Wij gaan niet opzij

Column: Het geel-zwarte doek lijkt gevallen

Da Pope

Met de aanstaande degradatie in het achterhoofd klom Snoekie in zijn toetsenbord en schreef hij onderstaande column. Zoals altijd geldt dat de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn. Zelf ook een column geschreven? Mail ons dan op [email protected].

NAC zal handhaven: iedere NAC-supporter had dit aan begin van dit seizoen verwacht. Met alle respect, maar clubs als FC Emmen, Excelsior, de Graafschap en Fortuna Sittard, zouden wij als NAC gemakkelijk (ver) onder ons houden op de ranglijst… Toch? Speelronde 30. Vanzelfsprekend had ik voor de wedstrijd tegen Fortuna weer de gezonde kriebels, ik was hoopvol, en barstte nog van het vertrouwen in deze “club van toffe jongens”. Sowieso met de wetenschap dat onze nieuwe trainer alles op alles ging zetten om het onmogelijke mogelijk te maken. Met vier punten achterstand leek dit de wedstrijd om de ruggen te rechten en al strijdend de drie punten mee naar Breda te nemen.

Helaas was van dat laatste geen sprake. Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van vier punten lijkt degradatie toch echt onvermijdelijk. Het doek is inmiddels wel gevallen, de handdoek leek tegen Fortuna Sittard al in de ring gegooid te zijn. Na een wanvertoning tegen notabene het “lachertje Fortuna Sittard”, liepen de spelers schaamrood van het strijdtoneel. Ach ja, strijdtoneel…? Noem het maar eerder een schrale grasmat bespeeld door twee zondagse derdeklassers. Geen enkele speler die de moed vrijwillig kon verzamelen om de meegereisde helden in de zin van supporters te bedanken. Het was dat Ruud Brood ze haast naar het uitvak schopte. Dit bewijst nog maar eens dat de huidige selectie niets meer is dan een groep passanten met amper een binding met onze mooie club.

Het is erg makkelijk als supporter om deze groep voorbijgangers de schuld te geven. Ja, het baart mij erg veel zorgen dat deze groep de motivatie niet op kan brengen. Maar wat moet je dan zonder echte leiders en spelers met het gif binnen het veld? Dit is precies wat er ontbreekt. Een schip zonder stuurlui. Een kudde schapen zonder herders. Een directie die met vingers naar elkaar wijst. Een eindverantwoordelijke die simpelweg gefaald heeft in zijn eigen stappenplan. Om mijn vinger op de zere plek te leggen: er werden verkeerde prioriteiten gesteld begin dit seizoen. Daar waar in de toenmalige Jupiler League een heus vijfjarenplan was, lijkt die nu spoorloos verdwenen te zijn. Dit is naar mijn idee verpest door een aantal (bij)zaken. Zo werd er gebouwd op een stel onbekenden uit Engeland, en werd de selectie alsmaar breder, maar niet kwalitatief beter. Dat laatste was zeker cruciaal in de fase waarin NAC verkeerde. NAC focuste zich op te veel details en wilde te snel de volgende stappen maken, waardoor het doel, handhaving, mogelijk een verloren zaak is. Best ironisch om Stijn Vreven te ontslaan om het simpele feit dat hij te snel stappen wilde maken…

Bron:
B-Side Rats, Snoekie
Volgend bericht
Heerenveen-NAC: Kaartverkoop gestart 39 reacties
57 Reacties
0   0  
Petros

Klopt niet helemaal...vreven wilde snellere stappen maken. Het bestuur koos voor geleidelijkheid

0   0  
Petros

Focus op volgende seizoen leggen....nu ook allen massaal toch weer een seizoenskaart kopen....dessers....deuntjes....gudelj is nog te voren wat hebben we nog meer ?

0   0  
FUALL

Bullshit.

0   0  
Baosje

@FUALL


die bullshit staat iedere week op het veld !

0   0  
Ed

Goed geschreven/gesproken. Onze TD haalde veel spelers. Had maar net zo gehandeld als Stan Valxk. Minder spelers, meer kwaliteit. Dan hadden we ak veilig gestaan. Nu staan we onderaan. Wat een club. Goedtzee heeft veel goed gedaan, maar had al in de gaten, dit gaat niet goed aflopen.

