Wij gaan niet opzij

NAC raakt toptalent Wis Treffers kwijt aan Feyenoord

Thiestemberg

Wis Gerard Geert Cheo Treffers vertrekt per direct naar Feyenoord. Het jonge talent gaat spelen in de O-16 in Rotterdam. De aanvaller speelde één seizoen bij NAC en maakte in deze periode veel indruk.

Het dienstverband van Treffers in Breda blijft dus maar beperkt tot één seizoen. Treffers kwam vorige zomer over vanuit Duitsland. Waar hij speelde voor SpVgg Unterhaching en Bayern München. 

De O-15 kreeg er met de toevoeging van Wis Treffers een enorme berg offensieve stootkracht bij. Een van de hoogtepunten van de O-15 dit seizoen was een knappe 1-4 uitoverwinning bij Ajax. Treffers nam in deze wedstrijd een hattrick voor zijn rekening. Ook op Sportpark Heksenwiel was Treffers vaak een van de grote uitblinkers op zaterdag. Zijn goede prestaties kwamen hem zelfs al op een plekje in de voorselectie van Oranje O-15 te staan. 

Bron:
B-Side Rats, Feyenoord Youth Watcher
Vorig bericht
Seizoenkaarten B-Side uitverkocht! 45 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #123 23 reacties
Terug naar overzicht
57 Reacties
74    
Wanny

@ BREDA-MIKE

Wij hadden hem ook van Bayern Munchen toch? Het is niet dat ie hier al vanaf de onder 11 rond liep.

Blijft wel zuur dat NAC niet de middelen heeft om zulke talenten een contract voor te schotelen.

Bij Feyenoord krijgen dit soort talenten een 3 jarig contract (mag vanaf 15 tegenwoordig). Naast het feit dat de faciliteiten daar beter zullen zijn. Dan is het lastig om jongens te overtuigen bij NAC te blijven.

-50    
Mo

Ja ik roep al jaren dat we niks aan de jeugdopleiding hebben,alleen net niet blijft over en daar heb je niks aan...

53    
Breda-mike

En dan roepen ze bij feyenoord weer dat het eigen jeugd is.. rot toch op!

22    
RaraNAC

Helaas gaat het nou eenmaal zo in de voetbalwereld. Contract mag hij nog niet krijgen (?) maar als Feyenoord komt met een grote worst snap ik zo’n menneke best.

Helaas het lot van een club onder de top 3. Zie het maar als een compliment. Weer zijn ze bij ons aan het vissen. Wil zeggen dat we op de radar staan.

74    
Wanny

@ BREDA-MIKE

Wij hadden hem ook van Bayern Munchen toch? Het is niet dat ie hier al vanaf de onder 11 rond liep.

Blijft wel zuur dat NAC niet de middelen heeft om zulke talenten een contract voor te schotelen.

Bij Feyenoord krijgen dit soort talenten een 3 jarig contract (mag vanaf 15 tegenwoordig). Naast het feit dat de faciliteiten daar beter zullen zijn. Dan is het lastig om jongens te overtuigen bij NAC te blijven.

9    
Ratjeduneerste

Alleen als je als NAC zijnde een goede structuur hebt staan mbt loopbaanbegeleiding voor deze gastjes heb je een kans.

Maar dat is vreselijk duur. Kun je zo'n jongen een meerjarenplan voorleggen en hier daadkracht bij voegen dan kun je hem (en zijn familie) echt wel overtuigen te blijven en wellicht al op 15-jarige leeftijd een contract te tekenen.

Helaas, nu raken we 95% van de échte talenten nog gewoon kwijt.

-6    
de generaal

En wat levert dat op?

30    
ECG

Niet zeuren,zo zit de voetbalwereld in elkaar en Feyenoord heeft nu eenmaal meer aantrekkingskracht dan NAC.Wij stropen toch ook de amateurvelden af op zoek naar talent!

