Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - De Bekervariant

Das Phantom

NAC won gisterenavond knap van FC Utrecht in de beker en dus was het tijd om daar even op terug te blikken tijdens een binusaflevering van Een Tikkie naar het Zuiden: de Bekervariant. Thijs en Sven kropen achter de microfoon om terug te kijken op het optreden Thom Haye, het grote verschil tussen de twee helften en de sfeeracties voor- en achteraf.

Bron:
B-Side Rats
16 Reacties
23   4  
Henri

Ik ben van mening dat er op dit forum wel erg laconiek wordt omgegaan met het uitblijven van enige informatie omtrent de verkoop. Als volgende week nog niets bekend is betekent dit dat er in 2021 niets meer zal gebeuren en de eerste week van januari ook niet. Met als triest gevolg dat heel de club op zijn gat ligt. Sponsoren gaan geen geld steken in een bedrijf terwijl ze niet weten met wie ze te doen gaan krijgen. De benoeming van een nieuwe AD en TD zal nog langer duren met in het slechtste geval negatieve gevolgen voor het volgende seizoen. Er is geen geld en visie mbt een spits, het behoudt van Haye en het vastleggen van jeugdige talenten. De tekorten/schulden lopen alleen maar op.

18   2  
Tegel

Iedereen heeft het over FC Utrecht dat het een eredivisionist os... dat klopt. Maar ze zijn/waren ook altijd een cupfighter. Hoe knap is deze overwinning! Nog steeds wel aan het nagenieten. Morgen weer de competitie! #hupNAC

3   4  
die ne gast

Zo'n grote cupfighter is Utrecht niet.
Ze hebben een aantal jaar aardig gepresteerd, maar toen was het systeem zo dat 'topclubs' pas vanaf de kwartfinales hoefden mee te doen.
Uitschakeling in de tweede ronde zat er voor Utrecht dus toen gewoonweg niet in...

8   23  
Freek

H O E Z I T H E T G.V.D. N O U M E T D E V E R K O O P ?

H O E L A N G W O R D E N W E
N O G G E G I J Z E LD D O O R
D I E K U T 3?

10   0  
Djenk076

Mochten we zo gelukkig zijn dat er weer publiek bij mag zijn EN Achilles Veen gaat vanavond door lijkt het mij wel mooi om Karelse in een vol Rat Verlegh te mogen ontvangen!

23   4  
Henri

Ik ben van mening dat er op dit forum wel erg laconiek wordt omgegaan met het uitblijven van enige informatie omtrent de verkoop. Als volgende week nog niets bekend is betekent dit dat er in 2021 niets meer zal gebeuren en de eerste week van januari ook niet. Met als triest gevolg dat heel de club op zijn gat ligt. Sponsoren gaan geen geld steken in een bedrijf terwijl ze niet weten met wie ze te doen gaan krijgen. De benoeming van een nieuwe AD en TD zal nog langer duren met in het slechtste geval negatieve gevolgen voor het volgende seizoen. Er is geen geld en visie mbt een spits, het behoudt van Haye en het vastleggen van jeugdige talenten. De tekorten/schulden lopen alleen maar op.

7   1  
Henri

Misschien is die gelatenheid Brabants, Bredaas of des NAC's, maar mij irriteert het echt mateloos dat een Clubraad, redactie van de BSR, in enige mate zelfs Ons NAC, maar blijven wachten en wachten. Misschien op Driekoningen? Ook de wijze waarop de overige aandeelhouders zich in het pak hebben laten nemen door de "grote" drie en alleen toeziend hebben gezien hoe hun geld verdampte en nu, terwijl zelfs het aandeel Ajax in waarde afneemt, maximaal 50% verlies willen accepteren terwijl de echte waarde inmiddels bijna nul is. Achteraf praten is makkelijk, maar ik had me niet zo naar de slachtbank laten leiden. Tenslotte verwacht je van ondernemers een proactieve, ondernemende, assertieve houding en ga je met gelijkgezinde partijen op zoek naar een krachtige tegenzet bijv. destijds was met Ons NAC ook best iets mogelijk geweest in mijn ogen. Maar zoals het in ondernemersland geldt.... je moet wel ja handjes laten wapperen. Ze komen het niet brengen. Hopelijk hebben de nieuwe eigenaren, als die überhaupt ooit komen, wel een proactieve, assertieve, ondernemende houding anders komen we van de regen in de drup.

