Overal waar we komen

Een Tikkie naar het Zuiden: de BSR NAC-podcast

DeWeesJr

Met een mengeling van trots en plankenkoorts presenteren we vandaag de eerste aflevering van onze NAC-podcast 'Een Tikkie naar het Zuiden', waarin we voortaan wekelijks onze favoriete club bespreken.

We kregen de afgelopen maanden steeds vaker de vraag waarom we nog niets met podcasts deden. Omdat we jullie graag een plezier doen, hebben we de handschoen opgepakt en zijn we de studio ingedoken. Het resultaat van onze eerste poging kun je hieronder beluisteren. In deze aflevering blikken Thiestemberg, DeWeesJr en Da Pope terug op de wedstrijd van vrijdag tegen Helmond Sport, bespreken we wie de nieuwe trainer moet worden en hebben we het over de mogelijkheden op transfergebied. 

Om de podcast mogelijk te maken hebben wij twee sponsoren bereid gevonden om ons te steunen bij de aanschaf van de benodigde apparatuur. Dit zijn textieldrukkerij Me-Kado en trampolinepark Cross Jumps, beide gevestigd in Breda. Wij danken hen voor deze steun! 

Alle begin is natuurlijk moeilijk en daarom vragen we jullie vriendelijk ons van feedback te voorzien. Wat werkt? Wat kan er beter? Wat mis je? Waar hebben we nog niet aan gedacht? Schieten maar. We maken deze podcast namelijk voor jullie en dus is het aardig als jullie hem ook daadwerkelijk willen horen. We gaan aan de slag om de podcast op korte termijn ook via andere podcast-kanalen beschikbaar te krijgen. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Bax fluit NAC - Jong AZ 3 reacties
Terug naar overzicht
49 Reacties
65    
D’n Wim

Hoe langer hoe beter, als je niet genoeg tijd hebt dan luister je het toch in 2x. Of niet!!! Altijd wat te zeiken hebben hier.

-2    
Moppernac

Hier zitten de juiste mensen in de podcast, idd MARIO BEEN dat zou de juiste man zijn als Trainer bij NAC

-32    
Koraalnac

Vind t super zodat je een beetje een beeld hebt hoe je medesupporters erover denken. Enig puntje waar ik in t vervolg op af zou haken is dat het te langdradig is. Denk dat je het korter moet houden. Een half uur is voor de meeste denk ik echt te lang. 15 minuten is lang genoeg om tussen de bedrijven door even je aandacht te vestigen voor deze wekelijkse podcast.

-2    
Rubenac

Been!👌🏼

18    
Moppernac

Leuk programma dit , podcast.
Goed gedaan mannen , hou dit er wekelijks in

0    
FCSP

Prima initiatief maar inderdaad wat aan de lange kant. Max 15 minuten is behapbaar. Lijkt me leuk als jullie specifieke gasten met scherpe meningen hiervoor uitnodigen. Ben nu al benieuwd naar de podcast met Flieger.

25    
Da Huge

Prima podcast, 30 minuten is prima. Aandachtsspanne is bij sommige mensen wat kort wellicht. Prima dat je zo de diepte in gaat bij verschillende onderwerpen. Audio mag wel ietsje harder (dove opa).

65    
D’n Wim

Hoe langer hoe beter, als je niet genoeg tijd hebt dan luister je het toch in 2x. Of niet!!! Altijd wat te zeiken hebben hier.

35    
Dave

kwartier voor een podcast is wel kort hoor. Podcasts hoor je niet actief naar te luisteren maar tijdens het autorijden/in de trein/tijdens het afwassen etc. Als je leuke gasten kan strikken zou ik niet bang zijn om zelfs door te gaan richting een uur.

12    
WillyG

Super leuk gasten! Ik heb met plezier geluisterd naar de Podcast!

5    
Dutchbird

Heren jullie hebben blijkbaar niet in de smiezen dat onze aandeelhouders zelf van mening waren dat we zwaargewichten nodig hadden voor de directieposities en dat ze dat niet voor elkaar kregen. Daarna kreeg Edelenbos de ruimte om binnen twee weken twee lichtgewichten naar binnen te halen. Dat was een kardinale fout en als je blijft voortborduren op die fout komt NAC er nooit meer bovenop.

9    
Tombola Breda

Aangezien ik iedere dag 1.5 uur woon-werk verkeer heb is dit meer dan welkom! Lekker bezig BSR!

8    
Da Pope

Leuk om positieve feedback te lezen :) Ik heb buiten de site om inmiddels al wat verbeterpunten gehoord, maar tips en suggesties zijn meer dan welkom!

@Dutchbird

Het feit dat NAC op zoek moest naar twee nieuwe directeuren, was natuurlijk het directe gevolg van het handelen van de aandeelhouders. Zij zijn zelf debet aan de ontstane situatie en hebben zelf Edelenbos binnen gefietst.

