Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #115

Thiestemberg

Een rustig NAC-weekje. Toch zijn we er weer met een nieuwe Tikkie naar het Zuiden. Thijs 1 keert terug en samen met Yannick en Thijs 2 blikt hij terug op een week waar NAC won van Almere City en er ook weer het nodige gebeurde aan het overnamefront.

NAC steelt de overwinning in Almere
Almere City heeft aangifte gedaan, met een treffer in extremis won NAC onterecht van Almere City. Hierdoor moet de club van Ally de Aap de periode titel voorlopig even uit het hoofd zetten. Verder blikken de mannen aan tafel voorzichtig vooruit op de play-offs want NAC heeft op voor zichzelf ook prima zaken gedaan.

De Overnameprocedure
Aanstaande donderdag stemt Stichting NOAD definitief voor of tegen de plannen van de City Group. Ondertussen probeerde de RVC de stichting te beïnvloedden en stuurde Wim van Aalst een brief naar de aandeelhouders.

Ex-NAC
Schalk, Steijn en Fiorini. Zij en nog meer komen voorbij in de vaste Ex-NAC Rubriek deze week. Daarnaast sluiten we de podcast af met het clublied. Ter ere van de overleden Albert Brossen.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #115
Bron:
B-Side Rats
236 Reacties
215   120  
Chris W.M.

Nax kan zijn wekelijkse factuurtje weer aan CFG sturen. Zijn opstel zonder ook maar iets van een feitelijke onderbouwing, met tegenstellingen en regelrechte leugens is weer uit zijn pen komen rollen, ter meerdere glorie van zijn geldbeluste vriendjes uit het Verre Oosten. Zelf zonder enige kennis van de andere plannen beweren dat CFG het beste plan heeft, en ondertussen stichting NOAD beschuldigen van een bewustzijnsvernauwing opgedrongen door de supporters als er niét feniksen wordt voor CFG. Je moet maar durven.

29   29  
Tante Annie

Zo, weer eens lekker luisteren. Voor het eerst weer eens de foodcast van bndestem eerst geluisterd. Moet zeggen dat ik de karakters van bsr meer waardeer in een podcast maar dat John karelse veel goed maakt

18   20  
Jack

Ben Ik met u eens tante annie

34   15  
Just me

Fijn dat er nu eindelijk duidelijkheid is wanneer st. NOAD met een antwoord komt.

59   45  
H.V.M.

"Ondertussen probeerde de RVC de stichting NOAD te beïnvloedden"

De nog vier overgebleven incapabele RVC leden blijven een uitermate dubieuze rol spelen.
Deze vazallen van van Aalst hebben er duidelijk alle belang bij om de City Deal door onze strot te duwen.

Volgens de huidige stand van zaken is de kans erg klein dat die dramatische deal rond gaat komen en dat is maar goed ook.
Bij een overname door de City Group raak je namelijk nooit van deze mollen af.
Bij eventuele lokale overname waar Vrolijk bij betrokken is, vliegen ze er met 300 km/h uit en dat alleen al is uitstekend nieuws.
De huidige RVC is een schande voor NAC.

75   120  
Belgische Naccer

Ik ben benieuwd naar de stemming donderdag. Ik hoop toch op eindelijk groen licht voor City. Dan kunnen er meteen spijkers met koppen geslagen worden en dan kun je het volgende seizoen nog redden.

Natuurlijk kunnen ze tegenstemmen, prima, maar wie komt er dan ineens wel met 7 miljoen aankakken? Dan gaat het nog maanden duren, en weer een hoop geblaat van tig partijen, met als resultaat, WEER een verloren seizoen en misschien wel een verloren club.

Kom er maar in hoor City! Begin maar met Olij voor 4 jaar vast te leggen voor een representatief salaris, dat is een groeibriljantje. De rest is vervangbaar.



144   115  
Wolfmanjack

Ik hoor toch echt liever BndeStem. Dat lijken nog meer supporters dan de jongens van Bsiderats

14   6  
Tegel

Waar kan ik nu de virtuele schema zien bd play offs?

88   141  
naxioma

De week waarin Stichting NOAD ADVENDO Combinatie en de Raad van Commissarissen een besluit gaan nemen, maar zeker nog niet de week waarin wordt bepaald wie uiteindelijk NAC Breda gaat overnemen. Het kan nog weken, zo niet maanden gaan duren.
Stichting NOAD zit in een lastige situatie. Ze gaan mogelijk tegen de overname van City Football Group stemmen, niet zozeer omdat zij niet geloven in de plannen van CFG, maar omdat zij zijn meegenomen in de collectieve bewustzijnsvernauwing die zich heeft meester gemaakt van de diverse supportersgeledingen. De supporters hebben elkaar gek gemaakt en zijn -gevoed door wantrouwen- gaan geloven in doemscenario's en complottheorieën. Een nuchtere beoordeling van CFG en haar plannen is haast niet mogelijk, terwijl op basis van criteria dit toch echt de beste eigenaar is voor NAC.
Voor alle partijen geldt dat cultuur en kernwaarden behouden kunnen blijven, zeker als daar goede afspraken over gemaakt worden. De verschillen zitten vooral in wat voor een betaald voetbalorganisatie het belangrijkst is tegenwoordig. Dat is ten eerste het vermogen en de bereidheid langjarig in NAC te investeren en eventuele verliezen af te dekken. De inschatting is dat de komende jaren een investering nodig is van tenminste 20 miljoen euro (inclusief de 7 miljoen voor overname van de aandelen). Voor City Football Group is dat geen enkel probleem. Voor de Amerikanen is het maar de vraag of zij dat kunnen en willen (volhouden). Hoe gecommitteerd zijn zij? Is het een solide club, of vallen zij bij het minste of geringste tegenwind, uit elkaar? Dat is en blijft een groot risico. Voor het lokale alternatief is het bijna onmogelijk om de vereiste twintig miljoen op tafel te krijgen, zeker onder de idee dat uiteindelijk de aandelen in bezit komen van de club. Wie gaat in de toekomst eventuele verliezen afdekken? Ook ben ik zeker niet gecharmeerd van de zgn zachte lening die de ondernemers NAC gaan verstrekken.
Ten tweede gaat het over voetbalachtergrond, voetbalnetwerk en voetbalexpertise. Dit zit bij City Football Group in het DNA. Zij weten wat nodig is om een goede jeugdopleiding op te zetten. Zij weten hoe technisch beleid gevoerd moet worden. Zij hebben het netwerk en de expertise hier goed invulling aan te geven. Dit is al een stuk minder bij de Amerikanen en nog veel minder bij het lokale alternatief. Zijn zijn afhankelijk van wie bepaalde cruciale posities gaan invullen, en ook dan nog zullen ze niet kunnen tippen aan wat City Football Group te bieden heeft. De Amerikanen en het lokale alternatief zullen vast mooie plannen hebben, maar de kans dat zij deze succesvol kunnen uitvoeren is bij hen gewoonweg veel en veel kleiner. Gewoonweg omdat zij minder solide zijn, minder kapitaal hebben en vooral ook minder netwerk en expertise hebben in het runnen van een betaald voetbal organisatie.
Als de Stichting NOAD en de Raad van Commissarissen onafhankelijk en objectief naar de 3 partijen kijken, dan kan het niet anders dan dat zij kiezen voor de City Football Group. Op basis van relevante criteria is het belang en de toekomst van NAC hiermee het best gediend. Diep in hun hart weten de leden van Stichting NOAD en de Raad van Commissarissen dit natuurlijk ook, maar vraag is of zij bestand zijn tegen de enorme druk van buitenaf.
Mocht de Stichting NOAD -in eerste aanleg- tegen overname door de City Football Group stemmen, dan maken zij een enorme historische fout met grote gevolgen voor de toekomst van NAC. Zeker als dit op oneigenlijke gronden en 'buiten het beoogde mandaat' zou gebeuren.
Bijkomende vraag is of de Stichting NOAD eind van de week een alternatief voordraagt. Formeel kan zij hier nog zes weken mee wachten, maar dat is onverstandig en onverantwoord. Maar kiezen uit twee slechtere alternatieven is natuurlijk geen pretje voor de heren van de Stichting NOAD. Mochten ze het lokale alternatief voordragen dan winnen ze wellicht de populariteitsprijs bij sommige supportersgeledingen, maar dan tekenen ze ook voor behoud van ellende en uiteindelijk voor het (uitgestelde) doodvonnis van de club.
De kans dat de (groot)aandeelhouders akkoord gaan met een alternatief (anders dan overname door City Football Group) is zeer gering. Ook zij weten dat een gezonde succesvolle toekomst van NAC het best gerealiseerd kan worden indien City Football Group de nieuwe eigenaar wordt.
Het kan nog weken, zo niet maanden gaan duren. Tenzij de Stichting NOAD en de RvC natuurlijk deze week nog tot inzicht komen en instemmen met overname door de City Football Group. De partij die waarschijnlijk sowieso aan het langste eind zal trekken.

31   10  
Geelzwartwit

@nax

De partij met de langste adem, diepste zakken en grootste voetbalnetwerk moet het volgens jou dus worden en als er harde cultuurbehoud afspraken gemaakt worden is dat volgens jou City.

Is dat wat je bedoelt?

41   69  
naxioma

@geelzwartwit

Ja. Hiermee is het belang van NAC en de supporters mijns inziens het best gediend. Geen populair standpunt hier, maar ik weet zeker dat we over een aantal jaren -als we weer gewend zijn aan Avondjes NAC in de eredivisie- blij zijn dat verkoop aan City Football Group destijds (alsnog) is doorgegaan.

41   16  
RV

Grotendeels eens hoor Naxioma.
Maar hoe groot die kennis ook is binnen City Group, zij gaan de club NAC toch ook zien als een handelshuis wat als onderdeel van een grote groep gaat functioneren.

Behoud van cultuur enzo dat geloof ik allemaal wel, dat bepalen de supporters. Kennis, mooie fitnessapparatuur en een groot netwerk gaan er ook komen. Maar allemaal

Het is ook complete onzin dat er grote bedragen in NAC geïnvesteerd moeten worden. Met het huidige budget moeten we top 5 draaien (eigenlijk top 3) en met goed beleid in ieder geval iets stabieler worden.

Dat is prima haalbaar met een kleine kapitaalinjectie, goede TD, oprechte AD en binding met de achterban. Daar is geen zak geld uit het Midden Oosten voor nodig.

67   34  
Ivo

Daar hebben we Naxioma weer met zijn grijsgedraaide langspeelplaat.

Die voorbij gaat aan alle negatieve kanten en risico's van een City filiaal zijn. Een Hallelujah verhaal.

Ik ga de discussie niet nog een keer voeren, dit is de afgelopen weken al tientallen keren gedaan. Ik wens NOAD veel wijsheid en hoop op een sterk lokaal alternatief.

22   6  
Geelzwartwit

@nax

Zij die alle voorwaarden en voorstellen kennen en alle vragen stelden en antwoorden ontvingen. Enkel zij hebben de informatie om een keuze te maken.

Of je weet echt alle ins outs of je adviseert zoals de meeste supporters op basis van wat jou het beste lijkt.

Laat het tromgeroffel richting de final episode and may the best win

27   74  
naxioma

@geelzwartwit

Mooie plannen kan iedereen maken, maar het gaat ook om het vermogen ze uit te voeren. En wat dat betreft staat de City Football Group er veel beter op dan de Amerikanen en zeker het lokale alternatief. Daarvoor hoef je niet eens de plannen tot in detail te kennen.
Dan rest nog de vraag of Stichting NOAD door de enorme druk die op hen is uitgeoefend nog wel onafhankelijk en objectief op basis van relevante criteria kan oordelen.
Daarom is de idee van de Raad van Commissarissen om gezamenlijk standpunt te bepalen niet eens zo gek.
Wat er ook gebeurt deze week de kans dat de City Football Group de nieuwe eigenaar wordt is en blijft nog steeds het grootst, ook als het in eerste aanleg zou worden afgewezen door de Stichting NOAD.

23   36  
De Bolle Damen

@Wolfmajack
Volledig eens!
Met respect voor DAT ze het doen maar ik betrap ze er steeds meer op dat ze NAC niet of nauwelijks volgen. Ze weten vaak niet wie er meededen wat een uitslag was, of ze met rouwbanden speelden , de geschiedenis van de club kennen ze niet goed genoeg en als klap op de vuurpijl zeggen ze vaak niet te gaan of niet te kijken naar een wedstrijd. En als laatste ook nog vaak verkondigen dat je beter naar Baronie kan gaan.
Ja waar zit het NAC hart.

46   12  
Ivo

Laten we er geen wedstrijdje verpissen van maken over wie de grootste/beste NAC supporters zijn. Deze jongens steken er vanuit enthousiasme en liefde voor de club veel eigen tijd in, net zoals deze website.

Daar kan je alleen maar waardering voor hebben.

Hopelijk is de overnamesoap snel voorbij en kunnen we het snel weer over voetbal hebben.

Deze topics zijn allang niet meer representatief voor wat de gemiddelde NAC supporter vindt, de meeste mensen zijn afgehaakt door de eindeloze discussies waar een paar mensen (ik vermoed ook nog onder meerdere namen) heel erg dominant zijn. Niemand gaat 20x dezelfde discussie voeren. Ik ben er in ieder geval wel klaar mee.

215   120  
Chris W.M.

Nax kan zijn wekelijkse factuurtje weer aan CFG sturen. Zijn opstel zonder ook maar iets van een feitelijke onderbouwing, met tegenstellingen en regelrechte leugens is weer uit zijn pen komen rollen, ter meerdere glorie van zijn geldbeluste vriendjes uit het Verre Oosten. Zelf zonder enige kennis van de andere plannen beweren dat CFG het beste plan heeft, en ondertussen stichting NOAD beschuldigen van een bewustzijnsvernauwing opgedrongen door de supporters als er niét feniksen wordt voor CFG. Je moet maar durven.

58   27  
De muzikant

Tot zover de propaganda namens Naxioma. Leuk al die aannames die jij beschrijft, maar City heeft dit niet op papier gezet en zal dit ook nooit doen, omdat ze er dan later op aangesproken kunnen worden. Ben het volledig eens met Chris WM, snel je factuurtje indienen bij de "grote' drie. (Al heb ik soms de indruk dat je er zelf een van bent)

33   6  
Geelzwartwit

Fijn dat er een beetje tegengas kwam in de podcast over het zogenaamde dreiging op faillissement

Zoals het in de brief staat lees ik als:
NAC is nu financieel gezond (mede door transfergelden) maar NAC kan financieel niet gezond blijven als het lang in de kkd blijft.
De voorbereidingen op het nieuwe seizoen dienen al gestart te worden. De aandeelhouders zullen niet meer investeren. Nieuwe transfergelden lijken niet te komen (op Olij na) en NAC zal het sportief met een lager budget moeten doen.

Hoge begroting. Lager sportief budget. Geen investeringen. Minder seizoenskaarten en sponsors door sportieve teloorgang? Dan komt de club inderdaad in gevaar. NAC is te duur om in de kkd te blijven.

Je kan het dreigen noemen, wat goed tendentieus werkt. Je kan het ook waarschuwen noemen. Van Aalst waarschuwt in een brief mede aandeelhouders voor het voortbestaan van de club. De club is te groot om zonder extra investeringen in de kkd te spelen.

En dat laatste horen we al sinds de degradatie.

