Wij gaan niet opzij

'Cypriotische club heeft interesse in Dion Malone'

Thiestemberg

Zoals gister al te lezen was op onze site traint Dion Malone afzonderlijk van de groep. Club en speler zijn op zoek naar een 'passende oplossing'. Nu is er dus ook een club met interesse, meldt BN DeStem. Het gaat om het Cypriotische Karmiotissa.

Deze clubnaam klinkt misschien bekend in de oren, want Mounir El Allouchi stapte namelijk eerder deze transferwindow over naar Karmiotissa. De club promoveerde afgelopen seizoen en heeft ambitieuze Russische eigenaren.

Malone beleefde een keer eerder een buitenlands avontuur. Enkele seizoenen geleden vertoefde hij al een jaar in Azerbadjian. De transfer van Malone kan NAC weer wat ademruimte geven in de spelersbegroting. De ervaren verdediger/middenvelder tekende twee seizoenen geleden in Breda en is een van de grootverdieners van de selectie

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
45 Reacties
22   4  
Tjet

Zou een prima oplossing zijn! Ruimte voor een nieuwe versterking die beter past in het nieuwe NAC. Een creatieve/ scorende middenvelder zou zeer welkom zijn. HUP NAC

13   5  
Eastwood

Houdoe!

22   4  
Tjet

Zou een prima oplossing zijn! Ruimte voor een nieuwe versterking die beter past in het nieuwe NAC. Een creatieve/ scorende middenvelder zou zeer welkom zijn. HUP NAC

11   3  
Ons NAC

Zou fijn zijn als je daar nog een transfersom voor krijgt. Ik zou lekker genoegen nemen met een zacht prijsje, wat maakt het allemaal nog uit bij hem. Nu nog Antonia, Rutten, Maria, Ligeon etc. laten vertrekken om schoon schip te maken( verlies je al tonnen aan salaris mee!) en dan nog enkele zwaargewichten proberen te halen om een sterk elftal te bouwen dat mee kan strijden voor promotie.

9   3  
Yup

Hij wil ontbinding van zijn contract. Nu pas. Toen er nog geen andere club was, hoorde je niks daar over.
Ik weet dat het lekker is om van zijn te duur betaalde salaris af te zijn.
Maar gewoon transfersommetje lijkt me.

2   0  
Adriaan

Goede rechtsbuiten ook als we 4 3 3 gaan spelen

5   5  
Breda-mike

Zou er om 19.12 nieuws komen? 🤔

6   2  
Kudeta

Wat hebben die Hagenezen toch een hoop kapot gemaakt bij ons NAC
Vooral Manders en Steijn

3   4  
Habe

Op 1 sliding in de nacompetitie na niks laten zien bij NAC. Kon het op het middenveld niet belopen en daardoor in de verdediging gezet. Hier echter ook te traag en met zijn ervaring beslist geen sterkhouder. Geen passes naar voor en ook te bang om in te dribbelen. Absoluut geen killer. Blijkt ook uit het feit dat hij met zijn lengte volgens mij slechts 1 keer uit een corner gescoord.
Wil nu zijn contract laten ontbinden want zonder transfersom kan hij weer meer salaris eisen. Vasthouden aan kleine vergoeding, 50.000-75.000 euro!!!

3   4  
Ouwe Spionkop

Toch leed hij nooit veel balverlies. Per wedstrijd minstens 50x breed naar Bakker. Knap hoor.
Weg met deze pipo!

0   4  
Ivo

Russisch geld en salarisbetalingen zo lang er gewonnen wordt. Prima plan, gewoon doen, Dion!

1   1  
Henk

Karmiotissa, hij gaat in ieder geval naar een vermaarde club. Echt Europese top en waarschijnlijk een enorme impuls voor zijn carrière. Karmiotissa… als je me vertelt dat het een schoonmaakmiddel is geloof ik het ook. In ieder geval: veel plezier daar.

0   11  
Noad1976

Nac is breda amateurclub kennende 2 kamelen en 1 geit moet erbij richting Cyprus😅😅😅😅

1   12  
Noad1976

@ Kudeta Je kan beter zeggen bsiderats en stichting Noad hebben veel kapot gemaakt. Steijn was gewoon succesvol bij Sparta.

