Overal waar we komen

De boeken top 3 van Nick Olij

Benn076

In navolging van het goed ontvangen advies van Sydney met zijn favoriete Netflix series hebben we Nick Olij gevraagd wat zijn favoriete boeken zijn. Nick tipt voor jullie drie boeken voor deze weken in thuisisolatie. Mochten jullie een volgende top 3 willen weten van een van onze spelers of staff, laat het ons gerust even weten in de reacties hieronder.

1. Robert Enke van schrijver Ronald Reng

Toen de Duitse keeper Robert Enke op 10 november 2009 zelfmoord pleegde ging er een schokgolf door de wereld. De eerste reactie was er een van verbijstering, ongeloof: wat bezielt een succesvol topsporter, die tijdens het WK in Zuid-Afrika voor het Duitse nationale elftal zou spelen, er plotseling een einde aan te maken?

Nick over Robert Enke: "Vrij heftig boek omdat het een waargebeurd verhaal is. Een boek waarin je een inkijk krijgt in de gedachtegang van een keeper. Erg leerzaam boek voor mij persoonlijk."

2. Het maakbare brein van schrijfster Margriet Sitskoorn

Aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voorbeelden uit de praktijk laat neuropsycholoog Margriet Sitskoorn zien hoe we door ons gedrag zélf onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen functioneren. Het maakbare brein doet een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.

Nick over het maakbare brein: "Een boek dat je een inkijk geeft in het menselijk brein. Positief boek waaruit je veel kan halen als mens."

3. Happy life hacks 365 van schrijfster Kelly Weekers

Met Happy lifehacks 365, vervolg op Happy life 365 van Kelly Weekers ga je concreet aan de slag met de tips uit de bestseller Happy Life 365. Nuchter, praktisch en met een knipoog: met de oefeningen uit dit boek komt een leuker leven nóg meer binnen handbereik!

Nick over Happy life hacks 365: "Feel good boek, een boek die je handvaten geeft om op de juiste manier te gaan denken en dat te kunnen toepassen in het dagelijks leven."

Koop lokaal, ook online:

Deze boodschap is niet gesponsord en wellicht overbodig, maar mocht je een van deze boeken willen bestellen. Denk er dan eens aan om ze te bestellen bij je lokale boekhandel, die bezorgen je boek ook in deze tijd gewoon thuis. Enkele Bredase boekhandels:

Bron:
B-Side Rats, Nick Olij
Vorig bericht
EK uitgesteld naar zomer 2021 3 reacties
Volgend bericht
Lokeren vraagt om jullie hulp! 28 reacties
Terug naar overzicht
13 Reacties
49    
Quinn

Ik mis hier "Avondje NAC; een liefdesverklaring" Nick ;)

14    
Uit Je Naaht

Ah, Robert Enke. Hoe het precies kwam weet ik niet, maar zijn dood raakte me erg. Een enorm triest verhaal. Mooi dat dit boek er is (ik kende het niet) en bijzonder dat andere keepers daar veel aan hebben. Thanks voor de tip Nick Olij!

En zoals er op Enke's herdenking werd gezegd: "Wir brauchen doch keine fehlerfreien Roboter. Wir brauchen Menschen mit Ecken und Kanten und mit allen ihren Schwächen und ihren wunderbaren Eigenschaften".

49    
Quinn

Ik mis hier "Avondje NAC; een liefdesverklaring" Nick ;)

6    
Tom

Boek over Robert Enke is zeker een aanrader. Jongen was veel te sensitief voor het harde topsportklimaat. Je ervaart hoeveel druk er op een keeper staat. Een fout van een doelman is vrijwel altijd direct fataal. Terwijl je als middenvelder de bal nog weleens zonder gevolgen kunt verspelen.


3    
Judge M.

Goed en heftig boek over Robert Enke inderdaad. Ik heb het 8 jaar geleden al gelezen maar het maakt nog steeds diepe indruk.

En mooi om te zien dat Nick ook bezig is met psychologische aspecten.. Volgens mij is dat wel iets eigens aan keepers.. En die hebben wel meer eigenaardigheden die uitstekend beschreven zijn in het boek De Kleurrijke Keeper van Renny de Bruyn, Ik vond het een feest van herkenning om te lezen iig :-) https://www.bol.com/nl/f/de-kleurrijke-keeper/9200000106142809/

4    
Robbie Rafello

of gewoon er naar vragen bij de Buna op de Burcht, of bij de Readshop op het Valkeniersplein........

12    
Kiko

Mooie gast die Nick. Pure jongen.

2    
Theoden King

Leuke lijst, Thx!

29    
Kolkka fan

De volgende top 3 mag van mij wel gaan over spaanse gerechten van en van onze spanjaarden!

3    
Buurman

Boek 1 over Enke zeer goed. Aanrader. Leerzaam voor iedereen. De andere twee boeken ken ik niet maar ga ik ook niet direct kopen.

3    
Nonkel Frans

Mooie rubriek plus promotie van de lokale boekhandel !
Vraag de Spaanse jongens ook eens naar hun favoriete spaanse muziek voor in t stadion. Dan kunnen wij mee genieten.

1    
Mavlos

Top 3 games, fifa niet meegerekend

0    
Pizzabakker

Van de Spanjaarden zou ik juist willen weten welke Nederlandse gerechten ze graag eten.
En verder lijkt het me wel interessant welke bordspellen favoriet zijn bij de spelers.

0    
Gjoewie

Zo, dat valt nog niet tegen. Ik dacht dat een doorsnee speler bij NAC, als ie al tot drie boeken kwam, niet veel meer leest dan Suske en Wiske, Gijp en de Playboy (ja, natuurlijk!). Die laatste dan alleen voor de interviews. ;-)
Doet me denken aan dat fameuze interview met Eric Cantona, destijds spelend voor Manchester United. Hij kreeg de vraag voorgelegd wie zijn favoriete schrijver was. Een dag later publiceerde de boulevardpers dat Cantona de boeken van Rambo las! Maar dat had het journaille verkeerd verstaan. Het bleek om Rimbaud te gaan, een 19de eeuwse Franse dichter. 8-)

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja