Wij gaan niet opzij

Azzagari: "Ik leg voor mezelf de lat heel hoog"

Gerrit

Morgen speelt NAC uit tegen FC Dordrecht. De laatste wedstrijd voor de interland break, en de laatste voordat Yassine Azzagari zich mag melden bij Marokko onder-23. Reden genoeg om met hem voor te beschouwen op de wedstrijd van morgen.

Allereerst scoorde Azzagari eindelijk zijn eerste voor NAC. Hierover is hij meteen vrij duidelijk. “De ontlading sprak denk ik boekdelen, dus een heerlijk gevoel. Ik vind zelf ook dat het te lang heeft geduurd. Ik was de laatste paar weken denk ik wel een paar keer dichtbij, maar schoot ook een paar keer ver naast. Ik hoop nu wel dat er meer gaan volgen.”

Verder inzoomend op zijn goal legt hij graag uit hoe hij deze vervolgens maakte. “Het was bizar dat ik mijn eerste goal met mijn hoofd maak. Ik kan beter schieten dan koppen denk ik, maar ik teken ook voor goals met mijn hoofd. Ik kon altijd al goed koppen, ook in de jeugd was ik verdedigend en aanvallend wel sterk met mijn hoofd. Ik kan daarom ook bij een corner wel koppen, maar nu valt ie er voor de eerste keer in.”

De wedstrijd tegen Oss typeerde zich door twee snelle goals, maar een NAC dat vervolgens helemaal inzakte. Azzagari is hierover vrij duidelijk. “We komen vaak snel op voorsprong en creëren veel kansen in de beginfase, zoals nu ook met Ralf en Boris die snel scoren. We hebben alleen dat we het dan niet doortrekken en dan wordt je gemakzuchtig en ga je sommige dingen iets eerder door laten lopen waardoor we de tegenstander weer terug in de wedstrijd laten komen. Als we gewoon met hetzelfde niveau en op hetzelfde tempo doorgaan, dan spelen we Top Oss helemaal kapot. Nu werden we beetje nonchalant, leverden we snel de bal in en komen hun op de counter terug in de wedstrijd, waarin hun gewoon heel gevaarlijk zijn. We snijden ons dan in de vingers door net voor rust een goal weg te geven, want we gaven hun te veel ruimte. Dan heb je een wake-up call nodig dat je weer aan de bak moet."

Azzagari speelt dan ook in een heel jong team met veel wedstrijden die kort op elkaar volgen. Vele jonge jongens staan in de basis en tekenend is ook dat een 16-jarige (Banzuzi) vervolgens invalt en de wedstrijd helpt doen kantelen. Daarin ziet Azzagari nog verbeterpunten: “Als ik voor mezelf spreek was ik niet moe, maar we hebben veel jonge jongens die goed aan de bal zijn. Als je dan 2-0 voorstaat dan ga je meer risico’s op zoeken, terwijl je eigenlijk gewoon zakelijk moet blijven en zelfs iets zakelijker moet worden en die wedstrijd dood moet maken. Dat is een verbeterpunt voor ons. We maken het onszelf onnodig moeilijk en komen gelukkig dan nog wel tot 3-1.

Tot slot kijkt hij kort vooruit naar de wedstrijd Dordrecht: “Morgen ga ik er alles aan doen om met een afstandsschot te scoren. Dat ga ik zeker proberen. Als ik ook kijk naar hoe hoog ik de lat leg dan moet het voor mij ook zeker een keer gaan gebeuren.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
19 Reacties
128   3  
Spreco

Plus; hoe hoger je de lat legt, hoe makkelijker je van afstand scoort....

55   3  
fvf6

Azzagari begint na een mindere begin periode aardig in het elftal te passen , het is net of de jonkies elkaar opstuwen naar een hoger niveau . Goed van deze jongen is dat hij weet dat hij veel beter moet en kan .

30   42  
Spreco

“Morgen ga ik er alles aan doen om met een afstandsschot te scoren."

Beetje domme uitspraak.

Eerst proberen te winnen, dan proberen een voldoende te scoren qua spel, dan proberen een groot aandeel te hebben in de overwinning, dan als je met 0-33 voor staat na 60 minuten, dan, ja dan, zou ik er alles aan doen om van afstand te scoren.

Profvoetbal is een vak. Een teamsport met verantwoordelijkheden.
Geen privé speeltuin.

Hup Azzagari, Hup NAC! vooral dat laatste.

128   3  
Spreco

Plus; hoe hoger je de lat legt, hoe makkelijker je van afstand scoort....

1   25  
anoniem73

@spreco je bedoelt de laat

12   2  
Adnac

Laat het maar zien Yassine tegen Dordrecht, de concurrentie op het middenveld is groot bij NAC.

18   0  
Noadhugodver

We horen al vaak dat hij goed van afstand kan schieten. Ik hoop dat het hem snel lukt! Van Haye wisten wij het ook, en het heeft hem een jaar gekost, maar nu is elk schot buiten de 16 van hem gevaarlijk.

