Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #134

Eddy W

Nummer 134 alweer deze week. Mede door vakanties een iets andere samenstelling: Thijs 2 keert na een maand Amerika terug als gespreksleider en hij wordt bijgestaan door Wouter, een van onze fotografen en social media beheerders en Jelmer, die vaker in de podcast aanschuift en bekend van de Ex-NAC rubriek.

NAC - FC Eindhoven

NAC heeft na een knappe overwinning uit bij Roda JC niet opnieuw weten te winnen. Thuis was NAC marginaal iets sterker dan FC Eindhoven maar uiteindelijk werden de punten (terecht) verdeeld. De mannen aan tafel spreken over de indruk die ze kregen van de wedstrijd. Met name Wouter zat dicht op de actie als fotograaf.

 

Transferwindow voorbij

Hoe kijken we terug op de transferwindow? NAC versterkte zich met de nodige namen en zag ook mensen vertrekken. Is de window nu geslaagd of niet? Ook zoomen we nog even in op Lance Duijvestijn die ondanks dat hij zelf graag naar NAC wilde zijn transfer in het water zag vallen.

EX-NAC

Jelmer schrijft voor ons de wekelijkse Ex-NAC rubriek. Reden te meer om hem te vragen naar de meest opvallende zaken van afgelopen week. Zo maken van Hooijdonk en Olij furore in de Eredivisie en transfereerde er ook nog de nodige spelers.

 

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #134
Bron:
B-Side Rats
31 Reacties
100   6  
Moppernac

Wat een competitie vervalsing weer bij jong Ajax vandaag tegen Heracles uitslag 4-0.
Ik vind het wel prettig hoor dat Heracles met 4-0 op hun ballen krijgen maar het klopt toch gewoon niet dat er voor zo,n 20 tot 30 miljoen op het veld rond loopt op maandagavond en woensdagavond op de bank zitten en waarschijnlijk ook kunnen invallen tegen de Rangers in de champions league.
NAC mag volgende week van geluk spreken dat Ajax dinsdags na Jong Ajax-NAC uit moet spelen tegen Liverpool.

Welkom in de KKD Heracles.

12   25  
Nog jaren kkd

Doelwit niet gehaald. Nee, niet geslaagd.

15   7  
Wolfmanjack

Een van onze fotograven. Het moet niet gekker worden

6   7  
Ouwkus

Un taalvout mot kunen tog😁

100   6  
Moppernac

Wat een competitie vervalsing weer bij jong Ajax vandaag tegen Heracles uitslag 4-0.
Ik vind het wel prettig hoor dat Heracles met 4-0 op hun ballen krijgen maar het klopt toch gewoon niet dat er voor zo,n 20 tot 30 miljoen op het veld rond loopt op maandagavond en woensdagavond op de bank zitten en waarschijnlijk ook kunnen invallen tegen de Rangers in de champions league.
NAC mag volgende week van geluk spreken dat Ajax dinsdags na Jong Ajax-NAC uit moet spelen tegen Liverpool.

Welkom in de KKD Heracles.

40   1  
Nog jaren kkd

Volledig en zonder enige twijfel met u eens. Uw mopper is ongekend.
De Jong elftallen mogen meedoen met een vaste selectie. En alleen spelers opstellen van deze selectie. Nu is het een speeltuin voor de Jong elftallen en dat is niet de bedoeling van de KKD.

Tijd voor de KNVB om in te grijpen.

Zo is de VAR is in het leven geroepen om voetbal eerlijker te maken. De Jong elftallen, met een vaste selectie, te laten meedoen is ook een manier om het voetbal eerlijker te maken.

13   6  
Fan uit Zevenbergen

Jong Ajax Nac live op ESPN 3 maandag

30   3  
Jacknac

De knvb moet de jonge elftallen ook gewoon op vrijdag laten voetballen en niet op maandag

37   4  
Jacknac

Het zou nog beter zijn dat de jonge elftallen een eigen competitie beginnen die hebben niets te zoeken in de KKD

33   4  
Den Tinus

Volledig mee eens.

De Jong ploegen moeten een vaste selectie hebben.
Nu is het een enorm verschil of je ze op de vrijdag of op de maandag treft.

Ado werd ook in het zadel geholpen door op de zondag tegen Jong Ajax te spelen, terwijl Ajax 1 tegelijkertijd tegen Utrecht speelde.

Dit is gewoon competitie vervalsing.