38   32  
Ivo

Toch apart dat Naxioma vlak na het posten van zijn berichten meteen een hoop plus-duimpjes heeft. En daarna diep de min in zakt. Hoe zou dat nou komen.

51   21  
Robbie

Nax……zucht. Waar ik eerst de slappe lach kreeg van de ellenlange zichzelf herhalende epistels merk ik dat dit aan het omslaan is in ergernis. Schrijvers die oprecht argumenten aandragen, zoals TIP, kan ik nog waarderen ook al ben ik het er niet mee eens. Wat ik afkeur en volstrekt ongepast vind is je volharding om supporters die anders denken neer te zetten als een stel naïeve , domme leeghoofden. Arrogant en ongepast. Komt overigens overeen met de CFG mentaliteit.

26   75  
Cees-2

IVO: Je kan wel een domme cynische reactie geven. Maar Naxioma kan door niemand ontzegd worden, dat zijn reacties een bepaalde inhoud bezitten. Menigeen kan daar een voorbeeld aan nemen. Al besef ik dondersgoed dat dat bij verschillende personen nooit gaat binnenkomen. Jij weet zelf heel goed waarom dat nooit bij hun en mogelijk bij jou nooit gaat binnenkomen Het ontbreekt hun o.a. aan deskundigheid en meestal ook aan rationeel denken. Verder zit het in hun genen om iemand te schofferen. Daarnaast bevuilen ze deze site!

30   5  
RaraNAC

Zullen we zodra de play offs beginnen gewoon al onze (NAC)zorgen eens opzij schuiven en als 1 man achter de ploeg gaan staan?

Ik ben door dit hele overnameproces he-le-maal NAC moe.
Zelfs te moe om Manders voor lul uit te maken..

Een promotie wonder na het zwaarste NAC jaar in m’n 25jarig scc-schap zou mij ziels gelukkig maken.

37   17  
gedoe

naxioma jongen, je bedoelt het allemaal goed daar ga ik vanuit...
maar je klinkt af en toe net een verstokte roker die probeert goed te praten dat stoppen geen zin heeft

20   15  
Ernie

Duurt allemaal veel te lang. Met het gevolg dat je ook komend seizoen kansloos bent voor promotie. Met Roda, Excelsior, Ado, de Graafschap, W2 en Pec eindig je wederom kansloos 8e. Dat betekent nog minimaal 2 seizoenen Kkd. Bovendien zullen onze beste spelers ook nog vertrekken aan het einde van het seizoen.

43   14  
Ivo

@Cees-2
De afgelopen weken hebben velen hier, en ik ook, inhoudelijke discussies gevoerd over de overname en wat de voor- en nadelen zijn van een overname door City. Ik heb daarin mijn mening ook een paar keer bijgesteld, door nieuwe informatie en argumenten van anderen.

Naxioma blijft consequent over alle nadelen en risico's heenstappen. Hij ziet ze niet, hij noemt ze niet, ze zijn er in zijn ogen gewoon niet. Het is een ontzettend eenzijdig verhaal. Een hoog "Wij van WC Eend adviseren WC eend" gehalte. Op een gegeven moment houdt het op, ik kan hier wel weer een heel epistel wegzetten, maar dat is een herhaling van zetten.

Naxioma heeft zijn mening en dat mag, maar het is hier net Groundhog Day. De dag wordt geopend met een vergelijkbaar epistel van Naxioma, waar veel NAC supporters gewoon niet achter staan. Allemaal prima maar verwacht niet dat mensen er nog voor op de banken gaan staan. En deze site wordt er ook niet leuker van.

Dat is de reden dat de reacties op Naxioma steeds flauwer en cynischer worden. Hij mag zichzelf ook wel even achter de oren krabben.

42   13  
HupNac

@Nax

Tenenkrommend hoe jij je mening als feiten probeert neer te zetten. Zonder enige onderbouwing!

Waarschijnlijk gaat het je alleen om mensen in het harnas te jagen. Dat lukt je wel.

De weerstand tegen City groeit met elk stukje dat ik lees van jou.

Wanneer City echt het beste voor Nac had gehad hadden ze allang de onzekerheden en vragen vanuit de achterban beantwoord. Tot de dag van vandaag geen info vanuit hun (op het copy paste stukje van fc Lommel na)

Dat zegt ook wel een hoop over hoe ze kijken naar Nac. Het interesseert ze geen reet als NOAD nee zegt. In hun ogen is het een 13 in een dozijn verhaal.

HupNac


30   10  
Geel/Zwart

@Naxioma

Ik ben wel benieuwd wat jij onder de NAC identiteit en dito cultuur schaart. Je kunt wel kinderlijke afspraken maken over behoud van de clubkleuren etc, maar dat is het simpelweg niet. Het gaat niet om wat CFG in praktijk gaat doen en wat voor afspraken ze maken. Het gaat erom dat de visie, identiteit en handelswijze van CFG als voetbalgroep met tal van andere clubs per definitie al haaks staat op het behoud van een volksclub. Los can alle afspraken, los van al het geld en los van al het beleid.

Dus óf je snapt niet helemaal wat de identiteit en cultuur van NAC als volksclub zijn, óf je denkt dat CFG hun visie en handelswijze van de hele organisatie speciaal voor NAC gaat omgooien. Ik denk het eerste

38   7  
Ivo

@Geel/Zwart

Kijk eens op de sites van Lommel en Troyes naar de samenstelling van de selectie.

Bij Lommel:
Zweden, Algerijnen, Brazilianen, Peruanen, Ijslanders, Japanners, Nigerianen, Tsjechen, Ganezen en Finnen in de selectie.

Bij Troyes:
Algerijnen, Amerikanen (Palmer-Brown, die kennen we nog), Frans-Gyanezen, Marokkanen, Ivoorkusters, Guinee-Biassauanen, Burkina-Fasoanen, Malinezen, Comoranen, Braziliaans-Congolezen, Kameroeners, Portugezen, Een Servier (Luca Ilic, die kennen we nog), Canadezen, Zuid-Afrikanen, Zuid-Koreanen.

En volgend seizoen is de helft weer weg en komt er een nieuwe buslading binnen.

Ook dat is identiteit. Dat er herkenbare of bekende spelers op het veld staan. Dat je, zeker in de KKD, een stevige Nederlandse kern hebt. Vergeet het maar, als de overname rond is wordt het vreemdelingenlegioen naar binnen geschoven.

En kan je de jeugdafdeling opdoeken, of wordt het daar net zo. Lokale jeugd wordt dan veldvulling voor de City talenten waar ze zelf geen plaats voor hebben. Tot en met de O15 zal het nog wel meevallen, maar daarboven krijg je hetzelfde verhaal.

Maar hier heeft Naxioma het dus niet over.

18   53  
naxioma

@ivo @geel/zwart
Ik heb meerdere keren uitgelegd waarom voorbeelden van Troyes en Lommel niet van toepassing zijn. Dat is volgens mij ook bij jullie bekend. Maar ja, als je niet openstaat voor de andere kant van het verhaal, dan kun je (ik) lullen als brugman, maar dan wordt het nooit wat. Ga ik dus niet nog een keer doen. We gaan het zien wie over een half jaar de nieuwe eigenaar van NAC is geworden. Wordt de weg naar boven ingezet of gaan we met lokaal langzaam maar zeker terminaal?

36   8  
Ivo

@Naxioma

Je hebt dat uitgelegd, maar met die uitleg hoeven we het niet eens te zijn.
Het is mij niet duidelijk waarom NAC Breda een uitzonderingspositie zou krijgen in de City Group, en er een totaal andere benadering gekozen zou worden voor de selectie samenstelling. en dit staat ook nergens toegelicht of zwart op wit. Het is wishfull thinking.

Zelfs toen wij enkel samenwerkten met de City Group kwamen de Palmer-Browns, Faupala's en Agyepongs deze kant op. En dat was nog veel vrijblijvender dan dat het wordt.

Ook je "City of faillisement" kaart ligt weer op tafel, ook daar ben ik het niet mee eens. NAC kan net als een Almelo of Sparta een stabiele eredivisieclub worden. Maar dat begint met visie en goede mensen. Met het geld komt het wel goed, als de macht over de club weer in goede handen komt. Overigens weten we nog steeds het investeringsplan van City niet. Lommel is ook volgepompt met schulden. Maar daar ga je ook graag aan voorbij.

18   10  
Boxer

Toch nog een vraagje omtrend jullie berichtgeving.

Uiteraard is het jullie site en mogen jullie plaatsen wat en wanneer je wilt en dat je uitzonderingen maakt voor overledenen, ik vind het prima.
Dat jullie verder je alleen beperken tot berichtgeving is uiteraard jullie mening en keus echter sla je mijns inziens hiermee de plank ietwat mis.

Degenen die de overname blokkeren, frustreren of zelfs dwarsbomen raak je hier niet mee, sterker nog, die lopen denk ik rond met de vraag waarom jullie dit niet veel eerder hebben gedaan.

Je raakt de doorsnee supporter die net als ik het digitaal bierdrinken en kut roepen mis.
En dat is jammer...

29   12  
PietP

En zo kennen we Nax weer:
"Wordt de weg naar boven ingezet of gaan we met lokaal langzaam maar zeker terminaal?"

Ik voorspel dat als we volgend seizoen niet met een straalengte afstand 1e staan hij dit gaat blijven herhalen.
Lekker vermoeiend...

Gelukkig heeft iedereen al genoeg gelezen van deze clown om het op waarde te kunnen schatten.

12   29  
De Kroonprins

Het is ook gewoon bullshit dat hier telkenmale wordt gesteld, dat alle clubs die volledig of gedeeltelijk onderdeel uitmaken van de CFG, een selectie hebben die grotendeels bestaat uit buitenlandse spelers uit alle windstreken. Alleen bij Lommel is dat feitelijk het geval. Een club die door CFG wordt gebruikt om niet-EU spelers te kunnen plaatsen, aangezien Belgische regelgeving dit tegen relatief gunstige voorwaarden mogelijk maakt. Daar was men bij Lommel, een club die op sterven na dood was, ook volledig van op de hoogte toen de aandelen werden overgedragen aan CFG.

Bij Troyes zijn 23 van de 31 selectiespelers, spelers met een (deels) Franse nationaliteit dan wel spelers die al jaren in Frankrijk spelen en geen enkele relatie hebben met CFG. Het aandeel buitenlandse spelers verschilt hiermee helemaal niet zo wezenlijk met andere Franse ploegen. Girona hetzelfde verhaal, de kern van de selectie bestaat "gewoon" uit Spaanse spelers. De clubs uit de Verenigde Staten, Australie, Japan e.d. idem.
Maar dit lijkt de anti-CFG groep liever niet te willen horen...

25   4  
Ouwe Spionkop

Ik heb het voorgevoel dat het plan van de Amerikanen nog wel eens onverwacht een goede kans gaat maken en naar voren wordt geschoven door de Stichting NOAD morgen.
We gaan het zien.

23   7  
Heedikke

@nax

Misschien heb je wel gelijk joh, kijk maar naar de documentaire Sunderland till I die, geld regeert het voetbal. Maar hoe je het ook wendt of keert je wordt een wormvormig aanhangsel van City. En ik wil graag dat Nac Nac blijft. Dan maar tenenkrommend voetbal, maar het is wel de club van toffe jongens uit Breda en niet van een louche olie sjeik.

22   8  
HupNac

"Als je niet openstaat voor de andere kant van het verhaal" 😂

Dat is nou net het probleem Nax! Dat is er niet! Alleen het copy paste verhaal van Lommel. Verder helemaal niks. Alleen wat aannames van procity lui die als feiten worden verkondigd!

Zolang er geen serieus plan is moet je niet verwachten serieus genomen te worden.

We hebben het hier niet over fucking knikkers!

Komt er een goed plan en verhaal waarin ik me kan vinden dan ben ik echt niet de beroerdste om city opnieuw in de weegschaal te leggen.

Blijft het verhaal (wat het nu is) geld erin pompen en Nac omtoveren tot een azc..... dan nee

HupNac

20   16  
Ome Cor

Yadran blablablanco typte weer een stukje met NAC-Bomber Alex Schalk als kop.

Man man....Alex heeft meer dan 7 jaar geleden 58x op het veld gestaan voor NAC en Blanco beschrijft hem alsof het de beste speler in de NAChistorie was.

Destijds was er voldoende twijfel over Alex bij club én aanhang. Hij behaalde daarna wel successen in Zwitserland, maar dan nog. Blanco is weer aan het likken.

Mooi dat hij gelijk succesvol is in Japan, maar laat NAC nu eens ff los bij de naam Schalk.
Wie weet, na een mooie overname, hebben we hem helemaal niet nodig.

10   4  
Geelzwartwit

@dekroonprins

Daarom ook zoveel appels en peren in het onwetende verhaal. Zolang we niet het naadje van de kous weten, wat logisch is bij een bedrijfsovername vindt het geluid van de aanname en emotie gretig aftrek.

Daarnaast waren de smaakmakers bij NAC meestal geen Bredanaars of Nederlanders. Dat we nu een nagenoeg Nederlandse selectie hebben komt oa door budget en een coach uit het verleden die het liefst Nederlands sprak en geen spaans etc.

23   13  
Ivo

@Kroonprins / Naxioma

Feiten en Cijfers. Troyes werd in de zomer van 2020 aan de City Group toegevoegd.

In het seizoen 2019/2020 hadden 7 selectiespelers van Troyes niet de Franse nationaliteit. (Bron Transfermarkt)

In het seizoen 2021/2022 kwamen er 10 spelers bij die niet de Franse nationaliteit hadden:
Palmer-Brown, Conté, Koné, Kaboré, Kouamé, Metinho, Ilic, Baldé, Ugbo, Mothiba.

Er kwamen slechts 7 spelers bij die wél de Franse nationaliteit hadden:
Moulin, Rami, Larouci, Biancone, Chavalerin, Ripart, Chadli.

Dus de ruime meerderheid van de nieuwe spelers was buitenlands. Zo gaat dat jaar na jaar door. Je wordt langzaam overspoeld. Tot je op de tribune zit en denkt, waar zit ik in godsnaam naar te kijken.

13   7  
JH

Ik wacht nog steeds op een compleet plan van alle aanbieders alvorens ik mijn voorkeur uitspreek gebaseerd op aannames, roddels, vooroordelen en of sentimenten.

19   9  
Ivo

@JH
Wij, de supporters, krijgen de complete plannen niet. Dus je kan nog heel lang wachten.
Wij hebben NOAD als laatste strohalm, degene die dat gouden aandeel bedacht heeft is misschien wel onze redder geweest. Eerst maar eens de uitkomst afwachten. Morgen dus.

9   10  
fvf6

De hele overname procedure heeft al veel te lang geduurd . NAC krijgt zo veel te weinig tijd om voor het nieuwe seizoen iets redelijks weg te zetten . Spelers zullen niet staan te dringen om naar NAC te komen vanwege de grote onzekerheid over de toekomst van NAC .Spelers zullen ook niet verlengen vanwege de onzekere toekomst . Ook sponsoren en supporters zullen wegblijven. Ik begrijp niet waarom de stichting NOAD zoveel tijd nodig heeft gehad om de beslissing die vanaf het begin dat city de overname gegund werd te nemen . Deze was toch duidelijk zoals ik heb begrepen NEE,NEE en nogeens NEE geen city . Maar haast is nu geboden anders is het te laat om knopen door te hakken.We moeten naar een situatie toe waarin spelers weer een binding hebben met NAC en Breda en niet spelers die passanten zijn , iets wat bij een overname van city zal gaan gebeuren .

