Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #123

Thiestemberg

Een goed gevulde uitzending op weg naar een hopelijk mooie NAC-zomer. NAC maakte deze week bekend dat de koopovereenkomst getekend is door Mattijs Manders. Daarnaast is ook het oefenprogramma bekend, met als kers op de taart een mooie wedstrijd tegen FC Volendam de avond voor de NOAD-Cup.

De toekomst krijgt langzaam vorm
De overname is getekend door Mattijs Manders waardoor de KNVB zich nu mag buigen over de financien achter de plannen van NAC = Breda. Operationeel gezien zijn er ook updates, Molenaar lijkt namelijk de nieuwe hoofdtrainer te worden. Ton Lokhoff wordt hoogstwaarschijnlijk assistent.

NAC = Nike
Nike (en in het verlengde daarvan voetbalshop.nl) is gepresenteerd als nieuwe partner op het gebied van teamwear van NAC. Logischerwijs is de samenwerking met Legea dus stopgezet. De heren aan tafel filosoferen er op los over het nieuwe shirt. NAC wist te melden dat de shirts in tegenstelling tot voorgaande jaren al lang voor het beginnen van de competitie te bewonderen zullen zijn.

Ex-NAC
Het nodige Ex-NAC nieuws deze week. Robin Schouten gaat aan de slag bij De Graafschap, Danny Verbeek gaat hij daar niet tegenkomen, de ervaren buitenspeler vertrekt naar 'zijn' FC Den Bosch. Verder bespreken we de prestaties van JP van Hecke en zijn toekomst als international.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden -Podcast #123
Bron:
B-side Rats
Terug naar overzicht
23 Reacties
32    
Ivo

De jeugdopleiding van NAC moet het hebben van laatbloeiers zoals van Hooijdonk en van Hecke. Jongere jongens waar het talent vanaf druipt kunnen wij niet houden. Het is helaas niet anders.

Dit is ook een reden dat we naar de eredivisie moeten. Dat zorgt voor veel meer status bij die jongens.

4    
Ric

De kakkerlakken hebben helaas weer een talent weggehaald nog net voordat NAC hem een contract kon aanbieden (qua leeftijd).

-5    
La matanza

Dan heeft nac zitten slapen

0    
Rick076

Welk talent is er weg gehaald door die kakkerlakken?

6    
Ric

Wis Treffers!

-1    
Enkhuizer

De Kakhiel podcast!

32    
Ivo

De jeugdopleiding van NAC moet het hebben van laatbloeiers zoals van Hooijdonk en van Hecke. Jongere jongens waar het talent vanaf druipt kunnen wij niet houden. Het is helaas niet anders.

Dit is ook een reden dat we naar de eredivisie moeten. Dat zorgt voor veel meer status bij die jongens.

8    
Bredafun

We hebben nog ruim de tijd voor het aantrekken van ieuwe spelers, maar tot nu toe weinig nieuws van nieuwelingen.
we lezen alleen maar welke (oud) NAC spelers een nieuwe club hebben gevonden.
We kregen n paar maanden geleden nog bericht van welke spelers de contracten zouden aflopen (en dat waren er best veel).
Zijn er daarvan ook verlengd? of is er van die gehele lijst afscheid genomen?
Misschien interessant om eens 'n overzicht hier te maken, wie er nu blijven, en wie er weg zijn.

16    
Wanny

Treffers is gekomen van Bayern omdat zijn ouders hier weer kwamen werken en wonen. Die wilden hem niet direct bij een topclub onderbrengen met bijbehorende reistijd, om hem eerst te laten wennen in Nederland.

Nu zal ie zijn draai wel gevonden hebben en maakt ie dus alsnog de stap. Kan NAC niet veel aan doen denk ik met een budgetje van 7 ton.

Wie weet zien we hem over een paar jaar hier weer terug, net als Donny Gorter en nu die keeper van PSV. De meesten redden het daar ook niet.

-11    
Judge M.

Wat een ontzettende lul is die Manders toch dat hij zo maar de overeenkomst getekend heeft om onze mooie club nog verder kapot te maken!!

Oh wacht...

-5    
Geelzwartwit

Jammer dat er in de podcast met 3 personen, 2 personen continu aan het woord zijn. Is wel vaker zo. Zou fijn zijn als er meer balans is anders kan Thijs 2 net zo goed thuisblijven. #tip

-2    
den hulk

wanneer komt er een nieuw bestuur

0    
SCHAAMJEKAPOTBREDAEDITION

Gisteren aangesteld @Den Hulk!!!!!!

-14    
Cees-2

RIC: De wijze waarop jij aangeeft dat spelers weggehaald worden bij NAC, lijkt er sterk op dat dat eigenlijk een kleine schande is. NAC doet zelf ook "niets" anders, als dat kan! Hoeveel amateurvoetballers zijn er inmiddels al naar Breda gelokt. Verschillende amateurclubs zullen ook zwaar zuchten bij deze handelswijze. Of KKD-spelers, enz. Maar NAC staat momenteel op de sportieve ladder op een zodanig bescheiden positie dat BVO,s die meer te makken hebben, dat gene doen waar NAC mogelijk bij zucht, zoals amateurclubs. Dus de pot verwijt de ketel!

IVO: Het talent druipt er van af, bij V. d. Hecke is dat zelfs behoorlijk zwaar overdreven, Van Hooijdonk is verder een zeer simpele huis-tuin en keukendeur-speler. Die lopen er met bosjes rond op de voetbalvelden naar mijn mening.

