Overal waar we komen

Lokhoff voor voldongen feit: “Dit kan ik niet meer terugdraaien”

Italo

De ongelukkig geplande trip van hoofdtrainer Maurice Steijn naar het buitenland houdt de gemoederen flink bezig. Technisch Directeur Lokhoff beaamt in gesprek met BN DeStem dat de huidige situatie onwenselijk is.

Niet alleen het moment dat dit zakelijke uitstapje plaatsvindt (NAC moet alle zeilen bijzetten op een goed figuur te kunnen slaan in de nacompetitie) maakt het vervelend, ook het feit dat de hele wereld stilstaat en dat internationaal reizen niet wordt gestimuleerd, komt er nog eens bovenop.

Technisch directeur Ton Lokhoff hoorde naar eigen zeggen enkele weken geleden voor het eerst van deze reis. Contractueel is eerder tussen Manders en Steijn afgesproken dat er de ruimte is om in april af te reizen naar Ibiza. Hierdoor kon Lokhoff niets meer veranderen aan de ontstane situatie: “We gaan natuurlijk zitten, zoals we vaker samenkomen om dingen te bespreken. Dit kan ik niet meer terugdraaien. In de toekomst moeten we ervoor waken dat dit weer gebeurt. ”

Opvallend is ook de wijze waarop het nieuws naar buiten is gekomen. Niet de club zelf, maar BN DeStem deed tijdens de Gegenpressing podcast de berichtgeving. Lokhoff beaamt dat dit beter had gekund: “Omdat het al zolang bekend is, had je het eerder kunnen zeggen. Zeker na een nederlaag (Excelsior, 1-2 red.) komt het anders over dan dat je vier keer wint. Dat is het mechanisme in het voetbal.”

Ook is het nog onduidelijk of Steijn deze week daadwerkelijk weer op het trainingsveld zal verschijnen. Eerder liet NAC aan ons weten: "De tactische trainingen, later in de week, worden uiteraard geleid door Steijn." Mocht dit inderdaad zo zijn, slaat NAC de adviezen om na terugkeer uit het buitenland in quarantaine te gaan, in de wind. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
63 Reacties
112    
Heksenketel

Afgewogen reactie van Ton en daar ben ik wel blij mee. En als Steijn morgen weer voor de groep staat (en dus niet minimaal 5 dagen in quarantaine gaat), dan is dat "Corona maatregelen weer serieuzer nemen" dus ook alleen voor de bühne geweest.

24    
Voorwaarts

Weer eens vooropgesteld, ik geloof best de uitleg die we kregen. Het was (persoonlijk) nodig en kon niet uitgesteld worden. Dit kan misschien nog door de vingers gezien worden.
Al vind ik het vreemd dat hier expliciet over april wordt gesproken, terwijl het vorige bericht nog was "heel het jaar geprobeerd, maar het werd uiteindelijk april".

Dan nog is het ontzettend slecht aangepakt. Dit had bij iedere vergadering al even besproken kunnen worden, met iedereen die daar van op de hoogte hoort te zijn.
Nu lijkt het een vooropgezet vriendendienstje dat vooral lekker stil werd gehouden. Die domme mensen komen er toch niet achter.

Niemand staat boven de club, hou jezelf gvd gewoon aan de standaard die je van de mensen onder je ook verwacht.

-130    
Ernie

De verhoudingen zijn nu al duidelijk. TL heeft niets te vertellen. Dat is waar ik al bang voor was, te aardige vent. Anders had hij al eerder ergens een betere functie gehad.

11    
de generaal

Steijn is de steen om de nek van NAC

60    
Henktietenkie076

@ernie

Dit kan je Lokhoff toch niet aanrekenen? Slappe reactie zeg.

Lokhoff is een aantal jaren assistent trainer geweest bij Wolsburg, in mijn ogen een prima functie bij een goede club. Weet niet hoe jij dat ziet.

27    
Kipiani

En wij lopen in de pas van het mechanisme in het voetbal.
Ton slaat de spijker op zijn kop.
Als we van Exelsior hadden gewonnen met heel slecht spel, veel mazzel en gechagrijn was er niets aan de hand geweest omdat er drie punten bij waren geschreven.
Of zou ten Rouwelaar dan in de krant gestaan hebben om lekker te kwallen ?
De waan van de dag.
We zijn sneue sukkels.
Daarom wordt het bij ons nooit iets en wordt Lok over een paar maanden hier en door andere stokende kliekjes en hockey boys ook weer uitgekotst en vooral weg geschreven.

11    
henk

Mijn ervaring in het Spaanse is dat dringende aanwezigheid enkel speelt bij zaken die te maken hebben met het gerecht of politie. Uitzondering daarop is het eerste keer betalen van de onroerendgoedbelasting. Maar dat had ook op een ander moment gekund (winterstop bijvoorbeeld). Bovendien is er onder de huidige omstandigheden meer soepelheid dan normaal. Daarvoor moet je misschien wel enige moeite doen en een beetje helder kunnen communiceren. Het is bovendien erg vreemd dat Lokhoff niet mag weten waarom Steijn daar is en dat hij het accepteert dat hij dit niet mag weten. Wij hebben hier op zich niks mee te maken, maar dat Steijn dit intern enige uitleg geeft lijkt me toch wel het minste in deze situatie.