19   9  
De Kroonprins

@Ivo
Je doet je best om die cijfers als feiten te presenteren, maar het is niet meer dan hele gekleurde informatie. Van de 10 spelers die jij opnoemt speelden Metinho, Mothiba, Kouamé en Kone reeds 6, 8, 9 en 11 jaar in Frankrijk. Nee geen spelers met een Frans paspoort, maar dit illustreert nu eenmaal de Franse muliculturele samenleving. Kijk naar de Franse jeugdelftallen, ook daar zie je vooral spelers met Afrikaanse voorouders.

Het zal zeker zo zijn dat er na de overname van Troyes meer spelers zijn bijgekomen met een niet-Franse nationaliteit. Het is echter onzin om te stellen dat ze worden overspoeld door buitenlandse spelers. Daarnaast was er simpelweg ook een kwaliteitsimpuls nodig bij Troyes na de promotie, niet onlogisch dat dit deels wordt ingevuld met niet-Franse voetballers.

19   19  
naxioma

@ouwe spionkop

Het zou mij ook niet verbazen als de Amerikanen als alternatief naar voren worden geschoven. Is een soort CIty-light, maar wel met veel meer potentieel dan het lokaal alternatief.

14   12  
Dos

Vertrouw op Stichting NOAD, ongeacht de uitkomst.

28   13  
Rat verlegh

Het gaat nog spannend worden tussen de Amerikanen en het lokale initiatief. Zelf ben ik de grootste voorstander om deze plannen samen te voegen (zoals al eerder was tussen de Amerikanen en Karel Vrolijk): Lokale kennis en mensen (Lokaal initiatief) + voldoende geld (Amerikanen) zorgt in mijn ogen voor de ideale combinatie.

We gaan zien wat er deze week gaat gebeuren, één ding is (gelukkig) duidelijk geworden: City is klaar in Breda..

@ Naxioma: Heb jij de verdere plannen (buiten dat A4-tje wat ze hebben gedeeld) van City eigenlijk wel gelezen?

24   9  
Veerse Support

Ik zie iedere keer het argument handelshuis gebruikt worden. Maar wie zegt dat er bij de alternatieven geen grotendeels buitenlandse selectie komt. Dit is een ontwikkeling die helaas al lang niet meer te stoppen is. Zouden ze bij de huldiging bij PSV van de bekerwinst gedacht hebben van mij kan het allemaal gestolen worden want de selectie is voor bijna 90 procent buitenlands.
Ik ben niet pro of Anti City. De waarheid is dat ik het niet weet wat de beste keuze is en dat kunnen we ook op basis van deze gegevens niet weten. Het enige wat ik hoop is dat dit zo snel mogelijk voor bij is en we
aan onze nieuwe toekomst kunnen werken. Want net als vroeger wordt het nooit meer

12   31  
naxioma

@rat verlegh

De plannen van City gaan veel verder dan 1 A4-tje. Daarbij gaat het niet alleen om de plannen maar ook om het vermogen deze uit te voeren.
City is zeker niet van tafel, wat NOAD morgen ook gaat besluiten. De vraag is of de grootaandeelhouders vertrouwen hebben in een eventueel alternatief (wellicht de Amerikanen) en aan hen willen verkopen. Wim van Aalst cs kan altijd nog besluiten niet te verkopen en eventueel de andere aandeelhouders uit te kopen.

19   23  
die ne gast

Hoop echt dat City afgeschoten wordt.
Amerikanen moeten we ook niet willen. Is een City-light. Alleen van City komen we nooit meer af. De Amerikanen gaan de aandelen over 5 tot 7 jaar gewoon weer verkopen en krijg je dit hele ellendige traject weer opnieuw. Nee dank je.
Gewoon lokaal.
Zoals gezegd er hoeft helemaal niet zoveel geld bij om sportief succesvol te zijn. Er moeten alleen eindelijk eens goede mensen met een plan aangesteld worden.

19   13  
BREDA 1965

Ome Cor...ik ben het zelden tot nooit eens met jouw teksten,Echter deze keer vindt ik dat je wel iets schrijft wat gewoon klopt.

24   14  
Ivo

@Naxioma

Waar is dan het plan van de City Group? Waar staat hoeveel zij gaan investeren in NAC?
En worden dat kapitaalinvesteringen (stortingen) of leningen, zoals bij Lommel?
Kapitaal hebben is één, hoe je dat kapitaal gebruikt is heel iets anders.

Je brengt het allemaal heel stellig, maar door het te zeggen en herhalen wordt het nog niet waar.
Volgens het laatste bericht had Stichting NOAD géén inzicht gekregen in het investeringsplan van City. Dan ben je gewoon af. Daar kan je in het belang van NAC nooit mee instemmen.

Als City de gaten in de begroting dichtsmeert met leningen,zoals bij Lommel, zitten we over 3 jaar tot over ons nek in de schulden. En daar kom je nooit meer uit.

19   6  
Gjoewie

Ivo > ik vind het wel grappig dat je Heracles Almelo als voorbeeld gebruikt om te laten zien hoe het ook kan. Nog niet zo gek lang geleden speelden de zwart-witten een wedstrijd waarin Mats Knoester de enige Nederlander in het basiselftal was. Hun selectie (deels samengesteld door technisch directeur Tim Gilissen) bestaat uit 5 Duitsers, 1 Kroaat, 1 Italiaan, 4 Belgen, 1 Ghanees, 1 Amerikaan, 3 Turken, 1 Marokkaan (die uitkomt voor een Nederland vertegenwoordigend nationaal elftal, maar ze hebben ook een Nederlander die uitkomt voor een Marokkaans elftal...), 2 Zweden, 2 Denen (totaal 21 buitenlanders) en, o ja, nog 11 Nederlanders (waarvan er dus sommige in andere nationale elftallen spelen, zoals Servië, Suriname, Turkije en Angola).
Zouden ze bij Heracles ook een soort Stichting NOAD hebben? En een clubraad die waakt over de typische eigenschappen van de club?

Als je gewoon kijkt naar hoe de samenwerking met MCI tot voor kort was, dan kun je de conclusie trekken dat de lijn over het algemeen naar beneden liep. In het begin kregen we aardige spelers aangeleverd, zoals Angeliño en Manu Garcia, maar de aanvoer stokte al snel. Misschien kwam dat omdat Smullie werd ontslagen, hij onderhield wel contacten met MCI. Zijn opvolgers deden dat niet of in elk geval minder.
Mocht er een nieuwe samenwerking komen met MCI, bijvoorbeeld door de overname door CFG, dan moeten we daar dus in elk geval een kwaliteitscontrole op zetten. Spelers komen, zeker in de eerste jaren na de overname, niet zo snel vanuit Manchester in de KKD spelen. Eerste garnituur blijft gewoon in Engeland en wij mogen het doen met de afvallers van het tweede elftal en de jeugdelftallen. Je zult het voor dergelijke jongens aantrekkelijker moeten maken om in Breda te komen voetballen. Als onze Naxioma daar nu eens wat voor bedenkt, misschien dat ik dan weer wat vatbaarder wordt voor zijn mening.

24   6  
Rat verlegh

@ Naxioma

Ik weet ook dat het ‘plan’ van City langer is dan 1 A4-tje, maar dat vroeg ik niet. Ik vroeg of jij meer hebt gelezen dat het plan wat ze openbaar hebben gecommuniceerd? Dat jij anders denk dan de meeste hier is prima, ik vraag me alleen af waarop dit is gebaseerd. Is het gevoelsmatig of gebaseerd op het plan?

20   20  
ennaojseejer
27   12  
Kinderkaartje

Naxioma is Wim van Aalst of Mattijs Manders, die wordt gedicteerd wat te schrijven.

Het is in ieder geval iemand die heel dicht bij het vuur zit en de ins en outs beter kent dan wij.

Af en toe verraadt hij zich een beetje met statements als "Wim van Aalst en City keken elkaar diep in de ogen en werden op slag verliefd."

Dat kun je als buitenstaander nooit weten. Zo heeft Nax wel meer uitspraken gedaan die je alleen als insider kunt weten.

Laat me je dit zeggen, beste Wim: Liefde maakt blind!

26   19  
Ben

Erg moedeloos wordt je ervan. Constant een eenzijdig verhaal wat alles wat niet deugd van city en vergelijkingen maken met andere clubs. Dit terwijl je het plan en de alternatieve niet eens hebt gezien. Verder vergeten mensen de realiteit. De aandeelhouders maken een keuze bij een verkoop. Die maken ze op basis van gesprekken, garanties en op gevoel. En niet alleen op basis van wie de beste prijs bied.

Het plan van vrolijk en co nummer 12 is echt niet hetgeen waar men op moet hopen. Een vriendenkliek van wat plaatselijke ondernemers. Dat is leuk voor de korte termijn maar gaat gegarandeerd problemen opleveren. Jullie denken toch niet echt dat hun geld gaan geven en gaan zeggen, kijk maar wat je er mee doet? Ze zullen op de achtergrond hun stem laten gelden en we weten hoe gevaarlijk dat is ( reeds 7 jaar mee gemaakt ) En bevriende relaties zullen naar voren worden geschoven.

14   9  
Breda83

@Ben

De pot verwijt de ketel...

10   7  
scheppioni

Ik ben dat hele overname gebeuren zo beu, ik zie wel wat het uiteindelijk over een tig maanden/jaren een keer gaat worden. Ik kijk maar naar het sportieve, ons NAC afgelopen zaterdag met gestolen winst prima zaken gedaan, het zou vrijdag (typisch NAC) het zomaar weer kunnen verbrassen. Het is en blijft allemaal zo broos bij ons cluppie !
Zonder Kaj, daar ben ik ook ene van de weinige van die hem steeds beter vind presteren, dan maar Kestens en gaan met die banaan, nog revanche van vorig seizoen toen we thuis in de laatste seconde met niks stonden, plus dit seizoen walgelijk slecht in dordt !! HUP NAC !

13   17  
Cees-2

IVO: Dat dit onze redding gaat worden, dat NOAD anders beslist valt nog te bezien. Ik heb geen glazen bol, jij ook niet! Gezien "het verleden" ben je wel erg optimistisch. Mij lijkt daar weinig tot geen aanleiding voor. De snoeiharde feiten spreken overduidelijk voor zich. Beetje erg voorbarig, het gaat mogelijk onze redding worden.

Ik hoop het van harte, maar dat hebben we inmiddels al verschillende malen gedaan. Of zie jij dat anders? O.a. Vrolijk, die al haast tot tweemaal toe accoord was met een groep die hij amper kende, en nu herhaalt zich dat "weer"!

Een snel bijeen geronseld ploegje, met als intentie M. City dwars te zitten. Is dat een gezonde instap? Haast zeker van niet. Een goede groep moet aan een aantal strikte criteria voldoen. Dat is een must. Dat kan in dit geval nooit het geval zijn. De tijd is daarvoor is voor hun veel te kort. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik weet, gezien het verleden, dat dat niet het geval zal zijn.

En dat de geschiedenis zich voor de zoveelste keer gaat herhalen. Nogmaals, dat meen ik oprecht, laat ik het mis hebben. Maar ik denk dan dat ik mezelf verloochen, gezien de feiten tot op heden. Die kun je niet negeren naar mijn mening.


22   11  
Dutchbird

De kosten van het salarishuis van NAC zijn inmiddels zo laag dat we met SSC- en kaartverkoop + de trouwe sponsoren + TV inkomsten voldoende inkomsten hebben om zonder verlies te overleven. Met een gedegen bestuur (RvC kan bij het grof vuil), goede algemeen directeur en een TD die weet hoe de hazen lopen, moet NAC weer kunnen opbouwen wat door van Aalst en co was gesloopt. Gewoon weer een herkenbare club die binnen redelijke tijd meedraait in de eredivisie met herkenbare spelers die snappen wat NOAD betekent.

Al die extra miljoenen, om betere spelers binnen te halen voor een versnelling van dat proces, hoeven van mij niet. Daardoor raakt het salarishuis uit evenwicht en krijg je de ellende die de kruiken nu hebben. Daar kwam het extra geld uit Frenkie en nu zitten ze met de gebakken peren.

En ieder jaar drie getalenteerde broertjes Ilic + acht Horsefields hoeft van mij al helemaal niet. Zeker niet als al het zuur verdiende Bredase geld (supporters + sponsoren) in een schimmig frauduleus financieel moeras van de Emiraten wordt opgelost. (Waarschijnlijk om van Aalst op onzichtbare wijze te betalen voor bewezen diensten.)

16   11  
HupNac

@cees

"De snoeiharde feiten spreken overduidelijk voor zich" Welke heb je het over? Snap niet goed wat je hiermee bedoel.


"Een snel bijeen geronseld ploegje, met als intentie M. City dwars te zitten" Waarschijnlijk bedoel je hier om Nac te redden..... Niemand zit in dit traject puur om het kutten van city.....

HupNac

15   16  
Hij gaat de Singel in

Bredaas collectief heeft doelstelling de aandelen "terug te geven " aan NAC. Dit overigens wel tegen een leningrente. Maar de allerbelangrijkste vraag is: is dat wel een goed plan om de aandelen terug te "geven" aan NAC ?? We (NAC) zijn niet voor niks op papier 4x failliet gegaan de afgelopen 30 jaar. Bredaas Collectief is een mooie naam om er weer een zooitje van te kunnen maken en binnen de kortste keren weer de club moeten verkopen. Niet doen !

16   8  
Badeend

"collectieve bewustzijnsvernauwing" - dit soort prietpraat moet meningen feiten doen worden. Dan ben je ver heen hoor.

De keuze is niet "CFG OF failliet", de keuze is waarschijnlijk "nu wéér vertraging en volgend seizoen naar de klote OF de club naar de klote".

Waarbij die vertraging vooral Wim van Faalst en de RvC aan te rekenen valt. Allemaal zeer 'professioneel' (ahum) gemanaged door Crossminds.

6   22  
F7Rij7

Ivo, heb je iets tegen buitenlanders?

9   9  
Die ne gast

Het is duidelijk dat er niet gekozen gaat worden voor het beste plan, maar voor het minst slechte.

Elk alternatief (City, Amerikanen, lokaal) heeft voordelen, maar zeker ook duidelijke nadelen.
Bij mij weegt het principe ‘baas in eigen huis’ en niet de speelbal worden van het grote geld veel zwaarder dan (korte termijn) sportief succes.
Ik hoop dat NOAD ook zo denkt en voor lokaal kiest. De Amerikanen hebben blijkbaar nog steeds Lokhoff in hun team, maar ik hoop dat NOAD door zo’n charme-offensief heen kunnen kijken en niet voor deze City-light variant kiezen, maar gewoon voor de principes en dus lokaal, anders staan we over een paar jaar weer te koop (en met een beetje pech ook volgehangen met schulden).
Het is geen kwestie van geld, maar een kwestie van een goede organisatie met de juiste mensen op de juiste plaats.
Volgend seizoen kunnen we al afschrijven, dus ik hoop dat die tijd gebruikt gaat worden om écht goede mensen aan te trekken als AD, TD, hoofdscout en hoofdtrainer. Dat hoeven van mij geen mensen met een NAC-verleden te zijn, maar wel mensen met kwaliteit en die een club als NAC snappen.

