Wij gaan niet opzij

Seuntjens: “Misschien mentaal met achterstand de wedstrijd ingaan”

Italo

Aanvallers hebben er doorgaans geen probleem mee als zij de hoofdrolspeler zijn in een wedstrijd. Toch kijkt Ralf Seuntjens niet graag terug op de wedstrijd tegen FC Volendam. Zijn treffer werd afgekeurd en NAC verloor. In gesprek met de spits focussen we ons vandaag vooral op het voetbal.

Terugkijkend op de wedstrijd in Volendam geeft Seuntjens aan dat hij de nederlaag niet terecht vond: “Ik vond de eerste helft gelijkopgaand. Toen scoorde zij een werelddoelpunt die er niet snel nog eens op die manier zal ingaan. In de tweede helft waren wij echt de bovenliggende partij vind ik. We hadden met Kaj, Ody en mijn afgekeurde goal wel de kansen. Hij valt niet. Als je daarin iets meer geluk hebt, pak je een resultaat.”

Opvallend was dat NAC in Volendam twee totaal verschillende helften speelde. Daar waar de ploeg in de eerste helft meer teruggetrokken speelde, was het na rust va-banque. “We proberen altijd te voetballen. Alleen als het 0-0 staat bij FC Volendam uit ben je toch wat behoudender als elftal. Als je dan met 1-0 achterkomt, moet je wel. Je moet dan dat doelpunt maken. En dan zie je dat we daar ook gewoon heel goed in zijn. Nu is het zaak dat we dat vanaf de eerste minuut op de mat kunnen leggen. Die urgentie om vol ten aanval te gaan. Misschien moeten we in onze mindset met een 0-1 achterstand de wedstrijd ingaan. Zodat we het er meer in prenten, maar dat is lastig.”

Door de blessure van Bilate staat Seuntjens de laatste weken opgesteld als spits. In die rol lijkt hij het nu wat lastiger te hebben dan eerder: “We spelen de laatste tijd meer de lange bal. Dan gaat de tegenstander zich daar ook op instellen. De eerste vier weken spelen we voetbal waarbij de tegenstander niet vol in duel kan komen. Nu, met meer de lange bal, probeert de tegenstander twee man op mij te zetten en de boel in te sluiten. Dan is het moeilijker een bal vast te houden en daar iets goeds mee te doen.”

Het gemis van Bilate is ook voor Seuntjens voelbaar. Als enige spits sleurt, stoeit en bokst hij nu in zijn eentje op tegen de defensie van de tegenstander. Dat Seuntjens als nummer 10 beter uit de verf komt dan als spits, betwist hij: “De positie maakt me niet heel veel uit. Het heeft vooral te maken met de speelstijl. Als je veel lange ballen speelt, is het bijvoorbeeld fijn om er samen met Bilate te staan. Dan heb je twee spelers die dat kunnen. Als je er in je eentje staat, weet de tegenstander toch wel dat de lange bal naar mij gaat. Dan kun je je daar als tegenstander ook veel makkelijker op instellen. Dan ziet het er vanaf de kant misschien minder goed uit, omdat ik een paar keer de bal verlies. Maar dat komt doordat het vaak een moeilijke situatie is voor mezelf.”

Bron:
B-Side Rats
23 Reacties
120   12  
Henri

Medesupporters. Graag een beetje respect voor onze spits Bilate. Ook ik ben van mening dat Bilate een zeer beperkte voetballer is en daarnaast ook bijna structureel geblesseerd. Maar Mario heeft NAC niet benaderd voor een contract, maar NAC wilde hem graag hebben. Daarnaast zal hij zeker niet voor zijn lol iedere keer geblesseerd zijn. Daar ligt ook de oorzaak bij NAC. De medische staf heeft hem goed gekeurd en waarschijnlijk heeft men bij NAC weinig dossier onderzoek gedaan naar zijn blessureverleden.Want dit stamt niet alleen uit zijn NAC tijd. Ik ben ervan overtuigd dat Mario het ook graag anders zou zien. Bovendien laat hij zich altijd zeer positief en betrokken uit over NAC en zijn medespelers. Nogmaals het is voor hem ook een zeer vervelende situatie waarvoor hij op dit forum niet door het slijk gehaald hoeft te worden.