Dat er geen zwaargewicht te vinden was, vind ik ook niet zo heel gek. Als je een stevig profiel hebt, hoef je niet per se in een wespennest te stappen om je brood te verdienen. Dan heb je vast andere opties.

Maar dan nog: Nu je met Eisenga en Van den Abbeele zit, vind ik dat je ze de tijd moet geven. Met ieder nieuw ontslag wordt het onwaarschijnlijker dat je de juiste mensen bereid vindt in te stappen.

10    
vakg5keerperwedstrijdnaardeplee

Mannen,

Ongelofelijk goed initiatief!
Heb met onwijs veel plezier geluisterd!
De discussie openen in zo'n podcast is leuker dan 100 verschillende meningen in de reacties lezen.
Wat mij betreft: lekker mee doorgaan!
(Wellicht eens polsen of er NAC spelers willen aansluiten in de toekomst?)

HUP NAC

0    
Dutchbird

@da pope
Dat kwaad is al geschied. Iedereen die in Nederland beroepsmatig met voetbal bezig heeft het interview met Ruud Brood in de Telegraaf gelezen waarin hij een boekje opendoet over Eisenga en VDA. Alleen als je heel desperate op zoek bent naar een baan als trainer / coach ga je naar het "besmette" NAC met die prutsende directie. Maar van die categorie trainers wordt NAC niet beter.

Als je die directie laat zitten wordt dat probleem steeds groter. In feite zie je nu al dat de aandeelhouders er weinig vertrouwen in hebben waardoor de RvC ze strakker aan de leiband gaat houden. Het gevolg is dat die twee als gesprekspartner nog onbetrouwbaarder worden.

Doormodderen is echt geen optie want dat ga je snel merken in de toeschouwersaantallen, vervolgens in de seizoenkaarten en sponsorinkomsten. Moet NAC daarop wachten of kan de kardinale fout beter nu al worden gecorrigeerd?

5    
Themode

Wat een fijne en nuchtere podcast. Met plezier geluisterd

7    
7Hills

@Dutchbird

De RvC doet nu wat een RvC hoort te doen. Dat het eerder niet gebeurde ligt eerder aan de toenmalige RvC dan aan de heren directeuren.

Laten we eerst de rest van dit seizoen eens afwachten. Alles staat of valt met deze transferperiode, samen met de nieuwe trainer, TD, hoofdscout en RvC moeten daar gewoon kwalitatief goede spelers gehaald kunnen worden. Gaan de prestaties daarvan niet vooruit, dan kun je van de zomer verder gaan kijken wat te doen.

13    
Amarilla Negra

Wat een onzin dat het maar 15 minuten zou mogen zijn. Het is een wekelijkse podcast, in 1 week moet het je toch wel lukken om in totaal een half uurtje te beluisteren? Je hoeft hem niet per se in 1 keer te beluisteren.

W.m.b. een leuk initiatief en zoals hier ook al gesuggereerd werd mag het van mij best langer worden mocht er bijvoorbeeld een interessante gast uitgenodigd worden. Ideaal voor tijdens het werk of in de auto.

Ga zo door

3    
Toontje

Leuk om te horen.
Zet Been en zo maar echt uit je hoofd....ten eerste kunnen we die niet betalen ook al zou hij flink inbinden. Ten tweede is NAC voor de trainerswereld op dit moment besmet gebied waar je niet naar toe moet.
In de wandelgangen vinden ze het allemaal niet goed lopen met een waardeloze directie.
En dan kom je in de groep trainers die wanhopig op zoek zijn naar werk of moeten beginnen bij een BVO. En dat moet je nu juist niet bij NAC doen aan het begin van je carriere. Afbraakrisico is veel te groot

17    
Benn076 (BSR)

Nu ook te beluisteren via Spotify:

https://open.spotify.com/episode/4c492pBMsShFHv49RgsQ35?si=RisgjtT8TA-a5o6izvFA2w

16    
ibio

Eindelijk de podcast!

Een ruime voldoende, het was fijn om naar te luisteren, een zeer goede toevoeging

30 minuten is een prima tijd, mag van mij nog wel iets langer, 45 min = prima
Het zou wel leuk zijn als er leuke gasten komen zoals oud spelers/trainers of journalisten.
wat suggesties:

Chris van Nijnatten
Robert Maaskant
Sjoerd Mossou
Dennis van Bergen
Gerard de Haan
Peter Remie

en natuurlijk van Flieger


-8    
Dutchbird

@7Hills
Je zegt: "Alles staat of valt met deze transferperiode".

