Wij gaan niet opzij

Manders verbreekt de stilte met interview bij NAC TV

Das Phantom

Mattijs Manders heeft de stilte vanuit zijn kant verbroken met interview van een kwartier op het kanaal van NAC. In het gesprek gaat hij in op een aantal zaken die bij de supporters spelen.

Het interview van Maanders met het clubkanaal:

Opvallend begin
Het interview begint vrij opvallend met de vraag hoe Manders het heeft ervaren dat de druk is toegenomen. "Dat vind ik heel vervelend, want we staan op een plek waar we niet horen te staan." De directeur zegt dat er veel blessuregevallen zijn geweest. "Maar ik ga niet zoeken naar excuses. We moeten beter voetballen en punten pakken." 

Daarna komt de vraag of Manders het niet raar vindt dat de kritiek over het sportieve resultaat op hem wordt geuit. "Dat is vooral voor mij vervelend. Het enige wat we kunnen doen is laten zien dat we kunnen voetballen, dat we punten gaan pakken en mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Daar geloven we nog steeds in." 

Vervolgens krijgt de directeur de vraag of hij soms niet denkt: zoek het allemaal maar even uit. "Nee, dat zou te makkelijk zijn. We hebben de ambitie om te promoveren en ik ben eindverantwoordelijk. Het is af en toe niet leuk en vervelend zelfs. Ik trek het mij ook echt wel aan, niet persoonlijk, maar ik voel die druk."

 

Bron:
B-side Rats, NAC
52 Reacties
89   5  
Ivo

Manders is er nog omdat weer een nieuwe AD instellen voor een paar maanden onzin is. Om dezelfde reden komt er nu geen TD.

De nieuwe eigenaren gaan een nieuwe directie aanstellen. Het is een kwestie van maanden. Ik hoop dat het eind december allemaal rond is. Misschien wel eerder.

We kunnen Manders iedere wedstrijd verrot schelden, maar dit verandert niets aan de situatie.
Ik vind ook dat hij het niet goed heeft gedaan, vooral de situatie met Lokhoff heeft hij heel slecht gemanaged, maar als we boos moeten zijn, dan is het toch vooral op de aandeelhouders die de ene na de andere mismatch hebben aangesteld. Waaronder de laatste 2 AD's Eisenga en Manders.

21   8  
DunErwt

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

35   16  
Noad1976

Luchtfietser👎🏻

42   11  
Janus

Goed dat hij eindelijk eens van zichzelf laat horen. Maar daar is ook alles mee gezegd.

Iedere vorm van zelfreflectie is deze man vreemd. Hij draait werkelijk om iedere "kritische" vraag heen. Echt bizar dat hij zichzelf na deze periode dagelijks nog op kantoor durft te melden en dit interview zo schaamteloos laat afnemen. Hij gooit er een paar populaire Engelse businesstermen in, maar zegt werkelijk geen flikker. En sportief dit, dat bla bla bla. Allemaal clichés. Echt ronduit belachelijk.

P.S. Fijn om te zien dat hij weer beter is.... :)

12   9  
Tom076

Deze beste meneer probeert zich voor vanavond nog even te sparen. Waar was je toen wij het echt nodig hadden? Iets meer mosterd en maaltijd...

Verwacht dat het sparen voor vanavond niet is gelukt..

Tot vanavond iedereen, HUP NAC!

13   9  
Bier en Gieten

Hahababa dit zegt helemaal niets. Mathijs maak je nuttig een voer een gesprek met een onafhankelijk medium

24   10  
Kinderkaartje

Ah. De man is weer beter, dus?
Kortstondig ziekbed.

Flapdrol.

22   13  
Vamos

Slap ingestudeerd geouwehoer, vanavond allemaal de witte zakdoeken mee.

57   10  
Chris W.M.

Als het eigen clubkanaal begint met “ergens is het een beetje vreemd dat supporters zich ook naar jou richten terwijl het sportief wat minder gaat. Wat vind je daarvan?” dan weet je dat je niet veel hoeft te verwachten. Noord Koreaanse praktijken.

