Wij gaan niet opzij

De klapper van BSR #8

Praatpapegaai

Vandaag is het de beurt aan Praatpapegaai om de achtervelden af te struinen. Kijkend naar de spelers die individueel hun conditie op peil aan het houden zijn, wachtend op dat ene telefoontje van hopelijk hun droomclub NAC. Met de hand op de knip en kijkend naar 'gewoon' proberen te promoveren komt daar het volgende lijstje uitrollen.

James Efmorfidis

Aangezien het technisch hart op een aantal specifieke plaatsen versterking zoekt beginnen we met de positie buitenspeler. James Efmorfidis, de man met een heel bijzonder palmares van clubs in de jeugd, heeft zijn contract in wederzijds overleg bij RKC laten ontbinden. Met de jeugdopleidingen van Ajax, Real Madrid en FC Barcelona op zijn CV zou je verwachten dat deze jongen wel een balletje kan trappen. James is een snelle buitenspeler met een goed overzicht die snel het spel kan verleggen naar de andere kant. Niet de eeuwige pingelaar waar we als NAC supporter soms de kriebels van kunnen krijgen, maar een speler met een goede aanname, bal gelijk dicht aan de voet, en meteen zoeken naar de ruimte waarin hij of een goede steekpass probeert te geven, of de logische oplossing kiest en zich niet vastloopt. Bij Almere City heeft hij al laten zien een aardige meerwaarde te kunnen zijn, maar bij RKC werd het geen succes in de Eredivisie. Hij startte wel zesmaal in de basis en mocht eenmaal invallen. De rest van de wedstrijden was hij helaas geblesseerd. Basiswaardig in de Eredivisie zo te zien, maar laat hem de pechtrein maar doorbreken op de rechtsbuiten positie bij NAC! De beste man is een Griekse Nederlander, samen met Odysseus Velanas gaat de bühne elke wedstrijd weer de Sirtaki dansen met deze twee mannen in het veld!

Nick Bakker

Met Danny Bakker hebben we natuurlijk de vervanger van Ramon Hendriks al binnen. Maar het feit blijft dat we achter Bakker geen verdedigende linkspoot meer hebben. Een brede selectie met topspelers is natuurlijk niet een hele beste optie voor een club in nood zoals NAC, daarom moet deze speler en Danny Bakker kunnen vervangen, maar ook inzetbaar zijn op een andere positie in het elftal. Nick Bakker is de man die en centraal zijn mannetje staat en ook nog eens op de linksbackpositie kan spelen. Waar Maria en Mashart niet kunnen overtuigen (mening van de schrijver) en Rutten niet tot zijn recht komt kan Bakker deze positie innemen en door zijn uitstekende kwaliteiten als centrale verdediger kan hij vanaf de linkerkant ook nog eens goed de bal onderscheppen. Met Edwin de Graaf als trainer gaan we weer aanvallend voetballen, dat betekent ook dat de verdediging top moet zijn aangezien de counters om de oren kunnen vliegen. Een verdediging met Rutten, Adiléhou, Danny Bakker en Nick Bakker met Olij of Kortsmit in de goal zijn de puntenpakkers, want wie komt die nu voorbij? Lukien had hem graag gehouden bij Emmen, maar voor iedere speler komt er een moment dat het Rat Verleghstadion je roept.

Reza Ghoochannejhad

Ondanks dat Mario Bilate een verademing is als persoonlijkheid bij NAC is het niet de man die in zijn carrière een doelpuntenmachine is gebleken. In de KKD is het maken van goals natuurlijk essentieel om die felbegeerde plek naar de Eredivisie te bemachtigen. Aangezien de bomber van Breda, Alex Schalk, nog een contract heeft voor een jaar, hebben we dit jaar een begaafde voetballer nodig die hem nog een jaartje kan vervangen. Reza Ghoochannejhad is een begaafde spits die altijd en overal zijn doelpuntjes weet te maken. Omdat hij een hoger niveau gewend is kan hij wel eens de speler zijn die vaak met zijn handen omhoog juichend langs de B-Side of Vak G mag rennen omdat hij weer een doelpunt heeft weten te maken. Vorig seizoen bij Zwolle liet hij zien dat hij nog steeds goed kan voetballen, maar de trainer vond hem geen eerste keuze meer. Net dat stapje lager kan hij nog één keer laten zien wat hij goed kan, doelpunten maken. Met een contract voor een jaar, een feest op de grote markt, en mooie herinneringen in de rugzak van Reza zwaait hij dan volgend seizoen af en wensen we elkaar het beste. Overigens wist hij vorig seizoen in te vallen in de wedstrijd tegen Willem II en een zuivere hattrick te maken om zo de punten mee naar Zwolle te slepen, topgozer! Daarnaast is Reza ook een strafschoppenspecialist waardoor de koelbloedige Sydney van Hooijdonk een vervanger heeft voor de ballen op de stip.

