Wij gaan niet opzij

‘Door Feyenoord begeerde Slory heeft ook aanbieding van NAC op zak’

Das Phantom

Het doorgaans goed ingelichte X-account Feyenoord Youth Watcher meldde vandaag dat Dani Slory volgend seizoen richting Feyenoord vertrekt. Later werd de toevoeging gedaan dat de deal tussen de Rotterdammers en de jeugdspeler van NAC nog niet is beklonken. Slory heeft naar verluidt ook al een tijdje een aanbieding van NAC op zak.

Slory kwam in 2021 transfervrij over vanuit Rotterdam. De nu 15-jarige speler heeft zich bij NAC goed ontwikkeld en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hij werd al meermaals opgeroepen voor jeugdelftallen van Oranje en speelde begin februari nog een toernooi in Portugal met Oranje O16.

Feyenoord zou de verdediger dus terug willen halen naar Rotterdam, maar NAC houdt hem ook graag in Breda. Al vorig jaar kreeg Slory, de zoon van oud-voetballer Andwelé Slory, een aanbieding van NAC. Naar verluidt kreeg de Slory die aanbieding tegelijkertijd met Mostapha Rached en Daan van Reeuwijk, die achtereenvogens in november en december een contract tekenden. 

Bron:
B-Side Rats
21 Reacties
11   0  
scheppioni

Die zal wel vertrekken is de verwachting.....jammer !

11   0  
scheppioni

Die zal wel vertrekken is de verwachting.....jammer !

6   6  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Tsja... de keuze: trainen op een goed bereikbaar trainingscomplex in de stad, dicht bij het stadion, of een straks vernieuwd trainingscomplex in Zundert. 3x raden waar alle talenten naartoe gaan

8   0  
ome cor

Natuurlijk vertrekt een Rotterdamse jongen wanneer Feyenoord aanklopt. Daar doe je niks aan.
Het zou even mooi als bijzonder zijn wanneer hij nu toch voor NAC kiest, maar daar geloof ik niet zo in.

4   2  
Ernie

Niet zo'n moeilijke keuze lijkt mij?
Het zou anders zijn als we Eredivisie zouden spelen, of in ieder geval een kans op promotie.

4   0  
BNAC

Dit hangt ook af van hoe groot hij de kans acht daadwerkelijk in het eerste van Feyenoord te komen. Die kans zal bij nac groter zijn gezien het verschil in kwaliteit. En Feyenoord heeft (nog) geen jong team.

8   1  
Ad B uit Roosendaal

Heel goed dat NAC probeert succesvolle talenten vast te leggen.

Hopelijk lukt dat bij Slory ook. Als hij bij NAC blijft kan hij sneller op hoog niveau voetballen, i.p.v. zitvlees krijgen op de bank.

1   1  
Thierry14

AD,b..... manneke is 15 jaar ,denk je dat hij komende jaren bij NAC op een hoger niveau speelt/traint dan bij feijenoord.... zal voorlopig nog nergens in het 1e spelen denk je ook niet, ook niet bij ons

2   1  
GB

Helemaal eens met Vosje. Als je in Zundert blijft trainen, ver weg van alles, dan gaat de charme zeker voor heel jonge spelers er snel af. Tis voor ouders niet te doen, spelers hebben geen ambiance. Echt heel heel dom. De financiële component vd korte termijn zal wel weer prevaleren. Echter ben je zo gewoon met kapitaalvernietiging op de lange termijn bezig. Lekker wat je aan de ene kant wil opbouwen aan de andere kant ondergraven. Zo kennen we de NAC organisatie nu al veel te lang..........

1   0  
markenaa

Ik kan me heel goed voorstellen dat lokatie Zundert tzt niet in het voordeel gaat zijn voor talenten die op redelijke reisafstand van Breda wonen maar de reistijd naar Zundert een dingetje kan zijn. Valerius tekende deze week als Rotterdammer voor NAC bij. Maar die had wellicht geen aanbiedingen van andere clubs?
Het verbaast me overigens dat er in de strook tussen bsvker en rueb en het stadion en Prinsenbeek echt geen mogelijkheden zijn om een trainingscomplex op te zetten.
Met

3   0  
Bavel1968

Als hij al een tijdje een aanbieding van NAC op zak heeft en daar niet op reageert weet je voldoende .

1   0  
Bavel1968

Zeg het maar: trainen onder Van Persie of onder Van der Sloot / Gabriels. Waar leer je meer?

1   0  
Harrie Zelluf

Dani Slory speelt bij Boeimeer en niet op Zundert. Desalniettemin is dat nog steeds niet een professioneel eigen complex naast het stadion, zoals Varkenoord naast de Kuip.

2   0  
Janus

Aan de ene kant snap ik dat Feyenoord in alle opzichten aantrekkelijk is. Grote naam, goede accommodatie en een ontzettend professioneel . Echter..... Arne Slot is daar coach en die stelt enkel talenten op als HIJ ze goed genoeg vind. De laatste jaren zie je weinig spelers van Feyenoord uit de eigen jeugd echt doorbreken en worden ze veelal gestalt bij andere clubs in NL. Bij NAC maak je als talentvolle speler (denk ik) eerder kans om minuten te maken in het profvoetbal als je goed genoeg bent. Dit is bij Feyenoord toch echt wel lastiger. Alle "talenten" die daar nu doorbreken zijn recent via andere clubs gekocht: Beelen, vd Belt, Sauer etc. Dus waar kies je voor: Feyenoord-jeugd op je CV met een hele kleine kans op speelminuten in het eerste, of NAC-jeugd op je CV en meer kans op speelminuten? Lastig hoor voor zo'n manneke.

