Wij gaan niet opzij

Dessers: “In Breda konden we nog weleens op stap gaan”

Italo

Eredivisie-topscorer en oud-NAC aanvaller Cyriel Dessers staat door zijn huidige prestaties volop in de schijnwerpers. Meer dan genoeg reden voor Andy van der Meyde om hem uit te nodigen in zijn auto. Dessers blikt hier ook kort terug op zijn periode bij NAC, waar hij met genoegen op terugkijkt.

Dessers vertrok na het seizoen 2016/2017 naar FC Utrecht. Bij die ploeg wist hij zijn draai niet te vinden. Heracles Almelo bood afgelopen zomer uitkomst en contracteerde de Belg voor drie seizoenen. Een half jaar verder staat Dessers met twaalf treffers bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie.

De interesse in hem neemt langzaamaan ook toe. Ook Dessers heeft dit vernomen, maar verwacht komende maand niet al te veel spektakel rondom zijn persoon: ''Het seizoen bij Heracles afmaken lijkt mij sowieso het beste’’, geeft Dessers aan. Op de vraag voor welke Nederlandse topclub hij graag zou spelen, geeft Dessers aan geen specifieke voorkeur te hebben. ''Maar PSV is wel een leuke club. Een beetje de Brabantse, Belgische sfeer. Brabant is qua sfeer echt tussen de rest van Nederland en Belgïe in, dat merkte ik wel in Breda.’’

Vervolgens komt Dessers nog met een anekdote op de proppen over het uitgaansleven tijdens zijn periode bij NAC. ''Ik houd wel van stappen, alleen het kan niet vaak. Dat vind ik wel jammer. In Breda deden we dat wel vaker. Toen speelden we natuurlijk Jupiler League, vrijdagavond. Dus toen gingen we daarna vaak nog weleens de stad in.’’

De volgende ochtend stond er dan weer een training gepland. Handig dus voor Dessers en zijn ploeggenoten om alvast op plaats van bestemming te zijn na een avondje stappen: ''Op het trainingscomplex gingen we dan slapen. Kregen we de sleutel en de code van het alarm van de materiaalman. Daar hadden ze allemaal stapelbedden, dat was de slaapruimte. Dus wij ’s nachts met de taxi terug naar het trainingscomplex en gingen we daar slapen in die bedden. ’s Ochtends werd er dan op de deur geklopt. Iedereen de kleedkamers in, snel omkleden en net op tijd voor het ontbijt. Dat waren wel mooie tijden hoor. Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt.’’

Bron:
B-Side Rats, Bij Andy in de auto!
43 Reacties
125   32  
Los Pollos Hermanos

In een notendop het hele probleem van de BVO, lees nog eens, BVO, NAC.

Het hoort er allemaal bij. Bier drinken en NAC, het hoort er allemaal bij. Heel normaal allemaal. Spelers die uitgaan en vervolgens 04:00 op hun nest liggen en dan snel naar de kleedkamer sneaken, ja allemaal heel normaal. Dat kan allemaal bij NAC.

NAC is als een weekendje naar oma. Thuis is het afzien, regeltjes, maar bij opa en oma is het snoep eten, ijsjes wegduwen alsof het wortelen zijn en niet te vergeten, een paar euro om zelf nog wat snoep en voetbalplaatjes te kopen. Ik heb het al eerder gezegd, NAC is echt met stip de meest onprofessionele club die in de eredivisie actief is geweest. Geweest ja, want inmiddels krijgen we de rekening gepresenteerd van jarenlang Efteling lol, polonaise en laat de boel maar de boel.

Dijkhuizen schrok zich werkelijk rot toen hij vanuit Kralingen in Breda neerstreek. 'het kan allemaal wel wat professioneler' zei hij, in 1 van z'n eerste interviews. Dat was een understatement. Coaches voor voeding, specifieke krachttraining voor benen/sprongkracht, in Breda nooit gehad. Lekker op vrijdag naar de stad! Veel belangrijker. Spelers die in Breda aankomen weten niet wat ze meemaken. Het is weekend opa en oma all over again. NAC is een onprofessionele bende die haar gelijke nog moet treffen. En kom alsjeblieft niet aan met dooddoeners als 'het zijn net mensen' want dit zie je nergens. Dit kan niet in topsport. Dit gaat je opbreken. En dat is wat er nu met NAC gebeurd.

