Wij gaan niet opzij

EEN TIKKIE NAAR HET ZUIDEN - PODCAST #133

Eddy W

Het was een fantastische vrijdag voor NAC. Op bezoek bij Roda speelde het een fantastische wedstrijd. In Een Tikkie naar Het Zuiden bespreken Levien, Wouter en Yannick de wedstrijd en al het nieuws rondom NAC.

Roda JC – NAC

NAC won met 3-1 bij Roda JC. De heren zagen een geweldig NAC en zijn heel enthousiast over het vertoonde spel. De vraag die ook gesteld wordt is of de Parel van het Zuiden niet de doelstellingen moet aanpassen? 

Aanstelling Gerbrands

Uiteraard werd ook het grote nieuws van vorige week besproken. Toon Gerbrands wordt adviseur bij NAC. De kanttekening die wel geschetst werd bij zijn aanstelling was dat een aanstelling van het stichtingsbestuur, de RVC en een algemeen directeur nog op zich laat wachten. Is dat logisch? Levien is in ieder geval ongeduldig. 

FC Eindhoven – NAC

Er wordt kort stilgestaan bij de terugkeer van Rob Penders in een vol Rat Verlegh Stadion. FC Eindhoven is een taaie tegenstander constateren de heren achter de microfoon. Maar na vrijdag is het moeilijk om niet positief te voorspellen. 

Ex-NAC

Een flinke portie oud-NAC. Uiteraard vanwege het einde van de transferperiode. Zo zijn er twee spitsen die graag een nieuwe club willen, het Premier League debuut van Van Hecke en een aanstaande transfer van Joeri de Kamps.

 

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar Het Zuiden #133.WAV
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
‘NAC wil Duijvestijn als nummer 10’ 67 reacties
Volgend bericht
NAC O16 en O18 boeken ruime bekerzege 10 reacties
23 Reacties
98   25  
Livingthedream

Levien: Bij NAC is er altijd onrust door de 3de colonne.

Ook Levien: ik wil dat het op mijn manier gaat en anders word ik ongeduldig en ga ik het vuurtje lopen opstoken.


Gast neem jezelf eens niet zo gigantisch serieus joh. Je bent een supporter net als die andere 20.000 met een nietszeggende mening . Je lijkt vliegertje wel. Die neemt zichzelf ook gigantisch serieus.

Ga eens gewoon achterover zitten en laat de mensen eens aan NAC bouwen. Gadverdomme zeg

98   25  
Livingthedream

Levien: Bij NAC is er altijd onrust door de 3de colonne.

Ook Levien: ik wil dat het op mijn manier gaat en anders word ik ongeduldig en ga ik het vuurtje lopen opstoken.


Gast neem jezelf eens niet zo gigantisch serieus joh. Je bent een supporter net als die andere 20.000 met een nietszeggende mening . Je lijkt vliegertje wel. Die neemt zichzelf ook gigantisch serieus.

Ga eens gewoon achterover zitten en laat de mensen eens aan NAC bouwen. Gadverdomme zeg

21   7  
Sponsor

Dat het altijd wel ergens beweegt in de 3de colonne van NAC maakt dat het NAC is.
Wij zijn een volksclub net als Feyenoord en Utrecht waar ook altijd wat aan de hand is. Dat gaat niet veranderen en 14.000 seizoenkaarthouders weer even een jaar of misschien zelf wel twee laten wachten omdat je aan het 'bouwen' bent gaat hem niet worden en kan je ook niet verwachten. Doorpakken en meteen ambitie!!!

Overigens neem ik iemand die alles van NAC = Breda met een roze bril bekijkt totaal niet serieus!

47   9  
Nr. 20

@Levien daar is het nu net waarom het al jaren fout gaat bij NAC. Ik vind……anders ga ik onrust stoken….. tja daar gaat het nu net jaren mis…

6   3  
Wanny

Wie of wat is de 3e colonne?

2   5  
Cees-2

Wie stelt die vraag?

