Wij gaan niet opzij

De Graaf: “Zorgen dat je bij die bovenste ploegen in de buurt blijft”

Italo

Op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht telt vanavond niets anders dan een overwinning. Trainer Edwin de Graaf weigert om veel verder vooruit te kijken, en focust zich op het treffen van vanavond.

Tegenstander FC Dordrecht bezet momenteel de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen zomer kwamen er veel nieuwe spelers naar de club. Zo presenteerde FC Dordrecht op 9 juli nog in één klap acht nieuwe spelers. Tot een ommekeer, FC Dordrecht bezet al jarenlang de onderste plaatsen, heeft het nog niet geleidt.

Edwin de Graaf weet dat NAC het zich vanavond niet kan permitteren om punten te verspelen: “Je moet zorgen dat je bij die bovenste ploegen in de buurt blijft. Als je punten zou verspelen, wordt het gat natuurlijk steeds groter. We moeten zorgen dat we het niveau halen dat we kunnen halen. Dan ben ik er van overtuid dat we die wedstrijd zullen winnen.”

Niet alleen voor de stand op de ranglijst, maar ook in de periode kan NAC goede zaken doen. Met negen punten uit vier duels is NAC vol in de race voor een periodetitel. De serie duurt echter nog lang. De Graaf wil dan ook niet op de zaken vooruit lopen: “We zijn bezig met een goede reeks. Je weet in je achterhoofd dat als je die goede reekst voortzet, je kans hebt op die periode. Maar ik kijk meer naar de ranglijst. Als we de komende wedstrijd winnen stijgen we hopelijk weer een paar plekjes. Daar kijk ik vooral naar, van wedstrijd tot wedstrijd.”

Via het inmiddels bekende strijdplan hoopt De Graaf vanavond succes te boeken. “We willen dat uitvoeren wat we vorige week ook wilden doen. Alleen toen misten we de frisheid. We willen ze zo snel mogelijk onder druk zetten en in hoog tempo de bal rond laten gaan. Met veel beweging en diepte. Daarmee hopen we tot veel kansen te komen.”

Op de Krommedijk wordt NAC ook vanavond weer gesteund door een vol uitvak. Ruim 400 supporters zijn er bij in Dordrecht. Het goede gevoel rondom het team is na een zomer vol tumult inmiddels terug: “Je krijgt de sfeer wel mee. Op de tribunes natuurlijk vooral. Tegen VVV was het wat dat betreft een topavond. Maar ook vorige week tegen Oss, zat er meer NAC-publiek dan van Oss. Dat geeft natuurlijk wel een extra boost, voornamelijk voor die jongens natuurlijk.”

Bron:
B-Side Rats
15 Reacties
122   6  
Sjef de gevulde koek

Krijg er steeds meer vertrouwen in. De Graaf doet het gewoon super. Nog niks geks horen zeggen das ook wel eens lekker. Hij zorgt voor rust ondanks de slechtste start. En dat voor een beginnende trainer. Jonge gasten spelen met vertrouwen. Nee de Graaf krijgt can mij alle credits

122   6  
Sjef de gevulde koek

Krijg er steeds meer vertrouwen in. De Graaf doet het gewoon super. Nog niks geks horen zeggen das ook wel eens lekker. Hij zorgt voor rust ondanks de slechtste start. En dat voor een beginnende trainer. Jonge gasten spelen met vertrouwen. Nee de Graaf krijgt can mij alle credits

31   1  
RaraNAC

Wedstrijd voor wedstrijd bekijken is goed.
Ik heb nog steeds in m’n achterhoofd dat de Eagles tijdens de winterstop 14 punten achter de nr 2 stonden…

Vorig jaar zag je geen progressie in het veldspel en maakte je nooit echt aanspraak op promotie.(los van wat hoop)
Nu zien we duidelijk vooruitgang, dus laat ons maar in de luwte punten pakken en pieken op het juiste moment, zoals GAE vorig jaar deed. Die stonden tenslotte alleen na de laatste speeldag op een promotie plek..

