Wij gaan niet opzij

De Parels van het Zuiden #2 De Middenvelders

Thiestemberg

In de voorbereiding lopen er net als elk jaar wat talenten uit de jeugd mee, maar wie zijn deze jongens? Vanuit de supporters wordt al een flinke poos geroepen om meer doorstroom vanuit de jeugd, gaat dit het jaar zijn dat het gaat lukken? Met BSR hebben we regelmatig oefenwedstrijden en jeugdwedstrijden bijgewoond, hierdoor kunnen we jullie een beter beeld geven van onze jeugdexponenten we behandelen de spelers die het meest in aanmerking komen voor een plekje in de selectie. In de tweede editie nemen wij het middenveld onder de loep.

Op het middenveld is Boris van Schuppen een speler om in de gaten te houden de veelzijdige middenvelder met een goeie traptechniek maakte in de O-19 en O-21 (voor het seizoen voortijdig werd beëindigd) veel indruk en mag zich nu bewijzen bij het eerste elftal. Van Schuppen speelde in de O-19 als aanvallende middenvelder of hangende linksbuiten en is behoorlijk creatief. De laatste periode ontwikkelde van Schuppen zich ook op fysiek vlak, wat hem een voordeel zou kunnen geven boven de andere talenten van de O-21. In de wedstrijd tegen Cluzona kwam hij twee keer tot scoren. Vorig seizoen zat hij al meermaals bij de wedstrijdselectie. In de voorbereiding speelt van Schuppen met hetzelfde zelfvertrouwen en spelvreugde als in de jeugd. Het zou dus zomaar kunnen dat we hem vaker in het eerste gaan zien dit seizoen.

Naast van Schuppen zitten Sabir Agougil en Matthijs Bel ook bij de selectie in de voorbereiding. Eerstgenoemde staat al langer bekend als groot talent binnen de opleiding en is een multifunctionele middenvelder met een goeie techniek en veel rust aan de bal, dat is dan ook meteen een valkuil van het jonge talent die in de O-19 nog wel eens van de bal werd afgelopen of het spel vertraagde. Ook tegen Sparta was dit een enkele keer het geval. Dat hij tegen een sterk Sparta middenveld niet zonder balverlies bleef is ook helemaal geen schande, in andere situaties in de wedstrijd liet hij ook zien dat hij wél de kwaliteiten heeft om aan te haken bij het eerste elftal. Dit onderkent de staf dan ook door hem in de voorbereiding regelmatig mee in de wedstrijdselectie te nemen.

Matthijs Bel kwam een aantal jaar geleden over uit de jeugd van PSV en is een echte ‘nummer zes’. Bel is niet de langste/grootste controleur maar wel fel in de duels en verdedigend sterk, in balbezit is hij vaak ook in staat om rust en overzicht te houden. Bel is als voetballer licht te vergelijken met Tim Gilissen, al denk ik dat hij aan de bal nog wat beter kan worden. In de O-19 was Bel regelmatig aanvoerder, hij lijkt ook weinig spanning te hebben als hij meedoet met het eerste elftal. In de wedstrijd tegen Sparta liet Bel zien het hoofd koel te kunnen houden in drukke situaties vlak voor de verdediging. Hierdoor zou hij dit seizoen al van waarde kunnen zijn als extra slot op de deur.

Tot slot is het ook belangrijk om te vermelden dat Yassine Azzagari ook nog maar negentien jaar oud is. De jonge middenvelder kende in het seizoen 19/20 een sterk debuutjaar, waarin hij vaak in actie kwam. Onder Steijn verdween het in Goes geboren talent echter naar de achtergrond. Azzagari kan van alles wat, hij is technisch in orde, kijkt voortdurend over de bal een en beschikt over een goede dosis loopvermogen. Ex-teamgenoten van Hooijdonk en van Hecke waren al lyrisch over Azzagari in de media. In de voorbereiding is hij nagenoeg altijd zeker van een basisplaats, het is nu aan hem om deze definitief vast te houden in het reguliere seizoen.

Bron:
B-side Rats
Volgend bericht
De klapper van BSR #8 22 reacties
12 Reacties
45   2  
Moekes mooiste

Azzagari is gister 20 geworden

45   2  
Moekes mooiste

Azzagari is gister 20 geworden

24   4  
Fritske d'n Olifant

Mooi om te lezen wat NAC aan talenten in huis heeft. Het zou mooi zijn als er dit jaar 2 á 3 regelmatig kunnen spelen. En dan bedoel ik niet de laatste 5 minuten. Laat een Azzagari of een Marijnissen eens 3 wedstrijden achter elkaar beginnen. Ik ben heel erg benieuwd.