15   11  
Wanny

@ CEES-2


Wat is het verschil met CFG? Die hebben zich ook op het laatste moment pas gemeld om NAC over te nemen. Dus ook daar zit helemaal geen specifieke, op NAC toegesneden strategie achter.

18   1  
Dos

Scheppioni

Eens wat Kaj de Rooij betreft, gaat steeds beter spelen. Jammer dat ie nu net geschorst is.
Dat NAC in de laatste minuut wint zegt wel iets over de spirit in het team, knap.
Ik geef ze geen enkele kans in de playoffs, tegelijkertijd heeft NAC me al vaker positief verrast. Net als jij vermoedelijk kijk ik uit naar deze wedstrijden waar het er echt weer om gaat.
Come on NAC!

25   8  
Ouwe Spionkop

Volgens Blanco in Gegenpressing podcast:
Amerikanen: Voorlopig 20 miljoen beschikbaar: Volgend seizoen spelersbegroting verdubbelen van 2 miljoen nu naar 4 miljoen met als doel promotie volgen seizoen, begroting jeugd van 8 ton nu naar 1,5 miljoen.
Winst op verkoop spelers zou terugvloeien naar de clubkas.
Uit eerdere berichten kan je opmaken dat Lokhoff TD zou worden, Graham Arnold trainer met assistent Tony Vidmar.
Ik vraag me dan wel af wat het verdienmodel wordt voor die Amerikanen?
Volgens Blanco zijn de Bredase lokalen bereid NAC een lening te verstrekken voor terugkopen aandelen tegen lage rente van 1 of 1,5%. Verder plannen nog onbekend.
Dat het Cityplan morgen wordt afgeschoten door NOAD is volgens Blanco zeker.


21   6  
Braze

Het is wel heel veel "Koop Bredase waar, dan helpen wij elkaar."
Kijk eens naar de selecties van alle eredivisieteams en kijk hoeveel Regionale en Nederlandse spelers ze hebben in verhouding tot buitenlanders.
Voetbal is tegenwoordig internationale business.
Zie NAC: als we een talent hebben is hij met een jaar vertrokken. Grote talenten uit Beda zien we niet eens bij NAC.
Bij de verkoop van NAC gaat het vooral om een stevige organisatorische en financiele basis die leidt tot voetbal waar de supporters voor op de banken gaan. Niet voor een regioelftal dat meehobbelt in de KKD, dan is Baronie leuker.

4   37  
Bredaaaaa

Wat een slechte nieuws gisteren op de gegenpressung podcast. De Graaf gaat ons verlaten voor Sparta?? Dat zou een ramp zijn voor de toekomst. Hopelijk lult yadran blablanco uit zijn nek.

23   10  
Spionkop

Dat jullie en front geen acties doen, geen artikelen plaatsen, niks in het stadion doen, en dit blijven doen tot cfg is afgeschoten, dat is op zich al vervelend. We staan immers pal voor een paar belangrijke weken.

Maar helemaal pijnlijk is, dat ze dus niks doen, behalve! Als er een paar lokeren supporters langs komen. Dan doen ze wel ineens een actie.

Waar ben je dan allemaal mee bezig vraag ik me af. Dit begint een beetje zielig te worden hoor.

We moeten nu met zijn allen achter NAC gaan staan! Heb je gezien hoe de spelers, inclusief de bank aan het juichen waren na de 1-2 in Almere? Laten wij die hartstocht ook weer laten zien. Tot we of gepromoveerd zijn, of er uit liggen.

Je kan best tegen cfg protesteren én NAC ondersteunen. Ik zou juist zeggen als je zo tegen cfg bent, net als ik, dan moeten we er juist alles aan doen om te promoveren, hoe klein die kans ook lijkt.

Hup NAC!





9   2  
De muzikant

@spionkop: alleen Bsiderats doet niets naast de berichtgeving over overname.

19   19  
Bobby Firmino

Morgen avond weten we meer.
Mocht City komen en de boel overnemen , dan zullen er veel seizoenkaart houders afhaken...
De City group gebruikt alle clubs in hun netwerk om al hun jeugdspelers te stallen.
Want die komen maar zelden in de basis opstelling van Man City zelf...
Eigenlijk is Man City gewoon een ordinaire koopclub geworden , want die club van vroeger zijn ze allang niet meer daar in het blauwe gedeelte van Manchester!

Mocht het zover komen met de overname door de City groep , is het dan ook het einde van Bsiderats?
Gaat het hier dan voor altijd op zwart?

21   22  
Ivo

Het is koffiedik kijken wat er gebeurt als de City Group de boel overneemt.

In het meest extreme geval zie ik zelfs nog wel een soort FC United of Manchester ontstaan, een 2e NAC opgericht door teleurgestelde supporters. Against modern football met veel nadruk op sfeer en supporters.

Je zou met weinig geld het zieltogende ADVENDO kunnen omdopen tot NOAD ADVENDO, in geel/zwart gaan spelen en proberen de Bredase voetballiefhebbers te lokken met echte oldschool voetbalcultuur.

Het is gewaagd en uniek, tegendraads en bourgondisch, dus wat dat betreft past het wel. Probleem is wel dat je onderaan de voetbalpyramide opnieuw moet beginnen. Dat kost tijd en is qua niveau echt wel bedenkelijk.

10   1  
Matc

@ DOS

De komende wedstrijden gaan ook ergens om, we hebben de playoffs nog niet gehaald he!

24   47  
Realist

Morgen dan eindelijk de witte rook en kan city gaan bouwen.
Come on Nac, Come on City!

27   13  
HupNac

@realist

Jou naam in combinatie met je reactie....

😂😂

6   8  
witzwartgeel

@hupnac

ik moest ook erg lachen. Wilde hem zelfs bedanken voor de smile on my face. Waar of niet waar, realistisch of niet. Ik vond hem erg grappig.

5   7  
witzwartgeel

@hupnac

ik moest ook erg lachen. Wilde hem zelfs bedanken voor de smile on my face. Waar of niet waar, realistisch of niet. Ik vond hem erg grappig.

23   10  
H.V.M.

De leugens van NAX, aflevering 888!

We hebben allemaal recht op onze mening, prima verder, maar na 888 meest ongenuanceerde afleveringen, stop ik met deze serie.
Steeds dezelfde wartaal riedeltjes.

Geloof absoluut in de goede bedoelingen van NAX, maar die zit inmiddels in een tunnel waar geen einde aan gaat komen.

Persoonlijk ben ik om vele redenen tegen de mogelijke City Deal.
Deze heb ik de laatste weken dan ook regelmatig geventileerd en ga ik hier nu niet meer herhalen.

Het lijkt mij voor nu verstandig om Stichting NOAD hun werk te laten doen.
Nog even afwachten dus, voordat we sowieso een nieuwe onderhandelingsfase ingaan.
Het laatste woord is hier dus voorlopig nog niet over geschreven.
Hopelijk geldt dát wel voor NAX!
Het is mooi geweest na 888 afleveringen, alhoewel vrijheid, blijheid op naar de 1000!!
Ík ben echter inmiddels afgehaakt.

8   1  
witzwartgeel

@hij gaat de singel in

Ik vraag me vooral af wanneer NAC zoveel vlees op de botten heeft en dusdanig zijn eigen broek op kan houden dat het de aandelen plus rente terug kan kopen.

Daarnaast vraag ik mij ook af wanneer een investeerder zijn eigen investeringen terug zal hebben verdient en vooral waarmee.

- Volgens Vrolijk (lokaal) komende jaren ook in de eredivisie een tekort van 1,5 miljoen per jaar (investeringsgeld wat in een tekort terecht komt?)
- Er staat haast geen transferwaarde meer op het veld maar ook geen sportieve waarde
- Horeca inkomsten niet van NAC
- Stadion huur kan niet verder omlaag want net al een nieuw contract afgesloten, of stadion door een andere partij laten kopen met betere huur condities (ik hou nog steeds rekening met aankoop stadion door Vrolijk)
- Merchandise zou beter kunnen wellicht meer inkomsten
- Toeschouwers, hoe mooi dat we er zoveel hebben maar nu helpt het niet want daar zit weinig groei, mits tariefverhoging, mits vernieuwing/uitbreiding stadion > animo voor sponsoring en seizoenskaarten gaat vaak gepaard met sportieve prestaties
- Talent/opleiding, hopelijk kunnen die tzt eerst in NAC 1 van waarde zijn en lopen de contracten dan zo lang door (zonder clausules) dat er goede transfersommen komen.
- Shirtsponsoring, hoofdsponsoring etc. Is allemaal allemaal verlengd (contracten kunnen afgekocht worden door een duurdere sponsor maar alles wat een sponsor daaraan uitgeeft komt niet ten gunste van NAC)

Waar gaat een investeerder ervoor zorgen dat NAC zijn aandelen terug kan kopen en zijn eigen investeringen ook terug 'verdient'? En vooral... hoe lang gaat dat duren en is die lange adem er bij alle partijen?

Bij alle kandidaat partijen lijken sportieve successen en daarmee transferwaarde creeeren toch echt een belangrijke basis te moeten zijn voor hun plannen. Op al het andere valt op korte termijn weinig te verdienen.

Sportief succes =
Hogere recettes, promotie, tv gelden, (wellicht ooit erupeese inkomsten) transferinkomsten, meer sponsoren en supporters, meer merchandise verkoop.

Vooral benieuwd dus naar de sportieve plannen. Uiteindelijk staat of valt een BVO tegenwoordig toch door de prestaties. Meer dan ooit is een balletje binnenkant of buitenkant paal van grote invloed op het wel en wee van een club.

Hopelijk heeft het lokale initiatief naast diepe zakken, lange adem ook een heel heel heel goed sportief plan.


8   26  
Cees-2

Hupnac: Ik hoop dat je het een beetje begrijpt? Maar in "dit geval" pas ik. Het lijkt mij niet verstandig om te proberen e.e.a. aan jou uit te leggen. Jouw weerwoord zal opnieuw,......hm? Succes verder met je visie.

33   10  
Nonkel Frans

En wat vindt @Naxioma nu eigenlijk van de beoogd nieuwe eigenaar de sjeik en zijn positie als regeringsleider!!! in een dictatuur bevriend met soortgelijke makkers als Putin en Assad. Alle rijke russen vluchten momenteel naar de emiraten en zijn daar welkom met hun centen en de rest. Sancties lekker omzeilen.
Ter opfrissing - reageer eens op onderstaand relaas goed verwoord in Dagblad de Trouw?

"Dat Lommel na de komst van de City Football Group vervreemdt van zijn eigen achterban, is niet het enige. In feite is het bedrijf eigenaar geworden om nieuwe regels rond Financial Fair Play, die een meer gelijkwaardige voetbalsport beogen, te omzeilen. Daarbij mag een club een maximaal aantal spelers op de loonlijst en beperkt aantal huurlingen hebben. Om het potentiële handelswaar meer te spreiden, zijn er meer clubs nodig. Vandaar de interesse voor NAC Breda.

Verwevenheid met het regime in Abu Dhabi
Het geld komt vooral uit Abu Dhabi, een land waar mensenrechten worden geschonden en politieke oppositie niet wordt getolereerd. Publicaties begin april in het Duitse weekblad Der Spiegel toonden de verwevenheid tussen Manchester City en het regime in het Arabische land nog eens aan. Manchester City ontkende jarenlang dat het directe banden had met de oliestaat, maar uit Football Leaks-documenten, zoals contracten en e-mails, blijkt het tegendeel. In 2018 bleek al dat shirtsponsor Etihad officieel voor tachtig miljoen euro onder contract stond, maar in werkelijkheid betaalde het slechts 9,6 miljoen euro. Het verschil? Dat werd opgehoest door sjeik Mansour. Op die manier werd voldaan aan de Financial Fair Play-regels, die voorschrijven dat inkomsten en uitgaven in balans moeten zijn. Zo gebeurde er meer schimmigs, ook rond het contract met coach Roberto Mancini."

Waar is het BUO onderzoek voor CFG olv Van Aalst? De amerikaanse kandidaat voldeed hier niet aldus Van Aalst maar de sjeik wel?
Wat kernwaarden van NOAD en NAC betreft zijn we zo klaar. Sjeik en co komen nog niet in de buurt. Dus houdt maar op met je verdediging van de brilliante plannen - de overvloed aan centen en uitstekende voetbalorganisatie, daar gaat het helemaal niet om.
We hebben het hier over fout volk en fout geld. Klaar.
Dat Van Aalst met die lui rond tafel gaat zegt iets over hem - maar NAc en Breda blijven daar beter verre van. Gelukkig is dat inmiddels tot menigeen doorgedrongen. Nu Nax nog opdat hij tot in de eeuwigheid zijn mond houdt over die CFG. Amen.

12   39  
Cees-2

Nonkel Frans: Jij bent in dit soort zaken uiteraard breder? Oranje in Quatar, zal voor jouw ook een brug te ver zijn? Gas uit Rusland, vast niet? Olie, waar komt dat over het algemeen vandaan, o.a. voor je auto? Als je wilt kan ik het lijstje nog wat langer maken. Ik hoor het wel.

33   6  
Sankah

@Cees,
alle zaken die je hierboven noemt zijn inderdaad ook fout.
Wat is je punt?

16   4  
HupNac

@Cees

Je hoef niet meteen zo geirriteerd en kortaf te doen.

Ben oprecht benieuwd naar je antwoorden!

Je roept namelijk een hoop zonder echte inhoud.

HupNac

15   7  
Fan uit Zevenbergen

Nog 24 uur dan weten wij het !!!!

Hup NAC 🖤💛🖤💛🖤💛🖤 NAC = Breda 🙏🤞

18   8  
La matanza

Het enige wat we over 24 uur weten is dat city het niet gaat worden, verder weer weken in ongewis

9   10  
Scheppioni

@ Dos
Zeker weten jonguhh 😉👊
Ik ben van mening dat de staf toch weer de verkeerde keuze heeft gemaakt, na ene grote zeperd met jeugd tegen helmond is de toekomst van ons NAC weer afgeserveerd !!??
Tegen j.utreg was het met de ervarene misschien nog wel slechter alleen werd niet afgestraft, let maar op vrijdag a.s wordt het weer zo plichtmatig, met frisheid de nacompetitie in wordt de kans zeker groter !!! Jeugd hebben mindere wedstrijden dat is bekend, maar het frivole geeft vaak in zo'n nacompetitie de doorslag, helaas durft de Graaf dat niet en staat hij er alleen voor lijkt het ......💛🖤😐

16   16  
Bredaaaaa

Morgen de verlossing.
Ton Lokhoff terug. De expertise van Rene Meulensteen. For a few dollars more. The Way back. Hopelijk met trainer ….. .. …..
We gaan het meemaken NAC broeders!

22   3  
Ivo

"Als de stichting NOAD ADVENDO Combinatie negatief reageert op de koper dan moet deze stichting binnen zes weken een alternatieve partij aandragen die in de plaats treedt van de koper. Verkoper en koper moeten dan samen om tafel om de condities te bepalen, waarbij verkoper kan besluiten om de aandelen dan toch maar niet over te dragen. Willen ze alsnog verkopen dan start de procedure helemaal opnieuw."

Kortom, als NOAD morgen een negatief advies op de CFG-overname geeft, hebben ze NOG 6 weken om het alternatief aan te bieden aan de aandeelhouders. Dan is het begin juni.

Dan in juni nog een maandje soebatten over de condities, dan komen we begin juli tot de conclusie dat er geen deal mogelijk is en begint het hele verkoopproces opnieuw.