19    
GeelZwartHart

Was voor het seizoen al bekend dat NAC tussenstop voor hem was.

17    
Fred1

Hoeveel spelers die vanuit NAC naar Ajax , Feijenoord of PSV zijn vertrokken zijn uiteindelijk doorgebroken bij die clubs?
Je hoort er niks meer van of ze komen een illusie armer op hangende pootjes terug of erger nog ze verdwijnen in de krochten van het amateur voetbal.
De begeleiding van die jonge gasten is om te huilen en in bijna alle gevallen maakt de omgeving ze wijs dat ze de tweede Frenkie de Jong zijn.
Er wordt ze gouden bergen beloofd.
Maar de praktijk is desastreus.
Zelden of nooit wordt er aan het belang van de speler zelf gedacht en de speler zelf denkt helemaal niet na .
Dat er structureel iets mist in de jeugdopleiding bij NAC dat weten we allemaal.
Er zitten geen mensen meer bij NAC die deze gasten kunnen overtuigen dat de kansen van slagen bij NAC veel groter zijn en dat daarna de stap nemen vaak beter is voor hun toekomstige carrière.

17    
Wanny

@ FRED1

Je kunt het ook omdraaien. Hoeveel spelers uit de jeugd van NAC breken hier door en maken vervolgens een mooie transfer naar een nog hoger niveau?

Dan kom je al uit bij Gudelj en dat is al heel lang geleden.

Andersom zijn er ook spelers geweest die in de jeugd naar topclubs gingen en vervolgens in ieder geval nog een profloopbaan hebben gehad. Bijvoorbeeld een Donny Gorter.

20    
Eljé

Succes, Wis Gerard Geert Cheo!

8    
Reflektor

NAC doet hetzelfde bij , baronie-jeka-tsc enz....enz....

12    
Ernie

Fred1
Je hebt misschien wel een punt. Maar als je kan kiezen tussen Nac en een grote club is de keuze snel gemaakt lijkt mij. Training en begeleiding zal van een hoger nivo zijn. En je kan dan ook maar het beste gaan op jonge leeftijd. Wordt het niets heb je het in ieder geval geprobeerd.

0    
ome cor

Da Wis ik nie

3    
Theoden King

Op deze manier krijgen termen als "groeien" en "iets opbouwen" natuurlijk nooit inhoud.

16    
Fred1

@ Wanny heb je even ?
Naast Gudelj zijn er nog velen die eerst bij NAC begonnen en later elders hun sporen hebben verdiend, Gorter bijvoorbeeld is van PSV teruggekomen naar NAC dat is een mooi voorbeeld, denk dat ik er toch uit de losse pols nog wel veel meer kan noemen uit het recente verleden en wat verder terug die wel kozen om bij NAC te beginnen, al zitten er best tussen die niet van hun prilste jeugd bij NAC zaten.
Denk eens aan:
Sydney van Hooijdonk, Schalk, Bayram, Mats Seuntjens, Meijers, van Hecke, v d Weg, Arikan, Barakat, Lokhoff, Vreijsen, Braber, Wilko de Vogt, Gerrie Deijkers, Demir, Diba, Fischer, Jenner. Karelse, Kramer, Stam enndan vergeet ik er nog best wel wat denk ik.
Kortom wat ik wil zeggen, bij NAC doorbreken is zo slecht nog niet.
Kijk recent eens naar de keepersproblemen bij Feijenoord, en waar staat die Twin Troost nu?
Juist niet in beeld dus dat is wat je kan overkomen als je verkast naar zo’n club.
En ik weet dat die Troost even geblesseerd is geweest, maar ook nu hij fit is kiezen ze voor een halfslag keeper uit Israël.

12    
SpongeBob

@fred1

Bij onze jeugdafdeling zullen ze die kids echt wel mededelen dat je bij nac sneller door kan breken dan bij een Ajax, psv of Feijenoord.