De aversie tegen manchester city vanwege angst geen rol van betekenis meer te hebben bsiderats mannen zorgt ervoor dat de club de komende jaren nog verder zal afglijden in de KKD.

2   3  
Belske

Zuur mannetje @Noad1976
Liever verder afglijden met ballen dan Europees zonder indentiteit

0   7  
Nacman

Dion home alone en zijn idiootische club pas goed bij elkaar.

1   3  
Belgische Naccer

Mooi dat we van deze veel te duurbetaalde speler af zijn.
Hij stond in het veld, en deed misschien zijn best. Maar verder zeer onopvallend en plichtmatig. Geen speler die een ploeg beter maakt. De sliding bij Emmen in de Nacompetitie vorig jaar, is het enige wat me is bijgebleven van deze speler. Maar dat is geen 1,5 ton per jaar waard.

Oftewel een strik erom en 2 spelers terug die het een eer vinden om voor onze mooie club te spelen en die WEL iedere wedstrijd het gras opvreten.

Ik hoop zo, dat we nu eindelijk eens van dat lamlendige voetbal bevrijd worden. Dat eeuwige tikkie terug en breed schijtbakken voetbal van Steijn en ook onder De Graaf sloop het er weer in.

We willen aanvallend voetbal en een continu jagend NAC zien als ze de bal niet hebben. PRESSIE gvd, Altijd en overal. Alle volgevreten vedettes zijn er nu wel zon beetje uit, dus jonge honden, MAKE US PROUD!

0   2  
Tip

Zou mooie oplossing zijn. Maar bij eigenaren met geld en ambitieuze plannen gewoon transfersom vragen.

0   1  
Mo

Moooiii zo strik erom

1   1  
Sjoerd 1912

Voor een déjà vu reis je komend seizoen naar het Cypriotische Karmiotissa ( je kunt het ook een nachtmerrie noemen)

3   3  
Adje

Wat zal ik blij zijn als die maloot vertrokken is.

2   2  
Ome cor

Sowieso bijzonder dat er nog een Europese club is waar een Rus nog mag handelen, maar dat ter zijde.

Cyprus is echt een land voor net niet spelers uit Nederland die graag nog een buitenlands avontuur aan willen gaan.
Het grootste avontuur is wellicht (tijdig) betaald krijgen.

Maar als Dion daar graag wil ballen en wij kosteloos van die clausule af kunnen dan is het een win-win situatie.
Althans voor NAC....voor Dion moet dat nog blijken.


@NACMAN(netje)
"Dion home alone" en "idiootische club"....serieus knul ?

0   2  
The Cosmic Gate

Houdoeeeeeeee eej

Snel weg ermee

11   3  
Fritske d'n Olifant

Dion Malone krijgt online een hoop bagger over zich uit gestrooid de afgelopen dagen en dat vind ik niet geheel terecht.

Hij is 2 jaar geleden binnen gehaald als een van de grote ervaren mannen uit het Steijn netwerk (net als Immers en Rutten). Dat bracht een hoop verwachtingen met zich mee die nooit zijn ingelost. Enerzijds door pech, corona etc. Anderzijds omdat hij simpelweg niet meer kon brengen wat je denkt te mogen verwachten van een speler met zoveel eredivisiewedstrijden achter zijn naam. Maar Malone is geen type die voorop gaat in de strijd of wel even de lijnen uitzet. Dat deed hij bij ADO ook niet. Malone heeft gewoon op zijn niveau gespeeld (en dat is niet zo best meer) in een baggerelftal en heeft dat elftal nooit op sleeptouw kunnen nemen. Wel vond ik hem altijd zeer correct in de media en naar supporters toe. In al zijn uitingen een professional.

Wat aan Malone kleeft is zijn vriendschapsband met Steijn. Dat heeft hij ook nooit onder stoelen of banken gestoken en dat zou in principe ook niet uit moeten maken. Echter het feit dat hij een tweejarig contract tekende met een clausule dat er na 25 wedstrijden in het eerste seizoen een jaar erbij zou komen en dat vervolgens Steijn er alles aan deed om "zekerheidje" Malone te blijven opstellen (ten koste van een betere verdediger als Riera) komt op mij over als een vriendendienst over de rug van ons NAC. En nu zitten we opgezadeld met een ongemotiveerde speler met een dik salaris die de komst van nieuwe spelers in de weg staat. Het had Malone gesierd als bij met het uitspreken van zij twijfels over een langer verblijf bij NAC zijn contract had laten ontbinden, maar die man heeft ook gewoon een gezin en een hypotheek. Dat wij nu opgezadeld zitten met dit probleem en bidden dat die Cyprioten ons van Malone komen verlossen is puur mismanagement, wegkijken en een gefrustreerd Haags straatvechtertje de sleutels van de toko geven. Het gaat echt nog wel even duren voordat de Haagse puinhopen zijn opgeruimd.

