Wij gaan niet opzij

Derksen: "Van der Gaag ontslagen bij verlies tegen Ajax"

Als we Johan Derksen mogen geloven, hangt het lot van Mitchell van der Gaag aan een zijden draadje. De journalist stelde gisteren bij Veronica Inside dat Van der Gaag na een slecht resultaat bij Ajax moet vrezen voor zijn baan. 
Derksen: "Ik heb uit doorgaans goed ingevoerde bron, dat hij eruit gaat als NAC verliest bij Ajax. En die kans zit er zeker in. Ze vinden hem bij NAC te doods en te weinig levenslustig. Daar gaat het vooral om bier zuipen. Die jongen krijgt een kutelftal in zijn maag gesplitst. Natuurlijk is hij niet vrolijk." De oud-hoofdredacteur van Voetbal International veegde en passant ook nog even de vloer aan met Van Hooijdonk, die een avond eerder bij Studio Voetbal in alle talen zweeg over NAC: "Het was heel opvallend. Pierre van Hooijdonk heeft bij NAC de aankopen gedaan. Hij heeft vijf nieuwe spelers gekocht, die niets toevoegen. En dat wordt dan doodgezwegen bij Studio Voetbal. Hij zit daar schijnheilig voor zich uit te kijken en heeft over alles een mening, behalve over NAC. Pierre is de verantwoordelijke man, het gaat over NAC, maar hij wenst daar niet over ondervraagd te worden. Pierre had Van der Gaag kunnen redden. Bij Groningen halen ze vijf spelers, die het een volledig ander elftal maken. Pierre haalt er vijf, die geen enkele invloed hebben. Als die trainer ontslagen wordt, dan is dat mede de schuld van Van Hooijdonk. Dan wil ik wel eens zien hoe principieel hij is. Of hij dat toestaat en blijft zitten." Van der Gaag kent de wetten van het voetbal en voelt inmiddels ook wel aan dat een ontslag een steeds reëlere optie wordt. Hem na Ajax-uit ontslaan zou echter wel een wat aparte timing zijn. NAC boekt zelden of nooit resultaten in Amsterdam. Van de 51 competitiewedstrijden in Amsterdam verloor NAC er maar liefst 39. Van der Gaag's aanblijven van die wedstrijd af laten hangen, is daarom nogal onlogisch. Als je al weet dat je afscheid van hem wil nemen, kun je hem net zo goed direct buiten zetten.

Bron: B-Side Rats, Veronica Inside

Vorig bericht
Kaarten voor Vitesse-uit in de verkoop 20 reacties
Volgend bericht
Column: De wereld zal toch niet vergaan 61 reacties
Terug naar overzicht
115 Reacties
0   0  
Noadinho

Dan blijft ie zeker na dit weekend!

0   0  
Baosje

Wat n onzin !!!!
Flikker MvdG er dan vandaag nog uit.., want NAC haalt geen punt in Amsterdam

Makkelijk scoren bromsnor....verrekkeste mafkees!

0   0  
Ouwe Spionkop

Ik heb het ook gezien en het was pure speculatie van Derksen.
Hij gaat gaat al weken zo tekeer tegen van Hooijdonk en NAC.
Maar als het goed gaat met NAC besteden ze geen minuut aandacht aan onze club.
Maak hier toch geen nieuwsitem van.
B Siderats jullie begeven je de laatste tijd op glad ijs met items (als nieuwsitem) te plaatsen met uitspraken van lui die eigenlijk niks van NAC weten, maar NAC graag ten onder zien gaan.

0   0  
Ed

Kansloze reactie van Derksen. Kijk graag naar het programma, maar meneer kickt nu op de kijkcijfers en maakt Pierre graag op deze manier “zwart”.
Als het goed gaf met NAC dan hoor je hem niet.

0   0  
Ed

Nou [email protected]; zitten op een lijn ??

0   0  
De vis

De trainer is niet het probleem. Laat hem volgend jaar maar is bouwen in de kkd. Met eigen jeugd een gerichte aankopen. Laat dan maar is zien dat je spelers beter kan maken.

0   0  
Jb

5 paniek aankopen en de trainer is weer de lul.... terwijl ...popie jopie mooie vanhooidonk in zijn vuistjelacht en weer de aanstichter is van dit verhaal

0   0  
Arie

Johan is een klaagmuur eerste klas. Die heeft alleen wat over NAC te zeiken als er gemakkelijk aannames te benoemen zijn of als Gijp de lolbroek weer eens aankomt dat er zoveel bier gezopen wordt.
Niet nieuwswaardig, NEXT.

0   0  
Babosje

Tuurlijk!!
Uit bij Ajax hoor je als NAC zijnde te winnen!
Goeie vent die Derksen maar slaat weleens de plank mis!

0   0  
NAC!!!

@ed.

Dat het goed ging met ons NAC is ook al jaren geleden he ??..

Hup NAC

0   0  
Jurist

Als dat klopt (en kan me er best iets bij voorstellen), dan is Van der Gaag al ontslagen, maar willen ze Penders of zijn opvolger niet laten beginnen met een 10-0 tegen Ajax. Ik vrees dat we wel die kant op gaan. Met de huidige inzet en motivatie gaan we het nog lastig krijgen in de onderste regionen van de KKD....

0   0  
Arie

Jb

Gaag zit samen met Van Hooijdonk in dat technisch hart wat die 5 spelers haal oelewapper.
Gersbach, Kaikai en Dervite kun je nog nauwelijks iets over zeggen na 2 wedstrijden en Lundqvist is nu al een versterking.
De trainer is een lul, omdat hij van slechte spelers een dramatische opstelling het veld in weet te sturen. En na de winterstop een elftal door elkaar schopt wat ervoor net enigszins begon te draaien.

0   0  
Nachoreca1

Moet zeggen dat Derksen werkelijk alles gelijk heeft. Alleen dat niet zuipen heeft niets van doen met dit onderwerp. Viel mij ook op bij studio voetbal dat Egbers in tegenstelling tot de weken daar voor zweeg als het graf. Al.met al is het een grote kutzooi al maanden/ jaren aan een stuk bij onze parel.........

0   0  
Ernie

Alsof cabaretier Derksen daar iets over te zeggen heeft. Die man heb ik nog nooit serieus genomen, spreekt zich ook vaak tegen in dat programma.
Nee wat mij betreft gewoon laten zitten. Ik zit nog steeds te wachten op het schokeffect, na het ontslag van Smulders. Schei toch uit.
Kans op degradatie is ontzettend groot, dat kan je nu niet meer repareren.

0   0  
Michel

Geloof er geen reet van, hopelijk blijven de Mitchells allebei (MTV is eigenlijk te gied voor de KKD, maar aan de andere kant is hij er ook deel van als we daar zouden belanden) en kunnen we stabiel worden.
Aan de ene kant hoort stress bij ons, maar wat een potentie is er in Breda voor betaald voetbal, subtop of middenmoot is haalbaar in de juiste stappen.

Dan moet er wel iemand zijn die zegt: ik heb de juiste zakelijke stappen die bij ons passen en zelf het geld, of het netwerk hiervoor.