Maar ik denk dat heel veel ouders al denken dat ze goud in handen hebben maar zelf helemaal geen topsport achtergrond hebben.

Dus die vallen al snel voor de verhalen van de grote teams hier in Nederland.

Ouders denken te snel aan een sterrenstatus en daar gaat het fout.

9    
Arnac

Ik vind dat Fred1 best een goed punt heeft.
Als je heel recent kijkt dan is Tommie van de Butselaar daar een mooi voorbeeld van. Enkele jaren geleden van NAC naar Utrecht gegaan, ergens is er het afgelopen jaar iets niet helemaal goed gegaan (denk ik/aanname). Nu staat hij bij Baronie in het eerste en traint hij om weer fit te worden, want dat is hij echt niet.
Met goede begeleiding denk ik dat hij prima van Utrecht terug naar NAC had kunnen gaan..

Zoals gezegd: ik heb geen idee wat er de afgelopen twee jaar (privé) gebeurd is met Tommie. Twee jaar terug was hij in ieder geval een gedreven speler bij Utreg.

2    
Cool Hand

Als ik een getalenteerde zoon had, zou ik als ouder gelijk afhaken als ik zie dat hij op slecht kunstgras bij Boeimeer moet voetballen. Op zo een ondergrond voetballen, is een heel ander tak van sport. 1 simpel voorbeeld: op kunstgras kun je vaak een medespeler beter in de voeten aanspelen dan in de loop, vergelijkbaar met zaalvoetbal.

0    
Pietjebel

@arnac
Juist

7    
Ivo

@Fred1

De meeste namen die je noemt zijn alweer van 10 jaar of langer geleden.

Het is duidelijk dat het rendement van de jeugdopleiding de laatste jaren matig is. Spelers die worden afgeleverd aan de selectie zijn meestal niet goed genoeg, en verdwijnen snel uit het betaalde voetbal.

We nemen nu minimaal afscheid van Kestens, Neelen, Azzagari en waarschijnlijk ook van Siereveld.

We leiden op voor de kelder van de KKD en de top van het amateurvoetbal. En de paar echte toppers die er uit komen zijn vaak snel weer weg. Van Hecke speelde minder dan 10 potten voor NAC 1. Dat is de realiteit, en dat blijft zo, zeker zo lang we in de KKD spelen.

2    
Cees-2

Breda-Mike: Roepen ze dat "alleen bij Feijenoord?. Ik meen dat deze teksten ook met regelmaat bij NAC worden geroepen. Ik weet dat dat dan ook meestal niet op de letter klopt. Dus niet alleen daar!

6    
Den Tinus

Enorm jammer dat dit talent naar Feyenoord gaat.
Had hem als ik NAC was al een contract gegeven. Zit echt veel potentie in die jongen.

-1    
Cees-2

Jongens die mekkeren, niet doen, slaat werkelijk nergens op. Weet je "eigen" plaats, zoals elke club van boven tot onderaan. Zo is de hiërarchie in het voetbal. Van de top tot en met de bodem. Is het een alledaags verschijnsel. Iedereen doet daar aan mee, van hoog tot laag. Zo werkt men anno 2022.

Dan kun je wel zeggen, opleidingsvergoedingen moeten veel beter, leg dat dan ook neer in de gigantisch grote amateurtak. Bekaaid komen die er vanaf.

-5    
Tip

Als het onderwerp over jeugdspelers gaat volgen hier veel zinnige reacties hoe moeilijke materie dit is voor een club kaliber NAC. Maar NAC=Breda wil juist aan de winst op jeugdspelers haar businessmodel maken. Althans als ik Verkuilen goed heb begrepen. Mijn vraag : Wat gaat NAC=Breda nu precies doen dat het nu wel gaat lukken ?

-1    
Ivo

@TIP

Het plan is om spelers in de leeftijdsgroep 20-27 aan te trekken, met wat ervaring, maar ook transferwaarde.

Natuurlijk mag het ook uit de jeugdopleiding komen, maar slim scouten is ook een optie.

