Wij gaan niet opzij

Kaied haakt geblesseerd af, Van Gastel legt schuld bij slechte trainingsveld

Das Phantom

Adam Kaied zit vanavond niet bij de wedstrijdselectie. De aanvaller is deze week op de training geblesseerd geraakt aan zijn knie. De ernst van de blessure is nog onbekend, maar een schuldige heeft Jean-Paul van Gastel al wel: het trainingsveld in Zundert. Die conclusie trekt hij tegenover BN DeStem.

Van Gastel zegt dat het niet door de trainingsmethodes kan komen, omdat het aantal blessures al jaren hoog is bij NAC en er veel verschillende trainers hebben gewerkt. "Trainers die loeihard en lang trainen. Trainers die kort en minder hard trainen", aldus Van Gastel. "Dan kan je niet zeggen dat de spelerd door de manier van trainen geblesseerd raken." 

Als je het aan Van Gastel vraagt, ligt het aan de velden in Zundert. "Dat weet ik wel zeker", zegt hij stellig in de krant. Kaied raakte deze week geblesseerd toen hij uitgleed en in een spagaat terecht kwam. Tegen Jong FC Utrecht is de aanvaller sowieso niet inzetbaar. Verder zijn Boy Kemper, Javier Vet, Sabir Agougil, Clint Leemans, Matthew Garbett, Aïmane Jaddi en Mostapha Rached er niet bij. 

NAC start volgens BN DeStem zeer waarschijnlijk in dezelfde opstelling als de afgelopen twee wedstrijden. Met die ploeg gaat de trainer op jacht naar de eerste thuisoverwinning sinds 8 december, toen er met 2-1 werd gewonnen van TOP Oss. 

Vermoedeljke opstelling NAC volgens BN DeStem: 
Kortsmit; Lucassen, Martina, Van den Bergh, Royo; Jensen, Staring, Omgba; Sejdiu, Ómarsson en Janosek

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
37 Reacties
14   4  
Ouwe Spionkop

Waarom speelt Staring eigenlijk nog?
Die gast is of hopeloos uit vorm of hij kan er gewoon helemaal niks van.
Hij loopt als een soort robot over het veld, Maakt nooit een sliding, zijn passes komen niet aan en speelt alleen doelloos terug of breed.
Eruit met die gast!

8   1  
Ivo

Waarom speelt Koscelnik niet meer? 14x Slowaaks international, hij maakte op mij een prima indruk. Is die nu echt zoveel minder dan Lucassen?

11   2  
Heksenketel

"Dat week ik wel zeker", zegt hij stellig in de krant. Nou, ik weet zeker dat Jong Utrecht 3e van onderen staat en dat het eerste zondag tegen Ajax moet. Hoe het dan vanavond moet gaan, mag je zelf invullen, geen discussie!

12   6  
Francesco

Het lijkt erop dat van Gastel zijn zondebok heeft gevonden waar hij alle slechte prestaties en blessures op kan schuiven; de trainingsvelden. Jarenlang nooit een probleem geweest, of in ieder geval niet groot genoeg om te vermelden, maar nu in een paar weken al meermaals in een interview aangegeven. Alsof Kaied in de badkamer niet uit had kunnen glijden, houd toch op. En Blanco alles maar braaf publiceren.

12   5  
Beek1

Ik vind het best plausibel klinken.
Je hebt al 10 jaar onder verschillen trainers en verschillende samenstellingen van de Technische Staf een karrenvracht aan blessures.
Ik ben geen fan van Van Gastel maar hij gebruikt dit nergens als excuus en het klinkt op zich best logisch.
Het zal toch echt ergens vandaan komen aangezien wij dit al jarenlang hebben.

14   4  
Ouwe Spionkop

Waarom speelt Staring eigenlijk nog?
Die gast is of hopeloos uit vorm of hij kan er gewoon helemaal niks van.
Hij loopt als een soort robot over het veld, Maakt nooit een sliding, zijn passes komen niet aan en speelt alleen doelloos terug of breed.
Eruit met die gast!

5   2  
the fly

De kwaliteit van de velden wordt al jaren besproken onder de supporters. Alleen die worden niet serieus genomen. Omdat het veld in het stadion groen is, is het blijkbaar goed voor vele. Maar ik kan me meerdere discussie op dit platform herinneren dat er gesproken is over de gladheid van de velden (wij schroefden vroeger extra hoge noppen onder de boots). Dat ging toen meer om het veld in het stadion. De kenners onder ons weten ook wel dat in deze tijd het lastig is om de velden goed te houden. We hebben genoeg voorbeelden van knollenvelden.
Het is natuurlijk niet zo dat ineens alles daar aan ligt, maar het is een serieuze overweging om er eens goed naar te kijken. Ik vind het prima dat er eens door echte professionals naar wordt gekeken. Christ Koolen heeft zich in meerdere landen bij meerdere clubs bewezen. Zomaar een tip.