1   0  
signase

Ik kan me voorstellen dat, zo lang het verkoopproces gaande is, alle betrokken partijen het liefst zo weinig mogelijk nieuws hierover willen delen. Maar het duurt nu wel erg lang allemaal. Ik snap het ongeduld en de irritatie van Freek en Henri. Ik check meerdere keren per dag BSR en DROL in de hoop dat er eindelijk eens duidelijkheid is. Het zou de verkopers sieren als ze op zijn minst een update gaven over hoe ver het verkoopproces gevorderd is.

1   2  
Scheppioni

@ Henri
Er zit echt een behoorlijke kink in dd kabel misschien dat Chris WM er meer aan kan toevoegen, maar zoals het er nu uit ziet zal het dit voetbalseizoen zeker niet gaan gebeuren, tis te hopen dat de 'grote' drie het steeds meer moe gaan worden ...... maar dat blijkt ijdele hoop ???

1   0  
Spongebob

@ scheppioni

Verklaar je is nader waarom er een kink in de kabel ?
Waar baseer jij dat op?

Ik kan nergens iets vinden dus….

Ik hoor het graag

4   1  
Tip

Ik snap de irritatie over het uitblijven van informatie over de verkoop uiteraard. Zit er zelf al als 'levenslange' supporter ook op te springen.

Maar waarom die irritatie uitdrukken op een wijze waarop bv. @Freek 10.41h. dat doet ? En je ziet het steeds.
Daar wordt ontzettend veel mee kapot gemaakt met die wijze van communiceren. Dat is het begin van veel ellende geweest.

Stel nu, ik zeg stel, dat die verkoop voorlopig gewoon niet lukt. Je kunt van alles willen, maar er moet wel een koper (met geld!) zijn die wil. Dan kan de rare situatie ontstaan dat wij opnieuw volledig afhankelijk worden van onze grote drie aandeelhouders. (En die drie zijn daar ook niet blij mee hoor !) Denk daar eens over voor je roept en schreeuwt.

Ik denk, en eigenlijk weet ik dat zeker, dat je het dan nog alleen opgelost krijgt als partijen weer met elkaar rond tafel willen gaan, allemaal aan zelf-reflectie willen doen, en fatsoenlijk doch duidelijk communicerend de bittere kou uit de lucht willen halen. Dat moet eerst gebeuren.

En vervolgens is een begin van een oplossing misschien wel om te kijken of een samenwerking tussen de drie aandeelhouders, Vrolijk en ONS NAC alsnog mogelijk is. Die 3 partijen bij elkaar hebben genoeg geld. Waarbij je streeft naar 5x WIN. De 3 bovenste partijen staan er al, de andere partij zijn de kleine aandeelhouders en de belangrijkste partij wellicht ; wij supporters waaronder ook diegene die geen lid worden van Ons NAC.
Ik denk, ben ervan overtuigd trouwens, dat het 'probleem voortbestaan NAC ' alleen op te lossen is als we de huidige NAC familie vete krijgen gedoofd. Dat zal niet meevallen, maar ik denk dat het kan, uiteindelijk gaat het om de club.

Daarom mocht de verkoop niet lukken dat lijkt het mij opportuun om iemand of een partij aan te stellen die de verschillende mensen en relevante groepen weer aan tafel krijgt.

Ik heb niks tegen een revolutie, dat kan heel goed zijn als het niet anders kan, maar in deze casus is dat het begin van het einde. Zeg maar de laatste stuiptrekkingen.

Laten we eerst hopen dat de verkoop met een goeie partij lukt en dat we in ieder geval volgende week worden geïnformeerd waar we staan !