Daarnaast geen aangekondigd afscheid of excuses aan de supporters. Teleurstellend dus.

We hadden overigens afgelopen seizoen een miljoen meer te besteden dan we dachten, spelersbudget toen Manders begon was zo'n 3.2-3.5 volgens eigen zeggen. 1/3e meer. En dan met dit voetbal komen, met een 5e plek als resultaat. Maakt de wanprestatie alleen maar groter. Verder ben je wel heel naïef als je echt verwacht dat Chiasso die afgedaald zijn naar het derde niveau, nu "gewoon" die 3 ton aftikt. Maar goed, dat wisten we al.

89   5  
Ivo

Manders is er nog omdat weer een nieuwe AD instellen voor een paar maanden onzin is. Om dezelfde reden komt er nu geen TD.

De nieuwe eigenaren gaan een nieuwe directie aanstellen. Het is een kwestie van maanden. Ik hoop dat het eind december allemaal rond is. Misschien wel eerder.

We kunnen Manders iedere wedstrijd verrot schelden, maar dit verandert niets aan de situatie.
Ik vind ook dat hij het niet goed heeft gedaan, vooral de situatie met Lokhoff heeft hij heel slecht gemanaged, maar als we boos moeten zijn, dan is het toch vooral op de aandeelhouders die de ene na de andere mismatch hebben aangesteld. Waaronder de laatste 2 AD's Eisenga en Manders.

31   8  
vakgbaard

De oude staatsomroep van de DDR is er niets bij

7   5  
Kipiani

Ik denk dat je heel wat namen vergeet Ivo. Het is beledigend, minachtend en te dol woorden wat die gasten gepresteerd hebben. Dan moet je toch wel heel veul geld hebben.

12   8  
RV

Ik denk dat er toch iets anders nodig is dan een spreekkoor om die man weg te krijgen.
Wil niet als een ouwe lul overkomen maar vroeger was zo iemand al lang buiten gebonjourd.
Waar clubs als WIllem II en Roda vroeger voor ons nietszeggende grijze muizen waren gaan de supporters daar wel achter de club staan en zetten ze op gepaste manier de trainer (van de Looi) of de algemeen directeur buiten.

En inderdaad de vraag of het nog wel nut heeft.
Het heeft alleen nut als hij zelf opstapt en zijn contract op zegt (dat zou hem sieren na alle onzin die hij heeft verkondigd). Maar hij zal afwachten op het pluche blijven zitten en mogelijk een mooie afkoopsom meenemen.

18   3  
Ice

Wij van WC eend adviseren.....

7   4  
Maarten

Op de been met wat Paracetamol, sinaasappeltje en gemberthee blijkbaar.
die man was gewoon niet welkom bij de bijeenkomst lijkt het zo. Krediet is ook al een hele poos uitgespeeld. Hij zal best een aardige vent zijn maar totaal ongeschikt voor in de voetbalwereld.

12   2  
Kinderkaartje

Doet me denken aan deze legendarische klassieker!

https://www.youtube.com/watch?v=Q61xWq1WLOk

11   6  
Vaque Geej

Manders, waar jij beter bent is menig NAC supporter goed ziek van jou en de prestaties die je levert. Ik vind het ergens belachelijk lachwekkend en knap tegelijk dat überhaupt iemand zo lang zijn poot stijf kan houden en gelooft in zijn eigen kunnen ondanks de dramatische zichtbare resultaten. Manders, het is bij NAC en zijn stad pas weer beter wanneer jij vertrekt. Functie elders.

13   9  
Bas

Kim Jung Manders

29   5  
Dos

RV

NAC supporters hebben er toch voor gezorgd dat Steijn is opgestapt?
Zijn we voor de korte termijn niets mee opgeschoten, maar had iemand dat verwacht? Sommigen zijn echt alle realiteit kwijt en moeten echt logisch gaan nadenken.
Accepteer dat NAC nu in de mangel zit, straks is de club verkocht, is er een nieuwe eigenaar, nieuwe directie en dan kan NAC echt gaan bouwen.
Tot die tijd vind ik dat wij supporters moeten doen waarvoor we zijn aangenomen : Supporteren en 1912% achter de club staan.
Zo moeilijk is het allemaal niet.

