Wij gaan niet opzij

FC Den Bosch ziet kansen tegen NAC

Italo

Tegenstander FC Den Bosch is ook op bezoek bij NAC ‘gewoon’ van plan het spel te maken, stelt trainer Erik van de Ven in gesprek met het Brabants Dagblad. Hij en zijn ploeg kijken uit naar het treffen in een vol Rat Verlegh Stadion.

Wie een blik op de competitiestand werpt, zal het opvallen dat middenmoter FC Den Bosch een patent heeft op gelijke spelen. Liefst tien keer eindigde een duel van de Bosschenaren tot dusverre in een puntendeling. Zo ook vorige week, toen de ploeg in eigen huis hoogvlieger De Graafschap op 2-2 hield. ''In de meeste van die wedstrijden waren wij wel de betere ploeg,’’ zegt een strijdbare Erik van de Ven. ''Tegen De Graafschap maakten wij het spel, waarom zou dat dan niet tegen NAC kunnen?’’

Van de Ven heeft vooral veel zin in het treffen met NAC, en dan met name de ontmoeting met het Rat Verlegh Stadion en de Bredase fans: ''Een fanatieke aanhang en een geweldige ambiance. Als tegenstander kun je daar een hele moeilijke avond beleven.’’ Een schoolreisje wordt het allerminst voor de spelers van FC Den Bosch, want de ploeg ziet voldoende kansen tegen dit wisselvallige NAC. ''Als speler zijn dit de mooiste wedstrijden om te spelen. Bovendien hebben wij een goede reeks wedstrijden achter de rug, waarin we meestal de bovenliggende partij waren.’’

Bij FC Den Bosch zal aanvoerder Danny Verbeek zoals altijd zijn opwachting maken. Daar waar Verbeek de laatste seizoenen werd ingezet als controlerende middenvelder, speelt de van origine buitenspeler deze jaargang weer vaker op zijn oude vertrouwde positie. Hij en zijn teamgenoten zullen hopelijk geconfronteerd worden met een ouderwets kolkend Rat Verlegh Stadion, waar de supporters zich als twaalfde man luidkeels achter de thuisploeg scharen om zo een nieuwe thuisoverwinning af te dwingen.

Bron:
B-Side Rats, Brabants Dagblad
32 Reacties
102   8  
Guuske

We zijn inmiddels zover afgegleden de laatste jaren dat zelfs clubs als Den Bosch vol vertrouwen een Avondje Nac in gaan.....waar is de tijd gebleven dat clubs als Psv, Ajax met angst en beven naar Breda kwamen.

17   3  
SjorsNAC

Zelfs een blinde ziet kansen op basis van de 2e periode. Maar toch blijven de punten in Breda ?

102   8  
Guuske

We zijn inmiddels zover afgegleden de laatste jaren dat zelfs clubs als Den Bosch vol vertrouwen een Avondje Nac in gaan.....waar is de tijd gebleven dat clubs als Psv, Ajax met angst en beven naar Breda kwamen.

12   47  
Mo

Natuurlijk, want ons NAC heeft te WEINIG KWALITEIT!


DANKJEWEL, kutaandeelhouders!

1   11  
Nicky

Goeie odds ook op unibet voor Den Bosch.. betaald 5x uit.. hmmm..

15   10  
GB

We hebben helemaal niet te weinig kwaliteit, we hebben een team zonder lef, inspiratie en mentaliteit. Dat is veel, veel erger. Ik probeer positief te blijven en zie echt genoeg kwaliteit in de mannen, maar er moet wel de juiste brandstof in de motoren/ hoofdjes........

17   5  
Pietjepils

Gewoon reëel zijn de selectie is te jong en onervaren om te promoveren. Die ervaring is het meest merkbaar als aanspeelpunt in de aanval.

7   28  
Kipiani

We mogen morgen tevreden zijn met 1 punt. Drie punten voor ons zou een verassing zijn.
Hebben we trouwens nog een directie ?
Stil !
Alle gezeik en kritiek gaat richting spelers en Brood.
Onterecht !
De fout en de verantwoordelijkheid voor deze uitzichtsloze situatie, en krachtenloos team zonder veel perspectief, ligt bij de laffe RvC en vooral de mensen met een centje, die vinden dat lui als Edelenbos en v.d.Aat de zaken moeten regelen en organiseren bij NAC Breda.
Hoe zeggen we dat ook alweer:
Penny wise.....pound foulish, zoiets.