We staan troosteloos in de KKD. Het kampioenschap is al tijden uit zicht en we moeten het zwaarste deel van het programma nog krijgen. Pijnlijk is dat er een aantal leeghoofden al roept om de kop van Brood, wat een fout. Straks eindigen we rond plaats 6/7/8. Meer zit er gewoon niet meer in. Dan hebben we vervolgens een terugval in seizoenkaarthouders. Men blijft niet naar deze ellende kijken, zelfs bij ons komt er een tijd van ommekeer. En die komt sneller dan menigeen verwacht. Maar daar stopt de ellende nog niet.

De financiële middelen worden minder. De sponsoren lopen (nog meer) weg en zoeken hun heil in Eindhoven, Tilburg en ja zelfs in Waalwijk is je bedrijf beter te presenteren dan in Breda. In het begin van dit seizoen is er meermaals een noodkreet geslaagd vanuit het sponsorsgilde. Wat heeft NAC hiermee gedaan? Geen flikker. Dit gaat zijn uitwerking nog wel hebben volgend jaar.

De supporters blijven straks weg. De steeds meer komende studentes die hun voorbereiding op de stapavond starten in het rat verlegh, vormen een ware plaag voor het ooit zo gevreesd avondje NAC. Er is niets meer over van onze heksenketel. Lullen met de buurman, appen met je vrouw thuis en praten over de nieuwste hits op Facebook en Instagram is veel belangrijker.

Ja lieve mensen, we zijn diep gezonken. Heel erg diep. En onder leiding van ons nonkel frituur met zijn belachelijke uitspraak 'solide promoveren' ons kakelmutsje Edelenbos die ons al dik 400k heeft gekost en waarvan werkelijk NIEMAND een idee heeft wat de fuck deze nietsnut nou uitspookt en onze uitgekotste fries die uit Heerenveen moest vertrekken omdat hij de clubcultuur niet begreep. Bij Heerenveen! En dat moet dan naar Breda komen.

Wat een doffe ellende. Mijn hele club takelt af. Alles zit in een vrije val. Maar bier drinken en NAC, dat hoort nou éénmaal bij elkaar. Flikker toch op zeg.

16   49  
Maikel

Topsportklimaat?

75   22  
willem 4,5

Ja inderdaad, topsport-klimaat. Er zijn mensen de denken dat voetballers elke avond om 9 uur op bed liggen en geen pint drinken, die hebben het mis, een pint kan geen kwaad hoor. Kijk naar Engeland, de spelers gaan regelmatig stappen, op het veld laten ze het dan wel zien zonder gezeur en geklaag, dus een pint hoort erbij, gelukkig wel bij ons, maar ja, in Almelo hanteren ze andere normen.

59   6  
Belgische Naccer

Zelfs Heracles Almelo is 10x beter dan NAC tegenwoordig...waar is het toch allemaal fout gegaan.

Dat stappen en die pint dat maakt me geen reet uit. Dat zal in de tijd van Penders, Zwaanswijk, Feher, Mitiliga en die Rooie ook wel zo geweest zijn. Dat hoort ook bij NAC.

Maar dat Dessers nu bij Heracles zit en met 12 goals topscorer is van de eredivisie, dat doet wel pijn hoor.

Hopelijk komt het snel weer goed met NAC.

23   5  
Tram

De beste teams uit de NAC geschiedenis lustten hem ook wel. Een goeie teamspirit maakt heel veel goed. Met semi-serieuze net-niet voetballers wordt het nooit wat. Works hard, party hard. Van mij mag het.

11   3  
Ad B uit Roosendaal

Cyriel is een echte spits. Heeft overzicht, is balvaardig en doelgericht.

Dat missen we nu bij NAC en met Stokkers en Van Hooijdonk gaat dat helaas dit seizoen niet lukken.

Dit nog los van het feit dat er te weinig goede voorzetten van de flanken komen.