0   0  
Vliegende hollander

Tja,johan derksen is een lul van een vent en neemt geen blad voor de mond.
Maar er zit wel een kern van waarheid in wat hij zegt mbt pierre ,met 3a4 man hebben ze samen in goed overleg besloten die spelers te halen die nac in de eredivisie zouden moeten houden.
Komt daarbij dat ze er per direct zouden staan na de winterstop.
Alleen de speler van jong psv voldoet goed,over kali en karami zullen we het maar niet hebben komt daarbij dat de fransman pas vd week de eerste minuten gaat maken in het tweede elftal.
Gewoon slecht beleid en weinig visie,de passie en de strijd moet er van de trainer afstralen,maar als je vd gaag langs de lijn ziet staan heb ik toch mijn bedenkingen.
Maar goed wij zijn nac en er gebeurt altijd wat,we moeten niet vergeten dat we nog niet zijn gedegradeerd en nog kansen hebben al wordt het wel steeds moeilijker.
Aan de heren voetballers.....toon gvd inzet en passie verliezen kan, maar dan wel strijd hebben geleverd.
Aan ons de supporters ligt het niet ,telkens met bijna 19000 mensen op de tribune en teleurgesteld het weekend weer in.
Wij geloven in nac.....nu jullie nog !

0   0  
Wanny

Derksen verwoordt gewoon wat de rest van Nederland ook over NAC denkt.

0   0  
Boom

Ik denk dat v. Hooijdonk zijn best gedaan heeft met de winterse aankopen. Vergeet niet dat hij dat pro Bono gedaan heeft. Lundqist is nu al veruit de beste speler (wellicht op te Vrede na). Kaikai ziet er tot nu toe ook veel beloven uit, Gersbach is in ieder geval beter dan Carolina. Karami mist wedstrijd ritme maar heeft in het verleden zijn potentie bewezen. En van Dervite moeten we het nog maar in. Slechterdan Mets of Koch kan ik me in iedergeval niet voorstellen.

0   0  
Pookie

Ik mag toch hopen dat dit geen waarheid gaat zijn. Als Vd Gaag ook ontslagen wordt kunnen we de hele club wel opdoeken. Het is niet zijn schuld dat wij zo een k*t selectie hebben. En als hij ontslagen wordt, wie wil er nu nog Ad, td of trainer zijn bij het kerkhof wat NAC Breda heet. Laat hem zitten en laat hem bouwen aan een elftal voor volgend jaar in de KKD. Want bij nog meer onrust is echt helemaal niemand gebaat.

0   0  
Wiwa

Waarom zijn meningen van Theo Janssen en Johan Derksen relevant? Voegt niks toe, maak er geen items van op dit forum. Maak liever interviews met direct betrokkenen, observaties van trainingen of wedstrijdanalyses.

0   0  
Da Pope

@Ouwe Spionkop

Ben ik het niet mee eens. Ik zou het vreemd vinden dit bericht te laten passeren, omdat Derksen NAC geen leuke club zou vinden. Als een dergelijke voetbaljournalist zoiets beweert, vind ik dat we dat moeten plaatsen. Het is vervolgens aan jullie om daar je eigen mening over te vormen. Als ik de reacties lees, lukt dat ook uitstekend.

0   0  
Breda

Derksen gaat altijd tekeer tegen Studio Voetbal (en Pierre). Als vdGaag er uit gaat heeft volgens mij alleen Hellemons papieren. Dus moet er dan een nieuwe trainer komen. Wie zou in vredesnaam in NAC stappen nu?

0   0  
Ouwe Spionkop

@Da Pope
Derksen roept dit wekelijks inclusief het bierzuip verhaal om NAC om nog eens extra door het slijk te trekken.
Dit heeft geen enkele nieuwswaarde. Niveautje Telegraaf geroddel.

0   0  
10Diego

We kunnen niet zeggen dat Pierre goed werk heeft verricht.

Vd Gaag zal niet alleen obv nederlaag tegen Ajax weggestuurd worden maar dat het niet werkt is wel duidelijk. Nederlagen tegen AZ en Ajax zal niemand hem kwalijk nemen. Dat we een matige selectie hebben weet iedereen en het technisch hart heeft daar geen verandering in gebracht.

Maar als spelers (hoe matig ook) tegen W2 en Graafschap geen 200% geven kun je daar wel voor naar de trainer kijken. Dan snappen ze of je gekozen tactiek niet of ze voelen zich daar niet goed bij of je hebt als trainer niet de juiste snaar geraakt bij je spelers.

Er zijn nog 13 wedstrijden om de voor directe handhaving benodigde 18 punten te halen, daar moet alles voor wijken.

Ik zou Jos Luhukay benaderen als er niet snel verbetering te zien is.

0   0  
Da Pope

@Ouwe Spionkop

Het is de eerste keer, dat ik een journalist zo expliciet hoor roepen dat Van der Gaag concreet voor zijn baan moet vrezen. Dat lijkt me toch nieuwswaarde hebben. We brengen al wat nuance aan in het bericht en vervolgens kunnen jullie daarover discussiëren. Dat lijkt me nog steeds de juiste manier. Als mensen zich super positief over de club uitlaten, plaatsen we dat ook.

0   0  
Chris W.M.

@Ouwe Spionkop

Als het een mening zou zijn dan ben ik het met je eens. Maar in dit geval gaat het om de ex-hoofdredacteur van een van de grootste voetbal bladen die dit land gekend heeft, met nog steeds contacten ‘in het wereldje’. Het lijkt me, hoewel ik er niks van geloof, dat je dit wel moét plaatsen. Sterker, doe je het niet en hij wordt tóch ontslagen, dan krijg je het gezeur weer (van Flieger) dat de redactie vriendjes is met de RvC en andere lieden binnen NAC en dit soort informatie bewust achterhoud....

Maar zoals gezegd, ik geloof er niks van. En denk dat hij dit via Valentijn Driessen gehoord heeft, die ook ineens iets over NAC meende te moeten zeggen vorige week. En dat stuk stond ook nog eens vol onwaarheden...

0   0  
Nacman

Dat gezwets van Derksen en die dorpsidioot van der grijp laat me niet lachen
Die van der grijp altijd over bier drinken wij zijn Brabanders wij drinken bier en als dat niet doet ook goed van de grijp zielig figuur die de lomp school niet eens heeft af gemaakt lekker meelullen met de pseudo intellectueel Derksen.

0   0  
Pizzabakker

Dit mag best geplaatst worden, alleen voegt het volgens mij niet veel toe. Kan me ook niet voorstellen dat het lot van VdG aan de wedstrijd tegen Ajax wordt verbonden. De kans dat je daar wint is slechts enkele procenten. Zelfs nu de Amsterdammers een slechte periode doormaken is de kans nihil.
Derksen op tv vind ik zelf ook erg vermakelijk, maar heel serieus neem ik hem niet. Hij is tegenwoordig erg druk met zijn ouwelullenrockavonden en het organiseren van zijn blues festival. Daar liggen zijn prioriteiten.

0   0  
Marti

Ten eerste geef ik pierre groot gelijk dat hij niet voor tv uit de school klapt over Wat en hoe het er aan toegaat bij NAC , ten tweede hij zit niet alleen in het tech hart van de Club , heeft alles in samenspraak met andere gedaan , en of het ook maar zo is dat pierre hierin het eind besluit heeft genomen is nog maar de vraag .maar ik vind het wel opvallend dat die speler die van viteese is gekomen die hij nog kende van exelsior wel gelijk in de basis stond en al het andere niet gelijk of nog niet hebben gespeeld , het geeft toch een beetje het idee eigen volk eerst .of ze nu beter zijn of niet

0   0  
Marti

Over de speler van vitesse bedoel ik dat v/d gaag die nog kende , waarom die wel gelijk in de basis stond

0   0  
Marti

En dan ook nog over Derksen , deze man zal nooit en te nimmer over iemand iets positievs zeggen echt iemand die zich zelf volledig volmaakt voelt .

