Wij gaan niet opzij

De Graaf waakt voor euforie in aanloop naar Almere: "Den Bosch was maar één wedstrijd"

Das Phantom

Edwin de Graaf heeft niet lang na hoeven denken over zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Almere City. “Ik ga niks veranderen aan de opstelling. Ik was erg tevreden over de manier van spelen van mijn ploeg tegen Den Bosch.”

En dat betekent dus ook dat Boris van Schuppen weer zijn opwachting mag maken in de spits. Voor vele kwam het als een verrassing dat de jonge speler in de punt van de aanval werd gezet. “We wisten dat Boris het in principe ook goed zou kunnen, omdat hij veel energie in de wedstrijden legt en doelgericht is. Negen van de tien ballen gaan op doel.” De eerste helft had Van Schuppen het nog lastig. “Maar daarna heeft hij het uitstekend ingevuld en ook bij balverlies zijn werk gedaan. Hij mag daar een beetje zwervende wisselwerking met Ralf zoeken.”

De Graaf zag de laatste weken dat Seuntjens minder en minder ging presteren in de spits. “Ik ben ook niet blind. Op de trainingen en in oefenwedstrijden hebben we wat andere varianten geprobeerd, maar dat werkte ook niet.” Nu lijkt de trainer de oplossing te hebben gevonden. "Ralf kwam er door de omzetting ook veel meer aan te pas in de wedstrijd." 

Waken voor euforie 
Qua sfeer was het een goede week in Zundert. Een overwinning doet veel. Vooral met de sfeer”, legt de trainer uit. “Want ik weet dat het een dooddoener is, maar die weken daarvoor was het qua spel echt goed op de training. Dan keek ik met verbazing naar het niveau van de wedstrijden. Tegen Den Bosch zag ik wel de performance die ik dagelijks zie.”

Maar toch moet er gewaakt worden voor euforie. “Dit was één wedstrijd”, zegt De Graaf. “De afgelopen dagen hebben we heel erg gehamerd op het vasthouden van dit gevoel en dat je het ook vrijdag weer moet kunnen opbrengen.” `En dus waren er ook nog genoeg verbeterpunten richting het treffen met Almere City. “We scoren vijf doelpunten, maar missen toch nog te veel mogelijkheden. Daarnaast geef je een enorme kans weg in de eerste helft. Dat mag niet gebeuren.”

Voetballende ploeg 
De Graaf verwacht een Almere dat wil voetballen in Breda. “Sinds het vertrek van Gertjan Verbeek hebben ze in twee verschillende formaties gespeeld: 5-3-2 en 4-3-3. Ik verwacht eerlijk gezegd dat ze 4-3-3 gaan spelen en ook de aanval zullen zoeken. Ze presteren nu ondermaats, maar dat aanvallende past wel bij de groep die ze hebben.”

Voor NAC zal het niet slecht zijn als Almere actief meedoet in het spel. “Dat ligt ons gewoon veel beter. Dat zag je ook tegen Den Bosch. Die staan wat hoger, waardoor er voor ons meer ruimte ontstaat om te voetballen.”

Met nog twee competitiewedstrijden en een bekerpot is er nog genoeg te winnen voor de ploeg van De Graaf. “Ik vind nog steeds niet dat we staan waar we horen te staan en met Almere en ADO tref je twee ploegen die normaal gesproken concurrenten zijn. Dan kan je hele goede zaken doen voor de winterstop.”

Bron:
B-Side Rats
17 Reacties
47   2  
Chris W.M.

Natuurlijk was Den Bosch maar 1 wedstrijd. Maar iedereen zag dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen deze wedstrijd. Dáár komt het vertrouwen van de supporters vandaan, niet eens vanwege de uitslag. De lat is hoger neergelegd, nu is het zaak voor de heren om te zorgen dat ze elke wedstrijd minimaal dit niveau gaan en blijven benaderen.

23   12  
Tip

Misschien was van Schuppen het ontbrekende puzzelstukje. Morgen weten we meer.