7   13  
Ome Cor

Stichting NOAD, pannenkoek

8   6  
Lamington

" Ter ere van de overleden Albert Brossen."

Lekker eerbetoon zo..

12   13  
Tip

Het is de driehoek NOAD - RvC en Aandeelhouders die beslissen aan wie verkocht wordt. En wij mogen daar van alles van vinden en dat ook ventileren. Ik respecteer ieders mening. Wel kunnen we er m.i. nu weinig over zeggen want er is erg weinig bekend over de verschillende plannen. Morgen komt stap 1 van NOAD. Ik hoop dat ze hun keus , zowel het wel of niet afblazen van de deal met CFG als het eventuele alternatief met een stevig steekhoudend verhaal onderbouwen zodat RvC en aandeelhouders er in mee gaan. Dan kunnen we weer gaan bouwen !! We hebben natuurlijk niet eeuwig de tijd. Naast dat de technische staf en selectie voor volgend seizoen op orde moet worden gebracht is er ook nog zoiets als de licentie. Als dat niet op tijd voor elkaar is zit je met een geld boete en puntenaftrek als je de licentie krijgt tenminste. Daar wordt niemand vrolijk van.

Uiteraard mooi als we de nacompetitie halen en wie weet.....

19   7  
Die ne gast

@TIP
Zoals bekend hoop ik dat City afgeschoten wordt, maar ik hou mijn hart vast voor wat daarna komt. Als Van Aalst moeilijk wil doen (en daar lijkt het wel op), dan wordt het een eindeloze deadlock. Alleen daarom hoop ik dat NAC via de Nacompetitie promoveert. Het zou een aantal zaken een stuk makkelijker maken. Maar goed, eerst maar eens plaatsen voor de Nacompetitie, want het zou wel in dit jaar passen als we er toch nog naast grijpen.

23   16  
beest

Is er al hulp ingeschakeld voor Cees-2 Noad1975 en Naxioma ? Morgen gaat bekend worden dat al hun City propaganda allemaal voor niets is geweest. HEERLIJK!


We hebben het al gezegd en gezongen: No Nay Never !

16   7  
De muzikant

Hahaha, puntenaftrek, waar haal je het vandaan? Als de begroting klopt krijg je geen punten in mindering.

6   18  
Realist

Het groepje ultimatum spreaders is het clubje wat hier op de site met oogkleppen op de club hoopt de nekslag toe te brengen maar het helaas niet beseft.
Gelukkig lijkt me het Noad iets beter bewust is van hun verantwoordelijkheden en zal iets verder nadenken.
Of een ja tegen city of een heel goed onderbouwd alternatief. Een stadion bouwen mag vrolijk als we linkerrijtje ere spelen.

27   23  
Belgische Naccer

Met stijgende verbazing kijk ik toch naar de enorme hoeveelheid tegenstanders die Naxioma krijgt met zijn pro-City betoog.

Laten we City even vergeten, Maar laten we het dan eens hebben over "het lokale alternatief". Waar iedereen zo op hoopt...:

Wie gaat er structureel geld in pompen dan? Jaar op jaar? Zoals de grote 3 de afgelopen 10 jaar gedaan hebben.

Wie gaat er dan nu wel ineens een professionele organisatie wegzetten? En waarom zou die van een ander niveau zijn, dan wat we onder de huidige grote 3 gezien hebben?

Diegene die betaald, die bepaald. Waarom zou dat nu anders zijn, en zouden investeerders blind geld storten, zonder dat ze invloed hebben op de besteding ervan?

7 miljoen voor de aandelen. Wat blijft er over? Wordt Olij behouden voor de club? Of verkoop je dit laatste tafelzilver ook, en denk je dan met eenmalig 4 of 5 miljoen een complete eredivisiewaardige selectie neer te zetten?

Hoeveel geld wordt er de komende 10 jaar, jaarlijks geinvesteerd? Wie gaat de boel op de rails krijgen onder dit lokale initiatief? Welke Trainer, Welke TD-er. Welke spelers? Wat is het plan?

Ik zie de risico's van een overname van City ook. Maar die risico's moet je afdekken, voordat er getekend wordt.
Dit kan op legio manieren. Maar het belangrijkste is dat de kwaliteit van de City spelers die voor NAC zullen gaan spelen, bewaakt wordt door iemand. En verder zul je afspraken moeten maken, om de continuteit te bewaken van de spelersgroep. Om de bekende duiventil te vermijden. Bijvoorbeeld door jaarlijks de 10 beste spelers langduriger voor NAC te behouden (bijvoorbeeld een contract voor 3 of 4 jaar) of bij een verkoop, een minimum bedrag van 2 miljoen per speler af te spreken, waarbij deze opbrengst meteen weer wordt herinvesteert in spelers voor NAC. De rest van de spelersgroep is vervangbaar. Dat is nu ook het geval.
Als City dit allemaal niet wilt, dan kunnen we deze partij ook niet serieus nemen in hun standpunten om van NAC op korter termijn weer een stabiele Eredivisie-ploeg te maken. Er zal een dergelijk plan met garanties aan ten grondslag moeten liggen. Voordat een overname voor NAC serieus genomen worden kan.


Maar ik schat bovenstaande risico's veel lager in dan het lokale initiatief. Als City het niet wordt, voorspel ik een jarenlange toekomst in de KKD voor onze mooie club met uiteindelijk een faillisement.

En je kunt het hier niet mee eens zijn, maar geef dan ook antwoord op bovenstaande vragen. Of met andere woorden kom eens met een plan, in plaats van alleen blaatverhalen over "cultuurbehoud".



15   8  
Ouwe spionkop

@belgische Naccer Je vergeet voor het gemak onze Amerikaanse vrienden. Stichting NOAD twijfelt naar verluidt tussen lokale partij en de Amerikanen. Morgen zullen we het weten.

18   6  
Nonkel Frans

@Belgische Naccer - risico s afdekken?
Vertel maar waar dacht he te beginnen met een louche eigenaar?

@Cees-2 we zitten midden in een klimaattransitie - dat is je wellicht ontgaan. Ik doe mee jij ook?

20   6  
Ivo

@Belgische NACCER

Je hebt het uitgebreid over de lokale investeerders, maar nog niemand heeft inzicht in hoeveel City gaat investeren, en hoe?

Net zoals bij Lommel met behulp van leningen? Dan blijft er een berg schulden over waar we nooit meer vanaf komen.

NOAD kreeg geen toegang tot het investeringsplan van City. Wat nu?

10   22  
Tip

@Belgische NACer. De goede vragen die u stelt zijn als het goed is door de stichting NOAD ook gesteld en we krijgen daar morgen in hun onderbouwing van hun beslissing antwoord op. Wat ik me ook afvraag. Het lokale initiatief koopt de aandelen terug voor de club middels een zachte lening die men de club verstrekt. Maar wie krijgt er dan zeggenschap ? Andere vraag, waarom is de Amerikaanse optie als buitenlandse investeerder wel te pruimen ? Maar goed morgen gaan we antwoord krijgen op deze vragen als het goed is.

15   12  
Wanny

Aan wie zou City garanties moeten afgeven en wie zou dat kunnen controleren en afdwingen?

Als CFG eigenaar is kunnen ze doen wat ze willen. Dan valt er echt niet af te dwingen dat er minimaal 1 speler uit de Bomenbuurt in de basis staat.

24   29  
Ome Cor

Ik snap die blijdschap om de terugkeer van Lokhoff niet.

De beste man was ooit de ideale kandidaat om trainer te worden.... niemand weet meer waarom, behalve dan omdat het een kind van de club is.
Diezelfde mensen zongen dat hij moest vertrekken.

Nu denken mensen ineens dat hij de ideale td is, hetgeen niet voort komt uit zijn ervaring in die functie....

En het allerbelangrijkste.....zijn gevoel voor NOAD toonde hij door weg te lopen omdat hij het niet eens was met Steijn.
Had dan godver ballen getoond en was net zo lang blijven zitten tot Steijn de handdoek zou werpen. Maar opstappen is zoooo makkelijk.

In mijn optiek: seizoenkaart voor het leven voor Lokhoff als oud speler, maar nooit geen technische functie meer geven.

28   5  
Ivo

@Ome Cor

Ik zie in Lokhoff wel iemand die belangrijk kan zijn bij de scouting of de bovenkant van de jeugdopleiding. Een vergelijkbare rol als bij Wolfsburg.
Assistent en adviseur van de trainer en de TD.

Een rol als hoofdtrainer of TD vind ik niet echt bij hem passen. Als je naar zijn CV kijkt dan is dat ook nooit zijn ding geweest.

14   7  
Didier

De Amerikanen hebben stappen gemaakt en erg goed hun huiswerk gedaan begrijp ik. Hoorde ook dat binnen het lokale alternatief de eerste verschillen van inzicht al boven tafel komen. Teveel kapiteins op een schip.

5   0  
Bobby Firmino

Wat is eigenlijk de naam van het Amerikaanse bedrijf/geldschieter die NAC over willen nemen?

14   1  
Ivo

@Bobby Firmino

Brazzers.

2   0  
NAC4Ever

@TEGEL
20 April 2022, 07:10
Op het twitterkanaal van de KeukenKampioen Divisie.

12   8  
NAC!!!

Ben benieuwd wat het gaat worden.
Het lokale plan, zodat de aandelen terug naar de club gaan klinkt mooi maar is er voldoende kapitaal en draagkracht.
Het plan van de Amerikanen is echt wel sterk onderbouwd. En men heeft nu de tijd gehad om het nog sterker te maken natuurlijk.
Ik ben benieuwd.
Het gouden aandeel zou ik toch ergens terug laten komen, wie de eigenaar ook wordt. We zien nu hoe belangrijk dat aandeel al geweest is.
Stel je vóór seg: een mooie club zou een K*T clubje worden van de CFG.
Persoonlijk: blij dat dit afgeschoten gaat worden, althans daar ga ik vanuit.

15   6  
Nonkel Frans

Wat de amerikanen betreft stelt van Aalst in zijn eerdere brief dat zij niet voldeden aan het financieel UBO onderzoek. Waarom zijn ze dan - als de geruchten hier kloppen - sowieso nog in beeld?
Dezelfde van Aalst die een UBO bij CFG niet noemde/ nodig achtte. Wat ook weer vreemd is. Maar enfin zo n soort onderzoek loopt in Engeland al en de malversaties die boven tafel kwamen kunnen we in alle kranten lezen.

Ben benieuwd - deze donderdag is geen matchday maar des te spannender.

14   28  
Ernie

Hopelijk wordt vandaag de juiste beslissing genomen. En wordt er definitief afgerekend met de Bredase Kliek.

14   4  
Ivo

Grappig dat iedereen ineens de detailplannen van de Amerikanen kent. Alsof die openbaar zijn gemaakt. Volgens mij zitten we elkaar na te papegaaien. Je moet je niet in laten pakken omdat de Amerikanen heel slim wat Oud-NAC heeft toegevoegd. Je wordt dan net zo goed een handelshuis.

We weten nog niet eens hoe veel geld City in NAC gaat steken.

Bij de lokalen is weken geleden een totaalpakket van 12 miljoen genoemd. Maar ook dat is achterhaalde info.

Lang verhaal kort, we weten niks.

16   3  
Peter13

@Ivo

Wat we wel weten, is wat Nonkel Frans al noemde: fout volk en fout geld. Dat moet reden genoeg zijn om niet met de sjeik in zee te gaan. Daar hoef je verder geen plannen voor te kennen.

4   6  
Atleet

Maar wie vanuit noad of nac heeft gezegd dat ze vandaag naar buiten treden ?

Bn de stem heeft dat gezegd!!!

21   6  
Kinderkaartje

Als het die malafide arabische foutgeld club niet wordt, gaat hier de NAC vlag in ieder geval weer buiten, voor het eerst in maanden.

Hup NAC!

7   5  
De Bolle Damen

Kinderkaartje +1

20   4  
Geelzwartwit

Er kan vanuit Stichting NOAD vandaag ook gewoon onderstaand bericht komen:

"we hebben de plannen van City Group nauwkeurig bekeken en door externe objectieve partijen laten beoordelen en komen tot de conclusie dat wij dit met voldoende redenen niet als beste plan voor NAC zien. De RVC en aandeelhouders zijn op de hoogte gesteld en de het is nu aan ons om met een beter plan/kandidaat te komen. Wij nemen hier de komende 6 weken zorgvuldig de tijd voor".

En dan zijn we weer terug bij af.
Want wat als City vooral moreel niet de beste kandidaat is en op alle andere punten wel. En stichting NOAD met een tegenkandidaat komt die moreel top scoort maar op andere punten onder doet?

Dit kan echt nog wel eens heel lang gaan duren. Ik verwacht vandaag in ieder geval niet niet dat het alternatief meteen al gepresenteerd wordt.

Een nee tegen City zou geen verrassing zijn. Maar dan zijn we ook nog geen meter opgeschoten in 10 maanden.

9   4  
Geelzwartwit

Ps als ik de gezochte en gemaakte komkommer tijd artikelen in BnDestem lees dan krijg ik niet eens het gevoel dat Bsiderats op zwart staat. BnDestem staat niet op zwart maar weet al een hele tijd niks interresants te schrijven. Alle podcasts zijn ook al een tijdje dunnetjes. qua nieuws. Voor de media zal de uitspraak van stichting NOAD de geruchtenmolen vast weer aanslingeren.

Enjoy your sunny day!

18   10  
Cees-2

Links, of rechts zal men binnenkort, stiekem, of niet stiekem leedvermaak uiten naar anderen NAC-mensen. Hun echo heeft weer voor even een voldaan gevoel. Dat NAC in de KKD speelt komt o.a. ook door dat altijd heersende gevoel aldaar. Daar ben ik voor honderd procent van overtuigd. Noem het maar, "er kan gebeuren wat wil, ...........hem, hun, zij, ik gun hun dat niet! Puur persoonlijk! NAC is de dupe, al tijden.

Onderlinge vetes, wie dat niet wil snappen, zijn DODELIJK

Zij maken, in dit geval NAC, HE-LE-MAAL KAPOT!

17   1  
MickJ

Een beslissing cq besluit vandaag ?
Kan het me niet voorstellen met deze gang
van zaken waar zoveel stromingen proberen
een spaak in het wiel te steken om hun gelijk
te halen.
Dit geeft al aan waarom de laatste jaren Nac
naar de afgrond is gegleden.
Geen vast beleid, maar wel haantjes gedrag
en optredens van . KIJK MIJ EENS figuren.
Mocht ik me vergissen dan excuses .
Ben bang van niet , en op naar de volgende
afleveringen van deze soap.

10   4  
La matanza

Dat het überhaupt zo lang moet duuren voordat er een beslissing word genomen is zoiezo al absurd , ze roepen vanaf dag één al dat alles en iedereen tegen de city deal is . Hadden vanaf het begin ook al bezig moeten zijn met een alternatief plan, hebben ze al tijd genoeg voor gehad. Als ze het afkeuren hadden ze meteen vandaag een alternatief in kunnen dienen en niet weer 6 weken er de tijd voor nemen

18   6  
SjorsNAC

Mocht er vandaag een negatief advies komen dan moet er echt direct een panklaar alternatief op tafel komen. Lijkt me niet meer dan logisch. Elke dag die we verliezen schaad onze club. Een lokaal alternatief is denk ik het minst slechte scenario.
Ik stond in het begin niet direct heel negatief tegenover de city deal maar heb me de afgelopen periode verder verdiept in het geheel en kom tot de conclusie, hier moeten we ver vandaan blijven.