0   0  
Sjef de gevulde koek

Niemand weet het meer bij NAC dat is de conclusie. In de wandelgangen werd al gezegd bij kansloos verlies gaat MVG vertrekken. Dat gebeurde en niemand durfde zijn bek open te trekken bang voor de gevolgen en totaal (weer geen plan b) Als je nu zijn toekomst vast laat houden aan AJAX uit ben je gewoon geen knip voor je neus waard heel de organisatie niet. zo ver die er nog is natuurlijk

0   0  
Cool Hand

Nadat v Hooijdonk een paar weken gelden met zijn bek vol tanden zat nadat Egbers hem vragen stelde over NAC, schreef ik op deze site dat hij daarna op Egbers zal zijn afgestapt om hem te vertellen dat hij nooit meer vragen over NAC wil krijgen. Zondag was duidelijk dat dat inderdaad is gebeurd. Van Hooijdonk moet daar zitten en vragen over NAC beantwoorden of hij moet thuisblijven. Dit onderwerp negeren getuigt van een bepaalde lafheid.
En ik kan me best voorstellen dat NAC wacht tot na de wedstrijd tegen Ajax om van der Gaag weg te sturen. Dat hij sowieso weggaat is wel duidelijk.

0   0  
Buenas NAC

Leuk programma, maar die gasten lullen maar wat. ´´ebke is circus artiest´´ etc etc. Enkel een satieren progromma, maar komop zeg. Dit is toch geen serieus nieuws artiekel, wat is Derksen zijn ´´doorgaans betrouwbare bron´´ Zijn snor?

Ik blijf bij mijn standpunt, het klopt nu van geen kanten bij NAC, maar MVDG nu ontslaan maakt de problemen enkel groter!

0   0  
jim caprioli

Derksen heeft iets tegen Van Hooijdonk. Dat is alles. Verder een item dat volstrekt verzonnen is.

0   0  
Harrie

Laten we hopen, dat mocht het zo zijn, de aandeelhouders een opvolger klaar hebben staan en niet zoals bij Smulders/Goetzee

0   0  
Buurman

Derks is goed ingevoerd en heeft goede bronnen. Dat je met van der Gaag niet verder kunt snapt een kind. Doorlopend neemt hij discutabele beslissingen en er staat meestal een elftal zonder ziel. Het is het slechtste spelende elftal dat ooit in de ere heeft gespeeld. Met deze trainer moet je ook niet de kkd in willen. Verlos deze mens uit zijn lijden, hij zit gewoon op een fatsoenlijk voorstel te wachten. Over de aankopen kun je niet veel zeggen. Maar het is minder dan bij onze concurrenten volgens mij. Echter het technisch hart heeft toch geen functie meer bij een nieuwe trainer. Het blijkt een constructie te zijn die niet cq moeizaam werkt. Tegen Groningen moeten punten worden gepakt. Met Te Vrede erbij kan dat.

0   0  
Ert

Het zou te lomp voor woorden zijn om hem eruit te gooien; Dan hebben we geen AD (interim tel ik niet), geen TD en geen trainer. Niemand wil dan meer komen werken voor onze club. En om nou Penders en Jelle voor de groep te zetten, lijkt me nou ook niet echt handig.

Maar zoals altijd laat ik me graag verrassen door de mannen op hun pluche bankjes (alhoewel dat het bijna allemaal negatief is geweest de laatste tijd)

0   0  
signase

Wat Jurist zegt op 8.43: het zou goed kunnen dat NAC wacht tot na Ajax om de interim-trainer (of nieuwe trainer?) niet met een dikke nederlaag te laten beginnen. Gebeurde ook bij Man U met Mourinho en het aanstellen van Solskjaer: die had een paar relatief makkelijke wedstrijden om het op de rit te krijgen.

Wat Derksen betreft: “Ik heb uit doorgaans goed ingevoerde bron..."
Nou Johan, die bron is wat waard als jij vervolgens allemaal onzin over NAC roept. Snap werkelijk niet dat er mensen zijn die naar dit programma kijken.

0   0  
Buurman

Natuurlijk wel een opvolger hebben alvorens met van der Gaag te kappen.

0   0  
Breda1965

eric hellemons tot einde seizoen

0   0  
am

@Buurman
Dat had ook voor Smulders moeten gelden. Had hij in ieder geval nog gewerkt voor zijn centen. En hadden we in de winterstop een goede CV en een topspits gehad van City. En waren we nu al veilig!

0   0  
Ivo

Afbraakscenario: Duo HellePenders het seizoen af laten maken, vervolgens ook afscheid nemen van Penders, en dan de terreinknecht de laatste 3 wedstrijden laten coachen. Ik ben benieuwd of we het verschil gaan merken.

Serieus: ik vind van der Gaag te weinig uitstralen, terwijl de spelersgroep ook een uitgebluste indruk maakt. Dat is niet goed, een andere trainer kan dat doorbreken. Maar dat is dan wel de zoveelste trainer die we moeten ontslaan.

NAC heeft echt een heel slecht imago opgebouwd. Geen één TD of trainer houdt het hier lang vol. En dan hebben we een redelijke trainer die z'n doelstelling haalt (Vreven) en dan sturen we die weg.

NAC is wereldkampioen in de verkeerde man op de verkeerde plek op het verkeerde moment zetten.

0   0  
nac fan

flauwekul het ligt niet aan van de gaag kijk ook eens naar de spelers daar zitten ook rotte appels tussen want het is altijd de trainer van de gaag moet blijven er is straks niemand die nog trainer wil worden bij nac dus wordt wakker en haal die rotte appels er uit

0   0  
van Flieger

De rancuneuze Snor zit er weer eens stevig naast.

Dat PvH niet in deze opzet had moeten stappen vanwege het extreem hoge afbreukrisico is al eerder gemeld. Een eventueel falen zal de NAC icoon door allerlei kleine misselijkmakende lieden onmiddellijk kwalijk worden genomen. Daar wachten ze alleen maar op.

Smulders had een selectie van 33 man samengesteld waar er nog geen 12 van eredivisiewaardig zijn. Bovendien heeft een aantal heren langlopende contracten en kan zelfs een compleet falende en niet bij NAC passende Mühren contractueel niet aan Zulte worden teruggegeven. Als je dan van de eigenaren bijna geen geld krijgt om EN de schoonmaak EN de nieuwe noodzakelijke aankopen te doen, dan zit je klem, stuck in the middle, en had je er eigenlijk nooit aan moeten beginnen.

Van Flieg heeft gisteren nog even het interview van BsideRats met Rob van Weelde doorgenomen. Daar staan 17 (!) onjuistheden, onwaarheden, vergoeilijkingen en zaken die zo niet uitgekomen in dat je je echt moet afvragen met wat voor mensen we eigenlijk te maken hebben in de Grote Drie. Dat ze volkomen incompetent en afstandelijk zijn wisten we al, maar is dit nog wel integer ?

0   0  
Fan uit Zevenbergen

De Snor is en blijft een NEC supporter

0   0  
Pizzabakker

Volgens mij zit Pierre op zondagavond bij Studio Voetbal vanwege zijn verleden bij Feijenoord en niet om het over NAC te hebben. Ik snap wel dat hij, nu hij een steentje probeert bij te dragen binnen de club, niet uit de school klapt over interne aangelegenheden. Nu hij niets zegt is het niet goed, maar als hij zijn mond voorbij zou praten zou het hek helemaal van de dam zijn. Makkelijk scoren voor Derksen dus om hem hierop aan te vallen.
Eigenlijk is dit precies hetzelfde dat Derksen niet tijdens VI roept dat Bavaria echt niet te zuipen is!