17   3  
Henri

Ach NAC en bier of het stappen het hoort bij elkaar. Toen ik voor het eerst naar NAC ging stonden de Bouwmeestertjes al bekend als levensgenieters en Frans sr had met Feijenoord en het Nederlands Elftal toch in de top gespeeld. Spelers als Bertus Quaars en Jan van Gorp lusten er wel pap van. In een latere periode spuwden mannen als Van Hooijdonk, Lokhoff en Remie er ook niet in. Buitenlandse aankopen als Ron Goodlass en John Linford waren er ook niet vies van. Maar het merendeel van deze spelers hebben een mooie carriere gehad en zijn voor NAC van grote waarde geweest. Eens een biertje drinken of stappen in privétijd heeft niets met een topsportklimaat van de club te maken. Een keer stappen of een kater kan soms wel eens goed zijn bijv. voor een groepsproces. In de succesvolle tijd met Lokhoff en Van Hooijdonk ging er dikwijlsop maandagavond een groep NAC spelers naar het Leidseplein in Amsterdam om met veel spelers van andere clubs lol te maken. Wat is daar mis aan? Maar in alles staat hoe professioneel ben je, waar liggen jouw grenzen als prof? Want je wordt tenslotte altijd afgerekend op de door jou geleverde prestatiesop het veld. En iedere speler weet: Je bent zo goed als je laatste wedstrijd!

40   18  
Badeend

Bizar dat dit "goedgepraat" wordt door de goegemeente hier. De anekdote van Cyriel is het topje van de ijsberg en staat - inderdaad - symbool voor het totale gebrek aan een topsportklimaat bij NAC.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind óók dat een biertje bij NAC hoort, dat het mooi is dat er nog een club is waar de spelers op deze manier met elkaar om kunnen gaan en waar we de spelers met carnaval ook gewoon verkleed met een borrel op "tussen de gewone mensen" tegen kunnen komen.

Laten we alleen niet vergeten dat de tijden tegenwoordig wel écht anders zijn dan in de tijd van Lokhoff of daar nog voor. Er is méér nodig dan "slechts" teamspirit om te presteren. En daarnaast is het grote probleem bij NAC dat het BEGINT met die teamspirit en DAARNA pas de prestaties (of zelfs al de inzet en mentaliteit) komen. Ook in de beginjaren 90 en daarvoor werd er EERST met en voor elkaar gestreden en daarna de kroeg in gegaan.

Op dit moment komen spelers niet naar NAC omdat ze hier betere spelers worden, maar omdat ze zich niet bovenmatig in hoeven te spannen en het toch allemaal wel gezellig hebben. En de spelers die wél willen presteren, of die net wat meer "topsport" om zich heen nodig hebben om het maximale eruit te kunnen halen - die haken allemaal af. En TOCH hebben we bij NAC nog het idee dat we in staat zijn om spelers-met-een-krasje weer op de rails te krijgen. Nou, vergeet dat maar.

Deze anekdote van Dessers is véél schokkender dan de meesten hier vinden. Het zou helemaal niet zo erg zijn, als het voortkomt uit presteren en daarna met elkaar dat vieren. Maar dat is slechts sporadisch het geval en het gevolg van TOEVAL.

Als je dat wil accepteren als supporter, of zelfs wil cultiveren, dan teken je dus voor hooguit af en toe een uitje naar de Eredivisie en een langer verblijf tussen Volendam en Excelsior, om maar twee andere clubs te noemen waar "het niet écht moet".

Want DAT is het probleem. Dat klinkt misschien hard maar als je dit niet aanpakt, blijft het andere slechts symptoombestrijding.

125   32  
Los Pollos Hermanos

In een notendop het hele probleem van de BVO, lees nog eens, BVO, NAC.

Het hoort er allemaal bij. Bier drinken en NAC, het hoort er allemaal bij. Heel normaal allemaal. Spelers die uitgaan en vervolgens 04:00 op hun nest liggen en dan snel naar de kleedkamer sneaken, ja allemaal heel normaal. Dat kan allemaal bij NAC.

NAC is als een weekendje naar oma. Thuis is het afzien, regeltjes, maar bij opa en oma is het snoep eten, ijsjes wegduwen alsof het wortelen zijn en niet te vergeten, een paar euro om zelf nog wat snoep en voetbalplaatjes te kopen. Ik heb het al eerder gezegd, NAC is echt met stip de meest onprofessionele club die in de eredivisie actief is geweest. Geweest ja, want inmiddels krijgen we de rekening gepresenteerd van jarenlang Efteling lol, polonaise en laat de boel maar de boel.