8    
henk

@Henktietenkie076
Hij is ongeveer 2,5 jaar assistent bij het eerste van Wolfsburg geweest. Vanaf 2017 was hij assistent van het tweede en daarna(?) heeft hij nog onduidelijke dingen in de jeugdopleiding gedaan. Qua CV niet per se indrukwekkend. Vooral niet omdat het verschil tussen iemand assisteren of zelf leiden vrij groot is (Pepijn Lijnders dit erg pijnlijk zien), maar dat is mij betreft nog niet direct een diskwalificatie van Lokhoff. Die verdient een eerlijke kans op basis van merites uit zijn verleden bij NAC.

-6    
BREDA 1965

Eens te meer een bewijs van onvermogen van manders.De man heeft geen enkel verstand van voetbal,en de beleving van supporters.April de belangrijkste maand,(normaal gesproken ,doe je mee als NAC zijnde),ze hebben er het lak aan.Dit seizoen is het mij in ieder geval niet opgevallen,of we nou wel of niet een trainer hadden,trouwens,hebben ze ooit getraind?

26    
Braze

Ton Lokhoff zit in een wespennest van Haagse vriendjes.Het is volstrekt ongezond dat de Algemeen Directeur, de trainer en een belangrijke speler Immers huisvriendjes zijn.
Kunnen er dan zonodig harde maatregelen genomen worden.
Lokhoff is binnengehaald om de achterban rustig te houden hetgeen blijkt uit het feit dat hij opgezadeld wordt met afspraken die niet deugen.
Bestuurlijk blijft het bij NAC een zooitje en dat zie je vertaald op het veld.
Als supporter moet je je mond houden anders ben je te kritisch. A me hoela!

21    
Signase

"Contractueel is eerder tussen Manders en Steijn afgesproken dat er de ruimte is om in april af te reizen naar Ibiza."

Dit zinnetje dus. Er is van te voren contractueel afgesproken dat Steijn in april mocht afreizen. Zoals Voorwaarts zegt, klopt dit niet met de eerdere reactie vanuit NAC dat Steijn niet anders kon dan nu gaan. We zijn aantoonbaar voorgelogen, dus blijft deze kwestie etteren en blijft de verdenking aan Steijn kleven dat hij persoonlijke 'zaken' belangrijker vindt dan NAC.
Wat ik erger vind, is dat de AD en trainer van te voren (hoe ver van te voren zou dat zijn geweest? Vorig jaar bij het aantrekken van Steijn?) deze trip gepland hebben. Voor april, een periode waarvan je had moeten weten dat deze fokking cruciaal kan zijn voor promotie. Wat een ongekend amateurisme weer.

6    
Stan

Wij zitten normaal met 9 man op de Ere. Maar zolang er niet meer duidelijkheid komt over komend seizoen wordt er niet verlengd.

6    
Baosje

@ Signase

precies....

"Contractueel is eerder tussen Manders en Steijn afgesproken dat er de ruimte is om in april af te reizen naar Ibiza."
Dit zinnetje dus. Er is van te voren contractueel afgesproken dat Steijn in april mocht afreizen.


zouden die mafklappers van Manders én Steijn er vóór het seizoen gewoon al vanuit gegaan zijn dat NAC met 2 vingers in de neus kampioen zou zijn in de maand April ...

ze zijn in dat geval nog gekker dan een draaideur ....


wanneer verandert er nou eens structureel iets bij NAC?

heb ook ernstig het bange vermoeden dat Ton een mooie vette worst is voor gehouden .. maar er snel achter gaat komen dat hij geen drol te vertellen heeft ....

17    
Theoden King

Laten we er nog één keer achter gaan staan met z'n allen. Hopen op een wonder en dus promotie.

Steijn, Manders en Lokhoff mogen tijdens de seizoensevaluatie conclusies trekken, maatregelen nemen, statements droppen etc.

Voor nu: gas erop en hup NAC!

20    
since1912

Ben ik de enige die vindt dat we wel heel voortijdig collectief woest zijn?

1. Het lijkt me nogal verschillen of Steijn naar Ibiza moet om persoonlijke zaken af te handelen (denk aan woning/bankrekening/hypotheek oid) of dat het gaat om contractonderhandelingen met een andere club of een lekker stranddagje. Stel dat hij bij een no-show op Ibiza een rechtszaak aan z'n broek krijgt lijkt me het best logisch.

2. Het feit dat NAC de coronaregels aan hun laars lapt (die ze o zo goed gingen naleven) is een stuk kwalijker. Het is niet alsof ze er zelf geen last van hebben gehad...

De mensen die het hardst roepen hoe kwalijk dit wel niet is zijn ook de mensen die hem het liefst kwijt willen. Nu is ie eindelijk weg is het ook niet goed... ;)

8    
Signase

@Kipiani:

Ook als NAC van Excelsior gewonnen had, was ik over Steijns trip gevallen. Er komt een voor NAC cruciale fase aan, waarbij wel of niet promoveren een groot effect gaat hebben op het sportieve en financiële functioneren de komende jaren. Wat ben je dan voor trainer om er een week tussenuit te gaan 'voor zaken'. Als je goed leest, blijkt de eerdere verklaring die NAC over Steijn zijn trip gegeven heeft, gewoon niet te kloppen. Sterker nog, die eerdere verklaring suggereert dat Steijn ook nog eens morgen weer voor de groep gaat staan, dus zonder in quarantaine te gaan, terwijl NAC juist de teugels strakker aan ging halen, omdat er vier spelers (waaronder twee keepers!) met corona thuis zitten. Als supporter word ik voorgelogen en maak ik me zorgen of NAC wel goed voorbereid en met een compleet fitte selectie aan de play offs begint.