36   7  
Judge M.

Zet hem eens samen met De Rooij centraal neer met Boris en Korzrbue op de vleugels. Dat vult elkaar volgens mij prima aan.

23   44  
Viking

Astumblief hou op over Bilate. Scoort zelden, maar ergste is dat hij niet eens balvast is en over vieze meters maken zullen we het maar niet hebben. Ben blij dat het nog even duurt eer hij terug is.
Ody nog zo'n "luie" speler mag de bank warm houden en eens gaan beseffen en op zich laten nemen wat de nac supporters vragen van een Nac speler.

Snelle voorhoede opstellen met Kotzbue, Kerstens en centraal de Rooij en daar vlak achter de Seun...
Haye en Azagari daar weer achter. En de verdediging zoals laatste 2 wedstrijden handhaven.

12   42  
Vlag

Wie ?? Bilate, oh die

22   24  
Hupnakkie!

Inderdaad hou op over Bilate. Over 3 weken weer eens fit, dan speelt hij weer 45 minuten, nou ja spelen, vooral goed in boos kijken, en dan zit hij weer 4 weken in de sauna met last van weet ik wat.

17   32  
Fan uit Zevenbergen

Bilate is ook gewoon een miskoop alleen om Sidney en de andere eigen jeugd geen kans tegeven

6   30  
Rueb&Backer

De trots van Breda die Seun…
I’ll rest my case.
Volgend jaar weer tegen Telstar en Jong Echte Clubs

120   12  
Henri

Medesupporters. Graag een beetje respect voor onze spits Bilate. Ook ik ben van mening dat Bilate een zeer beperkte voetballer is en daarnaast ook bijna structureel geblesseerd. Maar Mario heeft NAC niet benaderd voor een contract, maar NAC wilde hem graag hebben. Daarnaast zal hij zeker niet voor zijn lol iedere keer geblesseerd zijn. Daar ligt ook de oorzaak bij NAC. De medische staf heeft hem goed gekeurd en waarschijnlijk heeft men bij NAC weinig dossier onderzoek gedaan naar zijn blessureverleden.Want dit stamt niet alleen uit zijn NAC tijd. Ik ben ervan overtuigd dat Mario het ook graag anders zou zien. Bovendien laat hij zich altijd zeer positief en betrokken uit over NAC en zijn medespelers. Nogmaals het is voor hem ook een zeer vervelende situatie waarvoor hij op dit forum niet door het slijk gehaald hoeft te worden.

3   7  
Ivo

Seuntjens komt m.i. het beste tot zijn recht als schaduwspits in een 2-spitsensysteem. Seun als aanspeelpunt en daarnaast nog een snelle balvaardige spits.

Op de 9 positie staat hij op een eiland (al jaren een probleem bij NAC, dat maar blijft vasthouden aan een statische 4-3-3), de 10 positie in een 4-3-3 kan hij echt niet meer belopen.

Een 3-5-2 met Bilate en Seuntjens, met ver opkomende wingbacks (Maria en Ligeon) en 3 buffelende middenvelders die veel lopen, dat zou nog wat kunnen worden.

32   7  
Janus

Ik snap de kritiek op Bilate nooit zo. Hij heeft goede wedstrijden afgewisseld met slechte inderdaad. Maar om hem nou direct een miskoop te vinden.... Hij laat spelers om hem heen geregeld beter spelen, mits hij een goede wedstrijd speelt. Helaas is hij wel écht te wisselvallig in zijn spel waardoor hij nooit een succesgarantie is.

Maar verder: staat maatschappelijk altijd vooraan, neemt de tijd voor pers, neemt altijd de tijd voor supporters, blijft altijd hangen, ligt goed in de groep en neemt jongere spelers op sleeptouw. Dat moet je ook niet vergeten. Ik denk dat als Bilate eindelijk weer fit is en meerdere wedstrijden op rij kan spelen, dat hij wel degelijk toegevoegde waarde heeft voor dit NAC.

5   7  
scheppioni

Nog helemaal zo gek nie Judge M. !
Op naar een must driepunter tegen mvv-ke !!!