32   2  
Ginnekensche Naccer

Eens met Sjef, echter moet de Graaf wel vast blijven houden aan de jonkies die het nu voor hem doen. Als de oudere knarren fit zijn niet terug in de basis 11 gooien. Laat ze het maar verdienen met invalbeurten zoals de jonkies dat ook moesten

9   0  
Vliegende hollander

Gewoon heel duidelijk,en dat is winnen.
Niks meer,niks anders.
Hup nac

7   2  
fvf6

Inderdaad wedstrijd voor wedstrijd bekijken . En rustig doorwerken aan een stevig bolwerk , dat voor iedere club in de kkd een onneembare vesting zal worden . De jonkies rustig brengen niet over de kop laten spelen zodat we mogelijk volgend seizoen en dan hopelijk in de ere veel profijt van kunnen hebben . Want ik denk dat deze jonkies in de ere nog beter uit de verf zullen komen omdat men daar makkelijker voetbal toestaat dan in de kkd waar fysiek veel harder wordt gespeeld

1   1  
Titatramsingel

Ik heb er zin in, veel vertrouwen! HUP NAC!

Weet iemand of het uitgezonden wordt op Fox vanavond?

1   1  
Titatramsingel

Ik bedoelde ESPN natuurlijk

3   0  
Breda-mike

@titatramsingel nee enkel schakelprogramma volgens mij. Volendam - emmen word uitgezonden

12   1  
Kinderkaartje

Mag echt hopen dat RatSports zijn uitzending weer maakt.

Ik moet zeggen dat ik de wedstrijd tegen Oss prima te pruimen vond via Twitter in combinatie met 076 radio.
Waar ik met mijn pet niet bij kan is dat ESPN het dus blijkbaar niet voor elkaar krijgt om deze wedstrijd te streamen op een van de kanalen of desnoods online.

Dat mag gewoon zonder commentaar en slappe interviewtjes van Jan Joost of Aletta. De camera's staan er toch want ze zetten wel een samenvatting online.

8   1  
die ne gast

@Sjef
Het zijn vooral de supporters die voor rust gezorgd hebben en vrij snel geaccepteerd hebben dat er geen kampioenswaardig elftal staat en liever naar jonge gasten uit de eigen opleiding te kijken die duidelijk een binding met NAC hebben dan te moeten kijken naar afgedankte vedettes als Immers, Jansen e.d, die totaal geen binding met NAC hadden.

En De Graaf heeft nog een geluk: als er kritiek / druk vanuit de supporters is, dan is het duidelijk op wie die kritiek zich moet richten: niet op de trainer, maar op de AD...
Dat creëert voor De Graaf ook een wat rustigere werkomgeving. ;-)

18   0  
Ivo

Aanvallend voetbal
Stijgende lijn in spel en resultaten
Jonge spelers krijgen een kans
Durft te schuiven en door te selecteren
Geen gezeik met spelers
Positieve houding richting supporters

Wat een verademing!

8   0  
G

Het is zeker te hopen dat Ratsports weer gaat uitzenden! Heerlijk om de sfeer vanuit het uitvak mee te krijgen!

9   0  
Molenschot Loco

ja ik vondt het vorige week op PRIMA te volgen via Ratsports!!! Zou mooi zijn als dit vanavond ook weer kan.....

3   1  
scheppioni

Goed verwoord RARANAC !!!
Een belangrijk woord zal de doorslag de komende weken, dus ook vanavond blijven geven !!
Woord 'TEMPO' is dus van belang om deze steeds meer naar 90 min vol te gaan houden, dan maken we de grootste winst t.o.v. vorig seizoen, maar ja dat kan ook niet anders, gezien maar 3x per week trainen vorig seizoen !! Dus nu NAC, stijgende lijn vast houden en hoog druk pressie, dan gaat dit lonen met dit 'jong' NAC !! Come on 0-2 vanavond !!

3   0  
H.V.M.

EdG; Je moet zorgen dat je bij die bovenste ploegen in de buurt blijft.
Jongen, Edwin, je kómt niet eens in de buurt van de bovenste plekken met deze selectie.

Laad alle berichten na dit bericht in