0   0  
40jaarNAC

Zondag gewoon punten pakken en dan kijken wat de snor maandag weer te zeiken heeft. Hup NAC

0   0  
Jan G.

Vd Gaag wegsturen is een zwaktebod. Denk je nou echt dat Menno Koch en Gianluca Nijholt beter gaan spelen? Ik denk van niet.

Waarom hebben we het hier niet meer over onze waardeloze aanwinsten(de blonde zweed lijkt OK) Of die extra spits die ineens niet meer nodig was,(ik verdenk dat pi-air ervan dat hij dit expres heeft tegengehouden, zodat zoonlief meer kans op speeltijd heeft)
Degenen die het TH hebben bedacht, die moeten we keihard aanpakken.

Ik neem de snor overigens al jaren niet meer serieus, de man heeft weinig verstand van voetbal.
Natafelen op Fox met Perez, dat is pas een goed analytisch voetbal-praat-programma.

0   0  
buurman

Dat we van Smulders afscheid namen zonder opvolger is inderdaad een blunder. Hoe het technisch hart zou uitpakken wist op voorhand niemand. In de nastoot kun je zeggen dat het een constructie is met teveel haken en ogen. Het werkt niet echt. Ook had men 'van bovenaf ' iemand uit hert technisch hart moeten aanwijzen die de contacten met MC ging onderhouden. Niet MC heeft zich schandalig gedragen, NAC heeft zich misdragen. Dat krijgt nog een staartje, maar ik denk dat MC het een dermate zielige vertoning vindt dat ze het maar laten gaan. Ons NAC moet daar echter nooit meer aankloppen. Dat NAC de samenwerking met MC wilde afbouwen is misschien of wellicht begrijpelijk, maar op deze manier kun je dat niet maken. Beschamend !

Dat vijf ton voor spelers aankopen mager is is een feit. Karami halen was een regelrechte blunder op naam van van der Gaag. Lundqvist een prima aankoop. Gersbach moet veel beter kunnen. Dervite niks over te zeggen, een heel merkwaardige loopbaan dat wel. Kaikai zit wel iets in, maar moet denk ik nog (te) veel leren.
Echter het elftal speelt dermate zonder idee en zonder vechtlust dat bijna iedere speler het in zo'n elftal moeilijk heeft. Je kunt geen bal kwijt (alleen terug of breed) , niemand biedt zich aan. Er zit geen mm diepte in het spel. Je zag tegen az net zo goed Lundqvist steeds verder terug vallen. Een paar keer stond hij vertwijfeld om zich heen te kijken waar dit in Godsnaam naar toe moest. Dat doen wij trouwens ook al een heel seizoen.

Een nieuwe frisse trainer voor de groep en Te Vrede terug ; dan heb je nog een kansje op plaatst 17 en redding via de nacompetitie. Hopelijk zeggen we dan in de nastoot, net als ze bij PEC gaan zeggen, wat was het een goede beslissing. Lukt het niet dan gaan we voor straf een flink aantal jaren de keuken in.

0   0  
van Flieger

Welke ongelooflijke bokhond binnen NAC RvC of aandeelhouders praat er dan met de Snor ?

Dat zou van Flieg wel even willen weten. Met hun eigen achterban weigeren ze echt te praten en dan zouden ze wel lekken naar een Snor ? Dat zou een grof schandaal zijn. Dus RvC voor de draad ermee: wie heeft hier tegen de regels en afspraken in gelekt ?

0   0  
Eljé

Mooi stukje over VI van een paar jaar terug:

"Er is beeld van Henrico Drost van NAC, vlak na de degradatie. De interviewer: 'Henrico, het is je aan te zien. Degraderen doet pijn.' De man kan geen antwoord geven en loopt huilend uit beeld. Hi-la-ri-teit in de studio. En nog een keer het filmpje.

Dat wijvenlachje van Gijp, de blik van Derksen, de matig acterende regisseur Genee die zich afvraagt of er nog een derde poging is gedaan. Gijp zit zo onder de pillen dat hij zelfs de vierde keer nog niet doorheeft dat telkens hetzelfde filmpje wordt getoond. 'Stelt hij weer dezelfde vraag? Dat kan toch niet?'

Drost wordt tot vijf keer toe opgevoerd. Totdat zelfs het klapvee in de studio niet meer lacht. Dit deed VI eerder: de tranen van Toine van Peperstraten, de val van Blatter van een podium.

De kracht van herhaling - als trucje. Een sporter is net gedegradeerd en is daar kapot van. Een dag later wordt hij opgevoerd in een programma dat alleen nog bestaat om het volgende boek van Michel van Egmond en uitgever Johan Derksen te verkopen. Het is de hoer die grappen maakt over de rug van een eenvoudige scharrelaar."

Het is niet meer dan amusement voor degenen die mee willen doen met het leedvermaak, en dat zijn we allemaal wel eens. Journalistiek waarde is zeer beperkt.

0   0  
Ivo

@Buurman

Het technisch hart deed wat Smulders ook deed.
Spelers halen die ze zelf nog nooit hadden zien spelen (KaiKai, Gersbach, Dervite).
Lundqvist is een uitzondering, en daarvan zie je dan ook meteen dat die wel het gevraagde niveau heeft.

Hoe kan je nou, als je 5 ton hebt, 4 ton uitgeven aan gokjes? Het is geen monopolygeld!

Ik zie andere clubs veel bewustere keuzes maken bij het aantrekken van spelers. Bij NAC doen ze maar wat. Al jaren de ene miskoop na de andere. Schieten met hagel, dan schiet je altijd wel een keer raak. Er zat bij Smulders, maar ook bij het technisch hart dat er nu is, totaal geen plan achter.

0   0  
Vrouwke

Dan moeten ze toch wel met een verdomd goede opvolger aan komen zetten. Maar vrees dat het niet uit zal maken met deze selectie

0   0  
Arie

En voor degenen die zeiken op Van Hooijdonk. Ik verwacht dat Van der Gaag bij het technisch hart zijn grootste, en wellicht enige, vinger in de pap heeft gehad omtrent de komst van Karami. Die kent hij van Excelsior. En welke van de 5 is veruit de slechtste van de 5 gehaalde spelers tot nu toe? JUIST.

0   0  
Badeend

Johan Derksen maakte ook steevast Davy Schollen belachelijk. Óók als die een keer een goede wedstrijd had gespeeld. We hoeven dus niet te denken dat wat JD doet, ook maar IETS met journalistiek te maken heeft. Het is satire, theater om te lachen. En zo moet je het vooral ook behandelen. Als je ernaar wil kijken, prima, maar hang er geen conclusies aan astemblieft.

0   0  
Opa-Alex

De toekomst van de trainer af laten hangen van de uitslag Ajax-uit???
Te gek voor woorden en ook niet te geloven en hier moeten ze bij NAC ook niet intrappen.
Het is volgens mij allemaal al in het voorseizoen begonnen. Weggespeeld door "lager" geklasseerde clubs. Tijdens een van deze oefenwedstrijden zag ik Smulders met "dikke nek" in een lichtblauw shirt (MC shirt), naast de schoenen en scheef lopend met MC-contract en een voor zichzelf verzorgde goedgevulde portemonnee op zak.
De zelfingenomenheid straalde er vanaf.
Toen werd er al door menigeen gevreesd voor het seizoen 2018/2019.
Neem definitief besluit af te zien van samenwerking met MC en zeg contract per direct op of zo snel mogelijk.
Ga de regio af en op zoek naar talenten. Haal die naar NAC en laat ze verdikke speelminuten/uren maken.
Geef de jeugd veel meer kansen. Daar moeten we het uiteindelijk toch van hebben.
We moeten gewoon proberen er nog wat van te maken en daar moet de uitslagen tegen Ajax, PSV etc toch voor de technische staf verder niet vanaf hangen???.
De wereld zal toch niet vergaan, zolang de liefde blijft bestaan en inderdaad als we gaan, dan gaan we met zijn allen...?