0   0  
Ouwe Spionkop

Als iedereen niet als een blind paard achter die Smulders was aangelopen was dit nooit gebeurd.
Ja ook jullie, heren van B-Side Rats.

0   0  
Arie

Smulders deed voorkomen alsof hij een netwerk heeft, maar kwam altijd via via uit bij uitgekotste, uitgerangeerde, dramatische of vergeten jongens zonder ruggengraat die geen greintje eergevoel hebben.
Ik neem het de verantwoordelijken vooral kwalijk dat nooit werd ingegrepen, behalve met halve maatregelen als Kalis en Karamis halen.
Trap ze toch gewoon allemaal buiten.

0   0  
denhulk

nac is maar een sukkel twente krijgt zomaar twaalf miljoen van de gemeente en kopen nu twaalf nieuwe spelers daar kun je toch niet tegen voetballen waar blijft de riijke sjeik van nac

0   0  
Kipiani

Gielen spreekt over een WEEFFOUT. Niet over excuses naar de achterban van jong tot oud.
Weeffout.

0   0  
Sia

Ik zie mezelf als een optimist en had tot aan Sittard uit nog hoop. Maar deze selectie is een ramp, het is los zand. Ik ben er klaar mee voor dit seizoen, ik ga morgen tegen Feyenoord, uit tegen Heerenveen en thuis tegen Zwolle niet kijken. Laat je club maar in de steek? De spelers zijn mijn club niet.

We gaan degraderen en dan moeten we in de Eerste Divisie opnieuw beginnen, hopelijk met een groot aantal nieuwe gezichten. Brood en Lundqvist moeten sowieso blijven wmb.

Ik heb zelden zoveel afkeer gevoeld tegen spelers van NAC. Niet in 1999, niet in 2006 of 2015. Zo hard als we om Twente hebben gelachen vorig seizoen, zo hard staan we nu zelf voor lul. Zelfs de politie Antwerpen lacht ons uit (zie www.bndestem.nl). En terecht.

Toch ben ik volgend seizoen weer van de partij, ik heb er zelfs al een beetje zin in. Want gelukkig zijn de spelers maar passanten maar de club, het stadion en het publiek: dat is voor altijd. Hup NAC.

0   0  
PPG

Het is 'ploeg van toffe jongens', niet 'club van toffe jongens'.

0   0  
Breda

Technisch hart haalde geen betere dan smulders.

Salarisplafond opheffen. In iedere linie 1 klasbak en de rest opvullen met jeugd en city. Zo moeilijk kan het niet zijn. Maar als je voor leiders minder betaalt dan de concurrenten dan blijf je met middelmaat over.

Het ergste is dat na het vertrek van smulders een karami gehaald is voor Anholt en een Gersbach voor Leigh, Lundqvist voor Illic. Kaikai voor Fernandes. Dervite voor Palmer Brown. Totaal onnodig.

Maar geen spits of ervaren spelbepaler.

Dat had zelfs smulders beter gedaan.

Laten we hopen dat die Belg met Brood er meer kijk op hebben.

0   0  
Dutchbird

Smulders heeft gefaald, daar zijn we het wel over eens. Maar het zijn niet de supporters die hem hebben laten falen want wij hebben als supporters helemaal niets te zeggen binnen onze club met meer dan 100 jaar mooie historie dankzij de supporters. Nee het zijn de machthebbers die hem hebben laten falen.


De drie aandeelhouders die op slinkse weg 5 jaar terug de meerderheid van de aandelen hebben verworven en vervolgens via hun commissie van aandeelhouders de andere (16 inmiddels 17) buitenspel hebben gezet. Bovendien hebben ze een mislukte wethouder als hun lakei op de voorzitterstroon van de RvC gehesen.

Drie machthebbers met de ballen verstand van een voetbalbedrijf en bovendien een voorzitter met 0,0 ervaring in de voetbalwereld. Vier minkukels die zich rot schrokken toen ze hun bevriende directeur van de Goese Golf hadden aangesteld als TD en de goede man totaal ongeschikt bleek. Vier minkukels die dachten dat Maaskant het tij wel kon keren? Nee vier minkukels die geen zin en tijd hadden om te werken aan een echte oplossing en Maaskant er het TD baantje maar even bij lieten doen.

