Overal waar we komen

De promotierace: NAC kan zich nu echt opmaken voor play-offs

Italo

De komende weken zullen we via deze rubriek, de promotierace, ons licht laten schijnen op de ontbrande promotiestrijd. Of het nu gaat om plaats twee of de mogelijke tegenstanders in de play-offs; alles komt voorbij.

De route voor NAC richting de Eredivisie is bekend. Door de thuisnederlaag tegen Excelsior (1-2) grijpt de ploeg definitief naast een plaats die rechtgeeft op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Met nog drie speelrondes voor de boeg kan NAC, inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats, zich gaan voorbereiden op de nacompetitie. De strijd om plaats twee lijkt te zijn gestreden, al hopen Almere City en Go Ahead Eagles nog op een klein wonder.

 

De Graafschap

Een gelijkspel dat voelde als een overwinning. In de 95e minuut scoorde De Graafschap de 2-2 tegen directe concurrent Almere City. Hiermee behield het de voorsprong van zes punten op hen. Omdat De Graafschap eerder op de avond al zag dat NAC verloor van Excelsior, is het de 35e speelronde uitstekend doorgekomen. De Graafschap ligt inmiddels niet meer op pole-position, maar heeft een straatlengte voorsprong. Alleen wanneer het twee van haar laatste drie duels verliest (uit bij Cambuur en Jong Ajax, thuis tegen Helmond Sport), kan het nog gepasseerd worden op de ranglijst.

 

Go Ahead Eagles

Een ploeg die dat scenario wel ziet zitten, is Go Ahead Eagles. De Deventenaren hebben zich door een sterke tweede seizoenshelft in de (sub)top van de KKD gewerkt. Een groot voordeel voor de Eagles is het doelsaldo (+31), dat beter is dan dat van De Graafschap en Almere City. Zelf zal het de duels met Helmond Sport en NEC (beide thuis), en Excelsior (uit) moeten winnen. En dan maar zien waar het schip strand. Mocht directe promotie er niet inzitten, is Go Ahead Eagles een van de gevaarlijkste ploegen om rekening mee te houden in de nacompetitie.

 

Almere City

De strijd om plaats twee had zo anders kunnen lopen. Tot de 94e minuut stond Almere City op voorsprong bij De Graafschap. Een overwinning daar had er voor gezorgd dat de strijd om plaats twee nog volledig open lag. Nu moet Almere City serieus rekening houden met de nacompetitie. Ook omdat Go Ahead Eagles de ploeg inmiddels is gepasseerd op de ranglijst. Voor Almere geldt hetzelfde als voor GAE: drie keer winnen en dan maar zien waar je staat. Almere City, dat al vier duels op rij niet meer won, treft nog Jong Ajax (thuis), Jong FC Utrecht (uit) en Jong PSV (thuis).

 

NAC

Het doek viel vrijdagavond definitief in Breda. Plaats twee is uit het zicht. De nacompetitie is het vangnet dat rest. En dus kan er met een schuin oog gekeken worden naar het virtuele schema van die nacompetitie. De vijfde plaats waar NAC nu staat betekent straks een thuiswedstrijd tegen de nummer zes (op dit moment NEC). De voorsprong op de Nijmegenaren bedraagt momenteel vier punten, dus zou je kunnen stellen dat beide ploegen aanstaande maandag gaan strijden om het thuisvoordeel voor de eerste ronde in de nacompetitie. Heeft NAC nog iets om voor te spelen de resterende wedstrijden? Zeker weten. Plaats drie geeft namelijk recht op thuiswedstrijden in zowel de eerste als tweede ronde van de nacompetitie. Zakt NAC nog een plaatsje (naar plaats zes), dan speelt het zelfs helemaal geen thuiswedstrijden in de nacompetitie. 