2   6  
d'n opletter

Voor de snelle beslissers, er is een plaats vrij gekomen op de Ee via secundary ticketing.
Doe er je voordeel mee...

28   9  
ome cor

Als je trainer van fcdb bent en je roept VOOR de wedstrijd dat je toch wel gaat verliezen in Breda of dat je met 1 punt al happy bent, dan ben je een waardeloze trainer.

Achteraf kun je een verlies of gelijk spel verklaren, maar vooraf moet je de boel op scherp zetten en dat doet hij ook.

Het feit dat er daar aanstoot aan nemen zegt enerzijds iets over NAC op dit moment en anderzijds iets over ons als Supporters.

Godverdomme je ploeg 90 minuten vooruit schreeuwen, stelletje jankerds.
Hup NAC en f*ck den Bosch !

7   1  
Nachoreca1

Gaan we gewoon winnen. Maar daar zijn de problemen niet mee opgelost.

2   37  
Gjoewie

Guuske > Ik geloof eerlijk gezegd niet dat er ooit een periode is geweest waarin 020 en de lampjes met angst en beven naar Breda kwamen. Dus dat is helaas een kwestie van wishful thinking.
Dat ze wel eens van de mat zijn gespeeld door de geelzwarten is natuurlijk iets anders.

9   1  
Ivo

Ik hoop eindelijk weer eens het NAC te zien met de passie van de 2e helft tegen de Graafschap, met een man minder maar met zo veel strijd.

We zijn halverwege het seizoen en ik heb bij elkaar opgeteld voor 2 wedstrijden aan aardig voetbal gezien. Dat is echt veel te weinig.

1   13  
Michel

Pakken die handel, de beste Bosschenaren speelden altijd hier, onze toppers gingen nooit die kant op...heeft niets met het hier en nu te maken natuurlijk, maar geeft wel aan dat wij de grotere club zijn. Trakteer ze maar op een striemend fluitconcert, racistische lui.

3   2  
Ernie

Niets is zeker in Breda!
Maar, dat is altijd al zo geweest.

4   0  
Arie

Ik zie ook voldoende kansen voor Den Bosch. Ben benieuwd wat Brood weer uit zn hoge hoed tovert. Ik ga er in ieder geval blanco, zo is de staat van onze club inmiddels.

14   1  
Die ne gast

@Guuske
Op de KNVB-trainerscursus leren ze bij het vak ‘clichés en andere open deuren tbv interviews’ ook de volgende quote:
‘NAC-uit is altijd lastig’. ‘Met dat fanatieke publiek is het gewoon een moeilijke wedstrijd’

Daarna mogen de trainers één van de volgende open deuren zeggen om de eigen supporters tevreden te houden.
- aan ons om de supporters stil te krijgen
- toch zie ik voldoende mogelijkheden
- we gaan uit van eigen kracht en ons eigen spelletje spelen
- voor de top-3: we zijn aan onze stand verplicht deze wedstrijd tot een goed einde te brengen
- voor KKD-teams: dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet

Trainer vd Ven heeft blijkbaar goed opgelet bij dit vak...

4   1  
geelzwartwit

"zullen hopelijk geconfronteerd worden met een ouderwets kolkend Rat Verlegh Stadion"

Jammer dat daar tegenwoordig het woordje "hopelijk" tussen staat.

5   1  
geelzwartwit

De trainer van den Bosch ziet voldoende kansen en wil het spel maken in een uitwedstrijd bij het wisselvallige NAC. Vraagt harop af waarom ze niet zo goed als tegen de Graafschap zouden kunnen zijn.

De trainer van NAC refereert zijn uitspraak vooraf aan het aantal gelijke spelen van Den Bosch en zegt. ´Dat geeft aan dat ze heel moeilijk te verslaan zijn. Maar het is aan ons om morgen in eigen huis te winnen.´

Het zijn maar uitspraken maar snap nooit dat Brood niet zegt: we moeten die ploeg thuis oprollen, geen excuses als dat niet gebeurd. Als het dan niet lukt. Geef je aan waar jij of je team of spelers gefaald hebben.

Aan die gezapigheid vooraf heb je ook niks en al helemaal niet als je achteraf steeds hetzelfde riedeltje afdraait met we begonnen goed maar toen werden zij sterker en daarvan moeten we nog leren enz enz bla.
Zet je supporters op scherp en laat zien dat er gewoon niks te halen valt in Breda!