2   0  
Henri

@Tip
Dat wat jij stelt zie ik ook zonder meer als een eventuele oplossing. Ga met elkaar als kerels om tafel zitten en probeer een win-win situatie te creëren. Volgens mij zit het nu op een dood spoor.
Ontwikkel een plan waarbij de huidige eigenaren tegen een hogere prijs kunnen verkopen, dus minder of misschien geen verlies gaan lijden in samenwerking met Ons NAC. Slaag je er namelijk in een goede organisatie op poten te zetten die met de juiste mensen ook positieve resultaten oplevert dan worden de aandelen meer waard dan nu. Zo kunnen dan andere, nieuwe investeerders de aandelen overnemen tegen betere voorwaarden. Als de trein weer aan het rollen is gekregen en het de positieve kant opgaat zijn er altijd meer gegadigden die willen inspringen. Een Ons NAC krijgt zo ook de kans hun visie en kwaliteiten te tonen en de club echt vanaf de bodem op te bouwen. Bovendien kunnen dan de huidige en nieuwe partijen eventueel investeren in talentpools om jeugdig talent te behouden en talentvolle gescoute spelers aan te kopen. Het belangrijkste is om een positieve omslag te proberen creëren. Iedere week dat het langer duurt is een verloren week. De meeste van de aandeelhouders zullen het verlies wel kunnen lijden. Maar uiteindelijk is NAC en zijn aanhang de grootste verliezer van dit eindeloos durende verkoopproces.

1   1  
die ne gast

@TIP
NAC is gewoon niet zoveel waard als de aandeelhouders denken. Zolang zij nog te veel geld in hun eigen zakken willen zien, blijft het een lastig verhaal.

Maar geloof het of niet: Harry b.d. heeft zowaar op DROL recent een aantal opties gezet, waardoor je voor een laag bedrag NAC kan overnemen (Ons NAC?) en de huidige aandeelhouders - op termijn - ook meer geld zouden kunnen ontvangen.
Is vooral het beste voor de aandeelhouders, niet altijd 'het beste voor NAC', maar dan komen we wel uit deze deadlock.

1   0  
Scheppioni

@ Spongebob
Twee van de drie schijnen nog al behoorlijk nu dwars te liggen, precies de details heb ik verder niet ...... vernomen van sponsor en blijkt te kloppen want ook andere verklaren het hier, misschien dat Chris wm meer details heeft ??

0   0  
Sjakkie

@scheppioni

Waarom maakt die sponsor dat niet wereldkundig ?
Anders heeft iedereen toch altijd zo’n grote bek om dingen te zeggen hier of in de media

2   0  
Tip

@Dienegast. De fout die wordt gemaakt is dat het eigen vermogen ook de koopsom is in de redenering is bij velen. Als men tenminste snapt wat eigen vermogen is. Als dat zo zou zijn kun je Real Madrid etc. voor nop overnemen. Zo werkt het natuurlijk niet. Als er een vermogende koper is dan weet deze donders goed dat NAC terug op de ererails zetten een 25 miljoen gaat kosten. En binnen dat bedrag moet hij fatsoenlijk onderhandelen met de aandeelhouders wat hij betaalt voor de aandelen. Dat gaat ook alleen de verkopende partij en kopende partij aan. Waar je zeker niet aan moet verkopen zijn de avonturiers die bij NAC voor weinig geld de macht willen grijpen. Die zijn er veel hoor. Die avonturiers kun je veelal herkennen aan (loze) beloften en ze schetsen prachtige vergezichten. Een club als NAC dient te worden verkocht aan mensen die uitsluitend fatsoenlijk en respectvol zaken doen. Dan heb je ook toekomst. Lukt dat niet dan dienen partijen weer met elkaar in gesprek te gaan. Want met goede wil en fatsoenlijke communicatie is een oplossing mogelijk. Maar gemakkelijk wordt deze laatste optie niet.

1   1  
Scheppioni

@ Sjakkie
Omdat ie verder geen gezeik en toestanden wil, onderling schijnt het verre van vrolijke toestanden te zijn .....

Laad alle berichten na dit bericht in