Wij gaan niet opzij

De Parels van het Zuiden #3 De Aanvallers

Thiestemberg

In de voorbereiding lopen er net als elk jaar wat talenten uit de jeugd mee, maar wie zijn deze jongens? Vanuit de supporters wordt al een flinke poos geroepen om meer doorstroom vanuit de jeugd, gaat dit het jaar zijn dat het gaat lukken? Met BSR hebben we regelmatig oefenwedstrijden en jeugdwedstrijden bijgewoond, hierdoor kunnen we jullie een beter beeld geven van onze jeugdexponenten we behandelen de spelers die het meest in aanmerking komen voor een plekje in de selectie. De derde en laatste editie kijken we naar de voorhoede. Maatsen, Venema, El Allouchi, van Hooijdonk, Azarkan & Jansen vertrokken deze zomer, er is dus genoeg ruimte voor doorstroming.

We beginnen bij rechtsbuiten Kestens. Voor veel supporters is Kestens inmiddels een iets bekendere naam. De rappe Belg schopte het in zijn opleiding bij Zulte Waregem al tot Belgisch jeugdinternational en is in zijn tijd bij de O-19 ook altijd een waardevolle toevoeging geweest aan de aanval. Wat de stap naar het seniorenvoetbal lastiger maakt voor de talentvolle Belg is zijn kleine postuur. Tegenstanders krijgen hem met fysiek spel vaak van de bal af. In de jeugd was Pjotr in staat om hier ‘omheen te voetballen’ nu is het aan hem om dit in het eerste ook voor elkaar te gaan boksen.

Kestens heeft er dit jaar wel een geduchte concurrent bij. Vieri Kotzebue laat zich ook nadrukkelijk gelden in de voorbereiding. De pas achttienjarige aanvaller is snel en fysiek sterk, dit maakt de stap naar het seniorenvoetbal voor hem wat kleiner. Daarnaast kwam hij al regelmatig tot scoren in de voorbereiding en was hij in de O-19 ook regelmatig trefzeker. Zijn fysiek maakt hem in ieder geval meer ‘Keuken Kampioen Divisie ready’ dan andere buitenspelers uit de jeugd. Kotzebue is buiten zijn fysiek ook in staat om een mannetje te passeren met de bal en is hij ook beweeglijk als hij de bal niet heeft.

Deze zomer werd Quincy Tavares overgenomen van FC Dordrecht waar hij zijn profdebuut al maakte. Hij is gehaald als versterking voor de O-21, maar ook hij mag ruiken aan het grote werk in de voorbereiding. We hebben Tavares nog te weinig in actie gezien om echt voetbal inhoudelijk over hem te schrijven.

Een andere zomeraanwinst is Ayouba Kosiah. Hij kwam over uit de jeugd van Almere City en is op dit moment de tweede spits achter Mario Bilate. Net als Tavares hebben we Kosiah nog niet veel in actie gezien. Het beeld dat we van hem hebben is dus maar op enkele momenten gebaseerd. Kosiah is een lange spits, maar wel nog relatief snel voor zijn lengte. Je zou hem een beetje kunnen vergelijken met Fouad Idabdelhay. In de wedstrijd tegen Sparta speelde Kosiah tegen Heylen, Vriends & Beugelsdijk. Hier moest hij het in de persoonlijke duels vaak tegen afleggen. Op zich geen schande tegen dat soort ervaren Eredivisie-verdedigers. Toch lijkt het ervoor nu op dat Kosiah gebaat is bij minuten in de sterke O-21 competitie voor dat hij van waarde kan zijn bij het eerste.

Bron:
B-Side Rats
12 Reacties
50   1  
Breetjeda

Kotzebue gaat het maken ik voel het

50   1  
Breetjeda

Kotzebue gaat het maken ik voel het

28   2  
Ivo

Sowieso lijkt het me beter om wat meer te gaan selecteren op het fysieke, wat steeds belangrijker wordt in het voetbal. Snelheid, kracht, lengte, uithoudingsvermogen, daar win je ook wedstrijden mee.

Wat dat betreft zijn best veel jongere spelers in dat opzicht nog niet ver in hun ontwikkeling. In de jeugd zouden ze al veel meer aan fysieke training moeten doen.