10    
Lamington

Als het contractueel vastgelegd was, april, is het dan een lulverhaal geweest dat Steijn dit 'steeds vooruit bleef schuiven tot het niet meer kon' ?
En lees je de retoriek hierin? Wie verzint dit soort verhalen bij NAC?

15    
Henkie

Lokhoft verwoordt het juist. Het is jammer dat het na een verliespartij valt en gecommuniceerd wordt.

Had nac eerste gestaan en al gepromoveerd geweest net als Cambuur, had hier nu helemaal geen haan naar gekraaid.

Zo erg is het allemaal niet, alleen men koppelt deze contractuele afspraak aan dingen die er ongerelateerd aan zijn.

12    
Wanny

Laten we de zaken in perspectief blijven zien. Hij moet eea afhandelen, dit moet voor eind april, is afgesproken dat daar ruimte voor is. Dan moet je dat ook gewoon nakomen.

Dat NAC kut speelt is een ander verhaal.

Lijkt een beetje op de situatie rond Rutte die moet hangen. Daar wordt ook van alles gezocht en opgeklopt.

7    
Wolfmanjack

Bewijs dat Manders een slapjanus is

7    
fvf6

Goede duidelijke conclusie van Lokhoff , Goed dat hier onderling nog over wordt gesproken , hij kan eerdere afspraken gedaan door Manders en Steijn natuurlijk niet terug draaien . Maar mooi dat er nu eindelijk iemand is bij NAC die tegengas lijkt te gaan geven aan de Haagse heren , want de r.v.c. en de drie grote aandeelhouders lijken Manders en Steijn een cart blanche te hebben gegeven.

10    
Kudeta

Misschien de assistenten het seizoen en de play-offs laten doen, slechter kan het niet

12    
Belgische Naccer

Manders en Steijn gijzelen NAC. Dat is nu al een jaar aan de gang. Ze geven elkaar jarenlange contracten, spreken van alles af onder elkaar. Halen alleen maar bejaardenspelers (behalve de Rooij, voor de bühne) en de eigen jeugd wordt verguisd.

Komende 2 jaar hoeven we niks van NAC te verwachten. Middenmoot KKD. Meer zit er niet in, onder deze incapabele zakkenvullers.

Het Ibiza verhaal, laat weer precies zien hoe "betrokken" deze lieden zijn bij onze mooie club. Het is natuurlijk onzin dat Steijn persoonlijk aanwezig moet zijn. Alles is te "machtigen" tegenwoordig, ook in Spanje!

Please verlos ons van dit amateurisme. Dit is allemaal zo veel schadelijker dan Hyballa die de waarheid tegen een krantje vertelde...

5    
sinterklaas

En de Willem Alexander award gaat dit jaar naar ....... (tromgeroffel)

Maurice Steijn

10    
sjef de gevulde koek

het begint gelukkig weer op NAC te lijken zoals we ze kennen. Wanneer komt dat nieuwe stadion eigenlijk ? haha lachwekkend allemaal weer.

8    
Maarten

Natuurlijk uitermate vreemd contractueel vastgelegd juist in deze tijd. Wat als je voor kampioenschap speelde of directe promotie? April, de maand waarin je in een afsluitende fase zit en mogelijk daarin ook belangrijke wedstrijden moet voetballen zoals kampioenschap, directe promotie en/of zelfs play -offs veilig stellen.

Zeer vreemd ook dat er nooit transparant over is gedaan Dit had je eerder kenbaar kunnen en moeten maken. Dat had de gemoederen in iedergeval NU bedaard buiten het feit dat de timing alles behalve gunstig is.

Weer op het lijstje van, dit had beter gekund. En het lijstje wordt alsmaar langer met die Steijn en Manders.

11    
Guuske

Wat een gezeik om niks,heel het jaar klagen dat de spelers niet beter worden. Nu is trainer een midweek weg. Wat vooraf is vast gelegd. En is de wereld te klein Voor de meest spelers een verademing dat Steijn een week weg is.

3    
Wanny

@ Maarten

Misschien hadden ze het eerder moeten communiceren. Maar dat geeft ook wel de tijdsgeest weer. Dat je vooraf moet gaan melden dat een werknemer een paar dagen weg is.

16    
Dutchbird

Relatie tussen Steijn en de NAC supporters is stuk en dat komt niet meer goed. Dat kun je de supporters niet verwijten. Steijn heeft het zelf stelselmatig verprutst door nauwelijks respect te tonen voor de supporters.

Hij kan nog een poging doen om de schade een klein beetje te herstellen door snel open en eerlijk in detail uit te leggen waarom uitstel van de reis echt onmogelijk was. Maar ik verwacht dat het daar niet van zal komen want zo'n reden bestaat niet, althans niet in corona tijd.

4    
NAC!!!

Ongelukkig dat het na de verliespartij was!!!
Wat een gelul man, en dat daar supporters intrappen!
Waar hoor je zoiets zoals bij NAC, juist.... NERGENS!!!
Het is afgesproken onderling en TON staat mee voor lul net zoals wij ALWEER..

