Overal waar we komen

De Rooij hervindt vorm: “Alles gaat nu beter”

Italo

Kaj de Rooij wordt gezien als één van de grootste talenten van de Keuken Kampioen Divisie. De verwachtingen rondom zijn persoon zijn dan ook hooggespannen. Na zijn transfer naar NAC moest de buitenspeler even inkomen, maar het goede gevoel is inmiddels terug bij de jongeling.

Een perfecte start werd het allerminst voor De Rooij bij NAC. Dit had twee oorzaken. Enerzijds brak het coronavirus ongeveer gelijktijdig met zijn entree uit binnen de selectie van NAC. Anderzijds raakte de rappe vleugelspeler ook nog eens geblesseerd aan zijn knie. “Ik had bij NAC welgeteld één training meegedaan en toen moesten we vanwege corona met heel de selectie twee weken in quarantaine” , vertelt De Rooij aan Omroep Brabant.

De beladen transfer (beide supportersgroeperingen bemoeiden zich met de langlopende deal) heeft wel iets gedaan met De Rooij, zo geeft hij aan: “Op de een of andere manier was ik toch niet helemaal vrij in mijn hoofd toen ik bij NAC kwam. Met die goal (tegen Excelsior red.) valt best een last van mijn schouders. Ik heb het gevoel dat alles nu beter gaat. Mijn spel en het spel van NAC.”

Met NAC hoopt De Rooij dit seizoen nog promotie naar de Eredivisie te kunnen bewerkstelligen. De aanvaller stelt blij te zijn met zijn overstap naar NAC en het vertrouwen te hebben dat die promotie er in zit. Vanavond kan er in de thuiswedstrijd tegen Roda JC weer een stapje in de goede richting worden gezet.

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Vorig bericht
Jeugdexponent Kuypers vertrekt naar Malta 28 reacties
Volgend bericht
Schakel om 20:00u in voor de BSR Matchcast 9 reacties
Terug naar overzicht
33 Reacties
81    
Arie

Die goal vorige week was technisch erg knap binnen geschoten uit de lucht. Hopelijk heeft het de ban gebroken voor meer.

35    
Vliegende hollander

Idd kai,ik heb ook het gevoel dat het steeds beter gaat met jouw op het veld.
Ik zie de felheid en de gretigheid weer terug komen.
Op na 3 punten vanavond,wordt toch uitgezonden op espn !

28    
NaccieNac

Hier gaan we de komende tijd veel plezier aan beleven. Te beginnen met vandaag! Top ventje en een goede inzet, laat zich niet gek maken!

81    
Arie

Die goal vorige week was technisch erg knap binnen geschoten uit de lucht. Hopelijk heeft het de ban gebroken voor meer.

-54    
Badeend

Olij
Schouten - Malone/Riera - Rösler - Mashart
Rutten - Haye - El Allouchi/Immers/Azzagari - De Rooij
Van Hooijdonk - Bilate/Venema/Dogan

Laat die tandem op rechts maar gaan!! En Dogan alleen eventueel omdat ik denk dat hij op deze positie misschien wél nog iets zou kunnen brengen.

10    
Ivo

Hij speelde tegen Excelsior een goede wedstrijd. Aan de linkerkant, met Rutten achter hem, vond ik het beter gaan dan aan de rechterkant met Schouten. Ik zou hem de komende wedstrijden op links houden waarbij hij naar binnen mag trekken, net als bij de goal met de prima assist van Fiorini.

Gewoon blijven werken aan routines en vertrouwen, dat gaat het beste als je vanuit een vaste positie werkt. Rouleren komt later wel. Het komt echt wel goed met de Rooij, het heeft gewoon wat tijd nodig. Eerst zaaien, dan oogsten.

40    
Rinus Drie Hoefijzers

@ Badeend, 16 spelers in je basisopstelling voor vanavond, dat zijn op zeker 3 punten ;-)

-20    
Da Huge

Ja leg jezelf maar weer druk op....

-18    
CobusNAC

Misschien goed om in de kop toe te voegen: vindtie zelf...

Ik hoop dat hij los is/komt maar laten we wel zijn: 1 zwaluw maakt nog geen zomer..

Pak die stinkende vlaaien!

12    
Kinderkaartje

@Da Huge

Die druk is er toch gewoon. Vanuit de organisatie en vanuit de supporters. Dan geldt die druk toch voor heel de groep, inclusief De Rooij?