4    
Wanny

@ CEES-2

Het probleem is dat de vergoedingen voor de overname van jeugdspelers zeer mager zijn. Die zouden flink omhoog moeten en dan een bonus als een speler debuteert in het eerste van zijn nieuwe club.

Zo hou je het voor clubs als NAC ook interessant om in de jeugd te investeren. Of jongens blijven wel bij NAC, zodat je aanwas hebt van betere spelers. Of ze vertrekken en daar kun je de opleiding mee financieren.

Voor het gehele Nederlandse voetbal zou het veel opleveren als alle kleinere BVO's 2 ton per jaar per club extra uitgeven aan de jeugd. Terwijl de topclubs er niet minder van worden als ze een miljoen per jaar extra kwijt zijn.

4    
Johan Apeldoorn

Leuke podcast weer, bedankt mannen!

6    
KONING TOTO

Altijd weer super om te luisteren, top mannen!
Vraagje, off topic - sorry ;-) Iemand enig idee wanneer het (concept) programma volgt?!?

4    
Gilze

@koningToto

Als het goed is ergens in deze maand, las op de site van de KNVB dat dit voor de Eredivisie zo zal zijn, dus neem ook aan voor de KKD aangezien ze dit jaar tegelijkertijd aanvangen met de competities.

10    
1 van de 2

Cees 2

Volgens Cees 2 is van Sidney een simpele huis- tuin- en keukendeur voetballer.

Volgens mij heeft Cees 2 er weinig van begrepen.

-10    
fvf6

Nac maakt weer dezelfde fouten als in het verleden . Weer wordt er eerst een trainer aangesteld i.p.v. een T.D. en een A.D. Of denk men bij NAC dat het beter is om een T.D aan te stellen die de trainer wil hebben, in plaats van andersom wat voor mij toch een normale gang van zaken lijkt. Een T.D gaat toch over samenstellen van een selectie en technische staf ?

10    
Ric

Ik wil toch nog wel kort reageren op het wel/niet presteren van jonge gasten.
Bij NAC staan er te vaak teveel van die jonge mannen in t veld waardoor er niemand naast staat die ze goed coacht of wegzet. Vervolgens kraken wij hier spelers af dat ze het niveau niet aankunnen en blijken ergens anders ineens wel te leveren.
Dat komt omdat er hier vaak spelers van 19 jaar beoordeeld worden alsof ze al 28 jaar zijn. Dit was in het verleden ook zo met Sno en Derijck. Hier afgemaakt op het moment dat ze het NAC-shirt dragen. Vervolgens als ze 25 jaar zijn en bij Ajax of Feyenoord spelen afvragen waarom dat ze hier toen zo ‘slecht’ waren.
Het ontbreekt bij NAC gewoon aan begeleiding en sturing van die gasten en ze worden veel te snel afgemaakt omdat er al een dragende speler van wordt verwacht!

-8    
Cees-2

1 VAN DE 2: Gezien mijn grootschalige ervaring met het bezoeken van voetbalwedstrijden wil ik met u deze speler in details doornemen. Start u maar met de discussie. Geef die "uitzonderlijke" kwaliteiten maar aan. Ik wacht af. In details s.v.p.

-1    
Cees-2

Vier duimpjes omlaag, zonder uitleg! Dat is al een soort van indicatie, of niet 1 van de 2? Nou elke voetballer die in het amateurvoetbal op het hoogste niveau speelt, of net er onder bezit bepaalde kwaliteiten.

Van Hooijdonk bezit deze ook, zowat vergelijkbaar met vele spelers van "dat" niveau. In de lagere klasse spelen echter ook zeer goede spelers, echter ontbreekt mogelijk de ambitie,.....scouting,......... mentaliteit,....enz. Eerst de pluspunten van Van Hooijdonk, los van zijn grootste kruiwagen, zijn naam!

Strafschoppen zeer goed. Tracht altijd uit de duels te blijven in de zestien om te scoren, niet onverdienstelijk. De terugliggende kaats, aardig. Mentaliteit goed. Reageerd goed op een afvallende bal in de zestien.

P.s.: Verder wel een onruststoker, als?

Minpunten: Kopduels, ik zeg, duels! Zeer slecht. Fysiek in het algemeen, ook niet best. Startsnelheid, redelijk. Een twee, waarbij hij als diepgaande aangespeeld kan worden, weinig te zien. Vermijd hij volgens mij? Agressiviteit vooruitverdedigend opzicht, soort van ren je rot in een monotoon tempo, soort van schijnverdedigen. Kleine ruimtes, poeha. Bij SC Heerenveen scoorde hij zijn al-ler-eerste vrije kopgoal. Tja als hij die gemist had na de sublieme voorzet van de meester, Haye.

Kortom gezegd, zoals al eerder, in het amateurvoetbal lopen er genoeg. Echter met een andere achternaam. Daarvan waren er genoeg geweest, die, als men de kans had gehad, hetzelfde, of meer hadden getoond.

Dre Hazes kan zingen, .....ja,....toch, mag ik..... dat zeggen......? Maar zijn er niet veel beteren. Zeg nu eens nee daarop. Kom laat me lachen.

2    
Geelzwartwit

@ric
Laat sturing lekker bij vitesse

Laad alle berichten na dit bericht in