Vier minkukels die vervolgens een beginnende TD bij FC Eindhoven wegplukten en dachten dat hij het voor de komende jaren knap voor elkaar had met zijn beleidsplan. Daar hoefde je als eindverantwoordelijke toch niet meer naar om te kijken? Vier minkukels die Smulders zijn goddelijke gang lieten gaan. Tijdens bijeenkomsten droop de zelfgenoegzaamheid van zijn bolle buikske naar beneden. Die gek geloofde dat zijn plannetje NAC naar de top van de eredivisie ging brengen. Toen de minkukels hem daarover kritisch gingen bevragen zakte Smulders door het ijs en werd overboord gekieperd.

De minkukels besloten zich niet een vierde keer aan de TD steen te stoten. Na enkele pogingen kwamen ze er achter dat ze misschien wel een stuurman kunnen selecteren voor een Rotterdams schip, maar dat het werven van een competente directie voor een BVO hen niet ging lukken. Dus kreeg vrouwtje Edelenbosch de taakstellende opdracht om twee directeuren te werven voor april! Alsof dat mens weet waar je die moet zoeken en hoe je die moet beoordelen. Maar ze deed wat haar werd opgedragen door de minkukels.

De eerste sollicitatiemail was van een PR kereltje uit de wielersport die vervolgens drie jaar had lopen blunderen bij Heerenveen en en passant de helft van de sponsoren had weggejaagd. Hij was beschikbaar dus opdracht 1 was geklaard. Via, via kwam ze bij een Belg uit die bij Sint Truiden zojuist was uitgekotst. Hij wilde niet als technische manager komen het moest TD zijn, want dan kon hij de patron gaan spelen (op zijn Belgisch leiding geven).

Dankzij de vier minkukels gaan we nu voor jaren de eerste divisie in onder leiding van twee directeuren die nog nooit hebben laten zien dat ze daadwerkelijk een voetbalbedrijf met succes kunnen runnen. Natuurlijk moeten we ze een kans geven. En laten we eerlijk zijn, we kunnen niet anders want we hebben als supporters nog steeds niets in de pap te brokkelen. Maar de kwaliteit van besluitvorming door de vier minkukels is er in het afgelopen jaar zeker niet beter op geworden. Daarom ben ik bang dat NAC door hen in de komende jaren in een nog veel dieper dal wordt gemanoeuvreerd. De degradatie is daarvan het begin, maar het wordt nog veel erger want de vier minkukels zijn totaal ongeschikt en weten niet van wijken.

0   0  
Da Pope

@Ouwe Spionkop

Help me even: Wat was er dan precies anders geweest? Mij is namelijk nog nooit gevraagd mijn goedkeuring te geven aan transfers van spelers.

Maar goed, ik zal er even voor het gemak van uitgaan dat we volgens jou boos hadden moeten worden. Als we in juli allemaal ziedend waren geweest: Welk bewijs heb je dat dan a) Smulders was ontslagen, b) er direct een goede vervanger was gevonden, c) die vervanger een compleet andere selectie had samengesteld en d) die zich wel gehandhaafd hadden?

Die behoefte van sommige supporters om andere supporters de schuld te geven van de degradatie, vind ik wat treurig. En als het mijn schuld is, Ouwe Spionkop, is het ook jouw schuld. Zelfs áls je het al op tijd zag, heb je namelijk niemand op tijd weten te overtuigen van het dreigende gevaar.

Nu ik er goed over nadenk, zijn de degradaties van 1999 en 2015 eigenlijk óók jouw schuld. Jij hebt toen ook niet op tijd aan de bel getrokken. Mommers is sowieso jouw schuld. En als ik goed graaf, vind ik eigenlijk de financiële problemen van midden jaren 80 ook aan jou te wijten.

0   0  
Buurman

Als de spelers ook maar een tikkie eergevoel hebben dan laten ze morgen zien dat ze tot hun laatste snik er voor willen knokken. We zijn nog niet gedegradeerd. Daar hou ik het voorlopig bij.

