Wij gaan niet opzij

Danny Verbeek over NAC: Voetballen en iets terug doen voor de supporters

Thiestemberg

Vanavond komt FC Den Bosch op bezoek in het Rat Verlegh stadion. Captain van de streekgenoot is een oude bekende: Danny Verbeek. Verbeek speelde in twee dienstverbanden 111 wedstrijden in het geel-zwart.

Het eerste diensverband is Verbeek het meest bijgebleven. De spelersgroep met onder andere teamgenoten Buijs, Luijckx, Ten Rouwelaar, Schalk, Gilissen, Lurling & Seuntjens stuurde Danny bijvoorbeeld een Frans Bauer gethematiseerde kaart toen hij geopereerd moest worden in Luik. Waar hij warme gevoelens overhoudt aan zijn eerste verblijf was er bij zijn terugkeer veel veranderd bij NAC. Spelers moesten inloggen op hun telefoons en invullen hoe lang ze hadden geslapen, hoe ze zich voelde en hoe ze terugkeken op de laatste trainingen. Op de club zelf werd de voeding drastisch aangepast, gingen de spelers met beelden analyseren en brachten zij veel tijd door in het krachthonk. Dat was niet hoe Verbeek NAC kende, voetballen en meteen naar huis ging er niet in bij Danny. Voetballen en iets terug doen voor de supporters is voor hem het NAC gevoel.

In zijn 111 wedstrijden bij NAC konden maar weinig trainers de buitenspeler bekoren. Adrie Bogers was een aardige vent en een goede trainer. Stijn Vreven stak er echter met kop en schouders boven uit volgens Verbeek: "Ik hou van eerlijkheid, Vreven was hard en straight, hij haalde er iedere dag 100% uit. Een beetje gek maar niet overdreven, ik mocht hem wel."

Danny Verbeek is inmiddels 29 en al een paar seizoenen terug op het oude nest bij FC Den Bosch. De Bosschenaren bivakkeren op dit moment op de twaalfde plaats in de KKD, bij een overwinning op NAC kunnen zij het gat tot de play-offs plekken verkleinen naar twee punten. Voor NAC is een overwinning ook essentieel, De Graafschap staat op dit moment vier punten voor op NAC en nieuw puntverlies zou een enorme klap zijn in de race om een plek om directe promotie.

Bron:
BN De Stem, B-Side Rats
Volgend bericht
FC Den Bosch ziet kansen tegen NAC 32 reacties
17 Reacties
46   12  
Arie

Danny Verbeek verwoordt precies wat een hoop supporters ook voelen en waar een hoop de ogen voor sluiten en ondanks alles hosanna over blijven roepen.

Het zegt alles dat Verbeek ook enkel enthousiast is over Vreven en dat die buiten werd geknikkerd. NAC pretendeert een topsportklimaat te faciliteren, maar ze vergeten daarbij waar het om gaat; geen conditiepsychologen, voedingsfetisjisten en slaapwaakhonden, maar VOETBALLEN, de botte bijl, alles geven zonder daarbij op je hartslagmetertje te kijken of je niet in het rood gaat, met spelers en een trainer die begrijpen wat NAC is/was.

11   8  
Tegel

Vanavond ook cambuur - jong ajax ... ben benieuwd of NAC dichterbij hun kan komen.

23   6  
seuter

Zou zeker nog wel in dit team passen met zijn ervaring en inzicht en kan de jeugd aansturen.

8   1  
Vreven4President

Danny is een verstandig man!

Hup NAC!

46   12  
Arie

Danny Verbeek verwoordt precies wat een hoop supporters ook voelen en waar een hoop de ogen voor sluiten en ondanks alles hosanna over blijven roepen.

Het zegt alles dat Verbeek ook enkel enthousiast is over Vreven en dat die buiten werd geknikkerd. NAC pretendeert een topsportklimaat te faciliteren, maar ze vergeten daarbij waar het om gaat; geen conditiepsychologen, voedingsfetisjisten en slaapwaakhonden, maar VOETBALLEN, de botte bijl, alles geven zonder daarbij op je hartslagmetertje te kijken of je niet in het rood gaat, met spelers en een trainer die begrijpen wat NAC is/was.

12   2  
ric

Toch altijd wel weer bijzonder om te zien dat spelers bij NAC altijd langdurig geblesseerd zijn of op hele vreemd posities worden misbruikt (Muhren bijvoorbeeld als één van de drie middenvelders in een 4-3-3 systeem), Verbeek is eigenlijk ook alleen maar geblesseerd geweest. DIt lijstje is nog heel erg ver uit te breiden.
Maar dat die spelers vervolgens gewoon ontzettend belangrijk worden bij andere clubs. Wat is dat toch altijd.

Hopelijk sluiten we nog af met 6 punten voor de winterstop. Maar anderzijds houd ik mijn hart vast voor na de winterstop. De graagschap, Cambuur, Excelsior, Jong-Ajax, Go Ahead en NEC krijgen wij nog uit. Met mijn 27 jaar ervaring als seizoenskaarthouder kan ik nu al wel een toto invullen hoeveel punten ons clubje hier gaat halen.

We missen iemand die het spel op belangrijke momenten dood kan maken door ergens een keer slimme kaart te pakken en daardoor het elftal weer even goed weg kan zetten. Een middenvelder die er op dit niveau gewoon minimaal 12 maakt (zie Jacobs, Vd Boomen, Ekkelenkamp, Rodrigues) en een echte spits (met alle respect voor Stokkers en Sydney hoor).