Dijkhuizen schrok zich werkelijk rot toen hij vanuit Kralingen in Breda neerstreek. 'het kan allemaal wel wat professioneler' zei hij, in 1 van z'n eerste interviews. Dat was een understatement. Coaches voor voeding, specifieke krachttraining voor benen/sprongkracht, in Breda nooit gehad. Lekker op vrijdag naar de stad! Veel belangrijker. Spelers die in Breda aankomen weten niet wat ze meemaken. Het is weekend opa en oma all over again. NAC is een onprofessionele bende die haar gelijke nog moet treffen. En kom alsjeblieft niet aan met dooddoeners als 'het zijn net mensen' want dit zie je nergens. Dit kan niet in topsport. Dit gaat je opbreken. En dat is wat er nu met NAC gebeurd.

We staan troosteloos in de KKD. Het kampioenschap is al tijden uit zicht en we moeten het zwaarste deel van het programma nog krijgen. Pijnlijk is dat er een aantal leeghoofden al roept om de kop van Brood, wat een fout. Straks eindigen we rond plaats 6/7/8. Meer zit er gewoon niet meer in. Dan hebben we vervolgens een terugval in seizoenkaarthouders. Men blijft niet naar deze ellende kijken, zelfs bij ons komt er een tijd van ommekeer. En die komt sneller dan menigeen verwacht. Maar daar stopt de ellende nog niet.

De financiële middelen worden minder. De sponsoren lopen (nog meer) weg en zoeken hun heil in Eindhoven, Tilburg en ja zelfs in Waalwijk is je bedrijf beter te presenteren dan in Breda. In het begin van dit seizoen is er meermaals een noodkreet geslaagd vanuit het sponsorsgilde. Wat heeft NAC hiermee gedaan? Geen flikker. Dit gaat zijn uitwerking nog wel hebben volgend jaar.

De supporters blijven straks weg. De steeds meer komende studentes die hun voorbereiding op de stapavond starten in het rat verlegh, vormen een ware plaag voor het ooit zo gevreesd avondje NAC. Er is niets meer over van onze heksenketel. Lullen met de buurman, appen met je vrouw thuis en praten over de nieuwste hits op Facebook en Instagram is veel belangrijker.

Ja lieve mensen, we zijn diep gezonken. Heel erg diep. En onder leiding van ons nonkel frituur met zijn belachelijke uitspraak 'solide promoveren' ons kakelmutsje Edelenbos die ons al dik 400k heeft gekost en waarvan werkelijk NIEMAND een idee heeft wat de fuck deze nietsnut nou uitspookt en onze uitgekotste fries die uit Heerenveen moest vertrekken omdat hij de clubcultuur niet begreep. Bij Heerenveen! En dat moet dan naar Breda komen.

Wat een doffe ellende. Mijn hele club takelt af. Alles zit in een vrije val. Maar bier drinken en NAC, dat hoort nou éénmaal bij elkaar. Flikker toch op zeg.

20   5  
Kipiani

Je bent nog mild Pollos.

19   5  
Talent

@LOS POLLOS HERMANOS

Amen!



18   1  
Sp1

Het jarenlang prediken van hoe gezellig het bij ons NAC is heeft ervoor gezorgt dat spelers hier komen voetballen met het idee bij een café elftal te komen. Met geld kun je wel kwaliteit binnen halen, maar nu zie je dat je zonder geld geen verwachtingem mag hebben van een speler die hier komt voor de alom bekende gezelligheid.

Meer dan wat wegwerp gebaren bij weer een oorwassing is het wel, 3x verliezen in de jaren 90 zorgde voor een explosieve sfeer waar de burgermeester en korpschef zenuwachtig van werden.
De achterban zorgt niet meer voor druk, binnen de club geldt op alle niveaus berusting en zijn wij als supporter weer genaaid door naar dit gelegenheids elftal te kijken waarbij de meeste de schaamte al voorbij zijn.


Zo, de frustratie van twee dagen binnen zitten is eruit.