(Moet eerlijk zeggen dat ik me er bij neergelegd heb dat we het dit jaar niet gaan halen, althans niet rechtstreeks, dus bij mij is alle druk er wel af. Pas in de NACompetitie ga ik me weer zorgen maken. Ik hoop oprecht dat ik het fout zie en dat we de strijd aan kunnen gaan met Almere, maar geloof er niet in)

Vorige week zag je bij de Rooij inderdaad wel een oplevingkje. Moet wel zeggen dat ik het echt nog een menneke vind, in zijn doen en laten. Technisch mooie voetballer, maar laat zich makkelijk opzij zetten, en loopt en beweegt ook nog als een jongen.

Maar dat is prima. Hij ook pas 19, dus dat past bij zijn leeftijd. Dat gaat de komende jaren alleen maar beter worden en dan gaan we hier denk ik nog heel veel plezier aan beleven!

Hup Kaj, Hup NAC!

11    
Peter13

@Kinderkaartje

Hij is 20. Maar ik denk inderdaad dat we aan Kaj veel plezier kunnen gaan beleven.

3    
Da Huge

@ Kinderkaartje

Jazeker is die druk er altijd (alleen nu wat minder met een leeg stadion). Maar ik vind het persoonlijk best vroeg om te zeggen dat het lek nu boven is na 1 mooie goal en goede wedstrijd. Maar ik zie ook nog wel het vele vallen en liggen om van alles en niks. Ik denk dat we nog niet 30% van de goede voetballer gezien hebben. Dus ik hoop niet dat hij zichzelf toch weer druk op legt door te zeggen dat de last van zijn schouders is gevallen. Ik hoop het echt heel erg voor hem, want hij heeft echt super veel voetbal slimheid met kleine snelle en slimme balletjes. Nu moet het alleen gaan renderen.

-12    
Ivo

@Kinderkaartje

Ik heb de hoop ook opgegeven, op directe promotie. We kwamen van te ver, er is weer teveel gebeurt het afgelopen jaar qua wijzigingen in directie, technische staf en selectie. Corona, ook.
Een paar missers ook nog, qua transfers. Laat Steijn maar doorbouwen, maar als komend seizoen ADO en Willem 2 degraderen wordt het er niet makkelijker op. Laten we maar hopen op Emmen en RKC of zo.


19    
Beest

De rooij is gewoon echt een klasse beter dan dogan en el allouchi.

Zijn begin is stroef maar een 20jarige met een begin die niet slechter het kunnen lopen , kan je dat niet heel kwalijk nemen .

Alleen bij de goal tegen Excelsior zie je gelijk het verschil al. Natuurlijk hij stond vogeltje vrij. Maar een el allouchi of dogan zouden never nooit niet die loopactie maken . Simpelweg omdat ze daar niet het inzicht voor hebben en zo traag zijn als stilstaand water.

Je moet mensen met diepgang hebben op de zijkanten. Dat blijkt maar weer eens . El allouchi is van de zijkant af en je wint 2 keer met 3-0.

Hopelijk is het licht gezien en wordt er nooit meer een middenvelder op de buitenkant gezet.

10    
ome cor

Tja Kaj..... in Breda ben je top of flop, maar een grijs gebied, tijd om te wennen, warm te draaien, rekening houden met de absurde omstandigheden is er hier niet bij.

Maar de mensen die je eerst als een held binnen wilde halen en je vervolgens een enorme tegenvaller vonden juichen weer net zo hard als je draait zoals eerder in Eindhoven.
Dat is de NAC aanhang pur sang.

Succes vanavond !

14    
JimGoose

Ik vermoed dat hij van Steijn meer (verdedigende) opdrachten krijgt dan bij Eindhoven. Dat is voor een jonge speler ook best wennen. Ondanks dat zijn eerste wedstrijden heel slecht waren, vind ik dat hij veel energie in zijn wedstrijden legt. Als hij de lijn van afgelopen wedstrijd doortrekt dan kan hij dit seizoen al beslissend worden.

Cambuur is een maatje te groot, maar we met de Rooij in de 2e helft een scorende buitenspeler erbij hebben dan zie ik niet waarom we niet voor directe promotie kunnen gaan.