10   5  
Badeend

Dus we begonnen met 3.2-3.5 MEUR als spelersbudget vorig jaar, toen hebben we spelers laten gaan en DAARDOOR is het budget verlaagd tot 2,5 MEUR. Schiet mij maar lek.

Ik weet dat het geld van Van Hecke, Verschueren en Verbruggen (ruim 2,5 mEUR) incidenteel is en niet direct het spelersbudget verhoogt maar bij elkaar is er dus bijna drie miljoen (transferinkomsten min uitgaven (De Rooij) plus verlaging budget) verdampt? Of staat die ergens op de bank?

10   9  
NAC!!!

Idd wordt tijd hij eens iets liet horen, alleen veeeeeeel te laat. Excuus Dhr. Manders, maar voor mij is het helemaal klaar.
Als het aan mij ligt roep ik vrolijk mee met "Manders ROT OP" vanavond.
De antwoorden is overal of toch vaak naast de vraag antwoorden. Erg doorzichtig en soms kijkt hij weg van de camera, dan weet je dat ie staat te liegen.
En de euh euh euh euh, verzinnen maar.

Echt helemaal klaar mee

18   6  
Bakic

Echt een bizarre marketing actie vanuit Manders himself.

Heeft de stagiair zover gekregen om een eigen geschreven lijstje te bevragen aan hem voor de camera.

0 kritische vragen en toevallig wat ze vragen komt hij allen positief uit de bus.

Goed geprobeerd Matthijs..

8   3  
Rob

Hopelijk kan een spiegel Manders helpen om de realiteit onder ogen te zien, maar ik ben bang dat er een sloopkogel aan te pas moet komen om de gewapend betonnen plaat voor zijn hoofd te doorbreken.

Zou hij overigens weten dat je jaarlijks kunt terugkijken bij de KNVB, ook als supporter, of je recht hebt op opleidingsvergoedingen?

Verder schrijnend dat deze vent vooral over voetbal praat terwijl die er werkelijk niets van begrijpt. Het enig waarvan ik hoopte dat hij verstand had, commercie, blijkt hij ook al niet te hebben. Bij de aanstelling van Gieske moesten we ons focussen op de landelijke partijen voor meer sponsoring omdat lokaal uitgemolken was. Nu met Mathijssen is de lokale markt nog niet uitgeput en bron van inkomsten…

18   4  
NACPB

Ik snap de reacties Manders rot op. Alleen als hij nu op stapt heeft NAC een echt groot probleem, je moet een tekenbevoegd directeur hebben al is het om de rekening van de koffie automaat te betalen. Het is klote voor ons we moeten even door extreme zure appel heen bijten die overname heet. Eens wordt de hemel stralend blauw.

Vanavond een ouderwets avondje NAC van maken en support de jongens op het veld. Laat de bobos even voor wat het zijn moet.

HUP NAC

12   8  
Badeend

Is hij wel écht beter? Hij lijkt te ijlen.

21   6  
canaar

Wat een waardeloos interview. Veel praten en helemaal niks zeggen. De interviewer had trouwens ook wel wat scherpere vragen mogen stellen. Bijvoorbeeld over zijn eigen functioneren. Nee hoor lekker blijven zitten Manders, zelfreflectie kennen ze niet in Den Haag he...

5   2  
Bredafun

Woorden vullen geen gaten!!!

7   4  
Naccer4711

Typisch gevalletje van zelf je vragen voor je interview opstellen.

Hij had net zo goed ook de vragen zelf kunnen stellen, dan was het geen ander interview geworden dan het toneelstukje wat nu wordt aangedragen.

Wij hebben andere vragen Matthijs en niet deze voorgekauwde niets zeggende vragen die je nu "beantwoordt''

Maar begrijp dat we een budget van 2,5mil hebben en dat er tonnen aan gaan komen voor Vloet, van Hooijdonk, Schouten en Kali.
Zullen we dan meteen maar een paar fatsoenlijke eredivisie spelers halen dan?