22   2  
Talent

Zowel Pollos als Badeend leggen als supporters de pijnplekken simpel bloot. Hetgeen Dessers vertelt heeft inderdaad een hoog opa en oma gehalte, durf het zelfs meer te vergelijken met de werkweek op de Mavo waar shampooflessen gevuld werden met sterke drank. Wij haalden dan nog de lattenbodem van het bovenste stapelbed weg en legde het matras netjes terug. Lachen, gieren en brullen. Wanneer dan een klasgenootje wilde gaan slapen en bij het instappen met matras en al bovenop de onderliggende persoon klapte. Het is ongehoord dat dit soort jongetjes spanning bij ‘professioneel’ voetballers in dienst van NAC aan de orde van de dag is. Lekker blijven cultiveren en zeggen dat dit altijd bij onze club heeft gehoord. Onze club brokkelt af en zolang er van bovenaf geen visie is, eigenaren die niet zichtbaar zijn en marionetten aanstellen in plaats van voetbalprofessionals wordt het alleen maar erger. Hopelijk kunnen we de mega donkere tijden als in de jaren ‘80 buiten de deur houden. Over het publiek heb ik eerder geschreven (column ‘ De Noodklok). Wij zijn de club, maar reken er maar op dat er meer en meer blauwe stoeltjes zichtbaar gaan worden met dit modderbeleid en baggervoetbal. Een fantastische club raakt in verval mensen, scheuren waren er al, heel binnenkort begint het brokkelen.

Proost

4   1  
Dun Diëe

Ik kan me wel vinden in beide: dat men samen op stap gaat is goed voor de samenhorigheid. Maar regelmatig om 4 uur s ochtends de stapelbedden op de club inrollen gaat wat ver (gereguleerd door de materiaal man, de goeie ouwe van Bilzen?).

Eindelijk weer eens een goed stuk heb Pollos. Kan me er helemaal in vinden. Mijn voorspelling: bij komend seizoen weer KKD ( zeer waarschijnlijk) inderdaad meet blauwe stoeltjes en carnavalspubliek dat overblijft. Maar die blijven ook niet hangen dus daarna blijven de "echte" supporters over een komt de oude kliek vanzelf weer terug.

Het is gewoon een waardeloos moment voor onze club.

3   1  
Pietjebel

Kan me heel wat stap avonden herinneren hoor met de Hongaarse spelers toen
En onze Australische keepert

8   2  
geelzwartwit

Het is wat NAC natuurlijk al vele jaren is. Het hangt van handje klap dealtjes, over en weer schuif acties, ons kent ons, polonaise, lachende ad bij verlies, het hoeft allemaal niet zonodig, als het maar NOAD of avondje NAC is aan elkaar.

Dat is allemaal prima alleen kan dat in het huidige betaald voetbal al een jaar of 10 niet meer.
Ow wacht in welke periode hebben pec Groningen Willem 2 vvv Utrecht AZ heracles enz enz ons het nakijken gegeven? Juist ja.

Het enige wat goed op de rails gezet lijkt te zijn is de jeugdopleiding maar daarvan vraag mij nog steeds af wat de echte waarde ervan gaat zijn. Gaan die spelers in de toekomst van enorme sportieve waarde zijn? Gaan zij ervoor zorgen dat NAC sportief gezien op de rails komt? Of is het op het hoogste niveau middelmaat. Of wellicht nog erger lopen de echte talenten aan eind opleiding tegen een opleidingsvergoeding de deur uit?

De drie versterkingen die er binnenkort gaan komen moeten volgens de TD direct waarde in de basis hebben. Dan kun je op die posities iig de jeugd al doorstrepen.

Voor mij heel graag aan de ene kant een professionele BVO en laat aan de andere kant het bier drinken maar aan de supporters over.

12   14  
Stoep

Volgens mij wat Dessers hier beschrijft is van alle tijden met alle voetballers. Die verhalen lees je ook bij bijv een Snijder, etc. De associatie dat dit aan NAC ligt klopt niet. Wat wel klopt is dat NAC momenteel ondersteuning nodig heeft en minder zeikers. Dat je een afwijkende mening hebt mag al bijna niet meer, iedereen moet mee marcheren in de azijn mars.

8   1  
Badeend

Pietjebell

Dat geeft precies het huidige probleem weer. Voetballers als Feher, Babos en Petö waren namelijk gedisciplineerd en gedreven genoeg om er EERST alles uit te halen en DAARNA dat ook te vieren.

En DAN krijg je echte teamspirit. Nu krijg je clubjes met feestneuzen, dekantjeseraflopers, talentendiewelwillenmaarhetnietalleenkunnen en gedrevenspelersdieteleurgesteldrakeninderest. En dus geen team en wél eerste divisie.