16    
Jacknac

Wat ik je wil mee geven Kay altijd rustig blijven en vertrouw op je zelf het komt echt wel goed je bulkt van het talent en talenten komen altijd boven drijven succes vanavond en de rest van de competitie ik geloof zeker in je (ps ik hoop dat je dit leest )

7    
willem 4,5

Een van de weinige échte talenten in de selectie, moet nog op stoom komen, als alles meezit wordt het een toppertje.

2    
Henri

Ik was blij met de aankoop van Kaj. Hij heeft iets aparts, een beetje de stijl van George Best, is in potentie een groot talent. Maar hij is ook erg ingetogen, niets mis mee, maar ik vraag me wel af of hij de psychische en fysieke hardheid heeft om een echte topper te worden. Kan hij de druk aan met het spelen van echte topwedstrijden en is hij opgewassen tegen verdedigers met een botte bijl? De tijd zal het leren. Ik vond hem op rechts wel aardig spelen. Is voor een spits ook veel prettiger dan alle naar binnen trekkende vleugelspelers die het voor een centrumspits er niet makkelijker op maken. Gewoon snel buiten om en een goede voorzetten afleveren. Dan ben je als speler tegenwoordig ook uniek en creëer je een meerwaarde voor jezelf en je team.

6    
Belgische Naccer

Ik hoop op De Rooij, Van Hooijdonk en Fiorini in de basis! Zoals het hoort...

En dus NIET: Bilate ipv Hooijdonk en Immers ipv Fiorini!

Ik hoop op weer 3-0

HUP NAC!

6    
Cees

De Rooij is binnengevallen bij NAC, laat hem eerst eens acclimatiseren. Deze speler kan echt een aardig potje ballen. Maar laat hem eens rustig zijn plaats vinden in de ploeg en bij de club. Je zult zien dat hij gaandeweg gaat groeien. Zodanig dat hij voor NAC, mogelijk een soort van Ton Lokhof kan gaan worden? Dat zal gaan met twee stapjes vooruit, eentje terug. Geef hem die gelegenheid. Komt goed met hem.

5    
Elf Meter

Altijd laten spelen. Groot talent en een van de weinigen die echt transferwaarde voor NAC vertegenwoordigt.

7    
Ad B uit Roosendaal

Kaj, wees jezelf en het dan komt het vanzelf.

Je hebt de capaciteiten en we gaan nog veel van jou genieten.

Tegen Excelsior was de 1e goal. Er zullen er veel volgen, naast assists.

3    
NACFAN

@BSIDERATS

In het programma overzicht lijkt het nu toch zo te zijn dat NAC wordt uitgezonden op ESPN 3. Weten jullie hier meer van?

4    
Dbare

Voorheen was kanaal 421 gewoon open bij Fox en had schakelwedstrijden, nu niet meer, dus kan niets zien meer helaas

2    
NAC4Ever

@NACFAN
Een paar dagen geleden heeft ESPN inderdaad bekend gemaakt dat NAC-Roda op ESPN 3 wordt uitgezonden.

1    
@DBARE

Op KPN is het schakelprogramma gewoon op 14 te zien hoor

0    
Dbare

Maar ik heb helaas ziggo en geen KPN

3    
Tip

Goei speulerke zou Lokhoff zeggen. Inderdaad is Kaj zijn stijl een beetje als van Best. Ik denk dat hij straks scoort of assist geeft.

1    
Harrie

Laat het vanavond maar zien. Hup
NAC

-2    
Boom

Beide supportergeledingen? Zijn er überhaupt FC Eindhoven fans??

0    
Badeend

Ah, daar hebben we de persoonlijke vete tegen El Allouchi weer. Het wordt er niet beter op, al zou je denken dat er misschien goede voornemens gemaakt waren. Niet meer vooringenomen kortzichtig eigen spelers afzagen was daar in elk geval blijkbaar geen onderdeel van.

Maurice Steijn heeft gezegd dat hij het liefste met één echte buitenspeler speelt, en een middenvelder aan de andere kant. Dus ik vrees dat we daar nog niet vanaf zijn, al mag vanavond Venomenema zijn kunsten weer laten zien. Ik ben benieuwd! 3-0, 2x Van Hooijdonk en 1x Fiorini?

0    
@Badeend

👍. Top

0    
Scheppioni

Come on Kaj ! Gooi alle schroom van je af !

Laad alle berichten na dit bericht in