Wij gaan niet opzij

Dijkhuizen: "Wij gaan deze wedstrijd in als een finale"

Das Phantom

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kan vanavond met zijn ploeg de eerste prijs van het seizoen pakken. Bij winst op NAC is Excelsior vrijwel zeker van de eerste periodetitel. "Wij gaan deze wedstrijd in als een finale", vertelt Dijkhuizen op de clubwebsite van de Rotterdammers.

Excelsior staat momenteel bovenaan in de competitie met zestien punten. ADO Den Haag heeft hetzelfde puntenaantal, maar een minder goed doelsaldo (+9 om +5). "Wij gaan er heen om te winnen, dus dat is het doel", aldius Dijkhuizen, die liever niet afhankelijk is van andere wedstrijden. 

Dijkhuizen is zelf een tijd werkzaam geweest in Breda en weet dat het Rat Verlegh Stadion een grote steun kan zijn voor NAC. Toch weet hij ook dat er een keerzijde is. "Als de tegenstander een doelpunt maakt, kan ook de druk van ht stadion op de ploeg komen. Dat kan mentaal ook heel zwaar zijn en wat dat betreft hebben ze het nu wel moeilijk, dus als je ze pijn kan doen komt dat misschien wel dubbel zo hard aan."

De trainer verwacht niet dat Excelsior makkelijk wint in Breda. "Ze hebben wel een goede ploeg, maar ze hebben het gewoon heel moeilijk."  

Bron:
B-side Rats, Excelsior Rotterdam
20 Reacties
49   1  
RaraNAC

Wat is dat toch dat ik, naarmate de week vordert, weer zo optimistisch aan zo’n wedstrijddag kan beginnen…

En dan moet ik nog beginnen met drinken.

12   0  
Peter13

Hoe zit het nu met ADO? 6 punten in mindering in de reguliere stand, maar ze doen nog wel mee voor de periodetitel, is dat het?

49   1  
RaraNAC

Wat is dat toch dat ik, naarmate de week vordert, weer zo optimistisch aan zo’n wedstrijddag kan beginnen…

En dan moet ik nog beginnen met drinken.

9   0  
RaraNAC

@peter, die punten in mindering gaan van de eindstand af en hebben dus geen invloed op periodes.

5   0  
Peter13

Okay, bedankt voor de reactie RaraNAC.

18   4  
SjorsNAC

1-3, we beginnen lekker fel maar na 20 minuten lopen we weer achter de feiten aan let maar op.

Normaal heb ik zoiets van we spelen weer thuis en zou typisch NAC zijn om nu ineens Excelsior helemaal van de mat te spelen maar ik heb er helemaal geen vertrouwen meer in.

Sorry voor de negativiteit maar dat komt echt door die stroom aan waardeloze potten voetbal die we afgelopen periode hebben gezien, vanavond moeten ze nu echt maar eens laten zien wie er voor wil gaan en wie niet. Het begint op het veld.

7   1  
Denn

Tuurlijk, Magic Marinus die na vanavond zijn gram heeft gehaald in Breda. Ook dat nog...

7   13  
DunErwt

0-5

9   2  
Wanny

Belangrijk is dat we in de beginfase tot score komen. Elke wedstrijd waarin we op achterstand zijn gekomen, hebben we ook verloren. Terwijl bijvoorbeeld tegen Emmen de kansen er zeker waren om op voorsprong te komen. Ook Seuntjens mist gewoon te veel kansen.

Maak je voor rust die 1-0, dan gaat het publiek erachter staan en dan lijkt het ineens of we een veel beter team hebben. Zag je tegen ADO heel duidelijk.

5   10  
DunErwt

0-6

15   5  
Rolf

Ik hou mijn hart vast,met Mashart.
Gaat weer fout aan de linkerkant.

8   1  
Ivo

Tegen Emmen was het ook weer niet zo slecht. We missen voorin een paar kansen, achterin geven we het 2x knullig weg, we verdienden wel meer dan die 1-2.

Tegen Ajax en Eindhoven vond ik het een drama, we werden keer op keer totaal overlopen vanuit de omschakeling. Daar ligt ook een taak voor mannen als Seuntjens, Malone en Haye om dan sneller in te grijpen. Zeker als je weet dat het achterin niet goed staat. Verdedigen doe je met z'n allen.

5   3  
Veerse naccer

Elke club weet dat je via linker kant zo door kan lopen dus weer alle ogen op maschart ,hopen op 3 punten maar denk het weer hetzelfde liedje vanavond

1   1  
sprang-capelle

1-0 winst voor een niet goed spelend maar met het mes tussen de tanden spelend NAC.

5   0  
Charpie

@ Veerse naccer;

Je bedoelt over rechts en onze verdediger heet Mashart.

Laten we die trouwens massaal blijven steunen.
Wat heb je aan een verdediger die stijf van de stress staat.

0   1  
Veerse naccer

Volgens mij staat mashart links maar hoe je wilt zien , moet mashart met hoofd letter ?of is zo wel goed?

4   1  
scheppioni

Hopen maar weer eens op een NAC zoals tegen ado !!!

6   1  
G

Nou Marinus, ik heb nieuws.... NAC speelt ook hopelijk een finale voor eerherstel.

3   0  
Ivo

Onze linkerflank, de rechterflank van de tegenstander. Whatever.

We zagen tegen Emmen heel duidelijk dat veel aanvallen over die kant gingen. Tegenstanders proberen de zwakke plekken in het team natuurlijk te benutten. Dat zouden wij ook doen. Mashart is geen sterke verdediger en iedereen weet dat. We missen nu ook een type Riera/Monsalve die veel coacht en anderen goed weg zet.

Maar het begint in de aanval en het middenveld. Door onnodig balverlies komen we vaak in de problemen. De passing moet scherper en spelers moeten van elkaar aanvoelen wat ze gaan doen. Het is gewoon te slordig.

2   11  
Mmm

Rot op Dijkhuizen loser.....

3   0  
Belgische Naccer

Ik hoop dat NAC ook eindelijk eens de wedstrijd ingaat alsof het een finale is...

De laatste keer dat we dat zagen, was onder Hyballa! Kortom anderhalf jaar geleden onderhand...

Maar we blijven hopen!
HUP NAC!

Laad alle berichten na dit bericht in