3   2  
Geelzwartwit

@sjorsnac

Het lokale initiatief zal in basis wel gebouwd zijn op de plannen van Vrolijk. Maar de constructie met een groep eigenaren en terugvloeien van aandelen naar de club geniet natuurlijk wel wat tijd om alles goed door te rekenen en uit te werken. Juist met meerdere partijen heb je in bet begin veel tijd nodig om een eenduidige opzet en onderling akkoord te bereiken. Zo ben ik wel benieuwd of de operationele poppetjes in het plan van lokaal gelijk zijn aan het basis plan van Vrolijk. Wat wordt het niveau van ad en td en vanuit daar technische staf en spelers.
De punten waarop getoetst wordt door stichting NOAD vergt echt wel wat tijd voor lokaal om goed uitgewerkt te hebben. Ik verwacht niet dat er nu al een panklaar plan kan liggen.

-NAC maatschappelijk
-NAC financieel
-NAC sportief
-NAC korte termijn
-NAC lange termijn
-NAC cultuur
-NAC business
-NAC accomodatie
-NAC personeel
-NAC marketing communicatie media
-NAC merchandise
-NAC invest

Ga er maar aanstaan om dat allemaal goed doorgerekend en onderbouwd in een gedegen plan uit te werken. Waarbij een groep het eens moet zijn. Het kan wel maar daar gaat wel wat tijd inzitten.

16   1  
die ne gast

@La Matanza
Er was in februari een akkoord op een plan van Vrolijk, maar toen kwam City plots op de lijn en is alles in vertraging gekomen. Met dank aan de RvC en Van Aalst.

Wordt vandaag veel op F5-drukken op de verschillende kanalen. Het is mij totaal onduidelijk door wie en hoe een besluit van stichting NOAD gecommuniceerd gaat worden.
Als dat via de NAC-website is, ben ik wel benieuwd met welke woorden ze een eventuele afwijzing van City gaan communiceren. Ben benieuwd of Mattijs goedkeuring geeft aan een persbericht waarin dat in neutrale, feitelijke bewoordingen staat of dat hij per se nog per se nog een paar zinssnedes met sneren wil opnemen als 'Vele NAC-supporters zagen een overname door City zitten, maar stichting NOAD heeft anders besloten. We respecteren het besluit van stichting NOAD, maar door deze beslissing van stichting NOAD wordt het lastiger ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De club gaat nu onzekere tijden tegemoet en we gaan ons beraden op de ontstane situatie. '

Om zo 'de schuld' bij stichting NOAD en de supportersgeledingen te leggen ipv. de schuld te leggen bij het totaal laten ontsporen van het proces door Crossminds en Van Aalst.

Spannende dag!

11   13  
Tip

Wat ik fascinerend vind is dat het begin van plan Vrolijk hier op de site indertijd totaal niet werd gesteund. Vooral het bouwen nieuw stadion was de trigger om zich tegen zijn plan te keren. Kort gesteld werd Vrolijk weggezet als luchtfietser. En nu is een groot deel op deze site 180 graden gedraaid ten faveure van het Lokaal initiatief. Welke krachten zitten hier achter ? Of is het puur het op zeker afwijzen van City omdat wij plots op deze site hartstikke geëngageerd blijken te zijn betreffende de nadelen van het kapitalisme.. Iets wat ik in onze goegemeente bij velen nooit heb gemerkt eerlijk gezegd. 😉 Maak er maar eens chocolade van. Ik hoop oprecht dat stichting NOAD met een dermate onderbouwd verhaal komt waar RVC en aandeelhouders zich in kunnen vinden. Dan kunnen we gaan ( proberen te ) bouwen. En dat is onderhand hard nodig. Staan we straks weer aan het begin van het verkoopproces dan gaat het veel te lang duren met mogelijk dramatische gevolgen voor onze club.

5   2  
P

Hoelaat kunnen we nieuws verwachten ??

10   2  
Kinderkaartje

@TIP

Eigenlijk neem ik aan dat je een retorische vraag stelt, maar ik zal even wat voorzetjes geven.

Het heeft niets met het afwijzen van kapitalisme an sich te maken, maar je hebt nogal wat verschillende varianten daarvan en een alternatief is er niet. (Ik denk dat ik jou niet hoeft te wijzen op het uiteen vallen van de Soviet Unie, DDR, Joegoslavië en noem maar op. )

Onze lokale ondernemers hebben hun rijkdom ook alleen kunnen verwerven door vrije markt principes. Daar is dus niets mis mee.

De City Groep wordt gefinancierd vanuit een dictatoriaal land, geregeerd door een corrupte boef, die dweept met alle foute leiders en regimes in de wereld. Wil je daar onderdeel van zijn, of wijs je dat resoluut af?

Als jij bent wie ik denk dat je bent (voormalig Buurman, toch?) snap ik niet zo goed dat jij als PvdA, Volkskrant, VPRO man niet onwelwillend tegenover City staat. Die City Group staat zo 100% diametraal tegenover alles waar jij voor staat, dat ik jou bij wijze van spreke als eerste op de barricades had verwacht.

Maar blijkbaar kunnen voor "mooi voetbal" alle principes overboord.

2   3  
Gjoewie

Cees 2, 08:59
Oei, daar zit een hoop frustratie in je reactie, maar ik herken de geschetste situatie maar al te goed. Die situatie bestaat al heel lang. We noemen het voor het gemak de vijfde colonne, maar die verandert bijna dagelijks van samenstelling. Waar de een iets dichter naar de club schuift (lees: een iets duurdere skybox huurt), schuift de ander juist (daardoor) wat verder weg. Door middel van het oprichten van een businessclub en golf workshops probeerden ze vanuit NAC wel om de partijen dichter bij elkaar te krijgen, maar eigenlijk is dat niet te doen. Het oud zeer zit er nu eenmaal en gaat nooit weg.
En dat is precies mijn twijfel bij een CVLO. Ongetwijfeld lever(d)en die mannen met de allerbeste bedoelingen een businessplan in om de club over te nemen, maar de ondergrondse krachten zullen blijven doorwoekeren, als er niet meteen een sterke leider boven gaat staan. Hij (m/v; zolang ie maar ballen toont) zal moeten zorgen dat alle partijen zich aan de onderling gemaakte afspraken houden. Hij moet ook meer partijen naar de club trekken, zodat het risico van omvallen van CVLO verkleind wordt. En hij moet zorgen dat ook de club zich aan de nieuwe regels houdt. Ik ben bang dat we niet over zo'n sterke man beschikken.
Dus wat dat betreft zou het me niet vreemd voorkomen als de Stichting NOAD kiest voor een buitenlandse kandidaat. Die dus wel meteen een sterke man hebben klaar staan. Of dat CFG of de Amerikanen zijn, weet ik niet. Ik denk dat het ook wel eens verfrissend kan werken als we de club (tijdelijk) door een professionele partij van buiten laten bestieren. Net zoals de keuze van Van Aalst voor CFG de onderlinge samenwerking van CVLO versterkte, zo zal ook de nieuwe eigenaar een nieuw spanningsveld rondom de club creëren. Laten we hopen dat zulks goed uitpakt. Ik wens de Stichting NOAD veel sterkte en wijsheid toe.

9   17  
Beest

@tip

Hoeist luchtfietser?

Er was helemaal niet zoveel commentaar op de ambities van Vrolijk.

Want dat waren het namelijk. Voorafgaand aan waar je wilt komen zullen er plannen komen hoe je daar komt. En die zijn nooit bekend geworden dus daar kon niemand over oordelen.

Dus stop met je walgelijk gejank , gestook en je procity verhaaltjes. Het begint lachwekkend te worden . Je gaat vandaag keihard af . Citytrol

13   8  
Realist

@Tip, ik hoop en verwacht dat Noad zich wat bewuster is van hun verantwoordelijkheden.
Zij zullen niet verantwoordelijk willen zijn voor het einde van Nac.

Dat er hier een paar man zichzelf gek maakt is eenieders goed recht maar zal hopelijk geen effect op de beslissing hebben.

9   28  
Beest

Ik kan niet wachten op de huilverhaaltjes van de bekende pro city trollen. Bijvoorbeeld dat die deuzige Noad1975 of cees-2 weer met hun jankverhaaltjes komen dat Noad bedreigd is en daarom City gaan afwijzen🤣🤣.


AF ALS EEN GIETER!! NO NAY NEVER!

6   4  
nb.vos

Ik vrees straks voor een bericht met als inhoud ' Ookal zijn wij vanuit supportershart tegen. Toch hebben wij moeten besluiten om deze overname toch goed te keuren omdat wij helaas niet tot een akkoord komen met andere partijen als alternatief oid

24   5  
Ouwe Spionkop

Ouwe Spionkop heeft wat spionnenwerk gedaan en heeft het sterke vermoeden dat NOAD vanavond nee tegen City zegt en als alternatief met de Amerikanen komt.
Die dan vervolgens in de toekomst door Vrolijk een nieuw stadion laten bouwen met alles erop en eraan. De verkoop/verhuur van het onroerend goed gaat de winst genereren waar ze voor instappen. Ook de verkoop van media en streaming moet geld op gaan leveren.
Dat wordt nu nauwelijks benut.
De Amerikanen garanderen dat transfergelden terug naar de clubkas vloeien.

12   11  
Tip

@Kinderkaartje en @Beesd. Ieder zijn mening uiteraard. In het begin waren de meeste reacties duidelijk wel anti Vrolijk, zoek maar terug, is wel inmiddels 9 a 10 maanden geleden denk ik. Nog een nuance. Ik ben niet proCity. Ik ben voor het beste plan waarin de continuïteit van NAC het best wordt gegarandeerd. In hoeverre geld fout is laat ik in deze over aan de controlerende instanties. Maar ik respecteer als iemand daar anders overdenkt.

17   8  
die ne gast

@TIP
Ik ben inderdaad faliekant tegen een overname van City. Als City het wordt, zal ik geen SCC meer nemen.
Voor mij zijn de principes van baas in eigen huis en sterke regionale verankering belangrijk. Bij het lokale initiatief lijken mijn principiële voorkeuren het beste gewaarborgd, vandaar mij voorkeur voor dat plan. Als dat minder (snel) sportief succes opleverd, dan neem ik daar genoegen mee. Sportief succes (en zeker op de korte termijn) is voor mij van ondergeschikt belang.

In het lokale alternatief is Vrolijk overigens maar één van de deelnemende partijen en niet de enige partij, dus het is niet echt 'Plan Vrolijk' meer.
Karel Vrolijk heeft zich in het begin te makkelijk laten quoten door BN De Stem, waardoor het beeld van luchtfietser en opportunist is ontstaan. Zeker met zijn quote over een stadion op het CSM-terrein, gingen bij mij de wenkbrauwen ook omhoog. Dat is toch niet zo vreemd?
Volgens mij heeft Vrolijk zijn lesje inmiddels wel geleerd, want hij lijkt nog maar weinig gequoot te worden.

25   6  
Kinderkaartje

@TIP

Ik ben persoonlijk nooit tegen Vrolijk geweest. Wel heb ik (door berichten hier en elders) vraagtekens gezet of hij kapitaalkrachtig genoeg is. Maar wel met de wetenschap dat ik niet in zijn portemonnee kan kijken.

En ik heb hem hier een keer een opportunist genoemd, omdat hij met een aantal initiatieven mee deed. Maar dat is allemaal uitgelegd tijdens een van de Tikkies naar het Zuiden.

Ik hoop dat het een lokale oplossing wordt, maar denk dat ik zou kunnen leven met de Amerikanen.

Maar alles en dan werkelijk alles vind ik beter dan City. City is werkelijk de dood in de pot. Dat zou voor mij het einde betekenen van een tijdperk NAC waar ik sinds 1982 kom en voor het eerst naar binnen ging met een kinderkaartje van 3 gulden.

City belichaamt alles, maar dan ook werkelijk alles waar ik niets mee te maken wil hebben.

12   2  
Paajnac

@kinderkaartje

Amen!

10   2  
HupNac

@cees

Gaat alles wel goed met jou? Proef een hoop angst en agressie in jou reacties.

Uiteindelijk komt het allemaal goed hé.

HupNac

19   2  
Peter13

@Tip - het sentiment kan flink vertekenen doordat over het algemeen mensen TEGEN iets reageren. Dus als er een plan wordt gelanceerd, zul je medestanders of mensen die er neutraal in staan, niet veel horen - en dus lees je vooral reacties van tegenstanders.

"In hoeverre geld fout is laat ik in deze over aan de controlerende instanties" - dat mag jij natuurlijk zelf bepalen. Als een kandidaat-eigenaar van NAC gezellig lachend op de foto gaat met massamoordenaar Assad heb ik geen controlerende instantie nodig om daar iets van te vinden.

7   2  
Vinnie Jones

@ouwe spionkop, ik hoop dat jij van harte gelijk krijgt.

@kinderkaartje, precies jouw verhaal geldt voor mij ook. Alleen heb ik de oude Bea nog nooit van binnen gezien.

11   17  
Boyke

Zowel City als die Oud NAC kliek in combo met de Amerikanen heeft niet m’n voorkeur. De lokale optie, zonder dat Oud NAC gezever wel. Lopen zat kundige mensen in het Brabantse. Tijd voor een nieuwe elan en een nieuw NAC.

Hup NAC !

15   12  
Tip

Dank voor jullie antwoorden, de meesten zonder meer duidelijk onderbouwd. Een onderbouwde reactie zet aan het denken. Op een of andere manier gaat het mij te ver om een club uit de City holding in 1 lijn te associëren met mensen als Assad etc. En in hoeverre is het geld van de Amerikanen wel zuiver op de graad? In zowel alle geldstromen zit verdimme oliegeld.

Ik ben voor het plan dat NAC eindelijk eens continuïteit gaat geven. Als de Amerikanen dat kunnen bieden ; prima !

En ik hoop, net als denk ik iedereen, dat de verkoop/overname na de NOAD beslissing/advies kan worden afgesloten. Vanaf nu wacht ik rustig af. Fijne dag allemaal.

6   4  
scheppioni

Nog een kleine twaalf uur ........
Tenminste mocht er werkelijk duidelijkheid komen vandaag, ik meen toch te vernemen dat er van alles gaande is dus kan zomaar dat het pas met pinksteren wordt ........
wat een malaise !

14   4  
Henri

Een vraag: Stel er wordt gekozen voor de lokale oplossing. In feite geven ondernemers een lening met een lage rente. Meer doen ze niet. Zij gaan geen beleid bepalen alleen geld verstrekken. Wie gaat er op dat moment bepalen wie er eventueel in de RVC komen, wie de AD gaat worden etc. Dus wie gaan er de personen benoemen die het beleidsplan ten uitvoer gaan brengen? Of worden er wat bij elkaar geraapte plannen uitgevoerd? Ik sta alleen achter het plaatselijke initiatief als er een kei van een AD wordt aangesteld en dan met name Toon Gerbrands. De man zal niet goedkoop zijn maar hij heeft echter wel jarenlange ervaringen en AZ goed op poten gezet na een erg hectische situatie vanwege het faillissement van de DSB bank. De man is een transparante leider die ook goed kan communiceren. Bepalend bij zeker het plaatselijke initiatief zijn de personen die het bedrijf weer op poten moeten gaan zetten.