Sorry mensen, de club is echt doodziek.
Het wordt tijd dat de supporters zich is laten horen vind ik. Ze naaien de club telkens opnieuw al jaren aan een stuk..

Als je gaat kijken moet er 1 ding veranderen. En dat zijn de 3 aandeelhouders, buiten!!
Zei zijn verantwoordelijk voor al deze ellende. Stellen verkeerde mensen aan en die mensen stellen ook weer verkeerde mensen aan. We komen niets vooruit eerder achteruit.
Al het verlies dat geleden is, dat is hun schuld, als ze bekwaam waren had het zo ver niet gekomen.

Kotsbeu ben ik het

3    
Wanny

@ NAC!!!

Misschien hoor je het bij andere clubs niet, omdat men daar niet op elke slak zout legt.

Je maakt mij niet wijs dat er bij andere clubs nooit trainers afwezig zijn om wat voor reden dan ook.

10    
Geelzwartwit

Wat kan Steijn er aan doen?
Wat kan Manders er aan doen?

Hey Steijn wil je trainer worden?
Ja is goed maar neem in mijn contract op dat ik in april zoor zaken een weekje er tussenuit moet.

Okay lastig maar goed als dat moet dan moet dat en vullen we dat tzt sportief in met de rest van de technische staf.

Het gaat pas fout op het moment dat NAC het niet volledig uitzichzelf communiceert en in de communicatie weer tegenstrijdigheden zitten en dat is weer voer voor kritiek.

Mensen richt je in deze vooral op de waardeloze communicatie van NAC en dat is echt al jaren een groot onderdeel van het NAC probleem.

Ga alle bsiderats en bnstem podscats en artikelen maar na. Ze zijn allemaal gebaseerd op de communicatie van NAC. In alles. Van nieuw stadion tot ik hou vast aan deze formatie en dan toch weer een andere formatie.

Als de communicatie duidelijker en completer en zonder tegenstrijdigheden zou zijn zou het bij de achterban een stuk rustiger zijn.

In het begin van het seizoen was men blij met Manders dat hij het gesprek met de supporters opzocht en voerde. Dat was ook een verademing tov zijn voorgangers. Wat is daar nu in communicatie van overgebleven? Twitter berichtjes over hoe geweldig het op de training gaat. Allemaal voer voor kritiek en allemaal een blijk van een amateuristische communicatie vanuit NAC.

Zo ook de compensatieregeling....we gaan toch ook nog de 50% bekijken.. De open mail naar kaarthouders.. Niet onderbouwde nieuw stadion plannen... De belofte om vooral andere inkomsten dan uit sponsoring aan te gaan voren omdat sponsoring een ouderwetse inkomstenbron is... Ik denk dat ze blij met de sponsor mogen zijn maar waar zijn die nieuwe moderne inkomstenbronnen of de plannen nu na een jaar? Enz enz

Communicatie en NAC...
Daar kunnen ze beter op investeren dan weer een extra speler aan de selectie die juist naar een kleinere groep zou gaan...

-22    
Atleet

@nac!!!

Zei zijn....goed Nederlands
Zegt weer genoeg over de meeste supporters hier 😂😂😂😂😂

3    
Wanny

@ Geelzwartwit

Het is pas rustiger bij de achterban als we bovenaan staan met behoorlijk voetbal. Dat verwachten we omdat we denken dat NAC een te grote club is voor de KKD.

De rest is allemaal bijzaak.

11    
Vergane Glorie

Je krijgt uiteidelijk wat je verdient.
En we zijn verworden wat we nu zijn.
Een matig presterende club in de KKD. De ere is heel ver weg.
En onze Haagse vrienden gaan gewoon door met hun zeer goed betaalde hobby. Wat zullen ze inzet tonen volgend seizoen tegen ADO.
Nee, dan zijn die Arabieren nog niet zo dom geweest en Maurice uiteraard ook niet. Zakken gevuld en wegwezen. Hij lijkt hetzelfde hier te doen.
De grootste miskleun van de afgelopen jaren. .....Maurice Steijn.

7    
Sjak

Van een kennis heb ik begrepen als je belastingsplichtig bent in Spanje er 5 dagen moet verblijven in een jaar, het kan zijn dat met COVID Steijn dit heeft vastgelegd met Manders,maar als het zo is,waarom communiceer je daar niet transparant over. Stelletje sukkels!

0    
Pep

Nac wilt dit jaar niet promoveren. Alles wijst erop daarop. Kunnen ze ons weer lekker maken voor volgend jaar en dan zal je zien dat we met ADO en VVV twee nog betere teams in de KKD hebben en wij weer de lul zijn.

8    
scheppioni

Ik heb met Ton te doen hoor, klem zitten tussen twee maffe hagenezen waar we niet zomaar van af zijn en zo'n ernie als enigste fan van hen ook nog volledig onzin uitkraamt !
Ik hoop voor ons NAC dat Ton sterk blijft en de kapitaalkrachtige kan overtuigen !
We moeten heel snel van die ado zooi af !

4    
TpT

Leg maar een mooie afscheidsbrief op het bureau van Steijn en stel hem maar eens voor een voldongen feit.

Ben helemaal klaar met hoe lakoniek hij met de club omgaat. Zelfde geldt voor Manders. Met een vriendenclubje de hele club kapen. Walgelijk.