0   0  
van Flieger

Twee degradaties binnen 4 jaar tijd. Dat overleeft geen enkele bestuurder of eigenaar bij geen enkele club. Gielen kan binnenkort een sprintje trekken.

0   0  
Baosje

ijdele hoop Buurman , ijdele hoop

0   0  
Rob

Aandeelhouders+ Goetzee zijn de HOOFDVERANTWOORDELIJKEN. Zij wilden met goegkoope KKD-spelers de eredivisie in
Pipo Goetzee haalde ook incapabele td's binnen. Met als grootste klapper: Smulders......

In de winterstop bleken Vd Gaag, Gilissen en Van Hooijdonk ook niet in staat om goede spelers te halen.

DE SOAP IS COMPLEET!

IS HET DAN GEK DAT WE DEGRADEREN? IK DENK HET NIET......

0   0  
Ouwe Spionkop

Uiteraard bepalen de supporters het beleid niet. Maar jullie zullen toch moeten toegeven dat de kritiek van deze site pas kwam toen het al te laat was?
Degenen die dit hadden voorzien werden hier juist verketterd en bestempeld als azijnzeikers afgelopen zomer.
Zo eerlijk moet je dan ook zijn om dat toe te geven.
Verder respect voor het werk dat jullie hier doen.

0   0  
van Flieger

Galgenhumor is op dit moment ver te vinden. De mensen zijn nog steeds woedend op de wanbeheerders.

0   0  
Pizzabakker

Vreven wilde inderdaad te snel stappen maken. Paste niet in het vijfjarenplan van Smulders. Doelstelling was volgens mij gaan voor plek 12! Wat is dat nu eigenlijk voor doelstelling? Je kunt dan van tevoren weten dat indien dat enigszins tegenvalt je met een beetje pech vijf plekken lager eindigt. Doelstelling had het linker rijtje moeten zijn. Dan koop je automatisch minder risicovol in en meer op kwaliteit dan op kwantiteit. Mocht het in dat geval tegenvallen dan speel je je in ieder geval hoogstwaarschijnlijk wel gewoon veilig.
Het is helaas niet des NAC's om nu nog op miraculeuze wijze aan degradatie te ontsnappen. Morgenavond toch maar weer gaan zitten in de hoop op een wonder. Tegen beter weten in, want wetende dat dat er niet in zit.

0   0  
Castle

Aandeelhouders zijn verantwoordelijk niemand kwam naar nac ..ze kozen voor emmen fortuna groningen of zelfs sparta,en den bosch dat zegt genoeg..er is geen 1 speler die in de eredivisie mee zou kunnen en een keeper huren we hebben altijd goede keepers zelf gehad ,en wat rotzooi van city 30 spelers en allemaal onder de maat pppffffff

0   0  
Buurman

Beste Baosje. Degradatie ontlopen is waarschijnlijk ijdele hoop. Maar is het ook ijdele hoop dat de spelers er nog voor gaan knokken ? Verdimme 1keer winnen en je doet bijna zeker weer mee om plaats 17.

0   0  
7Hills

@Rob

Jij hebt onder een steen geleefd?

"Pipo Goetzee haalde ook incapabele td’s binnen. Met als grootste klapper: Smulders……"

Goetzee is nooit betrokken geweest bij de aanstelling van Smulders. De RvC heeft hem aangesteld, niet Goetzee. Smulders stond in de oude situatie op gelijke hoogte als Goetzee. Smulders verantwoordelijk voor het voetbaltechnische deel en Goetzee voor commercieel en overige zaken.

Vervang Goetzee voor RvC en de rest van je verhaal klopt.

0   0  
Da Pope

@Ouwe Spionkop

Nog steeds vind ik dat de spelers individueel over de kwaliteiten beschikken om in de Eredivisie te blijven. Ik vind nog steeds dat hun aantrekken, met de kennis van dat moment, te verdedigen was. Dat het elftal mentaliteit ontbeert, geen leiders herbergt, geen seconde een team was en ook nog eens de verkeerde trainer voor de groep stond, heb ik verkeerd ingeschat. Ik was er echt van overtuigd dat het door Smulders uitgestippelde plan een juiste route voor NAC was. Op papier leek het allemaal prima in elkaar te zitten. In praktijk klopte er alleen geen hol van en dat heb ik niet op tijd gezien. Dat mag je me prima verwijten.