15   68  
Greetings From City Football Group

Dear NAC Breda supporters,

One of these days, the Supervisory Board of NAC Breda and the ‘Stichting NOAD ADVENDO Combinatie’ will decide whether they agree to the takeover of your beloved NAC Breda by the City Football Group.

We have noticed that among certain supporter groups there is resistance to the takeover by the City Football Group. In our view, the resistance stems from the fact that we have not been able to inform you in detail about our plans. In order to make the purchase process as orderly as possible, we have chosen to share our plans in detail only with the entities intended for this: the current shareholders, the Supervisory Board and the ‘Stichting NOAD ADVENDO Combinatie’. Naturally, we also addressed the questions or concerns that they had. We are confident that we have been able to resolve any concerns. We are convinced that NAC Breda will have a successful future as part of the City Football Group, in which the unique NAC culture will also be preserved.

After the acquisition is approved by the Supervisory Board and the ‘Stichting NOAD ADVENDO Combinatie’, we will consult with the supporters about our plans and how further consultation and participation of supporters should take place. This with the aim of preserving and strengthening the unique culture of NAC Breda.

We are convinced that we will be the best new owner of NAC Breda and we really want NAC Breda to become part of the City Football Group. It is important to us that NAC Breda can realize its enormous potential through sustainable promotion to the Eredivisie, strengthening the youth academy while preserving the regional and national character and the unique NAC culture.

We are aware that the Supervisory Board and/or the ‘Stichting NOAD ADVENDO Combinatie’ may not agree to the acquisition by the City Football Group at this time. Should this happen, it does not mean that we will drop out. We will then discuss with the various entities within the club how any remaining objections can still be addressed and the takeover still can be realised. To speak in terms of NAC Breda: we will never give up and always persevere.

We hope to be able to inform you about our plans as soon as possible and we look forward to a good relationship and close cooperation with the supporters. Hup NAC!

City Football Group


36   10  
De muzikant

Daar heb je die sukkel weer die doet alsof 'ie van City is.

30   8  
DennisK

@GREETINGS FROM CITY FOOTBALL GROUP

Mattijs, zet je computer uit. We weten dat jij het bent.

20   14  
Bredanaar

City deal weggestemd! Yesss!

17   6  
Paajnac

@GREETINGS FROM CITY FOOTBALL GROUP
21 April 2022, 13:00

We would like to inform you about our plans with the City Group;

Fuck off!!

22   8  
Bertus

@GREETINGS FROM CITY FOOTBALL GROUP

put the whole City Football Group in a place where the sun doesn't shine.

Wij gaan niet opzij!!!!!

20   13  
Bredaaaaa

Hup group Lokhoff!

6   3  
Gman

wat een stilte voor de storm deze week!

7   7  
Dun Diëe

Komt er een liveblog van de stemming?

20   11  
Bobby Firmino

GREETINGS FROM CITY FOOTBALL GROUP
NAC and Liverpool are a people's club, where the supporters have a bit of a say!

That was also the case with Man City, until you take it over since then it has turned into a plastic club!

Apparently she took that in Manchester, but in Breda we will NEVER NEVER accept that!

We Shall Not Bemoved!

17   25  
Kinderkaartje

@Greetings From City Football Group

Shove it up your ass, pathetic motherfucker.

35   7  
nbfc1912

@GREETINGS FROM CITY FOOTBALL GROUP

Go away. Otherwise we have to throw you in the Singel

6   31  
naxioma

Wat er ook gebeurt vandaag

We zullen doorgaan
Als niemand meer verwacht
Dat we weer doorgaan
In een sprakeloze nacht
We zullen doorgaan
We zullen doorgaan
We zullen doorgaan
Tot we samen zijn

6   32  
City

In Manchester we're laughing because the big mouths of these kids. What a childless club🤣🤡🤡🤡

32   5  
PatV

@City
Leer eerst eens Engels voordat je grappen gaat maken 😂

15   10  
Voske

Zomaar even een feitje tussendoor. Die worden hier door beide kampen nogal eens over het hoofd gezien:

Verenigingsvorm: er wordt zowel hier als in "de media" vaak gewezen naar PSV als voorbeeld wat de ideale blauwdruk voor NAC zou zijn. Baas in eigen huis.

Vreendelingenlegioen: vaak exact dezelfde stemmen die voor een PSV-model zijn, geven aan bang te zijn voor een vreemdelingenlegioen bij aansluiting CFG. Met als ultieme voorbeeld Lommel.

Fact Check: bij het verguisde Lommel spelen 10 Belgen (bij Troyes 20 Fransen). Bij PSV zitten er 6 (!) Nederlanders in de complete selectie.

Waarmee ik alleen wil zeggen dat het één het andere klaarblijkelijk niet uitsluit...

12   6  
Bobby Firmino

Shut up! , your club is plastic now .
With your ''lets all do the poznan'' what a joke!

In Breda we don't like plastic!

I say honestly as Liverpool fans used to compare Man U you were a beautiful club!
who always fought well against man U

But nowadays, there is very little of that left!



9   6  
Beest

@city

Is dit je 5de verschillende personage noad1975? 🤣😅

4   16  
Cees-2

Hupnac: Beter is het om niet te reageren op klinkklare onzin, maar vooruit. Jij moet echt een analfabeet zijn, agressie in mijn verhalen. Je bent werkelijk niet goed snik. Einde discussie hoe je ook reageerd.

11   5  
Bobby Firmino

Nax je begint nogal door te slaan!
''Tot we samen zijn''

Je kan ook gewoon een seizoenkaart nemen hoor voor Man City...
Iedereen zijn keuze , je kan een tattoo laten zetten met het logo , en daaronder ''Blue Moon''

Maar NAC en City

Dat nooit never samen!

Geen Red Bull geen City!

23   5  
Kinderkaartje

@naxioma

Zo is het Wim. Je gaat geen "Nee" accepteren he? En ook het alternatief ga je afschieten en je gaat de club in een wurggreep houden zoals je de afgelopen 8 jaar gedaan hebt.

Totdat je zin hebt. Wim van Aalst wijkt voor niets of niemand.

Je was mijn held, de redder van NAC. Maar je bent hard van je voetstuk afgedonderd.

Realiseer je dat je met je City deal onze club levend begraaft.

3   8  
La matanza

Kwart over 5 al, zullen ze nog steeds aan het overleggen zijn. Raar dat het zelfs vandaag nog zo lang moet duuren, betekent dit dat ze er nog steeds niet zeker van zijn of ?????

11   4  
Wanny

@ LA MATANZA


Die mannen van Stichting NOAD zijn ook maar gewoon vrijwilligers met een day time job. Die zullen wel in de avonduren bij elkaar komen.

20   4  
Spionkop

Voor mij is de grote dealbreaker dat stel we worden een keer derde, dan is het niet zeker dat we europa in mogen.

Dat wilt toch niemand?

Ik was eerst neutraal. En dat was omdat ik al heel lang graag een rijke eigenaar bij NAC wilde zien.

Dat had ik al in het oude stadion. Sommigen kunnen dat zich vast nog herinneren. Er ging destijds een gerucht dat een sjeik NAC wilde overnemen. En ineens zat er een sjeik op de grote hoofdtribune. In vak D(eftig). Dat was natuurlijk een dolletje. Echter, ik ben dat nooit vergeten. Ik heb dat altijd gehad, stel nu dat wij zo een gast hier hebben.....

Nu, 30 jaar (?) later, nog voor deze overname speelde heb ik het wel eens over gehad. Over bv redbull, maar dan met behoud van alles, maar wel een eigenaar die bewezen heeft resultaten te behalen.

Nou.... dat werd toen al door iedereen neergeschoten. Uitgelachen, red bull NAC etc etc. Terwijl dit niet mijn plan zou zijn. Maar goed..


Maar wat dan wel? Ik heb ook tientallen jaren heel erg gehoopt op de Aad Oudborgs, Jan willem van dijken, de gele olifant en noem alle lokale initiatieven maar op. En nooit is er wat van gekomen.

En waarom????

Omdat werkelijk waar ELK idee dat zich aan meldt, rechtstreeks, ongenuanceerd wordt afgeschoten, weg gelachen.

Verder valt het ook op dat bij ALLE lokale aanbieders, er ook meteen een groep op staat die die persoon niet moeten. En een haat campagne opstarten.

Zo komen we NOOIT een stap verder. Deze discussies hier, zijn helemaal niet nieuw voor NAC.

Zo gaat het al minimaal 40 jaar. Alles wordt afgeschoten, en we modderen maar verder aan.

Laten we nu cfg niet doen, maar geef de volgende kandidaat, wie dat dan ook is, gewoon een eerlijke kans. Ook al ken je hem persoonlijk en mag je hem niet. Dat is namelijk totaal niet relevant.

Wil je nu dat NAC goed gerund wordt, of wil je iemand die je zelf heel leuk vindt?

10   12  
La matanza

Vrijwilligers die een beslissing moeten nemen over het voortbestaan van een club, best appart. Ik hoop van harte dat het city niet gaat worden maar allejezuz wat duurt dit lang

12   26  
Rotje

Zonder van Aalst en consorten waren we nu naar Baronie aan het kijken.
Kijk eens in Roosendaal daar was een voetbalclub die jaren op grote voet leefde
Laten we blij zijn dat er een overname komt... Ze willen allemaal 1 ding geld verdienen...en weet je ...dat is helemaal prima....degene met de grootste zal.geld gaat het worden..

Hopelijk nog 1 jaar naar de Jong ploegen op maandagavond...

17   19  
Ome Cor

Geweldig stuk weer in de krant vanmorgen van onze NAC watcher.

Blablablanco heeft namelijk ontdekt dat the great Azzagari aan de ramadan doet.
Alsof het een typisch iets voor NACspelers is schrijft hij dan zijn dagelijkse NAC-gerelateerde artikeltje.

Man man man....
Helemaal niks tegen moslims die vanuit hun religie aan de ramadan doen, maar als je dat als NAC watcher brengt als NAC nieuws dan is het wel een beetje sneu.

Respect voor iedereen in de ramadan, maar bij Blanco's schrijfwerkjes denk ik meer aan "rammen dan".

10   6  
die ne gast

@La Matanza
De inzet van vrijwilligers is nodig omdat professionals als Manders, Eskens, Gieske, Rutjes, Edelenbos, Steijn etc. het zo goed gedaan hebben.

22   6  
Ivo

Agenda stichting NOAD vanavond

18u kapsalon eten
18u30 start vergadering
19u Bier
23u Kachel naar huis
23u30 stukje op Twitter zetten

16   8  
Otjes

Als het lokale initiatief een lening is : wat als Nac rente niet kan betalen?

Kan deze achterstallige lening in aandelen worden omgezet? Deja vu?

Wie wordt de directie? Bepalen de leninggevers dit? Wie anders? Hoezo geen invloed

Hetzelfde is met de grote 3 gebeurd in het verleden. Maar nu gaat het opeens anders en beter maar met 6 a 7 geldschieters.

Krijg bijna een natte droom hiero…

17   10  
La matanza

Al krijg ik 19000 duimpjes naar beneden, ik zal er niet slechter van slapen. Maar mensen die vinden dat het ok is dat vrijwilligers een best serieuze beslissing moeten nemen op overname gebied snap ik niet helemaal. Er zouden maar vrijwilligers moeten beslissen over jullie baan , woonruimte etcetera. Benieuwd of jullie er dan hetzelfde over denken

5   4  
Sankah

@la matanza
Door wie zouden zou volgens jou dan betaald moeten worden?

0   3  
La matanza

@ kontje, over wie heb je het?

5   1  
Geelzwartwit

@otjes ik vraag me ook af wat de constructie zou zijn.

Of het nou City amerikanen of lokalen zijn. Uitgangspunt is volgens mij bij allen:

7 miljoen voor aandelen
2-3 miljoen de komende 5 jaar investeren
1 - 2 miljoen de komende 3 jaar bijspekken.

Of die aandelen dan met een lage rente naar NAC terugvloeien of niet er zal iemand ergens die 7 miljoen. 10 miljoen en 3 miljoen moeten of willen terug verdienen...

En dat bovenop het financieel en vooral organisatorisch en sportief gezond en succesvol worden..

Hoe dan ook het kost 20 miljoen de komende jaren en eer NAC zichzelf echt kan bedruipen en de investeringen /leningen terugbetaald / terugverdient zijn ben je wel heel wat succesvolle transfergelden verder.

Ik ben heel erg benieuwd.

9   0  
De Bolle Damen

Er zijn vrijwilligers met meer capaciteiten dan betaalde bestuurders. Dus deze non discussie ga ik niet aan.
Capabel zijn.
Show up and deliver.
Betaald of onbetaald.
Hup NAC !

2   1  
Geelzwartwit

@ivo

Je vergeet:

Daarna de tweet weghalen want was een oud bericht wat niet geplaatst mocht worden

Lol popcorn iemand?

10   2  
Wanny

@ La Matanza

Het is juist een goede zaak dat er mensen naar kijken die niet afhankelijk zijn van de club voor hun inkomsten.

Als je dit door Manders laat doen weet je zeker dat ie de wil van de aandeelhouders uitvoert.

En de RVC wordt ook door de aandeelhouders aangesteld

19   3  
Chris W.M.

@La MATANZA

Deze vrijwilligers laten zich gewoon bijstaan door experts op het gebied van overnames, recht en dat soort zaken. Je kunt inderdaad niet van ze verwachten dat zij dit vraagstuk alleen aan kunnen.

3   5  
Gjoewie

Ivo, je vergeet nog een deel van de agenda!
19.30 meer Bier
20.00 kroketten frikadellen
20.30 Nog bier
21.00 weer bier
21.30 kaasplankje bitterballen
22.00 hadden we al bier gehad?
22.30 k*t roepen!

6   3  
La matanza

@ wanny en chris.wm in de mensen die er nu zitten heb ik zeker geen vertrouwen , maar vrijwilligers nemen of maken zeker ook beslissingen uit emotie en of dat nu zo betrouwbaar is vraag ik me dan af. Dat ze worden bijgestaan door derde is dan wel fijn

15   22  
Bram

Zo mooi zijn als er vnd witte rookt komt en dat city de boel gaat overnemen en gaan professionaliseren. Het handjes klappen beleid en de ons kent ons cultuur in het bestuur moet echt stoppen. En als Wim zo graag geld wil geven en er zogenaamd niks voor terug wilt mag hij sponsoren wat hij wilt.

5   8  
Geelzwartwit

@gjoewie

Of op zijn Blancos

19.30 een koud schuimend Biertje van Bliksem
20.00 een krokant goudbruin gebakken kroketje en frikadelletje
20.30 Nog wat biertjes van het lokale brouwerijtje frontaal
21.00 weer biertjes van het altijd fijnzinnige authentieke brouwerijtje de beyerd
21.30 oud hollands kaasplankje met een mosterdtje van Kaatje Jans en nog een bitterballetje uit het frituurtje
22.00 hadden we al biertjes gehad?
22.30 k*t roepen

13   0  
HupNac

Is ook vanuit NOAD gecommuniceerd dat er vandaag witte rook zal zijn?

Als het alleen gemeld is door bn de stem dan kan het zomaar zijn dat we niks wijzer worden vandaag.

HupNac


@cees

Rustig maar Cees. Denk aan je bloeddruk....