22   21  
Da Pope

@Livingthedream

Ik heb deze discussie volgens mij al eens eerder met je gehad. Ik neem mezelf helemaal niet zo serieus als jij lijkt te denken. Ik zit op maandagavond met twee vrienden over NAC te ouwehoeren en leg simpelweg uit hoe ik over de club denk.

NAC is mij geen verantwoording schuldig en hoeft al helemaal niet naar mij te luisteren. Dat heb ik nooit verwacht en verwacht ik nog steeds niet. Ik ben niet belangrijker dan welke andere supporter. Ik verwacht ook niet dat mensen, die naar de podcast luisteren, zich ooit geroepen voelen om te doen wat ik zeg. Dat zou ik in de meeste gevallen zelfs een bijzonder slecht idee vinden.

Ik ben slechts een supporter van de club, die al jaren hoopt dat het snel beter gaat. Ik heb de plannen van NAC=Breda vanaf de absolute start gesteund en hoop vurig dat ze succesvol zijn. Ik vind dat ze vooralsnog de juiste mensen aanstellen en een aardige koers aan het bepalen zijn voor de toekomst.

Maar ik ben ook een supporter van de club, die de afgelopen twee decennia nogal vaak teleurgesteld is. Dat maakt dat ik niet blind vertrouw op alle mooie vergezichten die me geschetst worden. Ik ben van het type 'Eerst zien, dan geloven'. Dat wil niet zeggen dat ik niet geloof dat NAC=Breda de juiste weg ingeslagen is, maar betekent wel dat ik meer waarde hecht aan resultaten dan aan beloften.

En ik ben ook een supporter, die uiteindelijk meer geïnteresseerd is in wat er op het veld gebeurt dan op kantoor. Ik ben een voetballiefhebber, geen organisatieadviseur. Het resultaat op vrijdag (bij voorkeur zaterdagavond, maar daar zijn we nog niet) weegt voor mij uiteindelijk altijd het zwaarst. Ik hou om tal van redenen van NAC, maar de promoties, legendarische zeges en zaken als het halen van Europees voetbal zijn de hoogtepunten in mijn supportersbestaan. Ik zal NAC daarom nooit los kunnen en willen zien van hetgeen er op het veld gebeurt. Als dat structureel tegenvalt, word ik op enig moment ongeduldig. Dat zal nooit veranderen.

Om sportief succesvol te zijn, ontkom je niet aan het fatsoenlijk inrichten van de organisatie. Ik ben blij dat NAC=Breda dat serieus neemt en dat op een zorgvuldige manier doet. Een deel van mij vindt dat ze daar alle tijd voor moeten nemen, maar een ander deel van mij is eigenlijk alleen geïnteresseerd in de vraag wanneer we promoveren. Want nogmaals: ik ben voetbalsupporter.

Je kunt me daarom onderdeel van het probleem vinden, een vijfde, zesde of zevende colonne. Dat mag. NAC=Breda moet, net als alle voorgaande mensen aan de knoppen, lekker hun eigen plan trekken. Zij hebben de club gekocht en lijken daar vooralsnog zinnige dingen mee te doen. Ik steun ze van harte, omdat we allemaal hopen dat NAC over een paar jaar een stabiele club is. Maar ondertussen wil ik NAC vrijdag van Eindhoven zien winnen, wil ik iedere week progressie zien en hoop ik tot het tegendeel bewezen is dat we promoveren. En als dat niet lukt, zal ik altijd teleurgesteld zijn. Want voor de laatste keer: ik ben voetbalsupporter.

22   14  
Livingthedream

@dapope

Je begrijpt niet wat ik bedoel. Elke supporter wilt wat jij wilt. Dat NAC naar de eredivisie gaat en dat we leuk aanvallend voetbal zien.

Het gaat er mij om dat het lachwekkend is als supporters zich gaan uitlaten over het beleid terwijl niemand daar de kwaliteiten voor heeft. En dat is wat er al jaren fout gaat bij NAC . Altijd maar denken dat jij het wel even weet hoe het anders moet.

