Wij gaan niet opzij

De eerste seizoenshelft van: Roger Riera

Thiestemberg

In deze rubriek zoomen wij in op de prestaties van de spelers gedurende de eerste seizoenshelft. De beurt is aan Roger Riera. De Spaanse centrale verdediger kwam deze zomer over van Villareal B. Waarvoor hij meer dan 100 wedstrijden speelde. Een overstap naar het grote eerste elftal bij El Submarino Amarillo zat er niet in. Toch heeft hij in de eerste seizoenshelft bij NAC laten zien dat hij wel degelijk een goede verdediger is.

Roger Riera is 24 jaar oud, je ziet in zijn spel dat hij al redelijk wat wedstrijden in de benen heeft. Zelden laat hij zich uitspelen en hij is slim in de duels. Aan de bal kan hij zich nog wel ontwikkelen. Opbouwend is het nog niet altijd goed bij de Spanjaard. Bij corners is hij ondanks dat hij niet de langste is altijd dreigend met kopballen. Riera kwam tot nu toe al tot drie treffers.

De eerste periode was Riera naast Nacho een rots in de branding achterin. Toen Nacho wegviel ontstonden er echter problemen. Riera kon floreren naast Nacho maar toen de captain geblesseerd raakte ging het minder. Riera zelf speelde niet perse slecht maar de samenwerking met de onervaren Rösler verliep niet altijd soepel. Dit is niet de enige oorzaak, heel het team werd na de blessure van Nacho wisselvalliger waardoor Riera en zijn collega verdedigers vaak met een mannetje minder werden weggespeeld.

Riera zal (net als de rest van het team) veel profijt gaan hebben aan de terugkeer van Nacho. Die de defensie meer leiding kan geven en zijn Spaanse collega met name in de opbouw wat kan gaan ontlasten. Als pure stopper is Riera voor de KKD in ieder geval een uitstekende speler. 

Ook bij de fans is Riera geliefd. Hij wordt wekelijks geloofd voor zijn felheid en inzet. Toch is men het er in de reacties ook over eens dat Riera aan de bal nog beter kan. Riera sloot de eerste seizoenshelft af met een 6,42. Waarmee hij een van de beste spelers was van de eerste periode. Als je de jongens met minder dan twaalf wedstrijden weglaat is hij zelfs de op een na beste speler van de eerste seizoenshelft, achter Nick Olij.

Bron:
B-Side Rats
5 Reacties
39   0  
T5t

Samen met Olij een van de weinige die nooit verzaakt. Kan, mits hij zich blijft ontwikkelen, uitgroeien tot een boegbeeld van de club met zijn NOAD.

39   0  
T5t

Samen met Olij een van de weinige die nooit verzaakt. Kan, mits hij zich blijft ontwikkelen, uitgroeien tot een boegbeeld van de club met zijn NOAD.

29   2  
NaccieNac

De nieuwe Penders van NAC! Dan hij nog maar lang voor NAC mag spelen. Leuke speler!

13   0  
RV

Zeer goede aanwinst moet ik zeggen.
In veel wedstrijden de enige met wat karakter in zijn flikker en ook iemand die de duels fysiek aan gaat en aan kan.

Ben aangenaam verrast door de Spaanse aankopen, die zijn zeker allemaal van meerwaarde.

10   1  
Tegel

Ik hoop dat de nieuwe spits en middenvelder ook Spaanjaarden zijn.. wat een klasse hebben deze gasten!

0   4  
den hulk

waar blijven de drie nieuwe spelers er zit nog steeds geen vooruitgang van het aantrekken vanspelers in plaats van optijd te beslissen moet weer gaan net als vorig jaar van hooydonk effect kun je ze in de kliko gooien

Laad alle berichten na dit bericht in