4   0  
Ed

Kans om bij NAC door te breken is groter dan bij Feijenoord. Lekker in Breda blijven.

4   0  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Uiteindelijk willen ze er toch naar alles onder één dak onderbrengen, en naar wat ik hoor qua geluiden hier, zal dat straks helaas in Zundert zijn. Dit wordt dus nog onaantrekkelijker voor jeugdspelers. Moeten zij dan telkens worden opgehaald met een busje vanaf het station en nog minstens een half uur onderweg zijn?

Dan kun je wel zeggen: "Ja, maar bij NAC heb ik meer kans op speeltijd of om in het eerste team te komen." Jongeren die al benaderd worden door grote clubs geloven ook meteen dat ze het bijvoorbeeld bij Feyenoord waar kunnen maken. Het enige wat NAC en Breda kunnen doen, is ervoor zorgen dat ze talenten aan zich binden en vasthouden door hier in de directe omgeving van de stad iets te ontwikkelen.

Ze hebben net voor veel geld De Kragt gebouwd aan de Terheijdenseweg. Daar heb je een hele sportzone met een ijsbaan en nog veel meer. Maar als het om NAC gaat, lijkt het in mijn ogen allemaal een beetje aan te modderen hier in Breda en heeft het geen prioriteit. Moeten eens zorgen dat NAC echt de trots wordt van de stad.

1   0  
Bavel1968

@ed
Als je bij NAC niet doorbreekt ben je klaar. Als je bij Feyenoord niet doorbreekt kun je naar clubs als NAC : Omgba, Troost. Of (rechterrijtje) eredivisie. ( Hendriks, Azarkan, Verdonk)

3   0  
markenaa

@VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Precies wat ik ook dacht.. daar bij de schaatsbaan. Is heel veel ruimte. Je ontkomt er niet aan dat je tegen de rand van de stad met je trainingscomplex gaat zitten. Je kan daar dan altijd nog een mini tribune maken ook voor supporters die wedstrijden van jong NAC willen zien. Zorg ervoor dat het vanaf het station goed met de bus bereikbaar is, max 15 minuten (voor spelers van heinde en verre) en voldoende parkeerplaatsen, in de buurt van andere sportfaciliteiten, fysio, gym, eventueel sport- en fanshop, horeca, schaatsbaan enz enz.

Breda schrijft dit; De Kragt is ontwikkeld op een locatie die vroeger (voor 1895) Kragten heette. Het is een indoorsportvoorziening die sport ademt en waar talentontwikkeling centraal staat. Een ontmoetingsplaats voor sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten, wijkbewoners… een plek voor iedereen. Het is een plek waar inclusief bewegen en samenzijn belangrijk zijn. Waar een sporter het beste uit zichzelf kan halen. Een plek in de buurt, met professionals die iedereen verder helpt en waar iedereen mee kan doen.

Gemeente Breda schrijft dit op haar website;
De Kragt is ontwikkeld op een locatie die vroeger (voor 1895) Kragten heette. Het is een indoorsportvoorziening die sport ademt en waar talentontwikkeling centraal staat. Een ontmoetingsplaats voor sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten, wijkbewoners… een plek voor iedereen. Het is een plek waar inclusief bewegen en samenzijn belangrijk zijn. Waar een sporter het beste uit zichzelf kan halen. Een plek in de buurt, met professionals die iedereen verder helpt en waar iedereen mee kan doen.
Adres De Kragt: Terheijdenseweg 416, 4826 AB Breda

Toch vreemd als je als Gemeente je naam gekoppeld hebt aan NAC tbv stadpromotie en er nu niet? samen met NAC opgetrokken wordt om 1 topsport strook te realiseren. Wellicht lopen de gesprekken en zijn alle geluiden over in Zundert Blijven enz puur ter afleiding?


5   0  
svt076

Als ik in de jeugd bij NAC zou spelen (en ook nog eens fan ben), een stapje omlaag doe naar Helmond en NAC belt daarna weer, zou ik ook direct weg zijn.

3   0  
scheppioni

Ja daar zit wat in SvT076 moi mins, maar kans op speeltijd zou ik ook enorm belangrijk vinden, zie nu bij dordt noord die twee pec spelers, zij staan nu behoorlijk stil in ontwikkeling !

5   0  
Wanny

Maar hoeveel jeugdspelers krijgen bij ons nu speeltijd? Ook alleen Omgba.

1   0  
Racebabe

Grote kans dat hij naar Feyenoord gaat, anders had hij waarschijnlijk al wel getekend. Maar wie weet worden we nog verrast door de keuze van deze jonge gast.

Ik zie heel veel negatieve reacties over Zundert, volgens mij denken sommige mensen hier dat Zundert een uur rijden van Breda af ligt of zo. Met de auto ben je zo in Zundert hoor. Ben zelf een aantal keer bij de training gaan kijken daar, wijzig mis mee. Het nadeel is inderdaad de bereikbaarheid met openbaar vervoer.
Is er geen mogelijkheid vanuit NAC om hier iets voor te regelen met busjes die heen en weer rijden? Dan zie ik het eigenlijk wel positief in om ook de jeugd in Zundert te laten trainen.
Natuurlijk zou het mooi zijn om de jeugd en het 1e vlak bij het stadion samen te laten trainen, maar dan wel dicht bij het stadion op een eigen terrein. Zie zelf niet wat het verschil is tussen trainen in Zundert of bij een amateurclub in Breda. Het heeft beide niks met NAC te maken dus kan me niet voorstellen dat dit voor een jeugdspeler dan een verschil zou maken. Is het niveau van de faciliteiten en de trainers + het niveau waarop de teams spelen niet veel belangrijker?

Laad alle berichten na dit bericht in