Bron:
B-Side Rats
22 Reacties
79   3  
De scout

Reza Ghoochannejhad, zou voor de spits positie niet verkeerd zijn!

Zeker een ander type spits als Bilate of Seuntjens. Wel de vraag of hij naar de KKD wil en dus haalbaar is.

31   6  
Ivo

Ik hou het op Loris Brogno uit klapper #1. Dan Jizz Hornkamp erbij als spits en een linksback en middenvelder erbij van Man City.

Dan is je selectie breed genoeg en hoef je alleen nog vertrekkende spelers te vervangen.

79   3  
De scout

Reza Ghoochannejhad, zou voor de spits positie niet verkeerd zijn!

Zeker een ander type spits als Bilate of Seuntjens. Wel de vraag of hij naar de KKD wil en dus haalbaar is.

8   0  
Adriaan

Het gaat goed tot nu toe maar er moeten nog 2 buitenspelers bij

9   1  
Nac

Als schouten rechtsback staat kan je eventueel een snelle buitenspeler met diepgang met een goed linkerbeen.

Wanneer Rutten rechtsback staat heb je een buitenspeler nodig met een rechterbeen voor de achterlijn te halen. Rutten brengt aanvallend heel weinig.

Het liefst nog 2 buitenspelers, een box to box middenvelder/controleur en een snelle spits.

Als er dan nog geld is een linksback.

30   2  
RaRa

Haye en Olij met stip bovenaan het lijstje spelers die nodig zijn in deze selectie! Veel aan gelegen die te behouden.

4   5  
Sam

Als Malone dit seizoen wordt gezien als middenvelder zou ik zeker voor Nick gaan, heeft veel ervaring als centrum verdediger is ook linksbenig.

Ghoochannejhad heeft ook veel ervaring en zou zeker meer waarde zijn.

Daar naast hebben we zeker buitenspelers nodig met Kaj en Kestens komen we zeker 2 tekort op positie links/rechts buiten


8   2  
Tegel

Bakker als vervanger van bakker... Danspaar je wel op n shirt :) of staan de achternamen niet meer voor op de (nieuwe) shirts?

12   3  
Scheppioni

Interessante namen Praatpapagaai !

10   5  
TvB

Ik denk dat wanneer we de competitie nu ingaan met dit team dat we bij de 1e 2 eindigen met Emmen. De concurrentie heeft zich ook niet schrikbarend versterkt vind ik

15   8  
D’n Dijk

Reza Ghoochannejhad is prima hoor, maar dan hoeven we ook NIETS meer over leeftijd te melden, want hij is 35.

Mendes Moreira is transfervrij, en is op alle plaatsen in de aanval in te zetten.
Daarbij is hij 26 jaar dus wat dat betreft is er ook nog ruimte genoeg.

16   6  
Tip

Leuke rubriek. Er valt me wel iets op. Toen TvdA op zoek ging naar jeugd met transferwaarde, was de roep hier luid om ook noodzakelijke routiniers. Toen Steijn spelers haalde met veel ervaring was de roep hier luid dat de jeugd geen kans kreeg. En nu zijn we weer ( terecht hoor vind ik) stik gelukkig als er een spits van 35 jaar zou willen komen. Tsja….😎

13   2  
Kisku

Die reza voor een jaartje erbij zou mooi zijn

15   0  
Zwampie

Je moet de juiste mengeling hebben met jong en oud, waarbij je jeugdspelers kan brengen a.d.h.v. het juiste moment.
Is een jeugdspeler zo goed dat hij op zijn 18e gebracht kan worden, breng hem dan en zeur niet op leeftijd, net zoals een speler met zijn 22e er pas staat.
Durf te investeren in een speler, pak Marijnesen, mooi dat hij nu mee doet hij presteert maar zodra de selectie comleet is ,is de kans groot dat hij gewisseld qord door Malone of wie dan ook.
Durf het dan aan om hem te laten staan en investeer in hem ipv een ander te halen.