3    
Signase

@Sjak:

Sterker nog: waarom gaat Steijn dan niet gewoon 5 dagen na afloop van de play offs?

3    
Boxer

Ik ben ook absoluut niet tevreden over het trainerschap van Steijn toch denk ik dat hier een soort volksgericht aan de gang is.
Maak dingen niet groter dan ze zijn, als een trainer ziek is staat ook de assistent voor de groep. Het tijdstip is ongelukkig maar als NAC goed speelde en we waren nog volop in de race was het ook geen probleem geweest.

De quarantaine wordt aangeraden maar is niet verplicht, als Steijn slim is blijft hij tegen NEC thuis. Dat pakte de laatste keer dat hij er niet bij was ook wel goed uit.

4    
willem 4,5

De reactie van Ton, ook al is deze gematigd hoort allemaal bij het spel 'Steijn gaat het niet redden bij NAC'. Zo wordt het gewoon gespeeld in de voetballerij, punt.

3    
Ivo

Ongelukkige samenloop van omstandigheden, COVID zal ook wel een rol spelen anders was het tussendoor wel een keer geregeld.

Het gaat ons verder ook niks aan, misschien is hij wat vastgoed aan het kopen of verkopen, of betaalt hij zijn belastingen in Spanje of heeft hij er een bedrijfje. Whatever.

Ik ga Steijn afrekenen op het eindresultaat, rechtstreekse promotie is mislukt, maar de playoffs zijn een loterij, het kan nog.

Ik baal enorm van het slechte voetbal, dat heeft bij mij echt wel een deel van het plezier van het volgen van NAC weggehaald. In de KKD moeten wij de betere ploeg zijn maar dat waren we meestal niet. Maar Steijn in deze fase vervangen is onzin. Nog 4 tot 6 wedstrijden, over een maand zijn we klaar.

Laat dan Manders, Lokhoff en de spelersgroep maar bepalen wat er moet gebeuren. Maar nog zo'n seizoen met ploetervoetbal kan natuurlijk niet.

9    
Bertus

Er wordt laconiek omgegaan met NAC en zijn trouwe achterban daar ben ik het mee eens, maar we mogen toch ook stellen dat NAC zelf uiterst laconiek omgaat met de hele handel en wandel?
En er worden ook continue onwaarheden naar voren gebracht, eerst is het statement dat kwal Steijn het steeds heeft vooruit geschoven tot het niet anders meer kon en nu is de afspraak al vorig jaar bij de onderhandelingen gemaakt.
Er wordt gelogen alsof het gedrukt staat.
Commerciële mensen binnen de club die al bezig moeten zijn met sponsoren voor volgend seizoen hebben geen enkele notie waarover ze moeten praten , dat is kwalijk want je moet weten welk product je aan de man moet brengen.
Ik veeg mijn reet af net als Immers en Steijn overal hun reet mee afvegen met plannen voor een nieuw stadion, zie eerst dit stadion weer maar half vol te krijgen en weggelopen sponsoren terug te halen en een fatsoenlijk team op de been te brengen .
Er zijn extreem veel sponsoren afgevallen, alleen dat hoor je niet in de wandelgangen maar het is echt zorgelijk.
Steeds meer mensen willen hun geld terug of een fikse compensatie, al deze ellende was niet aan de orde geweest als er normaal gewerkt werd zoals bij een bvo betaamt.
Het klopt ook, ze trainen slechts een keer per dag en vaak maar 3 dagen per week, buiten dat Steijn nu in Ibiza zit is hij ook het hele seizoen vaak niet aanwezig op de club hoor ik van ingewijden.
Niemand kan toch verbaast zijn dat ze het geen 90 minuten kunnen belopen en er enorme gaten op het middenveld vallen, tel daar bij op dat er geen discipline en collegialiteit is dus het is een doffe ellende bij elkaar.
Er moet nu écht ingegrepen worden want deze trainer is onacceptabel en niet te vertrouwen.
Stel dat we niet promoveren en die kans is 95% dan hebben we re maken met ADO, de belangenverstrengeling wordt dan te groot zeker als we zien hoe diep geworteld het met van As zit.

5    
no-AD

Over het opnieuw in quarantaine gaan zal NAC wel zeggen dat hij het bij de eerste golf bij NAC het reeds gehad heeft en dus daardoor niet opnieuw besmet kan zijn. (Ik zelf vind dat een beetje te kort door de bocht op dit moment in de competitie maar dat terzijde)

Morgen is er overigens een forumavond voor de sponsoren, wellicht dat daar nog meer informatie over de kwestie naar buiten gaat komen.

2    
Tip

Is dus precies wat ik verwacht had. Als dit contractueel is overeengekomen dan is het zo. En niemand weet hoe noodzakelijk deze reis voor Maurice was. Ik neem aan erg noodzakelijk.

Maar er leven bij mij wel twee vragen:

- Wat te doen met de corona regels ? Neemt NAC een eventuele boete voor lief? En wat te doen als er besmettingen na donderdag bijkomen (los van het feit of dit dan komt door Steijn of niet.)?
- Kan AD Manders nu eens uitleggen welke positie Lokhoff hiërarchisch inneemt? Staat hij boven Steijn of niet? Ik heb begrepen van niet maar dat het een overleg structuur is middels een technisch hart.