0   0  
Dun Diëe

De ene mispeer na de andere komt omdat de weloverwogen keuzen niet willen komen. Niet voor het salaris voor NAC biedt. Dus dan komt de keuze er op aan dat ze voor de club kiezen. De fans, het stadion, elke thuiswedstrijd voor een uitverkocht huis. Maar hoe mooi dat ook klinkt, NAC heeft ernstig gezichtsverlies geleden de laatste jaren dus de goede weloverwogen keuzes kiezen voor andere clubs. Voor beter sportief perspectief. Ze zien bij NAC blijkbaar niet de mogelijkheid om te groeien in sportief opzicht. Dat gezichtsverlies is wat Derksen op een carnavaleske manier op doelt. Ongenuanceerd is hij zeker maar ik vind het nogal Calimero gedrag om over zijn kritiek te klagen. Goed nieuws is nou eenmaal geen nieuws. Of je moet een wereldprestatie leveren zoals kampioen worden. Dus zal een club als Nac alleen in de picture staan als het slecht gaat of als we derde worden.

0   0  
Jeffrey

Pierre is inderdaad heel stil bij Studio voetbal wat NAC betreft. Het lijkt inderdaad dat Tom niets mag vragen aan Pierre over NAC. Daar heeft Johan wel een punt vind ik.

0   0  
Theoden King

Dit hele verhaal lijkt me een hoax. VI staat bekend om haar satirische benadering van de voetbalwereld. Het ontslaan van Van der Gaag op basis van ajakkes-uit is natuurlijk waanzin.

Nou heeft onze clubleiding zich de afgelopen jaren al meermaals historisch belachelijk gemaakt, dus in die zin zou het wel in het rijtje passen.

Van der Gaag lekker laten zitten en ons allemaal voorbereiden op een jaar kkd, waarin we eindelijk weer eens kampioen worden. Wat dachten jullie daar van?

0   0  
The Cosmic Gate

Stiekem hoop ik dat MvG deze conclusie zelf zal trekken.
Maar wie dan ??? Welke trainer is beschikbaar ?

0   0  
fvf6

Als ik NAC was nodigde ik de snor en vd gijp uit om eens een avondje NAC mee te maken , Maar ze zullen het lef niet hebben om te komen. Ik hecht geen waarde aan wat die twee zeggen bij vi. de enige die daar met verstand van voetbal zitten zijn Kraai en Boskamp.

0   0  
Willemf5

Zonder plan B lijkt het me kansloos om MvdG eruit te gooien. En onze eigenaars kennende hebben ze geen plan B...

0   0  
Theoden King

Het feit dat Pierre bij Studio Voetbal zwijgt over de situatie bij NAC is wel een beetje gênant om te zien. Hij kan daar beter voorlopig niet gaan zitten. Verder denk ik dat het technisch hart het maximale op de transfermarkt heeft gedaan wat je zonder geld kúnt doen.

0   0  
van Flieger

De jacht op de "doorgaans goed ingevoerde bron" is geopend.

0   0  
van Flieger

Toen van Flieg hier overigens onthulde dat de jacht op Smulders (eindelijk) was geopend waren er nog mensen die vonden dat dit niet in het belang van NAC was. Goetzee-adepten, die deze man tot het laatst de hand boven het hoofd probeerden te houden. Dankzij deze Woenselse mavoklant zijn we volledig naar de ratsmodee geholpen. De puinhopen van Goetzee, Smulders en Gielen opruimen gaat nog jaren duren.

0   0  
Jeffrey

Van de Gaag trekt zelf geen conclusies en neemt niet zelf ontslag. Hij wil graag ontslagen worden (al weken trouwens) en met een zak met geld vertrekken. Logisch toch!

0   0  
Becherovka

@Flieger

It's lonesome at the top.

Als ik me die berichten goed herinner, dan was het vooral de toon die me tegenstond en heb ik me met de inhoud tot de waan van de dag gehouden. Zoals nu ook: mavoklant. Hoewel het feitelijk klopt, klinkt daar een dedain in dat zijn weerga niet kent. Dat vind ik onnodig grievend en het moeilijker maken om sec naar de inhoud te kijken. Ik weet dat jouw cynische kijk op zaken ook je scherpte geeft. Voor mij, als simpele ziel, is het wel wat lastiger lezen.

Kijkend naar de puinhoop die er nu ligt. Voorzie jij dan, behalve de vermindering van inkomsten, andere financiële risico's voor NAC?

0   0  
Guuske

Een beetje overdreven. Technisch hart bestaat uit 4 man. Waaronder Pierre en Vd Gaag. Hij zit als betaald annalist bij studio voetbal. NAC werk is vrijwillig. Hij moet daar niet te veel over Nac praten. De aankopen kunnen niet op 1 persoon afgerekend worden. Derksen lult maar wat.

0   0  
van Flieger

Gedwongen afschrijvingen.

0   0  
Badeend

Oh joh Hans Deelen gaat "jacht maken" op iemand rond NAC die informatie of fake news lekt naar de buitenwereld. Dat wordt smullen!!

0   0  
Jamack

Ontslag na verlies tegen Ajax. Na door Ajax 16 gewonnen wedstrijden tot nu toe, is er nog niet 1 trainer als direct daarvan ontslagen. En nu bij NAC wel? Waanzin ten top! Op elk ander moment is dat wellicht nog te rechtvaardigen (geweest). Maar als gevolg van verlies tegen AJAX? Doe even normaal zeg.

0   0  
willem 4,5

Zo moeilijk is deze conclusie niet van de k..snor. Welke club laat een trainer zitten die bijna ELKE wedstrijd kansloos verliest? Ik roep dit trouwens al weken, het verbaasd mij overigens dat ie er nu nog zit. En bij Ajax verliezen,? die kans is natuurlijk minimaal,toch? Alleen wat dan, vd. Gaag is denk ik best een goede trainer, maar geen trainer voor een wespennest zoals NAC. Vind het wel jammer voor de persoon vd Gaag als het zou gebeuren. Dit is natuurlijk een kansloos en verloren seizoen met niet al te beste spelers, die conclusie mogen we toch wel trekken. Het zou mooi zijn als Ten Cate ons kwam helpen, zal niet maar je weet nooit. Ten Cate waarvan Penders ooit heeft gezegd in de strekking van; Het is geen trainer waar ik niets mee had, heeft geen empathie op geen enkel vlak maar is wel de beste trainer waar ik ooit onder gewerkt heb.
Zo iemand heb je nodig, nietsontziend en spijkerhard. Van Hooijdonk moet zich trouwens schamen, kan aardig lullen, ziet er uit als de ideale schoonzoon, maar verantwoording nemen hó maar. Lekker makkelijk zo.! Spelers aantrekken die geen versterking zijn, behalve onze blonde Zweed, waar Smulders trouwens ook nog wel mee gekomen zou zijn denk ik. v. Hooijdonk is medeverantwoordelijk voor deze spelers. Netwerk, welk netwerk?, dat hebben we in het verleden gezien met de spelers die hij bij F.Noord en ook NAC binnenbracht. De zeiksnor lult dikwijls uit zijn nek, maar heeft wel gelijk als ie zegt kijk eens naar Groningen, die halen spelers die wél een versterking zijn.Verantwoording nemen is trouwens nooit Pierre zijn sterke kant geweest. We staan er lekker op zo, geen TD, geen voorzitter en straks geen trainer, wat een TOBCLUB, waar ik toch altijd van blijf houden, dat moge duidelijk zijn.