Je zegt zelf: we MOETEN volgend jaar kampioen worden anders word ik ongeduldig. Zulke uitspraken zijn voor werkelijk niemand goed.

Misschien moeten we nu eens 2 jaar onze betweterige mond houden want die heeft ons namelijk nog nooit geholpen.

17   7  
Wanny

@ LIVINGTHEDREAM

Het is gewoon cafepraat, zoals iedere NAC supporter met zijn maten het wel en wee van de club bespreekt. Alleen wordt dit toevallig online uitgezonden.

En soms ben je het ermee eens en soms niet.

Serieuzer moet je het ook niet nemen.

10   12  
Livingthedream

@wanny

Als je op Twitter exact hetzelfde zegt als in de podcast ben je er wel degelijk mee bezig om je stem te laten gelden.

Dat is geen café praat meer zoals je met vrienden in het café over NAC praat.

13   8  
Da Pope

@Livingthedream

Exact wat Wanny zegt. Ik heb dezelfde gesprekken met andere vrienden van me. Ik kan er prima mee leven als je het niet met me eens bent. Dat maakt over voetbal ouwehoeren nu juist zo leuk.

Ik snap je wens de rust te bewaren. Nogmaals: ik vind dat we de goede weg ingeslagen zijn. Maar het is irreëel om te verwachten dat NAC de komende twee jaar in een soort vacuüm aan de toekomst van de club kan bouwen. Ik hoef alleen maar naar je eigen reacties te wijzen om aan te tonen dat dat nooit gaat gebeuren. Ik doe immers helemaal niets bij de club en word online ook aangesproken op wat ik doe. Iedereen zal altijd een mening over NAC hebben.

Het is niet voor niets dat ik transparantie en dialoog met supporters zo belangrijk vind. Ik denk dat het makkelijker is om mensen met goede communicatie mee te nemen in wat je van plan bent, dan te verwachten dat ze hun mond houden tot je klaar bent.

12   13  
Livingthedream

@ da pope.

Maar alles wat jij verlangt dat gebeurd op dit moment toch ook.

Ze zijn transparant . Ze pakken de dingen eindelijk in de juist volgorde aan .


Waarom dan toch weer onnodig olie op het vuur gaan gooien? Ik kan daar echt met mijn pet niet bij.

13   9  
Da Pope

@Livingthedream

Ik vind niet dat ik olie op het vuur gooi. Enige punt voor mij is dat het proces om de organisatie in te richten langzamer gaat dan in eerste instantie voorgespiegeld werd. Ik snap niet goed waarom dat zo is en mis uitleg op dat punt. NAC=Breda is mij geen uitleg verschuldigd, maar predikte zelf een radicale transparantie. Dan vind ik dat je op dit soort momenten moet laten zien dat je dat meent. That's it.

Daarnaast vind ik dat je niet blind moet zijn voor het feit dat er wel degelijk een tijdsdruk is. Die komt niet per se vanuit mij, maar vanuit het ritme van de voetbalseizoenen. Je moet in maart je organisatie echt hebben staan, wil je op tijd aan de slag kunnen met komend seizoen. Ik ben op dit moment nog niet helemaal overtuigd van het feit dat we dat op tijd voor elkaar krijgen.

Ik vind dat je mensen moet helpen waar je kan, maar ook eerlijk moet zijn als er dingen beter kunnen.

9   13  
Livingthedream

@da pope

En dat is juist wat ik bedoel aan te kaarten.

Je bent de hele tijd dingen al aan het invullen zonder dat je de reden weet. Als we in Maart nog de organisatie nieT hebben staan dan heb je alle reden om je ongenoegen daarover te uiten.

Maar we zitten in eind Augustus. En je bent nu al bezig met wat als..

Volgens mij heeft Verkuilen toch al aangegeven wanneer ze verwachten dat alle poppetjes ingevuld Zijn? Dat was ver voor Maart i.i.g.

