Wij gaan niet opzij

De Graaf positief over interlandbreak: "We hebben goed getraind"

Gerrit

NAC treft morgen in eigen huis Jong AZ. Na een interlandbreak speelt NAC morgen wederom een thuiswedstrijd. Reden genoeg om met trainer Edwin de Graaf even voor te beschouwen.

Allereerst geeft de Graaf aan dat de langere training week goed is verlopen. “Wij hebben een natuurlijk een interlandbreak gehad, waarin we een oefenwedstrijd hebben gespeeld tegen FC Engelen. Daarin hebben jongens weer hun minuten kunnen maken die de laatste tijd wat minder hebben gespeeld. Ook hebben we zwaarder kunnen trainen omdat je toch naar een wedstrijd toewerkt die van wat minder niveau is en er daarna nóg een week is om te trainen. We hebben goed gas kunnen geven en daarin zie je dat spelers steeds fitter en sterker worden.”

Vragend naar het gevoel van de afgelopen wedstrijd, is de Graaf vrij duidelijk. “We hebben niet veel hoeven doen om het gevoel van de afgelopen wedstrijd mee te nemen omdat het gevoel van de laatste wedstrijd blijft zitten tot aan de volgende. Wij hebben die wedstrijd goed besproken om juist de punten die we heel goed deden te benadrukken. Verder hebben we lekker getraind met zijn allen.”

Terugkijkend op die wedstrijd tegen Excelsior staat er toch één moment iedereen nog goed bij. Excelsior maakte vlak na rust de 1-1 en daarna was het 10 minuten lang vrij hachelijk. Hierover is De Graaf duidelijk: “Wij verbaasden ons daarin eigenlijk wel als staf zijnde als je vlak voor rust een goal maakt en je heel lekker de kleedkamer ingaat. De eerste helft stonden we prima en boden we Excelsior geen kans. In de rust gaven we aan dat ze hierop door moesten gaan want dan ga je de tweede ook maken, maar je ziet daarna dat we wat angstig gaan spelen. Wel vanuit de verdedigende organisatie, maar dat we iets sneller eruit lopen en niet vanuit de organisatie blijven spelen. Juist dat moeten we niet doen want we moeten ons gewoon aan plan houden dat we vooraf afgesproken hebben."

De Graaf vervolgt zijn analyse: “We kwamen goed weg bij de 1-1 en dan heb je ook een beetje geluk nodig met de eigen goal bij de 2-1 maar op een gegeven moment zie je dat de wedstrijd onze kant op valt en we het daarna dan ook afmaken. We moeten alleen wel in de organisatie blijven spelen en de dingen blijven doen die we afspreken.”

Toch kijkt hij desgevraagd ook nog even terug op de afgelopen periode. “Uiteindelijk doet de afgelopen periode wel wat met spelers. Vaak aan de verkeerde kant van de score zitten, beïnvloedt ook het gevoel in een groep. We proberen wel te hameren op het feit dat er veel kwaliteit in de selectie zit. Als je ook doordeweeks op de trainingen ziet hoe wij dat invullen dan zie je hoe goed wij aan de bal zijn en dat we het verdedigen prima doen. We proberen dit bij de jonge gasten extra aan te geven en aan te moedigen. Dingen die heel goed zijn gegaan in de eerste helft tegen Excelsior, proberen we te benadrukken door veel beelden te laten zien. Daarbij komt dat het de afgelopen periode niet altijd dezelfde spelers waren die fouten maakten. Is dat namelijk wel zo dan kan je als trainer heel simpel wisselen. Je probeert uiteindelijk die foutjes te analyseren en te laten zien met beelden en zo die fouten eruit te krijgen. Daarom helpt zo’n overwinning daarin wel. Dat geeft ze toch een goed gevoel.”