34   9  
Belgische Naccer

Bilate heeft een paar goede wedstrijden gespeeld..maar nog veel meer slechte.

Toch zou je hem er, mits fit, momenteel prima bij kunnen hebben.

Maar man....als je Van Hooijdonk gehouden had...naast Seuntjens...dan had je wel weer een puntje of 5,6 meer gehad dan nu.

Maar dat was vorige seizoen ook al...iedereen zag het, iedereen wist het....behalve die lamlul van een Steijn...die moest perse de kapstok Bilate hebben...

Tja en ga zo maar door.....Het is wachten op nieuwe impulsen van onze Amerikaanse vrienden...met hopelijk visie..en vakmensen in de top.

Zolang het blijft zoals het is, is het iedere wedstrijd billenknijpen...ook tegen Top Oss en Dordrecht. Dat was vorig jaar al zo hoor...

Hooijdonk heeft toen voor Steijn ook 10 punten gehaald...met als beloning een transfervrij vertrek...man man...

Ik kan er nog steeds kwaad om worden...en Riera dan...pffff....

Het is een trauma. Met een goede trainer was je vorig jaar moeiteloos gepromoveerd. Nu duurt dat nog een paar jaar.

13   3  
Scheids!

Ligt misschien aan mij, maar ik vind toch wel dat Billate er veel en lang uit ligt, net als de Rooij!

7   4  
Wanny

Beetje raar verhaal van Seuntjens dit. Bij 0-0 is er ook een urgentie om vol op de aanval te gaan. We willen toch promoveren? Dan heb je niks aan gelijke spelen, maar moet je driepunters pakken. Beter 2x winnen en 1x verliezen dan 3x gelijk.

7   14  
Tip

Het enige probleem van Bilate is zijn blessure gevoeligheid. Hij kan voor de keuken goed genoeg voetballen. Maar die blessure gevoeligheid is een groot probleem waar hij geen fuck aan kan doen. Je hebt ook mensen die altijd ziek zijn. Ze lopen een keer in de koude wind en hebben gelijk een dijk van een keelontsteking inclusief 39 koorts of zoiets. Probleem is dat NAC een te smalle selectie heeft met te weinig waardige vervangers. Bilate en Kaj hebben een fysiek waardoor ze met grote regelmaat eruit liggen. Zal helaas niet veranderen.

7   20  
Tip

Seun is gehaald door Steijn. Steijn had het plan met Seun , de Rooij en ……voor te spelen. En een middenveld met Immers Haye en Leemans erachter. Goeie keepers en verdedigers hebben en hadden we al. Daarnaast waren met het geld van van Aalst 2 goede spelers erbij gekomen. Waarbij prioriteit 1 een goeie buitenspeler was. Bilate was dan een prima invaller geweest. Ik hoop dat NAC tegen MVV meerdere keren scoort. Dan krijgen ze wat vertrouwen want daar ontbreekt het nu ook aan. We staan niet vanwege het geweldige voetbal op 15 in de keuken.

21   12  
Scheppioni

Goed verwoord Belgische NaCCer !!
Tip zeikstengel, ik en meerdere zijn blij dat die zak hooi anti voetbal steijn weg is, zelfs in het laatste kwartier wist hij het tegen nec te verprutsen !!! 🤨

9   2  
Nacman

Je gaat een wedstrijd met de gedachte wij zijn NAC we vreten jullie op met huid en haar.
Wij zijn de beste fuck de rest.

5   15  
Tip

Haha , daar is hij weer. Blij dat je mij niet support @Scheppioni. 😎

9   1  
Fritske d'n Olifant

Bilate is op dit niveau een prima speler voor NAC. Dat heeft hij vorig jaar in meerdere wedstrijden laten zien. Maar we moeten niet doen alsof hij de missing link is. Mario is een prima breekijzer, maar zijn probleem is wel zijn scorend vermogen. Samen met een scorende spits had hij waarschijnlijk prima gefunctioneerd, maar je wordt als aanvaller wel beoordeeld op doelpunten maken en assists.

