Wij gaan niet opzij

De Graaf zinspeelt op wijzigingen tegen MVV

Italo

Morgenavond ontvangt NAC in eigen stadion MVV. Vooruitblikkend op die wedstrijd liet trainer Edwin de Graaf weten dat hij wisselingen gaat doorvoeren.

Op de bank is er tegen MVV weer een plekje voor Moreno Rutten. De verdediger viel tijdens de seizoensopener tegen VVV-Venlo geblesseerd uit. Zijn herstel verloopt voorspoedig. Datzelfde kan nog niet gezegd worden over de blessure van Mario Bilate. De wedstrijd tegen MVV komt voor de spits nog te vroeg.

Ook een andere aanvaller is morgenavond niet van de partij, zo laat De Graaf weten: “Antonia is er af. Die heeft last van zijn kuit gekregen, ook al maandag in de wedstrijd tegen FC Volendam.”

Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Volendam zullen er hier en daar andere spelers aan de aftrap staan. Sowieso omdat Antonia vervangen moet worden, maar ook vanwege het feit dat de invallers het goed hebben gedaan de afgelopen wedstrijden: “Ik moet zeggen dat de jongens die de laatste tijd zijn ingevallen wel een indruk hebben achtergelaten. Ze hebben een bepaalde spirit in het team gebracht. Daar kijken we natuurlijk ook naar. Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar rendement. Wat creëeren we uiteindelijk? Er komen wel wat wijzigingen aan.”

Tegen FC Volendam, en de wedstrijden ervoor, kregen de aanvallend ingestelde Van Schuppen, Kotzebue en De Rooij steevast speeltijd. Op basis van de uitspraken van De Graaf ligt het in de lijn der verwachting dat (een van) deze invallers morgen aan de aftrap staat.

Een andere speler waar De Graaf weer over kan beschikken is linksback Michaël Maria. Tegen FC Volendam maakte de verdediger zijn eerste minuten van het seizoen: “Maandag wilden we met het inbrengen van Maria met drie man achterin opbouwen. Met Maria wat hoger op het veld aan de linkerkant, waardoor Vieiri Kotzebue naast Ralf in de spits kwam. Zodat we sneller ballen er in konden pompen in de laatste fase. Dus het inbrengen van Maria was niet alleen om hem minuten te laten maken. Het was ook een tactische keuze.”

Mogelijk lonkt direct een basisplaats tegen MVV, al wilde De Graaf deze keer niet het achterste van zijn tong laten zien: “Als we denken dat we hem morgen nodig hebben dan gooien we ‘m er in. Hij kan gewoon minimaal 45 minuten spelen.”

Bron:
B-Side Rats
33 Reacties
75   10  
H.V.M.

Antonia liep er tegen Volendam bij alsof hij een long op het veld verloren was.
Kwam uiterst vermoeid over.
Deze jongen zal echt wel beter willen, maar het is hem gewoon niet.
Nog een 'probleem speler' is Bilate.
Een beer van een vent die je liever niet in een donker steegje tegenkomt.
Op de groene mat is het een amper scorende brekebeen.
De verzorgers van NAC zitten tegen een Burn-Out aan door Bilate.
Ook Bilate is van goede wil, maar je hebt er helaas weing aan.
Deze man gaat ons niet verder brengen.

En jawel, KDR is inderdaad een linksbuiten.
Dáár is hij op z'n plek.
Benut hem daar dan ook.

66   13  
D'n opletter

@Edwin de Graaf; Kaj de Rooij is LINKSBUITEN! Ophouden met dat getrut om de Rooij op rechtsbuiten te zetten!

27   67  
Sanseveria

De beste speler voor een positie moet natuurlijk spelen, maar ik zou het wel zuur vinden voor Mashart die echt een groei laat zien.

Voorin denk ik dat Velanas echt voor zijn plek moet vrezen. Hij toont (te) weinig vechtlust en agressiviteit en komt vaak net te laat. Ook is zijn passing tijdens uitbraken echt niet zorgvuldig genoeg. Azzagari die maandag zo'n beetje achter hem stond hoef je bijvoorbeeld niet uit te leggen wat vechtlust en agressiviteit is.

67   14  
Hatseflats

@sanseveria
Welke ontwikkeling zie je dan bij Mashart. Maakt altijd dezelfde fouten en is vaak een van de oorzaken van de tegengoals. Zegt dan in interviews dat die meer aanvallend wil brengen, maar tikt nog altijd elke bal breed of terug. Ik ben inmiddels wel klaar met die jongen. Genoeg kansen gehad.