Voorbeeldje: Boyd Lucassen is 23, maar speelde al 35 wedstrijden in de KKD en 31 in de eredivisie. Wordt transfervrij gehaald, als hij het goed doet kan je na 2 jaar een leuke transfersom verdienen.

Dit soort deals moet NAC de komende jaren meer sluiten.

-8    
Tip

@Ivo. Wat is daar nieuw aan wat je schrijft ? Dat is toch bij alle clubs zo. Ik heb begrepen dat het plan van NAC=Breda o.a. behelst dat we steeds twee jeugdspelers hebben die een behoorlijke waarde vertegenwoordigen.

4    
Wanny

Ik denk dat de meeste van de spelers die zijn weggegaan en het niet hebben gered, het bij NAC ook niet gered hadden. Dan is er gewoon iets waardoor profvoetbal er niet in zit voor die gasten.

Het kan natuurlijk altijd zijn dat een jongen bij een topclub niet doorbreekt omdat er een betere speler in de weg zit, maar de meeste van die jongens komen dan toch wel weer bij een andere profclub terecht. Zo hebben wij er in het verleden ook een hoop gehad met Gorter, maar ook Bonevacia, Bobson, Hersi.

Je moet als jeugdspeler vooral voorkomen dat je ergens terecht komt waar je voornamelijk op de bank zit. Als Treffers nu een andere spits voor zich heeft en daardoor weinig minuten maakt, kan ie beter bij NAC blijven. Als ie daar elke week speelt zal ie zich niet minder ontwikkelen dan ie bij NAC zou doen.

15    
Ivo

@TIP

De afgelopen twee seizoenen haalden we Immers, Bilate, Malone, Rutten, Ligeon, Maria, Seuntjens, Anco Jansen, Maatsen en Antonia. Dat is zowat een heel elftal aan spelers zonder transferwaarde.

En daar betaalden we ook nog stevige tekenpremies voor. En bij Immers zelfs ook weer een afkoopsom. Dat is afbraakbeleid, deze spelers waren en zijn te oud, en leveren normaal gesproken nooit meer wat op. Dat Seuntjens nog verkocht werd, was een uitzondering.

Het is allemaal niet vernieuwend wat NAC=Breda wil doen. Terug naar de basis. Fatsoenlijk beleid, voetbalkennis terugbrengen in de organisatie en langzaam de weg omhoog terugvinden door betere spelers te halen dan je hebt, en die dan weer te verkopen. Het is geen rocket science. Maar NAC komt van ver en heeft de basis, kwaliteit van de selectie, laten versloffen.

-3    
f v p

Jeugdspelers beter maken en met winst verkopen. Oh nee dat heet een handelshuis en daar was bsiderats op tegen. Mag beslist niet !,

-20    
Tip

Met alle respect. Boyd Lucassen heeft in 64 wedstrijden 2 goals en 3 assisten. Dat deed Leigh in 1 seizoen 😎. Ik geloof best dat deze gast een redelijk goeie verdediger is voor keuken club NAC. Maar op zo’n spelers speler geld gaan verdienen ? Als hij drie jaar voor NAC balt is hij 26 en heeft hij waarschijnlijk 1 goal erbij. Welke club gaat voor zo’n spelers de portemonnee trekken ? Wil graag positief zijn , Lucassen lijkt me verdedigend voor ons in de keuken in orde maar hij zal nooit geld opbrengen. Of Lokhoff leert hem plotseling dingen die niemand ooit van Boyd had verwacht.

7    
Wanny

@ F V P

Je ziet het verschil niet tussen elk jaar 1 of 2 goede transfers doen waar de club financieel sterker van wordt, of elk jaar 7 nieuwe jeugdige spelers uit allerlei landen waarvan het gros het jaar erop sowieso vertrokken is?