27   3  
Ouwe spionkop

Ik hoop toch laatste thuiswedstrijd zonder publiek. Die stadions sluiten voegt helemaal niks toe.
Mensen gaan nu bij elkaar op bezoek om wedstrijden samen te kijken.

13   4  
Scheppioni

Vol gas Ed !!! Toon overtuiging, who the f^ck is almere ? HUP NAC !

47   2  
Chris W.M.

Natuurlijk was Den Bosch maar 1 wedstrijd. Maar iedereen zag dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen deze wedstrijd. Dáár komt het vertrouwen van de supporters vandaan, niet eens vanwege de uitslag. De lat is hoger neergelegd, nu is het zaak voor de heren om te zorgen dat ze elke wedstrijd minimaal dit niveau gaan en blijven benaderen.

15   9  
Tip

@Chris. Den Bosch balde wel open hoor. Ik denk dat Almere weer iedereen achterin houdt en dan de counter. Maar van Schuppen was een hele verbetering. Ik hoop uiteraard dat je gelijk hebt. 👍

24   12  
Andre Vermeulen

Hier geen supporters in het stadion, maar wel met 5000 man in de vliegtuigen en op de tribunes formule 1 dit weekend

18   10  
NAC4Ever

@ANDRE VERMEULEN
Formule 1 is in een ander land hé.

7   10  
Bredaaaaa

Hup de Graaf!
Hopelijk nog vele decennia!

8   1  
Geelzwartwit

GEwoon doen wat je met deze selectie hoort te doen heeft niks met euforie bij supporters te maken. Winnen zoals je al meer had en moet winnen. Goed voetbal is fijn. Op rij punten pakken, Succes!

4   0  
Bredafun

We hebben r zin in!!....................
Gewoon weer n paar plekken omhoog.

8   7  
Nachoreca1

Zou fantastisch zijn als we nog 6 punten binnen halen. Baal ook enorm van die beker wedstrijd...ja je leest hey goed. Dat gaat opbreken tegen ADO...mark my words. Finale halen we nooit en de focus moet vol op de competitie liggen. Afbellen dus! Come on NAC!

4   8  
Yellow

Het is des NAKS om vanavond te .............

8   3  
Nonkel Frans

Off topic

In BNde Stem gister het artikel met deze kop:

"Leuk fontein op de grote markt - kan alle kleuren water produceren behalve geel zwart"
Nou ja!

Ja ik weet t het lijkt onnozel om me daar nu druk over te maken. We hebben andere zaken aan ons hoofd. Maar toch - even dan - vraag ik me af:

1. Welke ambtenaar en / of directie op dat stadskantoor heeft dit bedacht en laten gebeuren? Hebben deze mensen zitten slapen of zijn ze gewoon ongeinteresseerd in Breda en haar sentimenten?
2. Wat beweegt die misselijke AD journalist om deze kwalijke omissie als iets grappigs - en ook nog in de kop! - te presenteren? Fijngevoeligheid is de redactie vreemd.

Kan iemand uit ons supporterslegioen deze knoesten ff rap aan een technische oplossing helpen en dan meteen uitleggen wat een sfeeractie voor ons Bredanaars zoal inhoudt? Ooit komt immers de dag dat NAC weer gaat promoveren!. En dan beste ambtenaar is de mart van ons.
Ooit? Jazeker!
Dus Gemeente alstublieft voor die ene dag, die ene dag van en voor ons Breda : "stand prepared!"

Hup NAC!
De klokken luiden.

7   1  
Hup NAC

@ Nonkel Frans

Geel kleurstofje doet wonderen 😏

4   1  
gjoewie

Nonkel Frans > Misschien komt die ambtenaar wel uit Stilburg...

6   1  
Nonkel Frans

Gjoewie ja - zou het dat zijn ?!

De "echte" bredanaars in t stadskantoor kun je met een vergrootglas zoeken. Wie weet wat je allemaal nog tegenkomt.

2   0  
mmm

Gewoon vol gas geven vanavond en winnen van dit Almere!! Haha geen Steijn als trainer........

Laad alle berichten na dit bericht in