5   3  
Kaiman

Het is allemaal de schuld van de trainingsvelden, schei uit zeg.
Wat is dan het verschil met andere grasvelden?
Vanavond gewoon 3 punten, gin gemauw voetballen!

7   2  
Eljé

Maar die blessures kwamen toch door het harde trainen van Hyballa?
Zo niet, kunnen we die dan weer terug halen?

9   2  
kopspion

als je nou tegen Jong Utreg ook nog met twee controleurs -waaronder Staring- gaat spelen ben je wel een erg grote lafbek hoor JP !
die gozer doet al weken lang niks goed, en je hebt nu v. Schuppen, Boere, Kuijpers ook ter beschikking. Ga dan toch eens lekker meer op de aanval man zodat we ook einedlijk misschien weer eens wat leuker voetbal te zien krijgen !
Het spel en de manier van spelen ligt niet aan het trainingsveld maar aan de trainer, dat weet ik zeker .....!!

6   0  
raraNAC

Weet je nog, die tijd dat “Hyballa alles en iedereen over de kling jaagde” ?

4   2  
Arie

Sinds wanneer zijn Agougil en Rached geblesseerd?
Dat is nooit gemeld.

5   3  
Ice

Dus JP klaagt erover dat er een speler geblesseerd is, terwijl hij deze speler nooit opstelt?? Wat een clown.

1   1  
Bo Nus

zoek 2 kaarten. G of Bside. Iemand?

5   0  
Nelis

Klaar met zeuren nu, gewoon oprollen die gastjes vanavond.
Hup NAC

7   0  
Judge M.

En vruuuuuuuuuger werd er getrained in een zandbak achter de B-Side aan de Beatrixstraat. Dat daar geen doden bij zijn gevallen mag een wonder heten als ik deze excuses hoor...

5   0  
BasSnelden

Bij alle trainers de laatste 5 jaar was er een veelvoud van blessures. Dat moet wel aan de velden liggen dan! Of aan de medische staf!!
Vanavond tegen een ploeg die onlangs uit won van Cambuur (2-4) en bij stuntploeg Roda niks weg gaf. Lastig genoeg en daarom vooral niet meer zeiken over velden of oude (compleet gestoorde) trainers. Ook niet over spelers die weg zijn. Het gaat om nu, het gaat om vanavond, het gaat om de punten. Stop met zeiken!!!

9   0  
Francesco

@kopspion

Brighton speelt ook met 2 "controleurs" en die spelen het leukste en meest aanvallende voetbal van Engeland. Door Staring en Jensen op te stellen met daarachter Martina en Jan, creëer je een blok in het centrum waarmee je normaal gesproken de aanvallers mee in toom kunt houden en waardoor Lucassen en Royo mee op kunnen stomen om voor de voorzetten te zorgen. Het klopt niet dat met 2 controleurs spelers automatisch betekent dat het verdedigend is.

Het is een denkfout die van Gastel ook al een paar keer gemaakt heeft als er in de laatste minuten iets geforceerd moest worden; hoe meer aanvallers op het veld hoe meer kans op een doelpunt. Ja, er moeten aanvallend ingestelde spelers op het veld staan. Maar er moeten ook spelers daarachter staan die de bal bij die aanvallers kunnen krijgen. Net zoals het een fout is om Janosek niet op 10 te zetten en Omgba op de vleugel, zeker met 2 man erachter die niet al te avontuurlijk ingesteld zijn kun je prima met Janosek op 10 die met zijn schot gewoon altijd rond de 16 moet spelen.

3   0  
Robbert

@ Arie dit wordt al een paar weken gemeld hoor. Ik heb alleen geen idee welke blessure ze hebben. Daar wordt ook niet altijd een mededeling over gedaan.

Heel veel sterkte Kaied!

Ik vind het een plausibel verhaal van JP. De afgelopen jaren hebben we natuurlijk ook gemerkt dat verschillende spelers op kunstgras geblesseerd raakten en zelfs niet meer op kunstgras wilden of konden spelen. Ik kan me daarom goed voorstellen dat het effect op je lijf heeft als je de ene keer op een zacht veld, dan weer op een hard veld en later weer op kunstgras speelt.

Ik heb zin in vanavond; 4-0. Allemaal veel plezier en laten we onze jongens flink aanmoedigen om het seizoen mooi te eindigen. Ik hoop in ieder geval op een goal van Omarsson, dat gun ik die jongen zo na zijn blessure en al zijn harde werk de laatste wedstrijden.

Hup NAC!!