 

NEC

Wanneer we dieper inzoomen op NEC, zien we een elftal dat eigenlijk het hele seizoen een beetje rond plaats zes, zeven hangt. Een logische deelnemer aan de play-offs derhalve, maar tot op heden is het nog geen elftal gebleken dat daadwerkelijk kans maakt op promotie. De meest gevaarlijke klanten bij NEC zijn middenvelders Bruijn en Vet, en vleugelaanvaller Tavsan. NEC kan zich in ieder geval goed voorbereiden op het niveau in de nacompetitie, want het treft in de komende weken zowel NAC als Go Ahead Eagles. NEC sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

 

FC Volendam

Op vier punten van NEC staat, op de zevende plaats, FC Volendam. Het team van trainer Wim Jonk won afgelopen weekend van Telstar (2-0) en zette daarmee de kleine zegereeks voort. Eerder deze maand werden Jong FC Utrecht en Helmond Sport verslagen. De zevende plaats hebben ze daardoor stevig in handen, maar wellicht zit een hogere eindranking er nog in voor de Volendammers. Er zal dan in het slot van het seizoen afgerekend moeten worden met MVV (uit), Jong PSV (uit) en Jong AZ (thuis). Het elftal kan zich in ogenschijnlijke rust en luwte voorbereiden op de nacompetitie.

 

Roda JC

In Kerkrade lijken ze het lopende seizoen al voor lief genomen te hebben. Op bezoek bij FC Den Bosch kreeg de ploeg met liefst 7-0 klop. Het geeft maar aan waar de achilleshiel zit bij Roda. De ploeg heeft bijzonder veel moeite met het houden van de nul, en lijkt mede daardoor geen serieuze kanshebber voor promotie naar de Eredivisie. Bovendien won Roda slechts een van haar laatste vijf wedstrijden. Wel kan Roda JC zich vasthouden aan de resultaten die het dit seizoen boekte tegen hoger geklasseerde elftallen.

 

Virtueel schema nacompetitie

A: Nummer 3 – Nummer 8 (Go Ahead Eagles – Roda JC)

B: Nummer 4 – Nummer 7 (Almere City – FC Volendam)

C: Nummer 5 – Nummer 6 (NAC – NEC)

 

In de tweede ronde spelen de winnaars van de wedstrijden A en B tegen elkaar. De winnaar van wedstrijd C (op dit moment dus het duel dat NAC speelt) gaat in de tweede ronde op bezoek bij de nummer 16 uit de Eredivisie.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
28 Reacties
64    
Becherovka

Ik denk oprecht dat NAC niets te zoeken heeft in de nacompetitie. Enerzijds hoop ik dat we via die weg geniepig promoveren (financieel gunstig), aan de andere kant wil ik dat dit seizoen zo snel mogelijk klaar is.

10    
Theoden King

Allemaal even rustig ademhalen.

Steijn is naar Ibiza, en dat was kennlijk al tijdens de contractonderhandelingen vastgelegd. Keurig. Daar moeten we nu dan ook niet moeilijk over doen.

Dat er een impuls nodig is, "iets" moet gebeuren, is wel duidelijk. Ik geloof op dit moment niet in het ontslag/op non-actief zetten van Steijn. Dat zou de uitkomst van de seizoensevaluatie kunnen zijn, maar dat moeten we afwachten.

Als Steijn slim is gaat hij na thuiskomst eens rap een bak koffie drinken met Lokhoff, een zeer ervaren trainer, om tot een plan van aanpak voor de nacompetitie te komen. Gewoon eens even niet eigenwijs zijn en luisteren, sparren.

Ondertussen kookt mijn supportersbloed ook. Van frustratie én van de spanning omtrent de nc. Drie wedstrijden trekken, sleuren en alle ervaring binnen de selectie hun werk laten doen. Dat moet toch mogelijk zijn?

22    
hoofdtribune

aangezien we voetballend door iedereen worden weggespeeld, is er maar 1 tactischplan.
4 4 2
waarbij we Bilate met Sidney of Lex voorin zetten..