Geniet nou eens even een paar maanden dat er na 10 jaar eindelijk met een plan gewerkt wordt . En zouden pas moeten gaan klagen wanneer het tegenvalt in Maart.

15   3  
Didier

Een kritische blik, vragen, enige ambitie allemaal zaken die niet meer zouden kunnen?
Het was overigens Karel Vrolijk zelf die geroepen heeft dat NAC binnen 2 jaar weer Eredivisie speelt. Iets wat ook te hopen is voor N=B omdat ieder jaar geld bij storten weleens een probleem kan gaan worden.

Ik ben blij verrast door een wedstrijd als tegen Roda JC, sterker nog steeds laaiend enthousiast en nog aan het nagenieten.
Desalniettemin heb ik m'n twijfels bij N=B. Tuurlijk geef je ze het voordeel van de twijfel, maar kritisch volgen is helemaal niks mis mee!

8   11  
van Flieger

Het begint nu wel heel erg te stinken hier zeg.
Da Pope die zijn mening eventjes doordrukt met het uitdelen van bannen (jarenlang) aan mensen met wie hij het niet eens is of die hij als bedreiging ziet voor zijn eigen meninkjes-PR. Schei uit zeg, ouwe hypocriet.

9   9  
Livingthedream

Een hypocriet die een ander uitmaakt voor hypocriet.


Dat kan alleen het alpenzusje.

9   5  
Da Pope

@Van Flieger

Welke mening druk ik precies door? Je weet overigens prima dat ik je destijds niet om je mening geband heb. We kunnen die discussie nog honderd keer voeren, maar heel veel zin heeft dat niet. De boodschap landt toch niet en daarbij bemoei ik me echt al een hele poos niet meer met de website. Ik ga er niet meer over.

14   14  
Judge M.

Ik ben het 100% met Livingthedream eens. Dat pendante toontje en dreinende kind wat zijn zin niet krijgt, is mij ook al 2 seizoenen een doorn in het oog en ook zeker een van de oorzaken waarom de zaak geklapt is anderhalf jaar geleden. Dat zelf afdoen als simpele cafépraat is te gemakkelijk en daarmee probeert Levien zijn eigen verantwoordelijkheid te ontlopen. Ook nu weer is het gebrek aan zelfreflectie in reactie op Livingthedream stuitend te noemen.

Als vaste opiniemaker op het grootste supportersplatform wat onze mooie club rijk is dan heb je veel invloed en dat komt met verantwoordelijkheden. De afgelopen 2 jaar is stelselmatig het vuur steeds verder opgestookt zonder al te veel zelfreflectie maar ook een evenwichtig beeld van de situatie te brengen.

Ook de verantwoordelijkheid voor de bezoekersreacties afwimpelen is hierin te gemakkelijk en te kort door de bocht. Dan wordt dat een rondzingend echovat wat alles maar versterkt in 1 bepaalde richting en dan kan het hard gaan hebben we anderhalf jaar geleden gezien.

Ik zal nooit ontkennen dat Steijn en Manders een stel ontzettende koekenbakkers zijn maar de manier waarop zij hier en via BN/De Stemmingmakers doelgericht gedemoniseerd zijn daar lusten de honden geen brood van. Dan is het geen kwestie meer van "1-op-1 berichten overnemen" wanneer het in de reacties eronder volledig losgaat. Dat was doelbewust een kant kiezen terwijl de colonne vrij spel kreeg en nooit ook maar 1 kritische vraag kreeg toebedeeld. Juist toen had je je kunnen onderscheiden door evenwichtige nieuwsgaring.

Het zou te denken moeten geven dat Manders zijn statement verscheen in de voormalige NSB-krant van zwakker Nederland, onder wiens vlag ook haatgedrochten als Powned en GeenStijl zijn ontstaan, en niet in de plaatselijke of regionale pers. En na alle lastercampagnes moest ineens alles op zwart omdat er een weerwoord kwam? Schei toch uit zeg... Wel uitdelen en niet kunnen incasseren is wel heel erg selectief omgaan met wat er gebeurd is, denk je ook niet?