0   0  
Badeend

12 februari 2019, 12:05

Hans Deelen geeft min of meer direct antwoord op een vraag van een andere reageerder. Heeft iemand BN De Stem al gebeld? Misschien kan Blanco een keer langs in alpenland "met zijn grijze huurtoyotaatje". Gadverdamme.

Dat je je oprecht, écht druk maakt over ons NAC - prima. Ik geloof het inmiddels ook nog. Dat je nooit (!) met haalbare alternatieven komt (tel alsjeblieft dat gemakkelijke gewauwel van gisteren waarbij je doet alsof het mogelijk is om nu 'op nul' te beginnen niet mee, je zou er jezelf mee tekort doen) en dat al je proza is doorspekt van narcisme met dat neerbuigende gymnasiastentoontje - dat maakt je een parodie op jezelf. Een waar ik me regelmatig kapot aan erger, maar waar ik me stiekem al ruim 20 jaar (toch?) kostelijk mee vermaak.

Jammer alleen dat het in diezelfde ruim 20 jaar tot welgeteld niets heeft geleid. Misschien kunnen we 'op nul' beginnen?

0   0  
buurman

Het gaat erom dat Smulders ontslaan zonder dat er opvolger is was(is) het onwerkbaar maakt. Technisch hart functioneert ook niet echt. Opdracht; in een dikke maand voor vijf ton dit elftal ere-waardig maken. Probeer het maar. Plus dat het niet alleen gaat om gebrek aan kwaliteit, het is vooral ook de inzet en het geloof dat volledig ontbreekt.
Betreffende MC zijn de meeste vergeten dat we hebben gekregen:
- Unal
- Ambrose, Mari, Garcia en Angelino.
- Een pracht trainingscomplex in Zundert.
- Een vette vergoeding voor een keeper die ze moeten terug halen.
- En er zijn nog wel wat zaken te noemen.

Dan nog is het legitiem dat je die samenwerking wilt afbouwen om de 'eigen broek' op te gaan houden. Maar dan moet je helemaal een plan B hebben. En je dient het natuurlijk op een zorgvuldige en fatsoenlijke manier te doen. Ik denk dat ze bij MC nog nauwelijks iets hebben vernomen sinds het ontslag van Smulders. Je zult verdomme zo'n ondankbare partner hebben.

Dit had gewoon heel netjes kunnen lopen want met de deal Angelino had ook MC er iets aan. Had bv. gekozen om in overleg de samenwerking gedoceerd in 3 jaar af te bouwen en had gevraagd om een versterking in de winter.

" Er is geen beter vermaak dan leedvermaak". We doen er inderdaad regelmatig aan mee en we zijn er ook allemaal wel eens slachtoffer van. Volgens mij wordt het bestaansrecht van VI bepaald vooral door de kijkcijfers. Die zijn erg goed. Daarmee hoeft het nog geen goed programma te zijn (met Boskamp erbij is het programma leuk en goed vind ik) maar je kunt er wel mee lachen regelmatig. Derksen heeft uiteraard prima bronnen, zit ruim veertig jaar in het vak.

0   0  
D'n Portugees

1) Man-met-Snor is lul bij uitstek, die niets liever doet en kan dan over de rug van anderen scoren.

2) Man-met-Snor heeft ook nauwelijks tot geen écht contacten meer in foebal-wereld, omdat "men" weet dat wat hij weet alleen maar zal gebruiken als hij er zelf voordeel van heeft. Dus terug naar 1: makkelijk scoren over de ruggen van anderen.


3) Dat Mitchell van der Gaag op de schopstoel zit, dat moge voor iedereen volstrekt duidelijk zijn: als het bij een club niet draait, dan is het in de regel de kootsj die het bokkie is, hoe vreselijk onterecht dat ook moge zijn. Ook wat dit betreft zijn de opmerkingen van Man-met-Snor uitermate gratuite en dus wederom terug naar 1.

Als Man-met-Snor écht iets had geweten, dan had ie gezegd: "de leiding van NAC" (wie daar dan ook onder moge worden verstaan) heeft er een tiefuszooi van gemaakt en ze zouden er alles aan moeten doen om Van der Gaag op alle manieren te steunen, want aan hem ligt het echt niet. Maar dat is te moeilijk voor Man-met-Snor en past niet in beeld van punt 1.

Hoe dan ook, zoals ik al eerder verkondigde, als je op dit moment iets wil doen, stel dan louter voor de rest van dit seizoen een supervisor aan. Een man die sowieso weer weg gaat en dus geen belang heeft bij vriendjes maken. Een man die zowel spelers als begeleiding op basis van zijn statuur daar waar nodig een enorme schop onder het hol durft te geven.

0   0  
tsjonge tsjonge

niet zoveel ben ik op dit medium maar....
Smulders heeft dezelfde puinhoop gemaakt bij Einhoven. Nac kwam voor hem op het juiste moment. Via vrienden of een stel slapers of zich belanrijk vindende voetbal nitwits is alle ellende onstaan. Smulders is weg.Wij zitten nog steeds met de niwits en een vriend vanSmulers" vdGaag".
De nitwits mogen knoeien met het geld van de eigenaren.De Rvc ........kunnen breed uitzitten op de tribune en zich stil en bekangrik maken.Denken ze.
Waar gaat het met mijn arme NAC naar toe???
ben al 66 jaar suporter mmaar zo.n zooike is hetnog nooit geweest.

0   0  
buurman

zonder dat er een opvolger was (is)

0   0  
Braze

vd Gaag na verlies uit bij Ajax ontslaan is onzin. Hoe vaak heeft NAC uit bij Ajax gewonnen?
vHooydonk maakt deel uit van het technische hart van NAC, een gedrocht dat met heel weinig geld op een afgeroomde markt moest gaan winkelen..

De problemen van NAC los je niet op met het ontslag van de trainer of het technische hart.
. Grote schoonmaak is gewenst in de organisatie. Duidelijke beslislijnen, een Raad van Commissarissen die verantwoordelijkheid draagt en neemt, idem een directie.
Trainers en technische staf kunnen dan hun werk doen.
Nu is het een puinhoop die opgeruimd moet worden, maar door wie of wie neemt het voortouw?

0   0  
G00Ser

Vroeger was Derksen nog redelijk goed geinformeerd en kon hij nog wat zinnigs melden tussen de humor door. Tegenwoordig is het nog enkel satire en is de inhoud niet meer relevant. Niet teveel druk maken om wat Derksen zegt, dat streelt enkel zijn aandacht..

0   0  
Robbieraf

Mag ik iedereen nog eens herinneren waar de aversie van De SNOR voor de Parel vandaan komt .
In seizoen 74/75 kreeg NAC een penalty door een olie domme " overtreding" van de snor. De pingel werd door NAC gescoord en de snor werd door het eigen publiek uitgejoeld. NAC handhaafde zich hierdoor en Haarlem degradeerde door deze stommiteit van de snor.
Hij heeft het NAC nooit kunnen vergeven dat hij door zijn eigen toedoen altijd het stempel " Beperkte Voetballer " bij zich draagt.
Daar waar hij Pierre, Ton, Sjoerd of vroeger Chris te kakken kan zetten, zal hij dit niet nalaten. .........echt een zeer " Beperkte Voetballer " dus !!
Jammer dat BSideRats deze pannenkoek Extra zendtijd geeft.