8   12  
Arjan Zelluf

Dear City mister, thanks for your attempt to be nice here and on the forum of De Rat. I found outthat you are actually a genuine City person and not a fake. You might even be a real friendly person. But still we do not want CFG to buy NAC.

Please be smart and move away as fast as you can. We don't want you, we don't need you and that will never ever change. Also not after 2 years, if we would allow you to stay that long.

Go away.

7   7  
Tip

Ik denk dat een organisatie met een prioriteitsaandeel zoals het gouden aandeel bij NAC voordelen en nadelen heeft. Maar het is nu zo, dus weinig zin ons daar druk over te maken. Eerlijk gezegd zou ik nooit in de schoenen van deze mensen willen staan. Om die reden respecteer ik ze. Wat me nog opvalt is dat enkele reageerders spreken “ namens alle supporters.. “. Dat is al een tijdje aan de gang. Maar hoe kun je weten namens alle supporters te spreken als dat niet onderzocht is ?

18   4  
Ivo

@TIP

Geloof jij dat het van Aalst en consorten ook maar een drol interesseert wat de supporters vinden? Die gaan vol voor de centen hoor! Dan kunnen ze daarna heerlijk geruisloos leven.

4   6  
Tip

@Ivo. De aandeelhouders interesseert dit misschien niets maar mij als supporter interesseert het wel.

13   5  
Dun Diëe

@ GREETINGS FROM CITY FOOTBALL GROUP

Yes yes, a lot of chats but as we say here chats do not fill any holes. If you really want to understand our culture then motte eerst but once eat sausage breads for breakfast. If you then can drink 5 halveliters and a lauwe frikandel can binnehouwe while singing the clublied during a game perhaps we can look further (no spieking on the lyrics allowed, but luckily for you the refrein just goes hej hej hej hej hup ennaccee).

But that is only the first step. Second step is the out supports often sing that we are gay. We then take over by singing we are the homos from Breda, ja ja. So we have to see if you can do that also.

Verders we don’t want a vreemdelingenlegioen every year for our molars. And all the other clubs you have always have a new vreemdelingenlegioen every year. So dat is a problem too.

So you can try what you want, but we will never like you.
And if you should still be able to buy us, well, then there will wave something…

12   4  
Ivo

@TIP

Ik vind het toch wel bijzonder dat er nog steeds mensen zijn die vermoeden dat er een meerderheid te vinden is voor toetreden tot de City Group. Of dat de balans zelfs in de buurt van 50/50 komt.

Op alle plaatsen, waar supporters zich hebben kunnen uiten, in de pers, op social media, op supporterssites, in het stadion, is het tegengeluid vele malen groter geweest. Het Pro-City geluid was terug te brengen naar een handvol mensen die zich daar echt voor uitgesproken hebben.

Dát tegengeluid bagatelliseren, kleiner maken dan het is of afdoen als lomp geschreeuw, vind ik pas erg. Iedereen met een hart voor NAC heeft zich kunnen uitspreken. Op allerlei manieren. Waar is dan de Pro-city campagne gebleven? "De stille meerderheid" is een ongrijpbaar fenomeen. Als je iets wil, moet je je laten horen. Het is niet gebeurd. Op een enkeling (Naxioma) na.

7   4  
De muzikant

@Ivo; laat die sukkels maar lullen en trek maar een pilsje open! :)

11   9  
t, Veer

Daar zit juist het belangrijkste punt. De mentaliteit dat als je hard schreeuwt je gelijk hebt. Begrijp me niet verkeerd ik heb helemaal niets tegen dat je je
hard en duidelijk uitspreekt voor wat je vindt. Maar maak niet de fout om er van uit te gaan dat dit dan automatisch de meerderheid is. Bij mij op de tribune was er duidelijk geen meeval op de acties tegen City. Nog sterker de afkeur om in de laatste belangrijke minuten van de wedstrijd dit te doen was duidelijk merkbaar. Om er dan blind van uit te gaan dat de ruime meerderheid anti city is, is wel heel makkelijk. Wat mij zeer duidelijk geworden is dat er sprake is van grote verdeeldheid tussen de supporters. En dat is misschien wel net zo zorgwekkend als wie er uiteindelijk NAC overneemt.

10   9  
Tip

@Ivo. Dus op basis van wat veel op social media staat kun je bepalen wat de meeste mensen denken ? Je hebt het over “ in het stadion….” , daar klonk het anti City geluid juist niet door. En de poll op De Rat zit boven de dertig procent proCity. Verwar nu niet dat ik proCity ben , ik ben voor het beste plan. Ik zou wel graag weten hoe groot de groepen procentueel zijn op basis van een deugdelijke enquête. Wat is daar op tegen ?

4   1  
Geelzwartwit

Ik ben nog steeds benieuwd of Aad de Mos al een wijze mening heeft in deze kwestie

8   8  
Ivo

@TIP / @T.Veer

Niemand heeft het over hard schreeuwen. Het gaat over je mening uiten bij onderwerpen die je belangrijk vindt. Je hoeft niet in het stadion te brullen. Je kan je mening geven op deze site, of op Twitter, of Facebook. Of je schrijft een ingezonden brief naar de krant. Alles kan.

Ik zit op F3, dat is ook geen vak dat zich vaak laat horen. Maar in 1-op-1 gesprekken met de mensen naast me en voor me vonden ze de City Deal helemaal niks. Ik heb niemand horen zeggen dat ze het een fantastisch idee vonden. Ook in mijn kennissenkring niet.

Natuurlijk zijn er ook mensen die het niks uitmaakt. Zij komen voor het voetbal, dit gebeuren achter de schermen boeit ze weinig. Maar ook zij zijn dus geen uitgesproken voorstander.

Verdeeldheid is er altijd wel. Over trainers, spelers, tactieken, welk biermerk, de goede temperatuur om een frikandel naar binnen te schuiven. Maar ik geloof oprecht niet dat er een meerderheid voor deze deal te vinden is, of dat dat zelfs maar in de buurt komt.

8   2  
Geelzwartwit

@Ivo

Ik hoorde juist veel deze opmerking om me heen

"het zal allemaal wel. Ik hoor en zie wel wie het wordt. Als ze wat beter gaan spelen ben ik allang dat geouwehoer over een eigenaar hou ik me niet mee bezig"

Heb ik vaker gehoord dan een voor of tegen. Zo hoort iedereen andere geluiden. En dit waren behoorlijke die hard supporters. Mensen interesseren zich dus ook vooral voor matchday en verder zal het ze aan hun reet roesten. Het is al zo lang gezeik.. Zeggen ze.

8   1  
t, Veer

@ivo

Goede onderbouwde reactie waar ik me nu beter in kan vinden. Maar het blijft een punt dat als je je niet uitspreekt je mening niet telt. Zo ver ik weet is het geen verkiezing waarover gezegd kan worden als je niet stemt heb je niets te zeggen. Plus het is een keuze waarover je niets kan zeggen want je weet simpel weg niet wat de voorstellen zijn. Maar iedereen heeft recht op zijn mening en heb daar altijd begrip voor. Maar uiteindelijk moet er iemand een keus maken.

4   2  
Geelzwartwit

@DUN DIËE

Then there will wave something

😂Geweldig!

7   7  
Ivo

@TIP

Ik weet niet waar jij in het stadion zit, maar ik heb eindeloos meer spandoeken gezien en liederen gehoord tegen City dan voor. Dat waren er namelijk nul. Dus dat is een kul argument.

Het polletje op de rat kan iedereen fucken. Met een VPN'netje kan je op deze site ook eindeloos plussen en minnen. Kost je een paar euro en dan heb je eindeloos veel IP-nummers.

Maar op het eind van de rit is een mening een mening. Het deel dat zich wilde uitspreken, heeft dat gedaan. En als je gaat turven, dan kan je maar één conclusie trekken.

12   2  
Nacman

Wat duurt het lang op een antwoord van Noad

11   0  
Geelzwartwit

Ik zit al aan mijn derde bak popcorn

12   3  
P

En het duurt, duurt en duurt maar heb er een baard van gekregen

11   2  
Molenschot Loco

Zou me niks verbazen als er vanavond geen nieuws te melden is......

9   2  
Chris W.M.

@Molenschot

Afgaande op de heren van De Rat op BredaNu en Sjoerd Mossou met zijn cryptische tweet kunnen we ieder moment iéts van nieuws verwachten.

8   7  
Tip

@ivo. Het polletje op De Rat kan dus ook iedereen ‘fucken’ die anti City is. Ben het volledig eens met @T VEER.

2   2  
Geraldo

Verandering is weerstand.
Hoe groot wordt de verandering en daarmee de weerstand?

1   0  
D’n opletter

Wat was de boodschap van Sjoerd??

6   8  
Jaaaaaaaa

LOKAAL!!!!

HET IS OFFICIEEL

4   1  
Hedde'um

@JAAAAAAAA

Bron?

4   0  
Atleet

Omdat de Amerikanen een bod op Angers hebben gedaan van 70 miljoen

5   7  
Geelzwartwit

@Dn opletter
Ow een reminder retweet dat NAC de eerste club ter wereld kan zijn die zich niet door City laat overnemen.

Soort borstklopperij wasr we niks aan hebben. Het gaat om het beste plan en het beste voor de club. Tis een leuk gegeven als we city niet toelaten maar om daar nou zo geweldig over te doen?

Als je geen alternatieven had gehad was het vast wel gebeurd. Zo simpel kan het ook zijn.

7   5  
Sjef de gevulde koek

Dat hier ooit mensen gedacht hebben dat ze voor gaan stemmen. Lachwekkend vorige week al lang bekend dat city niet gaat worden. Zoveel weerstand van alle kanten zou de doodsteek betekenen beetje helder iemand snapt dat wel. Al dagen hier die discussie lachwekkend. Ik ben meer benieuwd wat er nu uit de hoge hoed komt. Hier overigens vorige week allemaal al gemeld.

4   1  
D’ opletter

@geelzwartwit; Dank je wel!

7   4  
Otjes

Als lokaal wordt voorgedragen door Noad. Prima, dan weer naar de aandeelhouders en Rvc.

Ik hoor het wel tijdens wintersport. Alle andere alternatieven zijn al lang met de noorderzon vertrokken.

Tja….

11   1  
NB.VOS

Komt het nieuws stipt om 23:59 u? Dan weet ik of ik niet ieder kwartier hoef te checken.

9   5  
Nacman

De amerikanen komen

6   34  
Trouwe supporter

Laat city het maar worden bied het meest
Zie het niet in lokale bedrijven zitten
En van Amerikanen hoor je niets meer
We moeten aan de toekomst van club denken

5   4  
Die ne gast

Politieke wet: als je een controversiële beslissing moet nemen, moet je net doen of je lang vergaderd, ook al ben je er allang uit. Zal dus nog wel even duren voor we wat horen…

23   3  
Chris W.M.

Omroep Brabant:

“De City Football Group wordt niet de nieuwe eigenaar van NAC. St. NOAD heeft die voordracht nu officieel afgeschoten. Als alternatief voor de koop van de aandelen dragen zij een lokale alliantie NAC=Breda aan. Game on.”

5   2  
De muzikant

Haha, zei daarom al eerder tegen Ivo dat ie een pilsje open kon trekken en die zogenaamde kenners (#betweters) kon laten lullen.

5   16  
Jim

Zooo nog 10jaar kkd

11   6  
Bredaaaaa

Prachtig nieuws. Nu moet men deze lokale mannen niet gelijk aanvallen als we over 5 jaar nog niet gepromoveerd zijn. De lokale mannen hebben weinig geld, maar NAC blijft wel NAC. So be it.

9   2  
Ivo

Yes! Een belangrijke stap voor ons NAC.
Hopelijk accepteren de aandeelhouders dit alternatief.
Licht aan het eind van de tunnel....eindelijk!

8   0  
Bas

Mooi dat NOAD een rationele keuze heeft kunnen maken en zich niet heeft laten intimideren. Het belang van NAC moet altijd voorop staan. Geen tijd voor rancune of tegenwerkingen, het nieuwe seizoen dient zich al aan.

5   0  
Hedde'um

Queen save NAC! No Nay Never!

3   1  
Geelzwartwit

Okay kom maar door met de duidelijkheid en plannen.

Ps niet te vroeg juichen. Het nieuwe plan moet weer langs de aandeelhouders en rvc en als het van hun kant niet bevalt dan is alles tegen elkaar weggespeeld?

Iedereen roept nu game on.
Maar het kan ook game over zijn.

Een gevreesde impasse behoort tot dr mogelijkheden.

5   1  
Ivo

Volgens mij zijn er nu 3 scenario's mogelijk.

1) De aandeelhouders en RvC accepteren het voorstel van NAC=Breda. De overname gaat door.

2) De aandeelhouders accepteren de afwijzing van het bod van City door NOAD, maar weigeren het voorstel van NAC=Breda. Het verkoopproces begint opnieuw, of er komt geen verkoop meer.

3) De aandeelhouders accepteren de afwijzing van het bod van City niet en stappen naar de rechter om het besluit van NOAD aan te vechten.

1   1  
Geelzwartwit

@ivo

Precies dat.
Ik sta nog nergens om te juichen.

0   0  
Dun Diëe

Op omroep Brabant lees ik het volgende: In hun plan komen de aandelen via een achtergestelde lening uiteindelijk weer bij NAC zelf terecht.

Hier begrijp ik dus geen jota van. Kan iemand mij dit uitleggen? Wat is een achtergestelde lening?

0   0  
bier en friet

Er werd in de podcast gevraagd waarom Van Aalst zo vasthoudt aan City en zo tegen de lokale alternatieven is.

Het is koffiedik kijken, maar ik denk dat er een paar redenen meespelen. Dit is los van de optie dat Van Aalst werkelijk denkt dat City de beste optie is.

-City heeft de kostprijs voor de aandelen opgedreven. Door dit niet direct af te schieten (en het als een serieuze optie boven de markt te laten hangen) heeft hij al gezorgd dat andere partijen hun bod moeten evenaren en zal hij meer geld overhouden.

-City is in zijn regeerperiode bij NAC betrokken geraakt. Als de City-overname een succes wordt dan komt dat deels (hoe groot deel is ter discussie) op zijn conto.

-De andere partijen (lokale opties en de Amerikanen) hebben hem via de media onder druk gezet en dat is in het verkeerde keelgat geschoten. Daarnaast het lekken, tegen afspraken in stiltes/geheimhouding doorbroken, etc. Hier heeft hij naar mijn mening wel een punt overigens.

-Van Aalst heeft veel kritiek gekregen en er wordt vaak gezegd dat hij zelf oorzaak is van veel van de huidige problemen (incl oplopende bijstortingen). Dit is pijnlijk voor het ego van een man die in zijn eigen sector heel succesvol is. Nu heeft hij het excuus dat NAC gewoon een moeilijke club is en als City het overneemt dan hoeft hij nog steeds de schuld niet bij zichzelf te zoeken want City heeft hele andere middelen. Als de lokale partijen met een paar ingrepen het schip weten te keren (waar Van Aalst dit al die jaren niet lukte) dan vervalt dit excuus. Hetzelfde geldt (in mindere mate) voor de Amerikanen, want zij hebben behalve meer geld ook niet de middelen, kennis en netwerk van City.

Kortom, ik heb al langere tijd het gevoel dat het vooral een ego-dingetje is. Psychologie van de koude grond wellicht, maar past intuïtief het beste bij de manier van handelen en de toon van de communicatie.

Laad alle berichten na dit bericht in