22   1  
SanderH

Ookal was Antonia fit dan nog zou ik de Rooij op zijn plaats zetten puur omdat het zijn natuurlijke positie is maar ook ivm de transferwaarde. Van Schuppen verdient gewoon een basisplaats op links. Al geef ik toe tegen Volendam was het spel best aardig alleen het resultaat niet.

12   4  
Ratjeduneerste

@Sanseveria

Volledig met @Hatseflats eens. Laat voornamelijk verdedigend veel te veel steken vallen, heeft dit seizoen al meerdere tegengoals gekost.
Dekt aan de buitenkant, komt te laat (leer je beiden in de F'jes) en heeft totaal geen snelheid.

Aanvallend zoekt hij nog altijd de makkelijkste optie.

In mijn ogen ontwikkelt hij zich al een paar seizoenen niet meer. Prima gast overigens hoor, maar ik zie graag Maria daar terugkomen. Die bracht na zijn invalbeurt in Volendam al meer dreiging dan Jethro.

75   10  
H.V.M.

Antonia liep er tegen Volendam bij alsof hij een long op het veld verloren was.
Kwam uiterst vermoeid over.
Deze jongen zal echt wel beter willen, maar het is hem gewoon niet.
Nog een 'probleem speler' is Bilate.
Een beer van een vent die je liever niet in een donker steegje tegenkomt.
Op de groene mat is het een amper scorende brekebeen.
De verzorgers van NAC zitten tegen een Burn-Out aan door Bilate.
Ook Bilate is van goede wil, maar je hebt er helaas weing aan.
Deze man gaat ons niet verder brengen.

En jawel, KDR is inderdaad een linksbuiten.
Dáár is hij op z'n plek.
Benut hem daar dan ook.

41   5  
Da Pope

Ben er bepaald niet rouwig om dat Antonia morgen niet meespeelt. Staat na zes wedstrijden nog steeds op nul goals en nul assists, is na drie sprints leeg en verdedigt nauwelijks mee. Had ik vooraf veel meer van verwacht.

Wat mij betreft ook prima dat Maria terugkeert in de basis. Is niet écht beter dan Mashart, maar ik zie bij Jethro gewoon te weinig progressie. Hij blijft in defensief opzicht een onzekere factor en voegt aanvallend ook niet echt iets toe.

Hoop verder dat Velanas zijn basisplaats kwijtraakt aan Van Schuppen. Boris brengt veel meer energie en heeft in een paar invalbeurten veel meer verrassende dingen laten zien dan vriend Odysseus als basisspeler.

Je zit bijna op één derde van de competitie. Van de beoogde basiself zijn Bilate, Rutten, De Rooij en Maria nog steeds niet helemaal fit / op niveau en van aankopen Velanas, Ligeon en Antonia valt de kwaliteit gewoon tegen. Misschien de medische staf en scouting toch maar eens een keer goed tegen het licht houden.

51   2  
Wanny

Zet nou gewoon Kestens rechtsbuiten, die speelde daar prima in het begin van het seizoen. Op links is ie een stuk minder.

En dan De Rooij linksbuiten. En na een uur vervangen door Kotzebue.

9   23  
Judge M.

@H.V.M.:

De Rooij kan ook prima op 10 spelen. Daar zou ik hem wel eens een paar wedstrijden willen zien.

10   18  
Spreço

@wanny
Kestens is gewoon niet goed genoeg.
Dat ziet toch iedereen.

De jeugd rent en vliegt maar dat moet er uit. De goede agressiviteit bij Van Schuppen en soms Azagari maakt dat dit voor mij de enige 2 jeugdspelers zijn die wellicht het gaan halen.
Kotzebue viel top in. Die gaat zeker spelen vrijdag.

Maar het is erg magertjes hoor.

3   10  
Dirk

Joh, dat MVV krijgt 3 tegengoals per wedstrijd. Gaat nergens over
MVV verloor bij Emmen met 7-1... Die Limburgse amateurs horen inderdaad niet in het betaalde voetbal thuis.

4   14  
Corne

Mvv, Dordrecht en Oss zijn het afvoerputje van Nederland ja

13   2  
Wanny

@ Spreço

Kestens heeft een paar prima wedstrijden gespeeld eerder dit seizoen. Op dit moment is het inderdaad wat minder.

Of ie het gaat redden weet ik ook niet zeker, maar ik weet wel dat ie niks minder is dan alle anderen die de laatste jaren links- en rechtsbuiten hebben gestaan. Zou die jongen zeker nog niet afschrijven.