0   0  
ibio

@buurman 12:19
Ben het volledig met je eens.
Beleid/een plan/een idee ontbreekt, daar moet het mee beginnen.

Maar nee, hier is het wanbeleid, wanbeleid en nog een wanbeleid.

0   0  
Hugo

Haha zul je zien dat NAC het onmogelijke presteert en de 0,1 procent kans die ze hebben omzetten in een positief resultaatje. Het zou wat zijn zeg. Hup NAC

0   0  
scheppioni

Niet alleen vd Gaag dan anders zijn ze echt stekeblind bij ons NAC !
Wat een klotezooi zeg bij ons clubke !

0   0  
R. Burgundy

Je zou bijna zeggen: zet een paar jongens van de harde kern voor de groep met een technisch persoon als eindverantwoordelijke tot het einde van het seizoen.

Dan krijg je iig een over mijn lijk mentaliteit in het veld. Dat is het enige wat dit NAC nog kan redden. Beleving, vechtlust tot de laatste cm. Voetbal komt dan vanzelf wel bij die gasten. Meer is ook niet nodig in de ere.
Duels winnen, 2e bal winnen, hard ingrijpen als de wedstrijd daar om vraagt. Bal de tribune in als het moet. Doeel van de tegenstander belegeren. Dan heb je altijd je 12e man die je extra energie geeft.

Moeten godverdomme alle wedstrijden tot einde seizoen 11 gladiatoren op het veld staan die de rest van NL het tegendeel bewijzen en voor hun eigen eer en die van de club en supporters strijden. Dan mag je ten onder gaan, maar niet zonder.

0   0  
WW

Áls dit waar is, dan is dat natuurlijk niet omdat je van Ajax verliest.
Het verlies tegen Ajax dient als mooie kapstok om een ontslag aan op te hangen, maar er wordt natuurlijk na ontslag gehoopt op een schokeffect tegen Groningen, een ploeg waartegen je zeker thuis normaliter veel meer kans maakt op de punten.

Ik hoop dan wel dat we meteen ook de nieuwe trainer kunnen presenteren. Tegen Groningen met Penders op de bank is lood om oud ijzer.

0   0  
WW

Goed idee van d'n Portugees, met die supervisor.

+1

0   0  
van Flieger

Het van Bronckhorst-Advocaat model met vd Gaag-Adriaanse zeker ?

Kom op mensen, zoveel creativiteit mag je gewoon niet verwachten van mensen als Gielen en van Aalst. Die zijn nog net bekomen van het feit dat hun wonderboy Henry vd A niet wil komen, omdat hij geen zin heeft in Breda.

0   0  
Naccie1912

Het was echt puur per ongeluk dat ik gisteren langs Voetbal Inside zappte. Precies op het moment dat NAC genoemd werd.
Inderdaad moest het treurige 'bier drinken' weer genoemd worden en zou Van der Gaag een te dood persoon zijn en daarom weg moeten blabla. Ook Pierre werd even sierlijk door het slijk gehaald. Maar ergens vond ik laatstgenoemde dan weer wel ergens waar. Pierre werd afgelopen maandag volledig uit de wind gehouden in dat praatprogramma waarin hij zit, geen woord over NAC en geen enkele kritische vraag aan zijn adres. Dat werd door Derksen en consorten als vreemd beschouwt en ik moet eerlijk zeggen dat ik het daar wel mee eens ben.

Over het feit dat Van der Gaag er na zondag niet meer zou zitten als NAC verliest van Ajax, dat is onzin. Ik denk eerder dat Ten Hag niet meer bij Ajax blijft als NAC wint, maar dat terzijde. Verliezen van Ajax is niet vreemd, de manier waarop moet anders maar daar is iedereen het wel over eens. Dat de positie van Van der Gaag daar vanaf hangt is wat mij betreft onzin.

0   0  
SjorsNAC

Ik ben fan van vi maar dit is onzin om van het resultaat tegen ajax laten afhangen haha.

Laat die vent het seizoen afmaken man, degradatie is toch al onafwendbaar en ontslag kost weer veel geld. Daarbij wie word dan trainer, penders?? Haha nee daar ga je de oorlog mee winnen.

En zie je het voor je een club zonder hoofdtrainer, td en ad dat moet een unicum zijn omg

0   0  
Sjaak Peerenboom

MVDG OUT! Eerste zinnige opmerking!!

0   0  
Jemo

De trainer alleen ontslaan als je al een alternatief hebt. Wat gaan we dan doen, 4 wedstrijden met een nog slechtere dooie coach Penders op de bank.

0   0  
Sia

Wij hebben een kut elftal maar VI is een kut programma. Het verschil: een kut elftal kan je afscheid van nemen.

0   0  
Djordi

MvdG lekker houwen. Wie anders, is een slimme vent. Enkel spelers moeten beter worden. Stel we degraderen heb je Iedergeval nog een trainer die er iets van begrijpt.

0   0  
Ratjeduneerste

@ouwe spionkop

Maak een leuk forumpje aan via je eigen domein met 'artikelen met hoge nieuwswaarde' of zeg anders niks. Je mag een mening hebben die niet aansluit bij de 'deskundigen' op dit gebied, maar zo doordraven en zeiken op het feit dat dit volgens jou 'geen nieuwswaarde' heeft hoeft niet. Doe dat lekker thuis tegen je vrouw.

'Nieuws gaat over een actualiteit waar collectieve belangstelling voor bestaat.'

Aangezien het actueel bij NAC moeizaam loopt om het zacht uit te drukken, en er in heel Nederland belangstelling voor is, maakt dit de uitspraak van Derksen nieuws. Daarnaast is Derksen journalist, en dat is, jawel, iemand die nieuws de wereld in brengt.

Op een forum dat om NAC draait wordt dit dus geassocieerd met relevant nieuws. Dat jij je hier tegen afkeert omdat je niet dezelfde mening deelt maakt het niet ineens onzin.

Daarnaast zijn er ook mensen, waaronder ikzelf, die zijn mening in zekere mate wel delen. Ik zit zelf vaak op de hoofdtribune, waar ik al sinds mijn 5e met mijn vader zit, en erger me soms dood aan de groep 'carnavallers' die naar NAC komen om bier te drinken en onzin uit te slaan om vervolgens, winst of verlies, met een goed gevoel de stad in te duiken. Vooral gasten van 25-35 die op vrijdagavond na een werkweek naar NAC gaan en er daar geen zinnig woord uit krijgen.

De club gaat me aan mijn hart en daarom is dit zo triest om te zien, dat zelfs de 'fans' nu echt al zo worden. Mooi dus om F7 vrijdagavond te zien gaan, zo moet NAC zijn. Geen carnavalsclubje zoals helaas af en toe wel het geval is. Het gevreesde NAC is niet meer.

0   0  
Badeend

Ik neig ook wel naar het "ervaren assistent" model - iemand die de spelers uitlegt hoe NAC werkt. Maar WIE in godsnaam? Moet wel een héél grote naam zijn wil het zin hebben.

Waar zijn de Jan Gaasbeeks, Joeri de Kampsen, Anthony Lurlings, Robbert Schilders van deze selectie? En wie gaat die volgend seizoen halen? Het is nu al zolang ge-eikel met trainers, tds en steeds mindere spelers bij NAC, hoe gaat dat weer omgedraaid worden? Kan dat nog?