7   13  
Joop

Ik ben allang lid en als nac thuis moest spelen dan gingen we met ze allen naar de haven markt dus voetballer zijn ook maar gewoon mensen die afentoe even alles lekker een pint willen drinken niks mis mee toch

2   0  
Michel

Dat Bij ‘Andy in De Auto’ is vreselijk slecht ? Dit soort verhalen kickt hij op. Het hoort er natuurlijk niet bij, maar als je naar verhouding zoveel krijgt voor eenvoudig werk, dan werk je het bij jonge gasten ook wel in de hand. Hoeveel verplichtingen op hun werk hebben die jongens nou echt naast een trainingkje en één wedstrijd in de week?

Ik denk dat dit overal gebeurt maar bij NAC is het nu dat we er bekend om staan dat het plakt aan de club. Geen goede zaak voor de professionaliteit.

10   2  
Henri

Even voor alle criticasters, het is natuurlijk niet zo dat ik er voorstander van ben dat NAC spelers iedere dag of weekend kotsend het bed in kruipen. Maar heb je als professionele groep een mooie overwinning te vieren of heeft een groepsproces een zetje nodig dan kan in mijn ogen één keer in de maand een leuke avond/nacht hebben geen kwaad. Het is dan wel de volgende ochtend weer vol gas op de training. Het is work hard, play hard.

6   3  
Badeend

Henri - maar wel in die volgorde. Bij NAC is het "play hard en zie dan maar in bietje of dagge nog zin het". En dat is behoorlijk sneu.

9   1  
Maurice

Kijk naar de prestaties door de jaren heen... En vergelijk dit met een club 20 km naar het oosten... En vele andere kleinere clubs die veel succesvoller zijn dan NAC. Het is een schande dat NAC altijd maximaal middelmaat is. Zoals Derksen eens zei in VI: NAC is een carnavalsvereniging.... Dodelijk vermoeiend, maar waar. Onprofessionele rommel dus anders was de club met haar 20000 trouwe fans allang succesvoller geweest!

5   4  
NAC70

Los pollos heeft helemaal gelijk. Het is dweilen met de kraan open... sfeer is ver te zoeken...lijkt wel sponsor publiek wat je ook bij oranje aantreft...de beste sfeer en wedstrijd dit seizoen was geheel niet toevallig tegen/bij de bekerwedstrijd tegen emmen..
De edelenbos is een veel te dure marionet van de grote 3 met een veel te laag rendement..een belg als td en een fries als vz ...geen bredanaar die zijn handen meer durft te branden aan de vulkaan die nac is... we zijn diep gezonken en de bodem is nog niet in zicht...

3   4  
Kipiani

Donderdag op trainingskamp.
Een week later Helmond.
Die ene speler als versterking, binnen een week inpasbaar en dus fit en van meerwaarde ?
Mee naar Portugal nemen we aan ?
Schei tog uit.
Zal wel in de loop van maart zijn voordat die er is, fit en zonder meerwaarde.
NAC Breda dus.
Inderdaad:
Amateurs, geen leiding van onzichtbare machthebbers, geen visie, geen lef en niemand verantwoordelijk.
Hoe langer de drie aandeelhouders hun kaarten tegen de borst houden, hoe groter de kans wordt dat ook het NAC museum over enkele jaren een nieuwe locactie voor hun collectie moeten zoeken.

11   1  
Buurman

Ik denk dat je in je analyse ook moet meenemen dat tijden veranderen. Verhalen die uit de jaren zestig , zeventig stammen moet je ook lezen in de context van die tijd . Het was toen op alle gebieden een veel vrijere maatschappij. Ik denk dat er bij NAC, ook op de burelen, altijd een gemakkelijke cultuur heeft geheerst. En wellicht is dat nog steeds, het verhaal van Cyriel is recent, en blijkt die gemakkelijke cultuur dus moeilijk uit te bannen. Echter alles staat of valt met de prestaties op het veld. Als NAC behoorlijk presteert in de ere dan geeft die gemakkelijke cultuur eerder een positief beeld dan negatief. Zo van ; " mooie volksclub, toffe gasten , ze doen daar niet zo ingewikkeld, maar daar zien te winnen is een crime.... , wat klapt dat elftal met hun supporters erop. " Als je echter jaren ondermaats presteert gaat dat beeld van een leuke gemakkelijke cultuur kantelen naar negatief. En er zijn natuurlijk genoeg mensen te vinden die dat negatieve beeld nog eens extra willen onderstrepen en inwrijven. Je krijgt dan vrij snel een naar en negatief beeld dat aan de club gaat plakken. En dat is, naar mijn mening, zonder meer op dit moment gaande. Je kunt denk ik maar 1 ding doen. Alle geledingen keihard hun best doen dat NAC snel weer naar behoren gaat presteren in de ere. En verder niet teveel reageren op allerlei geleuter, we zakken dan steeds dieper af.