5   8  
Signase

@Judge M: (over De Rooij op10)

Ik ook, bij voorkeur in een 4-4-2.

12   6  
Henri

@Da Pope
Visieloos is het enige wat ik van het scoutingapparaat kan zeggen. Aan het begin van het seizoen verkondigt EdeG dat NAC veel meer bewegingsvoetbal zal gaan spelen. Spelers moeten veel (vuile) meters gaan maken en de diepte zoeken. Vol verbazing constateer ik dan dat het TH met daarin trainer EdeG een speler als Velanas contracteert. Juist een speler die niet geschikt is voor bewegingsvoetbal door gebrek aan (handelings)snelheid, duelkracht, kop(sprong)kracht, scorend vermogen en noem het maar op. Duidelijk een voorbeeld van het één verkondigen (bewegingsvoetbal) en twee doen. Een speler nemen die iedere bal in zijn voet wil hebben. Bovendien een speler die helemaal niet past bij spits Seuntjens. Dat RS steeds verder wegzakt komt voor een groot deel doordat de wisselwerking met Velanas nul komma nul is. Velen zien dit al weken, alleen de trainer blijft in deze mismatch volharden terwijl er andere opties zijn in de persoon van Kotzebue en wellicht zou een De Rooij het ook wel kunnen. Al denk ik dat deze laatstebeter pas kan spelen als hij helemaal is genezen van zijn blessure en wellicht een bezoekje aan de sport psycholoog heeft gebracht.

8   9  
Fredje

Met onze dure selectie en ons publiek worden dat 9 punten erbij. Tweede worden moet mogelijk zijn. Kom op zeg

27   1  
Ivo

Zet de Rooij nou eens linksbuiten, Kotzebue rechtsbuiten, en Maria op linksback.
Lichtgewichten Kestens en Mashart er uit en ook Antonia, die ik een beetje een blinde draver vind.

Azzagari en Velanas laatste kans, anders Agougil en van Schuppen doorschuiven. Op het middenveld moet het scherper.

7   3  
N1912

Inderdaad Kestens gewoon rechtsbuiten neerzetten en dan mogen De Rooij en Kotzebue het met elkaar uitvechten op links. Sowieso een beloftevolle speler die Kestens. Dat hij het nog niet wekelijks laat zijn is inherent aan zijn ervaring en leeftijd, hij komt nota bene net kijken. Het gaat erom dat die potentie wel degelijk overduidelijk aanwezig is, en daar moet je hem op beoordelen. Hoe meer vlieguren hij maakt, hoe eerder hij een gevestigde kracht voor dit NAC kan gaan worden.

Sowieso vind ik dat bepaalde jeugdspelers die net komen kijken veel te makkelijk bij het grofvuil worden gezet door supporters en helaas ook media. Accepteer gewoon dat jeugdspelers inpassen wisselvalligheid met zich mee kan brengen. Zo’n Van Hecke die er direct staat en gelijk het hele elftal op sleeptouw neemt is uitzonderlijk en zeker niet de norm. Was het maar zo’n feest. Belangrijkste in ieder geval is dat je er op de lange termijn hoe dan ook als club profijt van gaat hebben dat je nu al die jonkies (noodgedwongen) de kans geeft door te breken.

Van zo’n Kestens heb ik nu al meer mooie flitsen gezien dan bij veel van zijn meer ervaren voorgangers in het NAC shirt. Bij talenten daarop focussen en niet gelijk moord en brand schreeuwen bij enkele mindere prestaties.

11   2  
Tip

Het is lood om oud ijzer. Let maar op. De Rooij viel tegen volendam op dat hij toch twee goeie steekballen gaf. Kaj gewoon opstellen. Voor de rest maakt giet niet veel uit. MVV moet je natuurlijk winnen.

6   6  
scheppioni

Hoe is't met Marijnissen Edje de Graaf ?? Is toch niet helemaal uit beeld mag ik hopen ???!

15   3  
Belgische Naccer

Velanas, Mashart , Ligeon, Antonia en Kestens speelden tegen Volendam allemaal waardeloos.

Dus die mag je allemaal op de bank zetten.

Velanas speelt het hele seizoen al waardeloos, dus voor mij sowieso onbegrijpelijk waarom die keer op keer in de basis staat???

Schuppen er voortaan vast in voor Velanas, De Rooij en Kotzebue voor Kestens en Antonia. En wellicht Maria voor Mashart en Rutten voor Ligeon, als ze fit zijn.