Bij PSV zal ongetwijfeld ook de nodige onrust geweest zijn - zie de periode Van Bommel - maar daar heb ik in Eindhoven lang niet zo veel van meegekregen omdat de rijen zich goed gesloten hielden. Het ging pas fout toen Mark zelf de harde kern ging aansporen om de zaak te laten escaleren en toen was het houdoe en bedankt ondanks zijn mooie staat van dienst als speler.

Ik begreep dat Gerbrands al eerder aangaf dat er zich nog genoeg rotte plekken om NAC heen begeven en hij deze wil aanpakken. Ik heb het sterke vermoeden dat dit er eentje is om de hierboven genoemde redenen. Ik hoop dat hij doorpakt en alle accreditaties eens goed tegen het licht gaat houden. Het lijkt me toch zaak dat als je een gezonde club wilt neerzetten dat gepaard gaat met een goede verstandhouding met het regionale journaille..

Ik heb BSR altijd een enorm warm hart toegedragen en dat ook in de praktijk gebracht met €19,12 donaties en aangeschafte merchandise maar ik zou daar onder deze omstandigheden nog wel een paar keer over nagedacht hebben.. De podcasts luister ik al zeker anderhalf jaar niet meer en de nieuwsberichten neem ik in de meeste gevallen voor kennisgeving aan.. En dat, brave mensen, is jammer...

Las gewoon eens een Sydney-vrij jaar in en heb het enkel over mensen die WEL hun tijd en energie steken in het bouwen aan onze mooie club i.p.v. elke scheet die hij laat breed uit te meten in het weekoverzicht. Mensen die dat wel graag willen weten die kunnen hem volgen op Instagram. Van een NAC medium verwacht ik wat meer variatie in wat er geboden wordt..

Just my 2 cents.. Doe ermee (of waarschijnlijker: niet) wat je wilt. 1 ding zal voor mij, ondanks hoe de opinie hier gevormd zal blijven worden, nooit veranderen: COME ON NAC!! ZAL NOOIT VERLOREN GAAN!

8   8  
scheppioni

Ik ben het volkomen met Da Pope/Levien eens !!
Er bestaat voor de echte NaCCers niets mooiers dan over ons NAC ouwehoere en drie punten in de tass voor ons NAC !! Daar wordt de NaCCer vrolijk van tenminste in huize scheppioni zeker, want bij ons is het sterk erfelijk bepaald de NAC genen !

11   4  
Da Pope

@Judge M

Ik ben nooit te beroerd om te luisteren naar feedback. Het helpt me daarbij alleen wel als je me iets meer houvast geeft. Hoe moet ik 'mijn verantwoordelijkheid nemen'? Wat betekent dat volgens jou in praktijk?

Ik neem aan dat je iets vindt van de reacties die ik hier post, want de podcast heb je recent niet geluisterd. Voor de volledigheid: mijn laatste nieuwsbericht dateert van 1 november vorig jaar. Ik ben daarna gestopt als voorzitter en doe sindsdien echt niets meer voor de site.

7   7  
Judge M.

@Pope:

Dat eerste is niet waar want ik heb het anderhalf jaar geleden ook al een aantal keer aangekaart en toen werd het weggehoond. Overigens is dat volledig je goede recht hoor maar met openstaan voor feedback had het op dat moment weinig van doen. In die tijd was het 1 grote circlejerk met allemaal dezelfde meningen. Voor een afwijkende mening of meer neutrale invalshoek vanuit een helicoperview gezien zoals o.a. ikzelf geregeld geprobeerd heb, was geen ruimte in de anti-stemming die er toen heerste. Zonder enige inhoudelijke weerlegging werd er al snel het stempel Steijn-fanboy opgeplakt terwijl de oude kliek ongestoord vol op het orgel kon blijven gaan.

