Wij gaan niet opzij

De Tapas top 3 van Roger Riera

Praatpapegaai

Wat een leuke suggesties komen er toch steeds binnenrollen voor nieuwe top 3´s rondom ons mooie NAC. Vandaag hebben we een overheerlijke top 3 samen weten te stellen. Niemand minder dan Roger Riera deelt met ons de Spaanse keuken en heeft zo zijn tapas top 3 bij ons kenbaar gegeven. Hopelijk zijn de schappen nog niet geplunderd voor de ingrediënten van onderstaande gerechten. Met dank aan de oproep van reageerder 'Kolkka fan'!

1. Arroz Negro

Bereidingswijze

Bak in een paella-pan langzaam de gesnipperde knoflook en laurierblad in olijfolie. Wanneer de knoflook lichtbruin is, verwijder de laurierblaadjes en hak deze in stukjes. Zet het vuur lager en voeg de Sepia in stukken en de inktvis in ringen alsmede de inkt van beide of de zakjes sepia inkt. Als het bevroren inkt is kunt je deze verdunnen in een eetlepel warme witte wijn. Na een paar minuten, voegt je de gemalen laurier toe. Dit laat je rustig bakken en als alles goed gaar is haal je het met een schuimspaan uit de paella-pan [probeer hierbij om de meest olie in de paella-pan te laten]. Indien nodig giet je er een beetje olijfolie bij en bak je de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de fijngehakte tomaten en in blokjes gesneden paprika toe en bak deze gaar. Roer de paprikapoeder erdoor. Voeg de rijst toe en roer voortdurend, terwijl je de rijst een beetje laat bakken. Giet de wijn en laat het verdampen. Voeg nu iets meer dan de helft van de visbouillon/fond. Voeg de saffraan toe en kook dit allemaal voor ongeveer 10 minuten. Voeg de resterende bouillon evenals de sepia en inktvis in eigen inkt gebakken. Controleer het zout en kook 10 -15 minuten tot de rijst gaar is.

Roger Riera over Arroz Negro: "Het is een zeevruchten Paella met inktvis en gamba's, wat het speciaal maakt is de inktvis die de rijst zwart doet kleuren"

2. Tortilla de patatas

Bereidingswijze:

Snijd de aardappelen in stukjes en de uien in ringen. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze in ca. 5 minuten in een koekenpan in 4 eetlepels olijfolie. Bak ze daarna, onder af en toe omscheppen, afgedekt nog ca. 15 minuten op zacht vuur. Giet de olie en het vocht af. Klop de eieren los en schenk ze over het aardappelmengsel. Bak het geheel ca. 10 minuten op zacht vuur tot het ei is gestold. Keer de tortilla met behulp van een bord en bak de andere kant nog 1 minuut. Serveer warm of koud.

Roger Riera over Tortilla de patatas: "Ik denk dat iedereen dit gerecht wel kent. Sommige mensen hebben het liefst alleen eieren en aardappel, maar voor mij moet het echt een Spaanse zijn met eieren, aardappelen en ui."

3. Salmorejo

Bereidingswijze

- Maak het brood in een keukenmachine of blender fijn. Als het brood nog te vers is kun je het van te voren ook licht roosteren (in de oven).
- Snijd de tomaten in vieren en maak ze fijn in een blender of keukenmachine. Ik heb ze van te voren niet ontveld maar dat is ieder zijn eigen keuze.
- Doe de gepureerde tomaten bij het broodkruim en meng het samen tot een stevige massa.
- Voeg rode en groene pepers, ui en komkommer toe aan het geheel.
- Voeg de knoflook (uit de knijper) de olijfolie, azijn en peper/zout toe en schep alles weer goed door elkaar.
- Schep de soep in kommen (of borden) en verdeel er stukjes ei en plukjes ham overheen.

Roger Riera over Salmorejo: "Het is een zomers gerecht. Typisch een Zuid-Spaans recept en heerlijk fris bij temperaturen tegen de 40 graden. Het is een tomatensoep met rode en groene pepers, ui en komkommer. Om het af te maken voeg je nog stukjes ham toe." 

Mocht jij nu nog een goed idee hebben voor een mooie top 3? We hebben al een hele lijst met verzoeken staan waarvan sommigen ook al klaar staan voor de komende dagen, maar zolang het uitzicht naar voetballen nog ver weg is kan de lijst niet lang genoeg zijn! 

 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
De bier top 3 van Menno Bouhuijzen 33 reacties
Terug naar overzicht
15 Reacties
55   6  
Bou

De top 3 Duitse schlagers van Peter Hyballa!

11   0  
Mart

Dit ga ik zeker maken de inktvis zeker

8   0  
Kiko

Heerlijk! Ik ga direct naar AH voor de ingrediënten van het visgerecht! Topper Roger! Buen Apetito! Hup NAC!

5   1  
since1912

Nu heb ik honger

55   6  
Bou

De top 3 Duitse schlagers van Peter Hyballa!

0   6  
Ojee

En daarom dus verhuizen naar Spanje. Alhoewel het nu even minder plezant is.

Overigens zou ik nog ergens Zarzuela neerzetten. Niet te versmaden!

11   0  
wie?

De 3 beste mosselboeren van Zeeland, van JP Hecke

50   1  
Ice

De 3 mooiste momenten van Anouar Kali bij Excelsior Virton

6   3  
Ivo

De drie favoriete spelersvrouwen van Robert Maaskant.

4   1  
Peter13

Een ingrediëntenlijst zou wel handig zijn, dan weet je de hoeveelheden...

3   2  
RaRa

De drie sierlijkste oud-NAC spelers. Mendez da Silva hoort er voor mij wel bij iig.

4   2  
Nonkel Frans

Drie favoriete trainers
Drie favoriete Bredase kroegen
Drie favoriete Bredase MKB winkels.
Drie favoriete kinderboeken
Drie favoriete films
Drie mooiste plekken in de Baronie.
Drie beste koffietenten in Breda
Drie mooiste gedichten.( Jaha! )
Drie inspirerende wereldleiders

Hier komen we de "Creepy Corona winter " wel mee door ......

4   1  
Becherovka

De top 3 discohits van Peter Hyballa.

0   14  
Falco

Wat een schijt bericht. Dat ie maar gaat trainen

0   0  
Peter13

@Praatpapegaai - kan er een ingrediëntenlijst bij? Zo weet je toch niet welke hoeveelheden (dus verhoudingen) je moet gebruiken? "Het brood, de tomaten" etc.

0   0  
De beuker

De top 3 mooiste gezamenlijke avonden in de Stammenee van Luijckx en Schilder

Laad alle berichten na dit bericht in