2   0  
NuFfNie

Wat een logica. Het slechte spel ligt ook niet aan al die trainers en spelers die elk jaar worden aangetrokken.
De enige constante factor rond wedstrijden zijn de supporters. Liggen de resultaten dan aan de supporters.

De huidige generatie lijkt volgens sommige meer geïnteresseerd te zijn in een praatje en een biertje, dan de wedstrijd. Dat is het grote verschil tussen vroeger en nu. Maar een supporter moet niets, maar mag drinken, praten en supporten. De voetballers en ts zijn gewoon aan het werk en die moeten een zo goed mogelijk resultaat wegzetten.

Ik denk dat alles te maken heeft met scherpte. Dat ontbreekt er op het veld ook vaak aan. Alleen Jan is elke wedstrijd scherp en dat zie je meteen terug in de rapportcijfers van de supporters.

3   1  
kopspion

@francesco; haal bij Brighton dan 1 controleur eruit en vervang die door Staring
Kijken of het dan nog zo goed gaat…..
Een controleur moet controleren en dat kan of doet Staring niet !

2   1  
Francesco

@kopspion

Dus Haye is ook een slechte controleur in jouw ogen? Want die speelt op de plek van Staring.

1   0  
markenaa

Klote van de blessure maar het maakt verder wederom niet uit. Prima basis elf om ook van deze jong ploeg te winnen.

3 punten er weer bij zoniet dikke faal

3   0  
Bavel1968

Dus de dokter is voor niets weggestuurd?

0   1  
Dutchbird

Uhhhh Hyballah moest weg omdat hij de schuld kreeg van de vele blessures. Daarna moest de medische staf er aan geloven. En nu ligt de oorzaak bij het trainingsveld.

Hebben we net een paar weken geleden het contract met HuBra (Huybregts, Braspenning) voor 5 jaar verlengd. Het bedrijf onderhoudt het veld in het Rat Verlegh Stadion, maar ook het veld op het Midglas traingingscentrum in Zundert.

1   0  
SAMSON

Wat een geëikel. Als ze in het Rat een veld neer kunnen leggen dan kunnen ze dat in Zundert toch ook wel?

0   1  
Breda vooruit

Geen probleem daar missen we niks aan

2   0  
Henri

Vervelende situatie daar in Zundert. Die velden moeten dus helemaal op de schop met drainage, verwarming, de juiste ondergrond t.o.nv. het veld in het stadion. Maar daar wordt natuurlijk pas een aanvang mee gemaakt als het contract aangaande het complex in Zundert is verlengd.
De realiteit is nu dat er wekelijks nieuwe blessuregevallen bijkomen in de huidige situatie. Je mag toch wel verwachten dat de TD hierop gaat anticiperen en een voor een vervangende locatie gaat zorgen. Of moeten we extra blessures maar incalculeren de komende wedstrijden en nacompetitie.

0   2  
Lesswood

Uiteraard ligt dat aan het veld, en de verlichting en het merk ballen.
Net als de resultaten.... ook te wijten aan het veld, het wisselvallige weer en de kok die niet genoeg rekening houdt met de specifieke noden van onze sterren.

0   0  
F3

Het is al jaren zo dat tijdens thuiswedstrijden onze eigen spelers regelmatig uitglijden....

0   1  
Tram

Kaied geblesseerd. Wat een ramp.
Ik schat vanavond 6000 lege plekken. Maar NAC zal wel weer een bizar hoog toeschouwersaantal rapporteren.

2   0  
Leeuw

Een tram kan ook ontsporen.

0   0  
markenaa

@henri het lijkt mij meer iets voor een algemeen directeur en niet de td dus die kan aan de slag
. Ow wacht

0   0  
Tram

Haha Leeuw, je hebt volkomen gelijk. Ik ben helaas volledig ontspoord…. Je hebt het helemaal goed gezien..

0   0  
ome cor

Drama queen Blanco plaatst een bericht over de meest gepasseerde speler van deze selectie alsof het de allerbelangrijkste is die we missen.

En JP....dat trainingsveld....mooi excuus om jouw onkunde te verbloemen.

0   0  
Waarom zo

@ivo maakt die zo n duik. geeft hij zoveel energie aan t team

2   0  
scheppioni

Bij NAC is het altijd wel blessuregevoelig, maar zou toch dan eens een tijd ergens anders trainen, zou veel oplossen wanneer dit echt het geval zou zijn ! Staring scoorde gisteren net als de andere NAC spelers een degelijke voldoende !
Beterschap Kaied !

0   0  
Gjoewie

In het lokale sufferdje werd melding gemaakt dat Kaied in een spagaat raakte en daardoor zijn knie blesseerde. Maar als je in een spagaat raakt, heb je volgens mij meer pijn aan een ander specifiek lichaamsdeel. Toch?

Laad alle berichten na dit bericht in