Als je de ontwikkeling van het nieuws goed gevolgd hebt komen er alleen nieuwe spelers als er daarvoor salarisruimte is vrijgemaakt door een of meer spelers die bereid zijn te vertrekken. Dus mag jij mij vertellen welke speler bereid is zijn salaris in te leveren.

Jongens die bij NAC tekort schieten gaat het echt niet lukken om bij een andere club een salaris los te peuteren. Op die spelers zit immers niemand te wachten.

Daarom is deze transferperiode nu al mislukt. Zelfs als er een MC huurling bij komt gaat VDA er geen sterkere selectie van maken. Dan kun je wachten tot het seizoen voorbij is om pas dan VDA buiten te kieperen, maar dan is het volgende seizoen ook al naar de kloten. Nu buiten knikkeren en vervangen door een oudere coach die ook de rol van technisch manager kan vervullen.

Geen Maaskant maar bijvoorbeeld een Erwin Koeman of een Mario Been. Laat het veldwerk maar over aan Willem Weijs. Dan werk je aan een duurzame oplossing waardoor je volgend seizoen weer aan promotie mag denken. Doorgaan met VDA veroorzaakt nog meer schade waardoor promotie nog langer uitblijft. VDA laten zitten is spelen met vuur!

6    
7Hills

@Dutchbird

Wij spreken elkaar 01/02. Ben er van overtuigd dat er dan spelers vertrokken zijn en nieuwe erbij gekomen.

-14    
Karel

De Graafschap heeft zich weer versterkt met een spits! En wat doet onze KUT-club: helemaal niets!

4    
Mark

Wij worden dus 6e of 7e en spelen volgend jaar dus weer vrolijk in de Keuken Kut Divisie! Met dank aan Van Aalst, Van Weelde, Burema e.c..

1    
Viking

Leuk initiatief die podcast......

Hou wel vol dat je kritisch naar elkaar blijft om alle kanten te belichten en om niet te betweterig te gaan overkomen t.o.v. de verschillende supportersgroepen.

Veel succes verder mannen.

4    
Breda 1965

Leutig om te luisteren,ga zo door BSR.Ik ben het niet met alles eens,maar daar gaat het niet om

0    
Stef stuntpiloot

Super goed initiatief! Wellicht kan er nog meer gestart worden met een leuke/originele vaste rubriek.
Ideeën:
- vergeten NAC spelers
- Verhalen van vroeger/museum van NAC
- Een mooi NAC doelpunt uitlichten.
- Een typische NAC actie op het veld uitlichten.

4    
BredaCentrum

@Bsiderats,

Enorm tof initiatief! Ik zie ze graag vaker verschijnen. Goed tijdverdrijf tijdens de pauzes van het werk.

3    
Dutchbird

@7hills
We zullen het zien. Het is de vraag of VDA dan nog in functie is want ik lees op de VI site bij het bericht over van Wonderen: "Voor de td lijkt het binnenhalen van Van Wonderen een soort van examen. De trainer is door de grootaandeelhouders en de rvc duidelijk tot eerste optie benoemd, mocht de missie niet slagen dan zal dat de toch al kritisch bekeken Van den Abbeele worden aangerekend."

Van Wonderen gaat terecht op zoek naar zekerheden maar het is de vraag of VDA hem die kan geven. Het lijkt wel alsof de aandeelhouders en RvC onze Belg zichzelf de das om willen laten doen.

4    
SjorsNAC

Prima eerste podcast, vanmiddag in de file opgezet. Ga zo door is echt een toevoeging. Mooi als hij ook op spotify en apple podcasts zou komen in de toekomst.

5    
Ivo

De op voorspraak van Edelenbos gehaalde Brood en Vrede zijn al weer weg, de op voorspraak van Edelenbos gehaalde TvdA is de volgende die gepiepeld wordt. Lekker gewerkt allemaal.

Ik vraag me af wat die aandeelhouders nou allemaal aan het doen zijn achter de schermen. Mensen halen en na amper 6 maanden alweer afschrijven, ondertussen de hand op de knip houden.

Zijn NAC bewust naar de klote aan het helpen om zo een overname te forceren? Het lijkt er bijna wel op.

1    
Buurman

Van mij lag het ook korter maar dat is geen kritiek. Verder ; 👍

3    
Tico

Ik vind dit helemaal te gek, blijf zo doorgaan BSR!!!

8    
RaraNAC

De podcast mag van mij prima richting een uur.

Naast de actualiteiten zoals de wedstrijdbespreking zou ik ook graag wat diepte interviews horen.
En dan niet met voetballers die niets te melden hebben maar juist met mensen die er wat verder vanaf staan.
Interviews met direct betrokkene kunnen ook leuk zijn alleen vaak durven ze weinig te melden dus kom je uiteindelijk niet verder.