13   49  
Cees-2

Weer valt bij ex-NAC-spelers "zijn" naam, terwijl er echt wel meer spelers zijn vertrokken de laatste tich jaren. En dan maar niet willen toegeven dat, zeker "hij" een voorkeursbehandeling geniet. Weer toeval? Nee natuurlijk niet. We weten wel beter.

46   12  
Jf

Cees wat is je probleem met Sydney? hij is namelijk naast ex speler ook een supporter en een jongen van de club dus logisch dat hij wat meer aandacht krijgt.

3   4  
Thiestemberg (BSR)

@Wolfmanjack

Naast fotograaf schuift Wouter al langer aan in de matchcast en podcast!

5   5  
Pietjebel

@Den tinus

Zouden wij ok geluk hebben Ajax 1 speel 13-9 tegen Liverpool

14   6  
Wanny

Ik zou er niet vanuit gaan dat NAC zomaar wint als Jong Ajax zonder eerste elftalspelers aantreedt. Dat hebben we al vaker gedacht en dan gingen we kansloos onderuit.

Vaak kun je beter tegen wat selectiespelers aantreden die weinig geinspireerd zijn en alleen meedoen om de conditie te onderhouden.

19   4  
Ivo

Vorig seizoen werden we weggetikt door Jong Ajax, volgens mij werd het 6-3.
Het probleem is dat de spelers van Jong Ajax veel technischer begaafd zijn dan die houthakkersploegen waar je normaal tegen speelt. Je moet ze fysiek de baas zijn anders lukt het niet. De afgelopen 2 seizoenen waren we fysiek onder de maat, ik ben benieuwd of het dit seizoen wel lukt.

16   17  
gjoewie

BSRedactieleden > Ik wil niet vervelend doen, maar eigenlijk ook weer wel. Soms zetten jullie de teksten iets te snel online. Lees de tekst eerst eens hardop voor of laat hem door je kleine zusje lezen. Als die het snapt, dan mag ie online.
Kijk eens naar deze zin: "en transfereerde er ook nog de nodige spelers". Er zit een spelfout in, een stijlfout en een grammaticale fout. De zin is eigenlijk zo krom als een hoepel. En toch weet ik wat jullie bedoelen.
Je had ook kunnen schrijven: "Een aantal spelers werd getransfereerd" (let op: één aantal, niet twee aantallen, dus enkelvoud).

3   6  
Hansgaserop

@moppernac, heb je naar mvv heracles gekeken ? dan weet je dat heracles niet zo sterk is momenteel er zit nul lijn in het spel. ze werden tegen mvv overlopen en mochten heeeeel blij zijn met 1 pnt.

9   17  
van Flieger

Gjoewie:

Deze is ook tenenkrommend: "Is de window nu geslaagd of niet?"
Man man man, wat een niveau.

31   8  
Adriaan

De slechts 22-jarige (!) Sydney heeft 11 goals gemaakt (waarvan 1 penalty) in de 1380 minuten (15,3 wedstrijden) die hij meedeed in de eredivisie.

Ene meneer Cees-2 is echter van mening dat scoren voor een spits niet belangrijk is en hij niet daarom, maar alleen om zijn achternaam speelt.

😂

6   23  
Stan

Adriaan
Daar is een spits ook voor toch, doelpunten maken? Feit is natuurlijk dat hij ze nu bij Heerenveen wel goed krijgt.
Wat me van de wedstrijd van afgelopen weekend het meest is bijgebleven is het moment dat hij werd gewisseld. Dan kun je toch wel zien dat het een omhoog gevallen ventje blijft.

14   4  
Adriaan

Ben ik met je eens Stan, doelpunten maken is wellicht het meest belangrijke in voetbal. Zeker voor een spits. Zo’n record bij een middenmotor als Heerenveen op deze leeftijd is simpelweg uitstekend te noemen.

8   10  
scheppioni

Gewoon winnen bij dat arrogante k^t ajax !
Gewoon met lef die gasten van de mat vegen nondeju, waar hebben we het over.....
Maar eerst een 1-2 bij de superboeren, en dan 0-3 on mokum !!!

4   10  
Ernie

Zo is dat Scheppioni. En niet zeiken over competitievervalsing. Als je straks in de Eredivisie wil spelen moet je ook tegen het grote Ajax, dus ik zie het probleem niet zo.