2   2  
Ouwe spionkop

Jammer dat de KNVB geen goedkeuring heeft gegeven voor de overname.
Ze willen aanvullende informatie.
Dit kan nog wel eens lang gaan duren.

0   0  
Noahd

@spionkop

Bron of zelf verzonnen?

0   1  
Barbapapa

@noahd

Bron= de podcast van derat

3   1  
Maarten

Meen je dat van die KNVB? Waren ze maar zo accuraat betreft FC Twente een paar jaar geleden.

1   0  
Fan uit Zevenbergen

Tja Dat was te verwachten !!!

Dhr van Aalst wijs niet zomaar iemand af
Om NAC 5x te kunnen ovwrnemen

0   0  
Rbull076

Als je niet meer gelukkig bent, dan moet je opzoek gaan naar een oplossing al dan niet in de vorm van een nieuwe uitdaging.

0   0  
Chris W.M.

Om Blaauwhof maar even te quoten;

“Weinig om zorgen over te maken betreffende de overname. NAC=Breda lijkt vooral vertraagd te worden door de KNVB. Vragen komen steeds laat, terwijl antwoorden direct aangeleverd worden om dan lang te wachten op respons. Heerst nog steeds goede hoop op een GO vandaag(!).

Geldstromen zijn bekeken, verklaringen van goed gedrag binnen en andere juridische zaken verklaard. KNVB is na Jordania/Den Bosch extra voorzichtig. Urgentie wordt in Zeist niet helemaal begrepen met de start van het seizoen op komst.“

2   1  
Becherovka

En toch Chris, kan ik me niet aan de gedachte onttrekken dat er iets ander speelt dan alleen de KNVB is langzaam. Dat er toch twijfels zijn over de diepte van de zakken? Misschien nog een trauma van het verleden.

De geschetste tijdslijn wordt zachtjes overschreden en gezien het belang zou het fijn zijn als NAC=Breda hierover transparantie geeft. Natuurlijk ligt hun prio nu bij alles rond krijgen, de stilte maakt wel onrustig.

0   0  
Chris W.M.

@BECHEROVKA

Ik merk inderdaad dat de stilte onrustig maakt. Het feit dat NAC=Breda nog niets gecommuniceerd heeft zeg mij dat ze elk moment groen licht verwachten, precies in lijn met wat gisteren bij De Rat en vanochtend door Blaauwhof gezegd is. Het heeft geen nut nu te gaan speculeren omdat precies zoals al veel eerder aangegeven men rond de 13e bericht verwachtte en anderen daar óp de 13e van gemaakt hebben. Geduld, als het goed is (en dat is een datum waar ze bij NAC=Breda wél vanuit gaan) is vandaag de dag dat de KNVB groen licht gaat geven.

3   2  
Habe

Malone, gehaald als middenvelder maar na enkele wedstrijden al aangegeven dat hij dit niet meer wilde omdat hij het niet meer kon belopen. Vervolgens door Steyn centraal achterin gezet maar ook hier te traag en te weinig duels gewonnen. Ook in de opbouw weinig gebracht. Toch kreeg hij van vriendje Steyn altijd een basisplaats. Zelfs ten koste van een wel naar behoren functionerende spaanse verdediger
Afgelopen seizoen begonnen met een rustpauze van enkele weken, meneer gaf aan oververmoeid te zijn na zijn vakantie. Waarschijnlijk had hij er toen al geen zin meer in !!!
Vorig jaar onder De Graaf nog enkele wedstrijden als rechtsback gespeeld en Adileou in het centrum. Echter hierna ook weer aangegeven dat hij het niet zag zitten om iedere keer opnieuw weer meters langs de rechter kant te maken.
Gezien bovenstaande lijkt het mij dat Dhr Malone vooral zijn geld wil krijgen ipv verdienen. Hoog salaris opstrijken er vervolgens zo weinig mogelijk voor willen doen!!!