Mensen van rond de 40 zoals ik - die het nog hebben meegemaakt - mijmeren vaak over het gouden trio Van Hooijdonk, Lammers, Lokhoff. In het seizoen 93-94 eindigde Pierre als topscorer met 25 goals op de tweede plaats achter Litmanen met 1 doelpunt verschil. Maar Lammers maakte dat seizoen ook 19 doelpunten en eindigde 4e. En ook regisseur Lokhoff pikte zijn goaltje mee. Dit was achteraf natuurlijk heel speciaal en zelfs de elftallen die later wel Europees haalden of hoger eindigden kwamen qua aanvalsspel niet in de buurt bij dit NAC.

Op dit moment is het natuurlijk volstrekt irreëel om dat niveau te verwachten maar willen we ook maar ergens kans op maken dit seizoen dan moet er voorin echt veel meer kwaliteit bij. Veel meer dan Bilate ons kan bieden. Maar meer hebben we niet dus het heeft niet zoveel zin om op Bilate te schelden. Laten we blij zijn dat we in ieder geval nog Seuntjens, Haye en Olij hebben en tot de club is overgenomen kunnen we alleen maar hopen dat deze 3 fit blijven.

8   9  
Rueb&Backer

Seun is precies waar NAC, de cultuur en de aanhang voor staat! Wat dat betekent mag je zelf bepalen maar m.i. Is het zo: heel Nederlands lacht NAC uit, de resultaten zijn slecht, het is intern een puinhoop…. Maarrrr…. Deze speler is een clubheld die niemand nog serieus neemt buiten NAC, net als de club en de aanhang. Pierre is er nog zo 1. Alleen groot in 076, net als de aanhang….

8   2  
D'n Klaagmuur

Volgens mij was de ruil Bilate tegen Stokkers nog altijd één van de beste beslissingen van afgelopen seizoen.

Zonder Bilate en mét luilak Sjokkers hadden we die finale van de Play-offs in de verste verte nooit gehaald.

10   10  
Geelzwartwit

De zoveelste speler die het riedeltje laat opnoteren..

We hadden meer verdiend tweede helft waren we beter. Afgekeurd doelpunt enz.

We hebben niet eens gelijk gespeeld. Laat staan gewonnen. Sorry maar ik baal van het zoveelste interview op rij waar men hetzelfde zegt.
Goed gespeeld of niet we hebben verloren. Meer valt er niet te zeggen.
Zelfs Seuntjens begint te raaskallen met zijn

“We proberen altijd te voetballen. Alleen als het 0-0 staat bij FC Volendam uit ben je toch wat behoudender als elftal. Als je dan met 1-0 achterkomt, moet je wel. Je moet dan dat doelpunt maken. En dan zie je dat we daar ook gewoon heel goed in zijn"

Dat we daar heel goed in zijn...
Nee ja tuurlijk joh zo enorm goed dat we verloren hebben.

3   0  
geelzwartwit

@FRITSKE D'N OLIFANT

Volgens wat die gouden driehoek succesvol door de combinatie van de spelers en de posities en tactiek.

Als Haye eenzelfde functie en positie als Lokhoff destijds zou hebben.
Seuntjens de functie en positie van Pierre en Kotzebue de functie en positie van Lammers. Dan zit er aaanvallend al veel meer logica in voor mij en zal dit trio aanvallend meer bereiken dan nu.
Als je het interview van Seuntjens leest dan staat er eigenlijk "Om niet te verliezen speel je uit bij Volendam behoudender dan thuis, als je dan achter komt durf meer op de aanval te spelen:...

Spelen om niet te verliezen.. waar kennen we dit toch van.
Periode onder Spelbos was niet te vergelijken met nu maar wat ik nog wel herinner is dat NAC altijd speelde om te winnen. Het verschil tussen Haye en Seuntjens die vuile meters maken en Haye en Seuntjens die zich vooral met de aanval bezig kunnen houden omdat andere spelers voor hun de vuile meters maken.

Zolang die 2 vuile meters voor andere spelers moeten maken zal er geen geolied aanvallend NAC zijn.

HUP NAC! stofzuigers rondom Haye en Haye meer meters aanvallend.

Laad alle berichten na dit bericht in