5   23  
Bredaaaaa

Ik ben best tevreden nu met de lokale owners. We hebben een goede transferperiode gehad. Toon is in da house. Lekker rustig aan doen met het aanstellen van een ad en td. No worries. Een ijzersterke nieuwe trainer. Over 5 jaar is promotie wel een feit denk ik. Weloverwogen beleid en lekker rustig aan doen over een lange periode.

3   18  
Cees-2

Adriaan: Jij bent uitermate goed om aan bepaalde teksten een reuze slinger te geven. Waar staat, dat ik geschreven heb dat doelpunten voor een spits onbelangrijk zijn? Verder, als je kunt lezen? De context van het verhaal doelt op totaal iets anders! Dat de BSR bewust bepaalde speler(s) extra, zelfs overdreven in de picture zet. Dat is fout. Er mag best wat verschil in zitten daaromtrent, echter compleet doorslaan, zoals in dit geval is meten met twee maten. Daar gaat het bij mij in intentie om. Snap je nu de strekking? Zoniet, jammer, ik weet het niet beter te verwoorden.

2   2  
Thierry14

Die jong elftallen frëte ook gewoon brood.... 1,5 uur op der flikker zitten en is de pijp leeg, mag je 5x wisselen..
Als het dan niet lukt heb je er iig alles aan gedaan

0   3  
Cool Hand

Heracles was ze fysiek gisteren ook de baas, Ivo.

9   3  
Adriaan

Mijn reactie was gericht op jouw structurele negativisme richting Sydney, Cees-2. Waarin je o.a. aan hebt gegeven dat hij niet in het betaald voetbal terecht zou zijn gekomen zonder zijn achternaam. Gezien zijn statistieken valt daaruit af te leiden dat jij 11 goals in 15 eredivisiewedstrijden schijnbaar niet voldoende vindt voor een spits van een middenmoter. Ook in de KKD scoorde hij gemiddeld al een behoorlijk aantal doelpunten per wedstrijd.

Laat ik hem counteren met een simpele, concrete, maar open vraag: Hoeveel goals zou een spits, een type dat puur voor doelpunten zorgt en verder wel arbeid levert maar niet veel toevoegt, van Heerenveen volgens jou moeten maken in 34 wedstrijden om zich een volwaardige eredivisiespits te mogen (van Cees-2) noemen? 10 net als Kramer? 15 in de richting van Pavlidis/Boadu? Of 20 net als Haller/Malen van Ajax/PSV? Wanneer is het voldoende goed voor Cees-2?

0   3  
Bier en friet

Volgens mij is het enige alternatief om alle wedstrijden van de jong-elftallen op een vaste dag te spelen, zowel uit als thuis. Of de regel opheffen dat ze maar voor 1 team per weekend mogen spelen, maar dat is volgens mij niet mogelijk.

Dan kun je nog steeds mazzel of pech hebben als bv ajax besluit in een weekend veel jeugd de kans te geven maar is beter dan huidige situatie. En het is natuurlijk klote dat je dan waarschijnlijk 4 thuiswedstrijden op maandag krijgt, maar goed, je zult maar promotie mislopen omdat een andere club alle wedstrijden tegen de Jong clubs won zonder 1e elftal spelers en je zelf een paar keer nat bent gegaan.

Een vast elftal gaat knvb nooit invoeren. Hele idee is om de grootste talenten meer weerstand te geven, dat is grotendeels tegen volwassen kkd teams en soms een invalbeurt bij hun eerste elftal. Daar is veel op aan te merken, maar het knvb standpunt is dat dit het beste is voor het grotere plaatje: het Nederlandse voetbal.

1   12  
Cees-2

Adriaan: Zoals aangegeven in mijn vorige bericht. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden, wat mijn specifieke insteek was van "deze" inzending. Dat staat naar mijn mening overduidelijk beschreven. Desondanks verval jij "opnieuw" in iets waar deze inzending totaal niet over gaat! Daar kan ik helaas niets aan veranderen, als jij dat hardnekkig wil blijven doen. Ik ga niet in op jouw tegenwoord. Simpelweg, omdat ik deze "nu" niet aanhaal. Nogmaals, voor de derdemaal, het gaat totaal ergens anders over! Is het erg dat ik het hier bij laat, want we wijken af van "mijn" insteek.

3   1  
NAC

Beste Cees-2, kunt u uitleggen wat u nu precies bedoeld?

Laad alle berichten na dit bericht in