Maar het belangrijkste is wel, inzet, gegenpressung of noad, of hoe je het ook wilt noemen. De eerste helft tegen Volendam was schrijnend. Niemand greep in, en Volendam kon combineren tot op de doellijn, niemand zette zijn voet er tegen. Niet voor het eerst dit seizoen trouwens...

En na de rust kan het dan ineens wel. Voor mij onbegrijpelijk. Je moet in de KKD altijd ALLES GEVEN, vanaf de eerste minuut tot de laatste....anders red je het tegen geen enkele ploeg. En dat is gewoon te trainen of door een goede trainer in te slijpen. Zolang dit geen vanzelfsprekendheid is, ga je nog veel (onnodige) punten verliezen.

2   3  
Tip

@Belgische NACer. Tweedehelft had NAC volop inzet inderdaad. Maar er kwam niks uit. Dus veel energie verspeeld. Dit elftal mist helaas kwaliteit. Tegen zwakste broeder mvv maken we thuis misschien 2 of 3 goals.

3   0  
Sjef de gevulde koek

Ik verwacht van Schuppen. Is nu al 2 keer op rij een meerwaarde gebleken als hij invalt. De graaf ziet dit ook dat is niet zo moeilijk. Verder zal de rooij we gaan beginnen.

1   10  
Bredaaaa

Prima tactiek van de Graaf. Kay op rechts. Ik zie nooit dat de Graaf iets raars doet. Prima voorbereidingen. Standvastige tactiek. Prima veldspel. NAC is voor vele kkd clubs een zeer zware tegenstander. Eindelijk mooie tijden in Breda!

3   5  
Nico Naalden

#Dirk,
" Die Limburgse amateurs horen inderdaad niet in het betaalde voetbal thuis".
En die Brabantse amateurs uit Breda wel?
Nee toch zeker met hun kringloopspelers die zelfs bij Kozakken Boys nog geen basisplaats kunnen verdienen. En dan heb ik het alleen nog maar over de spelers (althans wat er voor door zouden moeten gaan). Het amateurisme bij het bestuur is zelfs nog vele malen erger.

4   7  
Reflektor

Volgens mij was het dat antonia zich verstapte op dat kutkunstgras ....goeie voetballer is het die je morgen morgen mist .

6   0  
Rob

Even geduld tot Edje ook eens bij O21 gaat kijken. Daar loopt een jongen van 16 met kracht, snelheid, diepgang en scorend vermogen. Precies wat ontbreekt op het middenveld van NAC 1

2   1  
Barbapapa

@reflektor

Inderdaad, hij blesseerde zich vrij snel tijdens een sprint actie. Stond daarna een aantal keer voorovergebogen, iedereen gooit het hier op conditie. Maar kan het niet zijn dat hij pijn had? Niet slim dat hij dan door speelde maar zal zich we willen laten zien…..

We fakkelen iedereen weer gelijk af. Ja hij brengt (nog) niet wat we hoopten maar laten we de spelers steunen. Je weet dat hij fit echt wel beter kan.

Zou zelf Velanas er afhalen. Dat is speler die leuk meedoet als je een goed draaiend elftal hebt. Die gaat je team niet over een dood punt helpen. Een van Schuppen brengt dan meer energie en strijd.

Mocht de Rooij echt pijn vrij zijn dan zou ik hem altijd opstellen. Verder zijn Kestens en Kotzebue mij nu nog om het even. Alleen brengt Kotzebue wel meer kracht.

2   1  
Rop

Invullen formulier op prioriteit:
Olij - keeper
Haye - CVM
Seuntjens - CAM
Malone - RCV
Bakker - LCV
De Rooij - LVA
Ligeon - RVV
Van Schuppen - CM
Kestens - RVA
Kotzebue - SP
Maria/mashart - LVV

Na Olij en Haye moet je Seuntjens op zijn effectiefste plek benutten en daarna de spelers eromheen indelen.

Maarja, ik heb ook alleen maar een mening als supporter.

1   2  
Joop

Wat is er met kosiah?die kan toch ook in de spits anders zit je iedere x met het probleem bilate geblesseerd moet seuntjes in de spits

1   0  
Peter13

@Joop

Kosiah is geblesseerd.

4   2  
steven73

Jammer dat "supporters" hier nog steeds spelers aan het afvallen zijn.

0   0  
Dromer

@ Scheppioni. Dacht dat jij regelmatig met spelers sprak. Marijnissen is al een paar weken geblesseerd. Hamstring klachten.

Laad alle berichten na dit bericht in