Ten slotte gaat de blik van onze trainer weer vooruit naar morgen. Hierin zag onze trainer geen reden om extra te trainen op tactiek, zo legt hij uit: “Wij hadden meer tijd om richting deze tegenstander te werken, maar de accenten die wij willen leggen in balbezit zijn natuurlijk niet veranderd. We hebben vaste dingen die we graag willen. In details zal je wel dingen aanpassen maar dat ligt ook aan de tegenstander van morgen. Zij spelen anders dan het eerste elftal en spelen ook vaak met vijf man achterop. Hier hebben we een plan voor gemaakt en daar hebben we ook op getraind.”

Over de fitheid van de selectie is hij nog kort: “Nog niet iedereen is fit, maar we worden wel steeds fitter. Als je kijkt naar de blessurelijst die we hadden is DJ Buffonge de enige die wat langer nodig heeft. De rest heeft óf inmiddels weer meegetraind óf zit morgen weer bij de selectie. Maria en Rutten zitten morgen nog niet bij de selectie, maar die komen er wel aan. Verder is Mario dichtbij zijn rentree, maar kwakkelt hij nog een beetje met zijn achillespees. Ook is Kai weer een stukje verder in zijn fitheid en zit ook hij morgen weer bij de selectie.”

NAC – Jong AZ start morgenavond zoals gebruikelijk om 20:00 uur. HUP NAC!

Bron:
B-Side Rats
24 Reacties
65   4  
Sjef de gevulde koek

Ik heb de laatste jaren nou nooit eens gehoord. Godver wat hebben we toch kut getraind. Ging voor geen meter en alles was kut. Nee meestal als ik lees we hebben heel goed getraind dan weet ik de uitslag al wel haha. Hopelijk laten ze wat positiefs zien en trekken de de lijn door.

65   4  
Sjef de gevulde koek

Ik heb de laatste jaren nou nooit eens gehoord. Godver wat hebben we toch kut getraind. Ging voor geen meter en alles was kut. Nee meestal als ik lees we hebben heel goed getraind dan weet ik de uitslag al wel haha. Hopelijk laten ze wat positiefs zien en trekken de de lijn door.

42   4  
Andre Vermeulen

DJ Buffonge kan afgeschreven worden,die voorbij gestreefd door onze jeugdspelers.

2   1  
Spreco

@Sjef
Als dat niet is, dan moet je het ook niet zeggen heej.

12   4  
Ouwe spionkop

Bilate heeft toch meegespeeld tegen die amateurs en nu weer een terugslag?
En dan nog spelers die nog steeds niet fit zijn volgens de Graaf. Antonia en Ligeon dus. We zitten al bijna in november en nog steeds niet fit?
Het is een praatje van de Graaf de boel op te peppen, meer ook niet.
Maar wat moet hij anders?

16   3  
Vlag

Bilate, gevalletje Koning, altijd weg of onderweg

9   3  
Cool hand

Oh oh goed getraind. Altijd een slecht teken.

35   24  
Bertus

Sorry ik wil geen spelers afbreken maar Bilate is wel een van de grootste miskopen uit de NAC geschiedenis.
Een soort van Futcher uit de jaren 80.
Zwak, ziek of misselijk en naar buiten toe een air waarbij Rico Verhoeven zou verbleken.
Als dit de aanvalsleider is waar je jaren mee door zou moeten dan kunnen we op weinig goals rekenen vrees ik.
Ook weer zo eentje die uit de hoge hoed van die misselijke Steijn komt en waarvoor significant betere en productievere spelers als Sydney en Stokkers het veld moesten ruimen.
Nooit begrepen wat je met zo’n statisch figuur moet.
Ik heb hem in al die tijd dat hij bij ons is slechts één fatsoenlijke wedstrijd zien spelen , totaal geen rendement.
Hij scoort niet en laat ook anderen niet scoren zet gewoon Kosiah op die plek die is tenminste snel en die werkt.
De invalbeurt vorig seizoen bij Emmen vond ik de slechtste en meest ongeïnspireerde invalbeurt die ik heb gezien.
Voor mij was het echt exit Bilate.
Dit soort spelers op zo een cruciale posities nekken je keer op keer en lossen geen enkel belofte in.

13   7  
Rubenac

Turkse spits erin!!