5    
RV

Ik denk ook dat het een samenloop van omstandigheden betreft, toch voelt het totaal niet lekker. Als ik dat dan afzet tegen de periode Vreven dan had ik toch meer het gevoel dat we toen richting een topsport klimaat aan het werken waren. De trainingsintensiteit ligt (van wat ik zie en van wat ik hoor vanuit mensen die er kort op zitten in Zundert) al enorm laag en tactisch is het erg zwak, mentaal zie ik geen spelers die het team beetpakken en het loopt ook niet over van de (voetbal) intelligentie. Ik besmeur vooral ook een bepaalde eigenwijsheid bij Steijn, alsof hij bij alles zijn gelijk wil halen.

Volgens mij vind Steijn ook écht dat het best goed gaat en houdt hij dat ook bij de spelersgroep voor (de achterban is te kritisch, corona is een excuus en het gaat niet slecht). En de niet al te intelligente spelers gaan daar dus ook echt in te gaan geloven lijkt het wel.

Een wedstrijd tegen Excelsior waarin we gewoon geen kans hebben gehad, echt geen enkele kans. En dan wordt er niet eens geprobeerd iets te forceren. Heel die wedstrijd liep voor geen meter, er werd geen enkele kans gecreëerd en Steijn dacht niet na 60 minuten: nu moet ik eens ingrijpen. Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst gezien hebt. Het voelde gewoon tijdens die wedstrijd ook heel raar, alsof er iets niet klopte. Jammer dat er geen supporters op de tribune zaten, dan was er zeker onvrede geweest vanaf de tribunes.

Ik pleit verder niet gelijk voor een andere trainer of algemeen directeur.
Ton Lokhoff is ook niet direct de verlosser, maar gelukkig is er wel wat tegenwicht naar de heren toe.

10    
Henri

@Bertus
Ik verbaas me ook enorm dat we in deze economisch moeilijke tijd nog totaal niets van de commercieel verantwoordelijke van NAC, Joris Gieske hebben mogen vernemen. Joris is een ervaren commerciële man die na 6 maanden toch wel een analyse gemaakt kan hebben met daaraan gekoppeld een commercieel plan de campagne. Deze man heeft nog niets van zich laten horen aan de achterban van NAC. Wat wordt zijn strategie, wat gaat hij veranderen t.o.v. het verleden, blijven Van den Dungen en Marco van Dijnsen als ZZP-ers actief of wordt er voor een ander organisatiemodel gekozen, heeft hij bedrijven uit zijn eigen netwerk voor sponsoring voor NAC kunnen enthousiasmeren, ziet hij buiten het bedrijfsleven andere mogelijkheden om meer geld voor NAC te gaan genereren? Clubs als Willem II (Toto), Feijenoord (Toto), FC Utrecht (Toto), Ajax (Unibet) en AZ (Unibet) hebben inmiddels al contracten gesloten met bedrijven uit de gokwereld. Gaat NAC uit deze enorme markt die over enkele maanden opent ook een sponsordeal sluiten of grijpt men hier ook weer mis. Dan is er ook nog de markt van de verduurzamingsindustrie. Ook een gigantische markt met vele betrokken partijen. Ik zou haast zeggen tegen de mannen van de Podcast van NAC en/of De Stem met Gegenpressing, maar ook de Clubraad: "Trek die man eens voor de microfoon en vraag hem het hemd van zijn lijf!". We hebben het wel over één van de belangrijkste bouwstenen v.w.b. de toekomst van onze club. Al dat zoetsappige gedoe, ik word er zo moe van, ik bespeur op geen enkel niveau binnen NAC een gezond fanatisme,drive, betrokkenheid zo van............. we gaan er verdomme voor. En als het er wel is, dan weten ze het verdomd goed te verbergen.
En dat is weer o zo jammer en teleurstellend te constateren.

3    
Leo

Ik geloof HELEMAAL NIET meer in Steijn! Met hem verwacht ik een nieuw RAMPJAAR!

7    
no-AD

@Henri,

Ik heb een gesprek met Gieske gehad, dit is ZEKER niet de juiste man voor bij NAC. die man wilt alleen zichzelf horen spreken en toont NUL interesse in de persoon/het bedrijf tegenover hem.

De "kleintjes" zullen zich totaal niet meer verbonden voelen bij NAC en lopen weg of blijven echt enkel minimaal bij NAC omdat ze gewoon supporters zijn.

De gokwereld deal is er (zo goed als zeker) al wel maar dit mag nog niet naar buiten komen ivm de compensatie die eerst van de supporters binnen moet zijn.

0    
Theoden King

Allemaal even rustig ademhalen.

Steijn is naar Ibiza, en dat was kennlijk al tijdens de contractonderhandelingen vastgelegd. Keurig. Daar moeten we nu dan ook niet moeilijk over doen.

Dat er een impuls nodig is, "iets" moet gebeuren, is wel duidelijk. Ik geloof op dit moment niet in het ontslag/op non-actief zetten van Steijn. Dat zou de uitkomst van de seizoensevaluatie kunnen zijn, maar dat moeten we afwachten.

Als Steijn slim is gaat hij na thuiskomst eens rap een bak koffie drinken met Lokhoff, een zeer ervaren trainer, om tot een plan van aanpak voor de nacompetitie te komen. Gewoon eens even niet eigenwijs zijn en luisteren, sparren.