15    
Ivo

@TIP

Het gaat om balans in je elftal. Luxepaarden en werkpaarden. Het afgelopen seizoen stonden overal lieve jongens en ideale schoonzonen. Zeker nadat Haye en Seuntjens weg gingen. Verdedigend waren we veel te kwetsbaar. We voetbalden naïef. Zonder de uitstekende Olij waren we 13e of 14e geworden. Dat vergeten mensen snel.

Lucassen is een jongen die er in kleunt en daar is hij ook voor gehaald. Om de counters van de tegenstander er uit te halen en de bal te veroveren. Niet voor zijn doelpunten. Op de linkerflank hebben we ook nog zo'n gast nodig en in de as ook nog 2. De KKD is vooral bikkelen en je duels winnen. Dankzij dit soort spelers kunnen de meer creatieve spelers hun ding doen.

Als Kaj de Rooij nu door een actie de bal verliest, gaan Mashart en Azzgari hem niet terug veroveren. Lucassen doet dat hopelijk wel.

1    
SpongeBob

@geelzwarthart

Hoezo weet jij dat zo zeker dat dit seizoen een tussenstap zou zijn ?

6    
Wanny

@ SPONGEBOB

Die jongen komt vanuit Duitsland naar Nederland. In een nieuwe omgeving, nieuwe school. Dan ga je daar als ouders niet meteen 2 uur reistijd per dag aan toevoegen door zo'n jongen bij Feyenoord te stallen.

Nu is ie gewend en maakt ie die stap alsnog.

5    
Dewitkx

De keuze zou makkelijk moeten zijn, ik zou altijd voor Nac kiezen.. wat moet je nou bij een topclub als je ook bij nac kan blijven..

2    
SpongeBob

@wanny

Is dat een aanname of weet je dat zeker ?

Want ik hoorde pas bij boeimeer dat hij nog een jaar bij nac blijven hoor maar zijn alsnog bezweken voor het aanbod (en mijn zoon kent hem van de internationale school in Breda)

-3    
Rubenac

Geruild tegen Bannis?

8    
Hij gaat de Singel in

Er keepen bij Feyenoord 2 talentvolle BREDASE keepers. Troost (20 jaar) en keept daar nu een jaartje of 5. Remie (19 jaar) en keept daar nu al 13 jaar. Is geen van hun beiden goed genoeg om 2e keeper bij NAC te worden en door te ontwikkelen naar 1e keeper ? Dat is pas investeren !

4    
Dbare

Wel echt de perfecte achternaam bij je beroep als aanvaller natuurlijk

3    
Wanny

@ SPONGEBOB

Ik weet alleen dat dat vorig jaar de overweging was.

Dat ie nu een 3 jarig contract kan tekenen bij Feyenoord zal hem wel over de streep getrokken hebben.

Die jongen heeft natuurlijk ook niet veel historie bij NAC. 1 seizoen en hij is ook niet opgegroeid hier in de buurt ofzo. Dan ga je waarschijnlijk wat sneller weg dan Boris van Breda.

Voor NAC belangrijk dat zulke jongens wel een goed gevoel overhouden aan onze club. Dan heb je toch een streepje voor als ze daar het eerste net niet halen. En het is goede reclame voor andere jeugdspelers.

-1    
f v p

@Wanny
Om 1a2 goede spelers over te houden zal je er minimaal een stuk of 7 moeten binnen krijgen. Ik zie het verschil niet.

0    
Tip

@Ivo. Ik zeg ook niet dat Lucassen geen waardige verdediger is voor keuken club NAC. Simpel; hij is beter dan de huidige backs. Geen overdreven salaris en geen tekengeld.
Maar op dit soort spelers valt geen stuiver te verdienen, hooguit kunnen ze (redelijk) goed werk leveren maar daar krijgen ze ook salaris voor. Dit soort spelers worden alleen opgepikt als ze transfervrij zijn. Dat kinderlijk verhaal van balans in het elftal weet iedere trainer met het hoogste diploma. Worden ze in de KNVB opleiding mee dood gegooid.