10   1  
Altijdnacsupporter

Zo in de zomer toch een leuke rubriek om te volgen!

Mendes Moreira zag ik ook voorbij komen... Leuke speler!

Ik dacht al even aan Summerville (onhaalbaar?) Maar las dat Cambuur zich gemeld had ( huur).

Dabney dos santos? Links buiten Transfervrij,concurrentie voor de Rooij van az via verhuur naar sparta, heracles, fc sherrif.... 25 jaar, minimaal een jaar profileren in NL?

Sylla Sow las ik ook eerder... Interessant! Derin duarte zou leuk zijn!

Maar dat er wat bij moet staat vast!
Benieuwd of het uit de BSR klapper komt!

Nog een week of 2 en gassssss!








0   0  
Enkhuizer rat

Tot wanneer loopt t transferwindow? Wanneer Haye op 1 van de laatste dagen vertrekt heb je echt een probleem.

7   3  
Tip

Klopt @Zwampie. Volgens mij debuteerde Martin Vreyssen onder Ben Peeters als rechtsbuiten tegen Feyenoord thuis. En je zag gelijk; dat gaat goed komen. Hij sprintte er zelfs Willem van Hanegem uit, het NAC publiek veerde op,maar Willem corrigeerde dat vrij achteloos met een prachtige tackle op de bal. Dat was gelijk een gevoelig lesje. Je moet inderdaad een mix hebben van routiniers die niet versleten zijn en jeugdspelers die het aankunnen. En dan leren die paar jeugdspelers in het begin de fijne (gemene) kneepjes van de ouderen. Op die manier is leeftijd niet meer zo belangrijk en kan een jonge speler van 22 al stik veel ervaring hebben als hij goed genoeg is. Een goeie aanvoerder die iedereen duidelijk op zijn plaats houdt telt ook. Bv. de gebroeders Ilic werd je het laatste jaar bij NAC doodziek van. Die dachten samen het warm water te hebben uitgevonden. Nu ze uit elkaar zijn laten ze zien dat ze heel goed kunnen ballen, al wisten wij dat al. De opstelling en tactiek moet je m.i. overlaten aan de technische staf c.q. de hoofdtrainer , die hebben de diploma's. Dat valt me ook op. Ik kan me niet herinneren dat we vroeger constant bezig waren als supporters om uit te leggen wie de hoofdtrainer wel en niet moest opstellen. Er was wel eens incidenteel even wat discussie over een speler maar niet zoals we nu via internet 19000 deskundige coaches hebben. Doen we overigens allemaal aan mee, ik ook ! Maar al die 'deskundigheid en kennis' een beetje relativeren kan geen kwaad wil ik maar zeggen.

5   3  
Naccer

Hornkamp halen van Den Bosch die schiet er 20 binnen!!

12   0  
Chris W.M.

Lees nog regelmatig de naam Hornkamp voorbij komen. Die heeft nog gewoon een contract en NAC is niet in staat een transfersom neer te leggen. Daarbij heeft hij ook aangegeven niét naar een andere KKD club te willen, dus laten we daar nou maar een streep doorheen zetten.

https://www.bd.nl/fc-den-bosch/hoe-de-amerikaanse-dollars-fc-den-bosch-snel-omhoog-kunnen-stuwen-interessanter-om-te-blijven~a5cba16d/

0   0  
NixNACNix

@ivo, weet niet of je weleens naar @decorpotcast luistert. Die Brogno schijnt een oncollegiale rare vogel te zijn.

1   0  
fvf6

Reza zou een leuke verrassing kunnen zijn .

0   2  
Lamington

Bilate een verademing. Ok....

0   2  
den hulk

misschien kunnen nac en beekvooruit nog een opleidingsvergoeding vragen aaN BOLONGA al is het maar een ton kunnen we een spits voor halen

Laad alle berichten na dit bericht in