6   23  
Gjoewie

Pollos > Waarom denk je dat er bij NAC 18.000 man op de tribune zit? Omdat ze zo graag van een topsportcultuur willen genieten?
Als het je niet bevalt: je kunt altijd naar de Stillempjes of naar RKC.
In mijn tijd, jazeker, ik heb ik ook wel eens een periode gekend waarin ik regelmatig ging stappen, had je bij Arsenal een spits Charlie Nicolas. Die kreeg als bijnaam Champagne Charlie, omdat hij nog al eens in het nachtleven gesignaleerd werd en zich tegoed deed aan de bruisende Franse wijn. Maar zaterdag op het veld liep hij er iedereen vanaf. Ik heb er geen moeite mee, maar uit een vent, dan thuis ook een vent. Net als Champagne Charlie.
Maar ik begin nu langzaam toch wel te begrijpen waarom Regilio Vrede zo aan het uitdijen is. Die moet natuurlijk op vrijdag- en zaterdagavond alle kroegen in de regio af, om te kijken of er ergens spelers van de eerste selectie aan het doorhalen zijn... ;-) En ja, dan moet je natuurlijk af en toe bijtanken! :bier:

5   2  
Badeend

Over Regilio Vrede gesproken - wat voegt die precies toe? Dit is niet bedoeld als ongefundeerde kritiek, ik vraag het me gewoon oprecht af.

7   15  
Ernie

Wat kunnen sommige mensen zeiken zeg. Van alles wordt erbij gehaald door de zogenaamde deskundigen. Lachwekkend gewoon. Mag ik die figuren er even aan herinneren dat het altijd al zo is geweest bij NAC!

8   1  
Fritske d'n Olifant

Het probleem bij NAC als het gaat om prestaties gekoppeld aan mentaliteit zit m niet in die paar stapavonden. Zoals door anderen aangehaald gaan spelers bij andere clubs ook op stap en gebeurde dit in het verleden ook en niet door de minste spelers. Bij NAC ontbreekt het op dit moment aan (ex-) voetballers binnen de club die respect afdwingen en spelers op hun flikker durven te geven als ze er de kantjes van af lopen. Het beleid van TvdA om geen (bijna-) dertigers te halen zorgt voor ongezonde verhoudingen in de groep en daardoor presteert NAC zo wisselvallig.

8   1  
SjorsNAC

Ik vind die Andy echt een verschrikkelijke tokkie, die kerel gedraagt zich nog steeds alsof hij 16 is.

Laat het zuipen en feesten aan de supporters over, de spelers mogen van mij ook los gaan maar pas als het seizoen goed is afgesloten, dan is er tijd voor feest. Het is bizar dat die gasten zich kapotzuipen en in de ochtend half dronken op het veld staan voor de training, ongekend en dat is nu precies het probleem waarom deze club altijd maar aan zal blijven modderen en nooit eens structureel aansluiting vind bij de middenmoot.

6   0  
Badeend

Fritske - je hebt deels gelijk. Het gaat niet om "die paar stapavonden". Het gaat wél om de algemene cultuur en mentaliteit van voetballers, trainers, kantoorpersoneel en alles om NAC heen. "Die paar stapavonden" zijn de eerste arbeidsvoorwaarden in ieders contract. Daarna gaan we eens nadenken over hoe we gaan presteren.

Natuurlijk is het gebrek aan balans in de selectie ook niet goed, maar zolang je niet daadwerkelijk weet te breken met die kneuzige carnavalscultuur kun je elke topper binnenhalen en wordt het allemaal NIKS. En dan heb je nog het probleem dat NAC voor die toppers te weinig geld heeft en dus allemaal halfbakken afgelikte boterhammen her en der loskrijgt. Tja.