Het ging om het business model.

Spelers uit het buitenland halen waar iets op valt te verdienen lukt eveneens niet meer, hooguit heel incidenteel. Omdat spelers met capaciteiten niet meer over het hoofd worden gezien. Alles en iedereen zit in die vijver te vissen. En via internet is alles binnen een 1 minuut over heel de aardkloot bekend.
De laatste buitenlander bij NAC die geld op had kunnen leveren was Gabor Babos. Daar wilde feyenoord 10 miljoen ( guldens volgens mij) voor betalen. Oltmans weigerde en vroeg 11 miljoen. Toen ketste het af en maakte feyenoord snel een afspraak met Babos dat hij mocht komen als hij zijn contract bij NAC uitdiende. Zo gaat het tegenwoordig meestal. Een club als NAC etc. speelt in dit hele spel in feite geen rol meer.

Dus moet je het toch van jeugdspelers hebben, die plots echt doorbreken. Mits je ze op tijd voor meerdere jaren hebt vastgelegd.
De laatste was van Hecke met dank aan TvdA die dit spel via Monaco zeer goed heeft gespeeld. Maar zulke spelers zijn dun gezaaid en dus meestal al opgehaald voor ze doorbreken.
Waar wellicht nog wat brood in zit is doorverkoop percentages en opleidingsvergoedingen.

Betreffende die TvdA , die geen TD maar TM was, Tom sprak 7 talen vloeiend. Heel belangrijk tegenwoordig. En dan willen een aantal supporters hier TL opnieuw van stal halen. Met alle respect maar bedenk aub iets wat ons niet verder terugwerpt. Neemt niet weg dat TL als assistent trainer of in de RvC wel goed is voor de club.

Om een lang verhaal kort te maken een BVO winstgevend maken is geen sinecure. Dikwijls moet er geld bij. En bij NAC is 'dikwijls' tot heden 'meestal.'
Ik begrijp het enthousiasme rond NAC=Breda maar ik moet het allemaal nog zien. Als dat hier tenminste mag ?

2    
Belgische Naccer

Hier zullen de lokalen toch verandering in moeten gaan brengen, willen ze in de toekomst geld gaan verdienen met transfers.

Hier gaat in potentie weer 5 miljoen voor over 4 jaar.
Je had beter de afkoopsom van Steijn in 20 van dit soort spelertjes gestopt!

Er moet nog heel veel gebeuren wil NAC ooit een succesvolle club worden.

0    
NAC nieuwe stijl

Alles wat een goed is, is voor hun 17e weg. Middelmaat blijft.

Maar onze nieuwe helden gaan hun toekomstplan baseren op de jeugd. Succes!

-1    
Nr. 20

@Fred1. Je zegt zo af en toe best goede dingen. Dingen waarvan ik zeg daar heb je een punt. Maar in jouw ogen is niets goed. De trainer (de zoveelste) die niet goed is. De technische staf die niet goed is, de rvc die niet goed is, de talenten die niet goed genoeg zijn, de jeugdopleiding waar van alles aan mankeert. Ietst zegt me dat bij jou het nooit goed zal zijn maakt niet uit wie wat doet. Ik zou zeggen grijp nu je kans jongen. Volgens jouw inside information kent iedereen jou dus ook de nieuwe eigenaren. Dus pak een keer die verantwoordelijkheid op een van de punten zelf en ga in het veld staan in plaats van aan de wal. Hoor graag waar je voor gaat!

4    
Ivo

@TIP

Het "kinderlijke" (bwech) verhaal van een elftal in balans is wat al zeker 3 seizoenen niet lukt bij NAC.

In 2019-2020 (Brood) een elftal met allemaal flegmatieke voetballers (Boussaid, 2x Ilic, Dogan, El Allouchi) maar ook een team dat veel te lief voor zichzelf was. Door Hyballa werd het wel meer een vechtmachine. Maar toen kwam Corona.