6   3  
Scheppioni

Poeh Bertus, Ron met zijn kopgoal tegen p$v, vanaf toen ging ik betreft NAC achter mijn vader staan en was ik verkocht aan ons NAC !!😉 verder Edje, mooie woorden tellen niet, stel de sterkste elf op, dus de verdediging die er moet staan is nu gewenst !!!

7   1  
Ed

Nee, je gaat zeggen we hebben klote getraind🤣🤣. Zal mij een biet wezen. 3 punten!

8   3  
Veerse naccer

Elke keer als ik dat lees is het weer een drama wedstrijd

17   2  
Voorwaarts

@Bertus

Gedeeltelijk met je eens, maar over Stokkers niet. Die werd hier volledig uitgekotst. We moeten nu niet doen of wij hem de messias vonden maar hij van Steijn weg moest.

Niet het verhaal achteraf veranderen als wij fans er naast zitten.

18   5  
SjorsNac

Bilate deed het echt wel aardig vorig seizoen maar te vaak geblesseerd, ondanks dat het een sympathieke kerel is moeten we zsm een vervanger aantrekken.

12   1  
The Cosmic Gate

Is het niet zo dat je al prof sporter altijd goed met trainen ?

Na dit soort uitspraken gaan bij mij meteen de haren weer recht overeind staan, en begin ik me zorgen te maken.
Want telkens als er dit soort praat is, weten we meestal wat er gaat gebeuren...
Dus deze keer maar weer hopen dat Ed-je gelijk heeft en ons gaat verrassen 🤞

3   1  
Ad B uit Roosendaal

Het gaat blijkbaar de goede kant op, dus morgen een goed resultaat neerzetten.

Ik heb er vertrouwen in.

10   2  
Kopspion

Goed getraind heb ik de laatste anderhalf jaar zo vaak gelezen en elke keer daarna was het resultaat bedroevend…..

10   5  
Bertus

Goed nieuws , we staan bovenaan en 5 punten los van de concurrentie in de “ goed getraind “ competitie , ik hoop dat we daar straks ook bonuspunten voor krijgen.
@ voorwaarts, natuurlijk was Stokkers geen topper, maar eigenlijk zegt dat alles over het abominabele niveau van Bilate als we Stokkers al als beter zien.
Bij RKC zijn ze blij dat ze van Bilate af zijn hoor en hebben ze een Stokkers die haast nooit speelt hoger in het vaandel.
Ze lachen er zich kapot.
Of Stokkers werd uitgekotst betwijfel ik maar het was niet echt een NAC speler, maar Bilate is dat al helemaal niet.
Ik hoop dat de youngsters hun kans morgen pakken en we niet meer terug hoeven te vallen op Bilate.
Dat zou een ramp zijn.

6   3  
Guuske

Een sterke fitte Bilate met seuntjes en een fitte de Rooy, dan heb je denk ik een leuke combinatie. Maar de Rooy en Bilate fit dat is een bijzonderheid

6   2  
Wanny

Stokkers was niks en Bilate is fysiek niet geschikt voor topvoetbal. Lood om oud ijzer die twee.

6   1  
henkietenktie076

@ Wannie

Gelukkig speelt Bilate geen topvoetbal, dat scheelt

3   0  
Spreco

@Scheppioni en Bertus

Het verhaal ging destijds de ronde dat ze per ongeluk zijn broer gekocht hadden.
Volgens mij kwam de tip van Wim Suurbier die in Amerika voetbalde en die tegen Bob Maaskant zei dat Futcher het in de Soccer league het geweldig deed.
Ik zie nog de paginagrote foto in De Stem; samen met Bob M voor de ingang van aan de Beatrix.
Van oud-spelers heb ik begrepen dat ie er werkelijk geen zak van kon.
Vandaar het "broer-verhaal".2   1  
DunErwt

He he he eindelijk vrijdag, weekend.
Zei net nog tegen mn baas : ik heb me toch goed gewerkt afgelopen week😁😁

1   1  
Rolf

Wordt Nac az uit gezonden vanavond?

0   0  
Spreco

Nee dat was gisteren. Uitslag 1-0 voor NAC

Laad alle berichten na dit bericht in