Sommige criticasters doen net alsof alle waarschuwingen neutraal geformuleerde, helder onderbouwde betogen waren. Dat is niet zo. Veel van het commentaar was niet veel meer dan persoonlijke aanvallen, die in een aantal gevallen door rancune of persoonlijke weerzin gevoed leken. Een slachtofferrol past niet echt, wanneer je bedenkt dat sommige mensen bij NAC door sommige criticasters doorlopend uitgescholden en beschimpt werden. Dat niet al het commentaar met open armen door andere bezoekers werd ontvangen, vind ik daarom nog steeds volkomen logisch. Dat door de toon in een aantal gevallen inhoud onderbelicht is gebleven en valide argumenten zijn gemist, is achteraf gezien zonde.

Ik twijfel trouwens nog steeds oprecht of alle mensen, die anti-Smulders waren, daadwerkelijk doorzien hebben wat er aan de hand was. Net als ik twijfel of alle mensen, die pro-Smulders waren, daadwerkelijk zo blind waren voor alle signalen. Voor mij ligt het allemaal wat genuanceerder en is het een kwestie van vertrouwen in een goede afloop of niet. De meeste supporters hebben, zo is mijn inschatting, helemaal geen zin om altijd boos te zijn en hopen vooral dat het na jaren schijt eindelijk eens meevalt. Die hoop kun je mensen moeilijk kwalijk nemen. Dat ze daarbij vertrouwen op de capaciteiten van de aangestelde verantwoordelijken is wellicht naïef, maar mensen moeilijk echt te verwijten. Het zijn immers supporters, geen mensen die verantwoordelijkheid kunnen dragen voor het falen van verantwoordelijken bij NAC.

Dat je ons als site van alles kwalijk neemt, snap ik ergens ook wel. Weet alleen dat wij nooit een erg activistische groep mensen geweest zijn en heel lang bewust voor een zo neutraal mogelijke berichtgeving hebben gekozen. Stelregel was (en is eigenlijk nog steeds) dat het aan supporters is om zich een mening te vormen over nieuws, niet om er één op te dringen. Tel daarbij op dat we simpelweg niet alles weten, op sommige onderdelen (zoals financiën) simpelweg niet over de juiste kennis beschikken en ook niet altijd tijd hebben om alles uit te pluizen (we werken, hebben een gezin, studeren of hebben andere hobby's) en je snapt waarom we sommige dingen niet gedaan of gezien hebben.

Als mensen iets anders van ons verwachten, lees ik het graag. Ik weet namelijk niet precies hoe mensen onze rol zien en of dat heel erg afwijkt van hoe wij die zelf zien.

0   0  
Peter

Van persie doet ook al iet mee. Het zou morgen kunnen... En dan week geen voetbal.. En de laatse wedstrijd moet ook zo zijn..... Ik was er gisteren bij in Sittard en tich gen ik hoop. Gek he...... Maar maak het simpel speel 442 en ga geen middenvelders inspelen. Die hebben 'n we niet.. Dus ik blijf erin geloven. ...... Iedereen die niet gaat. Ik wil alle seizoenkaarten voor morgen

0   0  
D'n Portugees

Ik zou het lijk pas begraven als de schouwarts het definitief dood heeft verklaard: er kunnen nog 9 punten worden gehaald.

En overigens is het echt zum Kotzen, met name het volledige stilzwijgen van De Grote Drie van Breda. Ben een vent en pak je verantwoordelijkheid. Roedel coyotes.

0   0  
Dutchbird

@7hills
blijkbaar lag jij ook onder een steen want de RvC kan niets besluiten en heeft dus ook niets besloten.