8   10  
Matc

Het is toch van de zotte dat wij ons zo voor lul laten zetten door 1 persoon. GVD, NAC IS VAN ONS!!
Ik heb er echt genoeg van .... Ik wens hem van alles, maar deze woorden ga ik hier niet vermelden!
Maar het is klaar, als de sodemieter onze club terug en ophouden met die praatjesmaker!

7   18  
fanneke

Wat een inhoudloze reactie kunnen we hier weer lezen zeg.
Mijn god het IQ in het zuiden wordt weer verder omlaaggeschroefd. Ik lees verwijten maar niemand die met een oplossing komt of maar iets in die richting.

10   2  
RaraNAC

Dank voor de oprechte excuses!

Huh wacht, ohnee…

Ik merk gewoon dat ik binnen 30seconden al boos en geïrriteerd ben.
Ik vond dat ik het toch af moest kijken, dit beveel ik verder niemand aan

11   6  
scheppioni

Elke dag langer met deze slappe zak is een dag te lang !!!

4   1  
Pietjebel

Ben heel erg benieuwd na de reacties vanavond mochten we weer verliezen

7   7  
Bas

IQ-test Fanneke, wat voor oplossingen verwacht jij dan voor deze shit show?

Verder adviseer ik je om je reacties na te lezen voordat je ze verstuurd. Dit gebrekkige Nederlands komt niet bijster intelligent over.

3   3  
NAC!!!

Eigenlijk is het gewoon te hopen dat we verliezen vanavond, erg om te zeggen. Maar het kan niet duidelijk genoeg worden wat ze met onze club gedaan hebben. De aandelen mogen kwa waarde kelderen, ze hebben het verkloot dus draag dan de gevolgen ook maar. De hele strontkar moet leeg.

Men moet toch van 0 beginnen en dan spreken over de bovenste plekken, wenst de nieuwe eigenaar het kampioenenbal te spelen, hou toch je mond Manders. Het is één al luchtfietserij

Al hoop ik wel dat we winnen vanavond hoor ;-)

6   3  
Team Manders

Je doet het super Matthijs, ga zo door!


;)

9   2  
Peter13

@Bas


Mag jij ook doen, jongen.

"...voordat je ze verstuurd."

Maar dat terzijde. :)

3   1  
Jowiro

Sorry maar ik kan deze man niet meer serieus nemen.

2   1  
nb

Tja, wij van WC eend...
Eric heeft hij binnengehaald vanwege het benutten van de lokale markt. Terwijl die Gieske kwam voor landelijke spelers. Er wordt nergens kritisch op doorgevraagd.

Daarnaast vinden ze dat er een goede ploeg staat. Nou ik zal het ze eens vertellen... DAT IS NIET ZO!!

4   1  
Geelzwartwit

Dat spelersbudget verhaal klinkt als heel creatief communiceren

1   0  
Geelzwartwit

Commercieel manager wordt onder de nieuwe eigenaar gewoon relatie manager West Brabant. Dat is niet zo spannend allemaal. De vraag is eerder of er een corporate relations manager komt onder de nieuwe eigenaar. Dat zou aangeven dat de nieuwe eigenaar vooruit met de club wil en de club als groter dan dan west brabant ziet.

2   4  
Erik

Het lijkt de noord Koreaanse staat televisie wel.

3   1  
henk

@Peter13
Dank!
Gelukkig plaats ik me niet boven mijn mede supporters zoals Fanneke.

6   7  
Tip

Ik sluit me aan bij de reacties van @DOS en @NACPB. In de toekomst kijken kan als de nieuwe eigenaar er is. Heeft nu geen zin want je kunt alleen maar speculeren. Dat Manders (voorlopig) blijft zitten is logisch. Er moet een AD in functie zijn. En Manders heeft hoe dan ook recht op een uitkering en transitievergoeding en/of een afkoopsom. Mattijs gaat dus zelf zeker niet lopen , dan heeft hij niets. Dat onderhandelen met Manders wordt vermoedelijk het eerste werk voor de nieuwe eigenaar. Dus hard roepen straks hierover gaat niks opleveren. Beter de spelers steunen want als ze realistisch ballen en de wij steunen ze dan pakken we punten tegen Excelsior.