2   0  
NuFfNie

Wat is topsportmentaliteit, wat is topsport? Topsport is voor mij niets anders dan een organisatie die met sport alle werknemers van een dalaris te voorzien. De sporters moeten zorgen voor prestaties, die ervoor zorgen dat de inkomsten hoger worden. Bij betere prestaties zal het spelletje ook beter om aan te gluren zijn. Maar het is eigenlijk hetzelfde als waar de supporters zich in bevinden. Je werkt ook voor een organisatie die prestaties verwacht. Waarom zou jij dan wel elke week in het stadion en daarna in de kroeg je eigen vol laten lopen? Het heeft te maken met prestaties. Hoe die behaald moeten worden bepaald in dit geval NAC. Als managers/trainers niet durven op te treden, dan is dat het probleem. Als je betere prestaties wil, maar geldschieters willen niet meer investeren, dan is dit blijkbaar professioneel genoeg.
Waarom verliezen de diehard NAC supporters terrein tov de bierdrinkende gezellig appende supporters? Omdat je het toe laat. Je zult zelf een tandje bij moeten zetten om die supporters mee te krijgen. Zij zullen zelf niet het initiatief nemen.
En ik zie graag dat fanatisme uit het Beatrix stadion, en hoop echt dat de diehards van het RV stadion weer een kolkende massa kan maken.
Maar ook jullie zijn niet vies van een biertje, toch?

3   0  
Guuske

In Almelo is ook geen zak te doen qua stappen behalve de zuipketen bij boer harms. Dus dat stappen in Breda snap ik wel

9   5  
Stan

Door een simpele opmerking van Dessers, ontstaat er hier weer een hele discussie. Grappig:)
Volgens mij gaat het helemaal nergens over.

5   8  
jvt

Geen wonder dat Dessers zich pas de laatste tijd een beetje ontwikkelt. Blijft een beperkte speler die natuurlijk bij NAC niet zou misstaan als je vergelijkt met wat we nu hebben.

3   4  
Optimist

@ Badeend

Petö ben ik wel eens in de kroeg tegen gekomen vlak voor de belangrijkste wedstrijd van dat seizoen.
Samen met jongens als Penders en Zwaanswijk.

Oh, en Arne Slot natuurlijk, AZ draait niet voor niets zo goed.
Dit is niet typisch voor NAC, maar gebeurt bij alle clubs.
Zoals Pollos al zei; heel normaal allemaal.

Je kunt er verontwaardigd over doen, dat past in deze tijd, of je zet stapelbedden neer.

4   4  
Falco

Het is al afzien om in het stadion bij ons te voetballen, ik snap daarom best dat dit verdriet in de avond willen verdrinken.

3   0  
Sia

Het is niet meer dan een kwestie van mentaliteit: inzet en overtuiging. Dan kan je best eens een vrijdagavond in Breda in de lampen gaan hangen. Jamie Vardy zuipt zich ongans aan Red Bull en presteert wekelijks op de top van zijn kunnen omdat hij en zijn teammaatjes 90 minuten volle bak gaan zonder (zelf)twijfel. Die drive zag ik ook bij Dessers en daarom hebben wij allemaal nog steeds een zwak voor onze Cyriel.

5   0  
Michel

@JVT

Is wel heel hard aangezet hoor, bij Utrecht liet Cyriel het al aardig zien en bij Heracles is hij echt de afmaker nu. Dat iemand werklust heeft betekent niet dat het een beperkte speler is. Niet altijd verfijnd, maar daar betalen ze in Almelo ook niet voor.

11   4  
Moppernac

Net op fox de grootste tegenvallers van 2019 gekeken en daar geeft aan Mario Been een NAC hart te hebben.
Mooie kerel en als er weer een nieuwe trainer moet komen dan hem een kans geven

5   8  
Am

Als je iedere wedstrijd door die nep
Supporters wordt uitgefloten zou ik ook bier gaan drinken!

5   0  
Buurman

Bij Dessers heeft het erin potentie altijd ingezeten. Bij NAC kwam het er voor het eerst echt uit. En hij is m.i. niet aan het eind van zijn Latijn. Als je hem tussen betere spelers zet en vertrouwen geeft gaat zich dat nog meer uitbetalen. Zeker geen beperkte spits. Integendeel.

0   0  
FUALLITA

zegt genoeg over het amateurisme hier.

Laad alle berichten na dit bericht in