Keeperspositie en de verdediging (zelfs met alle blessures) staat voor KKD begrippen meer dan prima.

9   4  
W en W

Uitermate goede en sympathieke speler, helaas is het er te weinig uitgekomen. Heeft het gevoel wat nu al jaren ontbreekt bij NAC: gewone Brabantse jongen.
Goede eerste periode bij NAC, toen ze nog rond de 13e plek in de eredivisie speelden. In zijn 2e periode bij NAC veel blessures, en telkens een beetje geforceerd geprobeerd om terug te keren in een niet draaiend elftal.
Uitermate triest was de periode dat Danny gepasseerd werd door DELA-man Dijkhuizen, en de mislukte rechtsback Lazic de voorkeur kreeg op de linksbuiten-positie.
Speelde de afgelopen jaren een goede rol op het middenveld bij Den Bosch. Hoop dat Danny in de toekomst op een of andere manier nog een rol bij NAC kan spelen.

23   5  
Badeend

Dus een speler die zeker niet alles uit zijn mogelijkheden heeft gehaald (lees het hele interview in de lokale kutkrant er maar even op na), die "vreemd opkijkt" van aangepaste voeding, het bekijken van videobeelden en krachttraining - DIE speler vindt Stijn Vreven "de beste" en zou maatgevend moeten zijn voor "het échte NAC".

Prima hoor, als mensen dat vinden, maar accepteer dan ook een langdurig bestaan op het tweede plan met af en toe een uitschieter naar de Eredivisie.

Het is zo ontzettend dom om te stellen dat "professionaliteit" direct conflicteert met de cultuur van NAC. Natuurlijk kan dit hand in hand gaan en nee, dat hebben we de afgelopen jaren zeker niet gezien met de lange lijst dramatische passanten met Benjamin van Leer, Anouar Kali en Rai Vloet voorop. Wat dat betreft hebben we het slechtste van beide gehad - zeer amateuristische, ongemotiveerde spelers die ook nog eens geen band met NAC hadden. Wat mij betreft een erfenis van schertsfiguren als Mommers, Van As, Smulders en Eskens. Dat draai je niet zomaar om. Goed beleid, sterke bestuurders, een goed gemengde selectie en een trainer die het spelletje snapt (en simpel houdt!) zijn de sleutels.

Misschien dat de supporters dan ook weer een keer voor een kolken Rat Verlegh kunnen gaan zorgen. Dat is ook alweer lang geleden.

12   5  
geelzwartwit

Als we zelfs Danny Verbeek al als voorbeeld gaan nemen en verheerlijken naast het telstar uit kan lastig zijn zijn we wel heel ver afgedaald

6   6  
GeelZwartHart

Helaas kan ik er niet bij zijn. Mijn seizoenkaart is in Secundary verkoop.

21   6  
Ouwe Spionkop

Ik kan er helaas wel bij zijn.

4   1  
Geraldo

GEELZWARTWIT, we zijn helaas ook ver afgedaald en daar proberen we met man en macht uit te komen. 3 punten zouden, ja ook tegen Den Bosch, toch erg welkom zijn hoor vanavond.

7   5  
Buuze

Danny verwoordt het precies: Gewoon normaal doen.

Nooit verwacht dat ik zo terug zou hunkeren naar een Buijs, Gillisen, Lurling, Schalk, Ten Rouwelaar, Zwaanswijk, Penders en consorten. Geen wereldvoetballers, maar wat een werklust. Spelers waar Ik voor naar het stadion kom en daarom supporter ben geworden van NAC.
Noem mij een speler vh huidige NAC die überhaupt in de buurt kom vd werklust van deze gasten. Uitleggen ja, voor en na de wedstrijd.

10   0  
Ivo

@Buuze

Olij en Riera hebben de juiste mentaliteit. Dat zijn winnaars die tot het gaatje gaan. Die snappen dat ze onderdeel uitmaken van een team en dat je alleen samen verder komt. Die jongens moet je koesteren en nu al verlengen.

Verschueren is misschien een beperkte voetballer, maar in mijn ogen heeft hij nooit verzaakt. Doet echt zijn best, maar wat wil je als je ineens weer rechtsback staat en dingen moet doen waar je niet super in bent.


9   0  
Wanny

Werklust is volgens mij niet het probleem. Ik zie weinig spelers de kantjes er vanaf lopen.

De balans in de selectie is niet zo goed, dat is veel meer het issue.

Iemand als Ivan Ilic doet er echt wel alles aan, maar zijn kwaliteiten zijn anders dan die van Gerard den Haan in het verleden. Dan kun je wel verwachten dat ie er constant fysiek in kleunt, maar dan gebruik je hem verkeerd.

Een speler die dat wel kan hebben we niet in de selectie.

5   0  
L.

Veel rake woorden in dit topic!

Voetbal begint bij de basis (eerst samenstelling gebalanceerde selectie) , dan 100% er samen voor gaan en op het allerlaatst mogelijk bijschaven met metertjes etc.

2   1  
Otjes

Het begint met de juiste poppetjes op de juiste plek zetten - Ruud......

0   7  
Hary nac Breda

Lekke hoor je bent een NAC Breda man en je bent in diens van FC den Bosch kom dan treug bij NAC als je wat treug wil doen anders blijf maar lekker in den Bosch gr Harry NAC

Laad alle berichten na dit bericht in