Daarna, kwam in 2020-2021 de bejaardenbrigade van Steijn. Niet fit te krijgen en ze wilden het liefst ook allemaal niet te veel lopen en niet te hard trainen. Steijn ging er in mee en verloor de promotie op pure fitheid en conditie.

En daarna in 2021-2022, noodgedwongen het jeugdteam van de Graaf. En de ervaren erfenis van Steijn kon of wilde het verschil niet maken.

Het businessmodel van NAC is het businessmodel van iedere club in het linker rijtje van de KKD. Met de beperkte middelen die je hebt probeer je een selectie samen te stellen waarmee je de eredivisie in kan, want daar kan je makkelijker overleven. Je probeert af en toe een klapper te maken maar daar heb je geen garanties op. Goed scouten en af en toe een verrassing, dat kan in sommige seizoenen het verschil maken.

Er is geen gouden truuk, er niets wat gegarandeerd succes oplevert want dan zou iedereen dat wel doen. NEC, Go Ahead, Cambuur, Volendam, Excelsior, RKC en Emmen spelen allemaal eredivisie. En grote clubs als ADO, de Graafschap, Willem 2, Zwolle, Heracles en NAC niet. Ga er maar aan staan.

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat zonder druk voetballen het meeste succes oplevert. De clubs die moeten, falen de laatste jaren.

4    
Ric

En weer een keeper van de jeugd (Vloemans??) naar Feyenoord. De hoeveelste keeper is dat nu al de laatste jaren.

1    
Nac

@Ric

Hopelijk als ze dan net niet goed genoeg zijn komen ze weer terug.

7 van de 10 afvallers van topclubs kunnen makkelijk met nac mee.

0    
Spongebob

@ric

Die gaat daar als 4de keeper naar toe, viel helaas af bij nac

Btw er komt wel iemand van Feijenoord terug, Levi Roeland

En waarschijnlijk ook nog een keeper

0    
Hij gaat de Singel in

@ spongebob

Welke keeper van Feyenoord komt er dan ?

0    
Spongebob

Tein Troost, gerucht wordt steeds hardnekkiger

1    
die ne gast

@TIP
Wat NAC=Breda anders gaat doen m.b.t. de jeugdopleiding?
Wat ik begrijp wil NAC=Breda vooral investeren in de organisatie, niet in spelers. En ik denk dat dat juist bij de jeugdopleiding wel eens de noodzakelijke verbeterstap kan zijn.
Betere begeleiding, betere trainers, betere voorzieningen e.d. Speciale techniektrainers, individuele aandacht en individueel werken aan vebeterpunten e.d.
De aantrekkingskracht van de grote 3 zal blijven, maar met Utrecht, Vitesse en Groningen moet je kunnen concurreren. En zelfs daar hebben we de afgelopen jaren jeugdspelers aan verloren.

3    
Ivo

@Die ne gast

NAC heeft pech dat Breda op redelijke reisafstand van Rotterdam en Eindhoven ligt, waar net 2 topclubs zitten. In Groningen heb je dat veel minder, en is het makkelijker om talentvolle jeugd wat langer te binden.

De nieuwe Messi gaat niet uit de jeugdopleiding van NAC komen. Maar de nieuwe Olij, Haye of Seuntjens, dat moet wel haalbaar zijn.

-3    
scheppioni

Fredje heeft zeker een goed punt bij 13.32u !!

0    
Hij gaat de Singel in

@ spongebob

Oh ik dacht die 3e keeper van Jong PSV, van Lare, dat die kwam ?
Er is ook een andere Bredase keeper bij Feyenoord he, maar die zal Feyenoord wel niet laten gaan denk ik ?

0    
Andre Vermeulen

NAC meld op de site dat ze een opleidingsvergoeding hebben ontvangen voor de overstap van Wis Treffers naar Feyenoord.Zal niet veel zijn voor 1 jaar

Laad alle berichten na dit bericht in