Wij gaan niet opzij

Doelman van de Merbel hoopt op lange carrière bij NAC

Italo

In de oefenwedstrijd tegen Almere City hield derde doelman Pepijn van de Merbel zijn doel schoon. De goalie kwam 45 minuten in actie en is blij met alle minuten en kansen die hij krijgt tijdens de voorbereiding.

Doordat tweede keeper Roy Kortsmit momenteel geblesseerd is, zitten er de nodige speelminuten in het vat voor Van de Merbel. Tegen Almere City viel de jonge doelman na rust in. De goalie kreeg genoeg te doen, en hield zijn doel schoon. In gesprek met BN DeStem blikt de 19-jarige Van de Merbel vooruit op het komende seizoen.

Het product uit eigen opleiding heeft een driejarig contract op zak bij NAC. De komende jaren hoopt hij zich te kunnen ontwikkelen, om uiteindelijk als eerste doelman onder de lat te staan in het Rat Verlegh Stadion: ''Ik hoop dat mijn toekomst bij NAC ligt. Wie weet komt mijn kans over één, twee of drie jaar, dat weet je natuurlijk niet. Uiteindelijk hoop ik misschien wel heel mijn carrière hier te blijven of vanuit NAC een stap hogerop maken, dat is mijn droom.”

Komend seizoen zal Van de Merbel normaliter zijn wedstrijdminuten gaan maken voor NAC O21. Veel vlieguren, dat is waar Van de Merbel dit jaar op hoopt: ''Zoveel mogelijk leren bij NAC 1 en zoveel mogelijk minuten maken bij onder 21. En als mijn kans komt, moet ik er staan.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
10 Reacties
113   1  
Joepa

Succes en pak je kansen Pepijn! De hele carrière bij een club zijn er weinig gegeven in het huidige voetbal, maar iemand die zo trots is het geel-zwart te verdedigen, gun ik een fantastische loopbaan :)

113   1  
Joepa

Succes en pak je kansen Pepijn! De hele carrière bij een club zijn er weinig gegeven in het huidige voetbal, maar iemand die zo trots is het geel-zwart te verdedigen, gun ik een fantastische loopbaan :)

37   3  
Babosje

Wilde we vroeger niet allemaal voor NAC voetballen? Het eerste halen? Ik heb ik in de jaren '80 nog meegedaan aan de talentdag op een kutveld met plassen achter de B-side. Niet doorheen gekomen helaas maar ik had meer NOAD dan de meeste voetballers tegenwoordig! Ik heb vertrouwen in vd Merbel! Sub6 maat!

12   5  
Chefke

NAC Keeperskramer
Jan de Jonge
John Achterberg
Ton van Enenaam
John Karelse
Jelle ter rouwelaar (opgepoetst)
Tein Troost
Bart Verbruggen
En nu Pepijn van de Merkel

Maar ook bagger aankoper
Davy schollen
Birhigitti
Van leer

14   3  
Chefke

Keeperskramer moet zijn

Keeperskraamkamer

20   1  
NAC bredaa

NAC heeft de laatste meer goed keepers opgeleid dan veldspelers bij mekaar

Tein Troost
Bart Verbruggen
Nu Pepijn van de merbel

16   0  
Nonkel Frans

Dat shirt staat je goed Pepijn -
zet hem op!

12   0  
BredaCentrum

Ik heb werkelijk geen idee of Pepijn het niveau gaat aantikken om eerste keeper te worden, maar met deze woorden mag hij wat mij betreft ten aller tijden de tweede of derde keeper worden de komende jaren. En dat bedoel ik zeer positief!

Hulde voor mannen die écht voor NAC willen gaan!

7   0  
Judge M.

Succes Pepijn! Make us proud!


@Chefke:

Vergeet Karol ook niet. Die is nu in Polen hard op weg een grote meneer te worden..

@Babosje:

Same, here maar dan begin jaren '90 en het zelfs nog tot 2 proeftrainingen o.l.v. Ton van Eenenaam geschopt met de toenmalige keeper van de B-landelijk. Daar is het helaas bij gebleven aangezien mijn linkerhoek iets zwakker was dan rechts maar desalniettemin een hele mooie ervaring. De brief van Jo Jansen hangt hier ingelijst :-)

2   0  
Wanny

@ Chefke

Je vergeet de belangrijkste: Peter van de Merwe.

Jan de Jong, John Achterberg, Ton van Eenenaam, Jelle ter Rouwelaar kwamen allemaal van andere clubs. Die hebben we jeudopleiding hier niet doorlopen.

Zo bezien zijn er naast Karelse en Van de Merwe niet zoveel keepers uit de eigen jeugdopleiding geweest die vervolgens lange tijd ons doel hebben verdedigd. Fritz von Sydlitz hebben we nog even gehad. Daar houdt het wel mee op.

0   0  
Maarten

Pascal Beeken, die was nog slechter dan Birghitti of v Leer. Belgische keeper.

Laad alle berichten na dit bericht in