NAC is een BV en geen structuur vennootschap. Een RvC heeft dus helemaal niets in de pap te brokken. Alle besluiten zijn genomen door de commissie van aandeelhouders, de heren van Aalst, van Weelde en Burema. Alleen deze drie zijn verantwoordelijk voor de ellende waarin ze NAC hebben gestort. Niet Goetzee, niet de RvC maar drie totaal ongeschikte flapdrollen die helaas samen de meerderheid bezitten en dus door niemand kunnen worden aangepakt.

Vijf jaar lang wanbeleid. Heeft iemand enig idee hoe we op legale wijze kunnen voorkomen dat dit 10 jaar gaan worden, of 15 jaar? Als iemand vijf jaar lang de kans heeft gekregen en in die vijf jaar niet één fatsoenlijke keuze heeft gemaakt, dan gaat dat nooit mee gebeuren. Moeten we echt wachten tot hun erfgenamen misschien wel verstandige besluiten gaan nemen?

0   0  
Otjes

Van Persie komt ook niet. Nac wint woensdag gewoon van 010 ?

0   0  
Betweters

Soms lach ik me kapot hier: de grootste criticasters van het 5 jaren plan hebben de oplossing:

Opnieuw beginnen met eigen jeugd en dan bouwen

In 5 jaar zeker, hahaha

0   0  
Betweters

@ Dutchbird

Zij hebben het ook betaald he. Hadden de kleintjes gestort hadden ze meer te zeggen gehad. Zo werkt dat he. In de grote mensen wereld.

0   0  
van Flieger

Paus heeft het niet begrepen. Er is van hun kant rancune en zelfs haat. Zij zijn daders, niet slachtoffers. De supporters, sponsoren en het personeel zijn de slachtoffers.

Van Aalst, Burema en van Weelde mochten bij investeren ondanks het feit dat zij geen 6 mio aan leningen aan ons NAC hadden uitstaan, verre van zelfs. Onder de voorwaarde dat hun plan, na 5 jaar een stabiele middenmoter, werd uitgevoerd. De eerste degradatie zette dat plan al op losse schroeven, en toen het 1e jaar eerste divisie zonder promotie definitief. De houdini achtige promotie en de handhaving erna bracht de hoop terug, maar exact een jaar geleden vervielen zij opnieuw in hun oude fout: lui, afstandelijk, arrogant lieten zij hun Woenselse patatbakker alleen. Dat werd de doodsteek voor ons NAC. We zijn voor jaren kapotgemaakt, helemaal naar de cojones. De huidige degradatie voelt totaal anders dan die van 4 jaar geleden. Dat was een last minute dubbeltje op z'n kant. Dit is een regelrechte schande. De stemming is nu ontzettend slecht. Iedereen geeft de ander de schuld. Zelf doen zij en hun friends&family al geruime tijd mee met deze round of fingerpointing. Dat maakt het geheel zo triest. De Rotterdamse horroropa met zijn prutsknecht Gielen hebben de club een miljoenenschade bezorgd, naar verluidt zo'n 7 miljoen.

We krijgen nu de ultieme vernedering door te moeten degraderen in een wedstrijd tegen dat gore Feyenoord. De Portugees heeft het over zum Kotzen, ook van Flieg moet vomeren.

0   0  
Sanseveria

Vanuit Enschede durft men inmiddels alweer arrogant te doen door vol in te zetten op onze (volgens hun al) definitieve degradatie.

Maar morgen is er geen van Persie, geen Berghuis en geen Jörgensen. Hoe mooi zou het zijn als we die tukkers (en onszelf) de verrassing van hun leven bezorgen? Ik stel voor dat we ons voor de aller- allerlaatste keer opladen en onze aller-allerlaatste kans grijpen. Laat de jonkies van Feyenoord niet hun kans op een etalage benutten en zet ze vanaf minuut 1 tot minuut 99 vast verdomme! Wat hebben we nu tenslotte nog te verliezen?! Gas erop morgen allemaal gvd!!!

(p.s. kan iemand deze tekst in de NAC kleedkamer ophangen?)