Maar ook verhalen uit de oude doos door oud spelers of medewerkers zijn interessant.
Ga desnoods een gesprek aan met Mommers. Niet om hem (terecht) af te branden, maar om eens zijn verhaal te horen.

Het gaat mij om interessante mensen die wat te zeggen heb. Het mag een feelgood gesprek zijn maar ook een goeie discussie op gang brengen.

-2    
Marco van Bavel

Van Hooijdonk heeft bijna nog geen kansen gemist? Astumblief zeg!!!

6    
Talent

Complimenten mannen👍 Erg tof om te luisteren, kan me niet lang genoeg duren😜

3    
Ojee

Kan dit niet gewoon dagelijks? Lekker in de file! Kan niet lang genoeg duren.

4    
Breda F2

Luisterd lekker heren!! Weer wat anders en tof om jullie mening te horen. Ga zo door!!

Hup NAC

6    
[email protected]©

Hoewel het zeker aangenaam is om naar te luisteren, is de toon voor mij is iets te neutraal en analytisch. Alsof ik naar Studio Voetbal zit te luisteren. Van mij mag het iets meer met een gele bril met een zwarte diagonale baan. Verder kan ik me ook vinden in de al eerder genoemde suggesties om gasten uit te nodigen en herinneringen uit het verleden op te halen. Tot slot mag de terugblik op de wedstrijd wat korter en de andere onderwerpen wat langer.

Buiten dat, complimenten.

2    
Hoge Vucht

Leuk, ga ik zeker in de auto even luisteren.

4    
NAC4Ever

Leuke toevoeging van jullie site!

0    
Co

Komt de nieuwe trainer pas als we 10 wedstrijden verder zijn?

Wat een amateurisme!

4    
tuigzigt

hoe meer nac nieuws hoe beter. bedankt voor de moeite mannen, heb er van genoten op het fietske!

-4    
Jan Bril

VI: “Het contract van Timon Wellenreuther bij Willem II loopt komende zomer af en dus kan hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club. “

Als de Kruiken hem nu verpatsen levert hij nog wat op. Ik denk dat ze in Stilburg onze Nick Olij uit Dongen al op de korrel hebben. In de winterstop of na het seizoen. Voor Tom lastig want die kan het geld goed gebruiken.

6    
D'n Wim

Heren,

Allereerst complimenten voor deze podcast want het zit nu al goed in elkaar. Ons clubke is uiteraard nooit saai dus er is genoeg te bespreken.

Om het op lange termijn een interessante podcast te maken en houden is het zeker leuk als jullie wisselende gasten uitnodigen en vaste rubrieken maken. Persoonlijk luister ik heel veel naar wieler podcast ( De Rode Lantaarn, In het wiel ). Naar mijn idee kunnen jullie hier veel inspiratie uit ophalen aangezien zij dit al langer doen doen ( 79 en 133 afleveringen op spotify). Een aantal vaste rubrieken zorgt voor structuur en herkenning welke jullie uiteraard naar eigen wensen kunnen invullen.

Met mijn woon-werkverkeer van 2 uur per dag ben ik erg blij met jullie podcast! Hoe langer hoe beter!!

Ga zo door!

1    
Badeend

Als het waar is dat TvdA voor een 'examen' staat en afgerekend zou worden op het wel of niet binnenhengelen van Van Wonderen, hebben de aandeelhouders niet alleen de verkeerde personen aangesteld, maar gaan ze ook nog eens op de verkeerde stoelen zitten. En dat al (weer) na een half jaar.

Zou schokkend zijn.

Ik ben geen voorstander van 'acties', en ik vind dat aandeelhouders, RvC en directie hier continu te gemakkelijk worden afgebrand met een soort eenzijdige (vaak erg kortzichtige!) blik, maar als dit waar is, brengen ze onze club rustig naar de rand van de afgrond. En dan is toekijken geen optie meer.

1    
Ivo

Blijkbaar is er interesse voor Mounir El Allouchi. Ik gun hem een mooie transfer. Die jongen heeft hier een hoop meegemaakt, en kan in een andere omgeving misschien nog een stap zetten.

0    
NV

Geweldig! Zet dit door. Luister zelf vaak naar de podcast van Laurens ten Dam. Waarbij ik vooral het inzicht in de wielrennerij erg interessant vind. Wellicht dat met gasten uit de NAC voetballerij jullie dit ook kunnen bieden. Ook gasten als de Bril van F7, de mannen van het Vak G cafe, suppoost Willy (of is het Wilma), 076 radio, Bredalocos, Ben en de mannen van ons veld kunnen zeer leuke interviews opleveren.

1    
PvG

De podcast is nog niet te vinden via Google Podcasts? Gaat dat nog wel komen?

Laad alle berichten na dit bericht in