Ik zit me al twee dagen te beraden op een overzichtje van de laatste 20 seizoenen, welke trainer, TD, AD en voorzitters we hebben gehad, waar ze vandaan kwamen (en hoe die clubs het na hun vertrek deden) en waar ze na NAC naartoe gegaan zijn. Dat kán geen mooi plaatje zijn.

0   0  
van Flieger

Ronald Spelbos of Ernie Brandts.

0   0  
Beek

Of V.d. Gaag na Ajax ontslagen wordt hangt niet af van de uitslag, natuurlijk niet.

Het gaat erom dat hem ontslaan een "schok-effect" teweeg moet brengen.
En juist daarom ontslaan ze hem niet voor de wedstrijden tegen AZ en Ajax.
Want een "schok-effect" is simpelweg niet haalbaar tegen dat soort clubs.

Na Ajax ontslaan is logisch, want dan kun je hopen op een schok-effect tegen Groningen.

Alleen blijft dan wel de vraag...welke trainer wil erin stappen??
Met Penders als interim schieten we niets op.

0   0  
a

vd Graag wegsturen lost waarschijnlijk niets op, hem laten aanblijven lost zeker niets op.

0   0  
scheppioni

Het gaat niet alleen om vd Gaag !!!!!

0   0  
Jojo7b

Houdoe en kom nooit meer terug!

0   0  
Mark Bieritieti

Die muzieksmaak van Derksen, dat zou een degradatiekandidaat moeten zijn.

0   0  
Dutchbird

WTF zou v/d Gaag zijn ontslag moeten aanzeggen? Als dat Gielen is moeten we die slapjanus met pek en veren de stad uitjagen en als het een aandeelhouder is die de trekker overhaalt bewijzen ze dat de bestuurscrisis compleet is. Ik denk dat Derksen geen betrouwbare bron heeft bij NAC.

0   0  
Wim

Geen aandacht aan besteden is niet hetzelfde als informatie achterhouden, Chris W.M.

Derksen heeft het zelf al de ether ingeslingerd. Daar valt weinig meer aan achter te houden.

Als je hem een journalist vindt, kun je het plaatsen. Als je dat niet vindt hoef je het niet te plaatsen. Voor mij hoeft het niet. Maar blijkbaar zijn er velen die het wel interesseert.

0   0  
Patje

Ok geef je helemaal gelijk pookie. Ik zou de reactie van nac weleens willen zien als het waar was. Dat zou ik trouwens volslagen bullshit vinden om V d gaag eruit te gooien als we van 020 verliesen, want normaal gesproken gebeurd dat ook. Ik hoop op een puntje.

0   0  
buurman

Veel mensen kennen de geschiedenis niet. Derksen heeft in zijn militaire diensttijd altijd bij NAC getraind en is in principe erg Breda en NAC minded.
Inderdaad werd een overtreding van Derken, in de wedstrijd NAC-Haarlem, op Vreyssen Johan fataal. Mujkic van NAC schoot de penalty binnen, Haarlem degradeerde en NAC bleef erin.
Derksen heeft altijd gezegd dat de scheids zich enorm liet beïnvloeden door het uitverkochte huis waar massaal een penalty werd geëist. En............. daar had hij gelijk in, het was geen overtreding, maar wij wel hartstikke blij dat de scheids zich liet beïnvloeden. Derks bevestigt altijd dat de supporters van NAC thuis echt een twaalfde man zijn.

Niet alles te zwaar en te letterlijk opnemen. Zeker geen flauwe grapjes. Van der Gaag gaat eruit omdat hij kansloos onderaan staat met voetbal dat niet om aan te gluren is. Dat je wel moet zorgen eerst een opvolger te hebben lijkt me duidelijk. Een supervisor zou ook prima zijn.Maar komt op hetzelfde neer. Misschien wel een goedkopere oplossing, ook niet onbelangrijk.

0   0  
Theoden King

@buurman: interessant verhaal en ik deel je conclusie indien VdG ontslagen wordt.

Toch lost een eventueel ontslag niks op. Het zet bovendien het hele technisch hart in haar hemd. Die hebben samen met VdG de winterse versterkingen gehaald en vormen een technische twee-eenheid op dit moment.

Wat er ook gebeurt, we gaan er uit dit jaar. Hoe triest dat ook is.

Ik denk nog wel eens terug aan eind vorig seizoen, toen Vreven moest opstappen. NAC had een trainer nodig voor "de volgende fase". Aandeelhouders, eat my heart out!

0   0  
Donald Trump

Beter vandaag al afscheid nemen en Vreven terughalen

0   0  
10Diego

Volgens Flieger zijn het kleine misselijkmakende lieden die kritiek hebben op zijn vriend Van Hooijdonk, waar hij een paar keer per week contact mee heeft.

Maar we kunnen toch moeilijk stellen dat er in de winter versterkingen zijn gekomen en we kunnen toch niet ontkennen dat Pierre betrokken was bij het halen van die spelers?

We kunnen het toch raar vinden dat een pro deo part time tijdelijk lid van een technisch hard zich op tv namens de club uitspreekt over de positie van de trainer? Het deed mij denken aan de oliedomme actie van de Bredase Scheringa, JW v Dijk, die in BN de Stem riep dat NAC commercieel en budgettair een voorbeeld moest nemen aan nota bene FC Twente.

Ben het wel met Flieger eens dat het een puinhoop is.

0   0  
10Diego

@theo, ik weet niet of het niets oplost. Maar zo door modderen betekent sowieso degradatie.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Laten we ons in godsnaam niet bezig houden met hetgeen Johan Derksen vindt.

De problemen zijn al groot genoeg.

0   0  
Stino

Ik maak mij vooral zorgen om de weer opgestarte geruchten die de opmerking van Derksen teweeg brengt. Dat er iets niet klopt bij het team, dat is waar. Dat heeft met kwaliteit en zeker ook karakters te maken. Dit jaar mis je op cruciale momenten een goede keeper, centrale verdediger, creatieve voetballer en een paar klootzakken. We hebben er 1 in de spits staan en die is net geblesseerd. Vorig jaar stonden die er op het juiste moment met veel geluk wel. Nu hebben we voetballers die hard werken aan zichzelf en wss aardige kerels zijn, maar waar geen collectief van te kweken is of waar zeker ook geen stijgende lijn in zit als het gaat om automatismen ed.
Ik denk dat vdg dat ook niet meer gaat lukken, behalve als hij elke week dezelfde voetballers op blijft stellen en tegen een aantal zegt dat ze de bank bij nac 2 mogen gaan warm houden. Dan heb je een hele kleine kans dat je het uiteindelijk redt. Gebeurt dat niet, dan is het degradatie. Ligt dat aan de trainer? Misschien. De selectie? Jazeker.
Maar aangezien de aandeelhouders liever zich laten leiden door opmerkingen van het niveautje Derksen, is pvdg aanstaande zondag ontslagen.... stel je voor dat je een keer eens goed nadacht over je toekomst voordat je handelt.

0   0  
Robert

En wat nu indien de aandeelhouders eindelijk wakker geschud zijn na het geblunder van Van der Gaag in de

laatste 3 wedstrijden?

Een trainer aanstellen boven of in plaats van Van der Gaag is in principe financiele peanuts voor hun!

Met Van der Gaag gaat het zeker rechtstreekse degradatie worden.

0   0  
Eskape

Als de trainer er zo nodig uit moet dan ook gelijk (bijna) de gehele selectie en zeer zeker de RvC!!!

0   0  
Tilburg hoolie

Mensen steun Van der Gaag hij is de perfecte trainer voor NAK!

Laad alle berichten na dit bericht in