Ondertussen kookt mijn supportersbloed ook. Van frustratie én van de spanning omtrent de nc. Drie wedstrijden trekken, sleuren en alle ervaring binnen de selectie hun werk laten doen. Dat moet toch mogelijk zijn?

4    
Henri

@NO-AD
Jammer te lezen dat jij een onprettige ervaring met Joris Gieske hebt gehad.
Ik ben dan ook er geïnteresseerd in het organisatiemodel dat hij wil opzetten. Meestal is er een team waarin een ieder zijn eigen portefeuille heeft. Niet iedereen is geschikt om in gesprek te gaan met nationale of internationale bedrijven of mkb ondernemers. Dat moet je als organisatie zorgvuldig afstemmen om uitval te voorkomen. Aan jou te horen is dat tot op heden niet erg gelukt. Sta ik niet van te kijken. Vorig jaar werd Sander Mijnhijmer commercieel manager terwijl de goede man totaal geen commerciële ervaring had. Is inmiddels alweer. Dit kan echt alleen bij NAC gebeuren. Net zoals Hans van der Ende nu de commerciële afdeling bij RBC aan het optuigen is.

0    
Wanny

@ no-AD

Wat is je bron dat een deal met een sponsor niet naar buiten zou komen, omdat eerst de compensatie binnen moet zijn?

2    
Signase

@Theoden King:

Je zult speler van NAC zijn. Sinds vorige week zijn voor hen de teugels omtrent corona weer aangehaald. En hoppa, vervolgens vertrekt je baas naar Ibiza. Of het nu echt voor zaken of vakantie is, of het nu echt contractueel is vastgelegd of niet: de timing is op zijn zachtst gezegd zeer ongelukkig. Vervolgens staat die trainer morgen (als we het eerdere bericht van NAC moeten geloven) weer doodleuk voor de groep en gaat hij dus niet in quarantaine, terwijl je als speler wel allerlei restricties op moet volgen. Hoe denk je dat zoiets valt in de spelersgroep?

2    
Heksenketel

@Henri @NO-AD

De commerciële potentie van NAC is enorm. Die kan alleen ontgonnen worden door iemand die West-Brabants spreekt en (dus niet of) die ook met de grootste bedrijven kan praten (in netjes Nederlands). Nu kun je die twee splitsen. Manders kan prima de grootste bedrijven doen. Hij heeft uitstraling, charisma, is oprecht een leuke vent en heeft een behoorlijke gunfactor. Gieske praat geen Brabants en helaas moet ik toegeven dat ik het beeld van NO-AD herken.

1    
Braze

De afspraak is lang geleden gemaakt. Maar het speelschema van NAC was toch bekend. Je gaat toch niet midden in het speelseizoen dit soort tripjes maken als HOOFDTRAINER !!
Manders heeft dit goedgekeurd waarmee bewezen is dat er onvoldoend afstand is tussen de 2 vrienden om zakelijke besluiten te nemen.
De RvC en/of de aandeelhouders moeten nu de trainer die zo handelt buiten zetten en de AD een schriftelijke waarschuwing geven. Voor de 2e keer zo tegn het belang van NAC handelen betekent dan opzouten.

-3    
076

Steijn heeft toch de eerste Corona golf binnen gebracht bij NAC. Is ie dan niet immuun?

3    
Bertus

@NO-AD , @ Henri , ik heb een andere ervaring met hem, ik denk dat hij veel aandacht aan Hans en Marco zal overlaten als het de regionale sponsors betreft.
De commerciële afdeling zal ook gewoon blijven zoals hij nu heden ten dage is.
Delegeren is slim en je moet niet trachten opnieuw het wiel uit te vinden.
Gieske zijn pakket is iets groter dan dat van zijn voorganger, zijn ervaring met grote bedrijven is ook een stuk groter.
Maar ik vrees dat een NAC zoals het nu is met deze trainer en een dozijn onwillige spelers gewoon niet is te verkopen aan potentiële sponsors.
Je hebt alleen maar ellende en frustratie te bieden en de mensen willen vermaak, verbondenheid, het wij gevoel en vechtlust terug en hun cliënteel in declareren leggen.

4    
Jammer

Het feit dat deze reis contractueel al veel eerder is vastgelegd doet vermoeden dat de urgentie niet zo hoog is.

2    
Fritske d'n Olifant

Persoonlijk interesseert het me niets wat trainers en spelers doordeweeks allemaal uitvreten. Al hangen ze de hele dag in Sauna Diana, als er maar gepresteerd wordt in de wedstrijden. Nu de prestaties uitblijven is het natuurlijk logisch dat de handel en wandel van de trainer wat kritischer gevolgd wordt. Hoe kun je nu van een spelersgroep verwachten dat ze 100% geven en de pollen uit de grond lopen voor NAC als de trainer er allerlei nevenactiviteiten en belangen op nahoudt. Aan de andere kant zijn het volwassen gasten en moeten ze hun drive om te willen presteren niet van de trainer laten afhangen.