3   9  
Tip

Blauwhof en Chris W.M. zijn supporters van de nieuwe eigenaren en dat mag. Andersom mag naar ik hoop ook.

In dit geval hebben ze denk ik gelijk. Je maakt er wel een enorme puinzooi als je die handtekening niet krijgt. Het is op voorhand bekend waar je aan moet voldoen. Die financiële kengetallen stellen geen ruk voor. Belangrijkste eis in feite is dat een vermogend man (enkele mannen) garant staan voor de schulden van de BVO.
Daarnaast hebben ze 1 man , Manders, die zich volledig met deze casus , 40 uur per week, mag bezig houden voor 15000 euro per maand. Dan moet het toch gek gaan als die handtekening met stempel er niet komt.

4   0  
Ivo

De grootste reden dat het allemaal zo lang geduurd heeft zit in het voortraject. We hebben maanden verloren met een Crossmindstraject dat niks opleverde en een City-Deal waar bijna geen enkel draagvlak voor was. Maar goed, de aandeelhouders hebben nu wel 7 miljoen en dat is blijkbaar het belangrijkste geweest.

Dat we nu alle formaliteiten door moeten en NAC niet overal de hoogste prio heeft, dat is nu eenmaal zo. Jammer dat de KNVB haar eigen streefdatum niet haalt. Ook zij kampen misschien met personeelstekorten door ziekte en vakantie, zoals veel organisaties.

Ik hoop dat het snel goed komt, maar ik zou niet weten waarom deze overname niet door zou gaan als je kijkt naar wat bij andere clubs in het verleden allemaal is goedgekeurd. Dit is toch vooral een lokaal verhaal met binnenlandse geldstromen.

We houden de moed er in.

7   1  
Chris W.M.

@Tip

Ik ben supporter van het feit dat we niet in handen gevallen zijn van CFG, en de club haar autonomie heeft weten te behouden. Voor de rest heeft NAC=Breda alles nog te bewijzen, dus dat mogen ze nu gaan doen.

3   5  
WillemBreda

Pano Polemidia... Een dorp. Zo'n 3500 inwoners. Eigen stadion voldoet niet aan de eisen voor het hoogste voetbal. Cypriotische voetbal welteverstaan! Ik voorzie dat zowel Mounir als Dion na een half jaar, en zonder al hun geld te hebben ontvangen, weer clubloos zullen zijn. Maar wat was het leven daar goed, etc., blah blah blah...

5   2  
Chris W.M.

Nou, we worden op ons wenken bedient;

De KNVB kan vooralsnog geen definitief akkoord geven op de overname van NAC door de investeringsgroep NAC=Breda. De bond heeft aanvullende documentatie opgevraagd.

De aanlevering van deze documentatie vormt voor NAC=Breda géén probleem en zal dan ook op korte termijn plaatsvinden. Na aanlevering is de verwachting dat het akkoord snel volgt. Wanneer dit precies plaats zal vinden is lastig te zeggen. De bal ligt dan weer even bij de KNVB.

Tot vanavond bij NAC – FC Volendam

NAC=Breda

5   9  
Ed

Malone al vertrokken

9   6  
De muzikant

De city lovers komen ineens weer boven drijven. Met name het knulletje met meerdere persoonlijkheden.

6   8  
Rolf

Is hij nou nog niet weg.
Misselijk makend het gedrag van deze gast.
Contract is contract niet tevreden op zouten, en geld inleveren.

9   6  
Sia

Ik merk veel antipathie tegen Dion Malone. Maar heb hem nooit betrapt op ergerlijk of onprofessioneel gedrag. Volgens mij wordt hem vooral verweten dat hij een link met Den Haag heeft: dat is niet fair.

Hopelijk volgt er snel een oplossing. Dat is beter voor alle partijen.

3   5  
Eskape

Snel afscheid van nemen. Met een grote strik eromheen!!

6   2  
Clara

De beste voetballers en financieel directeuren zitten op de tribune of thuis op de bank ! Allemaal gelul !

1   5  
Ed

Malone maak eens plaats voor anderen, als je zelf niet meer wilt

Laad alle berichten na dit bericht in