1   5  
Mick j

Ben geen voorstander van versterking
tijdens de winterstop .
Maar als Belgen onder elkaar zou ik
de op een zijspoor geraakte Vlap
toch maar proberen los te weken
bij Anderlecht .

4   1  
Cool Hand

Als dat zou kunnen Mick J, maar in de KKD spelen is voor zulke spelers geen optie.

1   5  
BoerFm-ELEP

Is het waar dat NAC bezig is Kadioglu te huren van Fenerbahce en dat ze ook Ambrose willen terug halen.

4   3  
fvf6

Simpele redenering iedereen maakt kans tegen het huidige NAC.
NAC komt op alle fronten tekort zeker aan instelling .
Voetbaltechnisch en tactisch
NAC is evenals vorig jaar geen eenheid
IIic en Ilic lopen alleen voor zichzelf te voetballen en Dogan is het helemaal kwijt. v.Hooydonk en Stokkers komen fysiek veel te kort. Middenveld heeft weinig creativiteit.
Het enige wat met regelmaat een voldoende scoort is het centrale duo en Olij

4   8  
mmm

Oprotten hierboven met zoveel negativiteit!! We blijven achter ons Nac staan en gaan vanavond gewoon winnen!! Vanaf het begin bij de strot pakken en niet meer loslaten!! Hup Nac!!

1   2  
scheppioni

Deze moet je winnen, zeker weer thuis !
Maar den bosch en gelijkspelen kan zo maar, we gaan het zien.
We zijn allerminst overtuigend helaas, we moeten weer echt NAC worden in 2020 en rap een bietje !

2   0  
RV

We missen ervaring en de TD heeft gewoon niet op eerste divisie niveau ingekocht.
Heel simpel, gek genoeg blijft hij onder de dekmantel en

Misschien ook maar goed, hij krijgt de kans zich in de winterstop te herstellen en zodoende voor de tweede helft een promotie elftal op poten te zetten.

Doelstelling promotie moet voor NAC eerste twee zijn en niet via de play offs.

Ik hoop inderdaad ook zoals hierboven aangegeven dat we weer eens een vechtmachine op het veld zien. De TD valt veel te verwijten maar de passie en beleving die ik de eerste tien wedstrijden zag zie ik al lang niet meer. Het feit dat Brood met allerlei vreemde constructies komt (zoals van Anholt en Boussaid als controleurs op het middenveld) zijn echt niet uit te leggen aan de trouwe achterban die in de eerste wedstrijden een middenveld met Ilic en Verschueren keihard hebben zien werken voor elke meter.

Ik heb die zet nooit begrepen.
Is Schouten dan zo'n waardeloze back?

0   3  
GeelZwartHart

Helaas mijn kaart voor vanaaf in secundary verkoop gedaan, betreft vak EE.

1   2  
7Hills

Als er vanavond door de aanhang pas weer rond minuut 59 een teken van leven gegeven gaat worden voorzie ik een bloedeloos gelijkspel. Dus wat dat betreft ga ik mee in de hoop van de redactie...

1   1  
raf17

@RV

Schouten komt in verdedigend opzicht zwaar te kort. Daarom speelt hij niet. Dat was heel duidelijk te zien in de voorbereiding. Qua passing, dribbelend vermogen en acties steekt hij er dan wel weer bovenuit. Daarom heb ik nooit begrepen waarom Schouten nooit ingebracht wordt voor Luka Ilic. Schouten is van origine uit de jeugd namelijk ook een vleugelaanvaller.

6   4  
Amarilla Negra

Vlap en Kadioglu naar NAC hahahaha. Als je toch serieus denkt dat deze spelers naar ons zouden komen ben je echt goed op je achterhoofd gevallen hoor.

0   0  
7Hills

@raf17

Je zou Schouten wellicht dan naast Ivan kunnen zetten? Met zijn passing, dribbelend vermogen en acties zou hij dus eigenlijk prima de ruimte die achter de spits ligt én de ruimte die rechts voorin ligt kunnen benutten, terwijl hij toch enig verdedigend vermogen bezit?

1   1  
Mike Zonneveld

@ Nicky

NAC to win Nil. 3.2 odd ;-)

0   0  
Optimist

Als je supporter van NAC bent en je roept VOOR de competitie dat je toch niet gaat promoveren of dat je al happy bent als je niet laatste wordt, dan ben je een waardeloze supporter.

Laad alle berichten na dit bericht in