7   20  
Yellow

Graag niet op het doel schieten, betere andere speler in stelling brengen.

16   0  
Ad B uit Roosendaal

Een goed analyse. Waardering voor Azzagari, die dat goed ziet.
NAC komt na de 0-2 nog in de problemen tegen Top Oss, maar gelukkig liep het goed af.

Daar moet NAC van leren voor de komende wedstrijden. We krijgen mindere tegenstanders, maar we moeten die wedstrijden wel winnen. De afstand t.o.v. de top van KKD is nog erg groot..

11   11  
sprang-capelle

Is er al een koper gevonden? ADO heeft een miljardenbedrijf aan de haak geslagen.

Hopelijk NAC ook als het maar niet Manchester City zeven gaat worden. Z'on prachtclub als NAC verdient linkerrijtje eredivisie te spelen. Wat in Tilburg kan moet in Breda nog meer kunnen.

Dit is diep tragisch, en zeer zeker NAC onwaardig.

5   22  
Nero

Is niet veel word na 1 doelpunt gelijk opgehemeld maar komt veel en veel te kort

18   1  
Scheppioni

Ik denk dat in Azagari nog wel veel meer inzit, begint er steeds meer uit te komen. Hij brengt wel aardig de balans in het elftal, ik zou wel Agougil ook langer en vaker brengen. Dat kan ook samen met Azagari !!

6   13  
ome cor

Ik vind ook dat hij wat snel gevraagd wordt om hoog van de toren te komen blazen.
Hij begint nu pas een beetje aardig te draaien en ach ja...hij scoorde al z'n eerste goaltje.
De uitverkiezing voor een jong team is leuk voor die jongen maar zegt weinig.
Rösler als vaste bankzitter is ook weer geselecteerd, dus je kunt je afvragen hoe sterk de alternatieven dan zijn.

Azzagari is er nog lang niet. Eerst maar eens een serietje maken van goede wedstrijden en genieten bij jong Marokko, daarna pas stoer gaan doen over wat hij kan en wil bereiken.

Succes Yass

6   9  
Nep Han

Ik gun het hem van harte, maar als ik heel eerlijk ben vind ik hem persoonlijk vaak een van de slechtste op het veld naast Velanas. Heel veel bal verlies, langzame balbehandeling (zeg ik als 6e klasse zondag amateur). Hoop dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen!

8   3  
Gjoewie

Technisch gezien is Azzagari een van de beste spelers van NAC. Hij moet alleen nog volwassen worden. Hij speelt nog te vaak als een meisje (met alle respect, trouwens), toont te veel emoties en moet zich te vaak herpakken. Hij kan nog niet 100% geconcentreerd blijven. Daardoor verbruikt hij tijdens een wedstrijd teveel energie. Die hij dan ook nog weinig effectief gebruikt.
Stiekem moet je hopen dat hij tijdens de interlandtrainingen met zijn leeftijdsgenoten in Marokko eens een flinke schop krijgt. Dan gaat hij beter opletten en zich beter toeleggen op zijn eigen acties. Die schop, van een speler die onbesuisd inkomt, moet dan vooral zijn om hem te laten schrikken, niet om hem drie jaar in de lappenmand te leggen. Maar dat snapten jullie natuurlijk ook. ;-)

10   2  
Koos werkeloos

Ik niet. Daarom zet ik ook wasknijpers in elkaar op de sociale werkplaats.

3   10  
Tip

Jongeman is na zijn eerste goaltje over enthousiast. Dat mag. Middenvelder met potentie maar moet nog leren. Van Haye kan hij heel veel leren.

12   0  
Kedu

Trots op onze jeugd! Zoveel leuker om naar de wedstrijden te kijken en ja er gaan dingen fout, maar er is altijd 100% inzet en een behoorlijke dosis NOAD aanwezig.

Zelfs de interviews vind ik leuker om naar te kijken. Lekker onbevangen praten en ze stralen gewoon uit trots te zijn om voor NAC te spelen!

Op naar de 3 punten vanavond, Hup NAC!!

4   0  
die ne gast

Azzagari ziet het goed, maar waar hij 'wij' zegt, kan hij in een aantal gevallen beter 'ik' zeggen.

Azzagari kan het echt wel, maar het nonchalante moet echt uit zijn spel. Niks even laten lopen, altijd druk erop houden! Het heeft zeker ook met zijn leeftijd/ervaring te maken. Haye was op die leeftijd ook zo en heeft ook pas later in zijn carrière de knop omgezet. Hopelijk vindt Azzagari wat sneller die knop in zijn hoofd.
Agougil klopt al op de deur, dus heel veel tijd heeft Azzagari niet.

1   0  
Replayer

Azzagari is een middelmatige middenvelder, speelt alles in een tempo en is niet dynamisch genoeg, laat ook met regelmaat zijn tegenstander lopen, ook zijn handelingssnelheid moet omhoog, deze jongen moet nog veel leren, agouglil heeft in mijn ogen meer potentie

Laad alle berichten na dit bericht in