30   0  
fvf6

Deze jeugd heeft de toekomst .Geef ze dus de kans om zich te laten zien in de selectie . Koester ze als toekomstige parels.

16   0  
PietP

Er zit genoeg in het vat voor ons!

Het belangrijkste is dat ze minuten blijven maken in O21 als ze op de bank zitten bij het eerste. Dan doen ze wedstrijdritme op en kunnen ze laten zien progressie geboekt te hebben. Dat was afgelopen jaar absoluut een gemis toen die competitie stil lag.

4   14  
Vlag

Jizz Hornkamp (Den Bosch) geeft in interview op voetbalprimeur aan open te staan voor een club in eredivisie. Hij verkast in geen geval naar een andere club in de KKD, maar sluit een langer verblijf bij Den Bosch niet uit, nu die door een overname een financiële injectie krijgen en de toekomst misschien een rooskleuriger vooruitzicht krijgt.

Hornkamp staat bij menig supporter op verlanglijstje

12   0  
DVD

leuke stukkies! Keep it up

8   21  
Ivo

Ik denk zelf dat kwaliteit en talent altijd snel komt bovendrijven. Als je op je 20e nog moet hopen op invalbeurtjes in de KKD, gaat het lastig worden. NAC moet veel sneller doorselecteren en deze jongens geen contracten van 3 jaar geven. Als je het in 1 of misschien anderhalf seizoen niet laat zien, dan is het over.

Ook deze generatie: lieve jongens allemaal, maar er zitten geen killers tussen. Marijnissen en van Schuppen, dat kan nog wat worden.

11   1  
Pik

@ivo, wat zijn killers ?

Verklaar je is nader dat dit geen killers zijn ?
Waar baseer jij dat op ?

8   36  
Kloosterboer076

Ik vind bsiderats een leuke site en waardeer dan ook dat ze veel nieuwe rubrieken verzinnen om ons van informatie te voorzien.

Echter vind ik deze rubriek minder geslaagd. Elk jaar lees ik in de reacties dat de jeugdspelers X en Y moeten spelen omdat zo verschrikkelijk goed zijn. Na een tijdje verdwijnen die spelers naar laag geklasseerde KKD teams of naar het amateurvoetbal. M.a.w. zijn de jeugdspelers dus vaak minder goed dan hier wordt voorgeschoteld. Ik vind het dan dus ook jammer dan Bsiderats hier nu aan mee gaat doen.

Het verwachtingspatroon wordt nu nog hoger van deze spelers, waardoor de kans op slagen kleiner wordt naar mijn mening.

3   7  
Ivo

@pik

Ik bedoel bijvoorbeeld een van Hecke, dat was een klasbak, die kwam je gewoon niet voorbij.

Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat spelers echt wel beter kunnen worden door ervaring op te doen, maar als je in de KKD niet boven komt drijven dan wordt het gewoon lastig.

Hoeveel NAC jeugd is de laatste 4-5 jaar nu echt doorgebroken en heeft een mooie carrière opgebouwd?

Seuntjens en Gudelj zijn alweer langer geleden. Bart Verbruggen en van Hecke dus.

De lijst met jongens die het niet haalden is heel erg lang.

8   0  
Thiestemberg (BSR)

@Kloosterboer076

Ik probeer de supporters meer info te geven over onze jeugdspelers. Van mij hoeven we echt niet met een compleet u-23 elftal te spelen, al zou het wel mooi zijn om meer doorstroming te hebben al is het maar als wisselspeler.

Daarnaast is er van druk bij jeugdspelers niet heel veel sprake. Mensen pikken meer van Kestens dan een Venema bijvoorbeeld. Plus die jongens hebben de gunfactor

1   0  
Arie

Ivo

Vergeet je voor het gemak even dat Van Hecke als laatste wanhoopsstrohalm pas minuten mocht gaan maken, omdat al zijn concurrenten wegvielen.
Die kreeg niet eens kans omdat hij het zo goed deed, maar omdat er niemand anders meer was op dat moment. Zo'n kans kreeg onder Steijn sowieso niemand. Ook Van Hecke zou onder Steijn zijn genegeerd.

Laad alle berichten na dit bericht in