0   0  
YB

Ben heel benieuwd naar morgen en naar de ontvangst van de spelers. Bijna knap dat een selectie het voor elkaar krijgt dat supporters hen niet meer willen aanmoedigen. Of zelfs niet komen. Voor, normaal gesproken, de wedstrijd van het jaar! Ik voel hetzelfde. Ze krijgen ook echt mijn aanmoediging niet morgen. Tenminste, dat ben ik niet van plan. Dat heb ik in de 17 seizoenen dat ik nu ga nog nooit meegemaakt. Terwijl het in theorie allemaal nog mogelijk is. Maar je verdient het als NAC zijnde niet eens om erin te blijven.
Gelatenheid, voorafgaand aan NAC -Feyenoord. Ik moet er toch even aan wennen.

0   0  
gaoperd

@ YB & Sanseveria

de gemeenschappelijke vijand schijnt tegenwoordig FC Enschede te heten!

laat ze lekker het rambam krijgen daar in het verre oosten

ze zijn nogal hardleers daar , en gaan gewoon vder waar ze heel goed in zijn , en dat is de boel bedonderen

bij degradatie van NAC hoeven we in ieder geval niet tegen die stinkboeren !

0   0  
Molenschot Loco

Al stelt morgen Feyenoord het 2de op.....zijn die wijven nog kansloos!

0   0  
Ed

Buurman@

We spelen morgen tegen Feijenoord 2. Ik zeg je dat wordt een kluif. Mochten ze idd nog eergevoel hebben, dan is dit echt de allerlaatste kans. Al is het elke week weer uitstel mbt het vallen van het doek. Wordt er gek van. Of barsten of buigen. Grijp die allerlaatste dunne strohalm!!

0   0  
Breda

Sow Flieger.. 47 duimpjes in een half uur op een warme dinsdagmiddag. Moet er weer gefraudeerd worden om een punt te maken.

@BSR Maak dat lek nou eens dicht.

0   0  
Buurman

Kijk dit is pas praot Sanseveria. We zijn het weer eens. Niks degraderen ; knokken ! Beste Da Pope. Alleen al de wijze waarop je zorgvuldig en afgewogen en zoekend tracht te antwoorden heeft mijn respect. Ik heb lang gedacht “ geen kouwe drukte er komen toch weer wel een paar kanjers uit Manchester en dan komt het uiteindelijk weer in orde.....”. Een misvatting dus. Dat onze drie eigenaren hoofdverantwoordelijken zijn is denk ik nagenoeg het iedereen over eens. Flieger levert wat dat betreft heel goede informatie aan. Actie moet m.i. vanuit de supporters zelf komen. In feite zou dit gecoördineerd moeten worden door de CR. Maar als die dit niet oppakken ligt daar misschien een mooie taak voor stichting VAK G.

0   0  
Buurman

Ik lees in de stukjes van Da Pope elementaire eerlijkheid.

0   0  
Theoden King

...Laat maar vallen, want het komt er toch wel van...

Hoe eerder we degraderen hoe beter. Kan het eindelijk eens over volgend seizoen gaan.

0   0  
Peter

We steunen ze morgen gewoon deed ik in Sittard ook tot de 94minuut

0   0  
Buurman

Morgen allemaal 100 procent achter ons NAC. En we eisen van onze spelers dat ze erin kleunen. Ik ga er vanuit dat Brood de verzakers van zondag hard heeft aangepakt. Het kan nog wel !!

0   0  
danny

jullie geloven in sprookjes? nac wint van f.noord? zou een afgang zijn voor f.noord, laten zij nooit toe; bedoel verlies tegen nac. droom maar lekker verder.

0   0  
Buurman

Een club waarvan de roots liggen op de Gasthuisvelden geeft nooit op. In het verleden hebben we het vege lijf al eens gered via feye. Dat kan nu weer.

0   0  
Dave

Dat bedanken na afloop konden ze ook niet goed doen. Wel gaan en verrot gescholden worden, niet gaan en verrot gescholden worden. En ik was erbij in Sittard en heb ze net goed verrot gescholden. Je zou alleen willen dat het ze meer zou doen.

0   0  
D'n Portugees

Overigens: het peil van de "de NAC-supporter" daalt in ieder geval hier ook met sprongen.

Een échte NAC-supporter zal zich nimmer, nooit, never bij voorbaat bij een nederlaag tegen F'noord neerleggen.