1   1  
Ouwe Naccer

De AD toont zowaar een teken van leven via een clubmedium. Jammer dat hij kiest voor eenrichtingsverkeer en de vragen van een medewerker voor de camera. Zijn opdracht is duidelijk, voor de korte termijn de boel draaiende houden, klaar. Nieuw is wel dat nac vorig jaar een miljoen heeft bezuinigd op spelersbudget. Dat had hij ook eerder kunnen vertellen. Onderbouwing is logisch, kid is ook minder inkomsten. Ik mis vragen over herinvesteren van de gelden die NAC krijgt van verkoop Vloet, verhuur Kali, opleidingsvergoeding Hooijdonk en einde contract Immers in dit seizoen. Daar komt hij nu mee weg. Waarschijnlijk geld om gaten te dekken in begroting en niet om op het veld te investeren. Ben daar open en eerlijk over aub.

4   3  
Bas

Logisch was geweest als er een aantal maanden voor was gekozen om afscheid te nemen van Manders en een interim aan te stellen. Dan hadden we er nu op vele vlakken beter voorgestaan.

10   1  
Spektakel

Haags liedje voor deze man:

Klein orkest
De leugenaar

Manders is een leugenaar
Hij kan fantastisch liegen
Wat los is liegt hij aan elkaar..
Hij kan iedereen bedriegen..

MANDERS IS EEN LEUGENAAR

Ja ja

En opnieuw..
En https://youtube.com/watch?v=Ld5mKqhEYzE&feature=share

4   1  
The Cosmic Gate

Hoe vaak zullen ze dat over hebben gedaan ? Wat een niks zeggend interview en hoop dooddoeners

Ik doe er alles aan ......yeah sure ....je ziek melden dus

5   2  
Ata

Na lange periode van radiostilte zo'n interview aan het clubkanaal geven, zegt alles over deze man. Totaal niet serieus te nemen en dat doet dan ook niemand meer. Parodie op een directeur, die moet blijven zitten omdat er nu eenmaal iemand nodig is. Daarom van mij geen 'Manders rot op', al prijs ik de dag dat we hem bij het grofvuil kunnen zetten.

5   1  
fvf6

Wel een beetje raar dat hij nu zelf de publiciteit zoekt .Vier dagen geleden meldde hij zich nog af voor de businessavond . Zou het zijn dat hij zich afmeldde om moeilijke vragen niet te hoeven beantwoorden .

5   0  
Baosje

Armin van Buuren heeft er een liedje van gemaakt

https://youtu.be/mfJhMfOPWdE

2   0  
Dutchbird

Als iemand zoveel woorden nodig heeft voor zo weinig informatie dan weet je dat zijn verhaal rammelt. Bijvoorbeeld over Vloet en van Hooijdonk. Als er geen discussie meer is waarom is het geld dan nog niet binnen?

Hopelijk gaat de nieuwe aandeelhouder geen geld betalen voor deze lijken want ze zitten nog steeds in de kast. En dat budget verhaal is helemaal een lachertje. Zeg dan gewoon dat je vorig seizoen minder hebt uitgegeven dan gebudgetteerd en dat je daar je nieuwe budget op hebt gebaseerd. Dus het budget met een miljoen hebt teruggebracht.

Verder geen woord over ontslagvergoedingen en doorbetalingen aan vertrokken spelers en managers. Maar ja dat is niet zo raar als je bedenkt dat het een interview van en door onze directie is want hij bepaalt natuurlijk zelf wat de eigen communicatiemensen aan hem vragen.

2   0  
Molenschot Loco

Ik vergelijk manders met kaag..! Alle 2 baantjes geil!!!!

Laad alle berichten na dit bericht in