En we maar gewoon lange ballen naar voren gaan spelen, aangezien we toch niet kunnen opbouwen...

tip voor Steijn, aangezien dit veel conditie zal vragen, graag eerder wisselen dan 5 min voor tijd. om nieuwe krachten die vers zijn en druk op de bal kunnen houden...2    
Moppernac

Ik denk dat je in de 2de ronde beter vvv of RKC kan treffen dan Almere of Go Ahead Eagles dat na de winterstop een op mars maakt met maar een nederlaag en bijna altijd de nul heeft gehouden.

12    
Ouwe Spionkop

Ook de plays offs zijn kansloos onder Steijn. Een trainer met een laffe voetbalopvatting en die alleen maar spelers slecht maakt ipv beter. De spelers zeggen zelf in interviews geen idee te hebben wat nou eigenlijk de bedoeling is in het veld.
Dan heeft deze trainer ook nog het lef midden in de voorbereiding op play offs een week naar een vakantie-eiland te gaan ondanks negatief reisadvies.
Als een van ons nu een week naar Ibiza zou gaan worden we afgemaakt door onze omgeving.
Afscheid nemen van Steijn en wel nu.

64    
Becherovka

Ik denk oprecht dat NAC niets te zoeken heeft in de nacompetitie. Enerzijds hoop ik dat we via die weg geniepig promoveren (financieel gunstig), aan de andere kant wil ik dat dit seizoen zo snel mogelijk klaar is.

1    
RV

Het nadeel vind ik dat het slechts om één beslissende wedstrijd gaat.
Ik denk dat NAC van alle clubs uit de eerste divisie een goede kans maakt over twee wedstrijden, over één wedstrijd moet ik het nog maar zien.

Eigenlijk als je het zo op papier zou bekijken dan zou de play offs echt een makkelijk te nemen weg moeten zijn voor NAC. Veruit het hoogste budget en eigenlijk is het al schandalig dat je met alle gedane investeringen niet bij de eerste twee komt (en daarnaast geen progressie boekt). Ook tegen een VVV of Emmen zou NAC nooit kansloos hoeven te zijn.

Het mooiste zou zijn dat we gewoon direct voetballende ploegen zoals Almere of Volendam treffen. Dat ligt NAC meestal beter dan Roda of NEC.

7    
BREDA 1965

Ik kijk uit naar de vriendschappelijke potjes komende zomer.Vond ik altijd wel gezellig,pilske erbij,goei weer,nieuwe spelers,nieuwe trainer,hopelijk een mooi tenue,beetje ouwehoere met wat maten.

-2    
Gjoewie

Becherovka > Het kan nooit kwaad om mee te doen aan de plee offs. Maar ik zie het niet zitten om met deze selectie naar de eredivisie te gaan. Dan zul je toch echt op 10 plaatsen versterkingen moeten zoeken (wat betreft de keepers zie ik het wel zitten). Kunnen we dat wel? Probleem is dat Steijn (of elke andere trainer) weer van voren af aan een nieuw team (zo dat er al staat) moet bouwen.
Hoe verschrikkelijk graag ik ook naar de eredivisie wil, de realist in me zegt dat we nog maar eens een jaartje moeten recidiveren. En net als Henk de Jong moeten bouwen aan een uitgebalanceerd team, dat serieus meedoet om de eerste twee plaatsen. En dat je in het jaar erna niet meteen veel versterkingen moet zoeken.

7    
fvf6

Als ik de tegenstanders zie het het door NAC behaalde resultaat in de competitie tegen die teams , dan is het na de eerste ronde exit .

