontslaan (de zoveelste in 10 jaar) gaat NAC niet doen, de spelersgroep is mentaal te zwak. Ze zullen allemaal wel kunnen voetballen, maar ze komen niet meer onder de druk uit en er staan geen leiders op het veld die het team er doorheen slepen. Op het veld wordt amper gecoacht.

Bij het vastleggen van spelers is enkel gekeken naar hun positie. Niet naar hun persoonlijkheid en mentaliteit. Zelfs in het amateurvoetbal wordt beter gescout.

Het is klote, maar we moeten weer opnieuw beginnen. Nieuwe directeuren. Nieuwe technische staf. Nieuwe spelers. En dan hopen dat we binnen 2-3 jaar weer eredivisie spelen. Met een fris en gemotiveerd team.

Maar wat is het hard gegaan zeg. 7 maanden geleden hadden we allemaal nog het gevoel dat we konden verder bouwen na een uiteindelijk toch geslaagd seizoen. Dat we langzaam richting middenmoot gingen kruipen.

Maar Smulders haalde de ene na de andere miskoop en nu moeten in februari al haast al een KKD-team voor volgend seizoen gaan samenstellen. Kutzooi.

0   0  
Canaar

Mooie colomn, de spijker op de kop wat mij betreft. De kop die we niet nu moeten laten hangen. Tuurlijk, op het veld bakken de 11 die het moeten doen er niks van, maar mooie meneer van Hooijdonk heeft er toch ook weer niks van gebakken. Daar waar andere clubs zich wel goed verstevigd hebben qua aankopen is het hier weer eens niets van toegevoegde waarde. Maar de liefde voor de club zit diep, en daar mogen wij als supporters best trots op zijn!

0   0  
Cool Hand

"Een populistisch verhaal zonder diepgang"
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/23/gebruik-de-aanduiding-populisme-maar-liever-helemaal-niet-meer-5449785-a1533229

0   0  
Belgische Naccer

Kunnen de journalisten van BSIDERATS eens bij NAC gaan navragen hoe het nu is met:

Tevrede
Ilic
Leigh
Fernandez

Graag de status van de blessures, en wanneer ze verwachten weer fit te zijn en te kunnen spelen.
Het lijkt nu wel of ze van de aardbodem zijn verdwenen. Dat kan toch niet?

0   0  
van Flieger

Wat een rare berustende column. Zo niet NAC. Zo in strijd met het tegendraadse bourgondische NOAD gevoel. Van Flieg wordt er een beetje misselijk van.

0   0  
van Flieger

Fernandes was in La Manga, deed oefeningen in zijn eentje. Die zat er zogenaamd aan te komen, was bijna fit. Dat was een maand geleden.

En wat te denken van Schoofs, Lukas Schoofs.

0   0  
F8Hipster

@Belgische Naccer NAC mag weinig tot niets mededelen over de blessures van de spelers ivm de AVG wetgeving en dat zullen ze dan ook niet doen als we daar naar vragen. Alleen spelers zelf mogen dit bekend maken. We hebben vernomen dat Te Vrede. Illic en Fernandes mikken op Groningen. Maar dat hebben we niet uit eerste hand dus hoogst onzeker.

0   0  
F8Hipster

@Flieger 09:50 Schoofs moet op zijn minst een dwarslaesie hebben of een been missen...

0   0  
Pizzabakker

Los Pollos heeft wel gelijk dat dit stilistisch misschien geen column mag heten. Neemt niet weg dat ik het gevoel wel deel. Ondanks dat ook ik vind dat NAC in de Eredivisie thuishoort I(we staan niet voor niets 10e op de eeuwige ranglijst!), zal ik ook blijven gaan ongeacht in welke competitie we moeten voetballen of ploeteren. De liefde voor NAC zit diep en dat valt doorgaans niet uit te leggen aan de gemiddelde top drie club supporters. Wij zijn gewend om zo nu en dan door het slijk te gaan, maar we staan altijd weer op en komen uiteindelijk wel weer een keer bovendrijven.
Momenteel heb ik geen enkele binding met de spelersgroep, hoewel er met Leigh voor de winterstop iets begon te groeien tussen het veld en tribune. Daar had op moeten worden doorgepakt, want daar ligt onze kracht. En dan mag je wat mij betreft wel een keer voorbij gaan aan voetbalkwaliteiten. Gerard den Haan werd destijds ook niet opgesteld om zijn opbouwende capaciteiten.

0   0  
nac fan

geef die jongen spelers van nac ook eens een kans hup nac

0   0  
Van "taajlaand

Wel of geen column....., mooi geschreven stuk.
Open, herkenbaar en recht uit het hart van een NAC supporter!

0   0  
Michiel

Lijkt me een fraai spandoek:

Eens dan wordt de hemel stralend blauw

Laad alle berichten na dit bericht in