Hoe jij en BSR de afgelopen 2 jaar zich hebben opgesteld als zijnde dat jullie zogenaamd namens alle NAC supporters spraken, vind ik gewoon bijzonder kwalijk. En dat heb je sinds afgelopen november echt nog wel geregeld gedaan, voorzitter van BSR of niet.. En het gaat er ook niet om of je nu wel of geen voorzitter van BSR bent maar op het moment dat je een podium beklimt danwel tijdens een podcast of zoals vorig seizoen toen je via alle landelijke media verkondigde liever naar Baronie te gaan als jij je club niet zou terugkrijgen dan ben je bezig met het bespelen van de publieke opinie. Als daar dan de zaak al aan de kook is en je er geen enkele moeite mee hebt om dat vuurtje nog wat extra aan te wakkeren dan wordt het ijs wat mij betreft heel glad...

En verantwoordelijk iemand overziet de consequenties van zoiets en grijpt tijdig in als de zaak dreigt te escaleren en dat is overduidelijk niet gebeurd. Ook van Wim van Aalst heb ik buiten het redden van de club geen hoge pet op maar die doorzag dit soort zaken duidelijk wel toen hij de zitkuilsessie belegde maar toen was hij uiteraard een Noord-Koreaanse dictator... Of je zou een keer zelf in de spiegel kunnen kijken...

9   2  
Hoge Vucht

Ik luister naar Levien in de podcast alsof ik naar een supporter luister. Ik denk dat het goed is dat in de podcast van Bsiderats maar ook bijvoorbeeld die van BN de stem dat er mensen met verschillende meningen aan tafel zitten. Anders wordt het ook zo saai en breng je juist een onevenwichtig beeld van meningen.

Daarbij heeft N=B het over het terugbrengen van een topsport klimaat, daar horen ook doelstellingen en ambities bij. De truc is om de komende jaren tussen deze rust en ambities te balanceren. Voor nac, Bsiderats, Levien en overige supporters.

Ik snap wel de wens om rust, maar ik kan de bovenstaande reageerders aanbevelen om er zo naar te luisteren. Wie weet (ik denk zelf van niet en Levien ook niet als je het zo leest en hoort) blijkt over 5 jaar N=B niks te zijn en dan zal je hier verwijten zien waarom Bsiderats en anderen zo blind achter deze club zijn blijven staan.

Dat helpt ook in het minder persoonlijk maken van de comments, ik vind zelf die al redelijk op de man hierboven.

10   5  
Da Pope

@Judge M

We kijken daar verschillend tegen elkaars verantwoordelijkheden aan, denk ik. Ik ben vanaf dag één transparant geweest over mijn voorkeuren: NAC baas in eigen huis is altijd mijn wens geweest. Daar heb ik geen seconde geheimzinnig over gedaan. Er kan dan ook onmogelijk twijfel over mijn intenties zijn ontstaan. Ik heb mijn best gedaan om City buiten de deur te houden met de middelen die ik tot mijn beschikking had. Concreet zijn dat een podcast, de reactiemogelijkheid op deze site en een Twitter-account. Ik kan me voorstellen dat je dat niet zuiver vindt. Ik vind echter dat ik de ruimte heb om naar mijn eigen supportershart te luisteren en ben blij met de uitkomst. Ik heb dan ook geen spijt van mijn keuzes.

Ik heb echt oneindig vaak aangegeven -niet- namens alle supporters te praten, maar alleen namens mezelf. Ik meen me een discussie van een tijd geleden te herinneren, waarin ik je exact hetzelfde heb uitgelegd.

Je zou kunnen zeggen dat de podcast geen evenwichtig beeld van de onder supporters levende meningen gaf. Dat verwijt snap ik, maar werkelijk niemand heeft de uitgestoken hand aangepakt om in de podcast een ander geluid te komen vertolken. Ik vind niet dat je het mij kwalijk kunt nemen dat die mensen de geboden ruimte niet benutten. Overigens heb ik Manders talloze malen uitgenodigd om zijn kant van het verhaal te komen doen, maar hij heeft die uitnodiging maandenlang genegeerd.

Laad alle berichten na dit bericht in