2    
Tip

Als je al zo ver komt mag je naar of Emmen of RKC of VVV. Emmen voetbalt goed. En hebben zich in de winterstop verstandig versterkt. Daar is NAC voor 95 procent kansloos. RKC voetbalt ook aardig, geen slechte selectie, vielen alleen tegen W2 tegen. NAC 80 procent zeker kansloos in Waalwijk. VVV vind ik net als ADO en NAC slecht voetballen. Maar VVV heeft die Griekse wonder spits. Als die mee doet is NAC voor 90 procent zeker kansloos. Willem 2 blijft er so wie so in. Redelijke ploeg. Hebben onder hun kunnen gespeeld. Kortom, we moeten hopen op een wonder. NAC zou tegen ADO een kansje hebben. Die voetballen net zo waardeloos als NAC en hebben een trainer die het op een of andere manier ook niet lukt. Maar ADO eindigt terecht op 18. Nogmaals ; hoop op een wonder. Kunnen we geen speciale NAC kaarsen laten maken 😎

2    
Ernie

Na zo'n seizoen moet je gewoon nog minimaal 1 seizoen in de kkd blijven.

6    
Braze

Met deze trainer die midden in het heetst van de strijd even een frisse neus gaat pakken in Spanje
hebben wij niets te zoeken in de nacompetitie.
Stijn heeft duidelijk laten zien dat NAC hem minder kan schelen dan zijn uitstapje naar Ibiza. Ook nog goedgekeurd door de opperste leiding.
Ze kenden het speelschema, wisten wat er op het spelstond voor NAC, maar ze zetten het belang van NAC op de 2e plaats.
Supporters mogen daar niet kritisch over zijn en de media al helemaal niet, nee , iedereen moet applaudisseren voor dit wangedrag

5    
Ivo

Rampscenario is dat we verliezen van NEC, MVV en Cambuur om dan met een totaal gedemotiveerde groep te moeten beginnen aan de nacompetitie.

De laatste wedstrijden zijn we voetbaltechnisch weggespeeld, zelfs tegen 10 spelers van Jong FC Utrecht hadden we grote moeite.

Het is mij een raadsel waarom 4-4-2 nog steeds geen optie is. Meer mannen op het middenveld, waar we de slag steeds verliezen, en bilate en sydney in de spits. Probeer dit nu eens 2 wedstrijden uit, we hebben toch niks te verliezen.

Met een 433 lukt het niet, onze vleugelspelers komen er niet langs en we komen mannen tekort op het middenveld. Het resultaat is slordig voetbal met veel kansloze lange ballen.

0    
Oosterhout076

er was eens een team dat 5e eindigde in de competitie en de play offs in ging.....
Niks verloren dus. Alleen als je wilt winnen kun je winnen. Blijf er dus in geloven.
Maar je moet wel spelen om te winnen. Spelen om niet te verliezen heeft bij deze opzet geen zin. Dat mag nu onderhand wel eens doordringen bij staf en spelers. Nog weken werken.......

-2    
the fly

Als NAC echt tegen NEC komt te spelen zie ik dat als een voordeel. Daarna tegen een slecht spelende eredivisie club. Ik denk zelfs aan Willem2 of RKC.

Daar zie ik dus meer kansen dan via de andere weg. Al moet ik zeggen dat ik NAC niet echt in de ere thuis vind horen.

7    
Sia

Bij NEC hoeven ze zich over vorm geen zorgen te maken: de volgende wedstrijd is tegen NAC en wij helpen wel vaker tegenstanders in het zadel dus dat komt goed.

8    
Mo

Dit wordt HELEMAAL niets !!

9    
Scheppioni

Met steijn hebben we idd niets te zoeken in de play offs !!
Dat is wel heel duidelijk, eerste wedstrijd wordt met steijn al een complete afstraffing, d'n lafaard !!

-2    
GB

Ik zou veel meer inzetten op snelheid, gooi azarkan en azzagari er maar eens in. We creeren nu veel te weinig. Gooi die jonkies erin. Veel snelheid en durf op de flanken. Opentrekken dat spel..