Een overwinning op F'noord kan het hele seizoen goed maken.

Dit keer helemaal: het kan de aller- allerlaatste kans op behoud Eredivisieschap zijn. En anders kunnen we in ieder geval zeggen: we zijn dan wel gedegradeerd, maar we wonnen wel van F'noord.

Dus: Foebbele GVD!

0   0  
van Flieger

Portugees - de NAC supporter niet nee, maar een elftal vol verzakers en een Raad van Clowns plus bezitters die het allemaal al lang hebben opgegeven is best lastig te verteren.

0   0  
DunErwt

Morgen word helemaal niks, net of ze in de 31e wedstrijd van het seizoen het licht zien, schei toch uit.
Morgen stade gwn weer naar geen inzet geen werklust afijn geen eredivisie voetbal te kijken, zelfs Feyenooit 2 tikt onze jeanettekes dol.
Kga voor de 1e keer in 39 jaar dat ik naar NAC ga eens niet naar DE wedstrijd tegen Feyenooit.
Zoals hierboven al gezegd: ik laat niet de club in de steek, dit elftal is namelijk niet mijn club.
Deze spelers verdienen mijn support niet,zeker niet na 30 wedstrijden stront te hebben moeten aanzien.

0   0  
D’n Dijk

Met eigen jeugd komen we helemaal niet meer terug in de eredivisie om de simpele reden dat het niveau waarop ze spelen simpelweg te laag is .

Ze zouden dan minimaal 2e divisie moeten spelen !
Maar dat niveau spelen ze niet.

Als het met minimale moet kan je dan net zo goed de gemotiveerde toppers uit de 2e divisie aantrekken.
Met daarbij een paar sterkhouders.

Niet binnen 1 jaar terugkomen zal desastreus zijn voor de begroting (die nu al een knauw krijgt) want het missen van bijvoorbeeld een hoger percentage televisierechten vang je als NAC zijnde niet even op.

Daarbij opgeteld de saneringskosten van dit team ...

Lagere sponsorinkomsten.

Je bent eigenlijk terug bij af...

Hoe langer het duurt , hoe lager de begroting (lees overlevingskans) zal zijn als we wel weer terug keren.

Dus wat dat betreft zou goed investeren het beste zijn !

En hopelijk stuurt City 5 goede spelers .

Voor mij is onbegrijpelijk dat je Smulders ontslaat , maar geen opvolger hebt...

Te Vrede loopt hierdoor bijvoorbeeld gratis de deur uit terwijl je echt wel een transfersom aan hem had kunnen verdienen.

Echt amateurisme !

Nee , dat is niet waar trouwens , want amateurclub’s hebben hun selectie incl begeleiding in maart rond !

Voor een club met beperkte middelen misschien ook een goed idee ! ?

0   0  
Buurman

Goed gesproken Portugees. We gaan er morgen gewoon voor.

0   0  
L.

Er is geïnvesteerd in staf en in veel jonge goedkope speler die beter (lees duurder) gemaakt moesten worden.
Dat is mislukt en iedereen boven Smulders (rvc ad eigenaren) lied het gebeuren.
Het resultaat is bekend nu: sportief weer k*t, maar wij gaan niet opzij!

0   0  
scheppioni

@ buurman
De graafschap voor tegen emmen, dus alles valt in duigen, want ons NAC na zondag wint echt niet meer !!

0   0  
huih

3 puntjes de Graafschap. Zeg maar byebye.

0   0  
Bob Latchford

Ik wil gewoon mijn NAC met NOAD terug. Dat Ajax, PSV OF FEYENOORD komen en je weet dat het kan gebeuren, winnen. Het is toch niet voor te stellen dat die tijd niet meer komt. Het doek is voor nu misschien gevallen maar we komen terug. Want wij gaan niet opzij.

0   0  
Stino

Heb voor het eerst in lange tijd geen zin om naar nac te gaan... vrees voor 90 irritatie en doodsaai voetbal.

0   0  
Breda

Ruud, ge bent er mee genaaid mee da slap zooitje kut voetballers.

Laad alle berichten na dit bericht in