Ik lees de laatste tijd vaak comments dat NAC supporters te kritisch zijn, dat de trainer buiten zetten niet de oplossing is etc. Ik moet zelf ook wel bekennen dat ik me niet zozeer stoor aan betonvoetbal in het algemeen of dat Steijn voor een behoudende tactiek kiest. Natuurlijk wil ik ook aanvallend voetbal zien. Hoog druk zetten, de tegenstander kapot spelen. Maar omwille van het resultaat vind ik het echt niet erg om naar slecht voetbal te kijken. Maar waar het bij NAC mis gaat is dat er geen enkele intentie lijkt te zijn om te verbeteren. We zijn verdomme al 35 wedstrijden onderweg. Het veldspel is eerder slechter dan beter geworden (geen amusementswaarde). Spelers zijn zowel individueel als collectief minder geworden. De individuele kwaliteiten van bijvoorbeeld de keeper, El Allouchi en onze spitsen verbloemen veel maar de 4e plaats is totaal geen prestatie als je kijkt naar de tegenstanders in de KKD en de budgetten van andere clubs. Ook qua fitheid vind ik dat NAC vaak het onderspit delft. Dat zie je in duels en in de omschakeling. Zo'n Malone die na Excelsior Thuis met een bezweet hoofd klaagde dat ie alle hoeken van het veld heeft gezien vond ik exemplarisch. Hoe kan het dat Jansen na 3 maanden nog steeds een pens heeft en rond sjokt alsof hij 3 weken op de camping heeft zitten barbecuen? Kortom het voordeel dat NAC heeft met een hoger budget, de uitstraling van de club qua schaalgrootte, stadion, support etc. zie je totaal niet terug op het veld. Maar het allerergste vind ik nog wel die arrogante houding van de trainer en bepaalde spelers. Iedereen van scheidsrechters tot ereleden de schuld geven behalve zichzelf. Het schofferen van de achterban. Elk interview weer diezelfde dooddoeners. Vooraf aankondigen dat het een do of die wedstrijd is, dan totaal niet thuisgeven om vervolgens de volgende wedstrijd weer dezelfde kneuzen op te stellen die overal te laat zijn en steeds hun mannetje laten lopen. Had ze lekker van Breda naar Zundert laten lopen voor mijn part. Het is mij echt niet om de persoon Maurice Steijn te doen (ik ken de beste man ook verder niet) en van mij hoeft hij ook niet perse ontslagen te worden. Maar op deze voet verder kan echt niet. Willen we volgend jaar met een schone lei de competitie in moet er echt wel gebeuren. En als Steijn die verandering zelf kan bewerkstelligen is dat ook prima. Ik vraag het me echter wel af.

4    
Sp1

Contractueel vastgelegd.... Dan weten we genoeg toch.

Dit kan alleen bij NAC, ongekend!, en tuurlijk als je a'la SC Cambuur een straatlengte voor staat en je hebt een trainer met een hoge gun factor dan kraait niemand er naar.

Maar elke week worden voor gek verklaard door technische staf en spelers... Want het is IMMERS niet zo slecht als dat wij denken.
Dat ik al weken als een machteloos wezen voor straf naar dit zooitje moet kijken is allemaal perceptie.

Wat mis ik Harry bd in deze kutfase waarin onze club de dikste portemonnee heeft maar het minst leuke spel.

0    
jimcp

Ik reken erop dat minimaal Sjoerd Mossou, of een ander sport-journalistiek kanon z'n netwerk aanboort om uit te zoeken wat Steijn eigenlijk aan het doen is in Ibiza. Ik speculeer nu, maar het zou voor een rechtszaak kunnen zijn. ( Niet noodzakelijk als verdachte. ) Voor de aan- of verkoop van onroerend goed hoef je namelijk echt geen week lokaal aanwezig te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat hij gewoon op vakantie is. Het is duidelijk dat erg veel supporters hopen op een merkbare invloed van Ton L. op het technisch beleid. We gaan het volgen.

3    
NO-AD

@henri, @heksenketel en @bertus.

Het commerciële team van NAC is gewoon dramatisch en met de juiste mensen kan deze omzet richting het dubbele van de huidige.
Ik ben zeker geen grote vis maar ben ook geen hele kleine jongen, ik kan ook een nieuwe auto kopen van het bedrag wat naar NAC gaat maar ik heb bijvoorbeeld Sander Mijnhijmer 0 keer gesproken, er wordt gewoon geen contact gezocht.

Ik spreek ook redelijk wat sponsoren en ik kan je aangeven dat IEDEREEN die ik tot nu toe gesproken heb ontevreden is over de relatie die NAC met hun onderhoud. Ik realiseer me zeer goed dat deze periode voor NAC natuurlijk ook erg moeilijk is om iets voor sponsoren te kunnen doen maar na de corona uitbraak is er bijvoorbeeld NOOIT vanuit NAC persoonlijk contact geweest tot het moment dat er weer verkend moest worden want dan weten ze je wel te vinden. In deze tijd had Sander of een van de collega's natuurlijk al lang een keer de telefoon moeten pakken en gewoon eens een week alle sponsoren moeten bellen en vragen hoe het nu met hun ging en met hun bedrijf. Een heel klein gebaar zoals dit kan een relatie al veel beter maken.

Met Joris heb ik een uur een gesprek gehad en aan het eind wist deze man niet eens van welk bedrijf ik was hij heeft nul keer gevraagd naar mij en mijn bedrijf. Hoe moet zo iemand dan iets voor je bedrijf kunnen betekenen en verschillende sponsoren bijvoorbeeld met elkaar in contact brengen. Die man is zo vol van zichzelf dat hij alleen zichzelf wilt horen en dat werkt niet bij de meeste lokale sponsoren.

Laad alle berichten na dit bericht in