1    
Dutchbird

In theorie kan alles. Zelfs een play off finale tegen Willem II om de plek in de eredivisie. De vorige promotie heeft geleerd dat dromen mag. Vreven toonde steeds meer lef en Dessers groeide uit tot de man van de nacompetitie.

Dat vuur, die teamspirit van toen eisen een trainer/coach die voorop gaat in de strijd zodat er in de resterende competitiewedstrijden geloof ontstaat bij de spelers en de supporters. Dat bereik je niet met een trip naar Ibiza + aansluitende quarantaine. Dan is de kans groot dat je na de eerste ronde wederom geïrriteerd nietszeggende statements de microfoons in slingert omdat NAC nog een jaar KKD speelt.

Als jullie het niet erg vinden blijf ik toch nog even dromen van Sidney als play offs topscorer met Azzagari, Fiorini, Schouten en de Rooij als koningen van de assist. Van links naar rechts over de Grote Markt en vanwege de anderhalve meter doen we er de Havermarkt, het Kasteelplein en de Haven bij. Andries Noppert huren we even van de Eagles want we hebben een ceremoniemeester nodig.

2    
ctk

NAC moet gewoon uitballen, heel nederig blijven en schriftelijk die ene wedstrijd af doen.
En dan is eindlijk dit schandalige seizoen waarbij NAC veruit de hoogste begroting had voorbij en kunnen we afscheid nemen van het merendeel van de kwaliteitsarme selectie inclusief slechtste trainer van de afgelopen 10 jaar.
Volgend jaar weer met een schone lei beginnen.
Ps. Vreven is weer vrij, we hebben een trainer met NOAD nodig!

-2    
Erik

Wat een bullshit van Bladran Yanco! Nog 3 wedstrijden en de verschillen zijn minimaal.
NAC heeft, zoals al vaak gezegd door vriend en vijand, het lichtste programma. Derde worden is logisch, zelfs tweede kan nog als je Graafschap ziet spelen..

0    
@Erik

Klopt! Graafschap wint sowieso niet bij Cambuur en bij Jong Ajax. En Eagles blijft niet de 0 houden! Almere is al maanden de weg kwijt.
De dure en ervaren Nac-spelers zullen met 9 of 7 punten alsnog 2e of 3e worden!

1    
Henk

Inderdaad heeft ons nac met nec en mvv twee makkies. Maar laat Steijn ze nu wel eens verzorgd opbouwen en aanvallend spelen zeg...
Het vertoonde spel slaat al 8 maanden nergens op, beetje vvv-achtig!

4    
Tip

Welk een arrogantie. “NEC uit is voor NAC een makkie. “ Van welke planeet kom je als je dit schrijft en je hebt NAC zien voetballen. En wat een naïviteit. “ graafschap verliest bij Cambuur”. Als je een beetje weet hoe voetbal werkt gunt cambuur minimaal 1 punt aan graafschap. En cambuur haalt alles uit de kast , met Muhren !! , van NAC te winnen. We kunnen maar 1 ding. Kaarsen opsteken.

0    
Mevr van beuningen

3e eindigen had nog een voordeel op geleverd. Daarom nog kwader op Steijn afgelopen vrijdag. Waarom niet alles op niets spelen dat laatste kwartier.
Echt een ongelofelijke waardeloze trainer, snapt er echt helemaal geen klotte van.

1    
richardpraha

Er valt natuurlijk echt geen zinnig woord te zeggen over die hele Playoffs, de waan en vorm van de dag zijn doorslaggevend en vaak komt er 1 bepaalde ploeg in een soort van roes door een lastige eerste wedstrijd en wat geluk ofzo.

In 1 wedstrijd is NAC tegen geen van al die ploegen kansloos, en ze kunnen net zo goed van elke ploeg verliezen.

Pure loterij.

1    
Kisku

Met steijn en zijn laf voetbal.en opstelling heb ik geen vertrouwen erin

Laad alle berichten na dit bericht in