12   1  
geelzwartwit

@ivo

daar ben ik het helemaal mee eens. Ik begrijp dat niet altijd. Om me heen zie ik jongeren tussen de 16 - 19 die door de nodige krachttraining er sterk bijlopen. NIet iedere speler heeft het nodig natuurlijk (denk aan archil arvelazze) maar als je geen super fluwelen tehcniek hebt dan is wat bodypower toch ook wel handig. Mbt voetballers die van voetbal hun werk willen maken snap ik het nooit dat ze:
- geen sterk fysiek hebben
- een betere conditie dan op de club getraind wordt
- niet 2 benig zijn
- geen goede traptechniek hebben

Als je de documentaire van Christiano Ronaldo hebt gezien dan snap je niet dat niet meer spelers zo bezig zijn om de beste te worden. Ronald Koeman met zijn vrije trap.. "ik trainde altijd extra na de training". Beckham? hetzelfde, Piere hetzelfde enz enz. Talent en spelinzicht moet je van nature al hebben al het andere is te trainen. En als dat talent er niet in zou zitten zou je sowieso al niet bij een club als NAC zitten.

5   0  
Wanny

Goeie, technische spelers zullen bij NAC op dit moment toch moeilijk doorstromen. KKD divisie is veel inzet en kracht.

Dan moet je als technische, jonge speler wel erg vaardig zijn om overeind te blijven. Spelers met die kwaliteiten zijn allang weggeplukt uit onze opleiding. Wat overblijft zijn op zich goede voetballertjes, die net tekort komen om de stap te maken en uiteindelijk bij de amateurs eindigen.

De kans dat zo'n Marijnissen het haalt is volgens mij groter. Die is fysiek sterk en dan kom je al makkelijker mee.

8   1  
Adriaan

Nogmaals er moeten 2 kkd waaardige buitenspelers bij en liefst snel
In Kotzebeu zie ik wel wat
Laat hem niet verpieteren...

7   1  
PietP

De stap maken naar de KKD is heel lastig, en niet voor iedereen weggelegd.
Je moet er als staf wel alles aan doen om best mogelijke omgeving te creëren om die stap te maken. Dan is het aan die jongens om het waar te maken.
Gelukkig kan Hellemons vanuit het technisch hart daar nu op toezien, ipv een trainer die er niet naar omkijkt en met de waan van de dag bezig is.

8   0  
Wanny

Het is ook belangrijk dat je als club een beleid hebt en je daaraan houdt.

Volgens mij wil NAC graag dat de jeugdopleiding belangrijk is en spelers laat doorstromen naar het eerste.

Vervolgens nemen we 33 spelers onder contract. En als we dan een keer met 3-0 voor staan, dan komt er geen eigen jeudspelers in maar oudere spelers zoals Janssen of Maatsen. Omdat die jongens ook moeten spelen.

Zo krijgt de jeugd nooit de kans om te groeien. Zeker als de O21 competitie stil ligt.

Beleid zou moeten zijn. Max 18 wat meer ervaren jongens onder contract. Vallen er daarvan af, dan wordt plek in de selectie opgevuld door iemand uit de O21 of O18. Bij een veilige stand moeten die jongens ook invallen.

Dan heb je dus ook een TD nodig die een vaste koers vaart. En niet de oren laat hangen naar een zeikende trainer die er altijd iets bij wil hebben.

5   8  
RICHARDPRAHA

Die Kestens heeft het gewoon niet, geen echte goede versnelling, geen sterk schot, voorzet vaak matig, en als je dan ook nog nog het mentale vlak nogal blue bent....tsja dan houdt het gewoon op.

Minimaal 2 flankspelers erbij moet echt top prioriteit zijn. OF je moet 4-4-2 gaan spelen maar ik denk dat EvdG 4-3-3 wil gaan spelen.

1   0  
Atleet

@ivo

Op welke leeftijd wil jij dat ze al fysiek gaan trainen dan ?

4   1  
Peerke

@Ivo en anderen, denken jullie dat ze geen fysiek trainen bij de jeugd? Daar hebben ze meerdere specialistische trainers voor in dienst, is op Boeimeer een krachthonk in het door Gudelj geopende gebouw en de O21 en O18 trainen meerdere keren bij Fitmasters in het stadion. Niet zomaar van alles roepen als je het niet weet

3   0  
Ivo

@Peerke en @Atleet

Ik vind het opvallend dat veel onze jongere talenten een beetje van die tengere jongens zijn.

Mashart, Neelen, Kestens, Azzagari, dat zijn nou niet echt stevige kerels in vergelijking met de meeste andere spelers. Vanacker is 1m67, dat is ook niet bepaald een voordeel in het voetbal. Zeker niet voor een verdediger.

Ik denk dat van onze talenten Marijnissen, Van Schuppen en Kotzebue het meeste perspectief hebben, juist omdat ze fysiek wat verder zijn in hun ontwikkeling.

2   0  
Peerke

@Ivo de bouw van spelers heeft niets met krachttraining te maken. Per positie en speelstijl heb je verschillende fysieke kwaliteiten nodig. De kunst is om de juiste mix te vinden.

Laad alle berichten na dit bericht in