NAC O16 en O18 boeken ruime bekerzege

Masthow

Een paar weken na het eerste elftal hebben ook de jeugdelftallen van NAC hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen gespeeld. Afgelopen weekend kwamen zes teams in actie in de eerste ronde van de beker. NAC O11 en O12 namen deel aan een voorbereidingstoernooi.

Ondanks een achterstand en fout van de keeper (bij de 1-1 liet de hij de bal door zijn benen het doel in glippen) heeft NAC O21 de volgende ronde bereikt. Op bezoek bij Fortuna Sittard, dat twee divisies lager uitkomt, werd met 5-2 gewonnen. De O16 en O18 van NAC hadden een makkelijke middag. Eerstgenoemde won thuis met 8-0 van TOGB. Voor rust was er al drie keer gescoord en in de tweede helft werd de voorsprong simpel uitgebouwd. NAC O18 deed het nog iets beter en versloeg Zeeburgia met 9-0. In de laatste tien minuten werd maar liefst vijf keer gescoord.

NAC O15 boekte een knappe overwinning op ADO: 2-1. Redwan Fatih maakte een paar minuten voor tijd de winnende tegen de ploeg die een divisie hoger speelt dan NAC. Ook de O13 won van een ploeg uit een divisie hoger. Thuis werd Excelsior met 3-2 verslagen. Alleen de O14 wist de volgende ronde van de beker niet te bereiken. Op bezoek bij Feyenoord werd met 2-0 verloren.

Tot slot speelden NAC O11 en O12 bij ATC’65 in Hengelo een toernooi tegen leeftijdsgenoten uit eigen land en België. Bij allebei de toernooien deed er een A- en B-elftal mee namens NAC. De resultaten:

NAC O11 A: 32ste

NAC O11 B: 29ste